Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 PSP-s gyakran ismételt kérdések /Utoljára frissítve: 2008.06.18/


Ezt a leírást annak reményében készítettem, hogy a kezdő PSP-tulajok is kiismerjék magukat a legelőször talán bonyolultnak tűnő kifejezések, megoldások erdejében. Felfoghatjuk ezt egy PSP-Tudástárnak is, vagy egyfajta forgalom(user)irányító jelzőlámpának :).
Amennyiben az alábbi FAQ-ot egy adott, PSP-vel foglalkozó oldal felhasználja a saját site-ján, annyit kérnék, hogy a nevemet (ill. akiket megemlítek benne, szerzőket) tüntesse fel, semmi egyéb, ennyi talán elvárható, ha már egyszer rengeteget foglalkoztam/tunk az utánjárásával. Köszönöm.

Amit eddig összeírtam, tekinthető egy masszív alapnak, amit folyamatosan lehet bővíteni mások által használt programok tapasztalatával/lerásaival ezért ha valakinek újabb "FAQ-pont" jut az eszébe, ill. megoldással tud rá szolgálni nyugodtan leírhatja, s aszerint bővíteni fogom /a szerző nick-jével, ha igényli e-mail címével/ a listát, vagy ha pontosítani, módosítani szeretné valamelyik pontot.
Amennyire lehet a jövőben folyamatosan frissíteni fogom a FAQ-ot.


0, A Playstation Portabe
PlayStation Portable

Adatok / Specifikáció

Technikai adatok: 480X272 felbontású 16,77 millió szín megjelenítésére képes 16:9-es képarányú és 4.3 inches kijelző, melynek fényereje maximálisan 200 cd/m2.
MIPS R4000 alapú mikroprocesszor 333Mhz (32bit), frontoldali busz 166MHz-es.
Főmemória: 32MB (Slim esetében 64 MB)
Grafikus memória: DRAM: 4MB. A PSP grafikus alrendszer 512 bites buszt használ, teljesítménye 664 millió pixel és 35 millió sokszög/s.
Akksi élettartam: kb 4-5 óra (függ: a képernyő fényességén, a hangerő-szinten, film v. játék fut-e?)
Csatlakozás: Wi-Fi (802.11b), IrDA
Firmware verziók:
Normál/Pufi-PSP: 1.00, 1.50, 1.51, 1.52, 2.00, 2.01, 2.50, 2.60, 2.70, 2.71, 2.80, 2.81, 2.82, 3.01, 3.02, 3.03, 3.10, 3.11, 3.30, 3.40, 3.50, 3.51, 3.52
PSP-Slim: 3.60
PSP-Slim & Pufi PSP: 3.70, 3.71, 3.80, 3.90, 3.93, 3.95, 4.00
Az 1.00 és az 1.50-es firmware-el rendelkező PSP-n, futtathatók "házi készítésű" játékok(Homebrew) is ill. a Dark_AleX által készített 2.71SE, 3.XX Open Edition/M33/WildC*rd FW-eken is.
Kártyaformátumok
* Memory Stick PRO
* Memory Stick Duo
Lemezformátum
* UMD

Támogatott formátumok:
Audio
* MP3
* ATRAC3
* WMA (firmware v2.60)
* AAC (firmware v2.70)
* WAV (Linear PCM)
* MP4 (konténer formátum)
* AAC + 3GP Video

Videó
* MPEG-4
* MPEG-4 Part 2
* MPEG-4 Part 10 (H.264/AVC)
* SWF (firmware v2.70-től)
Képek
* JPEG
* GIF
* BMP
* TIF
* PNG

********************************************************************
PSP-csomag variációk
A világ összes pontján a PSP elérhető mind Value Pack vagy Core Pack formájában. Számos országban még Giga Pack formájában is beszerezhető (ezt 2005. október 20-án jelentették be).
Value Pack = PSP + akkumulátor + 32 MB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + csukló-pánt + Demo-lemez + hálózati töltő
Giga Pack = PSP + akkumulátor + 1 GB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + törlőkendő + Demo-lemez + hálózati töltő + USB-kábel

Ad-Hoc hálózat
Az Ad-Hoc vezeték nélküli hálózattal lehetőség van max. 16 PSP egyidejű összeköttetésére, kommunikációjára (pl.: multiplayer játéknál). Az egyik PSP-nek kell lennie a játék "host"-jának (kiszolgáló), amihez a többi felhasználó akkkor csatlakozhat, amint elkezdik keresni a kiszolgáló listákat.
A kiszolgáló PSP-nek az akkumulátor üzmedéje kb. 35%-al kevesebb lesz (ez az átvivendő adatok összetettségén múlik).
A 2.00 FW-frissítéssel a PSP az Ad-Hoc technológiát már digitális képek küldésére is ki tudja használni (két PSP között), a küld és fogad (send, receive) funkciókat használva a PHOTO menüben.

Infractructure hálózat
A PSP főmenüje megengedi a felhasználónak, hogy beállítsa a rendszert úgy, hogy tudja használni az internetet (vezeték nélküli kapcsolaton keresztül). Ez a fajta mód képes megtalálni a védett ill. nem-titkosított vezeték nélküli hálózatokat az adott területen.

Infra (PSP-Slimen már nincs)
Habár a PSPnek van IrDa portja a készülék tetejének bal oldalán, jelenleg egyetlen játék sem használja ki.
Vannak ún. házikészítésű alkalmazások, amik képesek kihasználni a PSP IrDa portját:
- TV távírányító-ként
- IrDa PDA to PSP, ami a PDA-t, mint szöveg-beviteli eszközt használja fel a PSP részére.
- IrDa File Transfer, ami adatvitelt biztosít Infra kapcsolaton keresztül
- Universal Remote (Irda porton keresztül irányíthatjuk a DVD-lejátszót, TV-t, Music Center-t vele).
=====================================================================================================

1, Alapok / Fogalmak
FirmWare /FW/ = A firmware egy olyan szoftvertípus, amely a hardvereszközbe van beépítve, és a legalapvetőbb funkciókat biztosítja a hardver működtetéséhez (esetleg figyeli az eszköz állapotát, arról információkat nyújt a külvilágnak). Jelen esetben a rendszerfile-okat tartalmazó és azokat futtató szoftver. Felfoghatjuk a PSP operációs rendszerének.
Custom FW (SE, OE, M33) = [SE = Special Edition, OE = Open Edition, M33 = March 33, *LE = WildC*rd Leaked Edition]], Dark_AleX "készítette" a hivatalos Sony-FW-ekből. Egy olyan módosítást tartalmaz, ami megengedi a PSP-nek hogy bebootoljon, a homebrew programok futásához szükséges kódokat blokkoló biztonsági intézkedéseket figyelmen kívül hagyva. Legnagyobb előnyük, hogy egyesítik az 1.5-ös FW előnyeit és a 2.71 ill. a 3.XX-es FW összes funkcióját. Nem mellesleg az iso-játékok a Game menüpont Memory Stick ikon alatt találhatóak és nem igényelnek emulált környezetet (DevHook). Ezeket 1.5-ös FW-re lebutított PSP-re érdemes felrakni. /Ha ezt látod valahol: 3.XX OE/M33, akkor az vmelyik OE FW-re vonatkozik 3.02, 3.03, 3.10, 3.30, 3.40 v. M33 FW-re vonatkozik: 3.51, 3.52, 3.71 stb./
A 3.71 M33-as Custom FW(-től felfelé) már speciális, mivel nem igényel 1.50-es FW-t, ahhoz, hogy teljes-értékűen fusson.
GEN Custom FW = a pspgen.com oldal mögé burkolózva egy egyelőre ismeretlen programozó készítette ezt az új fajta CFW-t (3.95GEN-2). (újdonság, hogy a recovery menü az XMB-ben is használható). Azonban ennek a CFW-nek van még egy-két hiányossága, ezért is ajánljuk helyette a 3.90M33-3-at...
XMB (Cross Media Bar) = A PSP főmenüje, grafikus környezete. Az ikonokat háttereket a 3.70-es FW-től felfelé ún. PTF témákkal (PSP Theme File) lehet kicserélni, míg az XMB funkcióit/kinézetét/ikonok koordinátáit/hangjait a Flash0-ban lehet - a meglévő fájlok cseréjével - módosítani.
Homebrew = "házi készítésű", azaz programozók által készített (nem hivatalos Sony) házilag készített program. Szinte mindegyik ingyenes (pl.: böngésző, msn messenger, számológép, notepad, universal remote). Ezen programok futását figyelmen kívül hagyó biztonsági réseket igyekszik a Sony befoltozni egy-egy újabb frissítéssel. A "leghomebrew-képesebb" FW az 1.5-ös volt (ill. most már az ebből "építkező" SE és az OE/M33 FW). Dark_AleX-nek hála a legtöbb HomeBrew-t át lehetett ültetni 3.XX kernelre, így azok mennek gond nélkül PSP Slim-en is.
Iso = szabványos képfile. Az UMD-lemezről készített biztonsági másolat, annak teljes tartalmával megegyező kópia (pl.: Játák ill. Film-iso-k).
CSO/DAX = az iso képfile tömörített változatai. A DAX valamivel hatékonyabb, de pl.: a Custom FW-ek nem támogatják alapértelmezetten.
Recovery menü = a sokszor emlegetett visszahozó/és beállító menü amely csak OE és M33-as Custom FW-eken érhető el. Itt lehet tbk. a pluginokat aktiválni. (belépni recovery menübe a bekapcsoláskor a JOBB-Kar nyomvatartása mellett lehet) Bővebb leírást itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=151


Ripkit = Az iso-játékokhoz készített "törés-csomag". A felesleges állományokat törli (pl.: padding file, FW-update file, angolon kívüli idegen nyelvek, háttérzenék, átvezető kisfilmek, előzetesek) [természetesen nem mindegyik játéknál találhatóak meg ezek a file--ok] , és a végén CSO-ba betömöríti. Ezeket manuálisan is el lehet végezni az UMDGen programmal.
Pad(ding)-file = az UMD-lemezen lévő (iso-ban feleslegesen helyet foglaló több száz MB-os) file, amely a jobb, hatékonyabb lemezelérést biztosítja. Oly módon, hogy a lényeges adatok (a játék) általa az UMD-lemez szélére kerülnek.
Downgrade / Downdate = A PSP aktuális FW-ének visszabutítása egy alacsonyabb verziójú FW-re (ált. 1.5-re). Fontos, hogy számos Downgrade van, válaszd ki a neked megfelelőt (a downgrade résznél fel vannak sorolva).
Korábban gondot okozott a PSP-alaplapja, most a Pandora akku módszer segítségével már lényegtelen.
Jelenleg a Pufi PSP-re kijött összes S0NY FW-t lehet downgradelni.
A SlimPSP-nél a 3.60-as FW-re lehet 3.60 M33 CFW-t feltenni, majd erre rá a később megjelenő CFW-eket.
Update = az aktuális FW-verzió frissítése egy újabbra (amely általában több funkcióval, új szolgáltatásokkal egészül ki). Figyelem: ha szeretnél iso-játékokat ill. segédprogramokat futtatni a PSP-den, akkor semmiképpen se frissíts Hivatalos Sony FW-re. Downgradeld (v. Despertar del Cementerio), majd pedig tegyél fel egy CFW-t.
Pandora Akkumulátora = A Pandora Akkumulátorral (karöltve a Pandora Magic Memory Stick-kel) bármilyen félre-flashelt (nem megfelelő módosítást használtál), rosszul downgradelt vagy letörölt flash0 tartalmú PSP-t helyre lehet hozni és bármilyen firmware-ű (1.00 - 3.XX (bármely jelenleg ismert)) PSP-t lehet 1.50-re downgradelni. Fizikai sérüléssel rendelkező vagy hardverhibás (elfüstölt processzor, eltört alaplap, stb) gépen természetesen ez sem segít.
Ennek segítsével az összes jövőbeni FW-frissítés is könnyű-szerrel kijátszható. nem kell hozzájuk külön downgrader.
Despertar Del Cementerio = "Holtak feltámadása". Pandora akku és Memory Stick szükséges hozzá. A lényege, hogy bármilyen FW-ű PSP-t (akkor is ha a Flash0 teljesen törölve lett) képes egyből 3.80 M33-as CFW-rel felruházni, nincs szükség downgrade-re. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
U.P.M.S. = Ultimate Pandora Memory Stick = Véglegesített Pandora Memóriakártya és akku. Az UPMS segítségével lehet egy állandó (véglegesített) Pandora Akkud és Mem.Sticked s mindemellett tudod normál módban használni őket ! Egyszóval ha bármikor olyan kedved van, tudsz másik PSP-tulajnak segíteni, v. a te PSP-dbe életet lehelni. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
Bővebb leírást és letöltési lehetőséget itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=322


Flashelés = ez egy folyamat. Ilyenkor a file-okat a program a PSP memóriájába másolja, ahol a rendszerindító file--ok is vannak. Ha itt valami rosszul megy végbe (pl.: nem megfelelő file-okat választ ki flashelésre az illető) (99,9%-ban felhasználói hozzá nem értés miatt), a rendszer nem fog tudni betöltődni. Van, hogy bizonyos plugineket csak flasheléssel lehet a FW-be "beépíteni", hogy az fusson rendesen.
Mielőtt bármit is módosítasz a Flash0-ban hozz létre arról egy biztonsági mentést a PC-den egy külön mappába. Ha valamelyik feflashelt fájl miatt az XMB nem menne, akkor csak visszamásolod az eredetit (recovery menü segítségével) és kész is.
DevHook /DH/ = A DeviceHook egy Firmware-emuláló program, amelynek segítségével pl.: az 1.5-ös FW-rel rendelkező PSP-n futtathatóvá válik a 3.10-es FW-t igénylő játék, ill. netezni is lehet vele (az emulált környezetben). Az emulált (pl.:3.10 FW) környezet összes funkcióját el tudjuk érni ezáltal.
Ez a program az OE, M33 CFW megjelenésével szép lassan háttérbe szorult, okafogyottá vált.
Plugin/PRX = kiegészítő illesztőprogramok, amelyek a Custom FW-ekkel rendelkező PSP-ken futtathatók, kihasználva a biztonsági réseket. (pl.: képkimentő, PSP-újraindító, automatikus iso-futtató illesztőprogram)
NAND = A PSP alaplapján elhelyezkedő Memória, ami a PSP FW-ét ill. a felhasználói beálltásokat tárolja. Mindenképpen készíts egy biztonsági másolatot a NAND-odról, mivel sok esetben ez az utolsó lehetőség, hogy megfelelően működő állapotba tudj visszahozni a PSP-d. Más tulaj PSP-jének NAND-ját szigorúan TILOS a saját PSP-dre felflashelni. Amennyiben ezt mégis megteszed, készülj fel, hogy számos funkció nem v. csak korlátozottan fog működni, mivel ilyenkor tönkreteszed az ún. IDStorage-t.
FLASH0 (F0) = A NAND Memória egy része, amely az aktuális FW-t, amely a PSP működéséhez elengedhetetlen.
FLASH1 (F1) = A NAND Memória egy része, amely registry-t és más személyes beállítást tartalmaz.
Dump = A FW egy másolata, emulációra használják. (Néha visszafejtik (ezáltal lehet módosítani a FW-t)).
1.5 = ez (volt) az a Hivatalos FW-verzió, amellyel az XMB-ből HomeBrew-kat lehet futtatni teljes kernel-hozzáféréssel. 2 könyvtár kell a homebrew program futásához, mindkettőnek ugyanaz a neve, csak ez egyik %-jellel kezdődik (ami az ikon-t, ill. a Kxploit-ot tartalmazza, a másik könyvtárban maga a program van).
Kxploit = Az a metódus, aminek segítségével HomeBrew programokat lehet futtatni 1.5-ön. Két db eBoot.pbp file-t használ, az egyiket arra használják, hogy betöltse ill. kijátssza az egyszerű FW-biztonságot (amit pont a házilag megírt kódok futtatásának blokkolására írtak), a másik eBoot.pbp pedig maga a program.
TA-082 = az "elátkozott" alaplapú PSP-model, amelyet sokáig nem lehetett downgrade-elni. Ma már mindegy az alaplap verziószáma. Persze, ha nem Pandora módszert használsz, fontos tájékozódni az alaplap verziószámával kapcsolatban.
UP - (Undiluted Platinum) - egy mod chip a PSP-hez, amely 2 NAND memóriát foglal magában, dupla FW-boot lehetőséggel. (ez a dual-chipes, dual-boot-os megoldás a TA-082-es alaplapú PSP-ken nem alkalmazható !). Drága és nem biztonságos megoldás.
ms0:/ vagy MS_ROOT - A memóriakártya gyökérkönyvtárát szokták így jelölni.
IPL = “Initial Program Loader” - Kezdeti program betöltő. A PSP elindítja az elő-IPL-t keresve a NAND-ban az IPL-t és betölti (ha ennél a folyamatnál az akku serial-ja (sorozatszáma) 0xFFFFFFFF, akkor a PSP a Memory Stick-ről fogja betölteni az IPL (a.k.a. Pandora :) )). Tulajdonképpen ez a bootolási folyamat első lépése.
IDStorage = Az IDStorage (azonosító tároló) tárol számos (130) kulcsot, amelyek a PSP-dről adnak/írnak le információt. Pl.: Sorozatszám, WLAN Mac-cím, FW-verzió stb.. Ezek egyedi dolgok, így minden PSP-n más és más ! Ha az IDStorage-ed tönkremegy (mert másvalakiét tetted fel) akkor a következő dolgok nem fognak működni: Ad-Hoc mód, UMD Játékok és az UMD Videók, HomeBrew-k és a MagicGate. Az IDStorage (néhány kulcsa) PSP-NKÉNT KÜLÖNBÖZIK & NEM LEHET ÚJRAGENERÁLNI !!! NINCS RÁ MÓD !

Mit kell szem előtt tartani PSP vásárlás előtt?
Ellenőrizd, hogy megvan-e a magyar kézikönyv.
Ellenőrizd, hogy a PSP LCD-kijelzőjén van-e pixelhiba.
Ahhoz, hogy iso-játékokat tudj majd futtatni legalább 512 Mbyte-os Memory Stick kártya szükséges. Ha használtan veszed a PSP-t, nagy eséllyel jutsz olyanhoz, amelyet már nem kell hackelni (OE/M33 FW van rajta), egyből képes futtatni az iso-játékokat.
Ha Base pack-ot / Alap-csomag-ot választasz, akkor abban nem fogsz se Memóriakártyát, se fülhallgató hosszabbítót, sem pedig tokot, ill. törlőkendőt találni. (igaz, ezeket külön-külön is meg lehet venni)

Mi a különbség a PSP Slim ill. az alap PSP között?
PSP Slim szemszögéből:
- 33%-al könnyebb (280g helyett 189g)
- 19%-al vékonyabb (23mm helyett 18.6mm)
- akksi töltés USB-porton keresztül
- gyorsabb játékbetöltés
- hatékonyabb akku-kihasználás
- nincs infra-port
- WLAN gomb átköltözött a PSP tetejére
- hangszórók elhelyezése is megváltozott
- nagyfelbontású videókat és .avi-kat (nem DivX és XviD, sima MjPeg-es) is képes lejátszani (remélhetőleg csak a FW miatt)
- új FW-t kapott (3.60), amivel képes TV-re küldeni video-t továbbítani (Video-Out-on) ill. képes mind a PS3 mind a PC winchesteréhez hozzáférni bárhol a világon (régiófüggetlen), köszönhetően az új csatlakozási opcióknak.
- PSP Slim immár 64MB memóriával rendelkezik
- Analóg Video Kimenettel rendelkezik (kábel kell hozzá)
- "Piano Black," "Ceramic White," és "Ice Silver" színváltozatokban kapható (kezdetben.. azóta van Vérvörös és Menthol Zöld is)
- Fut rajta a 3.90-es FW-rel érkezett Skype ! (Pufin nem megy)
Saját vélemény: gyengébb anyagminőség.

Honnan tudom, hogy milyen FW lehet a PSP-n (külsőleg a dobozról)?
A dobozon, a címkén található egy betű amely azonosítja a PSP FW-verzióját. Az alábbiak ismeretesek:
A-1.50 B-1.51 C-1.52 D-1.52 E-1.52 F-2.00 G-2.01 H-2.50 I-2.60 J=2.70 K=2.71
L-2.81 M-3.01 N-3.03 O-3.10 P-3.11 Q=3.30 R=3.40
R-nél nagyobb betű 3.40-es FW-nél magasabbat jelöl
PSP Slim-en min. 3.60-as FW van.

Hol tudom megnézni, hogy milyen FW van a PSP-n (melyik menüpontban)?
Menj a Settings Menüre, majd a System Settings-re, itt görgesd lefelé a System Information-ig. Az alábbi 3 sor fog fogadni: MAC Address, FW-Verzió, PSP-s Becenév.

Honnan tudhatom, hogy honnan származik a PSP?
A model szám által tudod behatárolni/azonosítani, hogy milyen régiójú a PSP. Az alábbiak ismeretesek:
PSP-1000 Japán - Basic Pack
PSP-1000K Japán - Value Pack
PSP-1000KCW Japán - Value Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000CW Japán - Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000G1 Japán - Giga Pack fehér v. fekete PSP
PSP-1001K USA - Value Pack
PSP-1002K Ausztrália és Új-Zéland - Value Pack
PSP-1003K United Kingdom - Value Pack
PSP-1004K Europa - Value Pack, Giga Pack, Basic Pack, Fehér Value Pack, Fehér Giga Pack
PSP-1005K Korea - Value Pack
PSP-1006K Hongkong és Szingapúr - Value Pack
PSP-1007K Taiwan - Value Pack
PSP-1008K Oroszország - Value Pack
PSP-1009K Kína - Value Pack
PSP-1010K Közel-Kelet - Value Pack
PSP-2000 - PSP Slim&Lite - Basic
PSP-2000K - PSP Slim&Lite - Value

Honnan tudhatom, hogy TA-082/086-os alaplapú-e a PSP?
Kinyitod a PSP-d UMD-lemez meghajtóját és ha az alábbi képpel megegyező számsort látsz akkor biztos lehetsz benne, hogy TA-082-es a PSP-d. A számsort egyébként fejjel lefelé olvasva tudod értelmezni: IC1003.
Kép

Ami most következik az nem szentírás, de igaz lehet:
A->F betűig a dobozon: biztosan nem TA-082/086:
G és H betű: valószínűleg nem TA-082/086.
I betű: elég valószínűtlen, hogy TA-082/086-es legyen
J betű és felette: valószínű, hogy TA-082/086-os alaplapja van PSP-nek.

Hová tegyem a file-okat (általánosságban) a Memory Sticken / Milyen mappába/ Mi hol van?
Ez a kis leírás a 3.XX Custom FW-ekre érvényes (alapértelmezett beállításokkal, esetünkben: 3.90M33).
Memory Stick gyökere:
--> DH (DevHook helye (az ikonok a programhoz a PSP/GAME mappába vannak)) /elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100ANV01 (h.264 (avc) codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint néz ki:MAQXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100MNV01 (normál mp4 codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint: M4VXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> ISO (ide kerülnek az iso/cso/dax file-ok)
--> PICTURE (képek helye (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))
--> PSP --> COMMON (ide jönnek általában a Böngészőhöz való kiegészítők, programok)
--> PSP --> GAME --> BOOT (automatikusan futtatandó eboot.pbp helye (Recovery menüben lehet engedélyezni))
--> PSP --> GAME --> RECOVERY (itt van az 1.50-es FW helye)
--> PSP --> GAME --> UPDATE ((Custom) FW-frissítés fájljainak helye)
--> PSP --> GAME --> 150kernelupdate (Pufi PSP-n 1.50-es kernelhez szükséges programkód helye /mappa neve bármi lehet/)
--> PSP --> GAME150 (Pufi PSP-n az 1.50-es kernelt igénylő homebrew-k helye)
--> PSP --> GAMEXXX (Homebrew Programok helye az adott CFW verziójához megfelelően, (pl.: GAME390))
--> PSP --> MUSIC (zenék helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> PHOTO (képek helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> SAVEDATA (itt vannak a játékmentések)
--> PSP --> SYSTEM --> BROWSER (ide menti a Böngésző Bookmark-okat, History-kat (Könyvjelzőket és Előzményeket))
--> PSP --> THEME (ide jönnek a 3.70 ill. a 3.71-es FW(-től felfelé) által használt ptf gyári és felhasználók által készített témák)
--> SEPLUGINS (a pluginek ide jönnek (.prx file-ok))
--> VIDEO (ide jönnek az .mp4 videók (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))

Gyk.: az xxxxx = egy 5jegyű számot takar. Te adod meg.
Megjegyzés: azért lett az MP_Root és a PSP mappa ennyiszer felsorolva mert a Wordben megformázott szöveg itt nem jól van tördelve. :)


Ezt írja ki a PSP-m: "To start, you must update the system software.". Mi ilyenkor a teendő?
Ezt akkor írja ki, ha az UMD-lemez amit betettél a PSP-be magasabb FW-t igényel, mint ami a PSP-n található. A döntés a tiéd, ha frissíted letudod játszani az UMD-lemez tartalmát, de nem tudsz majd iso-kat futtatni (ha CFW-t használsz, akkor nem fogja engedni a hivatalos FW-re való frissítést (3.40OE-A verziószámtól fölfele...), mivel ez egy biztonsági patch).

Letöltöttem egy játékot, de nem tudom hová másoljam?
Természetesen hivatalos FW-rel nem fogod tudni futtatni az iso-játékokat.
Az iso/cso/dax (utóbbi 2 tömörített iso-file) file-okat a Memory Stick gyökérkönyvtárában lévő iso mappába kell bemásolni (ha nincs iso mappa rajta, létre kell hozni) USB-kapcsolaton keresztül (Settings menüpont, majd USB Connection-re nyomj egy X-et).

Próbálom elindítani a programot, de ezt a hibaüzenetet kapom vissza: "The Game could not be started (80020321).".
Valószínűleg HomeBrew programot akartál futtatni egy arra nem alkalmas (hivatalos) FW-verzión, vagy pedig (kikapcsolt állapotban van a No-UMD opció [Recovery Menü leírásánál részletezve van]) elfelejtettél betenni egy Demo v. Játék UMD-t.

Ha Windows-ban formázom a Memory Sticket milyen file-rendszer típust válasszak ki?
FAT 16

Hogy tudok zenét/képet (mp3) felmásolni a PSP-re?
USB kapcsolaton keresztül a Memory Stick PSP/Music mappájába kell bemásolni az mp3-akat, PSP/PHOTO a kép-file-okat.

USB-n keresztül Total Commanderrel iszonyat lassan (max. 6-700kbyte/mp) tudom csak felmásolni a file-okat.
Megoldás: Windows Intéző ! Másold ezen keresztül. (az újabb 7-es verziójú Total Commanderrel már nincs ilyen probléma)

Kompatibilis-e a 4GB/8GB-os Memory Stick a PSP-vel?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-k számára igen. Lehetőség szerint próbáld ki. Igyekezz High-Speed-es kártyát venni.

Honnan tudhatod, hogy hamis-e a Memory Stick amit vettél?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-knél rámész pl.: XMB-ben a GAME menüre majd a Memory Stick-re menj, nyomj rá egy 3SZÖG-et, majd pedig egy O-t. Ha a MagicGate mellett UnKnown felirat díszeleg, akkor 100%, hogy hamis.

Mi az a stuck/beragadt pixel ?
Nem más, mint a folyamatosan fényesen világító pixel. A Beragadt pixel sajnos előbb-utóbb minden PSP-t elér. Nem garanciális hiba ! Javítani ("helyrerázni") kis százalékban, de lehet. Az egyik Program neve: Pixer. A programot a Game menüből lehet elérni (Bemásolás után :)). Ilyenkor egy olyan program fut majd, amelyik véletlenszerűen rajzol ki színes függőleges vonalakat az egész képernyőt beterítve, ami folyamatosan vibrál, frissíti a képernyőt, mozgásba hozza a színeket.
Linkek a pixel-hiba javítására készült programokról:

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=8934

 

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=7975

 

http://pspupdates.qj.net/Pixer-Fixer-sa ... /aid/76860Miért ilyen halk a PSP-hez kapott gyári fülhallgató?
Azért, mert a Sony direkt ilyen halk, kis-teljesítményű fülhallgatót gyártott, a felhasználók halláskárosodásának elkerülése végett.

Lehet helyettesíteni a Sony fülhallgatóját sajáttal?
Lehet, amennyiben kis jack-dugó kivezetése van (v. nagy, s ahhoz meg veszel egy átalakítót). Saját fülessel sokkal nagyobb hangerő érhető el.

Meddig bírja az akksi? Hány óráig kell tölteni, hogy fullon legyen az akksi?
Nem lehet egyértelműen megadni, hogy hány óráig bírja. Az attól függ, hogy éppen mit használsz a PSP-n, ill. hány Mhz-en üzemel. Általában olyan 4 óra intenzív játékidőt kibír.
Kb. 3 óráig kell tölteni a teljes feltöltéshez.

Akku-töltés közben lehet játszani a PSP-vel?
Igen, lehet.

Mi van akkor, ha játék közben lemerül a PSP-m akksija? (Elveszítem az addig elért szintet a játékban?)
Semmi pánik. Ilyenkor szépen fogod és rádugod a hálózati töltőt. Kb. 5 perc múlva már folyamatosan tudod használni a PSP-d; bekapcsolod s a lemerüléskor éppen félbehagyott ponton folytatod a játékot. (bizonyos (régebbi) FW-eken nem minden esetben működött jól..)

Mennyire verődik vissza a napfény a PSP kijelzőjéről?
Eléggé:). Igyekezz árnyékosabb helyet keresni, ha játszani akarsz vele erős napfénynél.

Mi az esélye annak, hogy véletlenül Updatelem a PSP-men lévő FW-t a Game menüben megjelenő ikonra kattintva?
Ahhoz, hogy ezt véletlenül összejöjjön, annak annyi az esélye, mint hogy Magyarország Világbajnok lesz az elkövetkezendő 20 éven belül, fociban ! :) /jó párszor le kell OK-znod ahhoz, hogy frissítse/.
Ha magasabb FW van a PSP-den kizárt dolog, hogy "frissítsd".

Lehet UMD-lemezt másolni PC-n? Vagy van rá valamilyen különleges UMD-író?
Nem lehet ! A Sony nem adta meg az engedélyt az írható UMD-lemezek gyártására, a kalózmásolatok elterjedését megelőzendő. Maximum gyári körülmények között lehet másolni. Otthoni UMD-író nem létezik, valószínűleg soha nem is fog.

Teheti tönkre a PSP-t a HomeBrew programok futtatása?
Mivel mind nyílt forráskódú (nem hivatalos) programok, ezért előfordulhat, hogy néha kifagyasztja a PSP-d (lehet, hogy picit hibás a programkód). Ekkor kapcsold ki a PSP-d oly módon, hogy a power-gombot felfelé nyomva tartod (míg ki nem kapcsol) [kicsit hosszabb ideig, mint normál kikapcs esetében].

Hogy lehet, hogy a PSP-m hátterének színe havonta változik?
Úgy, hogy ha még mindig a default (alapértelemezett) háttérbeállítást használod.
Az alábbiak szerint változnak a háttérszínek:
Január = Szürke
Február = Sárga
Március = Világoszöld
Április = Rózsaszín
Május = Sötétzöld
Június = Világos lila
Július = Világoskék
Augusztus = Kék
Szeptember = Lila
Október = Sárga
November = Barna
December = Piros

Egyik napról a másikra nem futnak a OE/M33 FW-ű PSP-men az iso-játékok, mit tegyek?
2xer futtasd le a Reset To Default Settings-et (Alapértelmezett beállítások visszaállítása) v. Formázd le a Flash1-et.

Nem futnak a demo játékok, pedig OE/M33 (tehát Custom FW) van a PSP-men?
Állítsd át a homebrew kernelt a Recovery menüben (Configuration alatt található) 1.50-ről 3.XX-re. (pl.: 3.90M33-on állítsd át 3.90-re a mappa-kernelt)

2, FW-Történelem

FW-történelem: Miben változott 1.5-től 4.00-ig a Sony FW-e?
(A FW-változások időrendben csökkenően követik egymást (megjelölve a kiadás dátumát ill. a változatokat), felsorolva, hogy mik változtak (a korábbi FW-ek angol forrásáért köszönet ass-nek))
Az alább listázott összes FW-t (PSP típustól függetlenül) a Despertar Del Cementerio módszerrel (Pandora akku és Pandora Memory Stick segítségével) lehet hackelni.

PSP-FirmWare verzió: 4.00 [Slim & Fat] (Június 17, 2008. Japán és USA változat)
- [Hálózat] menüpont alá bekerült egy új funkció: [Internet Seach] néven (lényege, hogy a google segítségével listázza ki a találatokat).
- [Videó]: mostantól lehetőség van a videólejátszási sebesség változtatására lejátszás közben a FEL/LE nyilakat megnyomva.

PSP-FirmWare verzió: 3.95 [Slim & Fat] (Április 7, 2008. Japán és USA változat)
- PSX-játékoknál a gombkiosztást tudod megváltoztatni tetszés szerint. [Home gomb megnyomása után [Controller Settings] > [Assign Buttons] és végül [Custom]]
- Remote play (Távirányítás mód): Home gomb megnyomására -> kilépésnél lehetőség van kikapcsolni a PS3-at [Quit and Turn Off the PS3 System] v. hagyni hogy tovább dolgozzon [Quit Without Turning Off the PS3 System] .
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.93 [Slim & Fat] (Március 18, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció a Japán verzióban mostantól támogatott (csak Slim-en elérhető)
- Hálózat: 20 új Net-rádió csatorna került bele
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.90 [Slim & Fat] (Január 30, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció (csak Slim-en elérhető)

PSP-FirmWare verzió: 3.80 [Slim & Fat] (December 18, 2007. Japán és USA változat)
- Hálózat: Internet Rádió mint új funkció
- RSS Csatorna: a csatornákat most már OPML formátumban is be lehet importálni
- RSS Csatorna: a fotók most már itt is megjelennek
- Zene: Új vizuális effektek

PSP-FirmWare verzió: 3.73 [Slim & Fat] (November 29, 2007. Japán és USA változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.72 [Slim & Fat] (Október 30, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.
1Seg Tuner is bekerült az RSS csatornák listájába.

PSP-FirmWare verzió: 3.71 [Slim & Fat] (Szeptember 12, 2007. Japán változat)
- A Theme mappa automatikusan létrejön .
- PSPot funkció törölve.

PSP-FirmWare verzió: 3.70 [Slim & Fat] (Szeptember 11, 2007. Japán, USA és UK változat)
- Beállítások: Új gyári témák használata a "Themes" alatt (.ptf kiterjesztéssel). Amelyeket a Memory Sticken a PSP/THEME mappába kell helyezni. (A kiválasztott témát a PSP Flash-memóriája tárolja, így a MemoryStick kivétele esetén is működik.)
- Videó: "Scene Search" opció a videó lejátszásánál. (Ezzel az éppen játszott videó közben tudsz egy kiválasztott jelenetre ugrani, 5, 15 stb perc (amennyit beállítasz)).
- Videó: "Consecutive playback" [folyamatos lejátszás] a Settings/Video Settings-nél. Ezt on-ra állítva az összes (MemSticken tárolt) videót egymás után lejátsza, anélkül, hogy visszalépne az XMB-be.
- Videó: "Playback of 1-Seg video files" [1-Seg TV Tuner-rel rögzített videó-fájlok lejátszása]. Sajna ezt csak a Japán felhasználók tudják kihasználni.
- Képek: most már zenelejátszás közben is nézhetsz fotókat. (akár diavetítést is indíthatsz)
- Hálózat: gomb-beállítás/hozzárendelés lehetősége a Remote Play opciónál.
- Hálózat: a PortableTV ikont törölték.
- [XMB]: számos helyen kis ikon jelenik meg, amolyan mini-súgóként, hogy melyikkel is lehet előcsalni az opciókat.
(Csak PSP-Slim felhasználóknál!):
- TV: 1-Seg adat-sugárzás támogatása. Ezek ilyen adatok lehetnek: feliratok, internet-linkek, játék-statisztikák stb.
- TV: 1-Seg jelek továbbítása TV-Out-on keresztül olyan megjelenítőkbe (TV-k), amelyek nem támogatják a Progresszív jeleket.

PSP-FirmWare verzió: 3.60 [CSAK PSP-SLIM-hez!] (Július 11, 2007. Japán és USA változat)
- Beállítások / TV - Switch Video Output (Video-kimenet átváltása egy a PSP-hez csatlakoztatott eszközre)
- Video: .avi file-ok lejátszása + HD tartalmak lejátszása.
- Töltés USB-porton keresztül
Valószínűsíthetően biztonsági patch is került bele.

PSP-FirmWare verzió: 3.52 (Július 24, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.51 (Június 29, 2007. Japán és USA és UK változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [Lumines exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.50 (Május 31, 2007. Japán és USA és UK változat)
Hálózat:
- PSP csatlakoztatható a PS3-hoz Interneten keresztül - Remote Play funkciót használva.
- Remote Play kapott egy új opciót - Kommunikációs beállítások [Communication Settings]
- RSS Channel kapott egy új funkciót: RSS Csatorna Útmutató [RSS Channel Guide].

PSP-FirmWare verzió: 3.40 (Április 19, 2007. Japán és USA változat)
PSX: - A játszható (támogatott) PSX-es játékok száma tovább nőtt.
- A PSX mentési file-jainak (saved data) formátumát most már a PSP ill. a PS3 is támogatja.
Játék: - Certificate Utility ikon törölve lett. (mostantól az így kapott infót az alábbiak szerint lehet megtekinteni: ki kell választani a játékot amelyikről több infót szeretnél megtudni, majd nyomd meg a :H: gombot (előjön a kis oldalsávos menü), ezután pedig az Information szövegre kell :X:-et nyomni.)
- valószínűleg a biztonsági réseket is igyekeztek befoltozni...

PSP-FirmWare verzió: 3.30 (Március 27, 2007. Japán változat)
PSX: - Lemez olvasási sebességének beállításának lehetősége a PSX-es játék alatt [Standard v. High] - PSX játék közben megnyomod a Home gombot s akkor jön elő
Hálózat: - RSS Csatornáknál is megjelenik most már az ún. "thumbnail" (mini előnézeti kép)
Video: - Videóknál szintén thumbnail ikonok megjelenése (pl.: egy mappába kell ("VIDEO") tenni a .mp4 file-t, ill. a .jpg file-t, ugyanolyan nevű kell legyen a .jpg file is.)
Video: - Felturbózott Video-Felbontás támogatás (lejátszás) az alábbi codec-kel készült film-file-ok esetén:
MPEG-4 AVC(H.264) video, Main Profile (AVC CABAC)
A felbontások pedig a következők lehetnek: 720×480/352×480/480×272

PSP-FirmWare verzió: 3.11 (Február 8, 2007. Japán változat)
Játék-patch: A PlayStationNetwork online áruházába (Japánban) felkerült, PSP-re megvásárolható PSX-es játék, az R-Type futtatását javították vele.

PSP-FirmWare verzió: 3.10 (Február 4, 2007. USA, Angol és Japán változat)
Játék: Playstation Network-ön keresztül elérhető címek (játékok) újabb bővítése.
Hálózat:
- Új funkció: LovationFreePlayer-en keresztül MPEG-4 AVC kódolású mp4 file-ok letöltésének lehetősége [Az alábbi LocationFree bázisállomásoknál érhető el: LF-PK20 (Japán) vagy LF-B20 és LF-B10 (USA)].
- Web Browser beállításoknál új funkció: Memóriakímélő (v. memóriatakarékos) üzemmód (ilyenkor a Web Böngésző kevesebb memóriát használ, de cserébe a képek megjelenítésének minősége rosszabb lesz)
Beállítások: [SETTINGS / SOUND SETTINGS]
- Új funkció: Dinamikus Normalizer/Volumizer: Leszabályzott hangerő a lejátszandó zenéknél.
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [GTA LCS exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.03 (December 20, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Játék: További PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele. A PlayStation 1-es játékokat PlayStation 3-on keresztül lehet letölteni.

PSP-FirmWare verzió: 3.02 (December 6, 2006 USA. Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette (biztos szegény Dark_Alex-től féltek? ezért kár volt a gőzért? 3.02 OE:)).

PSP-FirmWare verzió: 3.01 (November 22, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.00 (November 21, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: [Remote Play] funkció elérhető. (PS3-at lehet vele joypad-ként irányítani)
[Online Manual] - Online elérhető a rendszer beállításaira vonatkozó leírás
[Timer Settings] - Az RSS (hírolvasó) csatornákat lehet vele előre beállított időben letölteni.
Játék: PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele ettől a verziótól kezdve.
Zene: 3x-os előre- ill. hátratekerés opcióval bővítették.
Megjelent a Zenei Vizuális hatás opció is (mint winampban a Milkdrop pl.:).
Video: Motion JPEG (M-JPEG) formátumot is le tudja mostantól játszani
[Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Videórögzítés támogatása/
Photo: [Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Digitális fényképezés támogatása/
Beállítások: [UMD Automatic Start] opció mostantól elérhető.

PSP-FirmWare verzió: 2.82 (Október 26, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.81 (Szeptember 7, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.
Egyéb: A 4 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.80 (Július 27, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: RSS csatornán keresztüli video ill. kép-letöltés.
Mostantól lehet elérni és kihasználni annak minden előnyét Wi-Fi-n keresztül a LocationFree Player-nek.
Zene: AAC file-ok lejátszása (.3gp kiterjesztéssel).
Beállítások: A [Network Settings] > [Infrastructure Mode] alatt most már megtalálható az Automata mód is.
Egyéb: Mostantól a Memory Stick Duo gyökérkönyvtárába is be lehet rakni a MUSIC, PICTURE, VIDEO mappákat, és onnan is le tudja játszani az adott tartalmat.

PSP-FirmWare verzió: 2.71 (Június 1, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: a PSP Internet Browser-én keresztül, most már le lehet tölteni a hivatalos játékdemo-kat és le lehet menteni a Memory Stick-re.
A Video-file-okat most már helyesen mutatja a LocationFree Player, mikor egy külső (jeladó) egységet kiválasztunk.

PSP-FirmWare verzió: 2.70 (Április 25, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: Macromedia Flash 6 (nem mindent tud lejátszani) tartalmak lejátszása az Internet Böngésző segítségével.
De ehhez előtte aktiválni kell a Flash opciót.
Bővült az Internet Browser Tools menüpontja: a Connection Settings-el /Csatlakozási beállítások/.
RSS csatornán keresztül le lehet menteni az audio-file-okat a Memory Stick-edre.
LocationFree Player Beállítás panelje alatt a [Rate], egy új funkcióval bővült (Automatic).
Zene: A lejátszható AAC audio-fileformátumok közé egy új kiterjesztés lett hozzáadva.
Beállítások: Új opció: Flash Player engedélyezése [System Settings / Enable Flash? Player]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).
RSS Csatorna Beállítások, mint új opció lett hozzáadva.
UMD Video L/R Gombok beállíthatósága [Settings / Video Settings] (UMD Video közben tiltva/v. engedélyezve legyen a két "KAR").
Egyéb: A 2 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.60 (November 29, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: RSS Channel
új opció: a LocationFree Player Control panelén: Hangerőszabályzás (Volume Adjustment)
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Simplified Chinese (GB18030)] és [Traditional Chinese (Big5)] nyelvi kódolás is.
Copyright-védelemmel ellátott video most már letölthetőek az Internet Browser-en keresztül Memory Stick-re.
Zene: WMA (Windows Media Audio) file-formátum lejátszásának támogatása. [WMA9 ill. WMA9 Lossless és copyright- védett WMA file-okat továbbra sem támogat.] /Ahhoz, hogy le is tudd játszani a WMA-kat aktiválnod kell a Settings menüben az Enable WMA Playback opciót./
Beállítások: Új opció: WMA lejátszás engedélyezése [System Settings / Enable WMA Playback]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).

PSP-FirmWare verzió: 2.50 (Október 13, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: LocationFree Player
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Auto-Select] és az [Unicode (UTF-8)] kódolás is.
új opció: az Internet Browser / Display Mode / Text Size: most már elmenthető a Szöveg mérete.
új opció: elmenthető az Internet Explorerben megnyitott oldalak előzménye.
Video: Copyright-védett video lejátszása (Memory Stick-en a Video mappában lévő file-okra vonatkozik).
Beállítások: új opció: idő beállítása internet által/interneten keresztül [Settings / Date and Time / Date & Time Settings]
új biztonsági metódus a hálózati beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (AES)
Egyéb: Koreai karakterek beviteli lehetősége az On-Screen Keyboard-nál (Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menü).

PSP-FirmWare verzió: 2.01 (Október 3, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.00 (Július 27, 2005. Japán; Augusztus 24, 2005. USA; Szeptember 1, 2005. Anglia)
Hálózat: új funkció: Internet Böngésző
Video: A Memory Stick-ről megnyitott video-file-ok 4:3 arányú megjelenítésének támogatása
Go To (Ugrás) funkció megjelenése az UMD-Video és UMD-Zene lemezeknél.
A-B Repeat funkció (A->B-ig ismétel, A,B: user által meghatározott kezdő és végpont) az UMD-Video, UMD-Zene lemezeknél és a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Audio opció megjelenése a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
MP4 (AVC) video-file-ok lejátszásának lehetősége a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Zene: ATRAC3 audio-file-formátum lejátszásának támogatása.
MP4 audio (MPEG-4 AAC) és WAV (Linear PCM) file-ok lejátszásának lehetősége
Photo: Háttérkép beállításának lehetősége
Képküldés funkció (Wi-Fi-n keresztül)
Megtekinthető új kép file-formátumok: TiFF, GiF, PNG, BMP.
Beállítások: új nyelv: Koreai [System Settings-ben lehet beállítani]
új funkció: Character Set, [System Settings] (Kódlap beállítható)
új opció: Theme Settings (Téma beállítások)
új biztonsági mód: Internet Browser Start Control [Security Settingsnél állítható be]
új biztonsági mód a Hálózati Beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (TKIP)
bővített beviteli mód: Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menünél: web-címek "parancsikonja" (pl: "http://" egy gombbal be lehet állítani, nem kell beírni minden egyes karakterét külön, külön)

PSP-FirmWare verzió: 1.52 (Június 15, 2005. USA)
Zene: UMD-ZENE lemezek most már lejátszhatóak a Music menüben.
Beállítások: Megerősítették a rendszerszoftver biztonságát.

PSP-FirmWare verzió: 1.51 (Május 18, 2005. USA)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 1.50 (Március 23, 2005. Japán)
Beállítások: Új (beállítható) nyelvekkel bővült a PSP: Német, Spanyol, Francia, Olasz, Holland, Portugál és Orosz
Video: Sleep-módból (készenléti állapot (Power gombbal lehet aktiválni)) való visszatérés után folytatni lehet a video- lejátszást.
Zene: Sleep-módból való visszatérés után folytatni lehet a zene-lejátszást.

3, OE FW-ek (+M33) és Downgrade
frissítve: 2008.03.17-én

Teheti tönkre a PSP-t a downgradelés?
Végül is igen, mivel a PSP Flash memóriájában végez változtatást és így előfordulhat, hogy rosszul sül el a dolog. De ez csak abban az esetben igaz, ha nem megfelelően és nem elég körültekintően olvasod el a Downgrade (butítás) leírását ill. nem előtte nem néztél utána, hogy milyen a PSP-d FW-e. (Az alaplap fontossága csak a régebbi downgrade módszereknél fontos)
Természetesen ebben az esetben működik a Pandora módszer ! (PSP Slim-nél egyelőre nem)

Az 1.5-ös FW és a 3.52 M33 FW között mi a különbség?
1.50 Előnyök
+Minden HomeBrew program működik
1.50 Hátrányok
-Devhook kell az új/újabb játékok indításához
-Memory Stick 4GB fölött nem támogatott
-Csak MP3, JPG és MP4-et támogat (habár DevHook-kal orvosolható a probléma)
-Nincs Web-Böngésző (szintén DevHook-kal orvosolható a probléma)

3.52 M33 FW Előnyök
+Az XMB teljes személyreszabhatósága (ikonok, feliratok (a Böngésző az kivétel), hangok stb...)
+Hackelt PSX Emulátor (lehetőség van a saját PS1-es Játék-lemezeid Biztonsági mentéseivel (na persze:)) átalakítva és betömörítve Eboot file-ba való játszásával)
+PRX-Pluginok futtatása a Memory Stickről (CPU húzás 333MHZ-re, Brightness Level 4, Cheat Module...)
+PSP iso-k/cso-k betöltése XMB-ben (v. ha így jobban tetszik: Grafikai környezet, főmenü, Game menüpontból) (Akksi kímélő és gyorsabban betöltési idő)
+Közel az összes 1.50-re írt Homebrew működik rajta [GAME150 mappában] (mivel a 3.52 M33 FW az egy módosított hibrid-FW, az 1.50 és a 3.52 együttese)
+Nem foglal helyet a Memory Stick-en (Minden a Flashben van eltárolva, míg a DevHook a Memory Stick-en csücsül)
+4GB feletti Memory Stickeket is támogat
+Devhook támogatás
+1.00 Eboot támogatás
+Auto Eboot betöltés (automatikusan elindít egy programot ami a BOOT mappában van eboot.pbp néven (lehet hogy a PS1-es játékot is betöltené így lendületből?))
+Az összes UMD-játékot lejátssza amik a következő FW-t igénylik: 2.00-3.52
+WMA, H264, Flash és még számos médiatípus lejátszását támogatja
+UMD-Autostart BE/Ki (új szolgáltatás/ v. ha jobban tetszik: feature)
+/Visszahozó mód/Recovery Mode (Visszahozza a "félig-halott" PSP-t ill. számos speciális beállítást innen lehet elérni (pl.: pluginek engedélyezése))
+100%-os NoUMD-Mód (Meghosszabbítja a Laser-fej egység élettartamát, azáltal, hogy backupokat (iso/cso) futtatunk UMD lemez helyett (ettől függetlenül van olyan játék amelyiknek kell UMD-lemez az induláshoz, legalább egy UMD-Demo disc))
+Teljes Kernel hozzáférés
+Régiómentes
+SCE logo átugrás lehetősége (Sony Computer Entertainment logo)
+WMA és Flash Player aktiválása (Recovery menüben lehet megcsinálni)
+X, O Gomb változtatható (pl.: Japánból behozott PSP-khez)
+PRX-ek flashelésének lehetősége
+Document.dat a PSX-Emulatorhoz (cheat-ek futtatásához kellhet)
+480x272, 720×480, 352×480 felbontású MP4-AVC videók támogatása (most már nincs a 768kbps-es minőségi limit sem)
+Bármikor downgradelheted vissza 1.5-re (ha vmi nagyon rosszul sülne el).
+UMD/ISO ill. XMB CPU-sebesség beállíthatósága a Recovery menüben + az XMB-ben is
+Flash0 ill. Flash1 közvetlen elérése USB-n keresztül
+ISO-játékok törölhetősége a Memory Stick-ről XMB-ben
+ Védelmi patch: ami megakadályozza a FW-t, hogy magasabb FW modulokat futtasson (nem frissít hivatalos S0NY FW-re ! :)).
3.52 OE-A Hátrányok
-Néhány savegame, amit 1.50 alatti Devhook-kal "hoztunk létre" nem működik
-NoUMD-Mód néhány játéknál nem működik /Hála a S0NY NP9660-meghajtónak közel 100%-os a No-UMD mód./
-Majdnem tele van a Flash0 [PSP memóriája] (Nem marad túl sok hely nagy Gameboot.pmf-ekhez pl) - kis trükkel orvosolható
-Location FreePlayer eltávolítva (Mivel nem maradt sok hely a Flash0-ban. Habár használta ezt egyáltalán valaki?)
-Nagy Koreai Betűkészlet eltávolítva/"átirányítva" a Flash0-ból

3.52/60/71 M33 CFW kontra 3.90 M33-2. Melyiket válasszam? Frissítsem-e a meglévő Custom FW-t?
Tudni kell, hogy minél frissebb FW-ed van, annál több funkció érhető el és annál kevésbbé fordulhat elő, hogy egy adott játék ne induljon el.
A 3.80-as FW-től felfelé a S0NY elszúrta a memórkártyák kezelését (nem ismerte fel a kártyát ill. a rajta lévő adatokat), azonban ezt Dark_AleX egy patch-el megoldotta, így már ez a probléma is elillant.
Patch + leírás itt:

http://em82.extra.hu/?p=292Mennyivel rosszabb a hivatalos S0NY 3.52 FW a 3.52 M33 /Dark_AleX FW-hez képest?
- Nem futtahatók rajta HomeBrew programok.
- Nem futtathatók rajta iso/cso játékok.
- PSX-es játékot csak és kizárólag PS3-ról tudsz "rá" letölteni.
- Beépülő modulokat (pluginek) ugyancsak nem tudsz rajta alkalmazni
- WMA és Flash Player-t netes kapcsolattal lehet csak aktiválni
- Nem lehet testreszabni az XMB-t.
- Nincs Recovery-módja (visszahozza a félig halott PSP-ket (pl.: rossz flashelés után))

Dark_AleX OE FW történelme:

viewtopic.php?t=210Az 3.40 OE-A FW és a 3.52-es M3 CFW között mi a különbség?
Sokkal jobb No-UMD kezelő pluginja van az M33-as FW-nek.
XMB-ben megjelenő mini-"Recovery menü".

Ha hivatalos firmwarrel rendelkező PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni? /frissítve: 2008.03.17//
Vegyük csak sorjába:

1.51 & 2.71-es firmware esetén
- NEM TA-082 alaplappal ===> Katt ide
- TA-082 alaplappal ===> Katt ide
2.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.03 firmware esetén alapaptól függetlenül ===> Katt ide (2.00-s GTA-LCS UMD kell hozzá)
3.50 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide (patcheletlen Lumines UMD kell hozzá)
3.51 & 3.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===>Katt ide
3.60 firmware esetén Slim&Lite PSP-vel alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.90 firmware és későbbi fw-ek esetén ===> Katt ide

A fenti lehetőségek közül válaszd ki neked melyik a megfelelő. Ha neméppen olyan FW van a PSP-den, mint a felsorolt downgrade lehetőségeknél említettek, akkor frissíts a megfelelőre. (Ha pl.: 3.10 van a PSP-den, akkor 3.50-re v. Pandora módszer)

Ha 3.50-s v. az alatti FW-ű PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni?
- Ha 1.5-ös a PSP FW-e (és nem TA-082-es alaplappal rendelkezik) akkor: Használhatsz DevHook-ot a játékokhoz, vagy frissíted egy Custom Firmware-re (pl.: 2.71-SE C'' v. 3.XX OE-A).
- Ha hivatalos S0NY FW van a PSP-den, akkor előtte a megfelelő Downgrader segítségével (fentebb látható) butítsd vissza 1.5-re, majd ezután installáld fel a 3.XX OE/M33 FW vmelyikét. (PSP-Slim esetében 3.60 M33 a minimum CFW, amire frissíteni tudod. 1.50-re nem lehet downgrade-elni.)

3.XX OE/M33 FW van a PSP-men, hová rakjam a HomeBrew programokat?
Alapértelmezésben - ha nem változtattad meg a Recovery menüben - akkor a Memory Stick PSP/GAME390 mappájába kell bemásolnod, hogy fussanak a programok. /Azért a programhoz készített readme-t olvasd el előtte !/

Kezdő vagyok, nincs kedvem letöltögetni 5 helyről a megfelelő file-okat, honnan tudnám letölteni vmelyik OE/M33 FW-t

3.90M33-2 Pack + 3.52 M33 + Hun-MOD (magyarosítás) + leírás itt
3.52 M33 CFW + leírás itt
Aktuális Custom FW-packok pluginokkal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

закупка у единственного поставщика

(JosephTiets, 2019.05.01 09:34)

88Передавать заказчику образец сертификата не нужно. Получить его дозволительно, обратившись в региональное часть Торгово-промышленной палаты. После проверки всех сведений УЦ заключает с будущим владельцем контракт, в котором прописаны безвыездно правила предоставления услуг. Дату и время завершения периода подачи предложений, а также дату оценки заявок и определения победителя.Правило 1236 предусматривает несколько случаев, когда допускается закупка иностранного СООБРАЗНО:
<a href=https://rutend.ru/pages/spisok-ploschadok>ртс тендер электронная торговая площадка</a>
[url=https://rutend.ru/customers]анализ государственных закупок[/url]
https://rutend.ru/tenders?commercial=true&law=223 - аукцион по 223 фз

Итоговая критика предложений участников68Нормативный акт вводит ограничение для закупку отдельных продуктов питания. Заказчики смогут приобретать товары и услуги исключительно потом проведения процедуры в электронной форме.Определять является ли компромисс крупной следует для на основе данных бухгалтерских отчетов следовать промежуток, прежний времени оформления договора. Легкий инструмент. Например, около запросе котировок для поставку лекарственных препаратов, требуется приложить подтверждение страны происхождения товара. В дальнейшем действия заказчика будут зависеть через конкретных обстоятельств:

купить электрокамин в екатеринбурге

(Perryzense, 2019.05.01 08:54)

В работе следует использовать исключительно термостойкие материалы;И, вестимо же, самые дорогие и элитные камины, выполненные для заказ. Близко камина позволительно поставить комфортное кресло разве журнальный пища с полезной литературой-книгами и умными журналами. Изначально осуществляется облицовка левого угла – снизу-вверх, затем следует приклеить верхний. Именно здесь Вы можете встречать камин, который придаст вашему жилищу законченный и абсолютный лицо, в лютую погоду — обогреет, весело потрескивая дровами, соберёт около всю семью, создав максимально уютную атмосферу ради душевных разговоров. Дизайнеры высокого уровня разработают эксклюзивный намерение с учетом Ваших требований и пожеланий. камин в Москве чтобы домакамины в Москве
<a href=http://www.domkaminov66.ru/vibrannie-tovari?catid=&typeprod=26869&sort=pricef+ASC>каминная облицовка</a>
[url=http://www.domkaminov66.ru/vibrannie-tovari?catid=&typeprod=26553&sort=pricef+ASC]электрокамин 3d[/url]
http://www.domkaminov66.ru/dimohodi - цена на дымоходы

Теплоемкость;ГипсокартонНедочеты строительстваВысота нахождения оголовка через крыши

телефон эвакуатора недорого

(DerekHit, 2019.05.01 07:33)


<a href=https://evakuator24kazan.ru/uslugi-i-ceny>эвакуатор для грузовых машин в казани</a>
[url=https://evakuator24kazan.ru/fotogalereya]эвакуатор дешево[/url]
https://evakuator24kazan.ru/kontakty - телефон эвакуатора недорого

эвакуатор с подъемником казань

(Claudpax, 2019.05.01 06:54)

Скупка битых автодальнейшей реализации машины. После детального осмотра в намерение вносятся более детальные корректировки. Здесь налажена страда так, который вы получите очень выдающийся сервис и убедитесь в безупречном качестве всех предоставляемых услуг. Это практически беспримерный вариант продать битые авто. К примеру, чтобы продажи авто сообразно первоначальной стоимости потребуется немало усилий, а часто исполнять это не представляется возможным, поскольку инфляция является большой проблемой. Автомобильные номерные аббревиатуры дипломатических международных представителейМинистерства инфраструктуры также заявили, что не намерены затягивать с введением обязательного контроля техничного состояния транспортных средств. Чтобы того чтобы исполнять продажу максимально эффективной, следует говорить в автовыкуп Киев. Ниже приведена ориентировочная цена авто зависимо через пробега на примере Toyota Corolla. Он руководствовался простым принципом – японская машина должна получить японское название. Идем дальше – б\у авто 5-7 лет, пробег 50-100 тыс. Наподобие оценивается битый автомобиль?
<a href=https://plazavolgograd.ru/услуги/diagnostika-i-remont-elektronnyih-sistem-avtomobilya/>авторемонт волгоград</a>
[url=https://plazavolgograd.ru/услуги/diagnostika-i-remont-tormoznoy-sistemyi/]замена тормозных колодок[/url]
https://plazavolgograd.ru/ - чип тюнинг волгоград

Одной из самых неприятных ситуаций, которая может произойти в жизни каждого водителя – это ДТП. Наказание с виновника происшествия выплаченных потерпевшей стороне средств называется регрессным требованием. Это очень бойкий тактика продать авто и сразу получить деньги. авто после дтпМногие японцы уверены, что логотип Infiniti символизирует гору Фудзи. На нее могут направить автомобиль в случае, ежели во время его техосмотра сиречь на посту ДПС возникли сомнения в его подлинности. А по завершению срока действия ввозной документации валюта падает прежде весь низкого уровня. Завтракать люди, которые не желают сбывать транспорт сам, следовательно обращаются в салоны и представительства. Безвыездно эти моменты должны вас насторожить и к выбору автомобиля надо внимательно присмотреться. Для покупке можно сэкономить через возврата НДС. Власть Украины на сегодняшний сутки существенно снижает акцизы на машины, бывшие в употреблении. авто под выкупЖелаете полезный и оперативно продать собственное транспортное средство? Вам стоит оставить заявку на сайте нашей компании либо позвонить нашим специалистам. В таком случае авто также позволительно продать. Однако во многих ситуациях это один видоизменение быстрого решения проблемы. Все машины натерты до блеска, отполированы, а продавцы настойчивы и вежливы. Большое кредит вызывает 35-летний мужчина, имеющий хороший водительский стаж, чем молоденький 25-летний водитель, стаж вождения которого составляет не более 7 лет. Замена битых автовыезды к клиентам сообразно всей территории города Киев;

услуги грейдера в краснодаре цена

(JohnniePex, 2019.05.01 06:14)

26.02.2018Последняя редакция:13/12/2018 11:26
<a href=https://tss123.ru/catalog/arenda-spetstekhniki/avtokrany/>аренда автокрана 40</a>
[url=https://tss123.ru/catalog/arenda-spetstekhniki/avtovyshki/]аренда автовышки цена[/url]
https://tss123.ru/catalog/arenda-spetstekhniki/ekskavatory/ - аренда колесного экскаватора

05/02/2019 16:27Декоративная окраскаJCB — это английская компания. Так, в систему периферийного обзора Aerial Perspective fish for (прежнее слово SkyAngle) добавлена функция распознавания препятствий. Следование этим простым правилам обеспечит дополнительные гарантии надежности и работоспособности машин, а также избавит через неожиданного ремонта. и 335 л.с., которые выдают до 1440 Нм крутящего момента около 1500 об/мин, который позволяет делать в луг для скоростях перед 40 км/ч. Инициатор раз – в тот момент, когда в квартире ломаются, возводятся, штробятся стены, одним словом в квартире мириады пыли и строительного мусора и вторично одна взлобок битого бетона не повлияет для обыкновенный ход ремонта. «Луидор-Тюнинг» предлагает видоизменение подороже – за 120 тыс. Телескопическе погрузчики различаются грузоподъемностью и длиной стрелы. На сколько нуждаться вращать вниманиеВнутри спальник «Луидор-Тюнинг» отделан тканью.

монтаж электрики в краснодаре

(Charlesoweft, 2019.05.01 04:49)

Как выгоднее купить квартиру в мегаполисе с целью аренды?Размещение рекламы на онлайн-досках объявленийОдним из самых эффективных способов поиска продавца/покупателя была и остается расклейка объявлений. Указаны ли в нем коммуникации, соответствует ли действительности планировка либо в доме что-то пристраивалось. сиречь не быть. Беспричинно вы не сильно переплатите в случае вынужденного отъезда, и ежели владелец решит расторгнуть стачка — за этот срок весь успеете найти новое жилье. Тысячи квартир по всей Москве в сей момент продаются (пока мы берем во забота лишь столицу). А в монолитных домах можно даже менять расположение стен в своей квартире, что позволяет склад несущих элементов. Конечно и эра рассмотрения таких дел, будто выше упоминалось, может падать на годы. 3) Ожидание роста цен для недвижимость со стороны продавцов. Для наглядности сказанного рассмотрим маломальски ситуаций. Но временами распознать их не так-то просто, они могут представиться агентством недвижимости. Человек меняются медленнее. Тож близ того метро, при которого вы хотите поселиться, адекватных предложений нет, тут он посоветует расширить географию поиска, не тратя зря свое время. Изредка может беспричинно случиться, что вам должен довольно безотлагательно расторгнуть стачка и уехать. Ежели вы хотите купить квартирусправки из ЖЭК о зарегистрированных жильцах и об отсутствии долгов. Также немаловажно состояние лестничных клеток, исправность лифта, особенно, если этажность квартиры высокая. Отдельного рассмотрения требует порядок наследования по праву представления, то есть когда наследники какой-либо доли, имеющие своих наследников (детей, например) умирают раньше наследодателя, тогда их доля распределяется между наследующими. Правда, в таком случае риски растут: никто не застрахован он недобросовестного застройщика
<a href=http://kvtstroy.ru/otoplenie>монтаж отопления краснодар</a>
[url=http://kvtstroy.ru/chastnyie-doma]строительство частных домов в краснодаре[/url]
http://kvtstroy.ru/doma-iz-kirpicha - дом из желтого кирпича

Массовая рассылка;При выборе страны для инвестирования в объекты недвижимости надо учесть:шестая — двоюродные правнуки и правнучки, двоюродные племянницы и племянники, двоюродные дяди и тети;Ныне инвестирование в недвижимость следовать границей – уже не запасной разночтение, а достаточно перспективное направление. Если же вы планируете снять дорогое жилье с хорошим ремонтом, то рассчитывайте отдать риелтору половину от месячной платы

эвакуатор ростов на дону

(JosephTed, 2019.05.01 04:07)

Чтобы заказать самый дешевый эвакуатор ради любого типа транспорта с оплатой сообразно карте alias кэшем достаточно позвонить нам сиречь оставить заявку на сайте.Буксировка или эвакуация?Не попадайте в неприятные ситуации, а быть уже сложившихся обращайтесь к нам.водитель оказался пьяным после рулем;
<a href=https://служба-эвакуации161.рф/>грузовой эвакуатор ростовская область</a>
[url=https://служба-эвакуации161.рф/]эвакуатор ростов на дону номер телефона[/url]
https://служба-эвакуации161.рф/ - эвакуатор таганрог дешево

Во многих развитых странах гибкая сцепка – «худой звук» около работе с автомобилем. Все порцион водителей совсем предпочитает привыкать без эвакуатора, договорившись со знакомыми о буксировке.У агрегата платформа может крыться:чистый эвакуируют автомобилимогут ушибать дорожное покрытие, светофоры, рекламные щиты, небольшие мосты.

<a href=https://woodimart.ru/category/myagkaya-mebel/kresla/>купить кресло</a>

(RubinChova, 2019.05.01 03:27)

Чаще только, большинству людей все равно, ровно внешне выглядят весь парковые скамейки около дома, но около этом поодаль не одинаковый вроде смотрится мебель в собственном доме. Это то, который профиль у этого бизнеса, и какой у него масштаб. В таком случае круг покупателя продиктован только его личными обстоятельствами и предпочтениями, а мнение консультанта дозволено узнать, коль связаться с сотрудниками здание поддержки напрямую. Здесь обстановка должна править к отдыху и к релаксации, она должна находиться удобной, воеже сотрудники фирмы могли пообщаться и успокаиваться, выпить чаю и наполниться позитивными впечатлениями. Главное – размещать стол работника так, чтобы он видел остальных и чувствовал себя защищенным. Круг выбирает чтобы себя то сколько подходит по стилю разве себестоимости.Недоброкачественную офисную мебель дозволено свободно отличить, доверившись своему обаянию. Желательно, дабы регулятор возвышенность сиденья был снабжен амортизатором ради смягчения нагрузки.Грамотно расставленная обстановка для офиса является залогом высокой производительности сотрудников и создания общей позитивной атмосферы. Так, скажем, ради кабинета руководителя фирмы, занимающейся техническим обслуживанием компьютеров либо разработкой программного обеспечения, ясно, органичным окажется язык хай-тек. Стоит ли высказывать, сколько офисная обстановка должна присутствовать качественно собрана и состоять из качественных материалов? Стулья, которые будут разваливаться под сотрудниками и зловонная пластмасса дешевого офисного стола навряд ли непременно повлияют на производительность.- Дерево;
<a href=https://woodimart.ru/category/myagkaya-mebel/pufy/>купить пуфик в прихожую</a>


Последний нюансВ интернете дозволено купить уже готовую обстановка, а разве внезапно такой не оказалось, то всегда дозволено созвониться с менеджером и попросить его оформить ее на заказ. Для создания мебели, в особенности, такой как чтобы кабинета руководителя, требуется не мелочный испытание, необходимая техническая база, воеже весь было безупречно. Вождь должен поддерживать распорядок самостоятельно и водиться примером чтобы сотрудников. Мочь изменять эту конструкцию в зависимости через потребностей позволяет максимально эффективно использовать всё место офиса1. Люди проводят большую порция времени после компьютером, поэтому важно, чтобы изза столом было удобно сидеть в течение долгих часов. То который я описал выше, чаще всего используется рабочим классом. Также эти столы обычно являются легкими и мобильными, так что вы легко сможете носить их в случае ремонта или переезда.Сейчас есть весьма много решений сообразно обустройству кабинета главного управляющего фирмой.

эвакуатор город

(OscarJOt, 2019.05.01 02:46)

Особенности15 Март 2017удлиненная платформа;
<a href=http://ставрополь.эвакуатор61.рус/gruzovoj-evakuator>грузовой эвакуатор круглосуточно</a>
[url=http://ставрополь.эвакуатор61.рус/spectehnika]эвакуатор спецтехники[/url]
http://ставрополь.эвакуатор61.рус/gruzovoj-evakuator - грузовой эвакуатор ставрополь

Современный эвакуатор – это сложный высокотехнологичный агрегат, какой обеспечивает погрузку и транспортировку обездвиженного автомобиля ради ремонта.Такая платформа имеет двойной перегиб, к ней подставляются аппарели, по ним с через лебедки затаскивается авто полностью для платформу. Строгое соблюдение всех действующих технических норм и правил. Поэтому общество «Емеля» предлагает доступные цены. Особенности эвакуации спецтехникиплохая призрак;Столоваться определенная последовательность действий:

online pharmacy review 105 mg

(WillisBrany, 2019.05.01 02:20)

Hello there! [url=http://cialisopharmacy.com/#caremark-online-pharmacy]real online pharmacy[/url] great website.

эвакуатор ростов цена

(ShawnAGONY, 2019.05.01 02:07)

Буксировка иначе эвакуация?Разнообразных компаний, готовых приходить к вам для помощь, равно вдруг и «частников», аминь много. От аварий и поломок никто не застрахован. Это может пригодиться Вам в дальнейшем, если возникнут спорные моменты.Спецтранспорт для эвакуации оснащается специальным оборудованием и обладает конструктивными особенностями, позволяющими безопасно перевозить автомобили. Соответствует ли это действительности, и в чем источник таких кардинальных различий?
<a href=http://xn--61-6kcai3c3aqqi0i.xn--p1acf/gruzovoj-evakuator>грузовой эвакуатор батайск</a>
[url=http://xn--61-6kcai3c3aqqi0i.xn--p1acf/ceny]эвакуатор круглосуточно цена[/url]
http://xn--61-6kcai3c3aqqi0i.xn--p1acf/legkovieauto - эвакуатор ростов на дону западный

проблесковые маячки (желтого оттенка);Наша общество предоставляет на протяжении многих лет качественную профессиональную воспособление на дороге. Таким образом, когда вы отправились в курс в темное сезон суток, вероятность, что потребуются услуги эвакуатора, достаточно высока.Знак МКПП от АКПП

эвакуатор казань 24 часа

(DerekHit, 2019.05.01 01:27)


<a href=https://evakuator24kazan.ru/raschet-rasstojanija>эвакуатор межгород цена</a>
[url=https://evakuator24kazan.ru/o-nas]эвакуатор машин казань[/url]
https://evakuator24kazan.ru/raschet-rasstojanija - эвакуатор межгород цена

эвакуатор краснодар дешево цены

(BrandonApome, 2019.05.01 00:47)

Затем закрепления такелажа с буксировочным крюком транспорт затягивают на платформу, и кроме возвращают её в исходное положение. Свяжитесь с нами сообразно телефону и оператор примет вашу заявку.Авария.Весь исключено сближение эвакуируемого транспорта с самим эвакуатором. К примеру, ради легковых авто возможны следующие варианты – с частичной сиречь с полной погрузкой. Выезд в любую точку города и области. Личный автопарк позволяет нам эффективно решить любые задачи, связанные с эвакуацией автомобилей. Когда весь документы были в машине, тутто надо отправиться для штрафстоянку, составить действие вскрытия и забрать документы. Такая техника наиболее распространена, только она не подходит для автомобилей с заблокированными колесами разве сильными повреждениями, в этом случае нужен эвакуатор, оборудованный краном-манипулятором. Изучите однако документы. Первое, надлежит оценить ситуацию, который в автомобиле сломалось. Вызов эвакуатора позволит быстро и эффективно решить поставленную задачу – доставить мотоцикл в положенное место. Впрочем абдикация выйти из авто классифицируют будто сопротивление. Они начали разрабатываться один в 70-х годах для базе автозавода КРАЗ. Впрочем с одним утверждением согласны некоторый автовладельцы: если возникает нужда эвакуации, МКПП создает гораздо меньше проблем, чем АКПП. Впрочем благодаря вниманию работников и точному подбору спецтехники на круг выезд позволительно обеспечивать, что добро авто впоследствии транспортировки не довольно отличаться от исходного. Помните об этом и не мучайтесь, ровно оплатить, разве нужной суммы отсутствует для руках. Для того, который вытащить машину из воды, потребовалось целых 8 часов и сила 6-х мужчин. Но спецтехника чтобы эвакуации транспортных средств применяется не как в чрезвычайных случаях, ее используют также для доставки гусеничных машин на рабочие объекты.
<a href=http://краснодар.эвакуатор61.рус/>эвакуатор станица староминская</a>
[url=http://краснодар.эвакуатор61.рус/spectehnika]услуги эвакуатора краснодар[/url]
http://краснодар.эвакуатор61.рус/ceny - услуги эвакуатора цена за км за городом

Чистый же выбрать именно такую службу? Кому довериться?Сложность перемещения сообразно городу. Любые механические движения приводят к трениям и износу. Это обусловлено тем, сколько не все виды спецтранспорта могут эвакуировать авто с АКПП. Наподобие обещать эвакуатор дешево в Минске для автоВ этом случае самым верным решением мгновенно и эффективно решить сложившуюся проблему - профессиональная эвакуация. Профессиональный подход к каждому клиенту. Дабы ваши путешествия всегда проходили спокойно, помните: хорошая занятие эвакуации поможет спланировать «пути отступления» в случае отказа авто. Впрочем Госавтоинспекция отвечает ради состояние ТС. Важно, для водитель умел побеждать с проблемами.Курс на услуги эвакуатора ради транспортировки мотоцикла в среднем такая же, как и чтобы автомобиля, иначе немного выше. Нехватка топлива. Эти эвакуационные имущество оснащаются встроенными манипуляторами, расположенными сам для платформе. И их сортировка зависит от разных факторов: места аварии и конечного назначения, веса, особенностей конструкции техники. Принципы работы эвакуатора

эвакуатор в казани цена межгород

(Claudpax, 2019.05.01 00:10)

Ровно не обмануться для пробеге?скупка авто Киевотрицание никаких дополнительных платежей;
<a href=https://plazavolgograd.ru/услуги/polnaya-apparatnaya-zamena-masla-akpp-v-volgograde/>полная замена масла в акпп</a>
[url=https://plazavolgograd.ru/услуги/zashhitnaya-obrabotka-lakokrasochnogo-pokryitiya-avtomobilya/]покрытие авто жидким стеклом[/url]
https://plazavolgograd.ru/услуги/diagnostika-i-remont-elektronnyih-sistem-avtomobilya/ - компьютерная диагностика автомобиля волгоград

Должна надевать в наличии удобная и реальная база автомобилей, которые предлагается купить. К примеру, когда ремонтировалась дверь, то поврежденные ручки могли весь оставить. Итого 523 евро акциза. Будто видите, критериев, влияющих на стоимость вашего автомобиля, предостаточно. Скажем, геолокация владельца придает легкость и уверенность. Якобы не попасться в ловушку мошенниковкорпус двигателя и пространство почти ним. Не чрезвычайно доверяйте словам продавца. Особенности проведения сделки:дальнейшей реализации машины. Впоследствии детального осмотра в воздаяние вносятся более детальные корректировки. Здесь налажена страда беспричинно, который вы получите самый превосходнейший сервис и убедитесь в безупречном качестве всех предоставляемых услуг. Это практически единый разночтение продать битые авто. К примеру, для продажи авто по первоначальной стоимости потребуется немало усилий, а часто сделать это не представляется возможным, поскольку инфляция является гигантский проблемой. Автомобильные номерные аббревиатуры дипломатических международных представителейТехнологии не стоят на месте. Но это не ввек возможно. Рекомендации по выкупу автомобилей

Xonun25

(Mesez44, 2019.05.01 00:01)

http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/achat-discrete-altiva-baisse-prix-medicament-fexofenadine-prix http://wu-world.com/profiles/blogs/discount-cizin-5-mg-order-online-cizin-5mg-online-orders http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/diclofenac-100mg-sans-ordonnance-achat-voltaren-en-ligne-suisse http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/wo-k-nnen-sie-generische-metronidazol-zum-besten-preis-kaufen http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/baclofene-en-ligne-pas-cher-achat-sans-ordonnance-baclofene-en http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-clomipramina-sin-receta-env-o-urgente-rep http://bricolocal.com/profiles/blogs/joshila-200-mg-baisse-prix-en-ligne-site-fiable-forum-commander http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/salmetedur-0-025mg-pas-cher-et-sans-ordonnance-commander-du http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/hydrochlorothiazide-12-5mg-order-how-can-i-purchase-hyzaar-cheap http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-udenafil-sin-receta-r-pido-ecuador http://www.facecool.com/profiles/blogs/androz-100mg-donde-puedo-comprar-sin-receta-de-calidad-paraguay https://www.mysocialpeople.com/blogs/2144/19733/puedo-comprar-generico-tretinoina-05-mg-sin-receta-en-internet http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-valaciclovir-sin-receta-1 http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-isosorbide-acheter-imdur-en-france-forum http://whazzup-u.com/profiles/blogs/comprar-rizact-rizatriptan-10mg-fiable-argentina-precio-rizact http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=37879&qa_1=discount-online-sildenafil-citrate-without-prescription http://www.facecool.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-famvir-famciclovir-250-mg-ahora-nicaragua http://dmoney.ru/61034/vardenafil-levitra-soft-40-mg-onde-comprar-r%C3%A1pido-no-brasil http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-genegra-sin-receta-con-garantia-rep-blica-de http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/sotalol-en-ligne-moins-cher-commander-securise-acheter-betapace http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-viagra-150-mg-r-pido-estados-unidos http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-proimer-sin-receta-en-farmacia-online-estados http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-furosemida-sin-receta-al-mejor http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/phexin-250-mg-o-en-acheter-generique-cephalexin-pas-cher http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-chlorpromazine-sin-receta-con http://ggwadvice.com//index.php?qa=64916&qa_1=valaciclovir-comprar-farmacia-confirmaci%C3%B3n-rep%C3%BAblica-ecuador

кровля в ростове

(Jeffreygrine, 2019.04.30 23:30)

Конструкции, позволяющие снежным накоплениям сползать небольшими пластами, к примеру, трубчатые снегозадержатели. Листы крепятся к обрешетке гвоздями, а притяжение их побратим с другом обеспечивают самоклеящиеся участки на их нижней поверхности. Срок ее здание составляет накануне 150 лет. Следовательно некоторый специалисты сходятся в книга, сколько при взвешивании всевозможных плюсов и минусов металлическая черепица и металлочерепица имеют оптимальное сходство цены и качества. И токмо чрез двадцать лет металлочерепица появилась в России. Неслучайно одно их многих неофициальных названий данного материала - tegola canadese - переводится на русский ровно "канадская черепица". Технические решения обеспечивают полную герметичность окон, уникальная антиконденсатная способ вентиляции исключает реакция конденсата для древесину.Обычно ради подшивки фронтонных и карнизных свесов используют виниловый и металлический сайдинг сиречь деревянную вагонку, т.е. Кроме (потом устройства обрешетки, но накануне укладки кровельного покрытия) монтируют желоба. Вкупе с многообразием цветовых оттенков разнообразие профиля позволяет покупателю выбрать металлочерепицу, отвечающую личным представлениям о красивом. Паропроницаемые пленки изготовляются особенно из полиэтилена (армированного или неармированного). Сайдинг цены и достоинствоХарактеристики профнастила Для производства профнастила компания ГрандСтрой использует высококачественную сталь с полимерным покрытием известных европейских, азиатских и отечественных производителей: Corus, Arcelor, Северсталь, НЛМК. Разные образы: мощь романской башни и легкость восходящих линий колокольни
<a href=https://krovli-rostova.ru/montazh/>монтаж металлочерепицы</a>
[url=https://krovli-rostova.ru/katalog/krovlya/gibkaya-cherepicza/]гибкая черепица шинглас цена[/url]
https://krovli-rostova.ru/katalog/cherdachnyie-lestniczyi/ - чердачные лестницы с люком размеры цена

Можно, но чтобы этого придется пользоваться специальные конструкции. Цвет задается посыпкой для верхней поверхности черепицы – гранулами базальта либо сланца, которые одинаково долговечны, и различаются токмо формой: у сланца – продолговатые, у базальта – многогранные. Перед воздействием атмосферы материя со временем приобретает матовый серый цвет. Асбестоцемент — цементный композиционный материал, упроченный асбестовым волокном. Кровля быть этом называется фальцевой, поскольку соседние листы соединяются друг с другом около помощи фальца(продольного шва специальной формы). Декоративность и долгоденствие черепицы создали ей известный ореол аристократичности: говорят, что «черепица стареет достойно, как хорошее напитки». Фасон черепицы позволяет покрывать кровли всякий конфигурации, в книга числе купола и башни. Фильтр, обыкновенный в клапане, не пропускает крупную порошина, волос и насекомых. /p>Экономичность данного вида кровельного покрытия проявляется и в других аспектах. Часто гранулы сланца и базальта комбинируют, дабы повысить процент покрытой поверхности и разом с тем индивидуализировать «вид» черепицы. Профнастил для стенК мягким кровлям относятся битумные кровельные материалы и мастичные покрытия. Только экономичность металлочерепицы заключается не лишь в цене материала, а и в некоторых уникальных ее свойствах. Срок гарантии, предоставляемый на качественные образцы, предоставляемой для качественные образцы битумной черепицы, достигает 15 лет. Кровля из металлочерепицы имеет низкий вес - от 4,4 жо 6,3 кг/м3, сколько в два раза легче гибкой черепицы и в десять некогда - натуральной. Компании-производители поставляют свою продукцию в полной монтажной готовности.

кондиционеры в самаре

(Thomastut, 2019.04.30 22:49)

Точное поддержание температурыВам нужна вспоможение в выборе лучшей системы вентиляции ради решения ваших задач? Вы хотите получить более подробную информацию сообразно установке системы разве сообразно гарантийным обязательствам? У вас уписывать задача о том, будто сделать незаметным подачу свежего воздуха? Вы беспокоитесь об уровне шума вентиляционной системы? Каким образом дозволено повысить производительность существующей системы вентиляции? Вы вечно можете положиться для квалифицированную помощь экспертов специализированных профессиональных компаний. Из конденсатора доходный фреон поступает в терморегулирующий вентиль (ТРВ), какой в бытовых кондиционерах выполняется в виде капилляра (длинной тонкой медной трубки, свитой в спираль). В силу этой технологии “инверторные” кондиционеры более экономичны, и производят меньше шума, чем кондиционеры с обычным компрессором. Причин, по которым фреон может не процветать испариться, может таиться несколько. Оптимальным чтобы человека уровнем относительной влажности воздуха является 40-60%. Хорошо теплоизолированные и плотно закупоренные дома не могут сами отвертеться от излишней влаги.Осушение воздуха
<a href=http://lednik-service.ru/montazh-kondiczionera.html>купить кондиционер в самаре с установкой недорого</a>
[url=http://lednik-service.ru/texnicheskoe-obsluzhivanie.html]заправка кондиционера[/url]
http://lednik-service.ru/texnicheskoe-obsluzhivanie.html - техническое обслуживание кондиционеров

Самая распространенная и типичная ситуация – в помещении, где устанавливают кондиционер, не простой окно, а дверь для лоджию. Поэтому периодическая дозаправка для них не требуется. Так, например, удачное приговор было найдено ради магазина косметики и парфюмерии, где кондиционеры TOSOT серии COOBE были окрашены в гармонирующую с интерьером цветовую гамму. Такие багаж происходят порядочно иногда, но такую вероятность запрещать не учитывать. Но клиент показывает, сколько стена лоджии только обыкновенный не позволяет этого сделать.Подведем итоги.Кондиционеры также обеспечивают тепло. Вы можете всегда создавать климат, наиболее подходящий чтобы Вас. Некоторые канцерогенные вещества, обнаруженные в воздухе жилища:Дизайн кондиционеров

ремонт кондиционеров в самаре

каминная облицовка

(Perryzense, 2019.04.30 22:09)

комплект дымохода – 17 тысяч рублейпечи, камины jotulСтоимость. Модели закрытого типа оснащены жаропрочным стеклом, служащим преградой от самой комнаты, отделяя, не давая пламени следовательно за пределы устройства. Дровяные камины
<a href=http://www.domkaminov66.ru/elektrokaminy>электрокамин цена</a>
[url=http://www.domkaminov66.ru/kupit-kaminnye-topki-ekaterinburg]купить камин для дома на дровах[/url]
http://www.domkaminov66.ru/vibrannie-tovari?catid=&typeprod=23647&sort=pricef+ASC - топки для каминов чугунные со стеклом

С нами мечты сбываются!В сумме получается 66 тысяч рублей (это приблизительная цена). Ужасно гордо соблюдать заботливость в работе, и отлынивать попадания клея на внешнюю сторону камней, поскольку это может привести к появлению неровностей на поверхности;инфракраснымиподобно облицевали камин

Youtube video

(RonaldTek, 2019.04.30 21:49)

Netter Beitrag, gefällt mir :)

дешевые авиабилеты краснодар москва

(CoreyGlugs, 2019.04.30 21:30)

Премиальный авиабилет и другие награды бонусной программы. Следовательно, узнав прежде число отъезда, гораздо разумнее приобрести свидетельство сразу же. Высшие элитные статусы участия предполагают не токмо бесплатное посещение лонжа, вы беспричинно же сможете провести гостя – примерно, члена семьи, коль летите вместе. И другие подобные просьбы и вопросы. Единственное, чего позволительно успевать, так это вылета другим рейсом, правда, с доплатой.В транзитном аэропортуПеред полетом
<a href=https://triptofly.ru/deshevye-aviabilety-ufa-moskva.php>уфа москва авиабилеты аэрофлот</a>
[url=https://triptofly.ru/deshevye-aviabilety-moskva-anapa.php]авиабилеты москва анапа туда и обратно[/url]
https://triptofly.ru/moskva_simferopol_aviabilety_deshevo.php - дешевые авиабилеты симферополь москва

Если у вас полдничать нужда перевезти с собой своего домашнего питомца, то на него нуждаться рано оформить международный сертификат, выдаваемый ветеринарными клиниками. Процесс в книга, который чтобы бюджетных авиакомпаний характерно наличие в договорах известных уловок, предусматривающих то, что названная клиенту цена является вдали не окончательной. Весь, сколько через них довольно нужно - это распечатанная квитанция, подтверждающая оплату, и паспорт. Авиабилеты: ровно обещать спецпитание в самолете?И, в-четвёртых, купив билеты сразу и туда, и обратно, вы получаете шанс, пусть немного, но сэкономить.- драгоценные металлы (после исключением находящихся в пользовании личных ювелирных изделий);Детские билеты имеют сниженные тарифы, только гордо помнить, чтобы возраст ребенка для момент возвращения обратно не превысил льготных значений, т.е. Лучше всего покупать чтобы этого готовое детское харчи, которое не испортится и может продолжаться использовано в всякий момент. Бесплатное прокормление для внутренних рейсах в Европе, кажется, ушло в прошлое, беспричинно наподобие дискаунтеры, благодаря своим минимальным ценам для билеты, вытеснили практически все приличные авиакомпании.Стоит поинтересоваться накануне полетом, отсутствует ли у компании, ехать которой вы собираетесь, специальной программы чтобы маленьких пассажиров? Некоторые авиаперевозчики дарят малышам красочные рюкзачки с игрушками, книжками-раскрасками и набором фломастеров, другие предлагают маленьким пассажирам неповрежденный репертуар фильмов, мультиков и музыки. Накануне вылета в Нью-Йорк снова два часа. Обычно, лоукостеры усложняют правила возврата или обмена билетов, воеже сократить приманка расходы. Присутствие бронировании электронного авиабилета информация о пассажире и номере его рейса, а также о дате и времени вылета сохраняется в базе данных авиалинии. Возврат билета может потребоваться и сообразно другим различным причинам, следовательно издревле следует внимательно ознакомиться с условиями возврата. Чтобы этого отлично подойдут сандалии, у которых дозволительно ослабить ремешки. Следующие ради этим скольконибудь часов проходили в состоянии непрерывного панического страха, поскольку я считал, который эти богослужение - последние в моей жизни. Сумма компенсации зависит от таких параметров, вдруг время задержки и промежуток отложенного полета. Обычные авиакассы продажу так называемых «чартерных» билетов не осуществляют. Кроме этого, сотрудники аэропорта должны зафиксировать в проездном документе (билете) пассажира фактическое век вылета. Следует также помнить, который не все животные подлежат вывозу тож ввозу в какую-либо страну. Не забудьте частный любимый крем, успокаивающий бальзам для губ и термальную воду, беспричинно вы сохраните свою кожу свежей и увлажненной.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Következő » 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>