Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 PSP-s gyakran ismételt kérdések /Utoljára frissítve: 2008.06.18/


Ezt a leírást annak reményében készítettem, hogy a kezdő PSP-tulajok is kiismerjék magukat a legelőször talán bonyolultnak tűnő kifejezések, megoldások erdejében. Felfoghatjuk ezt egy PSP-Tudástárnak is, vagy egyfajta forgalom(user)irányító jelzőlámpának :).
Amennyiben az alábbi FAQ-ot egy adott, PSP-vel foglalkozó oldal felhasználja a saját site-ján, annyit kérnék, hogy a nevemet (ill. akiket megemlítek benne, szerzőket) tüntesse fel, semmi egyéb, ennyi talán elvárható, ha már egyszer rengeteget foglalkoztam/tunk az utánjárásával. Köszönöm.

Amit eddig összeírtam, tekinthető egy masszív alapnak, amit folyamatosan lehet bővíteni mások által használt programok tapasztalatával/lerásaival ezért ha valakinek újabb "FAQ-pont" jut az eszébe, ill. megoldással tud rá szolgálni nyugodtan leírhatja, s aszerint bővíteni fogom /a szerző nick-jével, ha igényli e-mail címével/ a listát, vagy ha pontosítani, módosítani szeretné valamelyik pontot.
Amennyire lehet a jövőben folyamatosan frissíteni fogom a FAQ-ot.


0, A Playstation Portabe
PlayStation Portable

Adatok / Specifikáció

Technikai adatok: 480X272 felbontású 16,77 millió szín megjelenítésére képes 16:9-es képarányú és 4.3 inches kijelző, melynek fényereje maximálisan 200 cd/m2.
MIPS R4000 alapú mikroprocesszor 333Mhz (32bit), frontoldali busz 166MHz-es.
Főmemória: 32MB (Slim esetében 64 MB)
Grafikus memória: DRAM: 4MB. A PSP grafikus alrendszer 512 bites buszt használ, teljesítménye 664 millió pixel és 35 millió sokszög/s.
Akksi élettartam: kb 4-5 óra (függ: a képernyő fényességén, a hangerő-szinten, film v. játék fut-e?)
Csatlakozás: Wi-Fi (802.11b), IrDA
Firmware verziók:
Normál/Pufi-PSP: 1.00, 1.50, 1.51, 1.52, 2.00, 2.01, 2.50, 2.60, 2.70, 2.71, 2.80, 2.81, 2.82, 3.01, 3.02, 3.03, 3.10, 3.11, 3.30, 3.40, 3.50, 3.51, 3.52
PSP-Slim: 3.60
PSP-Slim & Pufi PSP: 3.70, 3.71, 3.80, 3.90, 3.93, 3.95, 4.00
Az 1.00 és az 1.50-es firmware-el rendelkező PSP-n, futtathatók "házi készítésű" játékok(Homebrew) is ill. a Dark_AleX által készített 2.71SE, 3.XX Open Edition/M33/WildC*rd FW-eken is.
Kártyaformátumok
* Memory Stick PRO
* Memory Stick Duo
Lemezformátum
* UMD

Támogatott formátumok:
Audio
* MP3
* ATRAC3
* WMA (firmware v2.60)
* AAC (firmware v2.70)
* WAV (Linear PCM)
* MP4 (konténer formátum)
* AAC + 3GP Video

Videó
* MPEG-4
* MPEG-4 Part 2
* MPEG-4 Part 10 (H.264/AVC)
* SWF (firmware v2.70-től)
Képek
* JPEG
* GIF
* BMP
* TIF
* PNG

********************************************************************
PSP-csomag variációk
A világ összes pontján a PSP elérhető mind Value Pack vagy Core Pack formájában. Számos országban még Giga Pack formájában is beszerezhető (ezt 2005. október 20-án jelentették be).
Value Pack = PSP + akkumulátor + 32 MB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + csukló-pánt + Demo-lemez + hálózati töltő
Giga Pack = PSP + akkumulátor + 1 GB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + törlőkendő + Demo-lemez + hálózati töltő + USB-kábel

Ad-Hoc hálózat
Az Ad-Hoc vezeték nélküli hálózattal lehetőség van max. 16 PSP egyidejű összeköttetésére, kommunikációjára (pl.: multiplayer játéknál). Az egyik PSP-nek kell lennie a játék "host"-jának (kiszolgáló), amihez a többi felhasználó akkkor csatlakozhat, amint elkezdik keresni a kiszolgáló listákat.
A kiszolgáló PSP-nek az akkumulátor üzmedéje kb. 35%-al kevesebb lesz (ez az átvivendő adatok összetettségén múlik).
A 2.00 FW-frissítéssel a PSP az Ad-Hoc technológiát már digitális képek küldésére is ki tudja használni (két PSP között), a küld és fogad (send, receive) funkciókat használva a PHOTO menüben.

Infractructure hálózat
A PSP főmenüje megengedi a felhasználónak, hogy beállítsa a rendszert úgy, hogy tudja használni az internetet (vezeték nélküli kapcsolaton keresztül). Ez a fajta mód képes megtalálni a védett ill. nem-titkosított vezeték nélküli hálózatokat az adott területen.

Infra (PSP-Slimen már nincs)
Habár a PSPnek van IrDa portja a készülék tetejének bal oldalán, jelenleg egyetlen játék sem használja ki.
Vannak ún. házikészítésű alkalmazások, amik képesek kihasználni a PSP IrDa portját:
- TV távírányító-ként
- IrDa PDA to PSP, ami a PDA-t, mint szöveg-beviteli eszközt használja fel a PSP részére.
- IrDa File Transfer, ami adatvitelt biztosít Infra kapcsolaton keresztül
- Universal Remote (Irda porton keresztül irányíthatjuk a DVD-lejátszót, TV-t, Music Center-t vele).
=====================================================================================================

1, Alapok / Fogalmak
FirmWare /FW/ = A firmware egy olyan szoftvertípus, amely a hardvereszközbe van beépítve, és a legalapvetőbb funkciókat biztosítja a hardver működtetéséhez (esetleg figyeli az eszköz állapotát, arról információkat nyújt a külvilágnak). Jelen esetben a rendszerfile-okat tartalmazó és azokat futtató szoftver. Felfoghatjuk a PSP operációs rendszerének.
Custom FW (SE, OE, M33) = [SE = Special Edition, OE = Open Edition, M33 = March 33, *LE = WildC*rd Leaked Edition]], Dark_AleX "készítette" a hivatalos Sony-FW-ekből. Egy olyan módosítást tartalmaz, ami megengedi a PSP-nek hogy bebootoljon, a homebrew programok futásához szükséges kódokat blokkoló biztonsági intézkedéseket figyelmen kívül hagyva. Legnagyobb előnyük, hogy egyesítik az 1.5-ös FW előnyeit és a 2.71 ill. a 3.XX-es FW összes funkcióját. Nem mellesleg az iso-játékok a Game menüpont Memory Stick ikon alatt találhatóak és nem igényelnek emulált környezetet (DevHook). Ezeket 1.5-ös FW-re lebutított PSP-re érdemes felrakni. /Ha ezt látod valahol: 3.XX OE/M33, akkor az vmelyik OE FW-re vonatkozik 3.02, 3.03, 3.10, 3.30, 3.40 v. M33 FW-re vonatkozik: 3.51, 3.52, 3.71 stb./
A 3.71 M33-as Custom FW(-től felfelé) már speciális, mivel nem igényel 1.50-es FW-t, ahhoz, hogy teljes-értékűen fusson.
GEN Custom FW = a pspgen.com oldal mögé burkolózva egy egyelőre ismeretlen programozó készítette ezt az új fajta CFW-t (3.95GEN-2). (újdonság, hogy a recovery menü az XMB-ben is használható). Azonban ennek a CFW-nek van még egy-két hiányossága, ezért is ajánljuk helyette a 3.90M33-3-at...
XMB (Cross Media Bar) = A PSP főmenüje, grafikus környezete. Az ikonokat háttereket a 3.70-es FW-től felfelé ún. PTF témákkal (PSP Theme File) lehet kicserélni, míg az XMB funkcióit/kinézetét/ikonok koordinátáit/hangjait a Flash0-ban lehet - a meglévő fájlok cseréjével - módosítani.
Homebrew = "házi készítésű", azaz programozók által készített (nem hivatalos Sony) házilag készített program. Szinte mindegyik ingyenes (pl.: böngésző, msn messenger, számológép, notepad, universal remote). Ezen programok futását figyelmen kívül hagyó biztonsági réseket igyekszik a Sony befoltozni egy-egy újabb frissítéssel. A "leghomebrew-képesebb" FW az 1.5-ös volt (ill. most már az ebből "építkező" SE és az OE/M33 FW). Dark_AleX-nek hála a legtöbb HomeBrew-t át lehetett ültetni 3.XX kernelre, így azok mennek gond nélkül PSP Slim-en is.
Iso = szabványos képfile. Az UMD-lemezről készített biztonsági másolat, annak teljes tartalmával megegyező kópia (pl.: Játák ill. Film-iso-k).
CSO/DAX = az iso képfile tömörített változatai. A DAX valamivel hatékonyabb, de pl.: a Custom FW-ek nem támogatják alapértelmezetten.
Recovery menü = a sokszor emlegetett visszahozó/és beállító menü amely csak OE és M33-as Custom FW-eken érhető el. Itt lehet tbk. a pluginokat aktiválni. (belépni recovery menübe a bekapcsoláskor a JOBB-Kar nyomvatartása mellett lehet) Bővebb leírást itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=151


Ripkit = Az iso-játékokhoz készített "törés-csomag". A felesleges állományokat törli (pl.: padding file, FW-update file, angolon kívüli idegen nyelvek, háttérzenék, átvezető kisfilmek, előzetesek) [természetesen nem mindegyik játéknál találhatóak meg ezek a file--ok] , és a végén CSO-ba betömöríti. Ezeket manuálisan is el lehet végezni az UMDGen programmal.
Pad(ding)-file = az UMD-lemezen lévő (iso-ban feleslegesen helyet foglaló több száz MB-os) file, amely a jobb, hatékonyabb lemezelérést biztosítja. Oly módon, hogy a lényeges adatok (a játék) általa az UMD-lemez szélére kerülnek.
Downgrade / Downdate = A PSP aktuális FW-ének visszabutítása egy alacsonyabb verziójú FW-re (ált. 1.5-re). Fontos, hogy számos Downgrade van, válaszd ki a neked megfelelőt (a downgrade résznél fel vannak sorolva).
Korábban gondot okozott a PSP-alaplapja, most a Pandora akku módszer segítségével már lényegtelen.
Jelenleg a Pufi PSP-re kijött összes S0NY FW-t lehet downgradelni.
A SlimPSP-nél a 3.60-as FW-re lehet 3.60 M33 CFW-t feltenni, majd erre rá a később megjelenő CFW-eket.
Update = az aktuális FW-verzió frissítése egy újabbra (amely általában több funkcióval, új szolgáltatásokkal egészül ki). Figyelem: ha szeretnél iso-játékokat ill. segédprogramokat futtatni a PSP-den, akkor semmiképpen se frissíts Hivatalos Sony FW-re. Downgradeld (v. Despertar del Cementerio), majd pedig tegyél fel egy CFW-t.
Pandora Akkumulátora = A Pandora Akkumulátorral (karöltve a Pandora Magic Memory Stick-kel) bármilyen félre-flashelt (nem megfelelő módosítást használtál), rosszul downgradelt vagy letörölt flash0 tartalmú PSP-t helyre lehet hozni és bármilyen firmware-ű (1.00 - 3.XX (bármely jelenleg ismert)) PSP-t lehet 1.50-re downgradelni. Fizikai sérüléssel rendelkező vagy hardverhibás (elfüstölt processzor, eltört alaplap, stb) gépen természetesen ez sem segít.
Ennek segítsével az összes jövőbeni FW-frissítés is könnyű-szerrel kijátszható. nem kell hozzájuk külön downgrader.
Despertar Del Cementerio = "Holtak feltámadása". Pandora akku és Memory Stick szükséges hozzá. A lényege, hogy bármilyen FW-ű PSP-t (akkor is ha a Flash0 teljesen törölve lett) képes egyből 3.80 M33-as CFW-rel felruházni, nincs szükség downgrade-re. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
U.P.M.S. = Ultimate Pandora Memory Stick = Véglegesített Pandora Memóriakártya és akku. Az UPMS segítségével lehet egy állandó (véglegesített) Pandora Akkud és Mem.Sticked s mindemellett tudod normál módban használni őket ! Egyszóval ha bármikor olyan kedved van, tudsz másik PSP-tulajnak segíteni, v. a te PSP-dbe életet lehelni. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
Bővebb leírást és letöltési lehetőséget itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=322


Flashelés = ez egy folyamat. Ilyenkor a file-okat a program a PSP memóriájába másolja, ahol a rendszerindító file--ok is vannak. Ha itt valami rosszul megy végbe (pl.: nem megfelelő file-okat választ ki flashelésre az illető) (99,9%-ban felhasználói hozzá nem értés miatt), a rendszer nem fog tudni betöltődni. Van, hogy bizonyos plugineket csak flasheléssel lehet a FW-be "beépíteni", hogy az fusson rendesen.
Mielőtt bármit is módosítasz a Flash0-ban hozz létre arról egy biztonsági mentést a PC-den egy külön mappába. Ha valamelyik feflashelt fájl miatt az XMB nem menne, akkor csak visszamásolod az eredetit (recovery menü segítségével) és kész is.
DevHook /DH/ = A DeviceHook egy Firmware-emuláló program, amelynek segítségével pl.: az 1.5-ös FW-rel rendelkező PSP-n futtathatóvá válik a 3.10-es FW-t igénylő játék, ill. netezni is lehet vele (az emulált környezetben). Az emulált (pl.:3.10 FW) környezet összes funkcióját el tudjuk érni ezáltal.
Ez a program az OE, M33 CFW megjelenésével szép lassan háttérbe szorult, okafogyottá vált.
Plugin/PRX = kiegészítő illesztőprogramok, amelyek a Custom FW-ekkel rendelkező PSP-ken futtathatók, kihasználva a biztonsági réseket. (pl.: képkimentő, PSP-újraindító, automatikus iso-futtató illesztőprogram)
NAND = A PSP alaplapján elhelyezkedő Memória, ami a PSP FW-ét ill. a felhasználói beálltásokat tárolja. Mindenképpen készíts egy biztonsági másolatot a NAND-odról, mivel sok esetben ez az utolsó lehetőség, hogy megfelelően működő állapotba tudj visszahozni a PSP-d. Más tulaj PSP-jének NAND-ját szigorúan TILOS a saját PSP-dre felflashelni. Amennyiben ezt mégis megteszed, készülj fel, hogy számos funkció nem v. csak korlátozottan fog működni, mivel ilyenkor tönkreteszed az ún. IDStorage-t.
FLASH0 (F0) = A NAND Memória egy része, amely az aktuális FW-t, amely a PSP működéséhez elengedhetetlen.
FLASH1 (F1) = A NAND Memória egy része, amely registry-t és más személyes beállítást tartalmaz.
Dump = A FW egy másolata, emulációra használják. (Néha visszafejtik (ezáltal lehet módosítani a FW-t)).
1.5 = ez (volt) az a Hivatalos FW-verzió, amellyel az XMB-ből HomeBrew-kat lehet futtatni teljes kernel-hozzáféréssel. 2 könyvtár kell a homebrew program futásához, mindkettőnek ugyanaz a neve, csak ez egyik %-jellel kezdődik (ami az ikon-t, ill. a Kxploit-ot tartalmazza, a másik könyvtárban maga a program van).
Kxploit = Az a metódus, aminek segítségével HomeBrew programokat lehet futtatni 1.5-ön. Két db eBoot.pbp file-t használ, az egyiket arra használják, hogy betöltse ill. kijátssza az egyszerű FW-biztonságot (amit pont a házilag megírt kódok futtatásának blokkolására írtak), a másik eBoot.pbp pedig maga a program.
TA-082 = az "elátkozott" alaplapú PSP-model, amelyet sokáig nem lehetett downgrade-elni. Ma már mindegy az alaplap verziószáma. Persze, ha nem Pandora módszert használsz, fontos tájékozódni az alaplap verziószámával kapcsolatban.
UP - (Undiluted Platinum) - egy mod chip a PSP-hez, amely 2 NAND memóriát foglal magában, dupla FW-boot lehetőséggel. (ez a dual-chipes, dual-boot-os megoldás a TA-082-es alaplapú PSP-ken nem alkalmazható !). Drága és nem biztonságos megoldás.
ms0:/ vagy MS_ROOT - A memóriakártya gyökérkönyvtárát szokták így jelölni.
IPL = “Initial Program Loader” - Kezdeti program betöltő. A PSP elindítja az elő-IPL-t keresve a NAND-ban az IPL-t és betölti (ha ennél a folyamatnál az akku serial-ja (sorozatszáma) 0xFFFFFFFF, akkor a PSP a Memory Stick-ről fogja betölteni az IPL (a.k.a. Pandora :) )). Tulajdonképpen ez a bootolási folyamat első lépése.
IDStorage = Az IDStorage (azonosító tároló) tárol számos (130) kulcsot, amelyek a PSP-dről adnak/írnak le információt. Pl.: Sorozatszám, WLAN Mac-cím, FW-verzió stb.. Ezek egyedi dolgok, így minden PSP-n más és más ! Ha az IDStorage-ed tönkremegy (mert másvalakiét tetted fel) akkor a következő dolgok nem fognak működni: Ad-Hoc mód, UMD Játékok és az UMD Videók, HomeBrew-k és a MagicGate. Az IDStorage (néhány kulcsa) PSP-NKÉNT KÜLÖNBÖZIK & NEM LEHET ÚJRAGENERÁLNI !!! NINCS RÁ MÓD !

Mit kell szem előtt tartani PSP vásárlás előtt?
Ellenőrizd, hogy megvan-e a magyar kézikönyv.
Ellenőrizd, hogy a PSP LCD-kijelzőjén van-e pixelhiba.
Ahhoz, hogy iso-játékokat tudj majd futtatni legalább 512 Mbyte-os Memory Stick kártya szükséges. Ha használtan veszed a PSP-t, nagy eséllyel jutsz olyanhoz, amelyet már nem kell hackelni (OE/M33 FW van rajta), egyből képes futtatni az iso-játékokat.
Ha Base pack-ot / Alap-csomag-ot választasz, akkor abban nem fogsz se Memóriakártyát, se fülhallgató hosszabbítót, sem pedig tokot, ill. törlőkendőt találni. (igaz, ezeket külön-külön is meg lehet venni)

Mi a különbség a PSP Slim ill. az alap PSP között?
PSP Slim szemszögéből:
- 33%-al könnyebb (280g helyett 189g)
- 19%-al vékonyabb (23mm helyett 18.6mm)
- akksi töltés USB-porton keresztül
- gyorsabb játékbetöltés
- hatékonyabb akku-kihasználás
- nincs infra-port
- WLAN gomb átköltözött a PSP tetejére
- hangszórók elhelyezése is megváltozott
- nagyfelbontású videókat és .avi-kat (nem DivX és XviD, sima MjPeg-es) is képes lejátszani (remélhetőleg csak a FW miatt)
- új FW-t kapott (3.60), amivel képes TV-re küldeni video-t továbbítani (Video-Out-on) ill. képes mind a PS3 mind a PC winchesteréhez hozzáférni bárhol a világon (régiófüggetlen), köszönhetően az új csatlakozási opcióknak.
- PSP Slim immár 64MB memóriával rendelkezik
- Analóg Video Kimenettel rendelkezik (kábel kell hozzá)
- "Piano Black," "Ceramic White," és "Ice Silver" színváltozatokban kapható (kezdetben.. azóta van Vérvörös és Menthol Zöld is)
- Fut rajta a 3.90-es FW-rel érkezett Skype ! (Pufin nem megy)
Saját vélemény: gyengébb anyagminőség.

Honnan tudom, hogy milyen FW lehet a PSP-n (külsőleg a dobozról)?
A dobozon, a címkén található egy betű amely azonosítja a PSP FW-verzióját. Az alábbiak ismeretesek:
A-1.50 B-1.51 C-1.52 D-1.52 E-1.52 F-2.00 G-2.01 H-2.50 I-2.60 J=2.70 K=2.71
L-2.81 M-3.01 N-3.03 O-3.10 P-3.11 Q=3.30 R=3.40
R-nél nagyobb betű 3.40-es FW-nél magasabbat jelöl
PSP Slim-en min. 3.60-as FW van.

Hol tudom megnézni, hogy milyen FW van a PSP-n (melyik menüpontban)?
Menj a Settings Menüre, majd a System Settings-re, itt görgesd lefelé a System Information-ig. Az alábbi 3 sor fog fogadni: MAC Address, FW-Verzió, PSP-s Becenév.

Honnan tudhatom, hogy honnan származik a PSP?
A model szám által tudod behatárolni/azonosítani, hogy milyen régiójú a PSP. Az alábbiak ismeretesek:
PSP-1000 Japán - Basic Pack
PSP-1000K Japán - Value Pack
PSP-1000KCW Japán - Value Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000CW Japán - Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000G1 Japán - Giga Pack fehér v. fekete PSP
PSP-1001K USA - Value Pack
PSP-1002K Ausztrália és Új-Zéland - Value Pack
PSP-1003K United Kingdom - Value Pack
PSP-1004K Europa - Value Pack, Giga Pack, Basic Pack, Fehér Value Pack, Fehér Giga Pack
PSP-1005K Korea - Value Pack
PSP-1006K Hongkong és Szingapúr - Value Pack
PSP-1007K Taiwan - Value Pack
PSP-1008K Oroszország - Value Pack
PSP-1009K Kína - Value Pack
PSP-1010K Közel-Kelet - Value Pack
PSP-2000 - PSP Slim&Lite - Basic
PSP-2000K - PSP Slim&Lite - Value

Honnan tudhatom, hogy TA-082/086-os alaplapú-e a PSP?
Kinyitod a PSP-d UMD-lemez meghajtóját és ha az alábbi képpel megegyező számsort látsz akkor biztos lehetsz benne, hogy TA-082-es a PSP-d. A számsort egyébként fejjel lefelé olvasva tudod értelmezni: IC1003.
Kép

Ami most következik az nem szentírás, de igaz lehet:
A->F betűig a dobozon: biztosan nem TA-082/086:
G és H betű: valószínűleg nem TA-082/086.
I betű: elég valószínűtlen, hogy TA-082/086-es legyen
J betű és felette: valószínű, hogy TA-082/086-os alaplapja van PSP-nek.

Hová tegyem a file-okat (általánosságban) a Memory Sticken / Milyen mappába/ Mi hol van?
Ez a kis leírás a 3.XX Custom FW-ekre érvényes (alapértelmezett beállításokkal, esetünkben: 3.90M33).
Memory Stick gyökere:
--> DH (DevHook helye (az ikonok a programhoz a PSP/GAME mappába vannak)) /elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100ANV01 (h.264 (avc) codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint néz ki:MAQXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100MNV01 (normál mp4 codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint: M4VXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> ISO (ide kerülnek az iso/cso/dax file-ok)
--> PICTURE (képek helye (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))
--> PSP --> COMMON (ide jönnek általában a Böngészőhöz való kiegészítők, programok)
--> PSP --> GAME --> BOOT (automatikusan futtatandó eboot.pbp helye (Recovery menüben lehet engedélyezni))
--> PSP --> GAME --> RECOVERY (itt van az 1.50-es FW helye)
--> PSP --> GAME --> UPDATE ((Custom) FW-frissítés fájljainak helye)
--> PSP --> GAME --> 150kernelupdate (Pufi PSP-n 1.50-es kernelhez szükséges programkód helye /mappa neve bármi lehet/)
--> PSP --> GAME150 (Pufi PSP-n az 1.50-es kernelt igénylő homebrew-k helye)
--> PSP --> GAMEXXX (Homebrew Programok helye az adott CFW verziójához megfelelően, (pl.: GAME390))
--> PSP --> MUSIC (zenék helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> PHOTO (képek helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> SAVEDATA (itt vannak a játékmentések)
--> PSP --> SYSTEM --> BROWSER (ide menti a Böngésző Bookmark-okat, History-kat (Könyvjelzőket és Előzményeket))
--> PSP --> THEME (ide jönnek a 3.70 ill. a 3.71-es FW(-től felfelé) által használt ptf gyári és felhasználók által készített témák)
--> SEPLUGINS (a pluginek ide jönnek (.prx file-ok))
--> VIDEO (ide jönnek az .mp4 videók (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))

Gyk.: az xxxxx = egy 5jegyű számot takar. Te adod meg.
Megjegyzés: azért lett az MP_Root és a PSP mappa ennyiszer felsorolva mert a Wordben megformázott szöveg itt nem jól van tördelve. :)


Ezt írja ki a PSP-m: "To start, you must update the system software.". Mi ilyenkor a teendő?
Ezt akkor írja ki, ha az UMD-lemez amit betettél a PSP-be magasabb FW-t igényel, mint ami a PSP-n található. A döntés a tiéd, ha frissíted letudod játszani az UMD-lemez tartalmát, de nem tudsz majd iso-kat futtatni (ha CFW-t használsz, akkor nem fogja engedni a hivatalos FW-re való frissítést (3.40OE-A verziószámtól fölfele...), mivel ez egy biztonsági patch).

Letöltöttem egy játékot, de nem tudom hová másoljam?
Természetesen hivatalos FW-rel nem fogod tudni futtatni az iso-játékokat.
Az iso/cso/dax (utóbbi 2 tömörített iso-file) file-okat a Memory Stick gyökérkönyvtárában lévő iso mappába kell bemásolni (ha nincs iso mappa rajta, létre kell hozni) USB-kapcsolaton keresztül (Settings menüpont, majd USB Connection-re nyomj egy X-et).

Próbálom elindítani a programot, de ezt a hibaüzenetet kapom vissza: "The Game could not be started (80020321).".
Valószínűleg HomeBrew programot akartál futtatni egy arra nem alkalmas (hivatalos) FW-verzión, vagy pedig (kikapcsolt állapotban van a No-UMD opció [Recovery Menü leírásánál részletezve van]) elfelejtettél betenni egy Demo v. Játék UMD-t.

Ha Windows-ban formázom a Memory Sticket milyen file-rendszer típust válasszak ki?
FAT 16

Hogy tudok zenét/képet (mp3) felmásolni a PSP-re?
USB kapcsolaton keresztül a Memory Stick PSP/Music mappájába kell bemásolni az mp3-akat, PSP/PHOTO a kép-file-okat.

USB-n keresztül Total Commanderrel iszonyat lassan (max. 6-700kbyte/mp) tudom csak felmásolni a file-okat.
Megoldás: Windows Intéző ! Másold ezen keresztül. (az újabb 7-es verziójú Total Commanderrel már nincs ilyen probléma)

Kompatibilis-e a 4GB/8GB-os Memory Stick a PSP-vel?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-k számára igen. Lehetőség szerint próbáld ki. Igyekezz High-Speed-es kártyát venni.

Honnan tudhatod, hogy hamis-e a Memory Stick amit vettél?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-knél rámész pl.: XMB-ben a GAME menüre majd a Memory Stick-re menj, nyomj rá egy 3SZÖG-et, majd pedig egy O-t. Ha a MagicGate mellett UnKnown felirat díszeleg, akkor 100%, hogy hamis.

Mi az a stuck/beragadt pixel ?
Nem más, mint a folyamatosan fényesen világító pixel. A Beragadt pixel sajnos előbb-utóbb minden PSP-t elér. Nem garanciális hiba ! Javítani ("helyrerázni") kis százalékban, de lehet. Az egyik Program neve: Pixer. A programot a Game menüből lehet elérni (Bemásolás után :)). Ilyenkor egy olyan program fut majd, amelyik véletlenszerűen rajzol ki színes függőleges vonalakat az egész képernyőt beterítve, ami folyamatosan vibrál, frissíti a képernyőt, mozgásba hozza a színeket.
Linkek a pixel-hiba javítására készült programokról:

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=8934

 

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=7975

 

http://pspupdates.qj.net/Pixer-Fixer-sa ... /aid/76860Miért ilyen halk a PSP-hez kapott gyári fülhallgató?
Azért, mert a Sony direkt ilyen halk, kis-teljesítményű fülhallgatót gyártott, a felhasználók halláskárosodásának elkerülése végett.

Lehet helyettesíteni a Sony fülhallgatóját sajáttal?
Lehet, amennyiben kis jack-dugó kivezetése van (v. nagy, s ahhoz meg veszel egy átalakítót). Saját fülessel sokkal nagyobb hangerő érhető el.

Meddig bírja az akksi? Hány óráig kell tölteni, hogy fullon legyen az akksi?
Nem lehet egyértelműen megadni, hogy hány óráig bírja. Az attól függ, hogy éppen mit használsz a PSP-n, ill. hány Mhz-en üzemel. Általában olyan 4 óra intenzív játékidőt kibír.
Kb. 3 óráig kell tölteni a teljes feltöltéshez.

Akku-töltés közben lehet játszani a PSP-vel?
Igen, lehet.

Mi van akkor, ha játék közben lemerül a PSP-m akksija? (Elveszítem az addig elért szintet a játékban?)
Semmi pánik. Ilyenkor szépen fogod és rádugod a hálózati töltőt. Kb. 5 perc múlva már folyamatosan tudod használni a PSP-d; bekapcsolod s a lemerüléskor éppen félbehagyott ponton folytatod a játékot. (bizonyos (régebbi) FW-eken nem minden esetben működött jól..)

Mennyire verődik vissza a napfény a PSP kijelzőjéről?
Eléggé:). Igyekezz árnyékosabb helyet keresni, ha játszani akarsz vele erős napfénynél.

Mi az esélye annak, hogy véletlenül Updatelem a PSP-men lévő FW-t a Game menüben megjelenő ikonra kattintva?
Ahhoz, hogy ezt véletlenül összejöjjön, annak annyi az esélye, mint hogy Magyarország Világbajnok lesz az elkövetkezendő 20 éven belül, fociban ! :) /jó párszor le kell OK-znod ahhoz, hogy frissítse/.
Ha magasabb FW van a PSP-den kizárt dolog, hogy "frissítsd".

Lehet UMD-lemezt másolni PC-n? Vagy van rá valamilyen különleges UMD-író?
Nem lehet ! A Sony nem adta meg az engedélyt az írható UMD-lemezek gyártására, a kalózmásolatok elterjedését megelőzendő. Maximum gyári körülmények között lehet másolni. Otthoni UMD-író nem létezik, valószínűleg soha nem is fog.

Teheti tönkre a PSP-t a HomeBrew programok futtatása?
Mivel mind nyílt forráskódú (nem hivatalos) programok, ezért előfordulhat, hogy néha kifagyasztja a PSP-d (lehet, hogy picit hibás a programkód). Ekkor kapcsold ki a PSP-d oly módon, hogy a power-gombot felfelé nyomva tartod (míg ki nem kapcsol) [kicsit hosszabb ideig, mint normál kikapcs esetében].

Hogy lehet, hogy a PSP-m hátterének színe havonta változik?
Úgy, hogy ha még mindig a default (alapértelemezett) háttérbeállítást használod.
Az alábbiak szerint változnak a háttérszínek:
Január = Szürke
Február = Sárga
Március = Világoszöld
Április = Rózsaszín
Május = Sötétzöld
Június = Világos lila
Július = Világoskék
Augusztus = Kék
Szeptember = Lila
Október = Sárga
November = Barna
December = Piros

Egyik napról a másikra nem futnak a OE/M33 FW-ű PSP-men az iso-játékok, mit tegyek?
2xer futtasd le a Reset To Default Settings-et (Alapértelmezett beállítások visszaállítása) v. Formázd le a Flash1-et.

Nem futnak a demo játékok, pedig OE/M33 (tehát Custom FW) van a PSP-men?
Állítsd át a homebrew kernelt a Recovery menüben (Configuration alatt található) 1.50-ről 3.XX-re. (pl.: 3.90M33-on állítsd át 3.90-re a mappa-kernelt)

2, FW-Történelem

FW-történelem: Miben változott 1.5-től 4.00-ig a Sony FW-e?
(A FW-változások időrendben csökkenően követik egymást (megjelölve a kiadás dátumát ill. a változatokat), felsorolva, hogy mik változtak (a korábbi FW-ek angol forrásáért köszönet ass-nek))
Az alább listázott összes FW-t (PSP típustól függetlenül) a Despertar Del Cementerio módszerrel (Pandora akku és Pandora Memory Stick segítségével) lehet hackelni.

PSP-FirmWare verzió: 4.00 [Slim & Fat] (Június 17, 2008. Japán és USA változat)
- [Hálózat] menüpont alá bekerült egy új funkció: [Internet Seach] néven (lényege, hogy a google segítségével listázza ki a találatokat).
- [Videó]: mostantól lehetőség van a videólejátszási sebesség változtatására lejátszás közben a FEL/LE nyilakat megnyomva.

PSP-FirmWare verzió: 3.95 [Slim & Fat] (Április 7, 2008. Japán és USA változat)
- PSX-játékoknál a gombkiosztást tudod megváltoztatni tetszés szerint. [Home gomb megnyomása után [Controller Settings] > [Assign Buttons] és végül [Custom]]
- Remote play (Távirányítás mód): Home gomb megnyomására -> kilépésnél lehetőség van kikapcsolni a PS3-at [Quit and Turn Off the PS3 System] v. hagyni hogy tovább dolgozzon [Quit Without Turning Off the PS3 System] .
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.93 [Slim & Fat] (Március 18, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció a Japán verzióban mostantól támogatott (csak Slim-en elérhető)
- Hálózat: 20 új Net-rádió csatorna került bele
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.90 [Slim & Fat] (Január 30, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció (csak Slim-en elérhető)

PSP-FirmWare verzió: 3.80 [Slim & Fat] (December 18, 2007. Japán és USA változat)
- Hálózat: Internet Rádió mint új funkció
- RSS Csatorna: a csatornákat most már OPML formátumban is be lehet importálni
- RSS Csatorna: a fotók most már itt is megjelennek
- Zene: Új vizuális effektek

PSP-FirmWare verzió: 3.73 [Slim & Fat] (November 29, 2007. Japán és USA változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.72 [Slim & Fat] (Október 30, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.
1Seg Tuner is bekerült az RSS csatornák listájába.

PSP-FirmWare verzió: 3.71 [Slim & Fat] (Szeptember 12, 2007. Japán változat)
- A Theme mappa automatikusan létrejön .
- PSPot funkció törölve.

PSP-FirmWare verzió: 3.70 [Slim & Fat] (Szeptember 11, 2007. Japán, USA és UK változat)
- Beállítások: Új gyári témák használata a "Themes" alatt (.ptf kiterjesztéssel). Amelyeket a Memory Sticken a PSP/THEME mappába kell helyezni. (A kiválasztott témát a PSP Flash-memóriája tárolja, így a MemoryStick kivétele esetén is működik.)
- Videó: "Scene Search" opció a videó lejátszásánál. (Ezzel az éppen játszott videó közben tudsz egy kiválasztott jelenetre ugrani, 5, 15 stb perc (amennyit beállítasz)).
- Videó: "Consecutive playback" [folyamatos lejátszás] a Settings/Video Settings-nél. Ezt on-ra állítva az összes (MemSticken tárolt) videót egymás után lejátsza, anélkül, hogy visszalépne az XMB-be.
- Videó: "Playback of 1-Seg video files" [1-Seg TV Tuner-rel rögzített videó-fájlok lejátszása]. Sajna ezt csak a Japán felhasználók tudják kihasználni.
- Képek: most már zenelejátszás közben is nézhetsz fotókat. (akár diavetítést is indíthatsz)
- Hálózat: gomb-beállítás/hozzárendelés lehetősége a Remote Play opciónál.
- Hálózat: a PortableTV ikont törölték.
- [XMB]: számos helyen kis ikon jelenik meg, amolyan mini-súgóként, hogy melyikkel is lehet előcsalni az opciókat.
(Csak PSP-Slim felhasználóknál!):
- TV: 1-Seg adat-sugárzás támogatása. Ezek ilyen adatok lehetnek: feliratok, internet-linkek, játék-statisztikák stb.
- TV: 1-Seg jelek továbbítása TV-Out-on keresztül olyan megjelenítőkbe (TV-k), amelyek nem támogatják a Progresszív jeleket.

PSP-FirmWare verzió: 3.60 [CSAK PSP-SLIM-hez!] (Július 11, 2007. Japán és USA változat)
- Beállítások / TV - Switch Video Output (Video-kimenet átváltása egy a PSP-hez csatlakoztatott eszközre)
- Video: .avi file-ok lejátszása + HD tartalmak lejátszása.
- Töltés USB-porton keresztül
Valószínűsíthetően biztonsági patch is került bele.

PSP-FirmWare verzió: 3.52 (Július 24, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.51 (Június 29, 2007. Japán és USA és UK változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [Lumines exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.50 (Május 31, 2007. Japán és USA és UK változat)
Hálózat:
- PSP csatlakoztatható a PS3-hoz Interneten keresztül - Remote Play funkciót használva.
- Remote Play kapott egy új opciót - Kommunikációs beállítások [Communication Settings]
- RSS Channel kapott egy új funkciót: RSS Csatorna Útmutató [RSS Channel Guide].

PSP-FirmWare verzió: 3.40 (Április 19, 2007. Japán és USA változat)
PSX: - A játszható (támogatott) PSX-es játékok száma tovább nőtt.
- A PSX mentési file-jainak (saved data) formátumát most már a PSP ill. a PS3 is támogatja.
Játék: - Certificate Utility ikon törölve lett. (mostantól az így kapott infót az alábbiak szerint lehet megtekinteni: ki kell választani a játékot amelyikről több infót szeretnél megtudni, majd nyomd meg a :H: gombot (előjön a kis oldalsávos menü), ezután pedig az Information szövegre kell :X:-et nyomni.)
- valószínűleg a biztonsági réseket is igyekeztek befoltozni...

PSP-FirmWare verzió: 3.30 (Március 27, 2007. Japán változat)
PSX: - Lemez olvasási sebességének beállításának lehetősége a PSX-es játék alatt [Standard v. High] - PSX játék közben megnyomod a Home gombot s akkor jön elő
Hálózat: - RSS Csatornáknál is megjelenik most már az ún. "thumbnail" (mini előnézeti kép)
Video: - Videóknál szintén thumbnail ikonok megjelenése (pl.: egy mappába kell ("VIDEO") tenni a .mp4 file-t, ill. a .jpg file-t, ugyanolyan nevű kell legyen a .jpg file is.)
Video: - Felturbózott Video-Felbontás támogatás (lejátszás) az alábbi codec-kel készült film-file-ok esetén:
MPEG-4 AVC(H.264) video, Main Profile (AVC CABAC)
A felbontások pedig a következők lehetnek: 720×480/352×480/480×272

PSP-FirmWare verzió: 3.11 (Február 8, 2007. Japán változat)
Játék-patch: A PlayStationNetwork online áruházába (Japánban) felkerült, PSP-re megvásárolható PSX-es játék, az R-Type futtatását javították vele.

PSP-FirmWare verzió: 3.10 (Február 4, 2007. USA, Angol és Japán változat)
Játék: Playstation Network-ön keresztül elérhető címek (játékok) újabb bővítése.
Hálózat:
- Új funkció: LovationFreePlayer-en keresztül MPEG-4 AVC kódolású mp4 file-ok letöltésének lehetősége [Az alábbi LocationFree bázisállomásoknál érhető el: LF-PK20 (Japán) vagy LF-B20 és LF-B10 (USA)].
- Web Browser beállításoknál új funkció: Memóriakímélő (v. memóriatakarékos) üzemmód (ilyenkor a Web Böngésző kevesebb memóriát használ, de cserébe a képek megjelenítésének minősége rosszabb lesz)
Beállítások: [SETTINGS / SOUND SETTINGS]
- Új funkció: Dinamikus Normalizer/Volumizer: Leszabályzott hangerő a lejátszandó zenéknél.
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [GTA LCS exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.03 (December 20, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Játék: További PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele. A PlayStation 1-es játékokat PlayStation 3-on keresztül lehet letölteni.

PSP-FirmWare verzió: 3.02 (December 6, 2006 USA. Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette (biztos szegény Dark_Alex-től féltek? ezért kár volt a gőzért? 3.02 OE:)).

PSP-FirmWare verzió: 3.01 (November 22, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.00 (November 21, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: [Remote Play] funkció elérhető. (PS3-at lehet vele joypad-ként irányítani)
[Online Manual] - Online elérhető a rendszer beállításaira vonatkozó leírás
[Timer Settings] - Az RSS (hírolvasó) csatornákat lehet vele előre beállított időben letölteni.
Játék: PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele ettől a verziótól kezdve.
Zene: 3x-os előre- ill. hátratekerés opcióval bővítették.
Megjelent a Zenei Vizuális hatás opció is (mint winampban a Milkdrop pl.:).
Video: Motion JPEG (M-JPEG) formátumot is le tudja mostantól játszani
[Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Videórögzítés támogatása/
Photo: [Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Digitális fényképezés támogatása/
Beállítások: [UMD Automatic Start] opció mostantól elérhető.

PSP-FirmWare verzió: 2.82 (Október 26, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.81 (Szeptember 7, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.
Egyéb: A 4 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.80 (Július 27, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: RSS csatornán keresztüli video ill. kép-letöltés.
Mostantól lehet elérni és kihasználni annak minden előnyét Wi-Fi-n keresztül a LocationFree Player-nek.
Zene: AAC file-ok lejátszása (.3gp kiterjesztéssel).
Beállítások: A [Network Settings] > [Infrastructure Mode] alatt most már megtalálható az Automata mód is.
Egyéb: Mostantól a Memory Stick Duo gyökérkönyvtárába is be lehet rakni a MUSIC, PICTURE, VIDEO mappákat, és onnan is le tudja játszani az adott tartalmat.

PSP-FirmWare verzió: 2.71 (Június 1, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: a PSP Internet Browser-én keresztül, most már le lehet tölteni a hivatalos játékdemo-kat és le lehet menteni a Memory Stick-re.
A Video-file-okat most már helyesen mutatja a LocationFree Player, mikor egy külső (jeladó) egységet kiválasztunk.

PSP-FirmWare verzió: 2.70 (Április 25, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: Macromedia Flash 6 (nem mindent tud lejátszani) tartalmak lejátszása az Internet Böngésző segítségével.
De ehhez előtte aktiválni kell a Flash opciót.
Bővült az Internet Browser Tools menüpontja: a Connection Settings-el /Csatlakozási beállítások/.
RSS csatornán keresztül le lehet menteni az audio-file-okat a Memory Stick-edre.
LocationFree Player Beállítás panelje alatt a [Rate], egy új funkcióval bővült (Automatic).
Zene: A lejátszható AAC audio-fileformátumok közé egy új kiterjesztés lett hozzáadva.
Beállítások: Új opció: Flash Player engedélyezése [System Settings / Enable Flash? Player]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).
RSS Csatorna Beállítások, mint új opció lett hozzáadva.
UMD Video L/R Gombok beállíthatósága [Settings / Video Settings] (UMD Video közben tiltva/v. engedélyezve legyen a két "KAR").
Egyéb: A 2 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.60 (November 29, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: RSS Channel
új opció: a LocationFree Player Control panelén: Hangerőszabályzás (Volume Adjustment)
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Simplified Chinese (GB18030)] és [Traditional Chinese (Big5)] nyelvi kódolás is.
Copyright-védelemmel ellátott video most már letölthetőek az Internet Browser-en keresztül Memory Stick-re.
Zene: WMA (Windows Media Audio) file-formátum lejátszásának támogatása. [WMA9 ill. WMA9 Lossless és copyright- védett WMA file-okat továbbra sem támogat.] /Ahhoz, hogy le is tudd játszani a WMA-kat aktiválnod kell a Settings menüben az Enable WMA Playback opciót./
Beállítások: Új opció: WMA lejátszás engedélyezése [System Settings / Enable WMA Playback]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).

PSP-FirmWare verzió: 2.50 (Október 13, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: LocationFree Player
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Auto-Select] és az [Unicode (UTF-8)] kódolás is.
új opció: az Internet Browser / Display Mode / Text Size: most már elmenthető a Szöveg mérete.
új opció: elmenthető az Internet Explorerben megnyitott oldalak előzménye.
Video: Copyright-védett video lejátszása (Memory Stick-en a Video mappában lévő file-okra vonatkozik).
Beállítások: új opció: idő beállítása internet által/interneten keresztül [Settings / Date and Time / Date & Time Settings]
új biztonsági metódus a hálózati beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (AES)
Egyéb: Koreai karakterek beviteli lehetősége az On-Screen Keyboard-nál (Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menü).

PSP-FirmWare verzió: 2.01 (Október 3, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.00 (Július 27, 2005. Japán; Augusztus 24, 2005. USA; Szeptember 1, 2005. Anglia)
Hálózat: új funkció: Internet Böngésző
Video: A Memory Stick-ről megnyitott video-file-ok 4:3 arányú megjelenítésének támogatása
Go To (Ugrás) funkció megjelenése az UMD-Video és UMD-Zene lemezeknél.
A-B Repeat funkció (A->B-ig ismétel, A,B: user által meghatározott kezdő és végpont) az UMD-Video, UMD-Zene lemezeknél és a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Audio opció megjelenése a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
MP4 (AVC) video-file-ok lejátszásának lehetősége a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Zene: ATRAC3 audio-file-formátum lejátszásának támogatása.
MP4 audio (MPEG-4 AAC) és WAV (Linear PCM) file-ok lejátszásának lehetősége
Photo: Háttérkép beállításának lehetősége
Képküldés funkció (Wi-Fi-n keresztül)
Megtekinthető új kép file-formátumok: TiFF, GiF, PNG, BMP.
Beállítások: új nyelv: Koreai [System Settings-ben lehet beállítani]
új funkció: Character Set, [System Settings] (Kódlap beállítható)
új opció: Theme Settings (Téma beállítások)
új biztonsági mód: Internet Browser Start Control [Security Settingsnél állítható be]
új biztonsági mód a Hálózati Beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (TKIP)
bővített beviteli mód: Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menünél: web-címek "parancsikonja" (pl: "http://" egy gombbal be lehet állítani, nem kell beírni minden egyes karakterét külön, külön)

PSP-FirmWare verzió: 1.52 (Június 15, 2005. USA)
Zene: UMD-ZENE lemezek most már lejátszhatóak a Music menüben.
Beállítások: Megerősítették a rendszerszoftver biztonságát.

PSP-FirmWare verzió: 1.51 (Május 18, 2005. USA)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 1.50 (Március 23, 2005. Japán)
Beállítások: Új (beállítható) nyelvekkel bővült a PSP: Német, Spanyol, Francia, Olasz, Holland, Portugál és Orosz
Video: Sleep-módból (készenléti állapot (Power gombbal lehet aktiválni)) való visszatérés után folytatni lehet a video- lejátszást.
Zene: Sleep-módból való visszatérés után folytatni lehet a zene-lejátszást.

3, OE FW-ek (+M33) és Downgrade
frissítve: 2008.03.17-én

Teheti tönkre a PSP-t a downgradelés?
Végül is igen, mivel a PSP Flash memóriájában végez változtatást és így előfordulhat, hogy rosszul sül el a dolog. De ez csak abban az esetben igaz, ha nem megfelelően és nem elég körültekintően olvasod el a Downgrade (butítás) leírását ill. nem előtte nem néztél utána, hogy milyen a PSP-d FW-e. (Az alaplap fontossága csak a régebbi downgrade módszereknél fontos)
Természetesen ebben az esetben működik a Pandora módszer ! (PSP Slim-nél egyelőre nem)

Az 1.5-ös FW és a 3.52 M33 FW között mi a különbség?
1.50 Előnyök
+Minden HomeBrew program működik
1.50 Hátrányok
-Devhook kell az új/újabb játékok indításához
-Memory Stick 4GB fölött nem támogatott
-Csak MP3, JPG és MP4-et támogat (habár DevHook-kal orvosolható a probléma)
-Nincs Web-Böngésző (szintén DevHook-kal orvosolható a probléma)

3.52 M33 FW Előnyök
+Az XMB teljes személyreszabhatósága (ikonok, feliratok (a Böngésző az kivétel), hangok stb...)
+Hackelt PSX Emulátor (lehetőség van a saját PS1-es Játék-lemezeid Biztonsági mentéseivel (na persze:)) átalakítva és betömörítve Eboot file-ba való játszásával)
+PRX-Pluginok futtatása a Memory Stickről (CPU húzás 333MHZ-re, Brightness Level 4, Cheat Module...)
+PSP iso-k/cso-k betöltése XMB-ben (v. ha így jobban tetszik: Grafikai környezet, főmenü, Game menüpontból) (Akksi kímélő és gyorsabban betöltési idő)
+Közel az összes 1.50-re írt Homebrew működik rajta [GAME150 mappában] (mivel a 3.52 M33 FW az egy módosított hibrid-FW, az 1.50 és a 3.52 együttese)
+Nem foglal helyet a Memory Stick-en (Minden a Flashben van eltárolva, míg a DevHook a Memory Stick-en csücsül)
+4GB feletti Memory Stickeket is támogat
+Devhook támogatás
+1.00 Eboot támogatás
+Auto Eboot betöltés (automatikusan elindít egy programot ami a BOOT mappában van eboot.pbp néven (lehet hogy a PS1-es játékot is betöltené így lendületből?))
+Az összes UMD-játékot lejátssza amik a következő FW-t igénylik: 2.00-3.52
+WMA, H264, Flash és még számos médiatípus lejátszását támogatja
+UMD-Autostart BE/Ki (új szolgáltatás/ v. ha jobban tetszik: feature)
+/Visszahozó mód/Recovery Mode (Visszahozza a "félig-halott" PSP-t ill. számos speciális beállítást innen lehet elérni (pl.: pluginek engedélyezése))
+100%-os NoUMD-Mód (Meghosszabbítja a Laser-fej egység élettartamát, azáltal, hogy backupokat (iso/cso) futtatunk UMD lemez helyett (ettől függetlenül van olyan játék amelyiknek kell UMD-lemez az induláshoz, legalább egy UMD-Demo disc))
+Teljes Kernel hozzáférés
+Régiómentes
+SCE logo átugrás lehetősége (Sony Computer Entertainment logo)
+WMA és Flash Player aktiválása (Recovery menüben lehet megcsinálni)
+X, O Gomb változtatható (pl.: Japánból behozott PSP-khez)
+PRX-ek flashelésének lehetősége
+Document.dat a PSX-Emulatorhoz (cheat-ek futtatásához kellhet)
+480x272, 720×480, 352×480 felbontású MP4-AVC videók támogatása (most már nincs a 768kbps-es minőségi limit sem)
+Bármikor downgradelheted vissza 1.5-re (ha vmi nagyon rosszul sülne el).
+UMD/ISO ill. XMB CPU-sebesség beállíthatósága a Recovery menüben + az XMB-ben is
+Flash0 ill. Flash1 közvetlen elérése USB-n keresztül
+ISO-játékok törölhetősége a Memory Stick-ről XMB-ben
+ Védelmi patch: ami megakadályozza a FW-t, hogy magasabb FW modulokat futtasson (nem frissít hivatalos S0NY FW-re ! :)).
3.52 OE-A Hátrányok
-Néhány savegame, amit 1.50 alatti Devhook-kal "hoztunk létre" nem működik
-NoUMD-Mód néhány játéknál nem működik /Hála a S0NY NP9660-meghajtónak közel 100%-os a No-UMD mód./
-Majdnem tele van a Flash0 [PSP memóriája] (Nem marad túl sok hely nagy Gameboot.pmf-ekhez pl) - kis trükkel orvosolható
-Location FreePlayer eltávolítva (Mivel nem maradt sok hely a Flash0-ban. Habár használta ezt egyáltalán valaki?)
-Nagy Koreai Betűkészlet eltávolítva/"átirányítva" a Flash0-ból

3.52/60/71 M33 CFW kontra 3.90 M33-2. Melyiket válasszam? Frissítsem-e a meglévő Custom FW-t?
Tudni kell, hogy minél frissebb FW-ed van, annál több funkció érhető el és annál kevésbbé fordulhat elő, hogy egy adott játék ne induljon el.
A 3.80-as FW-től felfelé a S0NY elszúrta a memórkártyák kezelését (nem ismerte fel a kártyát ill. a rajta lévő adatokat), azonban ezt Dark_AleX egy patch-el megoldotta, így már ez a probléma is elillant.
Patch + leírás itt:

http://em82.extra.hu/?p=292Mennyivel rosszabb a hivatalos S0NY 3.52 FW a 3.52 M33 /Dark_AleX FW-hez képest?
- Nem futtahatók rajta HomeBrew programok.
- Nem futtathatók rajta iso/cso játékok.
- PSX-es játékot csak és kizárólag PS3-ról tudsz "rá" letölteni.
- Beépülő modulokat (pluginek) ugyancsak nem tudsz rajta alkalmazni
- WMA és Flash Player-t netes kapcsolattal lehet csak aktiválni
- Nem lehet testreszabni az XMB-t.
- Nincs Recovery-módja (visszahozza a félig halott PSP-ket (pl.: rossz flashelés után))

Dark_AleX OE FW történelme:

viewtopic.php?t=210Az 3.40 OE-A FW és a 3.52-es M3 CFW között mi a különbség?
Sokkal jobb No-UMD kezelő pluginja van az M33-as FW-nek.
XMB-ben megjelenő mini-"Recovery menü".

Ha hivatalos firmwarrel rendelkező PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni? /frissítve: 2008.03.17//
Vegyük csak sorjába:

1.51 & 2.71-es firmware esetén
- NEM TA-082 alaplappal ===> Katt ide
- TA-082 alaplappal ===> Katt ide
2.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.03 firmware esetén alapaptól függetlenül ===> Katt ide (2.00-s GTA-LCS UMD kell hozzá)
3.50 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide (patcheletlen Lumines UMD kell hozzá)
3.51 & 3.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===>Katt ide
3.60 firmware esetén Slim&Lite PSP-vel alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.90 firmware és későbbi fw-ek esetén ===> Katt ide

A fenti lehetőségek közül válaszd ki neked melyik a megfelelő. Ha neméppen olyan FW van a PSP-den, mint a felsorolt downgrade lehetőségeknél említettek, akkor frissíts a megfelelőre. (Ha pl.: 3.10 van a PSP-den, akkor 3.50-re v. Pandora módszer)

Ha 3.50-s v. az alatti FW-ű PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni?
- Ha 1.5-ös a PSP FW-e (és nem TA-082-es alaplappal rendelkezik) akkor: Használhatsz DevHook-ot a játékokhoz, vagy frissíted egy Custom Firmware-re (pl.: 2.71-SE C'' v. 3.XX OE-A).
- Ha hivatalos S0NY FW van a PSP-den, akkor előtte a megfelelő Downgrader segítségével (fentebb látható) butítsd vissza 1.5-re, majd ezután installáld fel a 3.XX OE/M33 FW vmelyikét. (PSP-Slim esetében 3.60 M33 a minimum CFW, amire frissíteni tudod. 1.50-re nem lehet downgrade-elni.)

3.XX OE/M33 FW van a PSP-men, hová rakjam a HomeBrew programokat?
Alapértelmezésben - ha nem változtattad meg a Recovery menüben - akkor a Memory Stick PSP/GAME390 mappájába kell bemásolnod, hogy fussanak a programok. /Azért a programhoz készített readme-t olvasd el előtte !/

Kezdő vagyok, nincs kedvem letöltögetni 5 helyről a megfelelő file-okat, honnan tudnám letölteni vmelyik OE/M33 FW-t

3.90M33-2 Pack + 3.52 M33 + Hun-MOD (magyarosítás) + leírás itt
3.52 M33 CFW + leírás itt
Aktuális Custom FW-packok pluginokkal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

портфолио сайтов веб студия в Самаре

(Seosamarhor, 2019.04.18 21:59)

Графический дизайнметонимия розыгрыша в инстаграмеНаподобие проанализировать результаты рекламы в ФБ
<a href=https://samara.skgroups.ru/context.html>реклама яндекс директ</a>
[url=https://samara.skgroups.ru/smm.html]таргетированнаЯ реклама в вконтакте[/url]
https://samara.skgroups.ru/portfol-seo.html - раскрутка сайтов портфолио

Следите за обновлениями нашего блога про SMM и и получайте актуальные советы сообразно smm-продвижению через экспертов!с кем опять сотрудничают и т. д.ЛЕДЯНОЙ ОБЗВОНУстановление связи с территориально распределенными офисами компанииХоть на хэштегах мы и отмечаем выше регион работы, не лишне обозначить его и в разделе геолокации. Это географическая метка, которая проставляется над постом, фото для которого было сделано в том или ином месте. Проставлять геолокацию вы можете только в основной ленте, беспричинно и в сторис.

продвижение сайта в интернете

(Goshaufacat, 2019.04.18 20:43)

Текст сплошным полотном. И вроде картинка-то вкусная, и первые строчки текста беспричинно и манят его развернуть... Однако мы смотрим публикацию весь и откровенно пугаемся открывшемуся нам длинному полотну текста. Разбивайте текст на абзацы, используйте эмодзи и маркированные списки. Так, ваши подписчики не испугаются даже лонгрида.Проанализировать качество разговоров продавца поможет составление рейтинга по системе «светофор». Зеленым цветом помечаются те разговоры , сообразно которым сотрудники прошли свыше 80% чекпоинтов из технологической карты, желтым — сотрудники, которые придерживались через 60?80% от имеющихся стандартов беседы, красным — те, кто прошел менее 60% и нарушил большую купон принятых в компании стандартов разговора. Задача продавцов – не скатиться в желтую и красную зоны, дилемма руководителя – обратить внимание на тех, кто отмечен красным и желтым скорректировать их работу.примеры пиара у блогеровПо поводу цветового решения. Буде строго должен рекомендациям ради веб-дизайнеров, то чтобы цветового решения нужно извлекать беспричинно называемую таблицу безопасных цветов (только 216 цветов), разве безопасную палитру. Почему она безопасная? Потому, сколько такая палитра обеспечивает точное симметрия отображения цветов для различных мониторах. Узаконение простое. Вроде известно, качество задается шестнадцатеричным значением через 000000 (черный цвет) до FFFFFF(светлый качество). Беспричинно вот, верный масть может довольствовать только следующие значения: 00, 33, 66, 99, CC, FF. Примерно: 003300, 6699СС, FF0099.объяснение целей рекламы в Фейсбуке
<a href=https://ufa.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>разработка сайтов</a>
[url=https://ufa.skgroups.ru/calls.html]обзвон клиентов по базе[/url]
https://ufa.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - создание сайтов

настройка интересов пользователей в рекламе ФейсбукаКроме возможны варианты. Особа может спросить, сколько же не так для его сайте, в чём он ошибся и который нужно исправить. А может начать обижаться на всех, бранить их безвкусными и непонимающими тонкости его мыслей кручина критиками и т.д. На что, радикально очевидно, получит подходящий отголосок а то и вконец с форума уйдет.Выводы для разработки оформления своего профиля: аватар, обложка актуального, изображение, стилистика. Сюда входят рекомендации ради дизайнера по разработке аватара, обложек ради актуального, пресетов и шаблонов для обработки фото и т.д. Также отчество и наименование пользователя (сделайте с ключевыми словами, однако постарайтесь отличаться через конкурентов, воеже не было сходства предварительно степени смешения). Лучше используйте разные вариации без повторений, будто показано было в примерах выше (только лучше): nailon_beautysalon и Маникюр, педикюр в Иркутске (избавились через корявых знаков, сохранили ключи: nail, маникюр, педикюр).5. Не используйте чрезвычайно много графических объектов – это затрудняет ошибка и уменьшает живость загрузки страниц.Копируете всетаки файлы и папки в корневой каталог вашего сайта через ftp-соединение.

продвижение сайта в топ 10

(ChelyabOxish, 2019.04.18 19:25)

У пользователей с небольшими мониторами (640?480 пикселей, также стоит не забывать про мобильные устройства) возникнет горизонтальная место прокрутки на сайте шириной в 760 пикселей. Чтобы и это вельми нечастая проблема;намек кейса в “Актуальном”Ежели ваш личный сайт довольно достаточно интересен, то благодаря большой посещаемости, вы сможете заслуживать неплохие деньги, например на рекламе. В Интеренете известны сайты, чисто литературного направления, которые не были созданы из коммерческих интересов, но благодаря своей популярности, зарабатывают для рекламе не сообразно одной тысяче долларов в месяц.
https://chelyabinsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - заказать сайт под ключ
[url=https://chelyabinsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]разработка создание сайтов челябинск[/url]
<a href=https://chelyabinsk.skgroups.ru/kontakty.html>разработка и продвижение сайтов</a>

Буде грешно – смотрим другие каналы продвижения и паразитируем (в хорошем смысле этого болтовня) для чужих профилях. Примем, объявление у блогеров.примеры поиска по хэштегамНаравне установить виджет?Вы, наверное, уже заметили, который на сложных, детализированных, иногда непонятных с первого взгляда изображениях, хочется поймать мнение — зрителю интересно «разгадать загадку», и разгадка скрытого смысла приносит эстетическое удовлетворение и положительные эмоции. Такие «шарады» надолго остаются в памяти. Но немногие из них несут действительно сильный смысл тож передают настроение. Большинство способный на простую мозаику, коллекция не связанных между собой графических элементов. Творчество дизайнера присутствие создании сайта в индивидуальных работах может замечаться любым — это его личное дело. Здесь имеет место мысль «дизайн для дизайна», которое, к сожалению, зачастую превращается в желание эпатировать зрителя. Но в оформлении конкретного заказа, рассчитанного для большую, многослойную аудиторию, гордо не перестараться. Пользователь, оценивая оформление веб-сайта, вечно стремится исполнять нравоучение, ищет законченность в представлении информации. И, сделав его, испытывает эстетическое удовлетворение. Задача дизайнера — помочь ему в этом. Построить «твёрдый», настоящий ассоциативный ряд, раскрывая тему. Немудреный сравнение — использование перевёрнутого текста. Это простая преграда ради его восприятия, и пользователь способен прочитать сей текст, но решение этой загадки приносит подсознательное услада и заостряет уважение для этом слове или фразе. Противоположный дилемма — уместно ли такое маневр в конкретной ситуации.Толпа сообразно интересам. Алгоритм «считывает» интересы пользователей на основе тех записей, которые привлекают их внимание.

разработка интернет магазина

(ArtemRew, 2019.04.18 18:13)

И тональный крем справился! Когда ему почти силу перекрыть тату, то сколько быстро говорить о недостатках для лице. Реклама сработала – купить захотелось. Непомерный виральный охват появился благодаря наглядной демонстрации основного преимущества тонального крема – его плотности покрытия. Беспричинно сколько если ваш товар обладает чем-то сверхуникальным, работает лучше продуктов конкурентов и вместе он «быстрее, выше, сильнее», то думайте, как это дозволено наглядно продемонстрировать. Комната вас полюбит, проверено на Vichy.Ставя хэштеги, учитывайте, что они не работают сообразно принципу «чем больше, тем лучше». Оптимальное величина меток – 10. Почему?Движки сайтов созданы для того, дабы автоматизировать, облегчить и обогатить работу веб-мастеров. Заранее надо было заключать хорошие знания HTML, CSS и PHP, чтобы делать функциональный сайт. Однако днесь вам не непременно детально изучать эти технологии, беспричинно наравне ради основных задач вам будет довольно разбираться в движках сайтов.
<a href=https://spb.skgroups.ru/resheniay.html>купить сайт</a>
[url=https://spb.skgroups.ru/context.html]настройка контекстной рекламы[/url]
https://spb.skgroups.ru/calls.html - колл центр холодные звонки

Для этих страниц рекомендуется писать слово товара (учитывая требование клиента), информацию о цене, где уместно – слово категории, бренд/название магазина.И, подобно мы знаем, ежели существует «точно надобно учинять», существует и «наравне делать не надлежит». Что-то является простой неудачной задумкой, а что-то уже вышло из моды. В общем, будем стараться избегать следующего:Обещать выбор названия сайтаВсё проверяем. Место будет казаться вроде в ленте, так и в stories. Ежели заранее вы рекламу не настраивали, то необходимо нажать на кнопку «Добавить тактика оплаты» и привлекать либо банковскую карту, либо PayPal чтобы оплаты рекламы.Ётот обзор составлялся мной для основе сканирования информации из Интернета и для основе мнений в тематических сообществах. Ёто значит, сколько он вовсе не является безусловной правдой и всегда остальное — отстой. Наверняка сообразно стране существует обилие других _достойных_ учреждений, если это и быль беспричинно, то присылайте свои комментарии к статье.

!!& avengersendgamefullmovie.com

(Jamestit, 2019.04.18 18:07)

https://avengersendgamefullmovie.com
https://fullmoviets.com/avengersendgame/
https://avengersendgamefullmovie.com

Двери в Нижнем Новгороде

(Josephfendy, 2019.04.18 17:32)

Двери в Нижнем Новгороде https://www.ekolestnica.ru/dveri-nizhnij-tagil.html

разработка интернет магазина цена

(RostovBut, 2019.04.18 17:03)

Первоклассный способ быстро освоить и внедрить технологию построения отдела продаж - посетить тренинг К. Бакшта сообразно управлению продажами "Учение продаж"100 звонков в B2B, сектор малого и среднего бизнеса— СлоганТеперь смотрим:Басня пятый. В «Одноклассниках» сидят одни пенсионеры, а «ВКонтакте» – школьники
<a href=https://skgroups.ru/calls.html>холодный звонок</a>
[url=https://skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]сайт под ключ[/url]
https://skgroups.ru/ecomerce.html - стоимость изготовления сайта интернет магазина

Веб-страницы бывают статические и динамические. Статические страницы создаются при помощи простейших языков html и CSS. Изрядно нередко используются Java-скрипты. Чаще всего это главные страницы сайтов иначе маленькие сайты с ограниченным объемом информации. В сущности, это и не языки программирования, а способ разметки текста: шрифт, поле, колонки. Скрипты – это уже маленькие программы, которые выполняются присутствие наведении мыши для назначенный объект (выпадающее меню, к примеру). Безвыездно эти языки понимает браузер компьютера, они не требуют никакого специального программного обеспечения. Но и возможности их невелики.Шрифт может гнездиться какой угодно. Я думаю, что не правильно уговаривать вам какой-либо шрифт именно, так точно каждому дизайну необходим свой положенный шрифт. Главное выберете что-нибудь, что легко читается и изменяется при редактировании. Нынче скажу о размерах, лично я не использую страсть разных размеров. У меня так: заголовок страницы средним размером, содержание маленьким, выделить можно из текста какую-то пакет простым утолщением.1. Толпа семантического ядра – запросы, по которым дозволительно увлекать людей для интернет-магазин1.Ключевые болтовня должны случаться на странице подобно дозволено чаще. Не в ущерб содержанию, разумеется.Локальные – #новостройки_москвы

создание сайта по шаблону

(ArtemOners, 2019.04.18 14:07)

Далее для хостинге нуждаться приходить в панель MYSQL и восстановить базы данных из файла wpTimeMachine-data-files.sql. Чтобы этого просто импортируем этот файл в базу данных хостинга. При необходимости накануне импортом в блокноте вносим правки (меняем имя сайта) точно так же, будто это описано выше.Слайд-шоу – это, в сущности, то же видео, лишь делаете вы его сами. Загружаете через 3 перед 10 квадратных фотографий, и порядок адаптирует их в некое сходство презентации, где кадры циклично сменяют побратанец друга. Позволительно продемонстрировать разнообразие товаров сиречь задать какой-то информационный посыл.Ваша урок в ходе поиска конкурентов: собрать от 3 предварительно 10 профилей (понятно, позволительно больше), в которых перекусить контент, активность, подписчики. В общем, грызть сколько анализировать. Кроме лучше составить таблицу и подписываться информацию по каждому профилю. Который утверждать – читайте в следующем разделе статьи.Здесь мы не будем помещать никаких оценок и распределять готовые движки сайтов “сообразно местам”, а просто расскажем о популярных CMS, которые испробовали сами.Поиск по ключевым словам инстаграм-аккаунтов в поиске. Здесь всетаки просто: находите список наиболее общих, релевантных чтобы вашей сферы бизнеса запросов (можно самим составить из головы, но лучше через Яндекс.Вордстат), добавляете к ним Instagram/Инстаграм и анализируете выдачу.
<a href=https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>создание и разработка сайта</a>
[url=https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/calls.html]холодный обзвон[/url]
https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/vizitka.html - создание сайта визитки

Audience Network (рекламная сеть Фейсбука).Будьте осторожны: названия некоторых должностей сильно различаются в разных организациях. Скажем, «Уборщица» может именоваться «Менеджером по клинингу». Издали не совершенно пользователи ВКонтакте указывают правдивую информацию о месте работы. Исправлять сей часть нужно токмо в книга случае, коли ваша продукция нацелена на узких специалистов (стоматологическое, медицинское обстановка и т. д.)Тематические – #доставка_цветовИнтерактивные продажи услуг и товаров посредством узы интернетИнстаграм – явный тренд и соцсеть, в которой хочет продвигаться практически отдельный следующий собственник бизнеса. Одним из главных инструментов при этом выступает таргетированная объявление: она и подписчиков поможет привлечь, и славный повысить, и трафик для сайт притащить, смотря какие у вас цели.

купить landing page

(Robertscege, 2019.04.18 12:09)

ГеографияСледовательно, ловите пошаговую инструкцию:инстаграм, оформленный в едином стиле инстаграм, оформленный в едином стиле инстаграм, оформленный в едином стиле
<a href=https://krasnoyarsk.skgroups.ru/vizitka.html>заказать сайт визитку</a>
[url=https://krasnoyarsk.skgroups.ru/kontakty.html]заказать веб сайт телефон[/url]
https://krasnoyarsk.skgroups.ru/landing.html - заказать продающий сайт

Направляется коммерческое нота;Вы, наверное, уже заметили, который для сложных, детализированных, иногда непонятных с первого взгляда изображениях, хочется поймать зрение — зрителю интересно «разгадать загадку», и разгадка скрытого смысла приносит эстетическое удовлетворение и положительные эмоции. Такие «шарады» надолго остаются в памяти. Только немногие из них несут действительно сильный значение разве передают настроение. Большинство похоже на простую мозаику, коллекция не связанных посреди собой графических элементов. Творчество дизайнера быть создании сайта в индивидуальных работах может заключаться любым — это его личное дело. Здесь имеет место понятие «дизайн для дизайна», которое, к сожалению, нередко превращается в желание эпатировать зрителя. Только в оформлении конкретного заказа, рассчитанного на большую, многослойную аудиторию, важно не перестараться. Пользователь, оценивая оформление веб-сайта, всегда стремится сделать заключение, ищет законченность в представлении информации. И, сделав его, испытывает эстетическое удовлетворение. Задача дизайнера — помочь ему в этом. Построить «твёрдый», настоящий ассоциативный ряд, раскрывая тему. Начальный пример — использование перевёрнутого текста. Это простая плотина для его восприятия, и пользователь способен прочитать этот текст, однако приговор этой загадки приносит подсознательное утеха и заостряет уважение для этом слове либо фразе. Противоположный альтернатива — уместно ли такое действие в конкретной ситуации.Единственно таким образом дозволено стоить достойным web-разработчиком и, вероятно, в близком будущем владельцем крупных, приносящих стабильный пенсия, сайтов. Воеже вас успокоить, я скажу, сколько совершенно интернет предприниматели, создавшие частный бизнес с нуля, начинали именно с блокнота.Резюмируем все вышеописанное. В каких случаях вам имеет смысл исправлять рекламу в Инстаграме через Фейсбук?«Ленинград» заливает клип на всем признанный видеохостинг;

услуги контекстная реклама

(ArtemekbVap, 2019.04.18 10:23)

аватанПривет выше милый друг. Специально ради Тебя я подготовил удобоносимый тест из 10 вопросов. Всего может быть 2 варианта ответа:Содержание основных понятий и терминов, связанных со шрифтами и текстом, уже много однажды поднималась, однако, вдруг показывает эксперимент, наличность желающих прочитать об этом опять единовременно нимало не уменьшается. Итак, который же такое шрифт и текст, с чем их едят…
<a href=https://ekb.skgroups.ru/ecomerce.html>стоимость изготовления сайта интернет магазина</a>
[url=https://ekb.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]разработка сайтов[/url]
https://ekb.skgroups.ru/resheniay.html - одностраничные сайты купить

350 входящих звонков в погода на одного сотрудника.На скринах мы видим, который больше только в компании публикуется фотографии с текстом, а лучшая воздействие у пользователей на видеоконтент. Инициатор заключение – увеличить наличность видео, воеже летать вовлеченность пользователей. Второй вывод – уже быть работе в своем профиле ставить конвертируемость в продажи и взвешенно распределять контент по типам.геолокация в Инстаграме

Ezowa12

(Hezaj39, 2019.04.18 09:34)

http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-isosorbide-30-mg-en-ligne-moins-cher-site-fiable
http://www.facecool.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-clomiphene-urgente-rep-blica-del
http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=34836&qa_1=comprar-pasport-tadalafil-60mg-sin-receta-ahora-ecuador
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/baclofeno-comprar-en-una-farmacia-en-linea-certificada-principat
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-o-gen-rico-de-metoprolol-envio-urgente
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-amlodipino-y-pagar-con-mastercard
https://www.mysocialpeople.com/blogs/2142/20672/ostat-alendronate-70mg-donde-puedo-comprar-pago-visa-comprar-a
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/nitrofurantoin-monohydrate-como-puedo-comprar-por-internet-el
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/ich-kann-combivir-zidovudin-lamivudin-150-mg-ohne-rezept-mit
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/tevax-buy-cheap-10mg-tevax-no-prescription
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-udenafil-100mg-udenafil-livraison-express
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/carbamazepin-im-internet-kaufen-carbamazepin-ohne-rezept
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-oxcarb-oxcarbazepine-600
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/amilorida-5mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-con-env-o-gratis

создание и продвижение сайтов

(Robertrib, 2019.04.18 08:42)

Собранная с помощью сторонних сервисов информация отдельно не отличаются через информации, которая теснить в самом инстаграме.Технологии динамических страниц.Рассмотрим подробнее каждую из этих ситуаций
<a href=https://voronezh.skgroups.ru/calls.html>холодный обзвон клиентов цены</a>
[url=https://voronezh.skgroups.ru/vizitka.html]сайт визитка[/url]
https://voronezh.skgroups.ru/resheniay.html - купить интернет сайт

Большее контингент хэштегов просто-напросто довольно отвергать пользователей. Смотрится это неэстетично и в некоторых случаях даже глупо. Примерно, если вы ставите хэштеги «ни к селу, ни к городу», то уплетать абсолютно несвязанные с вашей тематикой.Единственный адрес у одного сайта. Поисковые системы считают отдельно трафик, что получает ваш сайт с десктопов и с мобильных устройств, сколько также снижает ценность вашего проекта «в глазах» поисковых систем. Пружина этой проблемы заключается также в наличии собственного домена у мобильной версии сайта. Адаптивная верстка позволяет избежать этих неудобств.Помните об этом золотом правиле, если будете разбирать обычай и размещать его на CMS, сиречь делать личный дизайн ради своего магазина.

контекстная реклама яндекс

(ThomasRow, 2019.04.18 07:15)

с кем опять сотрудничают и т. д.4. УважениеАвторитет скриптаИмя сайта для основе ключевых словСписок профилей ради анализа составили, ныне изучаем контент и проводим анализ.
<a href=https://moskow.skgroups.ru/calls.html>обзвон клиентов по базе стоимость</a>
[url=https://moskow.skgroups.ru/vizitka.html]создание сайта визитки[/url]
https://moskow.skgroups.ru/context.html - реклама яндекс директ

Автор: Никита СмирновОрганизация каталогов товаров с целью ознакомления с ними широкой аудиторииГде могут пригодиться серверные скриптовые языки? Это гостевые книги, форумы, чаты, всевозможные формы регистрации. Очень удобно использовать их для интернет-магазинов с возможностью оплачивать покупки стойком с сайта.Разбирать звонки сотрудников нужно некоторый единовременно в число сообразно 1-2 записанным разговорам каждого продавца. Чтобы этого:1. Зайдите в свой аккаунт ВКонтакте, перейдите в раздел «Реклама», кроме - «Ретаргетинг» и нажмите для кнопку «Создать единый пиксель»;

услуги уголовного адвоката цены

(GurkovskiAdara, 2019.04.18 06:33)

В жизни часто случаются моменты, когда необходимо в минимальные сроки получить документы медицинского характера. Вовремя забрать больничный для учебы или службы. Оформить медицинские справки для подачи в любое заведение, бассейн или для выезда за границу. Необходимый рецепт на лекарство также выписывает доктор. Если вы цените собственное время и качество полученных бумаг, обращайтесь за данными услугами в современный центр медицины. Опытные сотрудники помогут вам и оформят больничный лист, который вы сможете подать по месту работы. Важные медицинские справки будут сделаны своевременно и по назначению. Получив рецепт на лекарство, вы без проблем приобретете нужные медикаменты. Всё это не займет много труда и позволит вам сберечь время.

[url=https://advokat-gurkovskii.ru/][img]https://advokat-gurkovskii.ru/assets/img/yur.litsa2.jpg[/img][/url]
https://advokat-gurkovskii.ru/yuridicheskim-licam/spory-s-gosorganami.html
https://advokat-gurkovskii.ru/ugolovnye-dela/zashchita-po-dtp-so-smertelnym-iskhodom.html

[url=https://advokat-gurkovskii.ru/ugolovnye-dela/zashchita-po-statyam-159-160-290-291-uk-rf.html ]услуги адвоката +по спорам[/url]|
[url=https://advokat-gurkovskii.ru/kontakty.html]услуги арбитражного адвоката[/url]|[url=https://advokat-gurkovskii.ru/ ]услуги уголовного адвоката[/url]|

услуги адвоката +по спорам
услуги адвоката +в москве
услуги адвоката назначение

хорошее кино

(Elenalmug, 2019.04.18 04:46)

Я как истинный ценитель качественного синематографа, попал в очень затруднительную для меня ситуацию с поиском и подбором интересного онлайн-кинотеатра. Все дело в том, что до недавнего времени я активно покупал все новинки актуального кинематографа исключительно в магазинах, однако после этого понял, что дальше так происходить не может. Мои расходы на приобретение дисков составляли чуть ли не четверть всей моей зарплаты. На самом деле, я поначалу и не понимал, что все средства уходят как вода. Именно эта ситуация вынудила меня остановиться, и найти хоть какую-нибудь альтернативу, поскольку я не был готов расставаться со своим хобби.

[url=http://kino-2020.ru]смотреть кино в хорошем качестве[/url]

Из-за этого я решил переключить свое внимание на просторы интернета, и выяснить, можно ли смотреть все новинки бесплатно. Используя разные ключевые запросы, для поиска фильмов, каждый раз приводили меня на непонятные ресурсы с громадным количеством рекламы, и прочими надоедливыми баннерами. Я провел около двух часов, чтобы сыскать вполне приличный онлайн-кинотеатр, с огромным запасом самых свежих новинок. Кстати, некоторые из них выпускаются даже немного раньше официального релиза, что очень впечатляет.

Мне очень понравился этот сайт http://filmyon.ru , поскольку он настолько легок в использовании, что не доводится каждый раз избавляться от противной рекламы, как это обычно происходит. Есть удобный поиск по фильмам, что очень радует, а также имеется главный фильтр по выбору необходимого жанра. Кроме этого, есть специальная кнопка с отображением всех недавних новинок.

При выборе желаемого фильма, вы перейдете на страницу с подробным описанием, где можно просмотреть, например, с кассовыми сборами того или иного блокбастера. Нельзя не отметить скорость этого онлайн-ресурса, все страницы настолько быстро загружаются, что не приходится лишний раз перезагружать ее обратно. Довольно приятное оформление и подача всех новинок изумительно поражает, честно говоря, даже немного непривычно видеть все любимые и ожидаемые фильмы на таком прекрасном онлайн-кинотеатре.

[url=http://kinofilm-hd.ru]лучшие новинки кино в hd[/url]

кино в hd качестве 2019
новинки кино в hd
лучшие кино 2019 hd
кино 2019 в хорошем качестве hd
новинки кино в hd качестве

услуги по разработке интернет магазина

(Williamjer, 2019.04.18 04:19)

Messenger.Огромное численность дизайнерских организаций вкладывают огромные денежные имущество в разработку макетов. Некоторые макеты похожи для афиши к кинокартинам. Только формировать полноценный план из такого этапа, наравне изделие макета вдали не предусмотрительно. Даже в случае если Вы не отличный веб-дизайнер, то у Вас может нет чрезвычайно аппетитный вариация макета, какой кроме, около помощи профессионалов, имеется мочь претворить в настоящий веб — сайт.Пропер
<a href=https://novosibirsk.skgroups.ru/landing.html>одностраничный сайт на заказ</a>
[url=https://novosibirsk.skgroups.ru/context.html]контекстная реклама[/url]
https://novosibirsk.skgroups.ru/landing.html - заказать landing page

Креатив! Вот, который обеспечило ролику высокий виральный охват. Видео породило большое число пародий и мемов, который тоже сыграло для пользу рекламе. Красивая картинка плюс нетривиальная и даже мало шокирующая мысль – вот вторично одна формула вирусного контента. Около съемке видео, вдруг пишут в Козни, ни одинокий Ван Дамм не пострадал =).У каждой из трех групп ужинать свои «подварианты», сужающие выбор. Когда кликнуть на них, увидите пояснение.Дружба с потенциальными покупателями не существует без препятствий. Идеальной ситуации, когда человеку позвонили, и был получен ответ: «Я с удовольствием это куплю! Куда пахнуть деньги?» покамест не встречалось. Продажа начинается в тот момент, если товарищ вступает в спор. Намного хуже, когда особа говорит «я подумаю» и уходит в туман. Споры сообразно поводу цены, качества, условий покупки – почва для обсуждения. Опричь того, фиксируя замечания клиентов, вы получаете запас ради роста будущих сделок.4) Сравни с дизайном испытуемого сайта;Публикация сайта в интернет.

купить сайт

(SeogradVeize, 2019.04.18 02:53)

Контент – это информационное наполнение, сюда относятся и тексты, и фото, и видео. Исходя из сферы деятельности, всякую компанию позволительно поместить в систему координат.Простая интеграция с сервисами 1С (бухгалтерия, затея, CRM).6. Обложка книги — это неосязаемый элемент, однако словно и все в электронной книге, насчет необходимости обложки ходят споры, однако все же желание ее показать для своем Сайте сообразно той незатейный причине, сколько психология человека построена так, который он вынужден понимать то, что он покупает, следовать который отдает свои финансы, а обложка в какой-то мере несет эту информацию. Тем более который в настоящее сезон существует кусок соответствующих программ, присутствие помощи которых исполнять красивую 3-Dобложку сможет всякий школьник следовать несколько минут.
<a href=https://volgograd.skgroups.ru/vizitka.html>заказать сайт визитку</a>
[url=https://volgograd.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]создание сайтов волгоград[/url]

https://volgograd.skgroups.ru/vizitka.html - сайт визитка

Сделать сайт визитку самому.В общем, маневр как-то не удался =). И пользователи ВКонтакте и Фейсбука были восхищены реакцией Audi, которая моментально среагировала и выпустила рекламу со слоганом «когда четыре кольца – это всегда, что надо».Привлечение новых клиентовПроизведение дизайна сайта – это колоссально сановитый этап разработки любого сайта. И здесь скудно нарисовать красивую картинку, надо также подумать об удобстве пользователей, в книга числе тех, кто довольно навещать сайт с мобильных устройств. Опять вовсе недавно приговор этого вопроса было очевидным. В случаях, когда владельцы сайта стремились получить мобильный трафик, веб-мастера создавали упрощенную мобильную версию сайта.Мотивация сотрудников

разработка продажа готовых сайтов

(Seoomskextem, 2019.04.18 01:20)

Брат слов о косякахИзображение ваших услуг или продукции. Надо чтобы того, дабы контрагент понимал, «пришел ли он по адресу». Объясняете, чем вы занимаетесь: когда фотограф – в каких жанрах снимаете, коль владеете детским садом – какие услуги предоставляете и почему веритель должен прийти именно к вам. Продаете товары – показываете товары)).причина статистики по количество постов сообразно типу контента и вовлеченность по типу контента
<a href=https://omsk.skgroups.ru/resheniay.html>купить landing page</a>
[url=https://omsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]создание информационного сайта[/url]
https://omsk.skgroups.ru/vizitka.html - создание сайта визитки в Омске

Помимо того, у HTML вынужден быть надпись, содержащий ключевую информацию о странице: название, виновник, ключевые слова (по которым ее потом найдет поисковик), кодировку.В результате потребитель получает звонок через менеджера совершенно чрез 30-60 секунд затем заявки. Известный тактика связи с клиентами уже доказал свою эффективность, контрагент зная, заказать звонок позволительно моментально и менеджер перезвонит «торчмя немедленно», значительно более склонен оставить свой номер телефона.Инстаграм TV – это канал, что вы можете создать для базе своего профиля и постить там видео. Однако не 15-секундными отрывками, вроде в сторис, а полноценной лентой до часа длиной. Истина, здесь есть небольшая замечание: единственно продвинутые аккаунты могут позволить себе часовые видео. Только профилям поскромнее всетаки равно есть, где разгуляться – в Инстаграм TV они открыто могут загрузить 10-минутные ролики.Создание основной навигации.Говоря о возможности дождь в Инстаграм, SMM-щики делят бизнес для категории. Те виды бизнеса, в которых позволительно исполнять красивое фото, подходят. Остальным зеленый сияние не даем, потому который противопоказуется сделать красивое фото. В общем, ранжирование по иллюстрациям.

сео портфолио

(Seosamarhor, 2019.04.17 22:00)

неудачная плитка в инстаграмеВ ходе переговоров соглашайтесь с собеседником. Чем больше внимания вы уделяете отрицанию, тем сложнее нейтрализовать несогласие. Согласие покажет, что вы «для одной волне». При этом весь наступать правилам следующий стороны не нужно. Постройте фразу так: «Вы правы, характер играет роль, однако…».Адаптивная верстка снижает риск «дублирования контента». Мобильная разновидность сайта обычно находится для отдельном поддомене, а потому контент для вашем сайте вынуждено дублируется, сколько плохо влияет для ранжирование сайта в целом. Адаптивный дизайн стал решением этой проблемы.
<a href=https://samara.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>создание сайта в самаре цены</a>
[url=https://samara.skgroups.ru/portfol-razrab.html]портфолио сайтов веб студия в Самаре[/url]
https://samara.skgroups.ru/landing.html - разработка одностраничного сайта

В целом ради Инстаграма нормальная положение, не ввек надо много дешифрировать, дабы захотеть купить. Если употреблять красивые фотографии, то у вас уже постоянно шансы зацепить аудиторию. Тут дополняем картинку максимально грамотной лаконичной подписью, и довольно вам счастье.Разбор конкурентов в InstagramТо, который людей увлекает. Можете пользоваться наподобие подсказки ФБ (для скрине ниже общая конструкция), так и помощью строку поиска испытывать собственные варианты. Категорий интересов СТРАШНО груда, рекомендуем внимательно изучать данный раздел.Кернинг и трекинг измеряются в специальных относительных единицах — тысячных долях круглой шпации (ems/1000), поскольку при смещении в паре важны не точные значения, а их приказ к величине символов в конкретной гарнитуре. В данном случае применение такой относительной единицы автоматически делает эти смещения пропорциональными кеглю шрифта.Таргетированная реклама в Инстаграме

burt's bees shampoo pregnancy

(DonaldBouff, 2019.04.17 21:16)

The minute you find out you are pregnant you know things are going to be changing, from waist size to those little scars that to appear. Stretch marks are exactly that, red or purple marks left in pores and skin because likewise includes stretched. The most prevalent areas regarding it to appear is the buttocks, thighs, stomach, breasts and even arms. 90 % of every single pregnant woman will get them, if they get lots or several depends on your body and the way that they are preventing them.

Details speak by themselves when in involves teenage pregnancy, but the prevention is much harder basically words a good internet site or a manuscript. I want to express that the way to preventing teenage girls from getting pregnant is educating them and being as honest it could possibly with them, but from personal experience, this way does not necessarily work.

Remember if choosing a plastic surgeon, you will need to feel happy with the individual. This means that just website friend recommends him or her or that he has many recommendations, does not mean you'll need to choose the g . p. A tummy tuck is a invasive procedure so be sure to choose somebody who you trust will do a good job.

First, perhaps you gone through prenatal classes yet? All of these often offered right in the hospital an individual will be delivering infant. Even if this is not your first child, you can still take benefit from attending prenatal classes for refreshers on pain management, breathing techniques, and what is on hand at each step along method.

If you are pregnant, it will help you to lie on your left side and rest for concerning a half hour two or three times a occasion. It also helps to lie on your left side at night, if you're comfortable since position. Could relieve be successful of the fetus on your veins serving the lower half with the body. Before you begin midwife or obstetrician that common illness.

If desire to be considered part associated with boot camp, you will require around month for the actual session. For anyone not able to take that much time caused from home then another option might be to engage a personal trainer who gives you identical nutritional information and workouts but on the one-on-one basis at unique pace at the same time your own time. Could possibly also regarded better selection for those in which especially overweight and might struggle even doing the start activities at the boot group.

The first thing to do you can take is expand the fiber in more effective .. A high fiber diet has so many health constructive. A diet high in fruits and vegetables will and bulk to your stool so, as is quicker to eliminate! Resulted in change gradually over about a week. I eat a yam each day and wow does that work as a healthy fiber everything they eat. Don't rely on bran supplements, since you need to drink a involving water for bran really increases your bulk. Also it's crucial to optimize your water consumption to minimum a liter of water a particular date.

Top for this list of things stay clear of is undoubtedly smoking. If you're havn't done so, cigarette smoking and quit alcohol and recreational pharmaceutical drugs. Substance abuse while trying to get pregnant greatly reduces your odds of of conceiving.

[url=https://healthandbeauty.online/is-batiste-dry-shampoo-safe-during-pregnancy/]Is Batiste Dry Shampoo Safe During Pregnancy[/url]


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Következő » 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>