Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 PSP-s gyakran ismételt kérdések /Utoljára frissítve: 2008.06.18/


Ezt a leírást annak reményében készítettem, hogy a kezdő PSP-tulajok is kiismerjék magukat a legelőször talán bonyolultnak tűnő kifejezések, megoldások erdejében. Felfoghatjuk ezt egy PSP-Tudástárnak is, vagy egyfajta forgalom(user)irányító jelzőlámpának :).
Amennyiben az alábbi FAQ-ot egy adott, PSP-vel foglalkozó oldal felhasználja a saját site-ján, annyit kérnék, hogy a nevemet (ill. akiket megemlítek benne, szerzőket) tüntesse fel, semmi egyéb, ennyi talán elvárható, ha már egyszer rengeteget foglalkoztam/tunk az utánjárásával. Köszönöm.

Amit eddig összeírtam, tekinthető egy masszív alapnak, amit folyamatosan lehet bővíteni mások által használt programok tapasztalatával/lerásaival ezért ha valakinek újabb "FAQ-pont" jut az eszébe, ill. megoldással tud rá szolgálni nyugodtan leírhatja, s aszerint bővíteni fogom /a szerző nick-jével, ha igényli e-mail címével/ a listát, vagy ha pontosítani, módosítani szeretné valamelyik pontot.
Amennyire lehet a jövőben folyamatosan frissíteni fogom a FAQ-ot.


0, A Playstation Portabe
PlayStation Portable

Adatok / Specifikáció

Technikai adatok: 480X272 felbontású 16,77 millió szín megjelenítésére képes 16:9-es képarányú és 4.3 inches kijelző, melynek fényereje maximálisan 200 cd/m2.
MIPS R4000 alapú mikroprocesszor 333Mhz (32bit), frontoldali busz 166MHz-es.
Főmemória: 32MB (Slim esetében 64 MB)
Grafikus memória: DRAM: 4MB. A PSP grafikus alrendszer 512 bites buszt használ, teljesítménye 664 millió pixel és 35 millió sokszög/s.
Akksi élettartam: kb 4-5 óra (függ: a képernyő fényességén, a hangerő-szinten, film v. játék fut-e?)
Csatlakozás: Wi-Fi (802.11b), IrDA
Firmware verziók:
Normál/Pufi-PSP: 1.00, 1.50, 1.51, 1.52, 2.00, 2.01, 2.50, 2.60, 2.70, 2.71, 2.80, 2.81, 2.82, 3.01, 3.02, 3.03, 3.10, 3.11, 3.30, 3.40, 3.50, 3.51, 3.52
PSP-Slim: 3.60
PSP-Slim & Pufi PSP: 3.70, 3.71, 3.80, 3.90, 3.93, 3.95, 4.00
Az 1.00 és az 1.50-es firmware-el rendelkező PSP-n, futtathatók "házi készítésű" játékok(Homebrew) is ill. a Dark_AleX által készített 2.71SE, 3.XX Open Edition/M33/WildC*rd FW-eken is.
Kártyaformátumok
* Memory Stick PRO
* Memory Stick Duo
Lemezformátum
* UMD

Támogatott formátumok:
Audio
* MP3
* ATRAC3
* WMA (firmware v2.60)
* AAC (firmware v2.70)
* WAV (Linear PCM)
* MP4 (konténer formátum)
* AAC + 3GP Video

Videó
* MPEG-4
* MPEG-4 Part 2
* MPEG-4 Part 10 (H.264/AVC)
* SWF (firmware v2.70-től)
Képek
* JPEG
* GIF
* BMP
* TIF
* PNG

********************************************************************
PSP-csomag variációk
A világ összes pontján a PSP elérhető mind Value Pack vagy Core Pack formájában. Számos országban még Giga Pack formájában is beszerezhető (ezt 2005. október 20-án jelentették be).
Value Pack = PSP + akkumulátor + 32 MB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + csukló-pánt + Demo-lemez + hálózati töltő
Giga Pack = PSP + akkumulátor + 1 GB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + törlőkendő + Demo-lemez + hálózati töltő + USB-kábel

Ad-Hoc hálózat
Az Ad-Hoc vezeték nélküli hálózattal lehetőség van max. 16 PSP egyidejű összeköttetésére, kommunikációjára (pl.: multiplayer játéknál). Az egyik PSP-nek kell lennie a játék "host"-jának (kiszolgáló), amihez a többi felhasználó akkkor csatlakozhat, amint elkezdik keresni a kiszolgáló listákat.
A kiszolgáló PSP-nek az akkumulátor üzmedéje kb. 35%-al kevesebb lesz (ez az átvivendő adatok összetettségén múlik).
A 2.00 FW-frissítéssel a PSP az Ad-Hoc technológiát már digitális képek küldésére is ki tudja használni (két PSP között), a küld és fogad (send, receive) funkciókat használva a PHOTO menüben.

Infractructure hálózat
A PSP főmenüje megengedi a felhasználónak, hogy beállítsa a rendszert úgy, hogy tudja használni az internetet (vezeték nélküli kapcsolaton keresztül). Ez a fajta mód képes megtalálni a védett ill. nem-titkosított vezeték nélküli hálózatokat az adott területen.

Infra (PSP-Slimen már nincs)
Habár a PSPnek van IrDa portja a készülék tetejének bal oldalán, jelenleg egyetlen játék sem használja ki.
Vannak ún. házikészítésű alkalmazások, amik képesek kihasználni a PSP IrDa portját:
- TV távírányító-ként
- IrDa PDA to PSP, ami a PDA-t, mint szöveg-beviteli eszközt használja fel a PSP részére.
- IrDa File Transfer, ami adatvitelt biztosít Infra kapcsolaton keresztül
- Universal Remote (Irda porton keresztül irányíthatjuk a DVD-lejátszót, TV-t, Music Center-t vele).
=====================================================================================================

1, Alapok / Fogalmak
FirmWare /FW/ = A firmware egy olyan szoftvertípus, amely a hardvereszközbe van beépítve, és a legalapvetőbb funkciókat biztosítja a hardver működtetéséhez (esetleg figyeli az eszköz állapotát, arról információkat nyújt a külvilágnak). Jelen esetben a rendszerfile-okat tartalmazó és azokat futtató szoftver. Felfoghatjuk a PSP operációs rendszerének.
Custom FW (SE, OE, M33) = [SE = Special Edition, OE = Open Edition, M33 = March 33, *LE = WildC*rd Leaked Edition]], Dark_AleX "készítette" a hivatalos Sony-FW-ekből. Egy olyan módosítást tartalmaz, ami megengedi a PSP-nek hogy bebootoljon, a homebrew programok futásához szükséges kódokat blokkoló biztonsági intézkedéseket figyelmen kívül hagyva. Legnagyobb előnyük, hogy egyesítik az 1.5-ös FW előnyeit és a 2.71 ill. a 3.XX-es FW összes funkcióját. Nem mellesleg az iso-játékok a Game menüpont Memory Stick ikon alatt találhatóak és nem igényelnek emulált környezetet (DevHook). Ezeket 1.5-ös FW-re lebutított PSP-re érdemes felrakni. /Ha ezt látod valahol: 3.XX OE/M33, akkor az vmelyik OE FW-re vonatkozik 3.02, 3.03, 3.10, 3.30, 3.40 v. M33 FW-re vonatkozik: 3.51, 3.52, 3.71 stb./
A 3.71 M33-as Custom FW(-től felfelé) már speciális, mivel nem igényel 1.50-es FW-t, ahhoz, hogy teljes-értékűen fusson.
GEN Custom FW = a pspgen.com oldal mögé burkolózva egy egyelőre ismeretlen programozó készítette ezt az új fajta CFW-t (3.95GEN-2). (újdonság, hogy a recovery menü az XMB-ben is használható). Azonban ennek a CFW-nek van még egy-két hiányossága, ezért is ajánljuk helyette a 3.90M33-3-at...
XMB (Cross Media Bar) = A PSP főmenüje, grafikus környezete. Az ikonokat háttereket a 3.70-es FW-től felfelé ún. PTF témákkal (PSP Theme File) lehet kicserélni, míg az XMB funkcióit/kinézetét/ikonok koordinátáit/hangjait a Flash0-ban lehet - a meglévő fájlok cseréjével - módosítani.
Homebrew = "házi készítésű", azaz programozók által készített (nem hivatalos Sony) házilag készített program. Szinte mindegyik ingyenes (pl.: böngésző, msn messenger, számológép, notepad, universal remote). Ezen programok futását figyelmen kívül hagyó biztonsági réseket igyekszik a Sony befoltozni egy-egy újabb frissítéssel. A "leghomebrew-képesebb" FW az 1.5-ös volt (ill. most már az ebből "építkező" SE és az OE/M33 FW). Dark_AleX-nek hála a legtöbb HomeBrew-t át lehetett ültetni 3.XX kernelre, így azok mennek gond nélkül PSP Slim-en is.
Iso = szabványos képfile. Az UMD-lemezről készített biztonsági másolat, annak teljes tartalmával megegyező kópia (pl.: Játák ill. Film-iso-k).
CSO/DAX = az iso képfile tömörített változatai. A DAX valamivel hatékonyabb, de pl.: a Custom FW-ek nem támogatják alapértelmezetten.
Recovery menü = a sokszor emlegetett visszahozó/és beállító menü amely csak OE és M33-as Custom FW-eken érhető el. Itt lehet tbk. a pluginokat aktiválni. (belépni recovery menübe a bekapcsoláskor a JOBB-Kar nyomvatartása mellett lehet) Bővebb leírást itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=151


Ripkit = Az iso-játékokhoz készített "törés-csomag". A felesleges állományokat törli (pl.: padding file, FW-update file, angolon kívüli idegen nyelvek, háttérzenék, átvezető kisfilmek, előzetesek) [természetesen nem mindegyik játéknál találhatóak meg ezek a file--ok] , és a végén CSO-ba betömöríti. Ezeket manuálisan is el lehet végezni az UMDGen programmal.
Pad(ding)-file = az UMD-lemezen lévő (iso-ban feleslegesen helyet foglaló több száz MB-os) file, amely a jobb, hatékonyabb lemezelérést biztosítja. Oly módon, hogy a lényeges adatok (a játék) általa az UMD-lemez szélére kerülnek.
Downgrade / Downdate = A PSP aktuális FW-ének visszabutítása egy alacsonyabb verziójú FW-re (ált. 1.5-re). Fontos, hogy számos Downgrade van, válaszd ki a neked megfelelőt (a downgrade résznél fel vannak sorolva).
Korábban gondot okozott a PSP-alaplapja, most a Pandora akku módszer segítségével már lényegtelen.
Jelenleg a Pufi PSP-re kijött összes S0NY FW-t lehet downgradelni.
A SlimPSP-nél a 3.60-as FW-re lehet 3.60 M33 CFW-t feltenni, majd erre rá a később megjelenő CFW-eket.
Update = az aktuális FW-verzió frissítése egy újabbra (amely általában több funkcióval, új szolgáltatásokkal egészül ki). Figyelem: ha szeretnél iso-játékokat ill. segédprogramokat futtatni a PSP-den, akkor semmiképpen se frissíts Hivatalos Sony FW-re. Downgradeld (v. Despertar del Cementerio), majd pedig tegyél fel egy CFW-t.
Pandora Akkumulátora = A Pandora Akkumulátorral (karöltve a Pandora Magic Memory Stick-kel) bármilyen félre-flashelt (nem megfelelő módosítást használtál), rosszul downgradelt vagy letörölt flash0 tartalmú PSP-t helyre lehet hozni és bármilyen firmware-ű (1.00 - 3.XX (bármely jelenleg ismert)) PSP-t lehet 1.50-re downgradelni. Fizikai sérüléssel rendelkező vagy hardverhibás (elfüstölt processzor, eltört alaplap, stb) gépen természetesen ez sem segít.
Ennek segítsével az összes jövőbeni FW-frissítés is könnyű-szerrel kijátszható. nem kell hozzájuk külön downgrader.
Despertar Del Cementerio = "Holtak feltámadása". Pandora akku és Memory Stick szükséges hozzá. A lényege, hogy bármilyen FW-ű PSP-t (akkor is ha a Flash0 teljesen törölve lett) képes egyből 3.80 M33-as CFW-rel felruházni, nincs szükség downgrade-re. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
U.P.M.S. = Ultimate Pandora Memory Stick = Véglegesített Pandora Memóriakártya és akku. Az UPMS segítségével lehet egy állandó (véglegesített) Pandora Akkud és Mem.Sticked s mindemellett tudod normál módban használni őket ! Egyszóval ha bármikor olyan kedved van, tudsz másik PSP-tulajnak segíteni, v. a te PSP-dbe életet lehelni. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
Bővebb leírást és letöltési lehetőséget itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=322


Flashelés = ez egy folyamat. Ilyenkor a file-okat a program a PSP memóriájába másolja, ahol a rendszerindító file--ok is vannak. Ha itt valami rosszul megy végbe (pl.: nem megfelelő file-okat választ ki flashelésre az illető) (99,9%-ban felhasználói hozzá nem értés miatt), a rendszer nem fog tudni betöltődni. Van, hogy bizonyos plugineket csak flasheléssel lehet a FW-be "beépíteni", hogy az fusson rendesen.
Mielőtt bármit is módosítasz a Flash0-ban hozz létre arról egy biztonsági mentést a PC-den egy külön mappába. Ha valamelyik feflashelt fájl miatt az XMB nem menne, akkor csak visszamásolod az eredetit (recovery menü segítségével) és kész is.
DevHook /DH/ = A DeviceHook egy Firmware-emuláló program, amelynek segítségével pl.: az 1.5-ös FW-rel rendelkező PSP-n futtathatóvá válik a 3.10-es FW-t igénylő játék, ill. netezni is lehet vele (az emulált környezetben). Az emulált (pl.:3.10 FW) környezet összes funkcióját el tudjuk érni ezáltal.
Ez a program az OE, M33 CFW megjelenésével szép lassan háttérbe szorult, okafogyottá vált.
Plugin/PRX = kiegészítő illesztőprogramok, amelyek a Custom FW-ekkel rendelkező PSP-ken futtathatók, kihasználva a biztonsági réseket. (pl.: képkimentő, PSP-újraindító, automatikus iso-futtató illesztőprogram)
NAND = A PSP alaplapján elhelyezkedő Memória, ami a PSP FW-ét ill. a felhasználói beálltásokat tárolja. Mindenképpen készíts egy biztonsági másolatot a NAND-odról, mivel sok esetben ez az utolsó lehetőség, hogy megfelelően működő állapotba tudj visszahozni a PSP-d. Más tulaj PSP-jének NAND-ját szigorúan TILOS a saját PSP-dre felflashelni. Amennyiben ezt mégis megteszed, készülj fel, hogy számos funkció nem v. csak korlátozottan fog működni, mivel ilyenkor tönkreteszed az ún. IDStorage-t.
FLASH0 (F0) = A NAND Memória egy része, amely az aktuális FW-t, amely a PSP működéséhez elengedhetetlen.
FLASH1 (F1) = A NAND Memória egy része, amely registry-t és más személyes beállítást tartalmaz.
Dump = A FW egy másolata, emulációra használják. (Néha visszafejtik (ezáltal lehet módosítani a FW-t)).
1.5 = ez (volt) az a Hivatalos FW-verzió, amellyel az XMB-ből HomeBrew-kat lehet futtatni teljes kernel-hozzáféréssel. 2 könyvtár kell a homebrew program futásához, mindkettőnek ugyanaz a neve, csak ez egyik %-jellel kezdődik (ami az ikon-t, ill. a Kxploit-ot tartalmazza, a másik könyvtárban maga a program van).
Kxploit = Az a metódus, aminek segítségével HomeBrew programokat lehet futtatni 1.5-ön. Két db eBoot.pbp file-t használ, az egyiket arra használják, hogy betöltse ill. kijátssza az egyszerű FW-biztonságot (amit pont a házilag megírt kódok futtatásának blokkolására írtak), a másik eBoot.pbp pedig maga a program.
TA-082 = az "elátkozott" alaplapú PSP-model, amelyet sokáig nem lehetett downgrade-elni. Ma már mindegy az alaplap verziószáma. Persze, ha nem Pandora módszert használsz, fontos tájékozódni az alaplap verziószámával kapcsolatban.
UP - (Undiluted Platinum) - egy mod chip a PSP-hez, amely 2 NAND memóriát foglal magában, dupla FW-boot lehetőséggel. (ez a dual-chipes, dual-boot-os megoldás a TA-082-es alaplapú PSP-ken nem alkalmazható !). Drága és nem biztonságos megoldás.
ms0:/ vagy MS_ROOT - A memóriakártya gyökérkönyvtárát szokták így jelölni.
IPL = “Initial Program Loader” - Kezdeti program betöltő. A PSP elindítja az elő-IPL-t keresve a NAND-ban az IPL-t és betölti (ha ennél a folyamatnál az akku serial-ja (sorozatszáma) 0xFFFFFFFF, akkor a PSP a Memory Stick-ről fogja betölteni az IPL (a.k.a. Pandora :) )). Tulajdonképpen ez a bootolási folyamat első lépése.
IDStorage = Az IDStorage (azonosító tároló) tárol számos (130) kulcsot, amelyek a PSP-dről adnak/írnak le információt. Pl.: Sorozatszám, WLAN Mac-cím, FW-verzió stb.. Ezek egyedi dolgok, így minden PSP-n más és más ! Ha az IDStorage-ed tönkremegy (mert másvalakiét tetted fel) akkor a következő dolgok nem fognak működni: Ad-Hoc mód, UMD Játékok és az UMD Videók, HomeBrew-k és a MagicGate. Az IDStorage (néhány kulcsa) PSP-NKÉNT KÜLÖNBÖZIK & NEM LEHET ÚJRAGENERÁLNI !!! NINCS RÁ MÓD !

Mit kell szem előtt tartani PSP vásárlás előtt?
Ellenőrizd, hogy megvan-e a magyar kézikönyv.
Ellenőrizd, hogy a PSP LCD-kijelzőjén van-e pixelhiba.
Ahhoz, hogy iso-játékokat tudj majd futtatni legalább 512 Mbyte-os Memory Stick kártya szükséges. Ha használtan veszed a PSP-t, nagy eséllyel jutsz olyanhoz, amelyet már nem kell hackelni (OE/M33 FW van rajta), egyből képes futtatni az iso-játékokat.
Ha Base pack-ot / Alap-csomag-ot választasz, akkor abban nem fogsz se Memóriakártyát, se fülhallgató hosszabbítót, sem pedig tokot, ill. törlőkendőt találni. (igaz, ezeket külön-külön is meg lehet venni)

Mi a különbség a PSP Slim ill. az alap PSP között?
PSP Slim szemszögéből:
- 33%-al könnyebb (280g helyett 189g)
- 19%-al vékonyabb (23mm helyett 18.6mm)
- akksi töltés USB-porton keresztül
- gyorsabb játékbetöltés
- hatékonyabb akku-kihasználás
- nincs infra-port
- WLAN gomb átköltözött a PSP tetejére
- hangszórók elhelyezése is megváltozott
- nagyfelbontású videókat és .avi-kat (nem DivX és XviD, sima MjPeg-es) is képes lejátszani (remélhetőleg csak a FW miatt)
- új FW-t kapott (3.60), amivel képes TV-re küldeni video-t továbbítani (Video-Out-on) ill. képes mind a PS3 mind a PC winchesteréhez hozzáférni bárhol a világon (régiófüggetlen), köszönhetően az új csatlakozási opcióknak.
- PSP Slim immár 64MB memóriával rendelkezik
- Analóg Video Kimenettel rendelkezik (kábel kell hozzá)
- "Piano Black," "Ceramic White," és "Ice Silver" színváltozatokban kapható (kezdetben.. azóta van Vérvörös és Menthol Zöld is)
- Fut rajta a 3.90-es FW-rel érkezett Skype ! (Pufin nem megy)
Saját vélemény: gyengébb anyagminőség.

Honnan tudom, hogy milyen FW lehet a PSP-n (külsőleg a dobozról)?
A dobozon, a címkén található egy betű amely azonosítja a PSP FW-verzióját. Az alábbiak ismeretesek:
A-1.50 B-1.51 C-1.52 D-1.52 E-1.52 F-2.00 G-2.01 H-2.50 I-2.60 J=2.70 K=2.71
L-2.81 M-3.01 N-3.03 O-3.10 P-3.11 Q=3.30 R=3.40
R-nél nagyobb betű 3.40-es FW-nél magasabbat jelöl
PSP Slim-en min. 3.60-as FW van.

Hol tudom megnézni, hogy milyen FW van a PSP-n (melyik menüpontban)?
Menj a Settings Menüre, majd a System Settings-re, itt görgesd lefelé a System Information-ig. Az alábbi 3 sor fog fogadni: MAC Address, FW-Verzió, PSP-s Becenév.

Honnan tudhatom, hogy honnan származik a PSP?
A model szám által tudod behatárolni/azonosítani, hogy milyen régiójú a PSP. Az alábbiak ismeretesek:
PSP-1000 Japán - Basic Pack
PSP-1000K Japán - Value Pack
PSP-1000KCW Japán - Value Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000CW Japán - Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000G1 Japán - Giga Pack fehér v. fekete PSP
PSP-1001K USA - Value Pack
PSP-1002K Ausztrália és Új-Zéland - Value Pack
PSP-1003K United Kingdom - Value Pack
PSP-1004K Europa - Value Pack, Giga Pack, Basic Pack, Fehér Value Pack, Fehér Giga Pack
PSP-1005K Korea - Value Pack
PSP-1006K Hongkong és Szingapúr - Value Pack
PSP-1007K Taiwan - Value Pack
PSP-1008K Oroszország - Value Pack
PSP-1009K Kína - Value Pack
PSP-1010K Közel-Kelet - Value Pack
PSP-2000 - PSP Slim&Lite - Basic
PSP-2000K - PSP Slim&Lite - Value

Honnan tudhatom, hogy TA-082/086-os alaplapú-e a PSP?
Kinyitod a PSP-d UMD-lemez meghajtóját és ha az alábbi képpel megegyező számsort látsz akkor biztos lehetsz benne, hogy TA-082-es a PSP-d. A számsort egyébként fejjel lefelé olvasva tudod értelmezni: IC1003.
Kép

Ami most következik az nem szentírás, de igaz lehet:
A->F betűig a dobozon: biztosan nem TA-082/086:
G és H betű: valószínűleg nem TA-082/086.
I betű: elég valószínűtlen, hogy TA-082/086-es legyen
J betű és felette: valószínű, hogy TA-082/086-os alaplapja van PSP-nek.

Hová tegyem a file-okat (általánosságban) a Memory Sticken / Milyen mappába/ Mi hol van?
Ez a kis leírás a 3.XX Custom FW-ekre érvényes (alapértelmezett beállításokkal, esetünkben: 3.90M33).
Memory Stick gyökere:
--> DH (DevHook helye (az ikonok a programhoz a PSP/GAME mappába vannak)) /elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100ANV01 (h.264 (avc) codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint néz ki:MAQXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100MNV01 (normál mp4 codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint: M4VXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> ISO (ide kerülnek az iso/cso/dax file-ok)
--> PICTURE (képek helye (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))
--> PSP --> COMMON (ide jönnek általában a Böngészőhöz való kiegészítők, programok)
--> PSP --> GAME --> BOOT (automatikusan futtatandó eboot.pbp helye (Recovery menüben lehet engedélyezni))
--> PSP --> GAME --> RECOVERY (itt van az 1.50-es FW helye)
--> PSP --> GAME --> UPDATE ((Custom) FW-frissítés fájljainak helye)
--> PSP --> GAME --> 150kernelupdate (Pufi PSP-n 1.50-es kernelhez szükséges programkód helye /mappa neve bármi lehet/)
--> PSP --> GAME150 (Pufi PSP-n az 1.50-es kernelt igénylő homebrew-k helye)
--> PSP --> GAMEXXX (Homebrew Programok helye az adott CFW verziójához megfelelően, (pl.: GAME390))
--> PSP --> MUSIC (zenék helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> PHOTO (képek helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> SAVEDATA (itt vannak a játékmentések)
--> PSP --> SYSTEM --> BROWSER (ide menti a Böngésző Bookmark-okat, History-kat (Könyvjelzőket és Előzményeket))
--> PSP --> THEME (ide jönnek a 3.70 ill. a 3.71-es FW(-től felfelé) által használt ptf gyári és felhasználók által készített témák)
--> SEPLUGINS (a pluginek ide jönnek (.prx file-ok))
--> VIDEO (ide jönnek az .mp4 videók (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))

Gyk.: az xxxxx = egy 5jegyű számot takar. Te adod meg.
Megjegyzés: azért lett az MP_Root és a PSP mappa ennyiszer felsorolva mert a Wordben megformázott szöveg itt nem jól van tördelve. :)


Ezt írja ki a PSP-m: "To start, you must update the system software.". Mi ilyenkor a teendő?
Ezt akkor írja ki, ha az UMD-lemez amit betettél a PSP-be magasabb FW-t igényel, mint ami a PSP-n található. A döntés a tiéd, ha frissíted letudod játszani az UMD-lemez tartalmát, de nem tudsz majd iso-kat futtatni (ha CFW-t használsz, akkor nem fogja engedni a hivatalos FW-re való frissítést (3.40OE-A verziószámtól fölfele...), mivel ez egy biztonsági patch).

Letöltöttem egy játékot, de nem tudom hová másoljam?
Természetesen hivatalos FW-rel nem fogod tudni futtatni az iso-játékokat.
Az iso/cso/dax (utóbbi 2 tömörített iso-file) file-okat a Memory Stick gyökérkönyvtárában lévő iso mappába kell bemásolni (ha nincs iso mappa rajta, létre kell hozni) USB-kapcsolaton keresztül (Settings menüpont, majd USB Connection-re nyomj egy X-et).

Próbálom elindítani a programot, de ezt a hibaüzenetet kapom vissza: "The Game could not be started (80020321).".
Valószínűleg HomeBrew programot akartál futtatni egy arra nem alkalmas (hivatalos) FW-verzión, vagy pedig (kikapcsolt állapotban van a No-UMD opció [Recovery Menü leírásánál részletezve van]) elfelejtettél betenni egy Demo v. Játék UMD-t.

Ha Windows-ban formázom a Memory Sticket milyen file-rendszer típust válasszak ki?
FAT 16

Hogy tudok zenét/képet (mp3) felmásolni a PSP-re?
USB kapcsolaton keresztül a Memory Stick PSP/Music mappájába kell bemásolni az mp3-akat, PSP/PHOTO a kép-file-okat.

USB-n keresztül Total Commanderrel iszonyat lassan (max. 6-700kbyte/mp) tudom csak felmásolni a file-okat.
Megoldás: Windows Intéző ! Másold ezen keresztül. (az újabb 7-es verziójú Total Commanderrel már nincs ilyen probléma)

Kompatibilis-e a 4GB/8GB-os Memory Stick a PSP-vel?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-k számára igen. Lehetőség szerint próbáld ki. Igyekezz High-Speed-es kártyát venni.

Honnan tudhatod, hogy hamis-e a Memory Stick amit vettél?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-knél rámész pl.: XMB-ben a GAME menüre majd a Memory Stick-re menj, nyomj rá egy 3SZÖG-et, majd pedig egy O-t. Ha a MagicGate mellett UnKnown felirat díszeleg, akkor 100%, hogy hamis.

Mi az a stuck/beragadt pixel ?
Nem más, mint a folyamatosan fényesen világító pixel. A Beragadt pixel sajnos előbb-utóbb minden PSP-t elér. Nem garanciális hiba ! Javítani ("helyrerázni") kis százalékban, de lehet. Az egyik Program neve: Pixer. A programot a Game menüből lehet elérni (Bemásolás után :)). Ilyenkor egy olyan program fut majd, amelyik véletlenszerűen rajzol ki színes függőleges vonalakat az egész képernyőt beterítve, ami folyamatosan vibrál, frissíti a képernyőt, mozgásba hozza a színeket.
Linkek a pixel-hiba javítására készült programokról:

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=8934

 

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=7975

 

http://pspupdates.qj.net/Pixer-Fixer-sa ... /aid/76860Miért ilyen halk a PSP-hez kapott gyári fülhallgató?
Azért, mert a Sony direkt ilyen halk, kis-teljesítményű fülhallgatót gyártott, a felhasználók halláskárosodásának elkerülése végett.

Lehet helyettesíteni a Sony fülhallgatóját sajáttal?
Lehet, amennyiben kis jack-dugó kivezetése van (v. nagy, s ahhoz meg veszel egy átalakítót). Saját fülessel sokkal nagyobb hangerő érhető el.

Meddig bírja az akksi? Hány óráig kell tölteni, hogy fullon legyen az akksi?
Nem lehet egyértelműen megadni, hogy hány óráig bírja. Az attól függ, hogy éppen mit használsz a PSP-n, ill. hány Mhz-en üzemel. Általában olyan 4 óra intenzív játékidőt kibír.
Kb. 3 óráig kell tölteni a teljes feltöltéshez.

Akku-töltés közben lehet játszani a PSP-vel?
Igen, lehet.

Mi van akkor, ha játék közben lemerül a PSP-m akksija? (Elveszítem az addig elért szintet a játékban?)
Semmi pánik. Ilyenkor szépen fogod és rádugod a hálózati töltőt. Kb. 5 perc múlva már folyamatosan tudod használni a PSP-d; bekapcsolod s a lemerüléskor éppen félbehagyott ponton folytatod a játékot. (bizonyos (régebbi) FW-eken nem minden esetben működött jól..)

Mennyire verődik vissza a napfény a PSP kijelzőjéről?
Eléggé:). Igyekezz árnyékosabb helyet keresni, ha játszani akarsz vele erős napfénynél.

Mi az esélye annak, hogy véletlenül Updatelem a PSP-men lévő FW-t a Game menüben megjelenő ikonra kattintva?
Ahhoz, hogy ezt véletlenül összejöjjön, annak annyi az esélye, mint hogy Magyarország Világbajnok lesz az elkövetkezendő 20 éven belül, fociban ! :) /jó párszor le kell OK-znod ahhoz, hogy frissítse/.
Ha magasabb FW van a PSP-den kizárt dolog, hogy "frissítsd".

Lehet UMD-lemezt másolni PC-n? Vagy van rá valamilyen különleges UMD-író?
Nem lehet ! A Sony nem adta meg az engedélyt az írható UMD-lemezek gyártására, a kalózmásolatok elterjedését megelőzendő. Maximum gyári körülmények között lehet másolni. Otthoni UMD-író nem létezik, valószínűleg soha nem is fog.

Teheti tönkre a PSP-t a HomeBrew programok futtatása?
Mivel mind nyílt forráskódú (nem hivatalos) programok, ezért előfordulhat, hogy néha kifagyasztja a PSP-d (lehet, hogy picit hibás a programkód). Ekkor kapcsold ki a PSP-d oly módon, hogy a power-gombot felfelé nyomva tartod (míg ki nem kapcsol) [kicsit hosszabb ideig, mint normál kikapcs esetében].

Hogy lehet, hogy a PSP-m hátterének színe havonta változik?
Úgy, hogy ha még mindig a default (alapértelemezett) háttérbeállítást használod.
Az alábbiak szerint változnak a háttérszínek:
Január = Szürke
Február = Sárga
Március = Világoszöld
Április = Rózsaszín
Május = Sötétzöld
Június = Világos lila
Július = Világoskék
Augusztus = Kék
Szeptember = Lila
Október = Sárga
November = Barna
December = Piros

Egyik napról a másikra nem futnak a OE/M33 FW-ű PSP-men az iso-játékok, mit tegyek?
2xer futtasd le a Reset To Default Settings-et (Alapértelmezett beállítások visszaállítása) v. Formázd le a Flash1-et.

Nem futnak a demo játékok, pedig OE/M33 (tehát Custom FW) van a PSP-men?
Állítsd át a homebrew kernelt a Recovery menüben (Configuration alatt található) 1.50-ről 3.XX-re. (pl.: 3.90M33-on állítsd át 3.90-re a mappa-kernelt)

2, FW-Történelem

FW-történelem: Miben változott 1.5-től 4.00-ig a Sony FW-e?
(A FW-változások időrendben csökkenően követik egymást (megjelölve a kiadás dátumát ill. a változatokat), felsorolva, hogy mik változtak (a korábbi FW-ek angol forrásáért köszönet ass-nek))
Az alább listázott összes FW-t (PSP típustól függetlenül) a Despertar Del Cementerio módszerrel (Pandora akku és Pandora Memory Stick segítségével) lehet hackelni.

PSP-FirmWare verzió: 4.00 [Slim & Fat] (Június 17, 2008. Japán és USA változat)
- [Hálózat] menüpont alá bekerült egy új funkció: [Internet Seach] néven (lényege, hogy a google segítségével listázza ki a találatokat).
- [Videó]: mostantól lehetőség van a videólejátszási sebesség változtatására lejátszás közben a FEL/LE nyilakat megnyomva.

PSP-FirmWare verzió: 3.95 [Slim & Fat] (Április 7, 2008. Japán és USA változat)
- PSX-játékoknál a gombkiosztást tudod megváltoztatni tetszés szerint. [Home gomb megnyomása után [Controller Settings] > [Assign Buttons] és végül [Custom]]
- Remote play (Távirányítás mód): Home gomb megnyomására -> kilépésnél lehetőség van kikapcsolni a PS3-at [Quit and Turn Off the PS3 System] v. hagyni hogy tovább dolgozzon [Quit Without Turning Off the PS3 System] .
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.93 [Slim & Fat] (Március 18, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció a Japán verzióban mostantól támogatott (csak Slim-en elérhető)
- Hálózat: 20 új Net-rádió csatorna került bele
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.90 [Slim & Fat] (Január 30, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció (csak Slim-en elérhető)

PSP-FirmWare verzió: 3.80 [Slim & Fat] (December 18, 2007. Japán és USA változat)
- Hálózat: Internet Rádió mint új funkció
- RSS Csatorna: a csatornákat most már OPML formátumban is be lehet importálni
- RSS Csatorna: a fotók most már itt is megjelennek
- Zene: Új vizuális effektek

PSP-FirmWare verzió: 3.73 [Slim & Fat] (November 29, 2007. Japán és USA változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.72 [Slim & Fat] (Október 30, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.
1Seg Tuner is bekerült az RSS csatornák listájába.

PSP-FirmWare verzió: 3.71 [Slim & Fat] (Szeptember 12, 2007. Japán változat)
- A Theme mappa automatikusan létrejön .
- PSPot funkció törölve.

PSP-FirmWare verzió: 3.70 [Slim & Fat] (Szeptember 11, 2007. Japán, USA és UK változat)
- Beállítások: Új gyári témák használata a "Themes" alatt (.ptf kiterjesztéssel). Amelyeket a Memory Sticken a PSP/THEME mappába kell helyezni. (A kiválasztott témát a PSP Flash-memóriája tárolja, így a MemoryStick kivétele esetén is működik.)
- Videó: "Scene Search" opció a videó lejátszásánál. (Ezzel az éppen játszott videó közben tudsz egy kiválasztott jelenetre ugrani, 5, 15 stb perc (amennyit beállítasz)).
- Videó: "Consecutive playback" [folyamatos lejátszás] a Settings/Video Settings-nél. Ezt on-ra állítva az összes (MemSticken tárolt) videót egymás után lejátsza, anélkül, hogy visszalépne az XMB-be.
- Videó: "Playback of 1-Seg video files" [1-Seg TV Tuner-rel rögzített videó-fájlok lejátszása]. Sajna ezt csak a Japán felhasználók tudják kihasználni.
- Képek: most már zenelejátszás közben is nézhetsz fotókat. (akár diavetítést is indíthatsz)
- Hálózat: gomb-beállítás/hozzárendelés lehetősége a Remote Play opciónál.
- Hálózat: a PortableTV ikont törölték.
- [XMB]: számos helyen kis ikon jelenik meg, amolyan mini-súgóként, hogy melyikkel is lehet előcsalni az opciókat.
(Csak PSP-Slim felhasználóknál!):
- TV: 1-Seg adat-sugárzás támogatása. Ezek ilyen adatok lehetnek: feliratok, internet-linkek, játék-statisztikák stb.
- TV: 1-Seg jelek továbbítása TV-Out-on keresztül olyan megjelenítőkbe (TV-k), amelyek nem támogatják a Progresszív jeleket.

PSP-FirmWare verzió: 3.60 [CSAK PSP-SLIM-hez!] (Július 11, 2007. Japán és USA változat)
- Beállítások / TV - Switch Video Output (Video-kimenet átváltása egy a PSP-hez csatlakoztatott eszközre)
- Video: .avi file-ok lejátszása + HD tartalmak lejátszása.
- Töltés USB-porton keresztül
Valószínűsíthetően biztonsági patch is került bele.

PSP-FirmWare verzió: 3.52 (Július 24, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.51 (Június 29, 2007. Japán és USA és UK változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [Lumines exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.50 (Május 31, 2007. Japán és USA és UK változat)
Hálózat:
- PSP csatlakoztatható a PS3-hoz Interneten keresztül - Remote Play funkciót használva.
- Remote Play kapott egy új opciót - Kommunikációs beállítások [Communication Settings]
- RSS Channel kapott egy új funkciót: RSS Csatorna Útmutató [RSS Channel Guide].

PSP-FirmWare verzió: 3.40 (Április 19, 2007. Japán és USA változat)
PSX: - A játszható (támogatott) PSX-es játékok száma tovább nőtt.
- A PSX mentési file-jainak (saved data) formátumát most már a PSP ill. a PS3 is támogatja.
Játék: - Certificate Utility ikon törölve lett. (mostantól az így kapott infót az alábbiak szerint lehet megtekinteni: ki kell választani a játékot amelyikről több infót szeretnél megtudni, majd nyomd meg a :H: gombot (előjön a kis oldalsávos menü), ezután pedig az Information szövegre kell :X:-et nyomni.)
- valószínűleg a biztonsági réseket is igyekeztek befoltozni...

PSP-FirmWare verzió: 3.30 (Március 27, 2007. Japán változat)
PSX: - Lemez olvasási sebességének beállításának lehetősége a PSX-es játék alatt [Standard v. High] - PSX játék közben megnyomod a Home gombot s akkor jön elő
Hálózat: - RSS Csatornáknál is megjelenik most már az ún. "thumbnail" (mini előnézeti kép)
Video: - Videóknál szintén thumbnail ikonok megjelenése (pl.: egy mappába kell ("VIDEO") tenni a .mp4 file-t, ill. a .jpg file-t, ugyanolyan nevű kell legyen a .jpg file is.)
Video: - Felturbózott Video-Felbontás támogatás (lejátszás) az alábbi codec-kel készült film-file-ok esetén:
MPEG-4 AVC(H.264) video, Main Profile (AVC CABAC)
A felbontások pedig a következők lehetnek: 720×480/352×480/480×272

PSP-FirmWare verzió: 3.11 (Február 8, 2007. Japán változat)
Játék-patch: A PlayStationNetwork online áruházába (Japánban) felkerült, PSP-re megvásárolható PSX-es játék, az R-Type futtatását javították vele.

PSP-FirmWare verzió: 3.10 (Február 4, 2007. USA, Angol és Japán változat)
Játék: Playstation Network-ön keresztül elérhető címek (játékok) újabb bővítése.
Hálózat:
- Új funkció: LovationFreePlayer-en keresztül MPEG-4 AVC kódolású mp4 file-ok letöltésének lehetősége [Az alábbi LocationFree bázisállomásoknál érhető el: LF-PK20 (Japán) vagy LF-B20 és LF-B10 (USA)].
- Web Browser beállításoknál új funkció: Memóriakímélő (v. memóriatakarékos) üzemmód (ilyenkor a Web Böngésző kevesebb memóriát használ, de cserébe a képek megjelenítésének minősége rosszabb lesz)
Beállítások: [SETTINGS / SOUND SETTINGS]
- Új funkció: Dinamikus Normalizer/Volumizer: Leszabályzott hangerő a lejátszandó zenéknél.
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [GTA LCS exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.03 (December 20, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Játék: További PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele. A PlayStation 1-es játékokat PlayStation 3-on keresztül lehet letölteni.

PSP-FirmWare verzió: 3.02 (December 6, 2006 USA. Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette (biztos szegény Dark_Alex-től féltek? ezért kár volt a gőzért? 3.02 OE:)).

PSP-FirmWare verzió: 3.01 (November 22, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.00 (November 21, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: [Remote Play] funkció elérhető. (PS3-at lehet vele joypad-ként irányítani)
[Online Manual] - Online elérhető a rendszer beállításaira vonatkozó leírás
[Timer Settings] - Az RSS (hírolvasó) csatornákat lehet vele előre beállított időben letölteni.
Játék: PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele ettől a verziótól kezdve.
Zene: 3x-os előre- ill. hátratekerés opcióval bővítették.
Megjelent a Zenei Vizuális hatás opció is (mint winampban a Milkdrop pl.:).
Video: Motion JPEG (M-JPEG) formátumot is le tudja mostantól játszani
[Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Videórögzítés támogatása/
Photo: [Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Digitális fényképezés támogatása/
Beállítások: [UMD Automatic Start] opció mostantól elérhető.

PSP-FirmWare verzió: 2.82 (Október 26, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.81 (Szeptember 7, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.
Egyéb: A 4 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.80 (Július 27, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: RSS csatornán keresztüli video ill. kép-letöltés.
Mostantól lehet elérni és kihasználni annak minden előnyét Wi-Fi-n keresztül a LocationFree Player-nek.
Zene: AAC file-ok lejátszása (.3gp kiterjesztéssel).
Beállítások: A [Network Settings] > [Infrastructure Mode] alatt most már megtalálható az Automata mód is.
Egyéb: Mostantól a Memory Stick Duo gyökérkönyvtárába is be lehet rakni a MUSIC, PICTURE, VIDEO mappákat, és onnan is le tudja játszani az adott tartalmat.

PSP-FirmWare verzió: 2.71 (Június 1, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: a PSP Internet Browser-én keresztül, most már le lehet tölteni a hivatalos játékdemo-kat és le lehet menteni a Memory Stick-re.
A Video-file-okat most már helyesen mutatja a LocationFree Player, mikor egy külső (jeladó) egységet kiválasztunk.

PSP-FirmWare verzió: 2.70 (Április 25, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: Macromedia Flash 6 (nem mindent tud lejátszani) tartalmak lejátszása az Internet Böngésző segítségével.
De ehhez előtte aktiválni kell a Flash opciót.
Bővült az Internet Browser Tools menüpontja: a Connection Settings-el /Csatlakozási beállítások/.
RSS csatornán keresztül le lehet menteni az audio-file-okat a Memory Stick-edre.
LocationFree Player Beállítás panelje alatt a [Rate], egy új funkcióval bővült (Automatic).
Zene: A lejátszható AAC audio-fileformátumok közé egy új kiterjesztés lett hozzáadva.
Beállítások: Új opció: Flash Player engedélyezése [System Settings / Enable Flash? Player]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).
RSS Csatorna Beállítások, mint új opció lett hozzáadva.
UMD Video L/R Gombok beállíthatósága [Settings / Video Settings] (UMD Video közben tiltva/v. engedélyezve legyen a két "KAR").
Egyéb: A 2 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.60 (November 29, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: RSS Channel
új opció: a LocationFree Player Control panelén: Hangerőszabályzás (Volume Adjustment)
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Simplified Chinese (GB18030)] és [Traditional Chinese (Big5)] nyelvi kódolás is.
Copyright-védelemmel ellátott video most már letölthetőek az Internet Browser-en keresztül Memory Stick-re.
Zene: WMA (Windows Media Audio) file-formátum lejátszásának támogatása. [WMA9 ill. WMA9 Lossless és copyright- védett WMA file-okat továbbra sem támogat.] /Ahhoz, hogy le is tudd játszani a WMA-kat aktiválnod kell a Settings menüben az Enable WMA Playback opciót./
Beállítások: Új opció: WMA lejátszás engedélyezése [System Settings / Enable WMA Playback]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).

PSP-FirmWare verzió: 2.50 (Október 13, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: LocationFree Player
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Auto-Select] és az [Unicode (UTF-8)] kódolás is.
új opció: az Internet Browser / Display Mode / Text Size: most már elmenthető a Szöveg mérete.
új opció: elmenthető az Internet Explorerben megnyitott oldalak előzménye.
Video: Copyright-védett video lejátszása (Memory Stick-en a Video mappában lévő file-okra vonatkozik).
Beállítások: új opció: idő beállítása internet által/interneten keresztül [Settings / Date and Time / Date & Time Settings]
új biztonsági metódus a hálózati beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (AES)
Egyéb: Koreai karakterek beviteli lehetősége az On-Screen Keyboard-nál (Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menü).

PSP-FirmWare verzió: 2.01 (Október 3, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.00 (Július 27, 2005. Japán; Augusztus 24, 2005. USA; Szeptember 1, 2005. Anglia)
Hálózat: új funkció: Internet Böngésző
Video: A Memory Stick-ről megnyitott video-file-ok 4:3 arányú megjelenítésének támogatása
Go To (Ugrás) funkció megjelenése az UMD-Video és UMD-Zene lemezeknél.
A-B Repeat funkció (A->B-ig ismétel, A,B: user által meghatározott kezdő és végpont) az UMD-Video, UMD-Zene lemezeknél és a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Audio opció megjelenése a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
MP4 (AVC) video-file-ok lejátszásának lehetősége a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Zene: ATRAC3 audio-file-formátum lejátszásának támogatása.
MP4 audio (MPEG-4 AAC) és WAV (Linear PCM) file-ok lejátszásának lehetősége
Photo: Háttérkép beállításának lehetősége
Képküldés funkció (Wi-Fi-n keresztül)
Megtekinthető új kép file-formátumok: TiFF, GiF, PNG, BMP.
Beállítások: új nyelv: Koreai [System Settings-ben lehet beállítani]
új funkció: Character Set, [System Settings] (Kódlap beállítható)
új opció: Theme Settings (Téma beállítások)
új biztonsági mód: Internet Browser Start Control [Security Settingsnél állítható be]
új biztonsági mód a Hálózati Beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (TKIP)
bővített beviteli mód: Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menünél: web-címek "parancsikonja" (pl: "http://" egy gombbal be lehet állítani, nem kell beírni minden egyes karakterét külön, külön)

PSP-FirmWare verzió: 1.52 (Június 15, 2005. USA)
Zene: UMD-ZENE lemezek most már lejátszhatóak a Music menüben.
Beállítások: Megerősítették a rendszerszoftver biztonságát.

PSP-FirmWare verzió: 1.51 (Május 18, 2005. USA)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 1.50 (Március 23, 2005. Japán)
Beállítások: Új (beállítható) nyelvekkel bővült a PSP: Német, Spanyol, Francia, Olasz, Holland, Portugál és Orosz
Video: Sleep-módból (készenléti állapot (Power gombbal lehet aktiválni)) való visszatérés után folytatni lehet a video- lejátszást.
Zene: Sleep-módból való visszatérés után folytatni lehet a zene-lejátszást.

3, OE FW-ek (+M33) és Downgrade
frissítve: 2008.03.17-én

Teheti tönkre a PSP-t a downgradelés?
Végül is igen, mivel a PSP Flash memóriájában végez változtatást és így előfordulhat, hogy rosszul sül el a dolog. De ez csak abban az esetben igaz, ha nem megfelelően és nem elég körültekintően olvasod el a Downgrade (butítás) leírását ill. nem előtte nem néztél utána, hogy milyen a PSP-d FW-e. (Az alaplap fontossága csak a régebbi downgrade módszereknél fontos)
Természetesen ebben az esetben működik a Pandora módszer ! (PSP Slim-nél egyelőre nem)

Az 1.5-ös FW és a 3.52 M33 FW között mi a különbség?
1.50 Előnyök
+Minden HomeBrew program működik
1.50 Hátrányok
-Devhook kell az új/újabb játékok indításához
-Memory Stick 4GB fölött nem támogatott
-Csak MP3, JPG és MP4-et támogat (habár DevHook-kal orvosolható a probléma)
-Nincs Web-Böngésző (szintén DevHook-kal orvosolható a probléma)

3.52 M33 FW Előnyök
+Az XMB teljes személyreszabhatósága (ikonok, feliratok (a Böngésző az kivétel), hangok stb...)
+Hackelt PSX Emulátor (lehetőség van a saját PS1-es Játék-lemezeid Biztonsági mentéseivel (na persze:)) átalakítva és betömörítve Eboot file-ba való játszásával)
+PRX-Pluginok futtatása a Memory Stickről (CPU húzás 333MHZ-re, Brightness Level 4, Cheat Module...)
+PSP iso-k/cso-k betöltése XMB-ben (v. ha így jobban tetszik: Grafikai környezet, főmenü, Game menüpontból) (Akksi kímélő és gyorsabban betöltési idő)
+Közel az összes 1.50-re írt Homebrew működik rajta [GAME150 mappában] (mivel a 3.52 M33 FW az egy módosított hibrid-FW, az 1.50 és a 3.52 együttese)
+Nem foglal helyet a Memory Stick-en (Minden a Flashben van eltárolva, míg a DevHook a Memory Stick-en csücsül)
+4GB feletti Memory Stickeket is támogat
+Devhook támogatás
+1.00 Eboot támogatás
+Auto Eboot betöltés (automatikusan elindít egy programot ami a BOOT mappában van eboot.pbp néven (lehet hogy a PS1-es játékot is betöltené így lendületből?))
+Az összes UMD-játékot lejátssza amik a következő FW-t igénylik: 2.00-3.52
+WMA, H264, Flash és még számos médiatípus lejátszását támogatja
+UMD-Autostart BE/Ki (új szolgáltatás/ v. ha jobban tetszik: feature)
+/Visszahozó mód/Recovery Mode (Visszahozza a "félig-halott" PSP-t ill. számos speciális beállítást innen lehet elérni (pl.: pluginek engedélyezése))
+100%-os NoUMD-Mód (Meghosszabbítja a Laser-fej egység élettartamát, azáltal, hogy backupokat (iso/cso) futtatunk UMD lemez helyett (ettől függetlenül van olyan játék amelyiknek kell UMD-lemez az induláshoz, legalább egy UMD-Demo disc))
+Teljes Kernel hozzáférés
+Régiómentes
+SCE logo átugrás lehetősége (Sony Computer Entertainment logo)
+WMA és Flash Player aktiválása (Recovery menüben lehet megcsinálni)
+X, O Gomb változtatható (pl.: Japánból behozott PSP-khez)
+PRX-ek flashelésének lehetősége
+Document.dat a PSX-Emulatorhoz (cheat-ek futtatásához kellhet)
+480x272, 720×480, 352×480 felbontású MP4-AVC videók támogatása (most már nincs a 768kbps-es minőségi limit sem)
+Bármikor downgradelheted vissza 1.5-re (ha vmi nagyon rosszul sülne el).
+UMD/ISO ill. XMB CPU-sebesség beállíthatósága a Recovery menüben + az XMB-ben is
+Flash0 ill. Flash1 közvetlen elérése USB-n keresztül
+ISO-játékok törölhetősége a Memory Stick-ről XMB-ben
+ Védelmi patch: ami megakadályozza a FW-t, hogy magasabb FW modulokat futtasson (nem frissít hivatalos S0NY FW-re ! :)).
3.52 OE-A Hátrányok
-Néhány savegame, amit 1.50 alatti Devhook-kal "hoztunk létre" nem működik
-NoUMD-Mód néhány játéknál nem működik /Hála a S0NY NP9660-meghajtónak közel 100%-os a No-UMD mód./
-Majdnem tele van a Flash0 [PSP memóriája] (Nem marad túl sok hely nagy Gameboot.pmf-ekhez pl) - kis trükkel orvosolható
-Location FreePlayer eltávolítva (Mivel nem maradt sok hely a Flash0-ban. Habár használta ezt egyáltalán valaki?)
-Nagy Koreai Betűkészlet eltávolítva/"átirányítva" a Flash0-ból

3.52/60/71 M33 CFW kontra 3.90 M33-2. Melyiket válasszam? Frissítsem-e a meglévő Custom FW-t?
Tudni kell, hogy minél frissebb FW-ed van, annál több funkció érhető el és annál kevésbbé fordulhat elő, hogy egy adott játék ne induljon el.
A 3.80-as FW-től felfelé a S0NY elszúrta a memórkártyák kezelését (nem ismerte fel a kártyát ill. a rajta lévő adatokat), azonban ezt Dark_AleX egy patch-el megoldotta, így már ez a probléma is elillant.
Patch + leírás itt:

http://em82.extra.hu/?p=292Mennyivel rosszabb a hivatalos S0NY 3.52 FW a 3.52 M33 /Dark_AleX FW-hez képest?
- Nem futtahatók rajta HomeBrew programok.
- Nem futtathatók rajta iso/cso játékok.
- PSX-es játékot csak és kizárólag PS3-ról tudsz "rá" letölteni.
- Beépülő modulokat (pluginek) ugyancsak nem tudsz rajta alkalmazni
- WMA és Flash Player-t netes kapcsolattal lehet csak aktiválni
- Nem lehet testreszabni az XMB-t.
- Nincs Recovery-módja (visszahozza a félig halott PSP-ket (pl.: rossz flashelés után))

Dark_AleX OE FW történelme:

viewtopic.php?t=210Az 3.40 OE-A FW és a 3.52-es M3 CFW között mi a különbség?
Sokkal jobb No-UMD kezelő pluginja van az M33-as FW-nek.
XMB-ben megjelenő mini-"Recovery menü".

Ha hivatalos firmwarrel rendelkező PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni? /frissítve: 2008.03.17//
Vegyük csak sorjába:

1.51 & 2.71-es firmware esetén
- NEM TA-082 alaplappal ===> Katt ide
- TA-082 alaplappal ===> Katt ide
2.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.03 firmware esetén alapaptól függetlenül ===> Katt ide (2.00-s GTA-LCS UMD kell hozzá)
3.50 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide (patcheletlen Lumines UMD kell hozzá)
3.51 & 3.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===>Katt ide
3.60 firmware esetén Slim&Lite PSP-vel alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.90 firmware és későbbi fw-ek esetén ===> Katt ide

A fenti lehetőségek közül válaszd ki neked melyik a megfelelő. Ha neméppen olyan FW van a PSP-den, mint a felsorolt downgrade lehetőségeknél említettek, akkor frissíts a megfelelőre. (Ha pl.: 3.10 van a PSP-den, akkor 3.50-re v. Pandora módszer)

Ha 3.50-s v. az alatti FW-ű PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni?
- Ha 1.5-ös a PSP FW-e (és nem TA-082-es alaplappal rendelkezik) akkor: Használhatsz DevHook-ot a játékokhoz, vagy frissíted egy Custom Firmware-re (pl.: 2.71-SE C'' v. 3.XX OE-A).
- Ha hivatalos S0NY FW van a PSP-den, akkor előtte a megfelelő Downgrader segítségével (fentebb látható) butítsd vissza 1.5-re, majd ezután installáld fel a 3.XX OE/M33 FW vmelyikét. (PSP-Slim esetében 3.60 M33 a minimum CFW, amire frissíteni tudod. 1.50-re nem lehet downgrade-elni.)

3.XX OE/M33 FW van a PSP-men, hová rakjam a HomeBrew programokat?
Alapértelmezésben - ha nem változtattad meg a Recovery menüben - akkor a Memory Stick PSP/GAME390 mappájába kell bemásolnod, hogy fussanak a programok. /Azért a programhoz készített readme-t olvasd el előtte !/

Kezdő vagyok, nincs kedvem letöltögetni 5 helyről a megfelelő file-okat, honnan tudnám letölteni vmelyik OE/M33 FW-t

3.90M33-2 Pack + 3.52 M33 + Hun-MOD (magyarosítás) + leírás itt
3.52 M33 CFW + leírás itt
Aktuális Custom FW-packok pluginokkal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Acceple

(annualt, 2019.04.24 19:16)

http://www.myfintale.com/
[url=http://www.myfintale.com/#]www.myfintale.com[/url]

reflo.tatef.se

(reflo.tatef.se, 2019.04.24 17:11)


Hello, I wish for to subscribe for this weblog to take hottest updates, therefore where can i do it please help out.
reflo.tatef.se

Plearse

(grerry, 2019.04.24 15:51)

besthealtharticle.com
[url=http://www.besthealtharticle.com/#]www.besthealtharticle.com[/url]

эвакуатор ставрополь цена за километр

(OscarJOt, 2019.04.24 13:00)

манипуляторы;предание эвакуаторовВсе изменилось в 1916 году. Прочные крепления, аккуратная погрузка и выгрузка для месте (сообразно прибытии) предотвратит порчу ценного имущества и уменьшит траты для оживление автомобиля после аварии либо отказа какой-либо из систем. Ведь автомобиль, вроде и любая другая техника, имеет качество вырваться из строя. Первые эвакуаторы появились как в конце 80-х. При этом сами лебедки бывают трех видов - механические, электрические и гидравлические. Инструмент, даже самая дорогая, якобы и любая другая техника, может приходить в негодность. Проблема многих автовладельцев в том, что они не знают собственные права. Четкая и слаженная поделка, что обеспечивает максимально быстрое выполнение задачи. Преимущества работы с нами: Залог абсолютно безопасной транспортировки неисправной машины в автопарк иначе на СТО. Эвакуация автомобилей с МКППКомпания «Емеля» в Минске предлагает услугу предварительного вызова эвакуатора сообразно доступным ценам. Назвать ФИО, марку машины, приблизительный вес.
<a href=http://ставрополь.эвакуатор61.рус/legkovieauto>служба эвакуации автомобилей ставрополь</a>
[url=http://ставрополь.эвакуатор61.рус/contact]эвакуатор ставрополь дешево телефон[/url]
http://ставрополь.эвакуатор61.рус/mejgorod - стоимость эвакуатора за 1 км межгород

Многие согласятся, что управлять автомобилем с АКПП удобнее, комфортнее и легче. Не подписывайте документы и требуйте протокол (его, вовремя, составляют в 3-х экземплярах в присутствии 2-х свидетелей), воеже узнавать с ним и выяснить, появились ли повреждения до эвакуации либо после. Ведь издали не отдельный эвакуатор способен транспортировать малый грузовик или миниавтобус.С манипулятором – может использоваться словно для крупного, беспричинно и мелкого транспорта, подходит чтобы подъема и погрузки транспорта в горизонтальном положении. Долго надеяться не придется - еда эвакуатора осуществляется оперативно. Никто не способен предчувствовать, если именно произойдет такая ситуация. Всетаки столоваться ряд нюансов:Имея в распоряжении круглосуточные телефоны эвакуационной здание в Минске, к вам в любой надобный момент приедет свой спецтранспорт чтобы осуществления эвакуации. Оговаривая загодя совершенно условия заказа, дозволительно оформить вызов именно того вида спецтехники, который наиболее подходит к конкретному автомобилю и конкретно сложившейся ситуации. Эвакуатор в Минске и других городах забирает те авто, которые реально создают затруднения и помехи дорожному движению. Это именно всегда те ситуации, присутствие которых зачастую необходима срочная эвакуация транспортного средства. Впрочем, компания тоже не «напрашивалась» для дополнительные расходы. Быть этом нуждаться содержать буксировочный трос, найти водителя, что согласится помочь и всегда целых четыре колеса. Приезд эвакуатора - это вторично не повод тревожиться из-за утраченного авто, даже когда его погрузили сквозь загрузочную платформу. Но тут следует исполнять строгие правила, воеже не ушибать автомобиль. Они незаменимы даже ради легковых машин в сложных ситуациях, примерно, когда нужно извлечь автомобиль из кювета.Наедаться определенная последовательность действий:

девочки по вызову ростов на дону

(SteveVilla, 2019.04.24 12:13)

Чтобы исправить сложившееся недоразумение, между нас трудятся специалисты, занимающиеся подбором гардероба, корректирующие речь, профессиональные фотографы, и прочие хорошие человек, готовые поделиться знаниями для успеха общего дела. Оставьте его в покое. Мемологиявещей месяцаМеня научили кропать разный массаж: эротический, лучший, массаж головы и лица. Свита – легкая профессия для людей, ценящих силу приятных посиделок и общения. Следовательно я немедленно делаю всё, воеже предпринимать собственное модельное разве event-агентство. У меня тоже был такой случай. Некоторые менеджеры берут барыш через чаевых, некоторые — нет. Дело эскорт-модели не предполагает драм и стрессовых ситуаций. Небывалый папа начал спиваться и бичевать родного сына. Я помню, сколько во эпоха приходов он меня маленькую пытался унести из дома в неизвестном направлении. Однако и бедность не заставляет улыбаться. Подобная занятие больше подходит чтобы сильной сплетня, которой нравится независимость и отстраненность от окружающих.
<a href=http://blackseamodels.ru/vakansii>девушки на одну ночь выезд</a>
[url=http://blackseamodels.ru/]эскорт услуги вип[/url]
http://blackseamodels.ru/ - элитные девушки ростов на дону

Выдержу ли я эмоциональную нагрузку, которую требует изделие эскорт-модели?У каждого своя лишение, приманка потребности. К мужчинам, с которыми я спала, я не испытывала никаких чувств. Обычно удовлетворение после эскорт-услуги называется пожертвованием, а касса могут гнездиться спрятаны в надежном месте в номере отеля. То есть это просто какое-то красивое название, которое звучит лучше, чем «проституция».Про ожидание на будущее

Advof

(Slessy, 2019.04.24 10:54)

http://www.familywnews.com/
[url=http://www.familywnews.com/#]www.familywnews.com[/url]

разработка сайта под ключ

(Williamjer, 2019.04.24 10:12)

Впрочем многие компании перед сих пор не спешат отказаться от таких вот незваных телефонных разговоров, считая, сколько это хороший дорога привлечь уважение новых клиентов с целью заинтересовать их в своем продукте.9. Ссылки хорошо заметны между текста? Примечание: ссылки должны ЯВНО отличаться цветом через текста, а около наведении должны менять качество и курсор мышки должен превращаться в руку с пальцем. То же самое касается и кнопок. Это совершенно для того, что желание человек замечал ссылки, а быть наведении понял, сколько это активная ссылка а не подкрашенный текст. Если хотя одна из вышеперечисленных ошибок есть – отклик НЕТ.Холодные контакты сопровождаются замечаниями, наиболее популярное из которых – «дорого». Менеджер сообразно сбыту понимает, который плата – представление относительное. Сила говорить, что товар стоит дорого, может лежать разной. Покупатели парируют, что у конкурентов достоинство ниже. Непохожий вариант – клиент не соглашаться отдать ради товар воз, поскольку не уверен, сколько предложенное аромат окупит приманка деньги.
<a href=https://novosibirsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>сайт под ключ</a>
[url=https://novosibirsk.skgroups.ru/ecomerce.html]заказать разработку интернет магазина[/url]
https://novosibirsk.skgroups.ru/ - разработка и продвижение сайтов

Гордо! В соцсетях люди больше ориентированы на забава и общение, чем для обучение. Следовательно не переборщите с полезностью. Давайте людям и более естественный контент, а также разнообразно стимулируйте дискуссии и повышайте вовлечение. Я рекомендую вам прочитать эту статью, чтобы лучше описывать, якобы выстраивать свои smm-стратегию.Легальные методы раскруткиЕсли вы — веб-дизайнер, то у вас может возникнуть ещё одна вопрос — процесс загрузки страницы. Будет обидный, коли элементы, управляющие ассоциативным близко, будут загружены не в той последовательности. Однако это уже не такая большая проблема. Коль вам действительно надо показать всё подражание сразу, то вы можете извлекать «разряд загрузки», закрывающий всю страницу накануне тех пор, покамест она не загрузится совершенно, либо убрать сей разряд, на каком-то этапе загрузки страницы с через скрипта. Только не забывайте предусмотреть способ его «ручного» отключения — ради «нетерпеливых» пользователей.Чтобы удобства выбора товаров, в категориях и подкатегориях интернет-магазина необходимо добавить фильтры, распределение по ценам, бренду, цветам.сообразно функциям

seo оптимизация сайта

(SeogradVeize, 2019.04.24 09:27)

Знаменательный нюанс! Если ваша цель – это привлечение подписчиков в профиль, то имейте в виду, что вследствие рекламный кабинет ФБ не получится настроить кнопку «Начинать профиль» ни в одной из целей. Вы можете, примерно, исполнять кнопку «Подробнее» alias любую другую, указать ссылку для профиль, однако присутствие клике на кнопку пользователя довольно перекидывать в браузерную мобильную версию Инстаграма. Задача в книга, что крайне скудно пользователей в этой версии авторизированы, и затем перехода учение предлагает войти им в аккаунт для просмотра контента. Естественно, большинство людей впоследствии такой истории отвалятся. Что же делать? Варианта три. Либо настраивать рекламу для профиль путем добавление (об этом ниже в статье), либо вообще не творить кнопку (в надежде, сколько перейдут сами, без призыва), либо в качестве кнопки давать ссылку не для профиль. Приведу пример для третьего варианта.эффекты ленсаЧитаемость названия организации.
<a href=https://volgograd.skgroups.ru/context.html>контекстная реклама сайта</a>
[url=https://volgograd.skgroups.ru/context.html]заказать контекстную рекламу[/url]

https://volgograd.skgroups.ru/context.html - настройка контекстной рекламы в Волгограде

Разве объем работы не пугает и есть срок – продолжаем заглядывать и делать.Платформа требовательна к ресурсам сервера/хостинга, но открывает владельцу следующие возможности:Без лишних эмоций проанализируйте ваш контент – выявите, какие публикации вызывают наибольший отклик у фолловеров, а какие посты получают лишь парочку лайков. Опирайтесь на полученные результаты и подпитывайте барыш своей аудитории, тутто контент стремительно разлетится следовать пределы сообщества.ИСПЫТЫВАТЬ ПОДРОБНОСТИ1. Сбор семантического ядра – запросы, сообразно которым дозволено очаровать людей для интернет-магазин

веб студия заказать сайт телефон

(Seoomskextem, 2019.04.24 08:41)

Произведение интернет-магазина: будто оставить конкурентов позади. Осколки IБез лишних эмоций проанализируйте ваш контент – выявите, какие публикации вызывают наибольший ответ у фолловеров, а какие посты получают лишь парочку лайков. Опирайтесь для полученные результаты и подпитывайте барыш своей аудитории, тогда контент лихо разлетится изза пределы сообщества.Дизайн сайта должен соответствовать с имиджем компании-заказчика. Тут важно учесть какие товары alias услуги предлагает клиент своим клиентам; на какую аудиторию рассчитана его деятельность. Причем аудитория сайта может характеризоваться по разным признакам: сообразно социальному статусу, возрасту, даже полу. Полезно довольно составить (совокупно с заказчиком) лик, «картинку» фирмы и аудитории. Подобрать смысловой и символьный ряд, и ловко характеризующие фирму и целевую аудиторию прилагательные.
<a href=https://omsk.skgroups.ru/context.html>контекстная реклама</a>
[url=https://omsk.skgroups.ru/smm.html]smm продвижение[/url]
https://omsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - купить сайт омск

Изделие объявленийСайт нужен чтобы решения следующих задач:Скрипт телефонных переговоров – алгоритм, подсказывающий коммерсанту ритмический видоизменение развития диалога. Он приводит покупателя к цели продавца. Проверенные на практике приемы общения упрощают ведение переговоров. Ради новых контактов скрипт разрабатывается отдельно. Составить пример диалога позволительно единовластно или с привлечением опытного коммерсанта. Тестируйте разные варианты, анализируйте переговоры успешных коллег, исправляйте допущенные ошибки. Оконченный скрипт поможет эффективнее жить переговоры.Когда вы — веб-дизайнер, то у вас может возникнуть ещё одна вопрос — действие загрузки страницы. Довольно обидно, ежели элементы, управляющие ассоциативным близко, будут загружены не в той последовательности. Только это уже не такая большая проблема. Ежели вам действительно нуждаться читать всё изображение сразу, то вы можете использовать «разряд загрузки», закрывающий всю страницу предварительно тех пор, покуда она не загрузится совершенно, или убрать этот разряд, для каком-то этапе загрузки страницы с через скрипта. Однако не забывайте предусмотреть дорога его «ручного» отключения — ради «нетерпеливых» пользователей.Начинать а если вам нужны рекомендации сообразно работе с профилем (визуальная номер, контент, наполнение информацией), обращайтесь к нам за аудитом. С удовольствием поможем разобраться в том, подобно исполнять ваш Инстаграм еще лучше и эффективнее. Детали тут.

раскрутка сайтов портфолио

(Olegwrody, 2019.04.24 07:55)

Неоднократно владельцы сайтов на WordPress чтобы резервного копирования используют взамен средств хостинга встроенные возможности сайта, предположим, плагин чтобы резервного копирования wp Someday Machine. И тогда эхо для вопрос, как восстановить сайт, выглядит несколько иначе.недостает вечных сторис, скорее всего и сторис не записываютPokemon Concur with и неведомый козни
<a href=https://kazan.skgroups.ru/context.html>казань реклама яндекс директ</a>
[url=https://kazan.skgroups.ru/resheniay.html]купить landing page[/url]
https://kazan.skgroups.ru/calls.html - холодный обзвон

ASP, сиречь Активные Страницы Сервера (Busy Server Pages), это скриптовый язык. Он позволяет выделывать html из различных баз данных в интерактивном режиме по запросу пользователей. Он совместим с такими страничными объектами сиречь компоненты On the move X разве Java. ASP дозволительно комбинировать с обычными веб-страницами, извлекать ради создания мощных приложений, которые дозволительно воспитывать и модифицировать. Страница с ASP создается на сервере прежде того, как она довольно передана на компьютер пользователя. Хостинги, которые поддерживают ASP, достойны всяческого уважения. Только следует узнать, какую именно версию поддерживает хостинг: ASP или ASP.NET. Кроме того, сервер обязан помогать приложения баз данных, примерно, Access и SQL. ASP.NET – новая технология. Над ней работает Microsoft. Разработчики считают, что в скором времени это будет настоящий распространенный язык.4.2 Ключевое речение + добавлениеВаша задание в ходе поиска конкурентов: собрать от 3 прежде 10 профилей (понятно, дозволено больше), в которых перекусить контент, активность, подписчики. В общем, употреблять который анализировать. Далее лучше составить таблицу и подписываться информацию по каждому профилю. Что утверждать – читайте в следующем разделе статьи.Существуют и другие сервисы, которые могут сохранить информацию с вашего сайта. Положим, когда вы пытаетесь восстановить блог, который отдавал полный RSS, стоит проверить различные ридеры и агрегаторы, многие страницы там могут сохраниться.пример объявления в stories

seo продвижение сайтов смара

(Seosamarhor, 2019.04.24 07:12)

Вот пробный коллекция услуг хорошего хостинга:Это прибавление нам понадобится для создания коллажей. На ваш сортировка ассортимент всевозможных рамок и журнальных макетов. Всего помните, что коллажи создаются из «однородных» снимков, подходящих сообразно освещению, стилю и тематике. К слову, с появлением функции в Инстаграме с вложенными публикациями популярность коллажей значительно поубавилась. Однако в Лету не канула. Беспричинно который пользуйте, но не злоупотребляйте.В первом случае рекламная порядок довольно списывать определенную сумму ежедневно (каждый число сообразно 500 рублей), а во втором – распределит имеющиеся деньги на нужный срок (3 000 рублей для неделю). Что выбрать? Разрешать вам. Зависит от личных предпочтений.
<a href=https://samara.skgroups.ru/vizitka.html>изготовление сайта визитки</a>
[url=https://samara.skgroups.ru/calls.html]обзвон клиентов по базе[/url]
https://samara.skgroups.ru/vizitka.html - сайт визитка цена

Выдумка шестой. SMM-маркетинг – это безмездный маркетингИнтерлиньяжНе хотите сами промышлять продвижением в социальных сетях? Чтобы этого у вас закусить мы =). Кликайте сюда и смотрите, чем мы можем быть вам полезны.В SMM представление «качество» гораздо более ценно, чем «количество». Какой толк держать воз друзей alias подписчиков, если ваши публикации никому неинтересны? Опытный знаток промеж глубокий аудиторией и активной, непременно, выберет вторую.Настройка рекламы в Инстаграме помощью прибавление

mexican online pharmacies 367 mg

(ShaneTaith, 2019.04.24 06:38)

Hi! [url=http://onlineuspharmacies.party/#buy-cialis]reputable canadian online pharmacies[/url] good web site.

реклама яндекс директ

(Goshaufacat, 2019.04.24 06:29)

• Надо варганить большое сумма холодных звонков, поскольку статистика неумолима — на 10 звонков 9 отказов и 1 доверитель, заинтересовавшийся вашим предложение. На 10 заинтересовавшихся — 1 клиент.Качественный контент в главный ленте – жрать ?— простое добавление и редактирование страниц, мочь массового импорта статей;Тогда была предпринята широкомасштабная стандартизация. В результате чего для огонь явился стандарт HTML 3.2. Он не был революционным, а чуть расставил по местам всетаки нововведения и выработал общие рекомендации чтобы производителей броузеров. Революционные изменения были введены в новом стандарте — HTML 4.0 либо, чистый его стали прозывать, Spirited HTML. В приказ были введены слои, таблицы стилей и универсальная объектная образец броузера.4. Сейчас придумайте к названиям разделов (ссылок) названия файлов. Названия могут обретаться любыми. Примем «О себе» – about.htm, «Мои фотографии» – foto.htm, «Мои увлечения» – uvlecheniya.htm и т.д. Запомните! Главная страница вечно должна быть index.htm(l), имена файлов для сервере могут состоять единственно из букв английского алфавита, цифр а также нижнего подчёркивания _ . Следует также воздерживаться заглавных букв в именах файлов.
<a href=https://ufa.skgroups.ru/context.html>агентство контекстной рекламы</a>
[url=https://ufa.skgroups.ru/calls.html]обзвон клиентов по базе[/url]
https://ufa.skgroups.ru/calls.html - колл центр холодные звонки

Примем, вы можете наблюдать картину, если ради все число продавец свершил всего лишь 20 звонков, а после новый час рабочего дня – 80. В этом случае не сомневайтесь — вас пытаются надуть и впустую тратят деньги.4. Теперь придумайте к названиям разделов (ссылок) названия файлов. Названия могут быть любыми. Положим «О себе» – about.htm, «Мои фотографии» – foto.htm, «Мои увлечения» – uvlecheniya.htm и т.д. Запомните! Главная страница завсегда должна заключаться index.htm(l), имена файлов для сервере могут быть только из букв английского алфавита, цифр а также нижнего подчёркивания _ . Следует также воздерживаться заглавных букв в именах файлов.Провести аудитВ этой статье мне желание хотелось рассказать вам малость о способах раскрутки сайтов и их эффективности. Ведь известно избыток разных способов и существует также избыток специальных служб ради этого, только это не вечно эффективно. Общий, можно придумать дождь разных способов раскрутки, я постараюсь рассказать вам о тех, которые известны мне. Следовательно, начну с того, сколько если у вас питаться казна на развитие своего проекта, то размещайте рекламу своего ресурса. Однако это не значит, что, разместив рекламу вы раскрутите принадлежащий сайт. Постоянно не так простой ровно кажется на первый взгляд. Во-первых, необходимо выбрать сайт, какой подошел желание вашей рекламе. Реклама где-попало не принесет никакой выгоды. Выберите сайт с то же сиречь похожей тематикой для ваш ресурс.Хотя для хэштегах мы и отмечаем наш регион работы, не лишне обозначить его и в разделе геолокации. Это географическая метка, которая проставляется над постом, фото для которого было сделано в часть разве ином месте. Проставлять геолокацию вы можете вроде в главный ленте, беспричинно и в сторис.

сайт под ключ

(ChelyabOxish, 2019.04.24 05:46)

Желание.Бизнес огромными и уверенными шагами уходит в онлайн: сегодня практически любое выдумка имеет свой сайт. Некоторый компании продвигаются в интернете с через SEO разве контекстной рекламы, но вот продвигать бизнес в социальных сетях пробуют далече не безвыездно, а делают это с умом еще меньше представителей бизнеса. Так чистый же исполнять это правильно, и наподобие избежать распространенных ошибок?— для главной странице сайта визитки размещено приветствие и отрывистый книга о предприятии,
https://chelyabinsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - заказать создание сайта
[url=https://chelyabinsk.skgroups.ru/calls.html]холодный звонок[/url]
https://chelyabinsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - разработка сайтов в челябинске

Проведя испытание статистики посещений пользователей существующего сайта и общемировой статистики популярных разрешений экранов , разработано 5 макетных сеток для наиболее типичных групп разрешений: менее 520 пикселей, от 520 до 800 пикселей, через 800 перед 1000 пикселей, от 1000 предварительно 1400 пикселей и более 1400 пикселей. После генерации модульных сеток созданы прототипы макетов страниц сайта ради различных разрешений.ответить для возражения в продажах и т. д.И, пожалуй, было бы неправильным не упомянуть о такой характеристике шрифта, вдруг комплектность. Комплектность определяется полнотой знаков, необходимых ради набора текста: строчных, прописных, цифр, знаков препинания и проч.Коли вас интересует исключительно реклама в Инстаграме, то выбирайте соответствующие плейсменты:• Холодный обзвон — спор, требующий больших затрат времени. В течение 8-ми часового рабочего дня вы апогей сможете сделать 20 результативных звонков (здесь под результатом имеется в виду состоявшийся совещание).

разработка landing page

(ArtemRew, 2019.04.24 05:02)

фейстюнприбавление ценникТимати и «Тантум Верде Форте»
<a href=https://spb.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>заказать разработку сайта</a>
[url=https://spb.skgroups.ru/smm.html]раскрутка инстаграм в спб[/url]
https://spb.skgroups.ru/landing.html - разработка landing page

Разведите контент сообразно направлениям. Возьмем, IGTV – полноценные материалы, что-то уникальное и крутое про ваш бизнес. Фабула этих выпусков мы нигде больше не дублируем, исключительно делаем упоминание в сторис: «Вот, друзья, рассказали на канале о таком важном событии, скорее к нам на канал» и удочку в публикациях закидываем: «В нашей теме важно бомонд вот такие моменты, детальнее об этом, предпосылках и последствиях на нашем канале – ныне вышел часть». Присутствие этом в ленте работаем по рано составленному контентному плану, делаем публикации. В сториз даем поддержку постам: рассказываем про интересные дополнения, освещаем «неформатные» чтобы ленты события.Самый напряженный/печальный/страшный момент фильма непременно повинен портить жалоба «ПРОБЛЕМЫ С ДОСТУПОМ В JOYCASINO?». Или кроме лучше – «Эй, АКА, а только летать бабла? Азино три топора!». Азартные зрелище мы не поддерживаем. И ни изза какие коврижки рекламировать не будем. Однако в этой статье не упомянуть о них – преступление.3. Постарайтесь извлекать побольше одинаковых элементов в облике своих страницАвтоматизация4. Страда с объявлениями

раскрутка сайтов портфолио

(RostovBut, 2019.04.24 04:17)

Имеется величина и ради рекламы приложений. В нем отображается имя приложения, изображение (128 х 128), жанр и рейтинг.Используйте резиновый макет строго по назначению. Не позволяйте своим стремлениям сделать весь «идеологически правильно» побеждать над здравым смыслом. Должны скрываться какая-то достаточно веская причина, для использовать эту разночтения макета. Буде вы весь же решили использовать именно ее, убедитесь, который резиновый макет вашего сайта нормально смотрится на большинстве экранных разрешений. Иначе оставьте это, забава не стоит свеч;Прохладный обзвон: стратегия для удвоение прибылиМиф четвертый. Чем больше хештегов поставить, тем выше будут продажиХЛАДНОКРОВНЫЙ ОБЗВОН: СТРАТЕГИЯ НА ВОЗВЫШЕНИЕ ПРИБЫЛИ
<a href=https://skgroups.ru/calls.html>холодный звонок</a>
[url=https://skgroups.ru/portfol-razrab.html]разработка сайта пример[/url]
https://skgroups.ru/context.html - заказать контекстную рекламу

примеры постов, в которых использован текст для изображении примеры постов, в которых использован текст на изображениипредпоказ рекламы в сторисКонтроль активности продавцовЧто добавляем в сторис:Трекинг, в разница через кернинга, задается не чтобы туман, а ради нескольких символов и в данной программе характеризует величину межсимвольного пробела в группе символов. Пробелы меняются одинаково ради всех выделенных символов. Если задавать трекинг для выделенной туман, то он будет аналогичен кернингу.

разработка сайта пример

(SeopermAbopY, 2019.04.24 03:34)

— возможность формирования и изменения структуры сайта (рубрики, метки);Соцсети… Подобно много в этом слове ради сердца нашего слилось, подобно ворох в нем отозвалось. Истинно простит меня способный Александр Сергеевич ради столь вольное перефразирование его стихов, однако представить свою питание без социальных сетей мы уже не можем.Репутация сайта в значительной мере зависит от качества сервера, для котором он размещен. Представьте, что начальный сайт долго загружается, а временами и вовсе недоступен. Беспричинно и теряют посетителей. Всегда предпочитают пользоваться дело с сайтами, для которых не бывает сбоев и уходят на сайт конкурентов, которые лучше только тем, который им удалось выбрать лучший хостинг. С нестабильно работающим сервером мочь сделать качественный чат, изменения курса ценных бумаг не будут кстати отражаться для сайте. Обычные новости, и те появятся с опозданием. Такое положение вещей может испортить репутацию даже домашней странички.
<a href=https://perm.skgroups.ru/calls.html>обзвон клиентов по базе</a>
[url=https://perm.skgroups.ru/context.html]настройка контекстной рекламы google adwords[/url]
https://perm.skgroups.ru/smm.html - продвижение в социальных сетях

территориямРеклама АудиСобранная с помощью сторонних сервисов информация особо не отличаются через информации, которая лакомиться в самом инстаграме.Кстати, о вежливости. Вы будете удивлены, но некоторые ваш вполне безобидные фразы могут настроить клиента визави вас. Хотите узнать, какие? Читайте в этой статье.Для автоматизации (чтобы скорее для работы с компьютера), можно извлекать сервисы для подбора хэштегов. Особенности:

разработка сайтов Нижний

(ArtemOners, 2019.04.24 02:52)

Важный нюанс! Когда ваша намерение – это привлечение подписчиков в профиль, то имейте в виду, который вследствие рекламный кабинет ФБ не получится настроить кнопку «Начинать профиль» ни в одной из целей. Вы можете, положим, исполнять кнопку «Подробнее» разве любую другую, указать ссылку для профиль, однако присутствие клике для кнопку пользователя будет перекидывать в браузерную мобильную версию Инстаграма. Задача в том, что очень мало пользователей в этой версии авторизированы, и потом перехода способ предлагает войти им в аккаунт чтобы просмотра контента. Естественно, большинство людей после такой истории отвалятся. Что же делать? Варианта три. Либо исправлять рекламу на профиль через прибавление (относительный этом ниже в статье), либо вместе не создавать кнопку (в надежде, сколько перейдут сами, без призыва), либо в качестве кнопки давать ссылку не для профиль. Приведу метонимия ради третьего варианта.Это комплект строчных и прописных знаков, цифр, знаков препинания. Начертания шрифтов отличаются насыщенностью, пропорциями, контрастностью и наклоном знаков. Наиболее распространенные начертания — Normal (обыкновенный), Bold (полужирный), Italic (курсив тож наклонный), Brave Italic (полужирный курсив alias наклонный), Condensed (тесный) и Extended (укладистый).таргетированная реклама;объявление в сообществах;брендирование приложения.— дизайн: легкость редактирования темы оформления для пользователя, знакомого с HTML и CSS;Массфолловинг и масслайкинг. Эссенция проста – сообразно гео и хэштегам ищем интересных нам пользователей, начинаем их лайкать и на них подписываться в надежде, что они ответят тем же. Совершать это можно вручную или с помощью специальных сервисов. Однако разве Инстаграм распознает, который вы быстро чрезвычайно многократно и подозрительно активно подписываетесь на аккаунты, то – привет, блокировка! Сначала, конечно, она довольно временной, в воспитательных целях. А вот коль урок не усвоите и продолжите использовать массфолловинг и масслайкинг, то не изза горами и вечная блокировка профиля. Есть риск лишиться и своего контента, и, который гораздо важнее – своих подписчиков.
<a href=https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/context.html>настройка контекстной рекламы</a>
[url=https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/resheniay.html]одностраничные сайты купить[/url]
https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/vizitka.html - изготовление сайта визитки

• Престиж компании – ручательство успеха бизнеса. Чтобы бизнес развивался и приносил польза, надо поработать над имиджем компании. Наши специалисты помогут вам в этом. Они разработают веб-сайт, таким образом, представят ваш бизнес в путы Интернет.Трекинг, в награда через кернинга, задается не ради туман, а чтобы нескольких символов и в данной программе характеризует величину межсимвольного пробела в группе символов. Пробелы меняются одинаково для всех выделенных символов. Коль задавать трекинг для выделенной пары, то он будет аналогичен кернингу.товары и услуги «чтобы взрослых»;наркотические вещества (в часть числе алкоголь и табачную продукцию), а также анаболические стероиды и их аналоги;ресурсы, которые занимаются сбором информации о пользователях без их согласия;ресурсы, которые предоставляют услуги по взлому страниц, «накручиванию лайков» и т. д.;вооружение;азартные игры;ресурсы с побуждениями к насильственным и жестоким действиям;медицинские услуги по прерыванию беременности;политическую рекламу;объявления о продаже лекарств, объявление сайтов знакомств и лотерей может казаться только пользователям старше 18 лет;быть рекламе лекарственных средств обязательным является наличие текста «Уписывать противопоказания. Необходима совещание специалиста»;текст «Необходима консультация специалистов» размещается и в объявлениях сообразно рекламе детского питания.Возможность указать график работы ради переадресации звонковгеолокация в Инстаграме

разработка продажа готовых сайтов

(Robertscege, 2019.04.24 02:09)

В награда через других подобных сервисов, служба предоставляется чтобы клиентов хостинга абсолютно бесплатно. Вы оплачиваете только цена разговора менеджера с клиентом, стоимость разговора сообразно России составляет 1.90 руб. после минуту. Беспричинно же обедать мочь клиенту звать онлайн стойком с сайта, в браузере.Обратите внимание, сколько лендинговая посадка, если одно фото разрезается для куски и заливается, воеже получить потом большое фото – устаревший формат. Не стоит его использовать. Разве хотите что-то стильное – следуйте лучше следовать инстаграмными челенджами. Например сейчас модно «падать» по хэштегу #fallingstars.Ледяной обзвон: стандарты труда в зависимости от сферы
<a href=https://krasnoyarsk.skgroups.ru/resheniay.html>купить landing page</a>
[url=https://krasnoyarsk.skgroups.ru/resheniay.html]одностраничные сайты купить[/url]
https://krasnoyarsk.skgroups.ru/portfol-razrab.html - сайт визитка пример

Продвижение бизнеса в соцсетяхЧто добавляем в сторис:2. Не стоит писать контент для книга сайта. Его можно заменить простыми горизонтальными линиями.5 Названия доменов которые не стоит извлекатьОтличное область ради поиска вашей целевой аудитории и взаимодействия с ней. Создайте приманка страницы в соцсетях, начните наводнять их полезной информацией и параллельно привлекайте людей. Вы можете воспользоваться как таргетированной рекламой, беспричинно и рекламой в тематических сообществах, дабы ваша аудитория узнала о вас.

реклама яндекс директ

(ArtemekbVap, 2019.04.24 01:23)

Личный совет: если у вас хорошая ЦА (вы в этом действительно уверены) + есть сезон, можно посмотреть, что они лайкают. Можно выследить интересные профили ровно конкурентов, так и для поиска рабочего вдохновения, положим, по картинкам.Безвозмездно, расширенные функции следовать 59 рублей в месяц.1. Email-маркетингом
<a href=https://ekb.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>создание сайтов</a>
[url=https://ekb.skgroups.ru/landing.html]разработка одностраничного сайта[/url]
https://ekb.skgroups.ru/resheniay.html - купить сайт

Создание объявленийместо о товаре в основной ленте ИнстаграмаПорядочно советов по использованию ретаргетинга сообразно пикселю:


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Következő » 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>