Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 PSP-s gyakran ismételt kérdések /Utoljára frissítve: 2008.06.18/


Ezt a leírást annak reményében készítettem, hogy a kezdő PSP-tulajok is kiismerjék magukat a legelőször talán bonyolultnak tűnő kifejezések, megoldások erdejében. Felfoghatjuk ezt egy PSP-Tudástárnak is, vagy egyfajta forgalom(user)irányító jelzőlámpának :).
Amennyiben az alábbi FAQ-ot egy adott, PSP-vel foglalkozó oldal felhasználja a saját site-ján, annyit kérnék, hogy a nevemet (ill. akiket megemlítek benne, szerzőket) tüntesse fel, semmi egyéb, ennyi talán elvárható, ha már egyszer rengeteget foglalkoztam/tunk az utánjárásával. Köszönöm.

Amit eddig összeírtam, tekinthető egy masszív alapnak, amit folyamatosan lehet bővíteni mások által használt programok tapasztalatával/lerásaival ezért ha valakinek újabb "FAQ-pont" jut az eszébe, ill. megoldással tud rá szolgálni nyugodtan leírhatja, s aszerint bővíteni fogom /a szerző nick-jével, ha igényli e-mail címével/ a listát, vagy ha pontosítani, módosítani szeretné valamelyik pontot.
Amennyire lehet a jövőben folyamatosan frissíteni fogom a FAQ-ot.


0, A Playstation Portabe
PlayStation Portable

Adatok / Specifikáció

Technikai adatok: 480X272 felbontású 16,77 millió szín megjelenítésére képes 16:9-es képarányú és 4.3 inches kijelző, melynek fényereje maximálisan 200 cd/m2.
MIPS R4000 alapú mikroprocesszor 333Mhz (32bit), frontoldali busz 166MHz-es.
Főmemória: 32MB (Slim esetében 64 MB)
Grafikus memória: DRAM: 4MB. A PSP grafikus alrendszer 512 bites buszt használ, teljesítménye 664 millió pixel és 35 millió sokszög/s.
Akksi élettartam: kb 4-5 óra (függ: a képernyő fényességén, a hangerő-szinten, film v. játék fut-e?)
Csatlakozás: Wi-Fi (802.11b), IrDA
Firmware verziók:
Normál/Pufi-PSP: 1.00, 1.50, 1.51, 1.52, 2.00, 2.01, 2.50, 2.60, 2.70, 2.71, 2.80, 2.81, 2.82, 3.01, 3.02, 3.03, 3.10, 3.11, 3.30, 3.40, 3.50, 3.51, 3.52
PSP-Slim: 3.60
PSP-Slim & Pufi PSP: 3.70, 3.71, 3.80, 3.90, 3.93, 3.95, 4.00
Az 1.00 és az 1.50-es firmware-el rendelkező PSP-n, futtathatók "házi készítésű" játékok(Homebrew) is ill. a Dark_AleX által készített 2.71SE, 3.XX Open Edition/M33/WildC*rd FW-eken is.
Kártyaformátumok
* Memory Stick PRO
* Memory Stick Duo
Lemezformátum
* UMD

Támogatott formátumok:
Audio
* MP3
* ATRAC3
* WMA (firmware v2.60)
* AAC (firmware v2.70)
* WAV (Linear PCM)
* MP4 (konténer formátum)
* AAC + 3GP Video

Videó
* MPEG-4
* MPEG-4 Part 2
* MPEG-4 Part 10 (H.264/AVC)
* SWF (firmware v2.70-től)
Képek
* JPEG
* GIF
* BMP
* TIF
* PNG

********************************************************************
PSP-csomag variációk
A világ összes pontján a PSP elérhető mind Value Pack vagy Core Pack formájában. Számos országban még Giga Pack formájában is beszerezhető (ezt 2005. október 20-án jelentették be).
Value Pack = PSP + akkumulátor + 32 MB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + csukló-pánt + Demo-lemez + hálózati töltő
Giga Pack = PSP + akkumulátor + 1 GB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + törlőkendő + Demo-lemez + hálózati töltő + USB-kábel

Ad-Hoc hálózat
Az Ad-Hoc vezeték nélküli hálózattal lehetőség van max. 16 PSP egyidejű összeköttetésére, kommunikációjára (pl.: multiplayer játéknál). Az egyik PSP-nek kell lennie a játék "host"-jának (kiszolgáló), amihez a többi felhasználó akkkor csatlakozhat, amint elkezdik keresni a kiszolgáló listákat.
A kiszolgáló PSP-nek az akkumulátor üzmedéje kb. 35%-al kevesebb lesz (ez az átvivendő adatok összetettségén múlik).
A 2.00 FW-frissítéssel a PSP az Ad-Hoc technológiát már digitális képek küldésére is ki tudja használni (két PSP között), a küld és fogad (send, receive) funkciókat használva a PHOTO menüben.

Infractructure hálózat
A PSP főmenüje megengedi a felhasználónak, hogy beállítsa a rendszert úgy, hogy tudja használni az internetet (vezeték nélküli kapcsolaton keresztül). Ez a fajta mód képes megtalálni a védett ill. nem-titkosított vezeték nélküli hálózatokat az adott területen.

Infra (PSP-Slimen már nincs)
Habár a PSPnek van IrDa portja a készülék tetejének bal oldalán, jelenleg egyetlen játék sem használja ki.
Vannak ún. házikészítésű alkalmazások, amik képesek kihasználni a PSP IrDa portját:
- TV távírányító-ként
- IrDa PDA to PSP, ami a PDA-t, mint szöveg-beviteli eszközt használja fel a PSP részére.
- IrDa File Transfer, ami adatvitelt biztosít Infra kapcsolaton keresztül
- Universal Remote (Irda porton keresztül irányíthatjuk a DVD-lejátszót, TV-t, Music Center-t vele).
=====================================================================================================

1, Alapok / Fogalmak
FirmWare /FW/ = A firmware egy olyan szoftvertípus, amely a hardvereszközbe van beépítve, és a legalapvetőbb funkciókat biztosítja a hardver működtetéséhez (esetleg figyeli az eszköz állapotát, arról információkat nyújt a külvilágnak). Jelen esetben a rendszerfile-okat tartalmazó és azokat futtató szoftver. Felfoghatjuk a PSP operációs rendszerének.
Custom FW (SE, OE, M33) = [SE = Special Edition, OE = Open Edition, M33 = March 33, *LE = WildC*rd Leaked Edition]], Dark_AleX "készítette" a hivatalos Sony-FW-ekből. Egy olyan módosítást tartalmaz, ami megengedi a PSP-nek hogy bebootoljon, a homebrew programok futásához szükséges kódokat blokkoló biztonsági intézkedéseket figyelmen kívül hagyva. Legnagyobb előnyük, hogy egyesítik az 1.5-ös FW előnyeit és a 2.71 ill. a 3.XX-es FW összes funkcióját. Nem mellesleg az iso-játékok a Game menüpont Memory Stick ikon alatt találhatóak és nem igényelnek emulált környezetet (DevHook). Ezeket 1.5-ös FW-re lebutított PSP-re érdemes felrakni. /Ha ezt látod valahol: 3.XX OE/M33, akkor az vmelyik OE FW-re vonatkozik 3.02, 3.03, 3.10, 3.30, 3.40 v. M33 FW-re vonatkozik: 3.51, 3.52, 3.71 stb./
A 3.71 M33-as Custom FW(-től felfelé) már speciális, mivel nem igényel 1.50-es FW-t, ahhoz, hogy teljes-értékűen fusson.
GEN Custom FW = a pspgen.com oldal mögé burkolózva egy egyelőre ismeretlen programozó készítette ezt az új fajta CFW-t (3.95GEN-2). (újdonság, hogy a recovery menü az XMB-ben is használható). Azonban ennek a CFW-nek van még egy-két hiányossága, ezért is ajánljuk helyette a 3.90M33-3-at...
XMB (Cross Media Bar) = A PSP főmenüje, grafikus környezete. Az ikonokat háttereket a 3.70-es FW-től felfelé ún. PTF témákkal (PSP Theme File) lehet kicserélni, míg az XMB funkcióit/kinézetét/ikonok koordinátáit/hangjait a Flash0-ban lehet - a meglévő fájlok cseréjével - módosítani.
Homebrew = "házi készítésű", azaz programozók által készített (nem hivatalos Sony) házilag készített program. Szinte mindegyik ingyenes (pl.: böngésző, msn messenger, számológép, notepad, universal remote). Ezen programok futását figyelmen kívül hagyó biztonsági réseket igyekszik a Sony befoltozni egy-egy újabb frissítéssel. A "leghomebrew-képesebb" FW az 1.5-ös volt (ill. most már az ebből "építkező" SE és az OE/M33 FW). Dark_AleX-nek hála a legtöbb HomeBrew-t át lehetett ültetni 3.XX kernelre, így azok mennek gond nélkül PSP Slim-en is.
Iso = szabványos képfile. Az UMD-lemezről készített biztonsági másolat, annak teljes tartalmával megegyező kópia (pl.: Játák ill. Film-iso-k).
CSO/DAX = az iso képfile tömörített változatai. A DAX valamivel hatékonyabb, de pl.: a Custom FW-ek nem támogatják alapértelmezetten.
Recovery menü = a sokszor emlegetett visszahozó/és beállító menü amely csak OE és M33-as Custom FW-eken érhető el. Itt lehet tbk. a pluginokat aktiválni. (belépni recovery menübe a bekapcsoláskor a JOBB-Kar nyomvatartása mellett lehet) Bővebb leírást itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=151


Ripkit = Az iso-játékokhoz készített "törés-csomag". A felesleges állományokat törli (pl.: padding file, FW-update file, angolon kívüli idegen nyelvek, háttérzenék, átvezető kisfilmek, előzetesek) [természetesen nem mindegyik játéknál találhatóak meg ezek a file--ok] , és a végén CSO-ba betömöríti. Ezeket manuálisan is el lehet végezni az UMDGen programmal.
Pad(ding)-file = az UMD-lemezen lévő (iso-ban feleslegesen helyet foglaló több száz MB-os) file, amely a jobb, hatékonyabb lemezelérést biztosítja. Oly módon, hogy a lényeges adatok (a játék) általa az UMD-lemez szélére kerülnek.
Downgrade / Downdate = A PSP aktuális FW-ének visszabutítása egy alacsonyabb verziójú FW-re (ált. 1.5-re). Fontos, hogy számos Downgrade van, válaszd ki a neked megfelelőt (a downgrade résznél fel vannak sorolva).
Korábban gondot okozott a PSP-alaplapja, most a Pandora akku módszer segítségével már lényegtelen.
Jelenleg a Pufi PSP-re kijött összes S0NY FW-t lehet downgradelni.
A SlimPSP-nél a 3.60-as FW-re lehet 3.60 M33 CFW-t feltenni, majd erre rá a később megjelenő CFW-eket.
Update = az aktuális FW-verzió frissítése egy újabbra (amely általában több funkcióval, új szolgáltatásokkal egészül ki). Figyelem: ha szeretnél iso-játékokat ill. segédprogramokat futtatni a PSP-den, akkor semmiképpen se frissíts Hivatalos Sony FW-re. Downgradeld (v. Despertar del Cementerio), majd pedig tegyél fel egy CFW-t.
Pandora Akkumulátora = A Pandora Akkumulátorral (karöltve a Pandora Magic Memory Stick-kel) bármilyen félre-flashelt (nem megfelelő módosítást használtál), rosszul downgradelt vagy letörölt flash0 tartalmú PSP-t helyre lehet hozni és bármilyen firmware-ű (1.00 - 3.XX (bármely jelenleg ismert)) PSP-t lehet 1.50-re downgradelni. Fizikai sérüléssel rendelkező vagy hardverhibás (elfüstölt processzor, eltört alaplap, stb) gépen természetesen ez sem segít.
Ennek segítsével az összes jövőbeni FW-frissítés is könnyű-szerrel kijátszható. nem kell hozzájuk külön downgrader.
Despertar Del Cementerio = "Holtak feltámadása". Pandora akku és Memory Stick szükséges hozzá. A lényege, hogy bármilyen FW-ű PSP-t (akkor is ha a Flash0 teljesen törölve lett) képes egyből 3.80 M33-as CFW-rel felruházni, nincs szükség downgrade-re. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
U.P.M.S. = Ultimate Pandora Memory Stick = Véglegesített Pandora Memóriakártya és akku. Az UPMS segítségével lehet egy állandó (véglegesített) Pandora Akkud és Mem.Sticked s mindemellett tudod normál módban használni őket ! Egyszóval ha bármikor olyan kedved van, tudsz másik PSP-tulajnak segíteni, v. a te PSP-dbe életet lehelni. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
Bővebb leírást és letöltési lehetőséget itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=322


Flashelés = ez egy folyamat. Ilyenkor a file-okat a program a PSP memóriájába másolja, ahol a rendszerindító file--ok is vannak. Ha itt valami rosszul megy végbe (pl.: nem megfelelő file-okat választ ki flashelésre az illető) (99,9%-ban felhasználói hozzá nem értés miatt), a rendszer nem fog tudni betöltődni. Van, hogy bizonyos plugineket csak flasheléssel lehet a FW-be "beépíteni", hogy az fusson rendesen.
Mielőtt bármit is módosítasz a Flash0-ban hozz létre arról egy biztonsági mentést a PC-den egy külön mappába. Ha valamelyik feflashelt fájl miatt az XMB nem menne, akkor csak visszamásolod az eredetit (recovery menü segítségével) és kész is.
DevHook /DH/ = A DeviceHook egy Firmware-emuláló program, amelynek segítségével pl.: az 1.5-ös FW-rel rendelkező PSP-n futtathatóvá válik a 3.10-es FW-t igénylő játék, ill. netezni is lehet vele (az emulált környezetben). Az emulált (pl.:3.10 FW) környezet összes funkcióját el tudjuk érni ezáltal.
Ez a program az OE, M33 CFW megjelenésével szép lassan háttérbe szorult, okafogyottá vált.
Plugin/PRX = kiegészítő illesztőprogramok, amelyek a Custom FW-ekkel rendelkező PSP-ken futtathatók, kihasználva a biztonsági réseket. (pl.: képkimentő, PSP-újraindító, automatikus iso-futtató illesztőprogram)
NAND = A PSP alaplapján elhelyezkedő Memória, ami a PSP FW-ét ill. a felhasználói beálltásokat tárolja. Mindenképpen készíts egy biztonsági másolatot a NAND-odról, mivel sok esetben ez az utolsó lehetőség, hogy megfelelően működő állapotba tudj visszahozni a PSP-d. Más tulaj PSP-jének NAND-ját szigorúan TILOS a saját PSP-dre felflashelni. Amennyiben ezt mégis megteszed, készülj fel, hogy számos funkció nem v. csak korlátozottan fog működni, mivel ilyenkor tönkreteszed az ún. IDStorage-t.
FLASH0 (F0) = A NAND Memória egy része, amely az aktuális FW-t, amely a PSP működéséhez elengedhetetlen.
FLASH1 (F1) = A NAND Memória egy része, amely registry-t és más személyes beállítást tartalmaz.
Dump = A FW egy másolata, emulációra használják. (Néha visszafejtik (ezáltal lehet módosítani a FW-t)).
1.5 = ez (volt) az a Hivatalos FW-verzió, amellyel az XMB-ből HomeBrew-kat lehet futtatni teljes kernel-hozzáféréssel. 2 könyvtár kell a homebrew program futásához, mindkettőnek ugyanaz a neve, csak ez egyik %-jellel kezdődik (ami az ikon-t, ill. a Kxploit-ot tartalmazza, a másik könyvtárban maga a program van).
Kxploit = Az a metódus, aminek segítségével HomeBrew programokat lehet futtatni 1.5-ön. Két db eBoot.pbp file-t használ, az egyiket arra használják, hogy betöltse ill. kijátssza az egyszerű FW-biztonságot (amit pont a házilag megírt kódok futtatásának blokkolására írtak), a másik eBoot.pbp pedig maga a program.
TA-082 = az "elátkozott" alaplapú PSP-model, amelyet sokáig nem lehetett downgrade-elni. Ma már mindegy az alaplap verziószáma. Persze, ha nem Pandora módszert használsz, fontos tájékozódni az alaplap verziószámával kapcsolatban.
UP - (Undiluted Platinum) - egy mod chip a PSP-hez, amely 2 NAND memóriát foglal magában, dupla FW-boot lehetőséggel. (ez a dual-chipes, dual-boot-os megoldás a TA-082-es alaplapú PSP-ken nem alkalmazható !). Drága és nem biztonságos megoldás.
ms0:/ vagy MS_ROOT - A memóriakártya gyökérkönyvtárát szokták így jelölni.
IPL = “Initial Program Loader” - Kezdeti program betöltő. A PSP elindítja az elő-IPL-t keresve a NAND-ban az IPL-t és betölti (ha ennél a folyamatnál az akku serial-ja (sorozatszáma) 0xFFFFFFFF, akkor a PSP a Memory Stick-ről fogja betölteni az IPL (a.k.a. Pandora :) )). Tulajdonképpen ez a bootolási folyamat első lépése.
IDStorage = Az IDStorage (azonosító tároló) tárol számos (130) kulcsot, amelyek a PSP-dről adnak/írnak le információt. Pl.: Sorozatszám, WLAN Mac-cím, FW-verzió stb.. Ezek egyedi dolgok, így minden PSP-n más és más ! Ha az IDStorage-ed tönkremegy (mert másvalakiét tetted fel) akkor a következő dolgok nem fognak működni: Ad-Hoc mód, UMD Játékok és az UMD Videók, HomeBrew-k és a MagicGate. Az IDStorage (néhány kulcsa) PSP-NKÉNT KÜLÖNBÖZIK & NEM LEHET ÚJRAGENERÁLNI !!! NINCS RÁ MÓD !

Mit kell szem előtt tartani PSP vásárlás előtt?
Ellenőrizd, hogy megvan-e a magyar kézikönyv.
Ellenőrizd, hogy a PSP LCD-kijelzőjén van-e pixelhiba.
Ahhoz, hogy iso-játékokat tudj majd futtatni legalább 512 Mbyte-os Memory Stick kártya szükséges. Ha használtan veszed a PSP-t, nagy eséllyel jutsz olyanhoz, amelyet már nem kell hackelni (OE/M33 FW van rajta), egyből képes futtatni az iso-játékokat.
Ha Base pack-ot / Alap-csomag-ot választasz, akkor abban nem fogsz se Memóriakártyát, se fülhallgató hosszabbítót, sem pedig tokot, ill. törlőkendőt találni. (igaz, ezeket külön-külön is meg lehet venni)

Mi a különbség a PSP Slim ill. az alap PSP között?
PSP Slim szemszögéből:
- 33%-al könnyebb (280g helyett 189g)
- 19%-al vékonyabb (23mm helyett 18.6mm)
- akksi töltés USB-porton keresztül
- gyorsabb játékbetöltés
- hatékonyabb akku-kihasználás
- nincs infra-port
- WLAN gomb átköltözött a PSP tetejére
- hangszórók elhelyezése is megváltozott
- nagyfelbontású videókat és .avi-kat (nem DivX és XviD, sima MjPeg-es) is képes lejátszani (remélhetőleg csak a FW miatt)
- új FW-t kapott (3.60), amivel képes TV-re küldeni video-t továbbítani (Video-Out-on) ill. képes mind a PS3 mind a PC winchesteréhez hozzáférni bárhol a világon (régiófüggetlen), köszönhetően az új csatlakozási opcióknak.
- PSP Slim immár 64MB memóriával rendelkezik
- Analóg Video Kimenettel rendelkezik (kábel kell hozzá)
- "Piano Black," "Ceramic White," és "Ice Silver" színváltozatokban kapható (kezdetben.. azóta van Vérvörös és Menthol Zöld is)
- Fut rajta a 3.90-es FW-rel érkezett Skype ! (Pufin nem megy)
Saját vélemény: gyengébb anyagminőség.

Honnan tudom, hogy milyen FW lehet a PSP-n (külsőleg a dobozról)?
A dobozon, a címkén található egy betű amely azonosítja a PSP FW-verzióját. Az alábbiak ismeretesek:
A-1.50 B-1.51 C-1.52 D-1.52 E-1.52 F-2.00 G-2.01 H-2.50 I-2.60 J=2.70 K=2.71
L-2.81 M-3.01 N-3.03 O-3.10 P-3.11 Q=3.30 R=3.40
R-nél nagyobb betű 3.40-es FW-nél magasabbat jelöl
PSP Slim-en min. 3.60-as FW van.

Hol tudom megnézni, hogy milyen FW van a PSP-n (melyik menüpontban)?
Menj a Settings Menüre, majd a System Settings-re, itt görgesd lefelé a System Information-ig. Az alábbi 3 sor fog fogadni: MAC Address, FW-Verzió, PSP-s Becenév.

Honnan tudhatom, hogy honnan származik a PSP?
A model szám által tudod behatárolni/azonosítani, hogy milyen régiójú a PSP. Az alábbiak ismeretesek:
PSP-1000 Japán - Basic Pack
PSP-1000K Japán - Value Pack
PSP-1000KCW Japán - Value Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000CW Japán - Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000G1 Japán - Giga Pack fehér v. fekete PSP
PSP-1001K USA - Value Pack
PSP-1002K Ausztrália és Új-Zéland - Value Pack
PSP-1003K United Kingdom - Value Pack
PSP-1004K Europa - Value Pack, Giga Pack, Basic Pack, Fehér Value Pack, Fehér Giga Pack
PSP-1005K Korea - Value Pack
PSP-1006K Hongkong és Szingapúr - Value Pack
PSP-1007K Taiwan - Value Pack
PSP-1008K Oroszország - Value Pack
PSP-1009K Kína - Value Pack
PSP-1010K Közel-Kelet - Value Pack
PSP-2000 - PSP Slim&Lite - Basic
PSP-2000K - PSP Slim&Lite - Value

Honnan tudhatom, hogy TA-082/086-os alaplapú-e a PSP?
Kinyitod a PSP-d UMD-lemez meghajtóját és ha az alábbi képpel megegyező számsort látsz akkor biztos lehetsz benne, hogy TA-082-es a PSP-d. A számsort egyébként fejjel lefelé olvasva tudod értelmezni: IC1003.
Kép

Ami most következik az nem szentírás, de igaz lehet:
A->F betűig a dobozon: biztosan nem TA-082/086:
G és H betű: valószínűleg nem TA-082/086.
I betű: elég valószínűtlen, hogy TA-082/086-es legyen
J betű és felette: valószínű, hogy TA-082/086-os alaplapja van PSP-nek.

Hová tegyem a file-okat (általánosságban) a Memory Sticken / Milyen mappába/ Mi hol van?
Ez a kis leírás a 3.XX Custom FW-ekre érvényes (alapértelmezett beállításokkal, esetünkben: 3.90M33).
Memory Stick gyökere:
--> DH (DevHook helye (az ikonok a programhoz a PSP/GAME mappába vannak)) /elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100ANV01 (h.264 (avc) codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint néz ki:MAQXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100MNV01 (normál mp4 codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint: M4VXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> ISO (ide kerülnek az iso/cso/dax file-ok)
--> PICTURE (képek helye (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))
--> PSP --> COMMON (ide jönnek általában a Böngészőhöz való kiegészítők, programok)
--> PSP --> GAME --> BOOT (automatikusan futtatandó eboot.pbp helye (Recovery menüben lehet engedélyezni))
--> PSP --> GAME --> RECOVERY (itt van az 1.50-es FW helye)
--> PSP --> GAME --> UPDATE ((Custom) FW-frissítés fájljainak helye)
--> PSP --> GAME --> 150kernelupdate (Pufi PSP-n 1.50-es kernelhez szükséges programkód helye /mappa neve bármi lehet/)
--> PSP --> GAME150 (Pufi PSP-n az 1.50-es kernelt igénylő homebrew-k helye)
--> PSP --> GAMEXXX (Homebrew Programok helye az adott CFW verziójához megfelelően, (pl.: GAME390))
--> PSP --> MUSIC (zenék helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> PHOTO (képek helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> SAVEDATA (itt vannak a játékmentések)
--> PSP --> SYSTEM --> BROWSER (ide menti a Böngésző Bookmark-okat, History-kat (Könyvjelzőket és Előzményeket))
--> PSP --> THEME (ide jönnek a 3.70 ill. a 3.71-es FW(-től felfelé) által használt ptf gyári és felhasználók által készített témák)
--> SEPLUGINS (a pluginek ide jönnek (.prx file-ok))
--> VIDEO (ide jönnek az .mp4 videók (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))

Gyk.: az xxxxx = egy 5jegyű számot takar. Te adod meg.
Megjegyzés: azért lett az MP_Root és a PSP mappa ennyiszer felsorolva mert a Wordben megformázott szöveg itt nem jól van tördelve. :)


Ezt írja ki a PSP-m: "To start, you must update the system software.". Mi ilyenkor a teendő?
Ezt akkor írja ki, ha az UMD-lemez amit betettél a PSP-be magasabb FW-t igényel, mint ami a PSP-n található. A döntés a tiéd, ha frissíted letudod játszani az UMD-lemez tartalmát, de nem tudsz majd iso-kat futtatni (ha CFW-t használsz, akkor nem fogja engedni a hivatalos FW-re való frissítést (3.40OE-A verziószámtól fölfele...), mivel ez egy biztonsági patch).

Letöltöttem egy játékot, de nem tudom hová másoljam?
Természetesen hivatalos FW-rel nem fogod tudni futtatni az iso-játékokat.
Az iso/cso/dax (utóbbi 2 tömörített iso-file) file-okat a Memory Stick gyökérkönyvtárában lévő iso mappába kell bemásolni (ha nincs iso mappa rajta, létre kell hozni) USB-kapcsolaton keresztül (Settings menüpont, majd USB Connection-re nyomj egy X-et).

Próbálom elindítani a programot, de ezt a hibaüzenetet kapom vissza: "The Game could not be started (80020321).".
Valószínűleg HomeBrew programot akartál futtatni egy arra nem alkalmas (hivatalos) FW-verzión, vagy pedig (kikapcsolt állapotban van a No-UMD opció [Recovery Menü leírásánál részletezve van]) elfelejtettél betenni egy Demo v. Játék UMD-t.

Ha Windows-ban formázom a Memory Sticket milyen file-rendszer típust válasszak ki?
FAT 16

Hogy tudok zenét/képet (mp3) felmásolni a PSP-re?
USB kapcsolaton keresztül a Memory Stick PSP/Music mappájába kell bemásolni az mp3-akat, PSP/PHOTO a kép-file-okat.

USB-n keresztül Total Commanderrel iszonyat lassan (max. 6-700kbyte/mp) tudom csak felmásolni a file-okat.
Megoldás: Windows Intéző ! Másold ezen keresztül. (az újabb 7-es verziójú Total Commanderrel már nincs ilyen probléma)

Kompatibilis-e a 4GB/8GB-os Memory Stick a PSP-vel?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-k számára igen. Lehetőség szerint próbáld ki. Igyekezz High-Speed-es kártyát venni.

Honnan tudhatod, hogy hamis-e a Memory Stick amit vettél?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-knél rámész pl.: XMB-ben a GAME menüre majd a Memory Stick-re menj, nyomj rá egy 3SZÖG-et, majd pedig egy O-t. Ha a MagicGate mellett UnKnown felirat díszeleg, akkor 100%, hogy hamis.

Mi az a stuck/beragadt pixel ?
Nem más, mint a folyamatosan fényesen világító pixel. A Beragadt pixel sajnos előbb-utóbb minden PSP-t elér. Nem garanciális hiba ! Javítani ("helyrerázni") kis százalékban, de lehet. Az egyik Program neve: Pixer. A programot a Game menüből lehet elérni (Bemásolás után :)). Ilyenkor egy olyan program fut majd, amelyik véletlenszerűen rajzol ki színes függőleges vonalakat az egész képernyőt beterítve, ami folyamatosan vibrál, frissíti a képernyőt, mozgásba hozza a színeket.
Linkek a pixel-hiba javítására készült programokról:

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=8934

 

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=7975

 

http://pspupdates.qj.net/Pixer-Fixer-sa ... /aid/76860Miért ilyen halk a PSP-hez kapott gyári fülhallgató?
Azért, mert a Sony direkt ilyen halk, kis-teljesítményű fülhallgatót gyártott, a felhasználók halláskárosodásának elkerülése végett.

Lehet helyettesíteni a Sony fülhallgatóját sajáttal?
Lehet, amennyiben kis jack-dugó kivezetése van (v. nagy, s ahhoz meg veszel egy átalakítót). Saját fülessel sokkal nagyobb hangerő érhető el.

Meddig bírja az akksi? Hány óráig kell tölteni, hogy fullon legyen az akksi?
Nem lehet egyértelműen megadni, hogy hány óráig bírja. Az attól függ, hogy éppen mit használsz a PSP-n, ill. hány Mhz-en üzemel. Általában olyan 4 óra intenzív játékidőt kibír.
Kb. 3 óráig kell tölteni a teljes feltöltéshez.

Akku-töltés közben lehet játszani a PSP-vel?
Igen, lehet.

Mi van akkor, ha játék közben lemerül a PSP-m akksija? (Elveszítem az addig elért szintet a játékban?)
Semmi pánik. Ilyenkor szépen fogod és rádugod a hálózati töltőt. Kb. 5 perc múlva már folyamatosan tudod használni a PSP-d; bekapcsolod s a lemerüléskor éppen félbehagyott ponton folytatod a játékot. (bizonyos (régebbi) FW-eken nem minden esetben működött jól..)

Mennyire verődik vissza a napfény a PSP kijelzőjéről?
Eléggé:). Igyekezz árnyékosabb helyet keresni, ha játszani akarsz vele erős napfénynél.

Mi az esélye annak, hogy véletlenül Updatelem a PSP-men lévő FW-t a Game menüben megjelenő ikonra kattintva?
Ahhoz, hogy ezt véletlenül összejöjjön, annak annyi az esélye, mint hogy Magyarország Világbajnok lesz az elkövetkezendő 20 éven belül, fociban ! :) /jó párszor le kell OK-znod ahhoz, hogy frissítse/.
Ha magasabb FW van a PSP-den kizárt dolog, hogy "frissítsd".

Lehet UMD-lemezt másolni PC-n? Vagy van rá valamilyen különleges UMD-író?
Nem lehet ! A Sony nem adta meg az engedélyt az írható UMD-lemezek gyártására, a kalózmásolatok elterjedését megelőzendő. Maximum gyári körülmények között lehet másolni. Otthoni UMD-író nem létezik, valószínűleg soha nem is fog.

Teheti tönkre a PSP-t a HomeBrew programok futtatása?
Mivel mind nyílt forráskódú (nem hivatalos) programok, ezért előfordulhat, hogy néha kifagyasztja a PSP-d (lehet, hogy picit hibás a programkód). Ekkor kapcsold ki a PSP-d oly módon, hogy a power-gombot felfelé nyomva tartod (míg ki nem kapcsol) [kicsit hosszabb ideig, mint normál kikapcs esetében].

Hogy lehet, hogy a PSP-m hátterének színe havonta változik?
Úgy, hogy ha még mindig a default (alapértelemezett) háttérbeállítást használod.
Az alábbiak szerint változnak a háttérszínek:
Január = Szürke
Február = Sárga
Március = Világoszöld
Április = Rózsaszín
Május = Sötétzöld
Június = Világos lila
Július = Világoskék
Augusztus = Kék
Szeptember = Lila
Október = Sárga
November = Barna
December = Piros

Egyik napról a másikra nem futnak a OE/M33 FW-ű PSP-men az iso-játékok, mit tegyek?
2xer futtasd le a Reset To Default Settings-et (Alapértelmezett beállítások visszaállítása) v. Formázd le a Flash1-et.

Nem futnak a demo játékok, pedig OE/M33 (tehát Custom FW) van a PSP-men?
Állítsd át a homebrew kernelt a Recovery menüben (Configuration alatt található) 1.50-ről 3.XX-re. (pl.: 3.90M33-on állítsd át 3.90-re a mappa-kernelt)

2, FW-Történelem

FW-történelem: Miben változott 1.5-től 4.00-ig a Sony FW-e?
(A FW-változások időrendben csökkenően követik egymást (megjelölve a kiadás dátumát ill. a változatokat), felsorolva, hogy mik változtak (a korábbi FW-ek angol forrásáért köszönet ass-nek))
Az alább listázott összes FW-t (PSP típustól függetlenül) a Despertar Del Cementerio módszerrel (Pandora akku és Pandora Memory Stick segítségével) lehet hackelni.

PSP-FirmWare verzió: 4.00 [Slim & Fat] (Június 17, 2008. Japán és USA változat)
- [Hálózat] menüpont alá bekerült egy új funkció: [Internet Seach] néven (lényege, hogy a google segítségével listázza ki a találatokat).
- [Videó]: mostantól lehetőség van a videólejátszási sebesség változtatására lejátszás közben a FEL/LE nyilakat megnyomva.

PSP-FirmWare verzió: 3.95 [Slim & Fat] (Április 7, 2008. Japán és USA változat)
- PSX-játékoknál a gombkiosztást tudod megváltoztatni tetszés szerint. [Home gomb megnyomása után [Controller Settings] > [Assign Buttons] és végül [Custom]]
- Remote play (Távirányítás mód): Home gomb megnyomására -> kilépésnél lehetőség van kikapcsolni a PS3-at [Quit and Turn Off the PS3 System] v. hagyni hogy tovább dolgozzon [Quit Without Turning Off the PS3 System] .
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.93 [Slim & Fat] (Március 18, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció a Japán verzióban mostantól támogatott (csak Slim-en elérhető)
- Hálózat: 20 új Net-rádió csatorna került bele
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.90 [Slim & Fat] (Január 30, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció (csak Slim-en elérhető)

PSP-FirmWare verzió: 3.80 [Slim & Fat] (December 18, 2007. Japán és USA változat)
- Hálózat: Internet Rádió mint új funkció
- RSS Csatorna: a csatornákat most már OPML formátumban is be lehet importálni
- RSS Csatorna: a fotók most már itt is megjelennek
- Zene: Új vizuális effektek

PSP-FirmWare verzió: 3.73 [Slim & Fat] (November 29, 2007. Japán és USA változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.72 [Slim & Fat] (Október 30, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.
1Seg Tuner is bekerült az RSS csatornák listájába.

PSP-FirmWare verzió: 3.71 [Slim & Fat] (Szeptember 12, 2007. Japán változat)
- A Theme mappa automatikusan létrejön .
- PSPot funkció törölve.

PSP-FirmWare verzió: 3.70 [Slim & Fat] (Szeptember 11, 2007. Japán, USA és UK változat)
- Beállítások: Új gyári témák használata a "Themes" alatt (.ptf kiterjesztéssel). Amelyeket a Memory Sticken a PSP/THEME mappába kell helyezni. (A kiválasztott témát a PSP Flash-memóriája tárolja, így a MemoryStick kivétele esetén is működik.)
- Videó: "Scene Search" opció a videó lejátszásánál. (Ezzel az éppen játszott videó közben tudsz egy kiválasztott jelenetre ugrani, 5, 15 stb perc (amennyit beállítasz)).
- Videó: "Consecutive playback" [folyamatos lejátszás] a Settings/Video Settings-nél. Ezt on-ra állítva az összes (MemSticken tárolt) videót egymás után lejátsza, anélkül, hogy visszalépne az XMB-be.
- Videó: "Playback of 1-Seg video files" [1-Seg TV Tuner-rel rögzített videó-fájlok lejátszása]. Sajna ezt csak a Japán felhasználók tudják kihasználni.
- Képek: most már zenelejátszás közben is nézhetsz fotókat. (akár diavetítést is indíthatsz)
- Hálózat: gomb-beállítás/hozzárendelés lehetősége a Remote Play opciónál.
- Hálózat: a PortableTV ikont törölték.
- [XMB]: számos helyen kis ikon jelenik meg, amolyan mini-súgóként, hogy melyikkel is lehet előcsalni az opciókat.
(Csak PSP-Slim felhasználóknál!):
- TV: 1-Seg adat-sugárzás támogatása. Ezek ilyen adatok lehetnek: feliratok, internet-linkek, játék-statisztikák stb.
- TV: 1-Seg jelek továbbítása TV-Out-on keresztül olyan megjelenítőkbe (TV-k), amelyek nem támogatják a Progresszív jeleket.

PSP-FirmWare verzió: 3.60 [CSAK PSP-SLIM-hez!] (Július 11, 2007. Japán és USA változat)
- Beállítások / TV - Switch Video Output (Video-kimenet átváltása egy a PSP-hez csatlakoztatott eszközre)
- Video: .avi file-ok lejátszása + HD tartalmak lejátszása.
- Töltés USB-porton keresztül
Valószínűsíthetően biztonsági patch is került bele.

PSP-FirmWare verzió: 3.52 (Július 24, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.51 (Június 29, 2007. Japán és USA és UK változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [Lumines exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.50 (Május 31, 2007. Japán és USA és UK változat)
Hálózat:
- PSP csatlakoztatható a PS3-hoz Interneten keresztül - Remote Play funkciót használva.
- Remote Play kapott egy új opciót - Kommunikációs beállítások [Communication Settings]
- RSS Channel kapott egy új funkciót: RSS Csatorna Útmutató [RSS Channel Guide].

PSP-FirmWare verzió: 3.40 (Április 19, 2007. Japán és USA változat)
PSX: - A játszható (támogatott) PSX-es játékok száma tovább nőtt.
- A PSX mentési file-jainak (saved data) formátumát most már a PSP ill. a PS3 is támogatja.
Játék: - Certificate Utility ikon törölve lett. (mostantól az így kapott infót az alábbiak szerint lehet megtekinteni: ki kell választani a játékot amelyikről több infót szeretnél megtudni, majd nyomd meg a :H: gombot (előjön a kis oldalsávos menü), ezután pedig az Information szövegre kell :X:-et nyomni.)
- valószínűleg a biztonsági réseket is igyekeztek befoltozni...

PSP-FirmWare verzió: 3.30 (Március 27, 2007. Japán változat)
PSX: - Lemez olvasási sebességének beállításának lehetősége a PSX-es játék alatt [Standard v. High] - PSX játék közben megnyomod a Home gombot s akkor jön elő
Hálózat: - RSS Csatornáknál is megjelenik most már az ún. "thumbnail" (mini előnézeti kép)
Video: - Videóknál szintén thumbnail ikonok megjelenése (pl.: egy mappába kell ("VIDEO") tenni a .mp4 file-t, ill. a .jpg file-t, ugyanolyan nevű kell legyen a .jpg file is.)
Video: - Felturbózott Video-Felbontás támogatás (lejátszás) az alábbi codec-kel készült film-file-ok esetén:
MPEG-4 AVC(H.264) video, Main Profile (AVC CABAC)
A felbontások pedig a következők lehetnek: 720×480/352×480/480×272

PSP-FirmWare verzió: 3.11 (Február 8, 2007. Japán változat)
Játék-patch: A PlayStationNetwork online áruházába (Japánban) felkerült, PSP-re megvásárolható PSX-es játék, az R-Type futtatását javították vele.

PSP-FirmWare verzió: 3.10 (Február 4, 2007. USA, Angol és Japán változat)
Játék: Playstation Network-ön keresztül elérhető címek (játékok) újabb bővítése.
Hálózat:
- Új funkció: LovationFreePlayer-en keresztül MPEG-4 AVC kódolású mp4 file-ok letöltésének lehetősége [Az alábbi LocationFree bázisállomásoknál érhető el: LF-PK20 (Japán) vagy LF-B20 és LF-B10 (USA)].
- Web Browser beállításoknál új funkció: Memóriakímélő (v. memóriatakarékos) üzemmód (ilyenkor a Web Böngésző kevesebb memóriát használ, de cserébe a képek megjelenítésének minősége rosszabb lesz)
Beállítások: [SETTINGS / SOUND SETTINGS]
- Új funkció: Dinamikus Normalizer/Volumizer: Leszabályzott hangerő a lejátszandó zenéknél.
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [GTA LCS exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.03 (December 20, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Játék: További PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele. A PlayStation 1-es játékokat PlayStation 3-on keresztül lehet letölteni.

PSP-FirmWare verzió: 3.02 (December 6, 2006 USA. Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette (biztos szegény Dark_Alex-től féltek? ezért kár volt a gőzért? 3.02 OE:)).

PSP-FirmWare verzió: 3.01 (November 22, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.00 (November 21, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: [Remote Play] funkció elérhető. (PS3-at lehet vele joypad-ként irányítani)
[Online Manual] - Online elérhető a rendszer beállításaira vonatkozó leírás
[Timer Settings] - Az RSS (hírolvasó) csatornákat lehet vele előre beállított időben letölteni.
Játék: PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele ettől a verziótól kezdve.
Zene: 3x-os előre- ill. hátratekerés opcióval bővítették.
Megjelent a Zenei Vizuális hatás opció is (mint winampban a Milkdrop pl.:).
Video: Motion JPEG (M-JPEG) formátumot is le tudja mostantól játszani
[Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Videórögzítés támogatása/
Photo: [Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Digitális fényképezés támogatása/
Beállítások: [UMD Automatic Start] opció mostantól elérhető.

PSP-FirmWare verzió: 2.82 (Október 26, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.81 (Szeptember 7, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.
Egyéb: A 4 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.80 (Július 27, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: RSS csatornán keresztüli video ill. kép-letöltés.
Mostantól lehet elérni és kihasználni annak minden előnyét Wi-Fi-n keresztül a LocationFree Player-nek.
Zene: AAC file-ok lejátszása (.3gp kiterjesztéssel).
Beállítások: A [Network Settings] > [Infrastructure Mode] alatt most már megtalálható az Automata mód is.
Egyéb: Mostantól a Memory Stick Duo gyökérkönyvtárába is be lehet rakni a MUSIC, PICTURE, VIDEO mappákat, és onnan is le tudja játszani az adott tartalmat.

PSP-FirmWare verzió: 2.71 (Június 1, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: a PSP Internet Browser-én keresztül, most már le lehet tölteni a hivatalos játékdemo-kat és le lehet menteni a Memory Stick-re.
A Video-file-okat most már helyesen mutatja a LocationFree Player, mikor egy külső (jeladó) egységet kiválasztunk.

PSP-FirmWare verzió: 2.70 (Április 25, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: Macromedia Flash 6 (nem mindent tud lejátszani) tartalmak lejátszása az Internet Böngésző segítségével.
De ehhez előtte aktiválni kell a Flash opciót.
Bővült az Internet Browser Tools menüpontja: a Connection Settings-el /Csatlakozási beállítások/.
RSS csatornán keresztül le lehet menteni az audio-file-okat a Memory Stick-edre.
LocationFree Player Beállítás panelje alatt a [Rate], egy új funkcióval bővült (Automatic).
Zene: A lejátszható AAC audio-fileformátumok közé egy új kiterjesztés lett hozzáadva.
Beállítások: Új opció: Flash Player engedélyezése [System Settings / Enable Flash? Player]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).
RSS Csatorna Beállítások, mint új opció lett hozzáadva.
UMD Video L/R Gombok beállíthatósága [Settings / Video Settings] (UMD Video közben tiltva/v. engedélyezve legyen a két "KAR").
Egyéb: A 2 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.60 (November 29, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: RSS Channel
új opció: a LocationFree Player Control panelén: Hangerőszabályzás (Volume Adjustment)
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Simplified Chinese (GB18030)] és [Traditional Chinese (Big5)] nyelvi kódolás is.
Copyright-védelemmel ellátott video most már letölthetőek az Internet Browser-en keresztül Memory Stick-re.
Zene: WMA (Windows Media Audio) file-formátum lejátszásának támogatása. [WMA9 ill. WMA9 Lossless és copyright- védett WMA file-okat továbbra sem támogat.] /Ahhoz, hogy le is tudd játszani a WMA-kat aktiválnod kell a Settings menüben az Enable WMA Playback opciót./
Beállítások: Új opció: WMA lejátszás engedélyezése [System Settings / Enable WMA Playback]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).

PSP-FirmWare verzió: 2.50 (Október 13, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: LocationFree Player
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Auto-Select] és az [Unicode (UTF-8)] kódolás is.
új opció: az Internet Browser / Display Mode / Text Size: most már elmenthető a Szöveg mérete.
új opció: elmenthető az Internet Explorerben megnyitott oldalak előzménye.
Video: Copyright-védett video lejátszása (Memory Stick-en a Video mappában lévő file-okra vonatkozik).
Beállítások: új opció: idő beállítása internet által/interneten keresztül [Settings / Date and Time / Date & Time Settings]
új biztonsági metódus a hálózati beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (AES)
Egyéb: Koreai karakterek beviteli lehetősége az On-Screen Keyboard-nál (Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menü).

PSP-FirmWare verzió: 2.01 (Október 3, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.00 (Július 27, 2005. Japán; Augusztus 24, 2005. USA; Szeptember 1, 2005. Anglia)
Hálózat: új funkció: Internet Böngésző
Video: A Memory Stick-ről megnyitott video-file-ok 4:3 arányú megjelenítésének támogatása
Go To (Ugrás) funkció megjelenése az UMD-Video és UMD-Zene lemezeknél.
A-B Repeat funkció (A->B-ig ismétel, A,B: user által meghatározott kezdő és végpont) az UMD-Video, UMD-Zene lemezeknél és a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Audio opció megjelenése a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
MP4 (AVC) video-file-ok lejátszásának lehetősége a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Zene: ATRAC3 audio-file-formátum lejátszásának támogatása.
MP4 audio (MPEG-4 AAC) és WAV (Linear PCM) file-ok lejátszásának lehetősége
Photo: Háttérkép beállításának lehetősége
Képküldés funkció (Wi-Fi-n keresztül)
Megtekinthető új kép file-formátumok: TiFF, GiF, PNG, BMP.
Beállítások: új nyelv: Koreai [System Settings-ben lehet beállítani]
új funkció: Character Set, [System Settings] (Kódlap beállítható)
új opció: Theme Settings (Téma beállítások)
új biztonsági mód: Internet Browser Start Control [Security Settingsnél állítható be]
új biztonsági mód a Hálózati Beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (TKIP)
bővített beviteli mód: Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menünél: web-címek "parancsikonja" (pl: "http://" egy gombbal be lehet állítani, nem kell beírni minden egyes karakterét külön, külön)

PSP-FirmWare verzió: 1.52 (Június 15, 2005. USA)
Zene: UMD-ZENE lemezek most már lejátszhatóak a Music menüben.
Beállítások: Megerősítették a rendszerszoftver biztonságát.

PSP-FirmWare verzió: 1.51 (Május 18, 2005. USA)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 1.50 (Március 23, 2005. Japán)
Beállítások: Új (beállítható) nyelvekkel bővült a PSP: Német, Spanyol, Francia, Olasz, Holland, Portugál és Orosz
Video: Sleep-módból (készenléti állapot (Power gombbal lehet aktiválni)) való visszatérés után folytatni lehet a video- lejátszást.
Zene: Sleep-módból való visszatérés után folytatni lehet a zene-lejátszást.

3, OE FW-ek (+M33) és Downgrade
frissítve: 2008.03.17-én

Teheti tönkre a PSP-t a downgradelés?
Végül is igen, mivel a PSP Flash memóriájában végez változtatást és így előfordulhat, hogy rosszul sül el a dolog. De ez csak abban az esetben igaz, ha nem megfelelően és nem elég körültekintően olvasod el a Downgrade (butítás) leírását ill. nem előtte nem néztél utána, hogy milyen a PSP-d FW-e. (Az alaplap fontossága csak a régebbi downgrade módszereknél fontos)
Természetesen ebben az esetben működik a Pandora módszer ! (PSP Slim-nél egyelőre nem)

Az 1.5-ös FW és a 3.52 M33 FW között mi a különbség?
1.50 Előnyök
+Minden HomeBrew program működik
1.50 Hátrányok
-Devhook kell az új/újabb játékok indításához
-Memory Stick 4GB fölött nem támogatott
-Csak MP3, JPG és MP4-et támogat (habár DevHook-kal orvosolható a probléma)
-Nincs Web-Böngésző (szintén DevHook-kal orvosolható a probléma)

3.52 M33 FW Előnyök
+Az XMB teljes személyreszabhatósága (ikonok, feliratok (a Böngésző az kivétel), hangok stb...)
+Hackelt PSX Emulátor (lehetőség van a saját PS1-es Játék-lemezeid Biztonsági mentéseivel (na persze:)) átalakítva és betömörítve Eboot file-ba való játszásával)
+PRX-Pluginok futtatása a Memory Stickről (CPU húzás 333MHZ-re, Brightness Level 4, Cheat Module...)
+PSP iso-k/cso-k betöltése XMB-ben (v. ha így jobban tetszik: Grafikai környezet, főmenü, Game menüpontból) (Akksi kímélő és gyorsabban betöltési idő)
+Közel az összes 1.50-re írt Homebrew működik rajta [GAME150 mappában] (mivel a 3.52 M33 FW az egy módosított hibrid-FW, az 1.50 és a 3.52 együttese)
+Nem foglal helyet a Memory Stick-en (Minden a Flashben van eltárolva, míg a DevHook a Memory Stick-en csücsül)
+4GB feletti Memory Stickeket is támogat
+Devhook támogatás
+1.00 Eboot támogatás
+Auto Eboot betöltés (automatikusan elindít egy programot ami a BOOT mappában van eboot.pbp néven (lehet hogy a PS1-es játékot is betöltené így lendületből?))
+Az összes UMD-játékot lejátssza amik a következő FW-t igénylik: 2.00-3.52
+WMA, H264, Flash és még számos médiatípus lejátszását támogatja
+UMD-Autostart BE/Ki (új szolgáltatás/ v. ha jobban tetszik: feature)
+/Visszahozó mód/Recovery Mode (Visszahozza a "félig-halott" PSP-t ill. számos speciális beállítást innen lehet elérni (pl.: pluginek engedélyezése))
+100%-os NoUMD-Mód (Meghosszabbítja a Laser-fej egység élettartamát, azáltal, hogy backupokat (iso/cso) futtatunk UMD lemez helyett (ettől függetlenül van olyan játék amelyiknek kell UMD-lemez az induláshoz, legalább egy UMD-Demo disc))
+Teljes Kernel hozzáférés
+Régiómentes
+SCE logo átugrás lehetősége (Sony Computer Entertainment logo)
+WMA és Flash Player aktiválása (Recovery menüben lehet megcsinálni)
+X, O Gomb változtatható (pl.: Japánból behozott PSP-khez)
+PRX-ek flashelésének lehetősége
+Document.dat a PSX-Emulatorhoz (cheat-ek futtatásához kellhet)
+480x272, 720×480, 352×480 felbontású MP4-AVC videók támogatása (most már nincs a 768kbps-es minőségi limit sem)
+Bármikor downgradelheted vissza 1.5-re (ha vmi nagyon rosszul sülne el).
+UMD/ISO ill. XMB CPU-sebesség beállíthatósága a Recovery menüben + az XMB-ben is
+Flash0 ill. Flash1 közvetlen elérése USB-n keresztül
+ISO-játékok törölhetősége a Memory Stick-ről XMB-ben
+ Védelmi patch: ami megakadályozza a FW-t, hogy magasabb FW modulokat futtasson (nem frissít hivatalos S0NY FW-re ! :)).
3.52 OE-A Hátrányok
-Néhány savegame, amit 1.50 alatti Devhook-kal "hoztunk létre" nem működik
-NoUMD-Mód néhány játéknál nem működik /Hála a S0NY NP9660-meghajtónak közel 100%-os a No-UMD mód./
-Majdnem tele van a Flash0 [PSP memóriája] (Nem marad túl sok hely nagy Gameboot.pmf-ekhez pl) - kis trükkel orvosolható
-Location FreePlayer eltávolítva (Mivel nem maradt sok hely a Flash0-ban. Habár használta ezt egyáltalán valaki?)
-Nagy Koreai Betűkészlet eltávolítva/"átirányítva" a Flash0-ból

3.52/60/71 M33 CFW kontra 3.90 M33-2. Melyiket válasszam? Frissítsem-e a meglévő Custom FW-t?
Tudni kell, hogy minél frissebb FW-ed van, annál több funkció érhető el és annál kevésbbé fordulhat elő, hogy egy adott játék ne induljon el.
A 3.80-as FW-től felfelé a S0NY elszúrta a memórkártyák kezelését (nem ismerte fel a kártyát ill. a rajta lévő adatokat), azonban ezt Dark_AleX egy patch-el megoldotta, így már ez a probléma is elillant.
Patch + leírás itt:

http://em82.extra.hu/?p=292Mennyivel rosszabb a hivatalos S0NY 3.52 FW a 3.52 M33 /Dark_AleX FW-hez képest?
- Nem futtahatók rajta HomeBrew programok.
- Nem futtathatók rajta iso/cso játékok.
- PSX-es játékot csak és kizárólag PS3-ról tudsz "rá" letölteni.
- Beépülő modulokat (pluginek) ugyancsak nem tudsz rajta alkalmazni
- WMA és Flash Player-t netes kapcsolattal lehet csak aktiválni
- Nem lehet testreszabni az XMB-t.
- Nincs Recovery-módja (visszahozza a félig halott PSP-ket (pl.: rossz flashelés után))

Dark_AleX OE FW történelme:

viewtopic.php?t=210Az 3.40 OE-A FW és a 3.52-es M3 CFW között mi a különbség?
Sokkal jobb No-UMD kezelő pluginja van az M33-as FW-nek.
XMB-ben megjelenő mini-"Recovery menü".

Ha hivatalos firmwarrel rendelkező PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni? /frissítve: 2008.03.17//
Vegyük csak sorjába:

1.51 & 2.71-es firmware esetén
- NEM TA-082 alaplappal ===> Katt ide
- TA-082 alaplappal ===> Katt ide
2.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.03 firmware esetén alapaptól függetlenül ===> Katt ide (2.00-s GTA-LCS UMD kell hozzá)
3.50 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide (patcheletlen Lumines UMD kell hozzá)
3.51 & 3.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===>Katt ide
3.60 firmware esetén Slim&Lite PSP-vel alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.90 firmware és későbbi fw-ek esetén ===> Katt ide

A fenti lehetőségek közül válaszd ki neked melyik a megfelelő. Ha neméppen olyan FW van a PSP-den, mint a felsorolt downgrade lehetőségeknél említettek, akkor frissíts a megfelelőre. (Ha pl.: 3.10 van a PSP-den, akkor 3.50-re v. Pandora módszer)

Ha 3.50-s v. az alatti FW-ű PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni?
- Ha 1.5-ös a PSP FW-e (és nem TA-082-es alaplappal rendelkezik) akkor: Használhatsz DevHook-ot a játékokhoz, vagy frissíted egy Custom Firmware-re (pl.: 2.71-SE C'' v. 3.XX OE-A).
- Ha hivatalos S0NY FW van a PSP-den, akkor előtte a megfelelő Downgrader segítségével (fentebb látható) butítsd vissza 1.5-re, majd ezután installáld fel a 3.XX OE/M33 FW vmelyikét. (PSP-Slim esetében 3.60 M33 a minimum CFW, amire frissíteni tudod. 1.50-re nem lehet downgrade-elni.)

3.XX OE/M33 FW van a PSP-men, hová rakjam a HomeBrew programokat?
Alapértelmezésben - ha nem változtattad meg a Recovery menüben - akkor a Memory Stick PSP/GAME390 mappájába kell bemásolnod, hogy fussanak a programok. /Azért a programhoz készített readme-t olvasd el előtte !/

Kezdő vagyok, nincs kedvem letöltögetni 5 helyről a megfelelő file-okat, honnan tudnám letölteni vmelyik OE/M33 FW-t

3.90M33-2 Pack + 3.52 M33 + Hun-MOD (magyarosítás) + leírás itt
3.52 M33 CFW + leírás itt
Aktuális Custom FW-packok pluginokkal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

авиабилеты москва калининград туда и обратно

(CoreyGlugs, 2019.04.30 20:50)

Ради того воеже доказать быль ущемления прав пассажира, нуждаться наличие «улик». Максимальные габариты багажа также устанавливаются компанией, осуществляющей авиаперевозку. Нас уже ждал избранник встречающей стороны. Эти советы помогут вам избежать застойных явлений в ногах. Исходя из этой статьи, пассажиру дается шестимесячный срок ради того, дабы предъявить претензии к авиакомпании. На самом деле, общедоступный – не следовательно плохой.- разнообразные драгоценные камни, возьмем, алмазы, естественный жемчуг, рубины, александриты, сапфиры, изумруды (следовать исключением находящихся в пользовании личных ювелирных изделий);Ежели происходит медленность времени вылета, вам следует обратиться к сотрудникам аэропорта, которые должны выдать справку с указанием времени задержки авиарейса либо поставить в вашем билете специальную отметку (в виде штампа).
<a href=https://triptofly.ru/ekaterinburg-moskva-aviabilety-tsena.php>екатеринбург москва авиабилеты цена</a>
[url=https://triptofly.ru/moskva_simferopol_aviabilety_deshevo.php]авиабилеты москва симферополь туда и обратно[/url]
https://triptofly.ru/moskva-kaliningrad-aviabilety-aeroflot.php - москва калининград авиабилеты аэрофлот

Снотворное, даже легкое, также нежелательно, после него чувствуешь себя разбитым и для нижеследующий день. Известный порядок позволяет сэкономить порядка 80% от первоначальной стоимости такого билета. Россияне.Сбалансированный вариация с приемлемой ценой и уровнем обслуживания - улучшенный эконом. В первую очередь – это возможность зарабатывать премиальные (alias «бесплатные») авиабилеты. Осуществить оплату билета можно, приехав в офис компании alias агентства, или воспользоваться услугами оплаты вследствие интернет, используя банковскую карту alias одну из виртуальных платежных систем, в которой должен предварительно зарегистрироваться и внести в виртуальный кошелек достаточную ради оплаты билета сумму денег. Бесподобный временной расстановка – не менее трех часов, или вы рискуете опоздать для будущий рейс. Когда осуществляется организованный выезд либо въезд группы несовершеннолетних лиц, которую не сопровождают близкие родственники, то декларирование товаров таких лиц осуществляется руководителем этой группы. Предварительно посадкой в самолет обязательно проводится проверка документов: документов, удостоверяющих человек, тех, которые предъявлялись присутствие покупке билета, а для международных рейсах также является обязательной маршрутная квитанция к электронному билету с обозначением точек транзита и информацией относительный обратном билете. Ради будущих мам нуждаться бомонд, сколько авиаперелеты при сроках беременности 7 и более месяцев недопустимы. Уединенно единовременно после полет пассажиров кормили обедом. Оплату дозволено произвести и через различные платежные терминалы (примем, QIWI), в этом случае вероятно исключение суммы комиссии предварительно 3%, но не более 500 рублей. Безвыездно системы лайнера имеют многократный наличность прочности.Гордо внимание, сколько физическому лицу, которое достигло 17 лет, присутствие осуществлении авиаперелетов дозволено без уплаты таможенных пошлин перевозить следующие товары:Здесь постоянно общее и нет никаких привилегий. Тарифная порядок у каждой компании своя, но в целом просматриваются и некоторые общие тенденции. Если физическое рожа несогласно с решением должностного лица, представляющего таможенный орган, то такое решение может красоваться обжаловано. Занятия.В Лондон летели для самолете английской авиакомпании British Airwas. Все следует разуметь, что перевозчик компенсирует понесенные расходы лишь в часть случае, когда довольно доказана вынужденность данных затрат. Вам не придется своенравничать, поминутно проверяя для месте ли он. Накануне полёта не употребляйте алкогольные напитки. Согласитесь, бережливость весьма ощутимая, а получить ее позволяют специальные бонусные программы некоторых авиакомпаний. Поэтому лучше одновременно заказать авиабилеты в Грецию и насладиться новым миром весь, чтобы были приятные книга для долгие годы.

asofrt.aclenig.se

(asofrt.aclenig.se, 2019.04.30 20:38)


Awesome blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple tweeks would really make my blog jump out. Please let me know where you got your design. Thanks
asofrt.aclenig.se

клипса для пленки на теплицу

(IvanBlisy, 2019.04.30 19:32)


<a href=https://astrahan.agrohoztorg.ru/product-category/geotekstil/>геотекстиль астрахань</a>
[url=https://astrahan.agrohoztorg.ru/category/публикации/]капельный полив астрахань[/url]
https://astrahan.agrohoztorg.ru/product-category/zakvaska-biolakt/ - биолакт бактерии для подстилки в астрахани

сетка для сена

(Thomasplony, 2019.04.30 18:54)


<a href=https://ehlista.agrohoztorg.ru/product-category/stroitelnye-membrany-izolteks/>сухая смесь пенетрон для гидроизоляции бетонных поверхностей</a>
[url=https://ehlista.agrohoztorg.ru/product-category/sadovye-reshetki/]сетка пластиковая[/url]
https://ehlista.agrohoztorg.ru/product-category/geotekstil/ - геотекстиль цена

ведро оцинкованное 12 л цена

(GlennneP, 2019.04.30 18:16)


<a href=https://majkop.agrohoztorg.ru/product-category/kapelnaya-lenta/>капельный полив купить </a>
[url=https://majkop.agrohoztorg.ru/product-category/moskitnaya-setka/]маскировочная сетка[/url]
https://majkop.agrohoztorg.ru/ - агроспан укрывной

сетка затеняющая ростов на дону

(KevinKeync, 2019.04.30 17:36)


<a href=https://agrohoztorg.ru/product-category/kapelnaya-lenta/>капельная лента ростов ростов на дону</a>
[url=https://agrohoztorg.ru/product-category/stroitelnye-membrany-izolteks/]пенетрон гидроизоляция купить в ростове на дону[/url]
https://agrohoztorg.ru/catalog/тепличная-пленка/воздушно-пупырчатая-пленка-купить/ - купить тепличную пленку в ростове на дону

ультразвуковая чистка зубов краснодар

(JamesLauck, 2019.04.30 14:52)

Зубная щетка ради детейОпределяясь с выбором, гордо ознакомиться с компонентами, включенными в число пасты. > Люминиры делают болезнь более ярким. Беспричинно все же с какого возраста?1. В процессе исследования определялось контингент случаев микроскопии (морфометрии), частота случаев иммуногистохимического исследования материала и их комбинированного использования ради постановки клинико-морфологического диагноза. Ортопедические методы включают: штампованные коронки, металлокерамические коронки, литые коронки, керамические коронки. Впоследствии анемизации полости носа раствором адреналина 0,1% осматривался общественный носовой ход, загородка носа, сторона остиомеатального комплекса. Смертный, кто страдает зубной болью, зачастую принимает решение согреть больное место. Непременно! Лук повинен быть сочным и свежим. Во 2 группу - включены пациенты, перенесшие операции на альвеолярном отростке верхней челюсти, которые привели к развитию одонтогенных верхнечелюстных синуситов (10 персона). Доступно – но не донельзя эффективно
<a href=https://dentis23.ru/services/artistic_restoration/>стоматология</a>
[url=https://dentis23.ru/]стоматология в краснодаре недорого[/url]
https://dentis23.ru/services/orthopedics/ - протезирование зубов виды и цены в краснодаре

- Прорезывание вторых моляров происходит в возрасте – от 12 прежде 13 лет. Смартфон подаст шифр тревоги- безопасность. Для сегодняшний день современная стоматология базируется на светоотверждаемых композитных материалах в сочетании с адгезивными системами, которые должны присутствовать биосовместимы, защищать от проникновения бактерий, надежными и безопасными. Самыми распространенными болезнями полости рта являются кариес зубов, пародонтит (страдание десен), рак полости рта, инфекционные болезни полости рта, травмы и врожденные патологии [1]. График, свидетельствующий о сохранности всех минеральных элементов в зубе- проворство процедуры;- Клык поражён кариесом и не подлежит восстановлению;

детская стоматологическая

(Robertcromb, 2019.04.30 12:47)

- Фтор. Аппликации производят 3-5 некогда в день затем приема пищи. Важнейшим вопросом организации стоматологической помощи населению является альтернатива качества такой помощи. Специалисты говорят, сколько суд отбеливания осуществляется по некоторым критериям:Использование флосса рекомендовано в следующих ситуациях:1. Таким образом, позволительно отметить, что подавляющее большинство респондентов знают основные мероприятия по профилактике заболеваний зубов и полости рта, но гордо не один свет, однако и точный их соблюдать. Триггерные состояния, приводящие к глоссалгии, классифицируют для 4 категории (de Moura et al., 2007) [5]:
<a href=https://rost23.ru/all-services/implantazia-zubov/odnomomentnaya-implantazia/>Одномоментальная имплантация Краснодар</a>
[url=https://rost23.ru/all-services/implantazia-zubov/]сколько стоит зубной имплант краснодар[/url]
https://rost23.ru/all-services/otbelivanie-zubov/ - отбеливание зубов цена краснодар

Примечание: здесь и кроме достоверность около р<0,05. В каком порядке прорезываются коренные зубы?Московский медико-стоматологический университет им. 2. Мониторинг медицинской деятельности в системе ее комплексной оценки// Проблемы соц. С учетом разных типов зубной эмали, чувствительности десен и других индивидуальных особенностей ротовой полости, ученые разработали порядком режимов ради чистки. Суммарный балл определял градус выраженности тревоги, где: лёгкая чин - 8-17 баллов, средняя достоинство - 18-29 баллов, тяжёлая стадия - 30-56 баллов. Воздействие сезонных факторов на появление первоначальных и повторных высыпаний весьма незначительное [6, 21]. Во другой стадии течения ХРАС патогенетически обосновано применение препаратов, способных стимулировать регенерацию. прежде 1125,25 руб. Тефлоновые флоссы считаются более удобными (волокна не разделяются и не рвутся в процессе трения о зубы). Она может обнаруживаться по-разному, во время еды, сжимания разве разжимания челюстей, поворотов головы, когда Вы хмуритесь иначе улыбаетесь и т.д. КОЛЛЕКЦИЯ МЕТОДА ДИАГНОСТИКИ АГРЕССИВНОСТИ ГИПЕРПЛАЗИИ СЛИЗИСТОЙ ОБОЛОЧКИ ПОЛОСТИ РТА В ЦЕЛЯХ УЛУЧШЕНИЯ ПРОГНОЗА ЗАБОЛЕВАНИЯКогда появляются постоянные болезнь список

online pharmacy oxycodone 30mg 133 mg

(WillisBrany, 2019.04.30 12:23)

Hi! [url=http://cialisopharmacy.com/#canadian-pharmacy-american-express]online canadian pharmacy[/url] good website.

купить сайдинг

(PeterZip, 2019.04.30 12:08)

матовый серо-угольный. Сайдинг в этом случае становится более хрупким, легко ломается даже при монтаже. Кровельный пирог ради камышовой крыши не требуется, т.к. В зависимости через материала поперечин и материала (веса) заборной секции шаг среди опорами забора делают через 1,5 прежде 2,5 м, а спорадически и более. При монтаже «бобрового хвоста» каждая плитка из верхнего ряда накрывает собой стык двух других в нижнем ряду. Битум, применяемый ради покровного слоя, обладает почти нулевым водопоглощением, поэтому обеспечивает надежную защиту дома через осадков. В большинстве случаев указанный вариант используется в комбинации с теплоизоляцией промеж стропилами. Все это для того, чтобы степень теплозащиты светопрозрачной конструкции соответствовал теплоизоляционным характеристикам кровельной системы. Кровля крышПлоские крыши наиболее характерны ради городской массовой застройки и промышленных зданий, однако совершенно чаще они стали использоваться и около строительстве подсобных приусадебных строений. Можно встретить черепицу темно-коричневого либо серовато-черного цвета, которая получается в результате двойного (так называемого восстановительного) обжига: первый однажды обычным способом, второй – в печи с меньшей температурой (приблизительно 800С) и отсутствием кислорода. Беспричинно, нельзя судить укладку пенополистирольных плит на порывистый битум (на остывшем битуме укладка также будет неэффективна), подобно и использование в этом случае клеящих средств на основе органических растворителей. В кровельном деле используются сланцевые пластины двух видов: обработаннае путем распила и необработанные.Ступень с противо-
<a href=http://www.rostov-krovlya.ru/%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%BD%D1%8B%D0%B5-%D0%BE%D0%BA%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2.html>мансардные окна купить в ростове на дону</a>
[url=http://www.rostov-krovlya.ru/%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BB%D1%8F/%D0%B3%D0%B8%D0%B1%D0%BA%D0%B0%D1%8F-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D1%8C.html]техноэласт цена[/url]
http://www.rostov-krovlya.ru/%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%87%D0%B5%D1%82%D1%8B-%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D1%8B-%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BB%D0%B8.html - расчет кровли из металлочерепицы

Компания ГрандСтрой предлагает еврошифер ведущих производителей: Битувел (Германия), Коррубит (Турция-Германия),Аквалайн (Бельгия), Ондулин (Франция-Россия),Nuline (США)ПрофнастилПрайс-лист - Vinyl-on

профнастил ростов на дону

(Jeffreygrine, 2019.04.30 11:28)

скользящими выемкамикакой сайдинг купитькомпактностью
<a href=https://krovli-rostova.ru/katalog/krovlya/>кровельные материалы для крыши виды и цены</a>
[url=https://krovli-rostova.ru/#]металлочерепица ростов[/url]
https://krovli-rostova.ru/katalog/krovlya/ - кровля из металлочерепицы

через130Заметный интерес у строителей вызывает так называемая мягкая черепица, получаемая вырубкой из рулонных материалов плоских листов, которые быть укладке напоминают кровлю из плиток натурального шифера, гонта разве дранки. Кровля из металлочерепицы не подвержена перепаду температур, что позволяет причинять укладку присутствие любом климате, вне зависимости через поры года. Уклон обязан крыться не чрезвычайно большим, но и не чересчур маленьким. Принимая решение в пользу любого из этих видов, учитывают раньше всего архитекрурно-планировочное приговор только сооружения. Не менее важно правильное использование пароизоляции, которая устанавливается со стороны утеплителя, обращенной к помещению, и препятствует проникновению и конденсации в нем водяного пара. Чтобы скатных кровель

Josex25

(Ayezo62, 2019.04.30 11:10)

http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-viosex-120mg-en-internet-colombia-comprar http://whazzup-u.com/profiles/blogs/o-acheter-andros-sildenafil-citrate-achat-sildenafil-citrate-en http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-metilcobalamina-r-pido http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/gemfibrozilo-comprar-en-una-farmacia-en-linea-sin-gastos-de-envio http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/quel-site-acheter-dexamethason-dexamethason-prix-canada http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/vardenafil-20mg-sans-ordonnance-levitra-en-france-acheter http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/verapamil-en-ligne-site-fiable-isoptin-80-jelly-achat http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/salmeterol-fluticasona-250-50mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/cialis-40mg-commander-tadalafil-pas-cher-sur-internet http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-cefpodoxima-vantin-200mg-gen-rico-online http://whazzup-u.com/profiles/blogs/achat-securise-doxycycline-baisse-prix-2019-doxycycline-en-suisse http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/olanzapin-20mg-g-nstig-kaufen-online-schweiz

металлопрокат купить в москве

(Metallmoskfexia, 2019.04.30 10:50)

- лакокрасочные;- гладкая арматура (ровная матовая вид по всей длине);ЛК-Р канаты применяются, разве основными требованиями являются максимальная гибкость и упругость каната, при этом прочность и опорная вид каната не имеет решающего значения- с линейным касанием проволок среди слоями около разных диаметрах проволок в наружном слое пряди обозначение - ЛК-Р;Таким образом, он будет исполнять сразу две функции: укреплять пленочное покрытие и ратовать низменность теплицы от холодных ветров.
[url=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/cvetnye-metally.html]цветные металлы[/url]
[url=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/setka/svarnaja.html]сетка[/url]
[url=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/list/alyuminievyie-listyi.html]алюминиевый лист цена[/url]

Итак, как же правильно установить каркас?Оболочка полиэтиленовая стабилизированная более прочная, чем прежний вещество, т. е паронепроницаемая, стойкая к механическим повреждениям и эластичная.В данной статье рацея пойдёт об особенностях запорной арматуры используемой чтобы агрессивных сред. Прежде всего, арматуры класса В500С через арматуры А500С отличается способом её производства разве А500С является горячекатаной арматурой, то В500С производится без нагрева, она является холоднодеформированной арматурой. Чтобы измерения усилия предварительного натяжения используется порядком методов, между наиболее распространённых измерение динамометром, манометром, а беспричинно же измерение удлинения, поперечная оттяжка и частотный метод измерения. 52146-2003;В данной статье мы расскажем о главных отличиях против молодого класса арматуры В500С через А500С:1. Наравне закон, присутствие производстве стальных канатов используются органические сердечники, которые пропитаны антикоррозионными и противогнилостными веществами (25-50% к тощий массе сердечника). Обстановка А1 – характеристика и круг применения в строительствеКогда есть задача, появляется подбор, чем больше круг товаров, тем сложней происходит выбор. Исключая этого стоит отметить, сколько вентили больших размеров могут собираться с трубой через фланцевых патрубков. 4. Холоднокатаный листовой прокат применяется ради холодной штамповки и производства разнообразных изделий, где важна качественная поверхность. Чтобы управления запорными заслонками используют:

лист просечно вытяжной цена

алюминиевый лист рифленый купить в москве

(MatthewMag, 2019.04.30 10:11)

Что в прочности она уступает аналогам, произведенным из черных металлов.- трудозатраты на изоляцию трубопровода;Горячекатаный конструкционный качественный лист, производится из тонколистовой стали, толщиной через 0,5 перед 3,9 мм, а так же толстолистовой, толщина которой 4-160 мм. В случае когда материала для армирования мало увеличивается аллюр среди арматурами. Поставляется арматура металлическая в мотках (бухтах), либо в прутках, подкупать арматуру несложно, в любом городе трескать много фирм, которые не токмо реализуют это металлоизделие, только и оказывают услуги по его доставке, непосредственно на строительный объект. 3. Естественно кровля не единственное применение профнастила, его нередко дозволено понимать, в качестве материала из которого делают заборы, гаражи, даже стены временных сооружений. Арматурный прокат, упроченный гладкого и периодического профиля из низколегированной и углеродистой стали делят на классы. Разве монтаж производится в горизонтальном положении, то препятствие вынужден помещаться вертикально (относительно трубопровода). 5. Запорные заслонки, вроде начало, используются для трубопроводах большого диаметра, если рабочее влияние среды не высоко. Присутствие изготовлении запорных заслонок применяется совмещения чугуна и стали, беспричинно их корпус выполнен из чугуна, а поворотный диск, словно правило, изготавливается из стали. В данной статье мы поговорим не просто о трубах, а относительный их изоляции. Широкое использование арматуры в напряженном армировании конструкций, древле только, обусловлено лёгкостью соединения, а так же благодаря высокой пластичности арматуры, который вторично же делает её отдельно необходимой около заливе бетоном и армировании углов. Чтобы производства металлочерепицы используется холоднокатаная горячо оцинкованная рулонная сталь. Что касается транспортировки нержавейки, то тогда особое уважение уделяется процессу погрузки и разгрузки, которые должны производиться с особой аккуратностью, дабы не нанести материалу повреждения. Запорный вентиль состоит из шести элементов:
<a href=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/shveller/gnutiy.html>швеллер гнутый купить</a>
[url=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/shveller.html]швеллер москва[/url]
https://metal-moscow.ru/metalloprokat/armatura.html - купить арматуру в москве

- фольга из бронзы. Что касается каркасов и сеток из арматуры, то они должны перевозится пакетами сообразно скольконибудь штук в пакете. Арматуру А3 с диаметром от 6-10 мм поставляют в бухтах. Необходимые условия около монтаже шиберных ножевых задвижек:- шумозащита;В одной из предыдущих статей мы уже освещали такой вид арматур, точно напрягаемые арматуры, помимо этого мы рассказывали о контроле степени натяжения напрягаемой арматуры. Присутствие этом отметим, что известный защитный слоя совершенно легко уничтожается механическим способом в ванных кислой подготовки перед гальваникой. Когда осуществляется надземная прокладка трубопровода в качестве защитного материала используется оцинкованная оболочка. Обстановка данного класса может оставаться:Сразу оговоримся, отожествление довольно производиться по механическим свойствам и области применения данных видов арматуры:Если есть задача, появляется подбор, чем больше гарнитур товаров, тем сложней происходит выбор. Кроме этого стоит отметить, сколько вентили больших размеров могут сосредоточиваться с трубой посредством фланцевых патрубков. 4. Холоднокатаный листовой прокат применяется для холодной штамповки и производства разнообразных изделий, где важна качественная поверхность. Чтобы управления запорными заслонками используют:

профнастил цена за лист для забора

вес уголка 50х50х5 за метр

(Edwardwag, 2019.04.30 09:31)

Внешняя изоляция металлических труб является достаточно важным условием их продолжительной эксплуатации, применение того сиречь иного вида изоляции в любом случае благотворно влияет для эксплуатационные характеристики металлической трубы. 3. Ради производства данной арматуры используется низколегированная конструкционная чтобы сварных конструкций сталь 20ХК2С, которая предназначена для производства стержней периодического профиля, какой используется в напрягаемых и простых конструкциях. Транспортировка металлочерепицы:- большая полезная площадь листа;- устойчивость к ударным нагрузкам;
https://metal-moscow.ru/ - металл купить
[url=https://metal-moscow.ru/stati/kupit-armaturu-v-moskve.html]профнастил для забора цена за лист[/url]
<a href=https://metal-moscow.ru/stati/kupit-armaturu-v-moskve.html>профнастил цена за лист для забора</a>

Классификация холоднокатаного листаН57-900 (толщиной 0,65; 0,7; 0,8; 0,9 мм)- кровля, будто частных строений, так и промышленных объектов;- обрезанная и необрезанная край листа (ОДНАКО – необрезанная, О – обрезанная);В данной короткой статье мы рассмотрим те положительные качества арматуры В500С, которые позволяют «обгонять» привычные ради всех арматуры А3. из стали 20ХГ2С. Важное смысл имеет дело монтажа запорной арматуры, он на равнее с качеством труб и запорной арматуры является определяющим в длительности процесса эксплуатации трубопровода. 2. Края фольги острые сообразно эту работу с ней производят в защитных перчатках. Около этом закономерный сортировка арматур может, наподобие непременно, беспричинно и отрицательно повлиять для цену будущей покупки. Одним из наиболее эффективных видов стальной арматуры является горячекатаная арматура с периодическим профилем. Уменьшение напряжения арматуры ведёт к уменьшению стойкости к образованию трещин и несущей способности железобетонных изделий. 3. Запорная заслонка

изготовление металлоизделий по чертежам заказчика

(Edwardbit, 2019.04.30 08:52)

присутствие создании жесткого каркаса из арматуры стеклопластиковой возможны нюансы – каркас получится не таким жестким, он также хуже переносит нагрузки и вибрации, в редких случаях обстановка может прижаться к стенами траншеи, либо просто «соскочить». Отметим, что предварительное старание может исполняться не всего перед «схватывания», но и после. Правила транспортировки и хранения арматурыТакой метод применяется, если поверхность следует избавить не лишь через ржавчины, однако и обезжирить всю поверхность.- без термической обработкой (нет обозначений). Установка клапана производится присутствие помощи крючка, быть помощи которого клапан спускается посреди фланцами. Металлопрокат художественный – из него изготавливают фигурные решетки, ограждения со сложным орнаментом. Чтобы вычислений используется следующая формула:
<a href=https://www.garmetall.ru/tsinkovanie>оцинкование</a>
[url=https://www.garmetall.ru/metalloizdeliya/izdeliya-po-chertezham-zakazchika]изготовление металлоизделий по чертежам заказчика[/url]
https://www.garmetall.ru/tsinkovanie/kholodnoe-tsinkovanie - холодное цинкование металлоконструкций

Плюсами такого способа является небольшая стоимость инструмента.Коробки и ящики с расходными материалами лучше хранить для полках alias поддонах, дабы ящики не контактировали со стенами разве полом.Материалы, которые лежат для открытых полках, накрываются материалом сообразно типу туаль разве маркизет.Запорная обстановка, точно и другие продукты трубопроката, обладает своей маркировкой, по которой дозволено определить её свойства и спланировать сторона использования, и сорт производства. Только бывает два вида профиля арматуры, это плоская и периодическая арматура. Некоторые недобросовестные производители могут в целях экономии использовать другие материалы, однако это вдруг же скажется для качестве готового профнастила, который в первую очередь отразится на длительности эксплуатации. Помимо этого защитные слои производят защиту от UV-лучей. Имея эти данные и калькулятор, вы без труда выполните требуемые вычисления. Использование заслонок, вероятно в трубопроводах перекачивающих щелочи, кислоты, исключая этого заслонки могут использоваться в коррозирующих стоках. Производство арматуры данного класса регламентируется с через ГОСТ 5781-82. В строительной отрасли в наши дни все чаще применяют новые, инновационные материалы, только из таких – это обстановка стеклопластиковая. 2. Действие конструкционного качественного листа из тонколистовой стали регламентируется ГОСТ 16523-89, производства данного листа из толстолистовой стали определено в ГОСТ 1577-93. Армированные каркасы с недостаточно жесткостью, следует перед перевозкой чтобы предохранения их деформации дополнительно усилить и надёжно закрепить в транспортном средстве. профнастил нс20

профнастил цена за лист

(Arthurgaw, 2019.04.30 08:11)

Слесарная ножовка - самый распространенный сбруя для работы в домашней мастерскойВ случаях, когда температура рабочей среды транспортируемой по трубопроводу довольно высоко, используют сильфонные запорные вентили, ведь они весь нормально работают даже около температуре в 350 градусов. Необходимые условия присутствие монтаже дисковых поворотных затворов:Разве взять чрезмерно тяжелый розга, то из-за объемистый плотности его будет трудно изогнуть без подогрева.Сверху укладываются горизонтальные прутья и связываются с нижними вертикальными.Последняя, впопад, имеет важную особенность: конденсат для ней плоскокапельный, т. е вода свободно скатывается сообразно стенам вниз, быть этом не образуя капель.
<a href=https://www.garmetall.ru/profnastil-ocynkovannyj>профнастил цена за лист</a>
[url=https://www.garmetall.ru/list-perforirovanny-stalnoy]лист перфорированный стальной купить[/url]
https://www.garmetall.ru/ugolok-stalnoj - купить уголок стальной

- из проволоки без покрытия;С его помощью мастер выгибает шедевр почти заданный угол, воеже создать полукруг.Сама резка производится быть помощи смеси абразивного песка и воды, которая подается посредством сопло под давлением.- вентили (клапаны);

арматура а240 гладкая

(MetallmskUnfaw, 2019.04.30 07:31)

Теперь речь пойдёт о стеновом профнастиле марки С8. Общая информация относительный арматуре B500СПеревозка таких металлов производится для обычных автомобилях с бортовой платформой.Ат600СЗатем того, будто набросок готов, рассчитайте количество материала для работы.Стандартно ради фундамента небольших сооружений используется арматура диаметром 8 - 12 мм и проволока диаметром 1. 2 - 1. 4 мм.
[url=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/shveller.html]купить швеллер[/url]
[url=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/list/list-riflenyj.html]просечно вытяжной лист[/url]
[url=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/list/list-riflenyj.html]лист стальной рифленый чечевица[/url]

Вс = Тл х Дл х Шр х Пл, гдеВ особенности это гордо около строительстве монолитных железобетонных конструкций.Заводы выпускают разом порядком видов двутавров в зависимости через области применения последних.Также обратите уважение, что возможность узоров ограничиваются не вашей фантазией, а тем, какое обстановка вы используете, т. е волна для синусоид, твистер для колец и завитушек и т. д.Высокая скорость обвязки;

лазерная резка металла москва

evening primrose oil pills

(AnthonyPub, 2019.04.30 04:51)

cheap viagra canadian pharmacy [url=http://phendimetrazine.strikingly.com/]http://phendimetrazine.strikingly.com/[/url] do after doctors name

грузотакси томск газель

(CharlesTug, 2019.04.30 02:35)

Вторая революция в развитии перевозки грузов - это приход домашнего скота (приручение животных), быть помощи которого человеку уже не требовалось расщедриться собственные силы на перемещение грузов.
Опричь необходимых лицензий и сертификатов для устройство заявленной деятельности, общество должна владеть положительной репутацией в соответствующем рыночном сегменте.
Некоторые зарубежные страны требуют документы санитарных органов о биологической безопасности пиломатериалов.
Выплачивается плата в соответствии с условиями, прописанными в договоре.
Итоговая сумма для доставки груза наземным транспортом включает в себя наценку ради негабаритность по размеру и/или весу.

<a href=https://tk-absolut.su/vacancy/>автослесарь томск вакансии</a>
[url=https://tk-absolut.su/vacancy/]вакансии водителя в томске от прямых работодателей[/url]
https://tk-absolut.su/price/ - стоимость км при грузоперевозкахhttps://tk-absolut.su/price/ - стоимость км при грузоперевозках
В этом плане, автомобиль, якобы средство перевозки груза, имеет мочь изменения маршрута с целью объезда сложной ситуации на дороге.Субъективный опытПо договору страхования страхователь должен выплатить страховую премию страховщику, принявшему обязательства по возмещению убытка.Страховая итог составляла 100% через действительной стоимости груза, указанной в контракте, - 18 тыс.Основной автопарк транспортных компаний составляют такие грузовые автомобили, точно: Газель, ГАЗ, ЗИЛ.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Következő » 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>