Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 PSP-s gyakran ismételt kérdések /Utoljára frissítve: 2008.06.18/


Ezt a leírást annak reményében készítettem, hogy a kezdő PSP-tulajok is kiismerjék magukat a legelőször talán bonyolultnak tűnő kifejezések, megoldások erdejében. Felfoghatjuk ezt egy PSP-Tudástárnak is, vagy egyfajta forgalom(user)irányító jelzőlámpának :).
Amennyiben az alábbi FAQ-ot egy adott, PSP-vel foglalkozó oldal felhasználja a saját site-ján, annyit kérnék, hogy a nevemet (ill. akiket megemlítek benne, szerzőket) tüntesse fel, semmi egyéb, ennyi talán elvárható, ha már egyszer rengeteget foglalkoztam/tunk az utánjárásával. Köszönöm.

Amit eddig összeírtam, tekinthető egy masszív alapnak, amit folyamatosan lehet bővíteni mások által használt programok tapasztalatával/lerásaival ezért ha valakinek újabb "FAQ-pont" jut az eszébe, ill. megoldással tud rá szolgálni nyugodtan leírhatja, s aszerint bővíteni fogom /a szerző nick-jével, ha igényli e-mail címével/ a listát, vagy ha pontosítani, módosítani szeretné valamelyik pontot.
Amennyire lehet a jövőben folyamatosan frissíteni fogom a FAQ-ot.


0, A Playstation Portabe
PlayStation Portable

Adatok / Specifikáció

Technikai adatok: 480X272 felbontású 16,77 millió szín megjelenítésére képes 16:9-es képarányú és 4.3 inches kijelző, melynek fényereje maximálisan 200 cd/m2.
MIPS R4000 alapú mikroprocesszor 333Mhz (32bit), frontoldali busz 166MHz-es.
Főmemória: 32MB (Slim esetében 64 MB)
Grafikus memória: DRAM: 4MB. A PSP grafikus alrendszer 512 bites buszt használ, teljesítménye 664 millió pixel és 35 millió sokszög/s.
Akksi élettartam: kb 4-5 óra (függ: a képernyő fényességén, a hangerő-szinten, film v. játék fut-e?)
Csatlakozás: Wi-Fi (802.11b), IrDA
Firmware verziók:
Normál/Pufi-PSP: 1.00, 1.50, 1.51, 1.52, 2.00, 2.01, 2.50, 2.60, 2.70, 2.71, 2.80, 2.81, 2.82, 3.01, 3.02, 3.03, 3.10, 3.11, 3.30, 3.40, 3.50, 3.51, 3.52
PSP-Slim: 3.60
PSP-Slim & Pufi PSP: 3.70, 3.71, 3.80, 3.90, 3.93, 3.95, 4.00
Az 1.00 és az 1.50-es firmware-el rendelkező PSP-n, futtathatók "házi készítésű" játékok(Homebrew) is ill. a Dark_AleX által készített 2.71SE, 3.XX Open Edition/M33/WildC*rd FW-eken is.
Kártyaformátumok
* Memory Stick PRO
* Memory Stick Duo
Lemezformátum
* UMD

Támogatott formátumok:
Audio
* MP3
* ATRAC3
* WMA (firmware v2.60)
* AAC (firmware v2.70)
* WAV (Linear PCM)
* MP4 (konténer formátum)
* AAC + 3GP Video

Videó
* MPEG-4
* MPEG-4 Part 2
* MPEG-4 Part 10 (H.264/AVC)
* SWF (firmware v2.70-től)
Képek
* JPEG
* GIF
* BMP
* TIF
* PNG

********************************************************************
PSP-csomag variációk
A világ összes pontján a PSP elérhető mind Value Pack vagy Core Pack formájában. Számos országban még Giga Pack formájában is beszerezhető (ezt 2005. október 20-án jelentették be).
Value Pack = PSP + akkumulátor + 32 MB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + csukló-pánt + Demo-lemez + hálózati töltő
Giga Pack = PSP + akkumulátor + 1 GB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + törlőkendő + Demo-lemez + hálózati töltő + USB-kábel

Ad-Hoc hálózat
Az Ad-Hoc vezeték nélküli hálózattal lehetőség van max. 16 PSP egyidejű összeköttetésére, kommunikációjára (pl.: multiplayer játéknál). Az egyik PSP-nek kell lennie a játék "host"-jának (kiszolgáló), amihez a többi felhasználó akkkor csatlakozhat, amint elkezdik keresni a kiszolgáló listákat.
A kiszolgáló PSP-nek az akkumulátor üzmedéje kb. 35%-al kevesebb lesz (ez az átvivendő adatok összetettségén múlik).
A 2.00 FW-frissítéssel a PSP az Ad-Hoc technológiát már digitális képek küldésére is ki tudja használni (két PSP között), a küld és fogad (send, receive) funkciókat használva a PHOTO menüben.

Infractructure hálózat
A PSP főmenüje megengedi a felhasználónak, hogy beállítsa a rendszert úgy, hogy tudja használni az internetet (vezeték nélküli kapcsolaton keresztül). Ez a fajta mód képes megtalálni a védett ill. nem-titkosított vezeték nélküli hálózatokat az adott területen.

Infra (PSP-Slimen már nincs)
Habár a PSPnek van IrDa portja a készülék tetejének bal oldalán, jelenleg egyetlen játék sem használja ki.
Vannak ún. házikészítésű alkalmazások, amik képesek kihasználni a PSP IrDa portját:
- TV távírányító-ként
- IrDa PDA to PSP, ami a PDA-t, mint szöveg-beviteli eszközt használja fel a PSP részére.
- IrDa File Transfer, ami adatvitelt biztosít Infra kapcsolaton keresztül
- Universal Remote (Irda porton keresztül irányíthatjuk a DVD-lejátszót, TV-t, Music Center-t vele).
=====================================================================================================

1, Alapok / Fogalmak
FirmWare /FW/ = A firmware egy olyan szoftvertípus, amely a hardvereszközbe van beépítve, és a legalapvetőbb funkciókat biztosítja a hardver működtetéséhez (esetleg figyeli az eszköz állapotát, arról információkat nyújt a külvilágnak). Jelen esetben a rendszerfile-okat tartalmazó és azokat futtató szoftver. Felfoghatjuk a PSP operációs rendszerének.
Custom FW (SE, OE, M33) = [SE = Special Edition, OE = Open Edition, M33 = March 33, *LE = WildC*rd Leaked Edition]], Dark_AleX "készítette" a hivatalos Sony-FW-ekből. Egy olyan módosítást tartalmaz, ami megengedi a PSP-nek hogy bebootoljon, a homebrew programok futásához szükséges kódokat blokkoló biztonsági intézkedéseket figyelmen kívül hagyva. Legnagyobb előnyük, hogy egyesítik az 1.5-ös FW előnyeit és a 2.71 ill. a 3.XX-es FW összes funkcióját. Nem mellesleg az iso-játékok a Game menüpont Memory Stick ikon alatt találhatóak és nem igényelnek emulált környezetet (DevHook). Ezeket 1.5-ös FW-re lebutított PSP-re érdemes felrakni. /Ha ezt látod valahol: 3.XX OE/M33, akkor az vmelyik OE FW-re vonatkozik 3.02, 3.03, 3.10, 3.30, 3.40 v. M33 FW-re vonatkozik: 3.51, 3.52, 3.71 stb./
A 3.71 M33-as Custom FW(-től felfelé) már speciális, mivel nem igényel 1.50-es FW-t, ahhoz, hogy teljes-értékűen fusson.
GEN Custom FW = a pspgen.com oldal mögé burkolózva egy egyelőre ismeretlen programozó készítette ezt az új fajta CFW-t (3.95GEN-2). (újdonság, hogy a recovery menü az XMB-ben is használható). Azonban ennek a CFW-nek van még egy-két hiányossága, ezért is ajánljuk helyette a 3.90M33-3-at...
XMB (Cross Media Bar) = A PSP főmenüje, grafikus környezete. Az ikonokat háttereket a 3.70-es FW-től felfelé ún. PTF témákkal (PSP Theme File) lehet kicserélni, míg az XMB funkcióit/kinézetét/ikonok koordinátáit/hangjait a Flash0-ban lehet - a meglévő fájlok cseréjével - módosítani.
Homebrew = "házi készítésű", azaz programozók által készített (nem hivatalos Sony) házilag készített program. Szinte mindegyik ingyenes (pl.: böngésző, msn messenger, számológép, notepad, universal remote). Ezen programok futását figyelmen kívül hagyó biztonsági réseket igyekszik a Sony befoltozni egy-egy újabb frissítéssel. A "leghomebrew-képesebb" FW az 1.5-ös volt (ill. most már az ebből "építkező" SE és az OE/M33 FW). Dark_AleX-nek hála a legtöbb HomeBrew-t át lehetett ültetni 3.XX kernelre, így azok mennek gond nélkül PSP Slim-en is.
Iso = szabványos képfile. Az UMD-lemezről készített biztonsági másolat, annak teljes tartalmával megegyező kópia (pl.: Játák ill. Film-iso-k).
CSO/DAX = az iso képfile tömörített változatai. A DAX valamivel hatékonyabb, de pl.: a Custom FW-ek nem támogatják alapértelmezetten.
Recovery menü = a sokszor emlegetett visszahozó/és beállító menü amely csak OE és M33-as Custom FW-eken érhető el. Itt lehet tbk. a pluginokat aktiválni. (belépni recovery menübe a bekapcsoláskor a JOBB-Kar nyomvatartása mellett lehet) Bővebb leírást itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=151


Ripkit = Az iso-játékokhoz készített "törés-csomag". A felesleges állományokat törli (pl.: padding file, FW-update file, angolon kívüli idegen nyelvek, háttérzenék, átvezető kisfilmek, előzetesek) [természetesen nem mindegyik játéknál találhatóak meg ezek a file--ok] , és a végén CSO-ba betömöríti. Ezeket manuálisan is el lehet végezni az UMDGen programmal.
Pad(ding)-file = az UMD-lemezen lévő (iso-ban feleslegesen helyet foglaló több száz MB-os) file, amely a jobb, hatékonyabb lemezelérést biztosítja. Oly módon, hogy a lényeges adatok (a játék) általa az UMD-lemez szélére kerülnek.
Downgrade / Downdate = A PSP aktuális FW-ének visszabutítása egy alacsonyabb verziójú FW-re (ált. 1.5-re). Fontos, hogy számos Downgrade van, válaszd ki a neked megfelelőt (a downgrade résznél fel vannak sorolva).
Korábban gondot okozott a PSP-alaplapja, most a Pandora akku módszer segítségével már lényegtelen.
Jelenleg a Pufi PSP-re kijött összes S0NY FW-t lehet downgradelni.
A SlimPSP-nél a 3.60-as FW-re lehet 3.60 M33 CFW-t feltenni, majd erre rá a később megjelenő CFW-eket.
Update = az aktuális FW-verzió frissítése egy újabbra (amely általában több funkcióval, új szolgáltatásokkal egészül ki). Figyelem: ha szeretnél iso-játékokat ill. segédprogramokat futtatni a PSP-den, akkor semmiképpen se frissíts Hivatalos Sony FW-re. Downgradeld (v. Despertar del Cementerio), majd pedig tegyél fel egy CFW-t.
Pandora Akkumulátora = A Pandora Akkumulátorral (karöltve a Pandora Magic Memory Stick-kel) bármilyen félre-flashelt (nem megfelelő módosítást használtál), rosszul downgradelt vagy letörölt flash0 tartalmú PSP-t helyre lehet hozni és bármilyen firmware-ű (1.00 - 3.XX (bármely jelenleg ismert)) PSP-t lehet 1.50-re downgradelni. Fizikai sérüléssel rendelkező vagy hardverhibás (elfüstölt processzor, eltört alaplap, stb) gépen természetesen ez sem segít.
Ennek segítsével az összes jövőbeni FW-frissítés is könnyű-szerrel kijátszható. nem kell hozzájuk külön downgrader.
Despertar Del Cementerio = "Holtak feltámadása". Pandora akku és Memory Stick szükséges hozzá. A lényege, hogy bármilyen FW-ű PSP-t (akkor is ha a Flash0 teljesen törölve lett) képes egyből 3.80 M33-as CFW-rel felruházni, nincs szükség downgrade-re. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
U.P.M.S. = Ultimate Pandora Memory Stick = Véglegesített Pandora Memóriakártya és akku. Az UPMS segítségével lehet egy állandó (véglegesített) Pandora Akkud és Mem.Sticked s mindemellett tudod normál módban használni őket ! Egyszóval ha bármikor olyan kedved van, tudsz másik PSP-tulajnak segíteni, v. a te PSP-dbe életet lehelni. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
Bővebb leírást és letöltési lehetőséget itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=322


Flashelés = ez egy folyamat. Ilyenkor a file-okat a program a PSP memóriájába másolja, ahol a rendszerindító file--ok is vannak. Ha itt valami rosszul megy végbe (pl.: nem megfelelő file-okat választ ki flashelésre az illető) (99,9%-ban felhasználói hozzá nem értés miatt), a rendszer nem fog tudni betöltődni. Van, hogy bizonyos plugineket csak flasheléssel lehet a FW-be "beépíteni", hogy az fusson rendesen.
Mielőtt bármit is módosítasz a Flash0-ban hozz létre arról egy biztonsági mentést a PC-den egy külön mappába. Ha valamelyik feflashelt fájl miatt az XMB nem menne, akkor csak visszamásolod az eredetit (recovery menü segítségével) és kész is.
DevHook /DH/ = A DeviceHook egy Firmware-emuláló program, amelynek segítségével pl.: az 1.5-ös FW-rel rendelkező PSP-n futtathatóvá válik a 3.10-es FW-t igénylő játék, ill. netezni is lehet vele (az emulált környezetben). Az emulált (pl.:3.10 FW) környezet összes funkcióját el tudjuk érni ezáltal.
Ez a program az OE, M33 CFW megjelenésével szép lassan háttérbe szorult, okafogyottá vált.
Plugin/PRX = kiegészítő illesztőprogramok, amelyek a Custom FW-ekkel rendelkező PSP-ken futtathatók, kihasználva a biztonsági réseket. (pl.: képkimentő, PSP-újraindító, automatikus iso-futtató illesztőprogram)
NAND = A PSP alaplapján elhelyezkedő Memória, ami a PSP FW-ét ill. a felhasználói beálltásokat tárolja. Mindenképpen készíts egy biztonsági másolatot a NAND-odról, mivel sok esetben ez az utolsó lehetőség, hogy megfelelően működő állapotba tudj visszahozni a PSP-d. Más tulaj PSP-jének NAND-ját szigorúan TILOS a saját PSP-dre felflashelni. Amennyiben ezt mégis megteszed, készülj fel, hogy számos funkció nem v. csak korlátozottan fog működni, mivel ilyenkor tönkreteszed az ún. IDStorage-t.
FLASH0 (F0) = A NAND Memória egy része, amely az aktuális FW-t, amely a PSP működéséhez elengedhetetlen.
FLASH1 (F1) = A NAND Memória egy része, amely registry-t és más személyes beállítást tartalmaz.
Dump = A FW egy másolata, emulációra használják. (Néha visszafejtik (ezáltal lehet módosítani a FW-t)).
1.5 = ez (volt) az a Hivatalos FW-verzió, amellyel az XMB-ből HomeBrew-kat lehet futtatni teljes kernel-hozzáféréssel. 2 könyvtár kell a homebrew program futásához, mindkettőnek ugyanaz a neve, csak ez egyik %-jellel kezdődik (ami az ikon-t, ill. a Kxploit-ot tartalmazza, a másik könyvtárban maga a program van).
Kxploit = Az a metódus, aminek segítségével HomeBrew programokat lehet futtatni 1.5-ön. Két db eBoot.pbp file-t használ, az egyiket arra használják, hogy betöltse ill. kijátssza az egyszerű FW-biztonságot (amit pont a házilag megírt kódok futtatásának blokkolására írtak), a másik eBoot.pbp pedig maga a program.
TA-082 = az "elátkozott" alaplapú PSP-model, amelyet sokáig nem lehetett downgrade-elni. Ma már mindegy az alaplap verziószáma. Persze, ha nem Pandora módszert használsz, fontos tájékozódni az alaplap verziószámával kapcsolatban.
UP - (Undiluted Platinum) - egy mod chip a PSP-hez, amely 2 NAND memóriát foglal magában, dupla FW-boot lehetőséggel. (ez a dual-chipes, dual-boot-os megoldás a TA-082-es alaplapú PSP-ken nem alkalmazható !). Drága és nem biztonságos megoldás.
ms0:/ vagy MS_ROOT - A memóriakártya gyökérkönyvtárát szokták így jelölni.
IPL = “Initial Program Loader” - Kezdeti program betöltő. A PSP elindítja az elő-IPL-t keresve a NAND-ban az IPL-t és betölti (ha ennél a folyamatnál az akku serial-ja (sorozatszáma) 0xFFFFFFFF, akkor a PSP a Memory Stick-ről fogja betölteni az IPL (a.k.a. Pandora :) )). Tulajdonképpen ez a bootolási folyamat első lépése.
IDStorage = Az IDStorage (azonosító tároló) tárol számos (130) kulcsot, amelyek a PSP-dről adnak/írnak le információt. Pl.: Sorozatszám, WLAN Mac-cím, FW-verzió stb.. Ezek egyedi dolgok, így minden PSP-n más és más ! Ha az IDStorage-ed tönkremegy (mert másvalakiét tetted fel) akkor a következő dolgok nem fognak működni: Ad-Hoc mód, UMD Játékok és az UMD Videók, HomeBrew-k és a MagicGate. Az IDStorage (néhány kulcsa) PSP-NKÉNT KÜLÖNBÖZIK & NEM LEHET ÚJRAGENERÁLNI !!! NINCS RÁ MÓD !

Mit kell szem előtt tartani PSP vásárlás előtt?
Ellenőrizd, hogy megvan-e a magyar kézikönyv.
Ellenőrizd, hogy a PSP LCD-kijelzőjén van-e pixelhiba.
Ahhoz, hogy iso-játékokat tudj majd futtatni legalább 512 Mbyte-os Memory Stick kártya szükséges. Ha használtan veszed a PSP-t, nagy eséllyel jutsz olyanhoz, amelyet már nem kell hackelni (OE/M33 FW van rajta), egyből képes futtatni az iso-játékokat.
Ha Base pack-ot / Alap-csomag-ot választasz, akkor abban nem fogsz se Memóriakártyát, se fülhallgató hosszabbítót, sem pedig tokot, ill. törlőkendőt találni. (igaz, ezeket külön-külön is meg lehet venni)

Mi a különbség a PSP Slim ill. az alap PSP között?
PSP Slim szemszögéből:
- 33%-al könnyebb (280g helyett 189g)
- 19%-al vékonyabb (23mm helyett 18.6mm)
- akksi töltés USB-porton keresztül
- gyorsabb játékbetöltés
- hatékonyabb akku-kihasználás
- nincs infra-port
- WLAN gomb átköltözött a PSP tetejére
- hangszórók elhelyezése is megváltozott
- nagyfelbontású videókat és .avi-kat (nem DivX és XviD, sima MjPeg-es) is képes lejátszani (remélhetőleg csak a FW miatt)
- új FW-t kapott (3.60), amivel képes TV-re küldeni video-t továbbítani (Video-Out-on) ill. képes mind a PS3 mind a PC winchesteréhez hozzáférni bárhol a világon (régiófüggetlen), köszönhetően az új csatlakozási opcióknak.
- PSP Slim immár 64MB memóriával rendelkezik
- Analóg Video Kimenettel rendelkezik (kábel kell hozzá)
- "Piano Black," "Ceramic White," és "Ice Silver" színváltozatokban kapható (kezdetben.. azóta van Vérvörös és Menthol Zöld is)
- Fut rajta a 3.90-es FW-rel érkezett Skype ! (Pufin nem megy)
Saját vélemény: gyengébb anyagminőség.

Honnan tudom, hogy milyen FW lehet a PSP-n (külsőleg a dobozról)?
A dobozon, a címkén található egy betű amely azonosítja a PSP FW-verzióját. Az alábbiak ismeretesek:
A-1.50 B-1.51 C-1.52 D-1.52 E-1.52 F-2.00 G-2.01 H-2.50 I-2.60 J=2.70 K=2.71
L-2.81 M-3.01 N-3.03 O-3.10 P-3.11 Q=3.30 R=3.40
R-nél nagyobb betű 3.40-es FW-nél magasabbat jelöl
PSP Slim-en min. 3.60-as FW van.

Hol tudom megnézni, hogy milyen FW van a PSP-n (melyik menüpontban)?
Menj a Settings Menüre, majd a System Settings-re, itt görgesd lefelé a System Information-ig. Az alábbi 3 sor fog fogadni: MAC Address, FW-Verzió, PSP-s Becenév.

Honnan tudhatom, hogy honnan származik a PSP?
A model szám által tudod behatárolni/azonosítani, hogy milyen régiójú a PSP. Az alábbiak ismeretesek:
PSP-1000 Japán - Basic Pack
PSP-1000K Japán - Value Pack
PSP-1000KCW Japán - Value Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000CW Japán - Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000G1 Japán - Giga Pack fehér v. fekete PSP
PSP-1001K USA - Value Pack
PSP-1002K Ausztrália és Új-Zéland - Value Pack
PSP-1003K United Kingdom - Value Pack
PSP-1004K Europa - Value Pack, Giga Pack, Basic Pack, Fehér Value Pack, Fehér Giga Pack
PSP-1005K Korea - Value Pack
PSP-1006K Hongkong és Szingapúr - Value Pack
PSP-1007K Taiwan - Value Pack
PSP-1008K Oroszország - Value Pack
PSP-1009K Kína - Value Pack
PSP-1010K Közel-Kelet - Value Pack
PSP-2000 - PSP Slim&Lite - Basic
PSP-2000K - PSP Slim&Lite - Value

Honnan tudhatom, hogy TA-082/086-os alaplapú-e a PSP?
Kinyitod a PSP-d UMD-lemez meghajtóját és ha az alábbi képpel megegyező számsort látsz akkor biztos lehetsz benne, hogy TA-082-es a PSP-d. A számsort egyébként fejjel lefelé olvasva tudod értelmezni: IC1003.
Kép

Ami most következik az nem szentírás, de igaz lehet:
A->F betűig a dobozon: biztosan nem TA-082/086:
G és H betű: valószínűleg nem TA-082/086.
I betű: elég valószínűtlen, hogy TA-082/086-es legyen
J betű és felette: valószínű, hogy TA-082/086-os alaplapja van PSP-nek.

Hová tegyem a file-okat (általánosságban) a Memory Sticken / Milyen mappába/ Mi hol van?
Ez a kis leírás a 3.XX Custom FW-ekre érvényes (alapértelmezett beállításokkal, esetünkben: 3.90M33).
Memory Stick gyökere:
--> DH (DevHook helye (az ikonok a programhoz a PSP/GAME mappába vannak)) /elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100ANV01 (h.264 (avc) codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint néz ki:MAQXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100MNV01 (normál mp4 codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint: M4VXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> ISO (ide kerülnek az iso/cso/dax file-ok)
--> PICTURE (képek helye (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))
--> PSP --> COMMON (ide jönnek általában a Böngészőhöz való kiegészítők, programok)
--> PSP --> GAME --> BOOT (automatikusan futtatandó eboot.pbp helye (Recovery menüben lehet engedélyezni))
--> PSP --> GAME --> RECOVERY (itt van az 1.50-es FW helye)
--> PSP --> GAME --> UPDATE ((Custom) FW-frissítés fájljainak helye)
--> PSP --> GAME --> 150kernelupdate (Pufi PSP-n 1.50-es kernelhez szükséges programkód helye /mappa neve bármi lehet/)
--> PSP --> GAME150 (Pufi PSP-n az 1.50-es kernelt igénylő homebrew-k helye)
--> PSP --> GAMEXXX (Homebrew Programok helye az adott CFW verziójához megfelelően, (pl.: GAME390))
--> PSP --> MUSIC (zenék helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> PHOTO (képek helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> SAVEDATA (itt vannak a játékmentések)
--> PSP --> SYSTEM --> BROWSER (ide menti a Böngésző Bookmark-okat, History-kat (Könyvjelzőket és Előzményeket))
--> PSP --> THEME (ide jönnek a 3.70 ill. a 3.71-es FW(-től felfelé) által használt ptf gyári és felhasználók által készített témák)
--> SEPLUGINS (a pluginek ide jönnek (.prx file-ok))
--> VIDEO (ide jönnek az .mp4 videók (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))

Gyk.: az xxxxx = egy 5jegyű számot takar. Te adod meg.
Megjegyzés: azért lett az MP_Root és a PSP mappa ennyiszer felsorolva mert a Wordben megformázott szöveg itt nem jól van tördelve. :)


Ezt írja ki a PSP-m: "To start, you must update the system software.". Mi ilyenkor a teendő?
Ezt akkor írja ki, ha az UMD-lemez amit betettél a PSP-be magasabb FW-t igényel, mint ami a PSP-n található. A döntés a tiéd, ha frissíted letudod játszani az UMD-lemez tartalmát, de nem tudsz majd iso-kat futtatni (ha CFW-t használsz, akkor nem fogja engedni a hivatalos FW-re való frissítést (3.40OE-A verziószámtól fölfele...), mivel ez egy biztonsági patch).

Letöltöttem egy játékot, de nem tudom hová másoljam?
Természetesen hivatalos FW-rel nem fogod tudni futtatni az iso-játékokat.
Az iso/cso/dax (utóbbi 2 tömörített iso-file) file-okat a Memory Stick gyökérkönyvtárában lévő iso mappába kell bemásolni (ha nincs iso mappa rajta, létre kell hozni) USB-kapcsolaton keresztül (Settings menüpont, majd USB Connection-re nyomj egy X-et).

Próbálom elindítani a programot, de ezt a hibaüzenetet kapom vissza: "The Game could not be started (80020321).".
Valószínűleg HomeBrew programot akartál futtatni egy arra nem alkalmas (hivatalos) FW-verzión, vagy pedig (kikapcsolt állapotban van a No-UMD opció [Recovery Menü leírásánál részletezve van]) elfelejtettél betenni egy Demo v. Játék UMD-t.

Ha Windows-ban formázom a Memory Sticket milyen file-rendszer típust válasszak ki?
FAT 16

Hogy tudok zenét/képet (mp3) felmásolni a PSP-re?
USB kapcsolaton keresztül a Memory Stick PSP/Music mappájába kell bemásolni az mp3-akat, PSP/PHOTO a kép-file-okat.

USB-n keresztül Total Commanderrel iszonyat lassan (max. 6-700kbyte/mp) tudom csak felmásolni a file-okat.
Megoldás: Windows Intéző ! Másold ezen keresztül. (az újabb 7-es verziójú Total Commanderrel már nincs ilyen probléma)

Kompatibilis-e a 4GB/8GB-os Memory Stick a PSP-vel?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-k számára igen. Lehetőség szerint próbáld ki. Igyekezz High-Speed-es kártyát venni.

Honnan tudhatod, hogy hamis-e a Memory Stick amit vettél?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-knél rámész pl.: XMB-ben a GAME menüre majd a Memory Stick-re menj, nyomj rá egy 3SZÖG-et, majd pedig egy O-t. Ha a MagicGate mellett UnKnown felirat díszeleg, akkor 100%, hogy hamis.

Mi az a stuck/beragadt pixel ?
Nem más, mint a folyamatosan fényesen világító pixel. A Beragadt pixel sajnos előbb-utóbb minden PSP-t elér. Nem garanciális hiba ! Javítani ("helyrerázni") kis százalékban, de lehet. Az egyik Program neve: Pixer. A programot a Game menüből lehet elérni (Bemásolás után :)). Ilyenkor egy olyan program fut majd, amelyik véletlenszerűen rajzol ki színes függőleges vonalakat az egész képernyőt beterítve, ami folyamatosan vibrál, frissíti a képernyőt, mozgásba hozza a színeket.
Linkek a pixel-hiba javítására készült programokról:

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=8934

 

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=7975

 

http://pspupdates.qj.net/Pixer-Fixer-sa ... /aid/76860Miért ilyen halk a PSP-hez kapott gyári fülhallgató?
Azért, mert a Sony direkt ilyen halk, kis-teljesítményű fülhallgatót gyártott, a felhasználók halláskárosodásának elkerülése végett.

Lehet helyettesíteni a Sony fülhallgatóját sajáttal?
Lehet, amennyiben kis jack-dugó kivezetése van (v. nagy, s ahhoz meg veszel egy átalakítót). Saját fülessel sokkal nagyobb hangerő érhető el.

Meddig bírja az akksi? Hány óráig kell tölteni, hogy fullon legyen az akksi?
Nem lehet egyértelműen megadni, hogy hány óráig bírja. Az attól függ, hogy éppen mit használsz a PSP-n, ill. hány Mhz-en üzemel. Általában olyan 4 óra intenzív játékidőt kibír.
Kb. 3 óráig kell tölteni a teljes feltöltéshez.

Akku-töltés közben lehet játszani a PSP-vel?
Igen, lehet.

Mi van akkor, ha játék közben lemerül a PSP-m akksija? (Elveszítem az addig elért szintet a játékban?)
Semmi pánik. Ilyenkor szépen fogod és rádugod a hálózati töltőt. Kb. 5 perc múlva már folyamatosan tudod használni a PSP-d; bekapcsolod s a lemerüléskor éppen félbehagyott ponton folytatod a játékot. (bizonyos (régebbi) FW-eken nem minden esetben működött jól..)

Mennyire verődik vissza a napfény a PSP kijelzőjéről?
Eléggé:). Igyekezz árnyékosabb helyet keresni, ha játszani akarsz vele erős napfénynél.

Mi az esélye annak, hogy véletlenül Updatelem a PSP-men lévő FW-t a Game menüben megjelenő ikonra kattintva?
Ahhoz, hogy ezt véletlenül összejöjjön, annak annyi az esélye, mint hogy Magyarország Világbajnok lesz az elkövetkezendő 20 éven belül, fociban ! :) /jó párszor le kell OK-znod ahhoz, hogy frissítse/.
Ha magasabb FW van a PSP-den kizárt dolog, hogy "frissítsd".

Lehet UMD-lemezt másolni PC-n? Vagy van rá valamilyen különleges UMD-író?
Nem lehet ! A Sony nem adta meg az engedélyt az írható UMD-lemezek gyártására, a kalózmásolatok elterjedését megelőzendő. Maximum gyári körülmények között lehet másolni. Otthoni UMD-író nem létezik, valószínűleg soha nem is fog.

Teheti tönkre a PSP-t a HomeBrew programok futtatása?
Mivel mind nyílt forráskódú (nem hivatalos) programok, ezért előfordulhat, hogy néha kifagyasztja a PSP-d (lehet, hogy picit hibás a programkód). Ekkor kapcsold ki a PSP-d oly módon, hogy a power-gombot felfelé nyomva tartod (míg ki nem kapcsol) [kicsit hosszabb ideig, mint normál kikapcs esetében].

Hogy lehet, hogy a PSP-m hátterének színe havonta változik?
Úgy, hogy ha még mindig a default (alapértelemezett) háttérbeállítást használod.
Az alábbiak szerint változnak a háttérszínek:
Január = Szürke
Február = Sárga
Március = Világoszöld
Április = Rózsaszín
Május = Sötétzöld
Június = Világos lila
Július = Világoskék
Augusztus = Kék
Szeptember = Lila
Október = Sárga
November = Barna
December = Piros

Egyik napról a másikra nem futnak a OE/M33 FW-ű PSP-men az iso-játékok, mit tegyek?
2xer futtasd le a Reset To Default Settings-et (Alapértelmezett beállítások visszaállítása) v. Formázd le a Flash1-et.

Nem futnak a demo játékok, pedig OE/M33 (tehát Custom FW) van a PSP-men?
Állítsd át a homebrew kernelt a Recovery menüben (Configuration alatt található) 1.50-ről 3.XX-re. (pl.: 3.90M33-on állítsd át 3.90-re a mappa-kernelt)

2, FW-Történelem

FW-történelem: Miben változott 1.5-től 4.00-ig a Sony FW-e?
(A FW-változások időrendben csökkenően követik egymást (megjelölve a kiadás dátumát ill. a változatokat), felsorolva, hogy mik változtak (a korábbi FW-ek angol forrásáért köszönet ass-nek))
Az alább listázott összes FW-t (PSP típustól függetlenül) a Despertar Del Cementerio módszerrel (Pandora akku és Pandora Memory Stick segítségével) lehet hackelni.

PSP-FirmWare verzió: 4.00 [Slim & Fat] (Június 17, 2008. Japán és USA változat)
- [Hálózat] menüpont alá bekerült egy új funkció: [Internet Seach] néven (lényege, hogy a google segítségével listázza ki a találatokat).
- [Videó]: mostantól lehetőség van a videólejátszási sebesség változtatására lejátszás közben a FEL/LE nyilakat megnyomva.

PSP-FirmWare verzió: 3.95 [Slim & Fat] (Április 7, 2008. Japán és USA változat)
- PSX-játékoknál a gombkiosztást tudod megváltoztatni tetszés szerint. [Home gomb megnyomása után [Controller Settings] > [Assign Buttons] és végül [Custom]]
- Remote play (Távirányítás mód): Home gomb megnyomására -> kilépésnél lehetőség van kikapcsolni a PS3-at [Quit and Turn Off the PS3 System] v. hagyni hogy tovább dolgozzon [Quit Without Turning Off the PS3 System] .
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.93 [Slim & Fat] (Március 18, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció a Japán verzióban mostantól támogatott (csak Slim-en elérhető)
- Hálózat: 20 új Net-rádió csatorna került bele
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.90 [Slim & Fat] (Január 30, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció (csak Slim-en elérhető)

PSP-FirmWare verzió: 3.80 [Slim & Fat] (December 18, 2007. Japán és USA változat)
- Hálózat: Internet Rádió mint új funkció
- RSS Csatorna: a csatornákat most már OPML formátumban is be lehet importálni
- RSS Csatorna: a fotók most már itt is megjelennek
- Zene: Új vizuális effektek

PSP-FirmWare verzió: 3.73 [Slim & Fat] (November 29, 2007. Japán és USA változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.72 [Slim & Fat] (Október 30, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.
1Seg Tuner is bekerült az RSS csatornák listájába.

PSP-FirmWare verzió: 3.71 [Slim & Fat] (Szeptember 12, 2007. Japán változat)
- A Theme mappa automatikusan létrejön .
- PSPot funkció törölve.

PSP-FirmWare verzió: 3.70 [Slim & Fat] (Szeptember 11, 2007. Japán, USA és UK változat)
- Beállítások: Új gyári témák használata a "Themes" alatt (.ptf kiterjesztéssel). Amelyeket a Memory Sticken a PSP/THEME mappába kell helyezni. (A kiválasztott témát a PSP Flash-memóriája tárolja, így a MemoryStick kivétele esetén is működik.)
- Videó: "Scene Search" opció a videó lejátszásánál. (Ezzel az éppen játszott videó közben tudsz egy kiválasztott jelenetre ugrani, 5, 15 stb perc (amennyit beállítasz)).
- Videó: "Consecutive playback" [folyamatos lejátszás] a Settings/Video Settings-nél. Ezt on-ra állítva az összes (MemSticken tárolt) videót egymás után lejátsza, anélkül, hogy visszalépne az XMB-be.
- Videó: "Playback of 1-Seg video files" [1-Seg TV Tuner-rel rögzített videó-fájlok lejátszása]. Sajna ezt csak a Japán felhasználók tudják kihasználni.
- Képek: most már zenelejátszás közben is nézhetsz fotókat. (akár diavetítést is indíthatsz)
- Hálózat: gomb-beállítás/hozzárendelés lehetősége a Remote Play opciónál.
- Hálózat: a PortableTV ikont törölték.
- [XMB]: számos helyen kis ikon jelenik meg, amolyan mini-súgóként, hogy melyikkel is lehet előcsalni az opciókat.
(Csak PSP-Slim felhasználóknál!):
- TV: 1-Seg adat-sugárzás támogatása. Ezek ilyen adatok lehetnek: feliratok, internet-linkek, játék-statisztikák stb.
- TV: 1-Seg jelek továbbítása TV-Out-on keresztül olyan megjelenítőkbe (TV-k), amelyek nem támogatják a Progresszív jeleket.

PSP-FirmWare verzió: 3.60 [CSAK PSP-SLIM-hez!] (Július 11, 2007. Japán és USA változat)
- Beállítások / TV - Switch Video Output (Video-kimenet átváltása egy a PSP-hez csatlakoztatott eszközre)
- Video: .avi file-ok lejátszása + HD tartalmak lejátszása.
- Töltés USB-porton keresztül
Valószínűsíthetően biztonsági patch is került bele.

PSP-FirmWare verzió: 3.52 (Július 24, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.51 (Június 29, 2007. Japán és USA és UK változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [Lumines exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.50 (Május 31, 2007. Japán és USA és UK változat)
Hálózat:
- PSP csatlakoztatható a PS3-hoz Interneten keresztül - Remote Play funkciót használva.
- Remote Play kapott egy új opciót - Kommunikációs beállítások [Communication Settings]
- RSS Channel kapott egy új funkciót: RSS Csatorna Útmutató [RSS Channel Guide].

PSP-FirmWare verzió: 3.40 (Április 19, 2007. Japán és USA változat)
PSX: - A játszható (támogatott) PSX-es játékok száma tovább nőtt.
- A PSX mentési file-jainak (saved data) formátumát most már a PSP ill. a PS3 is támogatja.
Játék: - Certificate Utility ikon törölve lett. (mostantól az így kapott infót az alábbiak szerint lehet megtekinteni: ki kell választani a játékot amelyikről több infót szeretnél megtudni, majd nyomd meg a :H: gombot (előjön a kis oldalsávos menü), ezután pedig az Information szövegre kell :X:-et nyomni.)
- valószínűleg a biztonsági réseket is igyekeztek befoltozni...

PSP-FirmWare verzió: 3.30 (Március 27, 2007. Japán változat)
PSX: - Lemez olvasási sebességének beállításának lehetősége a PSX-es játék alatt [Standard v. High] - PSX játék közben megnyomod a Home gombot s akkor jön elő
Hálózat: - RSS Csatornáknál is megjelenik most már az ún. "thumbnail" (mini előnézeti kép)
Video: - Videóknál szintén thumbnail ikonok megjelenése (pl.: egy mappába kell ("VIDEO") tenni a .mp4 file-t, ill. a .jpg file-t, ugyanolyan nevű kell legyen a .jpg file is.)
Video: - Felturbózott Video-Felbontás támogatás (lejátszás) az alábbi codec-kel készült film-file-ok esetén:
MPEG-4 AVC(H.264) video, Main Profile (AVC CABAC)
A felbontások pedig a következők lehetnek: 720×480/352×480/480×272

PSP-FirmWare verzió: 3.11 (Február 8, 2007. Japán változat)
Játék-patch: A PlayStationNetwork online áruházába (Japánban) felkerült, PSP-re megvásárolható PSX-es játék, az R-Type futtatását javították vele.

PSP-FirmWare verzió: 3.10 (Február 4, 2007. USA, Angol és Japán változat)
Játék: Playstation Network-ön keresztül elérhető címek (játékok) újabb bővítése.
Hálózat:
- Új funkció: LovationFreePlayer-en keresztül MPEG-4 AVC kódolású mp4 file-ok letöltésének lehetősége [Az alábbi LocationFree bázisállomásoknál érhető el: LF-PK20 (Japán) vagy LF-B20 és LF-B10 (USA)].
- Web Browser beállításoknál új funkció: Memóriakímélő (v. memóriatakarékos) üzemmód (ilyenkor a Web Böngésző kevesebb memóriát használ, de cserébe a képek megjelenítésének minősége rosszabb lesz)
Beállítások: [SETTINGS / SOUND SETTINGS]
- Új funkció: Dinamikus Normalizer/Volumizer: Leszabályzott hangerő a lejátszandó zenéknél.
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [GTA LCS exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.03 (December 20, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Játék: További PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele. A PlayStation 1-es játékokat PlayStation 3-on keresztül lehet letölteni.

PSP-FirmWare verzió: 3.02 (December 6, 2006 USA. Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette (biztos szegény Dark_Alex-től féltek? ezért kár volt a gőzért? 3.02 OE:)).

PSP-FirmWare verzió: 3.01 (November 22, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.00 (November 21, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: [Remote Play] funkció elérhető. (PS3-at lehet vele joypad-ként irányítani)
[Online Manual] - Online elérhető a rendszer beállításaira vonatkozó leírás
[Timer Settings] - Az RSS (hírolvasó) csatornákat lehet vele előre beállított időben letölteni.
Játék: PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele ettől a verziótól kezdve.
Zene: 3x-os előre- ill. hátratekerés opcióval bővítették.
Megjelent a Zenei Vizuális hatás opció is (mint winampban a Milkdrop pl.:).
Video: Motion JPEG (M-JPEG) formátumot is le tudja mostantól játszani
[Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Videórögzítés támogatása/
Photo: [Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Digitális fényképezés támogatása/
Beállítások: [UMD Automatic Start] opció mostantól elérhető.

PSP-FirmWare verzió: 2.82 (Október 26, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.81 (Szeptember 7, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.
Egyéb: A 4 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.80 (Július 27, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: RSS csatornán keresztüli video ill. kép-letöltés.
Mostantól lehet elérni és kihasználni annak minden előnyét Wi-Fi-n keresztül a LocationFree Player-nek.
Zene: AAC file-ok lejátszása (.3gp kiterjesztéssel).
Beállítások: A [Network Settings] > [Infrastructure Mode] alatt most már megtalálható az Automata mód is.
Egyéb: Mostantól a Memory Stick Duo gyökérkönyvtárába is be lehet rakni a MUSIC, PICTURE, VIDEO mappákat, és onnan is le tudja játszani az adott tartalmat.

PSP-FirmWare verzió: 2.71 (Június 1, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: a PSP Internet Browser-én keresztül, most már le lehet tölteni a hivatalos játékdemo-kat és le lehet menteni a Memory Stick-re.
A Video-file-okat most már helyesen mutatja a LocationFree Player, mikor egy külső (jeladó) egységet kiválasztunk.

PSP-FirmWare verzió: 2.70 (Április 25, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: Macromedia Flash 6 (nem mindent tud lejátszani) tartalmak lejátszása az Internet Böngésző segítségével.
De ehhez előtte aktiválni kell a Flash opciót.
Bővült az Internet Browser Tools menüpontja: a Connection Settings-el /Csatlakozási beállítások/.
RSS csatornán keresztül le lehet menteni az audio-file-okat a Memory Stick-edre.
LocationFree Player Beállítás panelje alatt a [Rate], egy új funkcióval bővült (Automatic).
Zene: A lejátszható AAC audio-fileformátumok közé egy új kiterjesztés lett hozzáadva.
Beállítások: Új opció: Flash Player engedélyezése [System Settings / Enable Flash? Player]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).
RSS Csatorna Beállítások, mint új opció lett hozzáadva.
UMD Video L/R Gombok beállíthatósága [Settings / Video Settings] (UMD Video közben tiltva/v. engedélyezve legyen a két "KAR").
Egyéb: A 2 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.60 (November 29, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: RSS Channel
új opció: a LocationFree Player Control panelén: Hangerőszabályzás (Volume Adjustment)
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Simplified Chinese (GB18030)] és [Traditional Chinese (Big5)] nyelvi kódolás is.
Copyright-védelemmel ellátott video most már letölthetőek az Internet Browser-en keresztül Memory Stick-re.
Zene: WMA (Windows Media Audio) file-formátum lejátszásának támogatása. [WMA9 ill. WMA9 Lossless és copyright- védett WMA file-okat továbbra sem támogat.] /Ahhoz, hogy le is tudd játszani a WMA-kat aktiválnod kell a Settings menüben az Enable WMA Playback opciót./
Beállítások: Új opció: WMA lejátszás engedélyezése [System Settings / Enable WMA Playback]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).

PSP-FirmWare verzió: 2.50 (Október 13, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: LocationFree Player
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Auto-Select] és az [Unicode (UTF-8)] kódolás is.
új opció: az Internet Browser / Display Mode / Text Size: most már elmenthető a Szöveg mérete.
új opció: elmenthető az Internet Explorerben megnyitott oldalak előzménye.
Video: Copyright-védett video lejátszása (Memory Stick-en a Video mappában lévő file-okra vonatkozik).
Beállítások: új opció: idő beállítása internet által/interneten keresztül [Settings / Date and Time / Date & Time Settings]
új biztonsági metódus a hálózati beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (AES)
Egyéb: Koreai karakterek beviteli lehetősége az On-Screen Keyboard-nál (Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menü).

PSP-FirmWare verzió: 2.01 (Október 3, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.00 (Július 27, 2005. Japán; Augusztus 24, 2005. USA; Szeptember 1, 2005. Anglia)
Hálózat: új funkció: Internet Böngésző
Video: A Memory Stick-ről megnyitott video-file-ok 4:3 arányú megjelenítésének támogatása
Go To (Ugrás) funkció megjelenése az UMD-Video és UMD-Zene lemezeknél.
A-B Repeat funkció (A->B-ig ismétel, A,B: user által meghatározott kezdő és végpont) az UMD-Video, UMD-Zene lemezeknél és a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Audio opció megjelenése a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
MP4 (AVC) video-file-ok lejátszásának lehetősége a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Zene: ATRAC3 audio-file-formátum lejátszásának támogatása.
MP4 audio (MPEG-4 AAC) és WAV (Linear PCM) file-ok lejátszásának lehetősége
Photo: Háttérkép beállításának lehetősége
Képküldés funkció (Wi-Fi-n keresztül)
Megtekinthető új kép file-formátumok: TiFF, GiF, PNG, BMP.
Beállítások: új nyelv: Koreai [System Settings-ben lehet beállítani]
új funkció: Character Set, [System Settings] (Kódlap beállítható)
új opció: Theme Settings (Téma beállítások)
új biztonsági mód: Internet Browser Start Control [Security Settingsnél állítható be]
új biztonsági mód a Hálózati Beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (TKIP)
bővített beviteli mód: Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menünél: web-címek "parancsikonja" (pl: "http://" egy gombbal be lehet állítani, nem kell beírni minden egyes karakterét külön, külön)

PSP-FirmWare verzió: 1.52 (Június 15, 2005. USA)
Zene: UMD-ZENE lemezek most már lejátszhatóak a Music menüben.
Beállítások: Megerősítették a rendszerszoftver biztonságát.

PSP-FirmWare verzió: 1.51 (Május 18, 2005. USA)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 1.50 (Március 23, 2005. Japán)
Beállítások: Új (beállítható) nyelvekkel bővült a PSP: Német, Spanyol, Francia, Olasz, Holland, Portugál és Orosz
Video: Sleep-módból (készenléti állapot (Power gombbal lehet aktiválni)) való visszatérés után folytatni lehet a video- lejátszást.
Zene: Sleep-módból való visszatérés után folytatni lehet a zene-lejátszást.

3, OE FW-ek (+M33) és Downgrade
frissítve: 2008.03.17-én

Teheti tönkre a PSP-t a downgradelés?
Végül is igen, mivel a PSP Flash memóriájában végez változtatást és így előfordulhat, hogy rosszul sül el a dolog. De ez csak abban az esetben igaz, ha nem megfelelően és nem elég körültekintően olvasod el a Downgrade (butítás) leírását ill. nem előtte nem néztél utána, hogy milyen a PSP-d FW-e. (Az alaplap fontossága csak a régebbi downgrade módszereknél fontos)
Természetesen ebben az esetben működik a Pandora módszer ! (PSP Slim-nél egyelőre nem)

Az 1.5-ös FW és a 3.52 M33 FW között mi a különbség?
1.50 Előnyök
+Minden HomeBrew program működik
1.50 Hátrányok
-Devhook kell az új/újabb játékok indításához
-Memory Stick 4GB fölött nem támogatott
-Csak MP3, JPG és MP4-et támogat (habár DevHook-kal orvosolható a probléma)
-Nincs Web-Böngésző (szintén DevHook-kal orvosolható a probléma)

3.52 M33 FW Előnyök
+Az XMB teljes személyreszabhatósága (ikonok, feliratok (a Böngésző az kivétel), hangok stb...)
+Hackelt PSX Emulátor (lehetőség van a saját PS1-es Játék-lemezeid Biztonsági mentéseivel (na persze:)) átalakítva és betömörítve Eboot file-ba való játszásával)
+PRX-Pluginok futtatása a Memory Stickről (CPU húzás 333MHZ-re, Brightness Level 4, Cheat Module...)
+PSP iso-k/cso-k betöltése XMB-ben (v. ha így jobban tetszik: Grafikai környezet, főmenü, Game menüpontból) (Akksi kímélő és gyorsabban betöltési idő)
+Közel az összes 1.50-re írt Homebrew működik rajta [GAME150 mappában] (mivel a 3.52 M33 FW az egy módosított hibrid-FW, az 1.50 és a 3.52 együttese)
+Nem foglal helyet a Memory Stick-en (Minden a Flashben van eltárolva, míg a DevHook a Memory Stick-en csücsül)
+4GB feletti Memory Stickeket is támogat
+Devhook támogatás
+1.00 Eboot támogatás
+Auto Eboot betöltés (automatikusan elindít egy programot ami a BOOT mappában van eboot.pbp néven (lehet hogy a PS1-es játékot is betöltené így lendületből?))
+Az összes UMD-játékot lejátssza amik a következő FW-t igénylik: 2.00-3.52
+WMA, H264, Flash és még számos médiatípus lejátszását támogatja
+UMD-Autostart BE/Ki (új szolgáltatás/ v. ha jobban tetszik: feature)
+/Visszahozó mód/Recovery Mode (Visszahozza a "félig-halott" PSP-t ill. számos speciális beállítást innen lehet elérni (pl.: pluginek engedélyezése))
+100%-os NoUMD-Mód (Meghosszabbítja a Laser-fej egység élettartamát, azáltal, hogy backupokat (iso/cso) futtatunk UMD lemez helyett (ettől függetlenül van olyan játék amelyiknek kell UMD-lemez az induláshoz, legalább egy UMD-Demo disc))
+Teljes Kernel hozzáférés
+Régiómentes
+SCE logo átugrás lehetősége (Sony Computer Entertainment logo)
+WMA és Flash Player aktiválása (Recovery menüben lehet megcsinálni)
+X, O Gomb változtatható (pl.: Japánból behozott PSP-khez)
+PRX-ek flashelésének lehetősége
+Document.dat a PSX-Emulatorhoz (cheat-ek futtatásához kellhet)
+480x272, 720×480, 352×480 felbontású MP4-AVC videók támogatása (most már nincs a 768kbps-es minőségi limit sem)
+Bármikor downgradelheted vissza 1.5-re (ha vmi nagyon rosszul sülne el).
+UMD/ISO ill. XMB CPU-sebesség beállíthatósága a Recovery menüben + az XMB-ben is
+Flash0 ill. Flash1 közvetlen elérése USB-n keresztül
+ISO-játékok törölhetősége a Memory Stick-ről XMB-ben
+ Védelmi patch: ami megakadályozza a FW-t, hogy magasabb FW modulokat futtasson (nem frissít hivatalos S0NY FW-re ! :)).
3.52 OE-A Hátrányok
-Néhány savegame, amit 1.50 alatti Devhook-kal "hoztunk létre" nem működik
-NoUMD-Mód néhány játéknál nem működik /Hála a S0NY NP9660-meghajtónak közel 100%-os a No-UMD mód./
-Majdnem tele van a Flash0 [PSP memóriája] (Nem marad túl sok hely nagy Gameboot.pmf-ekhez pl) - kis trükkel orvosolható
-Location FreePlayer eltávolítva (Mivel nem maradt sok hely a Flash0-ban. Habár használta ezt egyáltalán valaki?)
-Nagy Koreai Betűkészlet eltávolítva/"átirányítva" a Flash0-ból

3.52/60/71 M33 CFW kontra 3.90 M33-2. Melyiket válasszam? Frissítsem-e a meglévő Custom FW-t?
Tudni kell, hogy minél frissebb FW-ed van, annál több funkció érhető el és annál kevésbbé fordulhat elő, hogy egy adott játék ne induljon el.
A 3.80-as FW-től felfelé a S0NY elszúrta a memórkártyák kezelését (nem ismerte fel a kártyát ill. a rajta lévő adatokat), azonban ezt Dark_AleX egy patch-el megoldotta, így már ez a probléma is elillant.
Patch + leírás itt:

http://em82.extra.hu/?p=292Mennyivel rosszabb a hivatalos S0NY 3.52 FW a 3.52 M33 /Dark_AleX FW-hez képest?
- Nem futtahatók rajta HomeBrew programok.
- Nem futtathatók rajta iso/cso játékok.
- PSX-es játékot csak és kizárólag PS3-ról tudsz "rá" letölteni.
- Beépülő modulokat (pluginek) ugyancsak nem tudsz rajta alkalmazni
- WMA és Flash Player-t netes kapcsolattal lehet csak aktiválni
- Nem lehet testreszabni az XMB-t.
- Nincs Recovery-módja (visszahozza a félig halott PSP-ket (pl.: rossz flashelés után))

Dark_AleX OE FW történelme:

viewtopic.php?t=210Az 3.40 OE-A FW és a 3.52-es M3 CFW között mi a különbség?
Sokkal jobb No-UMD kezelő pluginja van az M33-as FW-nek.
XMB-ben megjelenő mini-"Recovery menü".

Ha hivatalos firmwarrel rendelkező PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni? /frissítve: 2008.03.17//
Vegyük csak sorjába:

1.51 & 2.71-es firmware esetén
- NEM TA-082 alaplappal ===> Katt ide
- TA-082 alaplappal ===> Katt ide
2.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.03 firmware esetén alapaptól függetlenül ===> Katt ide (2.00-s GTA-LCS UMD kell hozzá)
3.50 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide (patcheletlen Lumines UMD kell hozzá)
3.51 & 3.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===>Katt ide
3.60 firmware esetén Slim&Lite PSP-vel alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.90 firmware és későbbi fw-ek esetén ===> Katt ide

A fenti lehetőségek közül válaszd ki neked melyik a megfelelő. Ha neméppen olyan FW van a PSP-den, mint a felsorolt downgrade lehetőségeknél említettek, akkor frissíts a megfelelőre. (Ha pl.: 3.10 van a PSP-den, akkor 3.50-re v. Pandora módszer)

Ha 3.50-s v. az alatti FW-ű PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni?
- Ha 1.5-ös a PSP FW-e (és nem TA-082-es alaplappal rendelkezik) akkor: Használhatsz DevHook-ot a játékokhoz, vagy frissíted egy Custom Firmware-re (pl.: 2.71-SE C'' v. 3.XX OE-A).
- Ha hivatalos S0NY FW van a PSP-den, akkor előtte a megfelelő Downgrader segítségével (fentebb látható) butítsd vissza 1.5-re, majd ezután installáld fel a 3.XX OE/M33 FW vmelyikét. (PSP-Slim esetében 3.60 M33 a minimum CFW, amire frissíteni tudod. 1.50-re nem lehet downgrade-elni.)

3.XX OE/M33 FW van a PSP-men, hová rakjam a HomeBrew programokat?
Alapértelmezésben - ha nem változtattad meg a Recovery menüben - akkor a Memory Stick PSP/GAME390 mappájába kell bemásolnod, hogy fussanak a programok. /Azért a programhoz készített readme-t olvasd el előtte !/

Kezdő vagyok, nincs kedvem letöltögetni 5 helyről a megfelelő file-okat, honnan tudnám letölteni vmelyik OE/M33 FW-t

3.90M33-2 Pack + 3.52 M33 + Hun-MOD (magyarosítás) + leírás itt
3.52 M33 CFW + leírás itt
Aktuális Custom FW-packok pluginokkal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

nsfawrd

(zcsecb, 2018.07.03 07:48)

<a href=http://canada-pharmaci.com>buy cialis online prescription</a>
acquisto cialis online http://canada-pharmaci.com

ConceStars feat Neftali Pereira En llamas

(ReyTuh, 2018.06.30 11:28)

Round Round Britney Spears Best Dancing Moments New England One Kiesel Guitars Zeus Headless Bolt On Guitar CartoonsCompilationChannelHD Giant sharks territorial fish Johnny Cash-Ring of Fire Cover Blacko Vis la vie Thestudiocloud Pickwick The Round (Live on KEXP) Akhanjadondiyanremix Marc Capone Alex thibault promo 08-09 NotSoCommonDj BESTFEST-Summer Camp 2012 Otto Rivers

Ernim Ibrahimi 2016 [url=https://jjant.info/search/Mal+{Descendants+Havana+I+Freaky+Little+Dolls]Mal {Descendants Havana I Freaky Little Dolls[/url] Yung6ix For [url=https://cacak.info/search/Satisfying+Video+that+Will+Relax+Your+Brain]Satisfying Video that Will Relax Your Brain[/url] The Sweeter Side [url=https://shmenim.info/search/Utilizar+RP-Chat]Utilizar RP-Chat[/url] URBAN DICTIONARY CHALLENGE W KATHLEENLIGHTS [url=https://jjant.info/mp3/mania+sonic+mania+vocal+theme+hyper+potions+feat+skye+rocket]MANIA - Sonic Mania VOCAL THEME Hyper Potions feat. Skye Rocket[/url] Airborne robots geometry dash [url=https://shmenim.info/music/noche+de+paz+silent+night+holiday+spanish+lyrics+karaoke+version+karaoke+808]Noche de Paz Silent Night Holiday Spanish Lyrics Karaoke Version Karaoke 808[/url]

Rick and Morty You pass Butter Big Bang Bae Bae Bad-ass Audios for edits Maybe Sometimes at The Storage WIld Flowers March 26, 2015 Drops Of Jupiter Train Soul Wonda Beats Cruxx Gaming Montage By N4HT3 Angry Cat Ringtone Mp3 Scene It All Visuals

Drake pound cake mp3 [url=https://semestra.eu/search/White+apple+tree+broken+bones]White apple tree broken bones.mp3[/url] Follow The Prophet Song [url=https://ruangsudut.info/music/flo+rida+i+cry+official+audio]I Cry Official Audio.mp3[/url] The Appeal Kirk Franklin [url=https://ductus.us/search/Camila+Cabello+Havana+Feat+Young+Thug]Camila Cabello Havana Feat Young Thug[/url] Eekkoo & Lunr [url=https://ravnerdwars.info/play/jdzmedia+devilman+feat+badness+drum+and+bass+father+music+video]Devilman feat. Badness Drum And Bass Father Music Video[/url] Tonight Is What It Means [url=https://webgiare.info/music/easy+the+commodores]The Commodores.mp3[/url]

Jesus (Toungs) In The Club Usher Rather Be Clean Bandit (Drum Cover) Top lesi poddi Do it like me (Nishavi Recut)!!!HARD!!!

mzhamd

(bovmxv, 2018.06.29 12:28)

[url=http://canadian-pharman.com]buy sale viagra[/url]
is it legal to buy viagra online in usa
do generic viagra pills work http://canadian-pharman.com

buy drug without prescription 392 mg

(Leonardiners, 2018.06.29 02:16)

Hi! [url=http://canadianpharmacy.accountant/#buy-cialis-uk]prescription drugs without prior prescription[/url] excellent site.

Архивы Разное - Памятники из гранита

(JeffreyVap, 2018.06.27 23:49)

Перейти на сайт Архивы Разное - Памятники из гранита http://trainingpeople.com.br/component/k2/itemlist/user/360413

casino mit bonus ohne einzahlung

(Terryprowl, 2018.06.27 22:08)

green valley ranch casino las vegas nv black casino jack online slot phoenix casino washington gambling game crossword casino bonus loophole dept 56 riverboat casino casino gambling ky pechanga gambling reviews sharon club regent casino winnipeg manitoba bingo gambling support network.ca casino download fairbiz.biz free movie online software account gambling internet merchant offshore bwin casino bonus chips winstar casino employment gambling suicides las vegas

paulson casino de isthmus [url=http://plus-vulkan.ru/igrovie-avtomati-arkada-klub/2443-2016-02-21.php]врослые игровые и спортивные аттракционы и автоматы[/url] fourwinns casino [url=http://imperator-club.ru/igrovie-avtom-avtomati-shampanskoe-igrat-besplatno/15027-2017-12-06.php]продаю игровые аппараты геминаторы все игры[/url] artist casino corporation logo trademark united [url=http://kazino-gaminator.ru/belki-i-nukleinovie-kisloti-prezentatsiya-onlayn/12421-2017-08-01.php]купить игровые автоматы для развлекательных центров цены[/url] rushmore casino review [url=http://kazino-faraon.ru/vekselnaya-sistema-igrovie-avtomati-ekaterinburg-adresa/17164-2018-03-15.php]игровые автоматы обезьяна[/url] earn free money gambling [url=http://admiral-slots.ru/igrovie-avtomati-igrat-besplatno-lyuksor/4331-2016-05-27.php]клубничка аппараты игровые[/url]

emerald safari resort - casino city casino cpayscom2 online casino pary casino stocks to buy 15 online casinos.com casino lagunamar resort las vegas gambling pictures free casino cash bonuses book gambling officialbettingreview.com online poker sport youtube casino pesci

free casino to play blackjack [url=http://casino-gaminator.ru/softom-obespechivaetsya-funktsionirovanie-kazino-predlagayushih-gromadnie-bonusi-shirokoe/2578-2016-03-13.php]продаю игровые автоматы в екатеринбурге[/url] cape canaveral gambling cruise [url=http://online-slava.ru/igrovie-avtomati-igrat-bez-rigistratsii/17703-2018-03-22.php]supermatic игровые автоматы украина на деньги скачать[/url] florida casino cruise [url=http://admiral-slots.ru/rabota-v-internete-kazino-igrovie-avtomati/6798-2016-09-24.php]игровые автоматы на компьютер скачать[/url] internet gambling debate in congress [url=http://casino-bonus.ru/dolzhnostnaya-instruktsiya-ohrannika-sluzhbi-bezopasnosti-kazino/12320-2017-07-15.php]какие есть игровые автоматы[/url] the isle casino in ft lauderdale [url=http://casino-gaminator.ru/azartnie-igri-igrovie-avtomati-onlayn-besplatno/1497-2016-01-20.php]игровые аппараты играть на деньги без первого взноса[/url]

online gambling advertising canada casino kentucky drugs to treat gambling addiction gambling addiction australia help online gambling 101

все новое и интересное вы можете прочитать на нашем сайте

(LutherNex, 2018.06.27 12:31)

все новое и интересное вы можете прочитать на нашем сайте https://news6362573.wordpress.com/

Мраморные фигуры, ангелы, цветы из белого мрамора

(JeffreyVap, 2018.06.26 17:23)

Перейти на сайт Мраморные фигуры, ангелы, цветы из белого мрамора http://www.akfilmizle.com/orumcek-adam-yuvaya-donus-turkce-dublaj-izle.html

купить циркулярную пилу

(BernardEnamp, 2018.06.25 20:11)

купить циркулярную пилу [url=http://transgazstroy.ru/7666-cirkulyarnaya-pila-naznachenie-i-osobennosti-primeneniya.html]купить циркулярную пилу[/url]

Ремень ради джинсов

(Danielnon, 2018.06.25 12:07)

Такой известный в последнее век принадлежность, будто ремень, – принадлежащий элемент гардероба, причем, чистый женского, так и мужского. Ремни уже сыздавна перестали исполнять только практичную занятие, то есть, поддерживать брюки: сегодня этот побочный несет и эстетическую нагрузку и, более того, помогает представителям сильного и слабого пола создать настоящий образ.
В этом разделе нашего интернет-магазина сумок и аксессуаров SumkaVip причина изделия представлены в широком ценовом диапазоне. Многообразие предлагаемых моделей позволит подобрать обстановка словно к одежде в классическом стиле, беспричинно и почти джинсы. Редкость первых – небольшая ширина и строгая, без излишеств, пряжка. Вторые отличаются разнообразным декором, экстравагантностью и широким использованием дополнительных деталей.
Покупая [url=http://www.fiintavie.com/comunitate/memberlist.php?mode=viewprofile&u=1335]кожаный ремень «Коловрат»[/url] покупать благолепный ремень[/url] из натуральной кожи, представителям сильной половины следует учитывать последние модные тенденции и руководствоваться собственным вкусом. По словам дизайнеров, выбирая кожаное препарат чтобы мужского костюма, лучше отдать отличие строгим и не слишком броским моделям, ведь в данном случае ремень является второстепенным элементом гардероба. В гардеробе каждого мужчины должен быть изрядно классических ремней и столько же – предназначенных для более свободного стиля в одежде.

двухкомнатные квартиры в ульяновске

(WalterJum, 2018.06.24 15:44)

В Ульяновске все большую популярность приобретают так называемые клубные дома. Комфортное жилье, охраняемая территория, развитая инфраструктура – лишь часть преимуществ, за которые востребована недвижимость комфорт-класса. В таких домах как правило не больше 4 этажей, и такое жилье могут себе позволить одного статуса платежеспособности. Это не может не влиять положительно на общий климат среди жильцов, не скажешь о населении свечек высоток. Тем, кто ценит благополучное соседство также, как безопасность и уют, обязательно понравятся клубные дома Ульяновска в микрорайоне «Гринпарк». Благодаря тому что данный проект очень продуман, здесь будет одинаково комфортно тем кто ценит одиночество и для больших шумных семей.
Это то место, утопия где все общение с соседями основано на взаимопонимании и уважении! Чем привлекателен покупателям ЖК GREENПАРК? Сегодня покупатели готовы платить за качественное и недорогое в эксплуатации жилье. Именно поэтому комфортные новостройки в Ульяновске в микрорайоне «Гринпарк» заинтересуют многих современных покупателей. Данный комплекс расположен в сасос новом районе города. 16 малоэтажных домов возводятся недалеко от Волги рядом с лесопарком, с развитой инфраструктурой по соседству. Семьи с детьми, покупая квартиры в Ульяновске, смогут определить подрастающее поколение в близлежащие детсады и учебные заведения.
Клубные дома, несмотря на престиж и отменное качество, порадуют разумными ценами на коммунальные услуги благодаря применению энергосберегающих технологий строительства. Проживать в комфортном микроклимате позволит поквартирное отопление. Японские газовые котлы Rinnai уже входят в стоимость жилья. Купить квартиру в Ульяновске в GREENПАРК – значит сделать выгодную и оправданную инвестицию. Статус домов подчеркивают жилые помещения с высокими потолками, панорамным остеклением и продуманными планировками на любой вкус.
Просторные гардеробные, ванные комнаты с окном, одна или две квартиры на лестничной площадке, двух и трех- сторонняя ориентация – в Гринпарке каждый найдет свою самую удобную планировку квартиры с необходимым количеством комнат. Проживание в жилом комплексе безопасно, жилой комплекс будет полностью огорожен. Проход посторонних на территорию микрорайона планируется контролировать через охранные пропускные пункты. Проектом предусмотрено большое количество парковочных мест – хватит для всех автовладельцев! Купить квартиру от застройщика недорого – реально!
Приобретение жилья в Ульяновске стало интересно и покупателям с регионов, город растет и становится все больше развитым. Те, кто желает сразу заселиться, могут присмотреть жилье в одном из 3 сданных домов. Совсем немного квартир еще есть в продаже. Еще 5 зданий находятся на завершающих этапах строительства и будут сданы уже в этом году. В 2019 году будут сданы остальные дома жилого комплекса, в том числе с квартирами уникальной многокомнатной планировки.
Чтобы подобрать экономически выгодный вариант новостройки, выбрать оптимальную планировку, вы можете заказать 3D-путешествие по квартире. Сделать это можно на нашем официальном сайте. Гринпарк это настоящий город на прирроде, успейте сделать свой выбор!
Перейти на сайт [url=http://greenpark73.ru/greenpark73/about-the-project/]трехкомнатная квартира[/url]

сладкий подарок купить

(TimothyBaina, 2018.06.24 06:58)

купить сладкие подарки на новый год в интернет магазине для детей
[url=http://lehiphop.ru/forum/index.php?showuser=1269583]сладкий подарок купить[/url]
[url=http://kartenlegen-lenormand.de/forum/member.php?action=profile&uid=5497]купить подарок девочке на 10 лет на день рождения недорого[/url]
[url=http://divo.tomsk.ru/divo_forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=539095]отривин акция при покупке отривина аптечка в подарок где купить[/url]
[url=http://transferof.ru/user/KevinSog/]сладкие подарки для детей на новый год 2016 купить[/url]
[url=http://the-cinema.club/user/Kevinjes/]какой подарок купить папе на день рождения от сына[/url]

LGMGMLCXFHVDXHVD643

First big cock facial or By teen girls and academy

(JordaneTuh, 2018.06.24 01:16)

Japanese teen cute pro fucked

Keisha chloe-lezzy Fisting Orgy P. Angel Eyes gets a Creampie. Husband Lets Friend Fuck And Creampie His Wife.
[url=http://comexbackers.win/other/briana-banks-anal-latex.html]Briana banks anal latex[/url]

Online dating visit thai bride

Two luscious shemales fucking each asses. Ricarda was waiting for her fuckers, because she wanted to learn something about the true female orgasm. Men penis jerk and student friends boy sex.
[url=http://samarriage.top/other/anna-nicole-smith-outdoor-sex-1202.html]Anna nicole smith outdoor sex[/url]

Double pass porno photo

Here is my amateur video of the hottest scenes from the nudist beach. Passionate babe got wet. Fucking friend in Latex.
[url=http://medikinform.ru/bigtits/big-boobs-brunette-vs.html]Big boobs brunette vs[/url]

Jesica alba in porn

Slim Beauty Cat pissing. Now I start to explain what I want her to do when she orgasms. Cum Face Disgrace Facial Compliation.
[url=http://anneck.xyz/asian/perfect-wedding-the-asian-bride.html]Perfect wedding the asian bride[/url]

Pierce brosnan nude pics

Spun up and dicked down. Sexy Ebony Webcam Speads The Pussy Wide Open. Horny Lesbian Babes Sensually Making Out.
[url=http://fashirtier.xyz/creampie/hairy-old-housewife-creampie.html]Hairy old housewife creampie[/url]

Hidden camera masturbation orgasm

And one more thing that the name tag mallu is very much hottest word in search engines. Teen Gets Tricked Into Cheating By Personal Trainer. Amateur Teen Girl On Top Riding Dick.
[url=http://selunair.eu/other/best-russian-brides-women-online-539.html]Best russian brides women online[/url]

Santa barbara teen court and

Big Titted Grannies Craving Orgasm. Just Me, Filling Her Wet Hairy Pussy Compilation. Tanned brunette sweetie Angelica Heart gives steamy foot job to her man in pool side area.
[url=http://inmarriage.win/milf/amateur-mature-orgy-hd.html]Amateur mature orgy hd[/url]

Химчистка пуфиков домой в 1-й Южнопортовый проезд

(Justinthorb, 2018.06.24 00:28)

химчистка соболь спб адреса Химчистка уголка на дом в Улица Чкалова (город Щербинка) химчистка мягкой мебели николаев химчистка на севастопольском проспекте химчистка на пролетарской гродно Химчистка в доме с выездом в дубровицы Химчистка автомобиля заказать в Улица Академика Комарова Химчистка одежды заказать в 1-я Сокольническая улица Химчистка пуфиков вызвать в Улица Академика Варги химчистка салона москва цена Химчистка в доме вызвать в 2-й Сыромятнический переулок Химчистка сидений домой в 1-я Фрунзенская улица Химчистка автомобиля домой в Тестовская улица Химчистка ковров онлайн в Садовая-Сухаревская улица химчистка акси винница цены

Химчистка одежды домой в Технический переулок [url=http://gosccclin.ru/himchistka-sideniy-zakazat-v-sosnovaya-ulitsa-gorod-troitsk/13600-2017-12-24.php]Химчистка в доме вызвать в Хорошёвский тупик[/url] химчистка салона автомобиля в кирове цена [url=http://gggklin.ru/himchistka-odezhdi-grazhdanskiy-prospekt-metro/9899-2017-07-02.php]Химчистка пуфиков вызвать в Бабушкинская[/url] Химчистка ковров с выездом в Флотская улица (город Щербинка) [url=http://goskkklean.ru/himchistka-kresla-vizvat-v-berezovaya-ulitsa-derevnya-vlasovo/11198-2017-09-02.php]Химчистка мягкой мебели домой в дзержинский[/url] Химчистка ковролина заказать в Солнечная улица (деревня Милюково) [url=http://sssclean.ru/himchistka-v-megione-telefon/7834-2017-03-21.php]химчистка сорочек доставка[/url] Химчистка сидений с выездом в Шелепихинский мост [url=http://gggklean.ru/himchistka-v-dome-zakazat-v-solnechnaya-ulitsa-derevnya-gorchakovo/9851-2017-08-13.php]Химчистка ковролина заказать в Улица Ефремова[/url]

Химчистка кресла онлайн в домодедово химчистка дешевая шубы Химчистка ковров домой в Уица Черняховского Химчистка сидений домой в 1-й Северный переулок (хутор Брехово) химчистка диана м.отрадное маркировка стирка химчистка Химчистка штор с выездом в Арбатецкая улица чистка обивки мебели в майкопе новомосковск химчистка мартини Химчистка матрасов на дом в Улица Чайковского (город Щербинка)

Химчистка штор с выездом в 1-й Южнопортовый проезд [url=http://goskkklean.ru/blesk-himchistka-samara/11231-2017-09-03.php]Химчистка одежды онлайн в Белозерская улица[/url] Химчистка в доме вызвать в Старокрюковский проезд [url=http://gstklean.ru/himchistka-shtor-na-dom-v-ulitsa-chkalova/4197-2016-09-30.php]Химчистка в доме онлайн в Улица Талалихина (посёлок Липки)[/url] химчистка bowe новосибирск лазурная [url=http://gstklean.ru/himchistka-ugolka-na-dom-v-severnaya-ulitsa-derevnya-fominskoe/15042-2018-02-27.php]химчистка дубленок алматы[/url] Химчистка ковров заказать в 10-я Чоботовская аллея [url=http://gosccclean.ru/himchistka-nedorogo-babushkinskaya/10229-2017-07-15.php]Химчистка кресла заказать в Ботаническая улица[/url] Химчистка ковролина онлайн в Студенческая улица [url=http://gstklean.ru/himchistka-shtor-na-dom-v-ulitsa-chkalova/17308-2018-05-26.php]химчистка фрекен бок ульяновск цены[/url]

Химчистка матрасов онлайн в Солнечная улица (деревня Власово) чистка мебели в москве Химчистка кресла на дом в сходня Химчистка кресла заказать в 3-я Северная улица (деревня Крекшино) Химчистка сидений с выездом в Проезд Стратонавтов

trekstor power bank 2200 manual - Украина

(Peterphymn, 2018.06.24 00:16)

аккумулятор hiper power bank mp20000 20000 mah black - Украина intex it pb11k power bank review - Киев водонагреватель горизонтальный киев купить 80 литров gp powerbank m520 - Киев power bank pineng pn 989 - Украина аккумуляторы для домашнего телефона panasonic американские колонисты использовали для бритья - Украина купить мужской зонт от дождя - Украина аккумулятор для телефона самсунг s5 - Украина аккумулятор для телефона panasonic ааа аккумулятор hiper power bank mp15000 отзывы - Украина оптиметр горизонтальный икг-3 продам - Киев умные часы samsung gear s - Киев купить игрушки в киеве онлайнi - Украина power bank для айфона 4s - Украина

en iyi powerbank - Киев [url=http://elektrogrili.info/power-bank-real-8800-mah-kiev/562-2016-01-21.php]аккумуляторы для сотового телефона samsung sgh-d520 - Киев[/url] детская грелка-игрушка доктор мякиш-заинька - Украина [url=http://newsokvino.site/yoobao-thunder-power-bank/13962-2018-01-14.php]портативный gprs считыватель rfid меток с аккумулятором 2400mah[/url] купить зонт большой в украине - Киев [url=http://kosmetikashop.site/oren-power-bank-6000mah/8551-2017-04-30.php]аккумулятор для телефона переносной с солнечной батареей - Киев[/url] весклая гусеница игрушка детская - Украина [url=http://infokuhonniekombaini.info/yoobao-power-bank-yb-651-kiev/3318-2016-07-21.php]купить гель для бритья орифлейм - Украина[/url] gp power bank s330 отзывы [url=http://newvinokamen.site/reklama-dzhilet-dorogoy-gde-ti-bil/9878-2017-07-20.php]умные часы женские наручные - Киев[/url]

где купить аккумулятор для телефона алкатель one touch зонтик оптом киев - Украина продам большой зонт б/у одесса - Украина купить развивающие игрушки в киеве - Киев mi mobile power bank 2 20000 игрушки киеве купить - Украина power bank rujida 4000 - Киев внешний аккумулятор mi power bank 20800 mah - Украина harga power bank yoobao original - Украина профессиональный триммер для бороды и усов moser - Киев

умные часы от самсунг цена [url=http://vinodomino.space/zhenskie-zonti-esprit-kupit-kiev/14261-2018-02-08.php]gp portable powerbank 1c02awe - Украина[/url] зонт 16 спиц купить киев - Киев [url=http://ferstkolonkabumaga.site/power-bank-dlya-plansheta-svoimi-rukami-kiev/12746-2017-11-24.php]колонка для телефона md 63 - Украина[/url] gillette fusion proglide кассеты купить 12 штук - Украина [url=http://newsokovijimalki.site/trimmer-dlya-podstrizhki-borodi-i-usov/18633-2018-06-17.php]arun power bank y204 dual usb output 10400mah green - Украина[/url] продам женский зонтики от солнца - Киев [url=http://obuviflo.site/muzhskoy-trimmer-orifleym-otzivi/14197-2018-01-04.php]внешний аккумулятор lepow power bank - Киев[/url] в телефонах nokia имеется резервный аккумулятор для активации [url=http://planetarnie.info/igrushki-dlya-razvitiya-melkoy-motoriki-kiev/1997-2016-04-17.php]кассеты для бритья gillette fusion купить[/url]

маска из пены для бритья и соды - Украина зонт трость 16 спиц купить киев - Украина наборы для бритья для мужчин в подарок джилет - Украина женский зонт со стразами - Киев 400 plus portable backup power bank - Украина

casino game rentals gainesville fl

(DanielFus, 2018.06.23 20:20)

best bonus casino deposit no online all free casino casino spidersimpson lose myself download casino online gratis black jack new no deposit no download online casino usa casino niagara pac pinnacle casino in lake charles la casino en indio business week internet gambling radisson aruba resort casino aruba gambling addiction treatment center river room bar casino cocopah dining event options sports genting online casino review atlantic city casino and resort largest no deposit casino bonus

tropicana hotel and casino, las vegas [url=http://casino-tonybet.sanosindr.ru/igrovie-avtomati-onlayn-besplatno-loshadi/379-2017-04-06.php]игровые автоматы для нокио н73[/url] excite casino slots [url=http://casino-uts.sanosindr.ru/igrovie-avtomati-magicheskie-gribi/624-2017-11-26.php]казино джек смотреть онлайн бесплатно в хорошем качестве hd 720[/url] bingo on line casino games [url=http://casino-redkings.sanosindr1.ru/skachat-igrovie-apparati-kompyuter/616-2017-11-08.php]как играть в игровые автоматы пробки чтобы выиграть[/url] birthday party casino theme [url=http://williamhillvegas.sanosindr10.ru/poigrat-igrovie-avtomati-bez-deneg/89-2016-03-31.php]владимир игровые автоматы[/url] casino traps [url=http://casino-malinacasino.sanosindr.ru/borderlands-2-kak-viigrat-igrovie-avtomati/325-2017-01-07.php]слоты игровые бесплатно[/url]

winstar casino poker schedule kansas city casino hotels minnisota casinos casino no deposit welcome bonus uk slots golden pharaoh casino games first web casino flash casino rama poker room limits turning stone casino seating chart zeljko kalac gambling quit gambling tips

silk pechanga casino [url=http://bgo.sanosindr5.ru/kazino-na-bahrushina/788-2018-02-24.php]бабушкина 31 игровые автоматы[/url] casino slot games on cd [url=http://casino-dzhekpot.sanosindr9.ru/azart-pley-na-dengi/]Азарт плей на деньги[/url] caesar's palace casino exterior [url=http://casino-jackpotcity.sanosindr7.ru/rezident-igrovie-avtomati-skachat/549-2017-09-14.php]научу взламывать игровые аппараты[/url] gambling wins losses [url=http://casino-azartplay.sanosindr8.ru/igrovie-avtomati-polnaya-versiya/159-2016-07-14.php]продажа оборудования казино в казахстане[/url] clearwater casino lewiston [url=http://casino-vegasred.sanosindr7.ru/slot-avtomati-dlya-android-igrat-besplatno/438-2017-05-17.php]игровые автоматы гейминатор sizzing hot[/url]

lagunamar resort casino review casino royal lorette american casino entertainment properties nv bus charters to the turning stone casino casino lucky 777 online roulette
546345465346465

военно-медицинская академия санкт-петербург запись на прием хирургия

(Shawnbaf, 2018.06.23 19:02)

медицинская справка для проживания в общежитии медицинская справка водителя в 2011 районы спб на карте метро медицинская справка в бассейн, москва медицинская справка об отсутствии заболеваний, препятствующих поступлению на гражданскую медицинская стоматологическая академия санкт - петербурга нужна ли медицинская справка дл водителя медицинская справка дла автовидителя москва медицинская справка вождение медицинская справка платно уфа медицинская справка гаи рязанский проспект медицинская справка фо 46 как выглядит медицинская справка в гаи медицинская справка на права купить люберцы медицинская справка на получение водительских прав

медицинская справка форма 079/0 бланк [url=http://bolnichniilissst.ru/amerikanskaya-meditsinskaya-klinika-sankt-peterburg-ofitsialniy-sayt/2721-2016-11-04.php]медицинская справка в гибдд в казани принцип одного окна адреса[/url] санитарная книжка спб официально [url=http://ikno.krovspravka.ru/meditsinskaya-spravka-perevod-angliyskiy/945-2016-04-25.php]водительская медицинская справка спб адмиралтейский район[/url] медицинская справка форма 555 какие врачи [url=http://spravka.spravftiziatrdom.ru/meditsinskaya-spravka-f-286/2517-2016-11-01.php]санкт-петербургская медицинская а[/url] медицинская выставка в санкт петербурге [url=http://spravka.kalanalizkvik.ru/tehosmotr-meditsinskaya-spravka-otmenili/2147-2016-08-06.php]справка медицинская болезни студенту[/url] купить медицинская справка 082 для выезж [url=http://med.analizmochasprav.ru/meditsinskaya-spravka-na-prava-v-barnaule-kupit/2499-2016-10-13.php]зачем нужна водителям медицинская справка[/url]

где получить медицинская справка о годности к управлению транспортным средством медицинская справка купить в сочи медицинская справка 1009 саратов медицинская справка - возить или не возить с собой медицинская справка купить в санкт-петербрге медицинская справка для бутово медицинская справка 0-86у медицинская справка футбольный судья медицинская академия санкт-петербург салтыкова щедрина 41 Купить справку из физкультурного диспансера ВФД метро Обводный канал 1

медицинская справка форма 88 [url=http://vzalsportsprav.ru/meditsinskaya-spravka-po-forme-086-u-obrazets/1056-2016-04-02.php]санкт-петербургская санитарно-гигиеническая медицинская академия[/url] водительская медицинская справка для гибдд купить [url=http://bolnlistnadom.ru/meditsinskaya-spravka-dlya-voditelskogo-udostovereniya-s-zaklyucheniem-psihologa/10014-2018-06-14.php]Справка в спортзал на соревнования метро Парк Победы[/url] пдд 2013 медицинская справка [url=http://newspravka.lagerspravkatut.ru/v-kakih-sluchayah-nuzhna-meditsinskaya-spravka-voditelyu-pri-dtp/5979-2017-08-19.php]медицинская справка 003 в у получить[/url] медицинская справка n 65-бланки [url=http://lagerspravkatut.ru/sankt-peterburg-voenno-meditsinskaya-akademiya-voroshilov/9671-2018-07-12.php]общемедицинская справка[/url] медицинская справка лдя гибдд косино [url=http://newspravka.lagerspravkatut.ru/rossiyskaya-voenno-meditsinskaya-akademiya-sankt-peterburg-rossiya/592-2016-02-04.php]Купить справку для оформления ребенка на усыновлениеметро Международная[/url]

медицинская справка для водителей на филимонова медицинская справка форма-0, 86 медицинская справка для водителей в харькове купить Справка о контактах метро Лиговский проспект медицинская справка no 086-у где получить

мягкая мебель в кредит в г.киев с фотом

(Robertitads, 2018.06.23 14:42)

киев мягкая мебель лвс https://sofimebel.kiev.ua/pryamoj-divan-na-zakaz/ киев мягкая мебель классика

Химчистка пуфиков заказать в Январская улица (деревня Власово)

(Justinthorb, 2018.06.22 22:17)

химчистка ковров на дому калуга Химчистка кресла на дом в 4-я линия Хорошёвского Серебряного Бора Химчистка автомобиля домой в Административная улица (деревня Десна) химчистка чкаловская ул спб график работы химчистка утилизация отходов Химчистка мягкой мебели с выездом в 4-я Тверская-Ямская улица Химчистка матрасов вызвать в Кропоткинская Химчистка мягкой мебели заказать в Площадь 60-летия СССР Химчистка в доме на дом в Сколковское шоссе Химчистка авто на дом в Армянский переулок Химчистка ковролина заказать в Кантемировская Химчистка в доме на дом в Борисоглебский переулок Химчистка в доме заказать в 3-й Угрешский проезд Химчистка кресла заказать в Северный бульвар химчистка прачечная уссурийск

Химчистка матрасов вызвать в Улица Степана Супруна [url=http://sssclin.ru/himchistka-tts-cheremushki/11949-2017-09-26.php]Химчистка ковров заказать в Улица Садовая Слобода[/url] Химчистка автомобиля вызвать в Улица Академика Волгина [url=http://sssklean.ru/himchistka-myagkoy-mebeli-onlayn-v-smolnaya-ulitsa/20041-2018-09-06.php]химчистка сатурн экспресс[/url] Химчистка пуфиков домой в Ананьевский переулок [url=http://gstclean.ru/himchistka-odezhdi-s-viezdom-v-svetlaya-ulitsa/9134-2017-07-11.php]Химчистка матрасов на дом в Хлебозаводский проезд[/url] Химчистка ковров онлайн в Юбилейная улица (город Щербинка) [url=http://goskkklin.ru/himchistka-v-himkah-liga/14959-2018-03-01.php]Химчистка матрасов вызвать в щёлково[/url] очистка квартиры от старой мебели [url=http://goskkklean.ru/himchistka-rabochey-odezhdi-gmoskva/11556-2017-09-19.php]Химчистка пуфиков с выездом в Солнечная улица (город Троицк)[/url]

Химчистка пуфиков онлайн в Черниговский переулок Химчистка ковров онлайн в реутов Химчистка автомобиля домой в Саранская улица Химчистка авто с выездом на дом в Улица Большая Якиманка upgrade химчистка химчистка одежды на водном стадионе Химчистка одежды онлайн в Улица Чугунные Ворота химчистка в печатниках на гурьянова химчистка одежды в текстильщиках химчистка одежды тольятти автозаводский район

Химчистка матрасов на дом в Садовая улица (деревня Терехово) [url=http://gstklin.ru/himchistka-v-dome-s-viezdom-v-reutov/7285-2017-03-28.php]Химчистка кресла с выездом в Стрелецкая улица[/url] химчистка ковролина цены [url=http://goskkklean.ru/himchistka-pufikov-s-viezdom-v-2-ya-sosnovaya-ulitsa-derevnya-rasskazovka/9150-2017-05-28.php]химчистка мягкой мебели пермь т[/url] химчистка чистый мир [url=http://gstklin.ru/himchistka-aero/15712-2018-04-11.php]Химчистка сидений заказать в 1-я Хуторская улица[/url] Химчистка одежды на дом в Чермянский проезд [url=http://gstklin.ru/himchistka-kovrov-vizvat-v-abramtsevskaya-ulitsa/18371-2018-07-21.php]Химчистка авто онлайн в Февральская улица (деревня Власово)[/url] Химчистка ковров вызвать в Четырехдомный переулок [url=http://gstklean.ru/himchistka-ugolka-zakazat-v-smolenskaya-naberezhnaya/10322-2017-08-09.php]Химчистка одежды онлайн в Проспект 40 лет Октября[/url]

Химчистка автомобиля с выездом в Садовая улица (деревня Ямонтово) Химчистка сидений заказать в Базовая улица Химчистка штор с выездом в Упорный переулок Химчистка в доме на дом в Улица Бутлерова итальянская химчистка renzacci г.казань

mtv2ggby

(KennethWag, 2018.06.22 17:49)

wh0cd218869 [url=http://buynexium.us.com/]Buy Nexium[/url] [url=http://nolvadex.us.com/]Purchase Nolvadex[/url] [url=http://buyprovera.us.com/]cheap provera[/url] [url=http://amoxil.us.com/]amoxil[/url] [url=http://buyseroquel.us.com/]seroquel xr 150 mg[/url] [url=http://tadalis.us.com/]tadalis[/url] [url=http://buyampicillin.us.com/]buy ampicillin[/url] [url=http://sildenafil.us.org/]sildenafil online[/url] [url=http://ventolin.us.org/]proventil[/url] [url=http://arimidex.us.com/]arimidex[/url] [url=http://antabusebestprice.us.com/]Antabuse[/url] [url=http://sildalis.us.com/]sildalis without a prescription[/url] [url=http://arthritistrouble.com/]how much is celebrex[/url]


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Következő » 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>