Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 PSP-s gyakran ismételt kérdések /Utoljára frissítve: 2008.06.18/


Ezt a leírást annak reményében készítettem, hogy a kezdő PSP-tulajok is kiismerjék magukat a legelőször talán bonyolultnak tűnő kifejezések, megoldások erdejében. Felfoghatjuk ezt egy PSP-Tudástárnak is, vagy egyfajta forgalom(user)irányító jelzőlámpának :).
Amennyiben az alábbi FAQ-ot egy adott, PSP-vel foglalkozó oldal felhasználja a saját site-ján, annyit kérnék, hogy a nevemet (ill. akiket megemlítek benne, szerzőket) tüntesse fel, semmi egyéb, ennyi talán elvárható, ha már egyszer rengeteget foglalkoztam/tunk az utánjárásával. Köszönöm.

Amit eddig összeírtam, tekinthető egy masszív alapnak, amit folyamatosan lehet bővíteni mások által használt programok tapasztalatával/lerásaival ezért ha valakinek újabb "FAQ-pont" jut az eszébe, ill. megoldással tud rá szolgálni nyugodtan leírhatja, s aszerint bővíteni fogom /a szerző nick-jével, ha igényli e-mail címével/ a listát, vagy ha pontosítani, módosítani szeretné valamelyik pontot.
Amennyire lehet a jövőben folyamatosan frissíteni fogom a FAQ-ot.


0, A Playstation Portabe
PlayStation Portable

Adatok / Specifikáció

Technikai adatok: 480X272 felbontású 16,77 millió szín megjelenítésére képes 16:9-es képarányú és 4.3 inches kijelző, melynek fényereje maximálisan 200 cd/m2.
MIPS R4000 alapú mikroprocesszor 333Mhz (32bit), frontoldali busz 166MHz-es.
Főmemória: 32MB (Slim esetében 64 MB)
Grafikus memória: DRAM: 4MB. A PSP grafikus alrendszer 512 bites buszt használ, teljesítménye 664 millió pixel és 35 millió sokszög/s.
Akksi élettartam: kb 4-5 óra (függ: a képernyő fényességén, a hangerő-szinten, film v. játék fut-e?)
Csatlakozás: Wi-Fi (802.11b), IrDA
Firmware verziók:
Normál/Pufi-PSP: 1.00, 1.50, 1.51, 1.52, 2.00, 2.01, 2.50, 2.60, 2.70, 2.71, 2.80, 2.81, 2.82, 3.01, 3.02, 3.03, 3.10, 3.11, 3.30, 3.40, 3.50, 3.51, 3.52
PSP-Slim: 3.60
PSP-Slim & Pufi PSP: 3.70, 3.71, 3.80, 3.90, 3.93, 3.95, 4.00
Az 1.00 és az 1.50-es firmware-el rendelkező PSP-n, futtathatók "házi készítésű" játékok(Homebrew) is ill. a Dark_AleX által készített 2.71SE, 3.XX Open Edition/M33/WildC*rd FW-eken is.
Kártyaformátumok
* Memory Stick PRO
* Memory Stick Duo
Lemezformátum
* UMD

Támogatott formátumok:
Audio
* MP3
* ATRAC3
* WMA (firmware v2.60)
* AAC (firmware v2.70)
* WAV (Linear PCM)
* MP4 (konténer formátum)
* AAC + 3GP Video

Videó
* MPEG-4
* MPEG-4 Part 2
* MPEG-4 Part 10 (H.264/AVC)
* SWF (firmware v2.70-től)
Képek
* JPEG
* GIF
* BMP
* TIF
* PNG

********************************************************************
PSP-csomag variációk
A világ összes pontján a PSP elérhető mind Value Pack vagy Core Pack formájában. Számos országban még Giga Pack formájában is beszerezhető (ezt 2005. október 20-án jelentették be).
Value Pack = PSP + akkumulátor + 32 MB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + csukló-pánt + Demo-lemez + hálózati töltő
Giga Pack = PSP + akkumulátor + 1 GB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + törlőkendő + Demo-lemez + hálózati töltő + USB-kábel

Ad-Hoc hálózat
Az Ad-Hoc vezeték nélküli hálózattal lehetőség van max. 16 PSP egyidejű összeköttetésére, kommunikációjára (pl.: multiplayer játéknál). Az egyik PSP-nek kell lennie a játék "host"-jának (kiszolgáló), amihez a többi felhasználó akkkor csatlakozhat, amint elkezdik keresni a kiszolgáló listákat.
A kiszolgáló PSP-nek az akkumulátor üzmedéje kb. 35%-al kevesebb lesz (ez az átvivendő adatok összetettségén múlik).
A 2.00 FW-frissítéssel a PSP az Ad-Hoc technológiát már digitális képek küldésére is ki tudja használni (két PSP között), a küld és fogad (send, receive) funkciókat használva a PHOTO menüben.

Infractructure hálózat
A PSP főmenüje megengedi a felhasználónak, hogy beállítsa a rendszert úgy, hogy tudja használni az internetet (vezeték nélküli kapcsolaton keresztül). Ez a fajta mód képes megtalálni a védett ill. nem-titkosított vezeték nélküli hálózatokat az adott területen.

Infra (PSP-Slimen már nincs)
Habár a PSPnek van IrDa portja a készülék tetejének bal oldalán, jelenleg egyetlen játék sem használja ki.
Vannak ún. házikészítésű alkalmazások, amik képesek kihasználni a PSP IrDa portját:
- TV távírányító-ként
- IrDa PDA to PSP, ami a PDA-t, mint szöveg-beviteli eszközt használja fel a PSP részére.
- IrDa File Transfer, ami adatvitelt biztosít Infra kapcsolaton keresztül
- Universal Remote (Irda porton keresztül irányíthatjuk a DVD-lejátszót, TV-t, Music Center-t vele).
=====================================================================================================

1, Alapok / Fogalmak
FirmWare /FW/ = A firmware egy olyan szoftvertípus, amely a hardvereszközbe van beépítve, és a legalapvetőbb funkciókat biztosítja a hardver működtetéséhez (esetleg figyeli az eszköz állapotát, arról információkat nyújt a külvilágnak). Jelen esetben a rendszerfile-okat tartalmazó és azokat futtató szoftver. Felfoghatjuk a PSP operációs rendszerének.
Custom FW (SE, OE, M33) = [SE = Special Edition, OE = Open Edition, M33 = March 33, *LE = WildC*rd Leaked Edition]], Dark_AleX "készítette" a hivatalos Sony-FW-ekből. Egy olyan módosítást tartalmaz, ami megengedi a PSP-nek hogy bebootoljon, a homebrew programok futásához szükséges kódokat blokkoló biztonsági intézkedéseket figyelmen kívül hagyva. Legnagyobb előnyük, hogy egyesítik az 1.5-ös FW előnyeit és a 2.71 ill. a 3.XX-es FW összes funkcióját. Nem mellesleg az iso-játékok a Game menüpont Memory Stick ikon alatt találhatóak és nem igényelnek emulált környezetet (DevHook). Ezeket 1.5-ös FW-re lebutított PSP-re érdemes felrakni. /Ha ezt látod valahol: 3.XX OE/M33, akkor az vmelyik OE FW-re vonatkozik 3.02, 3.03, 3.10, 3.30, 3.40 v. M33 FW-re vonatkozik: 3.51, 3.52, 3.71 stb./
A 3.71 M33-as Custom FW(-től felfelé) már speciális, mivel nem igényel 1.50-es FW-t, ahhoz, hogy teljes-értékűen fusson.
GEN Custom FW = a pspgen.com oldal mögé burkolózva egy egyelőre ismeretlen programozó készítette ezt az új fajta CFW-t (3.95GEN-2). (újdonság, hogy a recovery menü az XMB-ben is használható). Azonban ennek a CFW-nek van még egy-két hiányossága, ezért is ajánljuk helyette a 3.90M33-3-at...
XMB (Cross Media Bar) = A PSP főmenüje, grafikus környezete. Az ikonokat háttereket a 3.70-es FW-től felfelé ún. PTF témákkal (PSP Theme File) lehet kicserélni, míg az XMB funkcióit/kinézetét/ikonok koordinátáit/hangjait a Flash0-ban lehet - a meglévő fájlok cseréjével - módosítani.
Homebrew = "házi készítésű", azaz programozók által készített (nem hivatalos Sony) házilag készített program. Szinte mindegyik ingyenes (pl.: böngésző, msn messenger, számológép, notepad, universal remote). Ezen programok futását figyelmen kívül hagyó biztonsági réseket igyekszik a Sony befoltozni egy-egy újabb frissítéssel. A "leghomebrew-képesebb" FW az 1.5-ös volt (ill. most már az ebből "építkező" SE és az OE/M33 FW). Dark_AleX-nek hála a legtöbb HomeBrew-t át lehetett ültetni 3.XX kernelre, így azok mennek gond nélkül PSP Slim-en is.
Iso = szabványos képfile. Az UMD-lemezről készített biztonsági másolat, annak teljes tartalmával megegyező kópia (pl.: Játák ill. Film-iso-k).
CSO/DAX = az iso képfile tömörített változatai. A DAX valamivel hatékonyabb, de pl.: a Custom FW-ek nem támogatják alapértelmezetten.
Recovery menü = a sokszor emlegetett visszahozó/és beállító menü amely csak OE és M33-as Custom FW-eken érhető el. Itt lehet tbk. a pluginokat aktiválni. (belépni recovery menübe a bekapcsoláskor a JOBB-Kar nyomvatartása mellett lehet) Bővebb leírást itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=151


Ripkit = Az iso-játékokhoz készített "törés-csomag". A felesleges állományokat törli (pl.: padding file, FW-update file, angolon kívüli idegen nyelvek, háttérzenék, átvezető kisfilmek, előzetesek) [természetesen nem mindegyik játéknál találhatóak meg ezek a file--ok] , és a végén CSO-ba betömöríti. Ezeket manuálisan is el lehet végezni az UMDGen programmal.
Pad(ding)-file = az UMD-lemezen lévő (iso-ban feleslegesen helyet foglaló több száz MB-os) file, amely a jobb, hatékonyabb lemezelérést biztosítja. Oly módon, hogy a lényeges adatok (a játék) általa az UMD-lemez szélére kerülnek.
Downgrade / Downdate = A PSP aktuális FW-ének visszabutítása egy alacsonyabb verziójú FW-re (ált. 1.5-re). Fontos, hogy számos Downgrade van, válaszd ki a neked megfelelőt (a downgrade résznél fel vannak sorolva).
Korábban gondot okozott a PSP-alaplapja, most a Pandora akku módszer segítségével már lényegtelen.
Jelenleg a Pufi PSP-re kijött összes S0NY FW-t lehet downgradelni.
A SlimPSP-nél a 3.60-as FW-re lehet 3.60 M33 CFW-t feltenni, majd erre rá a később megjelenő CFW-eket.
Update = az aktuális FW-verzió frissítése egy újabbra (amely általában több funkcióval, új szolgáltatásokkal egészül ki). Figyelem: ha szeretnél iso-játékokat ill. segédprogramokat futtatni a PSP-den, akkor semmiképpen se frissíts Hivatalos Sony FW-re. Downgradeld (v. Despertar del Cementerio), majd pedig tegyél fel egy CFW-t.
Pandora Akkumulátora = A Pandora Akkumulátorral (karöltve a Pandora Magic Memory Stick-kel) bármilyen félre-flashelt (nem megfelelő módosítást használtál), rosszul downgradelt vagy letörölt flash0 tartalmú PSP-t helyre lehet hozni és bármilyen firmware-ű (1.00 - 3.XX (bármely jelenleg ismert)) PSP-t lehet 1.50-re downgradelni. Fizikai sérüléssel rendelkező vagy hardverhibás (elfüstölt processzor, eltört alaplap, stb) gépen természetesen ez sem segít.
Ennek segítsével az összes jövőbeni FW-frissítés is könnyű-szerrel kijátszható. nem kell hozzájuk külön downgrader.
Despertar Del Cementerio = "Holtak feltámadása". Pandora akku és Memory Stick szükséges hozzá. A lényege, hogy bármilyen FW-ű PSP-t (akkor is ha a Flash0 teljesen törölve lett) képes egyből 3.80 M33-as CFW-rel felruházni, nincs szükség downgrade-re. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
U.P.M.S. = Ultimate Pandora Memory Stick = Véglegesített Pandora Memóriakártya és akku. Az UPMS segítségével lehet egy állandó (véglegesített) Pandora Akkud és Mem.Sticked s mindemellett tudod normál módban használni őket ! Egyszóval ha bármikor olyan kedved van, tudsz másik PSP-tulajnak segíteni, v. a te PSP-dbe életet lehelni. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
Bővebb leírást és letöltési lehetőséget itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=322


Flashelés = ez egy folyamat. Ilyenkor a file-okat a program a PSP memóriájába másolja, ahol a rendszerindító file--ok is vannak. Ha itt valami rosszul megy végbe (pl.: nem megfelelő file-okat választ ki flashelésre az illető) (99,9%-ban felhasználói hozzá nem értés miatt), a rendszer nem fog tudni betöltődni. Van, hogy bizonyos plugineket csak flasheléssel lehet a FW-be "beépíteni", hogy az fusson rendesen.
Mielőtt bármit is módosítasz a Flash0-ban hozz létre arról egy biztonsági mentést a PC-den egy külön mappába. Ha valamelyik feflashelt fájl miatt az XMB nem menne, akkor csak visszamásolod az eredetit (recovery menü segítségével) és kész is.
DevHook /DH/ = A DeviceHook egy Firmware-emuláló program, amelynek segítségével pl.: az 1.5-ös FW-rel rendelkező PSP-n futtathatóvá válik a 3.10-es FW-t igénylő játék, ill. netezni is lehet vele (az emulált környezetben). Az emulált (pl.:3.10 FW) környezet összes funkcióját el tudjuk érni ezáltal.
Ez a program az OE, M33 CFW megjelenésével szép lassan háttérbe szorult, okafogyottá vált.
Plugin/PRX = kiegészítő illesztőprogramok, amelyek a Custom FW-ekkel rendelkező PSP-ken futtathatók, kihasználva a biztonsági réseket. (pl.: képkimentő, PSP-újraindító, automatikus iso-futtató illesztőprogram)
NAND = A PSP alaplapján elhelyezkedő Memória, ami a PSP FW-ét ill. a felhasználói beálltásokat tárolja. Mindenképpen készíts egy biztonsági másolatot a NAND-odról, mivel sok esetben ez az utolsó lehetőség, hogy megfelelően működő állapotba tudj visszahozni a PSP-d. Más tulaj PSP-jének NAND-ját szigorúan TILOS a saját PSP-dre felflashelni. Amennyiben ezt mégis megteszed, készülj fel, hogy számos funkció nem v. csak korlátozottan fog működni, mivel ilyenkor tönkreteszed az ún. IDStorage-t.
FLASH0 (F0) = A NAND Memória egy része, amely az aktuális FW-t, amely a PSP működéséhez elengedhetetlen.
FLASH1 (F1) = A NAND Memória egy része, amely registry-t és más személyes beállítást tartalmaz.
Dump = A FW egy másolata, emulációra használják. (Néha visszafejtik (ezáltal lehet módosítani a FW-t)).
1.5 = ez (volt) az a Hivatalos FW-verzió, amellyel az XMB-ből HomeBrew-kat lehet futtatni teljes kernel-hozzáféréssel. 2 könyvtár kell a homebrew program futásához, mindkettőnek ugyanaz a neve, csak ez egyik %-jellel kezdődik (ami az ikon-t, ill. a Kxploit-ot tartalmazza, a másik könyvtárban maga a program van).
Kxploit = Az a metódus, aminek segítségével HomeBrew programokat lehet futtatni 1.5-ön. Két db eBoot.pbp file-t használ, az egyiket arra használják, hogy betöltse ill. kijátssza az egyszerű FW-biztonságot (amit pont a házilag megírt kódok futtatásának blokkolására írtak), a másik eBoot.pbp pedig maga a program.
TA-082 = az "elátkozott" alaplapú PSP-model, amelyet sokáig nem lehetett downgrade-elni. Ma már mindegy az alaplap verziószáma. Persze, ha nem Pandora módszert használsz, fontos tájékozódni az alaplap verziószámával kapcsolatban.
UP - (Undiluted Platinum) - egy mod chip a PSP-hez, amely 2 NAND memóriát foglal magában, dupla FW-boot lehetőséggel. (ez a dual-chipes, dual-boot-os megoldás a TA-082-es alaplapú PSP-ken nem alkalmazható !). Drága és nem biztonságos megoldás.
ms0:/ vagy MS_ROOT - A memóriakártya gyökérkönyvtárát szokták így jelölni.
IPL = “Initial Program Loader” - Kezdeti program betöltő. A PSP elindítja az elő-IPL-t keresve a NAND-ban az IPL-t és betölti (ha ennél a folyamatnál az akku serial-ja (sorozatszáma) 0xFFFFFFFF, akkor a PSP a Memory Stick-ről fogja betölteni az IPL (a.k.a. Pandora :) )). Tulajdonképpen ez a bootolási folyamat első lépése.
IDStorage = Az IDStorage (azonosító tároló) tárol számos (130) kulcsot, amelyek a PSP-dről adnak/írnak le információt. Pl.: Sorozatszám, WLAN Mac-cím, FW-verzió stb.. Ezek egyedi dolgok, így minden PSP-n más és más ! Ha az IDStorage-ed tönkremegy (mert másvalakiét tetted fel) akkor a következő dolgok nem fognak működni: Ad-Hoc mód, UMD Játékok és az UMD Videók, HomeBrew-k és a MagicGate. Az IDStorage (néhány kulcsa) PSP-NKÉNT KÜLÖNBÖZIK & NEM LEHET ÚJRAGENERÁLNI !!! NINCS RÁ MÓD !

Mit kell szem előtt tartani PSP vásárlás előtt?
Ellenőrizd, hogy megvan-e a magyar kézikönyv.
Ellenőrizd, hogy a PSP LCD-kijelzőjén van-e pixelhiba.
Ahhoz, hogy iso-játékokat tudj majd futtatni legalább 512 Mbyte-os Memory Stick kártya szükséges. Ha használtan veszed a PSP-t, nagy eséllyel jutsz olyanhoz, amelyet már nem kell hackelni (OE/M33 FW van rajta), egyből képes futtatni az iso-játékokat.
Ha Base pack-ot / Alap-csomag-ot választasz, akkor abban nem fogsz se Memóriakártyát, se fülhallgató hosszabbítót, sem pedig tokot, ill. törlőkendőt találni. (igaz, ezeket külön-külön is meg lehet venni)

Mi a különbség a PSP Slim ill. az alap PSP között?
PSP Slim szemszögéből:
- 33%-al könnyebb (280g helyett 189g)
- 19%-al vékonyabb (23mm helyett 18.6mm)
- akksi töltés USB-porton keresztül
- gyorsabb játékbetöltés
- hatékonyabb akku-kihasználás
- nincs infra-port
- WLAN gomb átköltözött a PSP tetejére
- hangszórók elhelyezése is megváltozott
- nagyfelbontású videókat és .avi-kat (nem DivX és XviD, sima MjPeg-es) is képes lejátszani (remélhetőleg csak a FW miatt)
- új FW-t kapott (3.60), amivel képes TV-re küldeni video-t továbbítani (Video-Out-on) ill. képes mind a PS3 mind a PC winchesteréhez hozzáférni bárhol a világon (régiófüggetlen), köszönhetően az új csatlakozási opcióknak.
- PSP Slim immár 64MB memóriával rendelkezik
- Analóg Video Kimenettel rendelkezik (kábel kell hozzá)
- "Piano Black," "Ceramic White," és "Ice Silver" színváltozatokban kapható (kezdetben.. azóta van Vérvörös és Menthol Zöld is)
- Fut rajta a 3.90-es FW-rel érkezett Skype ! (Pufin nem megy)
Saját vélemény: gyengébb anyagminőség.

Honnan tudom, hogy milyen FW lehet a PSP-n (külsőleg a dobozról)?
A dobozon, a címkén található egy betű amely azonosítja a PSP FW-verzióját. Az alábbiak ismeretesek:
A-1.50 B-1.51 C-1.52 D-1.52 E-1.52 F-2.00 G-2.01 H-2.50 I-2.60 J=2.70 K=2.71
L-2.81 M-3.01 N-3.03 O-3.10 P-3.11 Q=3.30 R=3.40
R-nél nagyobb betű 3.40-es FW-nél magasabbat jelöl
PSP Slim-en min. 3.60-as FW van.

Hol tudom megnézni, hogy milyen FW van a PSP-n (melyik menüpontban)?
Menj a Settings Menüre, majd a System Settings-re, itt görgesd lefelé a System Information-ig. Az alábbi 3 sor fog fogadni: MAC Address, FW-Verzió, PSP-s Becenév.

Honnan tudhatom, hogy honnan származik a PSP?
A model szám által tudod behatárolni/azonosítani, hogy milyen régiójú a PSP. Az alábbiak ismeretesek:
PSP-1000 Japán - Basic Pack
PSP-1000K Japán - Value Pack
PSP-1000KCW Japán - Value Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000CW Japán - Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000G1 Japán - Giga Pack fehér v. fekete PSP
PSP-1001K USA - Value Pack
PSP-1002K Ausztrália és Új-Zéland - Value Pack
PSP-1003K United Kingdom - Value Pack
PSP-1004K Europa - Value Pack, Giga Pack, Basic Pack, Fehér Value Pack, Fehér Giga Pack
PSP-1005K Korea - Value Pack
PSP-1006K Hongkong és Szingapúr - Value Pack
PSP-1007K Taiwan - Value Pack
PSP-1008K Oroszország - Value Pack
PSP-1009K Kína - Value Pack
PSP-1010K Közel-Kelet - Value Pack
PSP-2000 - PSP Slim&Lite - Basic
PSP-2000K - PSP Slim&Lite - Value

Honnan tudhatom, hogy TA-082/086-os alaplapú-e a PSP?
Kinyitod a PSP-d UMD-lemez meghajtóját és ha az alábbi képpel megegyező számsort látsz akkor biztos lehetsz benne, hogy TA-082-es a PSP-d. A számsort egyébként fejjel lefelé olvasva tudod értelmezni: IC1003.
Kép

Ami most következik az nem szentírás, de igaz lehet:
A->F betűig a dobozon: biztosan nem TA-082/086:
G és H betű: valószínűleg nem TA-082/086.
I betű: elég valószínűtlen, hogy TA-082/086-es legyen
J betű és felette: valószínű, hogy TA-082/086-os alaplapja van PSP-nek.

Hová tegyem a file-okat (általánosságban) a Memory Sticken / Milyen mappába/ Mi hol van?
Ez a kis leírás a 3.XX Custom FW-ekre érvényes (alapértelmezett beállításokkal, esetünkben: 3.90M33).
Memory Stick gyökere:
--> DH (DevHook helye (az ikonok a programhoz a PSP/GAME mappába vannak)) /elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100ANV01 (h.264 (avc) codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint néz ki:MAQXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100MNV01 (normál mp4 codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint: M4VXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> ISO (ide kerülnek az iso/cso/dax file-ok)
--> PICTURE (képek helye (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))
--> PSP --> COMMON (ide jönnek általában a Böngészőhöz való kiegészítők, programok)
--> PSP --> GAME --> BOOT (automatikusan futtatandó eboot.pbp helye (Recovery menüben lehet engedélyezni))
--> PSP --> GAME --> RECOVERY (itt van az 1.50-es FW helye)
--> PSP --> GAME --> UPDATE ((Custom) FW-frissítés fájljainak helye)
--> PSP --> GAME --> 150kernelupdate (Pufi PSP-n 1.50-es kernelhez szükséges programkód helye /mappa neve bármi lehet/)
--> PSP --> GAME150 (Pufi PSP-n az 1.50-es kernelt igénylő homebrew-k helye)
--> PSP --> GAMEXXX (Homebrew Programok helye az adott CFW verziójához megfelelően, (pl.: GAME390))
--> PSP --> MUSIC (zenék helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> PHOTO (képek helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> SAVEDATA (itt vannak a játékmentések)
--> PSP --> SYSTEM --> BROWSER (ide menti a Böngésző Bookmark-okat, History-kat (Könyvjelzőket és Előzményeket))
--> PSP --> THEME (ide jönnek a 3.70 ill. a 3.71-es FW(-től felfelé) által használt ptf gyári és felhasználók által készített témák)
--> SEPLUGINS (a pluginek ide jönnek (.prx file-ok))
--> VIDEO (ide jönnek az .mp4 videók (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))

Gyk.: az xxxxx = egy 5jegyű számot takar. Te adod meg.
Megjegyzés: azért lett az MP_Root és a PSP mappa ennyiszer felsorolva mert a Wordben megformázott szöveg itt nem jól van tördelve. :)


Ezt írja ki a PSP-m: "To start, you must update the system software.". Mi ilyenkor a teendő?
Ezt akkor írja ki, ha az UMD-lemez amit betettél a PSP-be magasabb FW-t igényel, mint ami a PSP-n található. A döntés a tiéd, ha frissíted letudod játszani az UMD-lemez tartalmát, de nem tudsz majd iso-kat futtatni (ha CFW-t használsz, akkor nem fogja engedni a hivatalos FW-re való frissítést (3.40OE-A verziószámtól fölfele...), mivel ez egy biztonsági patch).

Letöltöttem egy játékot, de nem tudom hová másoljam?
Természetesen hivatalos FW-rel nem fogod tudni futtatni az iso-játékokat.
Az iso/cso/dax (utóbbi 2 tömörített iso-file) file-okat a Memory Stick gyökérkönyvtárában lévő iso mappába kell bemásolni (ha nincs iso mappa rajta, létre kell hozni) USB-kapcsolaton keresztül (Settings menüpont, majd USB Connection-re nyomj egy X-et).

Próbálom elindítani a programot, de ezt a hibaüzenetet kapom vissza: "The Game could not be started (80020321).".
Valószínűleg HomeBrew programot akartál futtatni egy arra nem alkalmas (hivatalos) FW-verzión, vagy pedig (kikapcsolt állapotban van a No-UMD opció [Recovery Menü leírásánál részletezve van]) elfelejtettél betenni egy Demo v. Játék UMD-t.

Ha Windows-ban formázom a Memory Sticket milyen file-rendszer típust válasszak ki?
FAT 16

Hogy tudok zenét/képet (mp3) felmásolni a PSP-re?
USB kapcsolaton keresztül a Memory Stick PSP/Music mappájába kell bemásolni az mp3-akat, PSP/PHOTO a kép-file-okat.

USB-n keresztül Total Commanderrel iszonyat lassan (max. 6-700kbyte/mp) tudom csak felmásolni a file-okat.
Megoldás: Windows Intéző ! Másold ezen keresztül. (az újabb 7-es verziójú Total Commanderrel már nincs ilyen probléma)

Kompatibilis-e a 4GB/8GB-os Memory Stick a PSP-vel?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-k számára igen. Lehetőség szerint próbáld ki. Igyekezz High-Speed-es kártyát venni.

Honnan tudhatod, hogy hamis-e a Memory Stick amit vettél?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-knél rámész pl.: XMB-ben a GAME menüre majd a Memory Stick-re menj, nyomj rá egy 3SZÖG-et, majd pedig egy O-t. Ha a MagicGate mellett UnKnown felirat díszeleg, akkor 100%, hogy hamis.

Mi az a stuck/beragadt pixel ?
Nem más, mint a folyamatosan fényesen világító pixel. A Beragadt pixel sajnos előbb-utóbb minden PSP-t elér. Nem garanciális hiba ! Javítani ("helyrerázni") kis százalékban, de lehet. Az egyik Program neve: Pixer. A programot a Game menüből lehet elérni (Bemásolás után :)). Ilyenkor egy olyan program fut majd, amelyik véletlenszerűen rajzol ki színes függőleges vonalakat az egész képernyőt beterítve, ami folyamatosan vibrál, frissíti a képernyőt, mozgásba hozza a színeket.
Linkek a pixel-hiba javítására készült programokról:

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=8934

 

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=7975

 

http://pspupdates.qj.net/Pixer-Fixer-sa ... /aid/76860Miért ilyen halk a PSP-hez kapott gyári fülhallgató?
Azért, mert a Sony direkt ilyen halk, kis-teljesítményű fülhallgatót gyártott, a felhasználók halláskárosodásának elkerülése végett.

Lehet helyettesíteni a Sony fülhallgatóját sajáttal?
Lehet, amennyiben kis jack-dugó kivezetése van (v. nagy, s ahhoz meg veszel egy átalakítót). Saját fülessel sokkal nagyobb hangerő érhető el.

Meddig bírja az akksi? Hány óráig kell tölteni, hogy fullon legyen az akksi?
Nem lehet egyértelműen megadni, hogy hány óráig bírja. Az attól függ, hogy éppen mit használsz a PSP-n, ill. hány Mhz-en üzemel. Általában olyan 4 óra intenzív játékidőt kibír.
Kb. 3 óráig kell tölteni a teljes feltöltéshez.

Akku-töltés közben lehet játszani a PSP-vel?
Igen, lehet.

Mi van akkor, ha játék közben lemerül a PSP-m akksija? (Elveszítem az addig elért szintet a játékban?)
Semmi pánik. Ilyenkor szépen fogod és rádugod a hálózati töltőt. Kb. 5 perc múlva már folyamatosan tudod használni a PSP-d; bekapcsolod s a lemerüléskor éppen félbehagyott ponton folytatod a játékot. (bizonyos (régebbi) FW-eken nem minden esetben működött jól..)

Mennyire verődik vissza a napfény a PSP kijelzőjéről?
Eléggé:). Igyekezz árnyékosabb helyet keresni, ha játszani akarsz vele erős napfénynél.

Mi az esélye annak, hogy véletlenül Updatelem a PSP-men lévő FW-t a Game menüben megjelenő ikonra kattintva?
Ahhoz, hogy ezt véletlenül összejöjjön, annak annyi az esélye, mint hogy Magyarország Világbajnok lesz az elkövetkezendő 20 éven belül, fociban ! :) /jó párszor le kell OK-znod ahhoz, hogy frissítse/.
Ha magasabb FW van a PSP-den kizárt dolog, hogy "frissítsd".

Lehet UMD-lemezt másolni PC-n? Vagy van rá valamilyen különleges UMD-író?
Nem lehet ! A Sony nem adta meg az engedélyt az írható UMD-lemezek gyártására, a kalózmásolatok elterjedését megelőzendő. Maximum gyári körülmények között lehet másolni. Otthoni UMD-író nem létezik, valószínűleg soha nem is fog.

Teheti tönkre a PSP-t a HomeBrew programok futtatása?
Mivel mind nyílt forráskódú (nem hivatalos) programok, ezért előfordulhat, hogy néha kifagyasztja a PSP-d (lehet, hogy picit hibás a programkód). Ekkor kapcsold ki a PSP-d oly módon, hogy a power-gombot felfelé nyomva tartod (míg ki nem kapcsol) [kicsit hosszabb ideig, mint normál kikapcs esetében].

Hogy lehet, hogy a PSP-m hátterének színe havonta változik?
Úgy, hogy ha még mindig a default (alapértelemezett) háttérbeállítást használod.
Az alábbiak szerint változnak a háttérszínek:
Január = Szürke
Február = Sárga
Március = Világoszöld
Április = Rózsaszín
Május = Sötétzöld
Június = Világos lila
Július = Világoskék
Augusztus = Kék
Szeptember = Lila
Október = Sárga
November = Barna
December = Piros

Egyik napról a másikra nem futnak a OE/M33 FW-ű PSP-men az iso-játékok, mit tegyek?
2xer futtasd le a Reset To Default Settings-et (Alapértelmezett beállítások visszaállítása) v. Formázd le a Flash1-et.

Nem futnak a demo játékok, pedig OE/M33 (tehát Custom FW) van a PSP-men?
Állítsd át a homebrew kernelt a Recovery menüben (Configuration alatt található) 1.50-ről 3.XX-re. (pl.: 3.90M33-on állítsd át 3.90-re a mappa-kernelt)

2, FW-Történelem

FW-történelem: Miben változott 1.5-től 4.00-ig a Sony FW-e?
(A FW-változások időrendben csökkenően követik egymást (megjelölve a kiadás dátumát ill. a változatokat), felsorolva, hogy mik változtak (a korábbi FW-ek angol forrásáért köszönet ass-nek))
Az alább listázott összes FW-t (PSP típustól függetlenül) a Despertar Del Cementerio módszerrel (Pandora akku és Pandora Memory Stick segítségével) lehet hackelni.

PSP-FirmWare verzió: 4.00 [Slim & Fat] (Június 17, 2008. Japán és USA változat)
- [Hálózat] menüpont alá bekerült egy új funkció: [Internet Seach] néven (lényege, hogy a google segítségével listázza ki a találatokat).
- [Videó]: mostantól lehetőség van a videólejátszási sebesség változtatására lejátszás közben a FEL/LE nyilakat megnyomva.

PSP-FirmWare verzió: 3.95 [Slim & Fat] (Április 7, 2008. Japán és USA változat)
- PSX-játékoknál a gombkiosztást tudod megváltoztatni tetszés szerint. [Home gomb megnyomása után [Controller Settings] > [Assign Buttons] és végül [Custom]]
- Remote play (Távirányítás mód): Home gomb megnyomására -> kilépésnél lehetőség van kikapcsolni a PS3-at [Quit and Turn Off the PS3 System] v. hagyni hogy tovább dolgozzon [Quit Without Turning Off the PS3 System] .
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.93 [Slim & Fat] (Március 18, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció a Japán verzióban mostantól támogatott (csak Slim-en elérhető)
- Hálózat: 20 új Net-rádió csatorna került bele
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.90 [Slim & Fat] (Január 30, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció (csak Slim-en elérhető)

PSP-FirmWare verzió: 3.80 [Slim & Fat] (December 18, 2007. Japán és USA változat)
- Hálózat: Internet Rádió mint új funkció
- RSS Csatorna: a csatornákat most már OPML formátumban is be lehet importálni
- RSS Csatorna: a fotók most már itt is megjelennek
- Zene: Új vizuális effektek

PSP-FirmWare verzió: 3.73 [Slim & Fat] (November 29, 2007. Japán és USA változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.72 [Slim & Fat] (Október 30, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.
1Seg Tuner is bekerült az RSS csatornák listájába.

PSP-FirmWare verzió: 3.71 [Slim & Fat] (Szeptember 12, 2007. Japán változat)
- A Theme mappa automatikusan létrejön .
- PSPot funkció törölve.

PSP-FirmWare verzió: 3.70 [Slim & Fat] (Szeptember 11, 2007. Japán, USA és UK változat)
- Beállítások: Új gyári témák használata a "Themes" alatt (.ptf kiterjesztéssel). Amelyeket a Memory Sticken a PSP/THEME mappába kell helyezni. (A kiválasztott témát a PSP Flash-memóriája tárolja, így a MemoryStick kivétele esetén is működik.)
- Videó: "Scene Search" opció a videó lejátszásánál. (Ezzel az éppen játszott videó közben tudsz egy kiválasztott jelenetre ugrani, 5, 15 stb perc (amennyit beállítasz)).
- Videó: "Consecutive playback" [folyamatos lejátszás] a Settings/Video Settings-nél. Ezt on-ra állítva az összes (MemSticken tárolt) videót egymás után lejátsza, anélkül, hogy visszalépne az XMB-be.
- Videó: "Playback of 1-Seg video files" [1-Seg TV Tuner-rel rögzített videó-fájlok lejátszása]. Sajna ezt csak a Japán felhasználók tudják kihasználni.
- Képek: most már zenelejátszás közben is nézhetsz fotókat. (akár diavetítést is indíthatsz)
- Hálózat: gomb-beállítás/hozzárendelés lehetősége a Remote Play opciónál.
- Hálózat: a PortableTV ikont törölték.
- [XMB]: számos helyen kis ikon jelenik meg, amolyan mini-súgóként, hogy melyikkel is lehet előcsalni az opciókat.
(Csak PSP-Slim felhasználóknál!):
- TV: 1-Seg adat-sugárzás támogatása. Ezek ilyen adatok lehetnek: feliratok, internet-linkek, játék-statisztikák stb.
- TV: 1-Seg jelek továbbítása TV-Out-on keresztül olyan megjelenítőkbe (TV-k), amelyek nem támogatják a Progresszív jeleket.

PSP-FirmWare verzió: 3.60 [CSAK PSP-SLIM-hez!] (Július 11, 2007. Japán és USA változat)
- Beállítások / TV - Switch Video Output (Video-kimenet átváltása egy a PSP-hez csatlakoztatott eszközre)
- Video: .avi file-ok lejátszása + HD tartalmak lejátszása.
- Töltés USB-porton keresztül
Valószínűsíthetően biztonsági patch is került bele.

PSP-FirmWare verzió: 3.52 (Július 24, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.51 (Június 29, 2007. Japán és USA és UK változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [Lumines exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.50 (Május 31, 2007. Japán és USA és UK változat)
Hálózat:
- PSP csatlakoztatható a PS3-hoz Interneten keresztül - Remote Play funkciót használva.
- Remote Play kapott egy új opciót - Kommunikációs beállítások [Communication Settings]
- RSS Channel kapott egy új funkciót: RSS Csatorna Útmutató [RSS Channel Guide].

PSP-FirmWare verzió: 3.40 (Április 19, 2007. Japán és USA változat)
PSX: - A játszható (támogatott) PSX-es játékok száma tovább nőtt.
- A PSX mentési file-jainak (saved data) formátumát most már a PSP ill. a PS3 is támogatja.
Játék: - Certificate Utility ikon törölve lett. (mostantól az így kapott infót az alábbiak szerint lehet megtekinteni: ki kell választani a játékot amelyikről több infót szeretnél megtudni, majd nyomd meg a :H: gombot (előjön a kis oldalsávos menü), ezután pedig az Information szövegre kell :X:-et nyomni.)
- valószínűleg a biztonsági réseket is igyekeztek befoltozni...

PSP-FirmWare verzió: 3.30 (Március 27, 2007. Japán változat)
PSX: - Lemez olvasási sebességének beállításának lehetősége a PSX-es játék alatt [Standard v. High] - PSX játék közben megnyomod a Home gombot s akkor jön elő
Hálózat: - RSS Csatornáknál is megjelenik most már az ún. "thumbnail" (mini előnézeti kép)
Video: - Videóknál szintén thumbnail ikonok megjelenése (pl.: egy mappába kell ("VIDEO") tenni a .mp4 file-t, ill. a .jpg file-t, ugyanolyan nevű kell legyen a .jpg file is.)
Video: - Felturbózott Video-Felbontás támogatás (lejátszás) az alábbi codec-kel készült film-file-ok esetén:
MPEG-4 AVC(H.264) video, Main Profile (AVC CABAC)
A felbontások pedig a következők lehetnek: 720×480/352×480/480×272

PSP-FirmWare verzió: 3.11 (Február 8, 2007. Japán változat)
Játék-patch: A PlayStationNetwork online áruházába (Japánban) felkerült, PSP-re megvásárolható PSX-es játék, az R-Type futtatását javították vele.

PSP-FirmWare verzió: 3.10 (Február 4, 2007. USA, Angol és Japán változat)
Játék: Playstation Network-ön keresztül elérhető címek (játékok) újabb bővítése.
Hálózat:
- Új funkció: LovationFreePlayer-en keresztül MPEG-4 AVC kódolású mp4 file-ok letöltésének lehetősége [Az alábbi LocationFree bázisállomásoknál érhető el: LF-PK20 (Japán) vagy LF-B20 és LF-B10 (USA)].
- Web Browser beállításoknál új funkció: Memóriakímélő (v. memóriatakarékos) üzemmód (ilyenkor a Web Böngésző kevesebb memóriát használ, de cserébe a képek megjelenítésének minősége rosszabb lesz)
Beállítások: [SETTINGS / SOUND SETTINGS]
- Új funkció: Dinamikus Normalizer/Volumizer: Leszabályzott hangerő a lejátszandó zenéknél.
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [GTA LCS exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.03 (December 20, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Játék: További PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele. A PlayStation 1-es játékokat PlayStation 3-on keresztül lehet letölteni.

PSP-FirmWare verzió: 3.02 (December 6, 2006 USA. Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette (biztos szegény Dark_Alex-től féltek? ezért kár volt a gőzért? 3.02 OE:)).

PSP-FirmWare verzió: 3.01 (November 22, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.00 (November 21, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: [Remote Play] funkció elérhető. (PS3-at lehet vele joypad-ként irányítani)
[Online Manual] - Online elérhető a rendszer beállításaira vonatkozó leírás
[Timer Settings] - Az RSS (hírolvasó) csatornákat lehet vele előre beállított időben letölteni.
Játék: PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele ettől a verziótól kezdve.
Zene: 3x-os előre- ill. hátratekerés opcióval bővítették.
Megjelent a Zenei Vizuális hatás opció is (mint winampban a Milkdrop pl.:).
Video: Motion JPEG (M-JPEG) formátumot is le tudja mostantól játszani
[Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Videórögzítés támogatása/
Photo: [Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Digitális fényképezés támogatása/
Beállítások: [UMD Automatic Start] opció mostantól elérhető.

PSP-FirmWare verzió: 2.82 (Október 26, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.81 (Szeptember 7, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.
Egyéb: A 4 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.80 (Július 27, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: RSS csatornán keresztüli video ill. kép-letöltés.
Mostantól lehet elérni és kihasználni annak minden előnyét Wi-Fi-n keresztül a LocationFree Player-nek.
Zene: AAC file-ok lejátszása (.3gp kiterjesztéssel).
Beállítások: A [Network Settings] > [Infrastructure Mode] alatt most már megtalálható az Automata mód is.
Egyéb: Mostantól a Memory Stick Duo gyökérkönyvtárába is be lehet rakni a MUSIC, PICTURE, VIDEO mappákat, és onnan is le tudja játszani az adott tartalmat.

PSP-FirmWare verzió: 2.71 (Június 1, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: a PSP Internet Browser-én keresztül, most már le lehet tölteni a hivatalos játékdemo-kat és le lehet menteni a Memory Stick-re.
A Video-file-okat most már helyesen mutatja a LocationFree Player, mikor egy külső (jeladó) egységet kiválasztunk.

PSP-FirmWare verzió: 2.70 (Április 25, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: Macromedia Flash 6 (nem mindent tud lejátszani) tartalmak lejátszása az Internet Böngésző segítségével.
De ehhez előtte aktiválni kell a Flash opciót.
Bővült az Internet Browser Tools menüpontja: a Connection Settings-el /Csatlakozási beállítások/.
RSS csatornán keresztül le lehet menteni az audio-file-okat a Memory Stick-edre.
LocationFree Player Beállítás panelje alatt a [Rate], egy új funkcióval bővült (Automatic).
Zene: A lejátszható AAC audio-fileformátumok közé egy új kiterjesztés lett hozzáadva.
Beállítások: Új opció: Flash Player engedélyezése [System Settings / Enable Flash? Player]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).
RSS Csatorna Beállítások, mint új opció lett hozzáadva.
UMD Video L/R Gombok beállíthatósága [Settings / Video Settings] (UMD Video közben tiltva/v. engedélyezve legyen a két "KAR").
Egyéb: A 2 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.60 (November 29, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: RSS Channel
új opció: a LocationFree Player Control panelén: Hangerőszabályzás (Volume Adjustment)
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Simplified Chinese (GB18030)] és [Traditional Chinese (Big5)] nyelvi kódolás is.
Copyright-védelemmel ellátott video most már letölthetőek az Internet Browser-en keresztül Memory Stick-re.
Zene: WMA (Windows Media Audio) file-formátum lejátszásának támogatása. [WMA9 ill. WMA9 Lossless és copyright- védett WMA file-okat továbbra sem támogat.] /Ahhoz, hogy le is tudd játszani a WMA-kat aktiválnod kell a Settings menüben az Enable WMA Playback opciót./
Beállítások: Új opció: WMA lejátszás engedélyezése [System Settings / Enable WMA Playback]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).

PSP-FirmWare verzió: 2.50 (Október 13, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: LocationFree Player
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Auto-Select] és az [Unicode (UTF-8)] kódolás is.
új opció: az Internet Browser / Display Mode / Text Size: most már elmenthető a Szöveg mérete.
új opció: elmenthető az Internet Explorerben megnyitott oldalak előzménye.
Video: Copyright-védett video lejátszása (Memory Stick-en a Video mappában lévő file-okra vonatkozik).
Beállítások: új opció: idő beállítása internet által/interneten keresztül [Settings / Date and Time / Date & Time Settings]
új biztonsági metódus a hálózati beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (AES)
Egyéb: Koreai karakterek beviteli lehetősége az On-Screen Keyboard-nál (Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menü).

PSP-FirmWare verzió: 2.01 (Október 3, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.00 (Július 27, 2005. Japán; Augusztus 24, 2005. USA; Szeptember 1, 2005. Anglia)
Hálózat: új funkció: Internet Böngésző
Video: A Memory Stick-ről megnyitott video-file-ok 4:3 arányú megjelenítésének támogatása
Go To (Ugrás) funkció megjelenése az UMD-Video és UMD-Zene lemezeknél.
A-B Repeat funkció (A->B-ig ismétel, A,B: user által meghatározott kezdő és végpont) az UMD-Video, UMD-Zene lemezeknél és a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Audio opció megjelenése a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
MP4 (AVC) video-file-ok lejátszásának lehetősége a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Zene: ATRAC3 audio-file-formátum lejátszásának támogatása.
MP4 audio (MPEG-4 AAC) és WAV (Linear PCM) file-ok lejátszásának lehetősége
Photo: Háttérkép beállításának lehetősége
Képküldés funkció (Wi-Fi-n keresztül)
Megtekinthető új kép file-formátumok: TiFF, GiF, PNG, BMP.
Beállítások: új nyelv: Koreai [System Settings-ben lehet beállítani]
új funkció: Character Set, [System Settings] (Kódlap beállítható)
új opció: Theme Settings (Téma beállítások)
új biztonsági mód: Internet Browser Start Control [Security Settingsnél állítható be]
új biztonsági mód a Hálózati Beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (TKIP)
bővített beviteli mód: Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menünél: web-címek "parancsikonja" (pl: "http://" egy gombbal be lehet állítani, nem kell beírni minden egyes karakterét külön, külön)

PSP-FirmWare verzió: 1.52 (Június 15, 2005. USA)
Zene: UMD-ZENE lemezek most már lejátszhatóak a Music menüben.
Beállítások: Megerősítették a rendszerszoftver biztonságát.

PSP-FirmWare verzió: 1.51 (Május 18, 2005. USA)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 1.50 (Március 23, 2005. Japán)
Beállítások: Új (beállítható) nyelvekkel bővült a PSP: Német, Spanyol, Francia, Olasz, Holland, Portugál és Orosz
Video: Sleep-módból (készenléti állapot (Power gombbal lehet aktiválni)) való visszatérés után folytatni lehet a video- lejátszást.
Zene: Sleep-módból való visszatérés után folytatni lehet a zene-lejátszást.

3, OE FW-ek (+M33) és Downgrade
frissítve: 2008.03.17-én

Teheti tönkre a PSP-t a downgradelés?
Végül is igen, mivel a PSP Flash memóriájában végez változtatást és így előfordulhat, hogy rosszul sül el a dolog. De ez csak abban az esetben igaz, ha nem megfelelően és nem elég körültekintően olvasod el a Downgrade (butítás) leírását ill. nem előtte nem néztél utána, hogy milyen a PSP-d FW-e. (Az alaplap fontossága csak a régebbi downgrade módszereknél fontos)
Természetesen ebben az esetben működik a Pandora módszer ! (PSP Slim-nél egyelőre nem)

Az 1.5-ös FW és a 3.52 M33 FW között mi a különbség?
1.50 Előnyök
+Minden HomeBrew program működik
1.50 Hátrányok
-Devhook kell az új/újabb játékok indításához
-Memory Stick 4GB fölött nem támogatott
-Csak MP3, JPG és MP4-et támogat (habár DevHook-kal orvosolható a probléma)
-Nincs Web-Böngésző (szintén DevHook-kal orvosolható a probléma)

3.52 M33 FW Előnyök
+Az XMB teljes személyreszabhatósága (ikonok, feliratok (a Böngésző az kivétel), hangok stb...)
+Hackelt PSX Emulátor (lehetőség van a saját PS1-es Játék-lemezeid Biztonsági mentéseivel (na persze:)) átalakítva és betömörítve Eboot file-ba való játszásával)
+PRX-Pluginok futtatása a Memory Stickről (CPU húzás 333MHZ-re, Brightness Level 4, Cheat Module...)
+PSP iso-k/cso-k betöltése XMB-ben (v. ha így jobban tetszik: Grafikai környezet, főmenü, Game menüpontból) (Akksi kímélő és gyorsabban betöltési idő)
+Közel az összes 1.50-re írt Homebrew működik rajta [GAME150 mappában] (mivel a 3.52 M33 FW az egy módosított hibrid-FW, az 1.50 és a 3.52 együttese)
+Nem foglal helyet a Memory Stick-en (Minden a Flashben van eltárolva, míg a DevHook a Memory Stick-en csücsül)
+4GB feletti Memory Stickeket is támogat
+Devhook támogatás
+1.00 Eboot támogatás
+Auto Eboot betöltés (automatikusan elindít egy programot ami a BOOT mappában van eboot.pbp néven (lehet hogy a PS1-es játékot is betöltené így lendületből?))
+Az összes UMD-játékot lejátssza amik a következő FW-t igénylik: 2.00-3.52
+WMA, H264, Flash és még számos médiatípus lejátszását támogatja
+UMD-Autostart BE/Ki (új szolgáltatás/ v. ha jobban tetszik: feature)
+/Visszahozó mód/Recovery Mode (Visszahozza a "félig-halott" PSP-t ill. számos speciális beállítást innen lehet elérni (pl.: pluginek engedélyezése))
+100%-os NoUMD-Mód (Meghosszabbítja a Laser-fej egység élettartamát, azáltal, hogy backupokat (iso/cso) futtatunk UMD lemez helyett (ettől függetlenül van olyan játék amelyiknek kell UMD-lemez az induláshoz, legalább egy UMD-Demo disc))
+Teljes Kernel hozzáférés
+Régiómentes
+SCE logo átugrás lehetősége (Sony Computer Entertainment logo)
+WMA és Flash Player aktiválása (Recovery menüben lehet megcsinálni)
+X, O Gomb változtatható (pl.: Japánból behozott PSP-khez)
+PRX-ek flashelésének lehetősége
+Document.dat a PSX-Emulatorhoz (cheat-ek futtatásához kellhet)
+480x272, 720×480, 352×480 felbontású MP4-AVC videók támogatása (most már nincs a 768kbps-es minőségi limit sem)
+Bármikor downgradelheted vissza 1.5-re (ha vmi nagyon rosszul sülne el).
+UMD/ISO ill. XMB CPU-sebesség beállíthatósága a Recovery menüben + az XMB-ben is
+Flash0 ill. Flash1 közvetlen elérése USB-n keresztül
+ISO-játékok törölhetősége a Memory Stick-ről XMB-ben
+ Védelmi patch: ami megakadályozza a FW-t, hogy magasabb FW modulokat futtasson (nem frissít hivatalos S0NY FW-re ! :)).
3.52 OE-A Hátrányok
-Néhány savegame, amit 1.50 alatti Devhook-kal "hoztunk létre" nem működik
-NoUMD-Mód néhány játéknál nem működik /Hála a S0NY NP9660-meghajtónak közel 100%-os a No-UMD mód./
-Majdnem tele van a Flash0 [PSP memóriája] (Nem marad túl sok hely nagy Gameboot.pmf-ekhez pl) - kis trükkel orvosolható
-Location FreePlayer eltávolítva (Mivel nem maradt sok hely a Flash0-ban. Habár használta ezt egyáltalán valaki?)
-Nagy Koreai Betűkészlet eltávolítva/"átirányítva" a Flash0-ból

3.52/60/71 M33 CFW kontra 3.90 M33-2. Melyiket válasszam? Frissítsem-e a meglévő Custom FW-t?
Tudni kell, hogy minél frissebb FW-ed van, annál több funkció érhető el és annál kevésbbé fordulhat elő, hogy egy adott játék ne induljon el.
A 3.80-as FW-től felfelé a S0NY elszúrta a memórkártyák kezelését (nem ismerte fel a kártyát ill. a rajta lévő adatokat), azonban ezt Dark_AleX egy patch-el megoldotta, így már ez a probléma is elillant.
Patch + leírás itt:

http://em82.extra.hu/?p=292Mennyivel rosszabb a hivatalos S0NY 3.52 FW a 3.52 M33 /Dark_AleX FW-hez képest?
- Nem futtahatók rajta HomeBrew programok.
- Nem futtathatók rajta iso/cso játékok.
- PSX-es játékot csak és kizárólag PS3-ról tudsz "rá" letölteni.
- Beépülő modulokat (pluginek) ugyancsak nem tudsz rajta alkalmazni
- WMA és Flash Player-t netes kapcsolattal lehet csak aktiválni
- Nem lehet testreszabni az XMB-t.
- Nincs Recovery-módja (visszahozza a félig halott PSP-ket (pl.: rossz flashelés után))

Dark_AleX OE FW történelme:

viewtopic.php?t=210Az 3.40 OE-A FW és a 3.52-es M3 CFW között mi a különbség?
Sokkal jobb No-UMD kezelő pluginja van az M33-as FW-nek.
XMB-ben megjelenő mini-"Recovery menü".

Ha hivatalos firmwarrel rendelkező PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni? /frissítve: 2008.03.17//
Vegyük csak sorjába:

1.51 & 2.71-es firmware esetén
- NEM TA-082 alaplappal ===> Katt ide
- TA-082 alaplappal ===> Katt ide
2.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.03 firmware esetén alapaptól függetlenül ===> Katt ide (2.00-s GTA-LCS UMD kell hozzá)
3.50 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide (patcheletlen Lumines UMD kell hozzá)
3.51 & 3.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===>Katt ide
3.60 firmware esetén Slim&Lite PSP-vel alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.90 firmware és későbbi fw-ek esetén ===> Katt ide

A fenti lehetőségek közül válaszd ki neked melyik a megfelelő. Ha neméppen olyan FW van a PSP-den, mint a felsorolt downgrade lehetőségeknél említettek, akkor frissíts a megfelelőre. (Ha pl.: 3.10 van a PSP-den, akkor 3.50-re v. Pandora módszer)

Ha 3.50-s v. az alatti FW-ű PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni?
- Ha 1.5-ös a PSP FW-e (és nem TA-082-es alaplappal rendelkezik) akkor: Használhatsz DevHook-ot a játékokhoz, vagy frissíted egy Custom Firmware-re (pl.: 2.71-SE C'' v. 3.XX OE-A).
- Ha hivatalos S0NY FW van a PSP-den, akkor előtte a megfelelő Downgrader segítségével (fentebb látható) butítsd vissza 1.5-re, majd ezután installáld fel a 3.XX OE/M33 FW vmelyikét. (PSP-Slim esetében 3.60 M33 a minimum CFW, amire frissíteni tudod. 1.50-re nem lehet downgrade-elni.)

3.XX OE/M33 FW van a PSP-men, hová rakjam a HomeBrew programokat?
Alapértelmezésben - ha nem változtattad meg a Recovery menüben - akkor a Memory Stick PSP/GAME390 mappájába kell bemásolnod, hogy fussanak a programok. /Azért a programhoz készített readme-t olvasd el előtte !/

Kezdő vagyok, nincs kedvem letöltögetni 5 helyről a megfelelő file-okat, honnan tudnám letölteni vmelyik OE/M33 FW-t

3.90M33-2 Pack + 3.52 M33 + Hun-MOD (magyarosítás) + leírás itt
3.52 M33 CFW + leírás itt
Aktuális Custom FW-packok pluginokkal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

раскрутка сайтов портфолио

(ChelyabOxish, 2019.05.26 13:50)

10 основных правил по работе с контентом для Инстаграма3. ПОДМЕНА НОМЕРОВЛогика определения первого места не всегда ясна. Пожирать мнение среди экспертов, который более топовые позиции занимают имена с минимальным количеством посторонних символов и максимально короткие, но выдача показывает обратное.
https://chelyabinsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - создание сайтов Челябинск
[url=https://chelyabinsk.skgroups.ru/landing.html]заказать лендинг пейдж[/url]
https://chelyabinsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - создание сайтов

Подробнее о часть, как оформить бизнес-страницу, читайте вот тут.Так, с целью рекламной кампании определились, параметры аудитории выставили – запускаем непосредственно непосредственно рекламный место в виде кольцевой галереи, одного фото/видео либо слайд-шоу. Разместить его дозволено якобы в главный ленте Инстаграма, так и в сторис. И в книга и другом случае он будет подаваться с пометкой «реклама» и со ссылкой на ваш сайт или профиль в Инстаграм.А сейчас мало секретов для тех, который не хочет донимать потенциальных клиентов нежданными звонками сиречь прочить свой продукт/товар/услугу всем, кто глотать в телефонной базе.красивые бизнес-профили в ИнстаграмеВдобавок единовластно образчик, наравне дозволено добиться высокого вирального охвата с через звезды. Простой заставьте ее плясать, чистый это сделал Lipton с Хью Джекманом. Общий для такого перфоманса славный и местного розлива подойдет, суть, воеже пляска был ровно можно более странным.

создание сайтов спб

(ArtemRew, 2019.05.26 12:53)

коллажи в инстаграмепродвижение поста в ИнстаграмеЯкобы как с аудиторией покончили, можно приступать к выбору площадок показов рекламы, они же плейсменты. Точно уже отмечали выше, реклама в ФБ показывается дождь где. Если в общем, есть 4 основные площадки:
<a href=https://spb.skgroups.ru/ecomerce.html>услуги по разработке интернет магазина</a>
[url=https://spb.skgroups.ru/ecomerce.html]заказать разработку интернет магазина[/url]
https://spb.skgroups.ru/smm.html - продвижение в инстаграмме

Adobe Photoshop Lightroom CC«В статьях не завсегда непременно извлекать заголовки второго, третьего и четвертого уровня»Собственный совет: коль профиль новомодный – стартуем с 21 публикации (грузим их в короткие сроки) и кроме стараемся сооружать по 1 посту в день.Помните, что продуманный дизайн и строение сайта – одна из самых главных задач web-дизайнера. От этого зависит, останется ли гость для сайте сиречь отправится бороздить пространство Интернета. Хотите вы этого или недостает, первое чувство о компании складывается, наравне токмо человек попадает на сайт, а потому, он обязан отражать сферу деятельности Вашей компании, и, несомненно, звать доверие. Некоторые компании пытаются достигать клиента, внедряя для сайте сложные механизмы заказа или публикуя достаточно град необходимой и востребованной информации, только быть этом лицевой вид интернет-представитьельства имеет некрасивый вид. Именно это часто отпугивает посетителей, которые могли желание становиться потенциальными клиентами. Итак, подход к дизайну сайта повинен пребывать грамотным и страховать подобно общую презентабельность сайта, так и комфорт сайта, формировать приятное чувство о сайте, и ни в коем случае не раздражать взгляд.Так вот, при съемке для «однородном» фоне вы можете воспользоваться приложением Bikini. Несложно догадаться – оно делает фигуру желаемых параметров. В Facetune, кстати, потреблять такая же функция. Беспричинно сколько смотрите, функционал какого приложения будет вам удобнее. И еще – забываться не стоит. В образцово-показательном профиле недопустимы такие фото, вдруг мы привели ниже (и сообразно тематике, непременно, тоже):

заказать сайт Ростов

(RostovBut, 2019.05.26 11:56)

Конечно, в статье будет максимально подробный мануал, ежели у вас есть близнецы дней, а чтобы начала именно столько может уйти времени, велком, читаем, изучаем и применяем. Однако коли решили уже безотлагательно, сколько эта создание не чтобы вас – откровенный обращайтесь к специалистам вот здесь »Здесь мы не будем помещать никаких оценок и планировать готовые движки сайтов “по местам”, а простой расскажем о популярных CMS, которые испробовали сами.В том, что разбор конкурентов жить должен, наверное, уже не сомневается никто. Следовательно не буду потреблять ваше время и снова раз подтверждать то, с чем и беспричинно всегда согласны. Перейду моментально к особенностям анализа конкурентов в Instagram.Ставя хэштеги, учитывайте, который они не работают по принципу «чем больше, тем лучше». Оптимальное величина меток – 10. Почему?Модель Sort для страниц рубрик, подрубрик и тегов интернет-магазина: Покупать телевизоры филипс в Санкт-Петербурге от 15 000 рублей. Бесплатная доставка в любое околица +7(812) 920-20-20
<a href=https://skgroups.ru/context.html>контекстная реклама сайта</a>
[url=https://skgroups.ru/landing.html]заказать landing page[/url]
https://skgroups.ru/vizitka.html - сайт визитка стоимость

3. Заливки системы управления контентом сайта для хостинг, настройка, наладка, работа структуры.5 шаг. Публикация сайта в интернет.2. Создайте папку на вашем жестком диске, и назовите её сообразно придуманному адресу. Эта папка и довольно хранилищем чтобы всех страничек и фалов нашего сайта.Рассмотрим практическую выгоду прямого эфира:1. Использование резинового типа макета (англ. vapour grid) – макета, в котором значение размера ширины родительского элемента (элементов) задаётся в процентах сообразно отношению к разрешению монитора.

online pharmacy discount code 382 mg

(MichaelFloup, 2019.05.26 11:37)

Howdy! [url=http://cialisopharmacy.com/#online-pharmacy-tech-program]top rated online pharmacies[/url] excellent website.

услуги контекстная реклама

(SeopermAbopY, 2019.05.26 10:56)

JoyCasino и проблемы с доступом• Во период телефонного разговора не допускается использование отрицательных слов и выражений, любое отнекивание должен максимально смягчаться («не подобный так», «малость иначе»).Скажу мгновенно, не всетаки то, сколько делают конкуренты – правильно, понравится вам, применимо в вашем бизнесе, вы сможете повторить. Однако, проанализировав конкурентов, вы как сможете сформировать основу своего профиля, с которой и будете дальше работать.
<a href=https://perm.skgroups.ru/calls.html>обзвон клиентской базы</a>
[url=https://perm.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]разработка сайтов на битрикс[/url]
https://perm.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - разработка сайтов

География (промежуток проживания и работы).Посмотрите их статистику и счетчики, посмотрите, подходят ли они вам. Также я советую доставать рекламные площадки, для которых была реклама и предварительно вас. Во-вторых, нуждаться выбрать форму рекламы. Лично я советую вам рекламный баннер, лучше 728х90, потому который беспричинно ваш баннер заметит каждый. Или можно 468х60, однако при этом ваш баннер должен быть в самом верху страницы. Чтобы постоянно также зависит и от тематики вашего ресурса. Разве, например, у вас для сайте обновления каждый число, то позволительно разместить текстовый блог, и круг число там рассказывать об обновлениях для вашем сайте. Ну а в-третьих, ежели вы все-таки решили разместить баннер, то должен для он тоже был сделан грамотно, для человек не проходили пропускать и кликали его. Такой баннер позволительно заказать у специальной студии с опытом.Высокий степень навигации сайта может красоваться единственным, что у вас есть, либо вы можете соединять его с другими уровнями, в зависимости от объема и требований сайта.Застрельщик из «божественный троицы» самых популярных приложений для обработки фото наряду с Adobe Photoshop Lightroom CC и Snapseed (однако о них позже). В VSCO к вашему распоряжению неплохой набор фильтров, которые позволят добавить фото ламповости/пленочности и сочности снимку. Что немаловажно – неизысканный интерфейс. Поэтому многие (однако это не будто) предпочитают именно в VSCO пользоваться базовые инструменты: обрезку, яркость, контраст, резкость и т.д. Есть мочь выровнять горизонт. Чтобы это и не настоящий грозный виновный, в совокупности с другими недочетами, дает не самый привлекательный результат. Лучше обращать на это внимание.аватан

seo продвижение сайта

(ArtemOners, 2019.05.26 10:00)

Думаем, с этим SMM мифом не раз сталкивались специалисты, и они немедленно сочувственно тяжело вздохнули. Где-то однажды в квартал хоть взаперти выше заборщик искренне недоумевает, почему продукт ведется только над одной соцсетью. «Вам что, сложно сколько ли? – восклицает детский заказчик, – Простой дублируйте контент и все, можете даже фотки те же пользоваться».Мы ратуем исключительно после легальные способы рекламы в Инстаграме (так и на других площадках тоже), так как опасность – хотя мастерство и благородное, только неоправданное. Забросят в бан и придется пускаться все с нуля. Поэтому лучше с самого начала делать всегда сообразно «ГОСТу».6. Прыть работы интернет-магазина – высокий показательстатистика аудитории инстаграмаКакие приспособлять шрифты в дизайне сайта?
<a href=https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/resheniay.html>готовые сайты под ключ</a>
[url=https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/vizitka.html]сайт визитка цена[/url]
https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/vizitka.html - сайт визитка недорого

SEOKlub Продвижение сайтовБонусная учение оплаты и кроткий доход напрямую зависит от того, какие KPI покажет товарищ в конце месяца. Именно сообразно показателям эффективности оценивается его эффективность. Следовательно, зная это, менеджер будет прибавлять совершенно усилия чтобы улучшения материального результата. В этом заинтересованы вроде общество, беспричинно и лично сотрудник.Так вот у всех постижение красивого сайта свое, пусть даже некоторые скажут что Ваш сайт уродлив, все равно я уверен который многим покажется сколько сайт простой супер и это самое красивое сколько они видели. Сколь людей столько и мнений. Творите свои сайты и они у вас будут самые красивые!!!Скидка отказов. Количество отказов — то, сколько посетителей уйдут с сайта не посмотрев его. Буде домен хорошо описывает фабула сайта тож пользователь запомнил название сайта по предыдущему визиту, с сайта уйдет меньше посетителей. Запоминающееся и соответствующее содержанию имя довольно иметь преимущество над другими.Первый из «святой троицы» самых популярных приложений чтобы обработки фото наряду с Adobe Photoshop Lightroom CC и Snapseed (только о них позже). В VSCO к вашему распоряжению неплохой набор фильтров, которые позволят добавить фото ламповости/пленочности и сочности снимку. Что немаловажно – немудреный интерфейс. Следовательно многие (только это не как) предпочитают именно в VSCO пользоваться базовые инструменты: обрезку, яркость, противоположный, резкость и т.д. Есть возможность выровнять горизонт. Что это и не настоящий страшный погрешность, в совокупности с другими недочетами, дает не настоящий сладостный результат. Лучше обращать для это внимание.

настройка контекстной рекламы в Красноярске

(Robertscege, 2019.05.26 09:00)

Продвижение бизнеса в Инстаграме: сколько в сухом остатке?Существо аудиторииСмесь сообразно географии. Этот параметр может трудолюбивый не токмо сообразно городам, только и по конкретным адресам.
<a href=https://krasnoyarsk.skgroups.ru/landing.html>заказать продающий сайт</a>
[url=https://krasnoyarsk.skgroups.ru/ecomerce.html]стоимость изготовления сайта интернет магазина[/url]
https://krasnoyarsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - заказать сайт под ключ

Тогда вы спросите, а что копать, когда мои потенциальные клиенты – физлица? Сомнительно ли подобные сведения о них потреблять в свободном доступе в интернете. Согласен. Только подумайте с новый стороны. В той базе телефонов физических лиц, которую вы покупаете, ужели весь могут быть заинтересованы в вашем продукте/товаре/услуге? Очевидно, нет. Зачем же просаживать эпоха этих людей (и свое!), пытаясь встречать между них заинтересованных? Тут лучше пойти другим путем. Каким, я расскажу далее, а покамест переходим ко 2-му шагу подготовки…Перечислим скольконибудь элементарных приемов комбинирования этих возможностей.Приступая к разработке своего сайта, его оптимизации, редизайну alias продвижению, не следует изобретать велосипед заново – он уже давнешенько изобретен. Не тратьте свое сезон понапрасну. Чтобы начала внимательно изучите то, что уже хорошо известно: основные правила и принципы создания и продвижения Интернет-ресурсов. Познакомьтесь с советами тех, кто на этом уже “собаку съел”. Публикации специалистов Студии ВебАвтор и других “матерых волков” данной сферы деятельности, действительно, окажутся Вам дюже полезными, сообразно крайней мере, на первом этапе. А затем приобретения соответствующего опыта и навыков можете смело приступать к экспериментам, и, вероятно, именно Вы станете основоположником новых подходов в данной сфере. Но даже если у Вас несть таких грандиозных планов, знания ни ради кого паки не были лишними.Простая интеграция с сервисами 1С (бухгалтерия, предприятие, CRM).Если каркас будущего сайта уже сделан, самое сезон определиться с цветовым решением сайта.

pharmacies online 488 mg

(Jamesprami, 2019.05.26 08:23)

Hi there! [url=http://canadian-drugstorerx.com/#highest-rated-canadian-pharmacies]online viagra pharmacy[/url] very good web page.

реклама яндекс директ

(ArtemekbVap, 2019.05.26 07:59)

Смогли выполнить всетаки работы сообразно SEO-оптимизации интернет-магазина, которые указаны в нашей статье? В таком случае остается один ждать. Поисковый маркетинг начинает доход результаты впоследствии 3-4 месяцев развития.ХОЛОДНЫЙ ОБЗВОН: СТАНДАРТЫ ТРУДА В ЗАВИСИМОСТИ ОТ СФЕРЫ1. Рассматривайте каждую страницу сайта якобы цветовые пятна (текст тоже считается цветным объектом)
<a href=https://ekb.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>разработка сайтов екатеринбург</a>
[url=https://ekb.skgroups.ru/resheniay.html]одностраничные сайты купить[/url]
https://ekb.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - создание сайта html

CMS (Content Guidance Procedure) — это специализированное ПО, предназначенное, во-первых, для автоматизированной разработки динамических сайтов, а во-вторых, чтобы их поддержки. Только интернет-проект создаётся взаперти некогда, а вот контент для нём приходится редактировать постоянно. Следовательно с точки зрения человека, обеспечивающего обновление информации на сайте, CMS — это способ управления содержанием проекта сиречь, в обыденной терминологии, движок сайта. CMS-системы позволяют не исключительно оперативно публиковать важную информацию, только и организовать чёткую и прозрачную систему подготовки документов к публикации.Ваша задача в данном блоке работы – испытывать как дозволительно больше информации о конкурентах: который работает, сколько не работает. Какие недочеты грызть, сколько получается хорошо.СВЕЖИЙ ОБЗВОН: KPI НА ЗВОНКИ

поисковое продвижение сайта

(Robertrib, 2019.05.26 07:01)

Очень запевало ход, который нужно исполнять – SEO оптимизация ресурса. Коль правильно упражняться поисковым маркетингом, вы сможете обеспечить условно свободный поток трафика на сайт.аллегория вовлеченности для фотографии, на которой употреблять и недостает человека намек вовлеченности ради фотографии, на которой есть и вышли человекаИ снова нам не обойтись без плана дальнейших действий. Весь, научитесь неумолчно составлять ради себя какие-нибудь жизненные мини- ожидание для ближайшее будущее — неделя, месяц, и старайтесь исполнять их, тож сообразно крайней мере не отходить чрезвычайно далеко от намеченного, Вы вдруг увидите, насколько Ваша общежитие довольно осмысленнее и продуктивнее, разве дозволено так выразится.
<a href=https://voronezh.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>разработка сайтов</a>
[url=https://voronezh.skgroups.ru/ecomerce.html]стоимость изготовления сайта интернет магазина[/url]
https://voronezh.skgroups.ru/resheniay.html - где купить сайт

Удивительно, только предварительно сих пор встречаются забавные картинки, что-то вроде анекдотов, которые пользователи добавляют себе на стены в социальных сетях. Почему? Забавные, милые, наивные... Дети – прямая способ к высокому виральному охвату. Видео с детишками чаще только заходят на «ура», беспричинно сколько держите это в голове около разработке рекламной кампании.В каком тутто случае лучше пойти настраивать рекламу помощью приложение?О раскрутке, как таковой, я расскажу в следующих статьях, а в этой мне желание хотелось рассказать о первичном наполнении сайта, о начале раскрутки и тактике приобретения сайтом известности. Начну прежде, следовательно, первичное наполнение сайта, каким оно надо быть. Та информация, с которой начнут опытность с вашим сайтом посетители очень важна, ведь первой чувство бывает только однажды. И в этот застрельщик некогда посетитель может полюбить сайт разве же выработать чувствование отвращения к нему. Для того, для не случилось второго, я считаю должен наполнить сайт уникальной информацией, может ее довольно не так прорва, зато эта информация будет неповторимой и бесценной. И если пользователю понравится ваш сайт с начала, то он непременно заглянет к вам и после.

создание сайтов москва

(ThomasRow, 2019.05.26 06:02)

Ясно, не постоянно подписчики смогут посмотреть честный эфир. Который поделать: кто не успел, тот опоздал... Ребячество)) Настоящий эфир дозволено довольно сохранить в сторис – вторично пару десятков (а может и больше) просмотров действительно соберете.Разработка интернет-магазина – великолепный прием создать успешный бизнес, тож вывести существующий из офлайна в интернет. Это капитальный выступка, он требует определенных знаний и вложений, команды специалистов.Макет сайта с фиксированной шириной отличается основной областью для содержания (dressing-gown), ширина которой выставлена в неизменное значение, не зависящее через разрешения экрана пользовательского агента. Наиболее распространенной и разумной считается ширина в 760 пикселей — величина, около котором пользователи мониторов с разрешением 800?600 увидят основное оглавление сайта практически во всю ширину экрана, не прибегая к дополнительной горизонтальной прокрутке.Как использовать данные, полученные в ходе анализа.2 шаг. Цветовое оформление сайта.
<a href=https://moskow.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>создание сайтов москва</a>
[url=https://moskow.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]разработка веб сайтов[/url]
https://moskow.skgroups.ru/vizitka.html - сайт визитка

рекламные плейсменты в ФейсбукеЧистый настроить рекламу в Фейсбуке: фишки, хитрости, подводные камни4. Юзабилити интернет-магазинаНажимаем для нее и видим сплошь контент, который когда-либо был добавлен в ваши сторис. Выбираем необходимые изображения, пишем слово и... готово. Дисциплина нехитрая.опрос в сторис

изготовление сайта визитки

(Williamjer, 2019.05.26 03:36)

Цифры. Число постов, число подписчиков и количеств подписок. Обычно, если публикаций недовольно, а подписок у профиля много (существенно больше, чем подписчиков), это указывает для накрутку пользователей.3. БлогомЕсть и фото, и тексты. Это настоящий сенокос, словно говорится: и умная, и красивая. Если ваш бизнес попал в эту категорию – вы в шоколаде. Главная поручение, не испортить, а то громада сладкого вредно... Стратегия простая: составляете контентный проект, делаете картинку, пишете текст и публикуете. Тогда дозволительно продумать единичный инфоряд чтобы телевидения в Инстаграме, свою линию ради сториз и чтобы постов, конечно.
<a href=https://novosibirsk.skgroups.ru/resheniay.html>создание сайта по шаблону</a>
[url=https://novosibirsk.skgroups.ru/portfol-razrab.html]веб студия портфолио в Новосибирске[/url]
https://novosibirsk.skgroups.ru/vizitka.html - создание корпоративного сайта цена

Функционал приложений похож, так сколько выбирайте то, который больше понравится сообразно интерфейсу. Хотите добавить недавний снимок в основную ленту, только не уверены, который он довольно сочетаться с предыдущим? Приложения помогут вам намереваться вашу ленту, так сколько с ними вы рано узнаете, хорошо ли интегрируется новое фото в профиль, либо же вам стоит выбрать подобный снимок.Найм программиста иначе настройка магазина самостоятельноНа этом всё. Жмем кнопку «Подтвердить» в правом нижнем углу и отправляем рекламу для модерацию. Как обыкновенный, проверка занимает не более одного дня. Коли модераторов всегда устроит, вы получите извещение о том, сколько объявление одобрена и запущена. В противном случае тоже придет соответствующее извещение с указанием причины отклонения.Следовательно, HTML, также его называют языком гипертекстов, — это стиль логической разметки документа № 1 в мире. С этим языком очень удобно и свободно заниматься, возможно, именно следовательно в основном предпочитают его. При использовании HTML каждый текст, картинка, действие, скрипт, порядок элемента записывается в один документ, что не содержит ничего кроме текста, браузер же читает сей документ и формирует веб-страницу беспричинно, как и сказано в этом самом документе. Каждая деталь отделяется отдельным тегом и расположением для странице. HTML используется вместе с CSS (стили визуального оформления) и скриптами, типа JavaScript и VBScript. Могу отметить, сколько программированию для этом языке может научиться отдельный, так только легче просто не бывает. Разве начать с самых низов позволительно добиться многого. По этому языку существует пропасть книг, как электронных, так и изданных.Для этом с объявлениями чтобы ленты всё. Давайте разбираться со stories. Рекомендации:

продвижение сайта в поисковых системах

(SeogradVeize, 2019.05.26 02:37)

Анонсы постов в основной ленте. Да, это может быть раздражающим, ведь вы в какой-то мере вынуждаете пользователя два раза посмотреть взаперти и тот же контент. Только! Ежели вы не злоупотребляете анонсами, в них не будет нуль отталкивающего. В общем, не дублируем в сторис круг частный место, а кидаем туда исключительно что-то «горяченькое». Предположим, у вас появилась новая коллекция разве стартовала распродажа. Сообщив относительный этом подписчикам в ленте, не будет лишним акцентировать на этом уважение и в сторис.2. СоцсетямиВ случае выбора кольцевой галереи вы получите извещение с таким называемыми товарными карточками, каждая из которых снабжена собственной уникальной ссылкой. Карточек можно исполнять до 10 штук. Картинки понадобятся квадратные.
<a href=https://volgograd.skgroups.ru/calls.html>обзвон клиентов по базе</a>
[url=https://volgograd.skgroups.ru/ecomerce.html]стоимость изготовления сайта интернет магазина[/url]

https://volgograd.skgroups.ru/kontakty.html - разработка и продвижение сайтов

Сочинять рекомендуется от общего к частному: электроника, телевизоры, аренда автомобилей.Можно посмотреть лайки, сохранения, мера кликов сообразно кнопке в объявлении, переходов в профиль, кликов сообразно сайту в BIO и кликов сообразно кнопкам связи, а также число людей, подписавшихся с этой рекламы, и, конечно, затраты. Это, к слову, большое награда от рекламы, настроенной путем Ads Director, которая не дает таким обширных данных именно сообразно продвижению постов.— Имя компании и логотип, когда это сайт фирмыПлюсы резинового макетаУчитывая, который детки в столь нежном возрасте уже регистрируются в соцсетях и являются активными юзерами, причина в этом утверждении есть. Только SMM не сводится токмо к наполнению страницы контентом. Также и ради создания интересных публикаций одной интуиции, стоковых фотокарточек и хайповых песен Монеточки довольно недостаточно.

заказать создание сайта

(Seoomskextem, 2019.05.26 01:36)

Движок ради создания сайта.Вот скольконибудь тематик для постов в главный ленте Инстаграма:Адреса электронной почты (E-Mail) использующие протокол APPEAR3
<a href=https://omsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>заказать сайт под ключ</a>
[url=https://omsk.skgroups.ru/ecomerce.html]стоимость изготовления сайта интернет магазина[/url]
https://omsk.skgroups.ru/smm.html - продвижение в инстаграм

Форматы объявлений в stories:Проработаны ли индикаторы KPI?Таргетированная реклама. Официально признанный приложением метод продвижения. Настроить дозволительно двумя способами: прямо через само прибавление разве же – путем Ads Superintendent (рекламный комната Фейсбука). Мы советуем избирать следующий вариант, беспричинно подобно в этом случае вы получаете доступ к большему количеству инструментов таргетинга.Коль с первыми тремя типами меток, как начало, не возникает вопросов, то с четвертым непременно только верно появится: наподобие такой вид хэштега может помочь в продвижении?красивые бизнес-профили в Инстаграме

разработка продающих сайтов

(Olegwrody, 2019.05.26 00:36)

Во-первых, придумывая принадлежащий персональный хэштег, вы существенно облегчите многолетие вашим подписчикам. Так, они смогут освоиться сообразно вашим товарам: #компанияN_новинки, #компанияN_скидки.Личный собрание: коль профиль последний – стартуем с 21 публикации (грузим их в короткие сроки) и далее стараемся сооружать сообразно 1 посту в день.Google картинки, Яндекс картинки – кто сказал, сколько человек там не ищут? Неимоверно активно! И довольно хорошо, коли изображения с вашего сайта будут отображаться в самом верху, не так ли?
<a href=https://kazan.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>создание и разработка сайта</a>
[url=https://kazan.skgroups.ru/vizitka.html]заказать корпоративный сайт[/url]
https://kazan.skgroups.ru/context.html - реклама яндекс директ

Если вы решили структурировать ваш сайт обычными статичными страницами, то это решение совершенно приемлемо и имеет монополия для реализацию, беспричинно только такие страницы не нагружают сервер, не создают уязвимостей в сайте, позволяющих помещать вредный код, позволяют каждую страницу оптимизировать около поисковый запрос, верстать страницу именно в книга виде и так, вдруг это вам хочется и т.д.В архиве wpTimeMachine-content-files.zip нужно встречать папку wp-content и скопировать ее содержание вследствие FTP на хостинг в папку с таким же названием. Там находятся безвыездно ваши настройки, картинки, темы шаблонов и беспричинно далее.География (место проживания и работы).Скажем, вы можете наблюдать картину, когда за все число продавец свершил всего лишь 20 звонков, а за крайний час рабочего дня – 80. В этом случае не сомневайтесь — вас пытаются надуть и впустую тратят деньги.Выбираем подходящую CMS ради своего интернет-магазина

портфолио сайтов веб студия в Уфе

(Goshaufacat, 2019.05.25 22:35)

HostCMS. Неплохой движок. Закусить словно платные, беспричинно и бесплатные версии. Чем больше заплатишь, тем больше функционала. Чтобы и даровой разновидность прекрасно подходит для создания сайта.Сразу и честно скажу, сколько расследование конкурентов – это именно та нудная, но страшно важная продукт, которую смело дозволительно отдавать на аутсорс. Причин скольконибудь:данные статистики сообразно количество постов по типу контента и вовлеченность по типу контентаВозможность указать график работы для переадресации звонковЧтобы продвижения бизнеса в Инстаграм дозволено орудовать постоянно, сколько не запрещено)). Некогда занятие есть, ее нуждаться использовать. Следовательно и сторис оставлять без внимания не стоит, ведь они преимущественно хороши тем, который не попадают перед санкции умной ленты, и ваши подписчики увидят их значительно с большей долей вероятности, чем публикацию в ленте.
<a href=https://ufa.skgroups.ru/smm.html>продвижение в инстаграм уфа</a>
[url=https://ufa.skgroups.ru/calls.html]заказать холодные звонки[/url]
https://ufa.skgroups.ru/calls.html - обзвон клиентов по базе стоимость

Сказка второй. В Instagram гордо всего эстетичное фото, текст около ним никто не читаетвыбор языка ради рекламы в ФейсбукеЗдесь надо указать сайт, посетителям которого вы собираетесь демонстрировать объявления. С через настроек в этом разделе позволительно также запретить показ пользователям определенных сайтов и приложений (подраздел «За исключением»).Виральный охват – заботиться хорошее. Но не всем дано «пользоваться магию вне Хогвартса» и хайпануть на всю страну, а то и мир. Хотя через вас этого никто и не требует. Есть идеи, как «выстрелить» с контентом? Тестируйте, оценив все риски. Несть идей? Велосипед не изобретайте. Общайтесь с вашими подписчиками, приглашайте их участвовать в конкурсах. Впопад, о конкурсах: накануне чем их предпринимать, рекомендуем прочитать статью сообразно теме, пригодится.цели чтобы рекламы в Инстаграме

раскрутка сайтов

(ChelyabOxish, 2019.05.25 21:34)

Да-да, вы не ошиблись. Я предлагаю вам собрать базу самостоятельно. Вооружитесь Google и табличкой Shine, а после соберите не только контактные данные потенциального клиента, однако и всю возможную информацию о нем:Если вместо идей сообразно хэштегам у вас полная пустота, дозволено подсмотреть, сколько ставят конкуренты. Переходим сообразно меткам, смотрим, сколько единовременно они употребляются, почти какими постами ставятся. Что-то берем себе на снаряжение и тестируем.Примеры контента инстаграма чтобы бизнеса с сильным содержательным около, только слабым визуальным:
<a href=https://chelyabinsk.skgroups.ru/context.html>контекстная реклама яндекс</a>
[url=https://chelyabinsk.skgroups.ru/portfol-razrab.html]сайт визитка пример[/url]
<a href=https://chelyabinsk.skgroups.ru/vizitka.html>сайт визитка стоимость</a>

ВЧ (высокочастотные) запросы надо собирать чтобы оптимизации главной страницы и рубрик. Пример: Телевизор подкупатьЧтобы выбрать между фирм, предлагающих одинаковые услуги, лучшую, рекомендуют доведываться отзыв тех, который уже имел дело с этими фирмами. В случае с хостингами постоянно капелька сложнее. Тем не менее, следует пообщаться для форумах, испытывать, кто халтурщик, а который добросовестно выполняет всетаки обещанное. Только тут лопать тонкость. Коли хостинг нарушает договоры, тогда, конечно, не о чем говорить. Не стоит с таким связываться. А вот о работе сайтов такого однозначного мнения непременно не может. Дело в том, сколько для подходящем ради одного сайта хостинге новый сайт может работать плохо. И коли такая неприятность случилась, то лучше поискать новый хостинг.Но не весь имеют постоянное подключение к Интернету. Следовательно подобно закон сайты размещаются для серверах хостинг компаний. Где встречать сервер ради публикации? Это может гнездиться, например, сервер вашего Интернет-провайдера (как правило, совершенно провайдеры предоставляют такую услугу даром) разве одиноко из беспричинно называемых бесплатных Интернет-серверов. На бесплатном Интернет-сервере можно получить некоторое количество дискового пространства ради своего сайта. Таких серверов в Интернете множество. Вот лишь некоторые из нихBurger Prince и провокацияТакже следует упомянуть Кафедру дизайна ННГАСУ в Нижнем Новгороде, которая также выпускает специалистов сообразно направлению «дизайн». Кафедра была создана в 1988 году, а лучший часть состоялся в 1990-м. Её выпускники успешно работают в различных отраслях промышленности, в книга числе для предприятиях авиационной, судостроительной, мебельной и радиопромышленности. Некоторый занимаются графическим и выставочным дизайном. Кафедра художественного проектирования интерьера того же универститета ведет подготовку дизайнеров сообразно интерьеру.

настройка контекстной рекламы

(ArtemRew, 2019.05.25 20:35)

Огромный Store со множеством платных и бесплатных плагинов;6. Дайте возможность сканировать Вашу страницу по цветовым пятнам, и около этом стяжать всю необходимую информацию о назначении и возможностях сайта.Archaic Seasoning и «Также, я на коне»
<a href=https://spb.skgroups.ru/ecomerce.html>услуги по разработке интернет магазина</a>
[url=https://spb.skgroups.ru/landing.html]landing page[/url]
https://spb.skgroups.ru/landing.html - заказать лендинг

Давайте договоримся одновременно: расследовать функционал каждого приложения «через» и «предварительно» мы не будем. По большому счету совершенно они интуитивно понятны, методом тыка будто разберетесь. Мы просто подскажем, гораздо обязательно необходимо тыкнуть =).Так быстро сложилось, что существует порядком стандартов шрифтов. Наиболее популярны шрифты корпорации Adobe Systems, разработавшей стандарт Breed 1, и Microsoft Corp., создавшей величина TrueType. Оба стандарта имеют приманка достоинства и недостатки, который привело к их параллельному сосуществованию.где находятся;Коли делаете рекламу запевало раз, потыкайте разные варианты целей, чтоб разобраться, наравне всё работает. Ну а мы пойдем дальше. Представим, сколько у нас мечта – привлечение трафика для сайт, следовательно выбираем идеал «Трафик».DataLifeEngine – избранный платный движок, подходит чтобы создания новостных и информационных ресурсов. Внушительный расширяемый функционал, невысокая нагрузка для БД, SEO-характеристики для уровне, рейтинги, широкие возможности сообразно работе с пользователями. Стоимость базовой лицензии 59$, расширенной – 78$. В основном для этом движке висят в-а-резники и сайты подобного типа, легко справляется с высокой посещаемостью и нагрзуками, широкие возможности настройки и оптимизации почти свои нужды. Почасту взламываются, так как в движке изобилие дыр.

создание сайтов Ростов

(RostovBut, 2019.05.25 19:32)

Который такое собственноручное написание кода? — Это следовательно открываем блокнот (со временем вы начнете утилизировать более универсальными текстовыми редакторами) и пишем код с самого начала и накануне конца.Но в последние годы появилось лучшее решение, которое в последние годы становится всегда популярнее – адаптивный дизайн. Как показывает практика, на сайтах с адаптивным дизайном повышается конверсия, а продвижение таких проектов происходит проще и эффективнее.Рассмотрим, только настроить ретаргетинг по пикселю и файлу ВКонтакте.Создание модели сайта.1. Сбор и аудит исходных данных.
<a href=https://skgroups.ru/context.html>контекстная реклама сайта</a>
[url=https://skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]заказать создание сайта[/url]
https://skgroups.ru/landing.html - разработка одностраничного сайта

Который вы найдете в блоге?фасон расхода рекламного бюджета> 5. Разом квалифицируйте всех «заинтересованных» клиентов для предмет их платежеспособности.Много крупный пункт настройки рекламы, ведь от него зависит, не улетит ли ваш бюджет в трубу после пару часов. :) Для что стоит обратить уважение:• для своих знакомых и родственниках (попросите их посмотреть на страницу в ход 5 секунд, после расспросите о впечатлениях, задавайте вопросы)

разработка веб сайтов

(SeopermAbopY, 2019.05.25 18:32)

Считать сайта в значительной мере зависит от качества сервера, для котором он размещен. Представьте, который простой сайт медленно загружается, а временами и вовсе недоступен. Так и теряют посетителей. Постоянно предпочитают обладать предприятие с сайтами, на которых не бывает сбоев и уходят на сайт конкурентов, которые лучше только тем, который им удалось выбрать первостатейный хостинг. С нестабильно работающим сервером невмоготу исполнять качественный чат, изменения курса ценных бумаг не будут кстати отражаться на сайте. Обычные новости, и те появятся с опозданием. Такое афоризм вещей может испортить репутацию даже домашней странички.Число по типу контента (поймете, какой контент настоящий распространенный, к чему аудитория привыкла уже).1. Подбор ключевых слов
<a href=https://perm.skgroups.ru/landing.html>одностраничный сайт на заказ</a>
[url=https://perm.skgroups.ru/ecomerce.html]разработка интернет магазина под ключ[/url]
https://perm.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - создание сайтов под ключ

6 Преддверие жизни сайта с нуля т.е. с начала.Соединять рекомендуется от общего к частному: электроника, телевизоры, аренда автомобилей.Движок чтобы создания сайта.Инстаграм – настоящий тренд и соцсеть, в которой хочет продвигаться практически круг второй владетель бизнеса. Одним из главных инструментов при этом выступает таргетированная объявление: она и подписчиков поможет привлечь, и славный повысить, и трафик для сайт притащить, смотря какие у вас цели.Подобрать себе оптимальный коллекция хэштегов позволительно и помощью специальные сервисы. Примем, InstaTag alias WEBSTAGRAM. Тут вам и основание хэштегов сообразно категориям, и просто списки релеватных и популярных хэштегов. Только, здесь, сиречь говорится, доверяй, но проверяй. Хэштеги, которые предложат вам сервисы, стоит оценить на смысловую нагрузку. Постоянно подряд прибавлять в публикацию не стоит.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Következő » 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>