Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 PSP-s gyakran ismételt kérdések /Utoljára frissítve: 2008.06.18/


Ezt a leírást annak reményében készítettem, hogy a kezdő PSP-tulajok is kiismerjék magukat a legelőször talán bonyolultnak tűnő kifejezések, megoldások erdejében. Felfoghatjuk ezt egy PSP-Tudástárnak is, vagy egyfajta forgalom(user)irányító jelzőlámpának :).
Amennyiben az alábbi FAQ-ot egy adott, PSP-vel foglalkozó oldal felhasználja a saját site-ján, annyit kérnék, hogy a nevemet (ill. akiket megemlítek benne, szerzőket) tüntesse fel, semmi egyéb, ennyi talán elvárható, ha már egyszer rengeteget foglalkoztam/tunk az utánjárásával. Köszönöm.

Amit eddig összeírtam, tekinthető egy masszív alapnak, amit folyamatosan lehet bővíteni mások által használt programok tapasztalatával/lerásaival ezért ha valakinek újabb "FAQ-pont" jut az eszébe, ill. megoldással tud rá szolgálni nyugodtan leírhatja, s aszerint bővíteni fogom /a szerző nick-jével, ha igényli e-mail címével/ a listát, vagy ha pontosítani, módosítani szeretné valamelyik pontot.
Amennyire lehet a jövőben folyamatosan frissíteni fogom a FAQ-ot.


0, A Playstation Portabe
PlayStation Portable

Adatok / Specifikáció

Technikai adatok: 480X272 felbontású 16,77 millió szín megjelenítésére képes 16:9-es képarányú és 4.3 inches kijelző, melynek fényereje maximálisan 200 cd/m2.
MIPS R4000 alapú mikroprocesszor 333Mhz (32bit), frontoldali busz 166MHz-es.
Főmemória: 32MB (Slim esetében 64 MB)
Grafikus memória: DRAM: 4MB. A PSP grafikus alrendszer 512 bites buszt használ, teljesítménye 664 millió pixel és 35 millió sokszög/s.
Akksi élettartam: kb 4-5 óra (függ: a képernyő fényességén, a hangerő-szinten, film v. játék fut-e?)
Csatlakozás: Wi-Fi (802.11b), IrDA
Firmware verziók:
Normál/Pufi-PSP: 1.00, 1.50, 1.51, 1.52, 2.00, 2.01, 2.50, 2.60, 2.70, 2.71, 2.80, 2.81, 2.82, 3.01, 3.02, 3.03, 3.10, 3.11, 3.30, 3.40, 3.50, 3.51, 3.52
PSP-Slim: 3.60
PSP-Slim & Pufi PSP: 3.70, 3.71, 3.80, 3.90, 3.93, 3.95, 4.00
Az 1.00 és az 1.50-es firmware-el rendelkező PSP-n, futtathatók "házi készítésű" játékok(Homebrew) is ill. a Dark_AleX által készített 2.71SE, 3.XX Open Edition/M33/WildC*rd FW-eken is.
Kártyaformátumok
* Memory Stick PRO
* Memory Stick Duo
Lemezformátum
* UMD

Támogatott formátumok:
Audio
* MP3
* ATRAC3
* WMA (firmware v2.60)
* AAC (firmware v2.70)
* WAV (Linear PCM)
* MP4 (konténer formátum)
* AAC + 3GP Video

Videó
* MPEG-4
* MPEG-4 Part 2
* MPEG-4 Part 10 (H.264/AVC)
* SWF (firmware v2.70-től)
Képek
* JPEG
* GIF
* BMP
* TIF
* PNG

********************************************************************
PSP-csomag variációk
A világ összes pontján a PSP elérhető mind Value Pack vagy Core Pack formájában. Számos országban még Giga Pack formájában is beszerezhető (ezt 2005. október 20-án jelentették be).
Value Pack = PSP + akkumulátor + 32 MB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + csukló-pánt + Demo-lemez + hálózati töltő
Giga Pack = PSP + akkumulátor + 1 GB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + törlőkendő + Demo-lemez + hálózati töltő + USB-kábel

Ad-Hoc hálózat
Az Ad-Hoc vezeték nélküli hálózattal lehetőség van max. 16 PSP egyidejű összeköttetésére, kommunikációjára (pl.: multiplayer játéknál). Az egyik PSP-nek kell lennie a játék "host"-jának (kiszolgáló), amihez a többi felhasználó akkkor csatlakozhat, amint elkezdik keresni a kiszolgáló listákat.
A kiszolgáló PSP-nek az akkumulátor üzmedéje kb. 35%-al kevesebb lesz (ez az átvivendő adatok összetettségén múlik).
A 2.00 FW-frissítéssel a PSP az Ad-Hoc technológiát már digitális képek küldésére is ki tudja használni (két PSP között), a küld és fogad (send, receive) funkciókat használva a PHOTO menüben.

Infractructure hálózat
A PSP főmenüje megengedi a felhasználónak, hogy beállítsa a rendszert úgy, hogy tudja használni az internetet (vezeték nélküli kapcsolaton keresztül). Ez a fajta mód képes megtalálni a védett ill. nem-titkosított vezeték nélküli hálózatokat az adott területen.

Infra (PSP-Slimen már nincs)
Habár a PSPnek van IrDa portja a készülék tetejének bal oldalán, jelenleg egyetlen játék sem használja ki.
Vannak ún. házikészítésű alkalmazások, amik képesek kihasználni a PSP IrDa portját:
- TV távírányító-ként
- IrDa PDA to PSP, ami a PDA-t, mint szöveg-beviteli eszközt használja fel a PSP részére.
- IrDa File Transfer, ami adatvitelt biztosít Infra kapcsolaton keresztül
- Universal Remote (Irda porton keresztül irányíthatjuk a DVD-lejátszót, TV-t, Music Center-t vele).
=====================================================================================================

1, Alapok / Fogalmak
FirmWare /FW/ = A firmware egy olyan szoftvertípus, amely a hardvereszközbe van beépítve, és a legalapvetőbb funkciókat biztosítja a hardver működtetéséhez (esetleg figyeli az eszköz állapotát, arról információkat nyújt a külvilágnak). Jelen esetben a rendszerfile-okat tartalmazó és azokat futtató szoftver. Felfoghatjuk a PSP operációs rendszerének.
Custom FW (SE, OE, M33) = [SE = Special Edition, OE = Open Edition, M33 = March 33, *LE = WildC*rd Leaked Edition]], Dark_AleX "készítette" a hivatalos Sony-FW-ekből. Egy olyan módosítást tartalmaz, ami megengedi a PSP-nek hogy bebootoljon, a homebrew programok futásához szükséges kódokat blokkoló biztonsági intézkedéseket figyelmen kívül hagyva. Legnagyobb előnyük, hogy egyesítik az 1.5-ös FW előnyeit és a 2.71 ill. a 3.XX-es FW összes funkcióját. Nem mellesleg az iso-játékok a Game menüpont Memory Stick ikon alatt találhatóak és nem igényelnek emulált környezetet (DevHook). Ezeket 1.5-ös FW-re lebutított PSP-re érdemes felrakni. /Ha ezt látod valahol: 3.XX OE/M33, akkor az vmelyik OE FW-re vonatkozik 3.02, 3.03, 3.10, 3.30, 3.40 v. M33 FW-re vonatkozik: 3.51, 3.52, 3.71 stb./
A 3.71 M33-as Custom FW(-től felfelé) már speciális, mivel nem igényel 1.50-es FW-t, ahhoz, hogy teljes-értékűen fusson.
GEN Custom FW = a pspgen.com oldal mögé burkolózva egy egyelőre ismeretlen programozó készítette ezt az új fajta CFW-t (3.95GEN-2). (újdonság, hogy a recovery menü az XMB-ben is használható). Azonban ennek a CFW-nek van még egy-két hiányossága, ezért is ajánljuk helyette a 3.90M33-3-at...
XMB (Cross Media Bar) = A PSP főmenüje, grafikus környezete. Az ikonokat háttereket a 3.70-es FW-től felfelé ún. PTF témákkal (PSP Theme File) lehet kicserélni, míg az XMB funkcióit/kinézetét/ikonok koordinátáit/hangjait a Flash0-ban lehet - a meglévő fájlok cseréjével - módosítani.
Homebrew = "házi készítésű", azaz programozók által készített (nem hivatalos Sony) házilag készített program. Szinte mindegyik ingyenes (pl.: böngésző, msn messenger, számológép, notepad, universal remote). Ezen programok futását figyelmen kívül hagyó biztonsági réseket igyekszik a Sony befoltozni egy-egy újabb frissítéssel. A "leghomebrew-képesebb" FW az 1.5-ös volt (ill. most már az ebből "építkező" SE és az OE/M33 FW). Dark_AleX-nek hála a legtöbb HomeBrew-t át lehetett ültetni 3.XX kernelre, így azok mennek gond nélkül PSP Slim-en is.
Iso = szabványos képfile. Az UMD-lemezről készített biztonsági másolat, annak teljes tartalmával megegyező kópia (pl.: Játák ill. Film-iso-k).
CSO/DAX = az iso képfile tömörített változatai. A DAX valamivel hatékonyabb, de pl.: a Custom FW-ek nem támogatják alapértelmezetten.
Recovery menü = a sokszor emlegetett visszahozó/és beállító menü amely csak OE és M33-as Custom FW-eken érhető el. Itt lehet tbk. a pluginokat aktiválni. (belépni recovery menübe a bekapcsoláskor a JOBB-Kar nyomvatartása mellett lehet) Bővebb leírást itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=151


Ripkit = Az iso-játékokhoz készített "törés-csomag". A felesleges állományokat törli (pl.: padding file, FW-update file, angolon kívüli idegen nyelvek, háttérzenék, átvezető kisfilmek, előzetesek) [természetesen nem mindegyik játéknál találhatóak meg ezek a file--ok] , és a végén CSO-ba betömöríti. Ezeket manuálisan is el lehet végezni az UMDGen programmal.
Pad(ding)-file = az UMD-lemezen lévő (iso-ban feleslegesen helyet foglaló több száz MB-os) file, amely a jobb, hatékonyabb lemezelérést biztosítja. Oly módon, hogy a lényeges adatok (a játék) általa az UMD-lemez szélére kerülnek.
Downgrade / Downdate = A PSP aktuális FW-ének visszabutítása egy alacsonyabb verziójú FW-re (ált. 1.5-re). Fontos, hogy számos Downgrade van, válaszd ki a neked megfelelőt (a downgrade résznél fel vannak sorolva).
Korábban gondot okozott a PSP-alaplapja, most a Pandora akku módszer segítségével már lényegtelen.
Jelenleg a Pufi PSP-re kijött összes S0NY FW-t lehet downgradelni.
A SlimPSP-nél a 3.60-as FW-re lehet 3.60 M33 CFW-t feltenni, majd erre rá a később megjelenő CFW-eket.
Update = az aktuális FW-verzió frissítése egy újabbra (amely általában több funkcióval, új szolgáltatásokkal egészül ki). Figyelem: ha szeretnél iso-játékokat ill. segédprogramokat futtatni a PSP-den, akkor semmiképpen se frissíts Hivatalos Sony FW-re. Downgradeld (v. Despertar del Cementerio), majd pedig tegyél fel egy CFW-t.
Pandora Akkumulátora = A Pandora Akkumulátorral (karöltve a Pandora Magic Memory Stick-kel) bármilyen félre-flashelt (nem megfelelő módosítást használtál), rosszul downgradelt vagy letörölt flash0 tartalmú PSP-t helyre lehet hozni és bármilyen firmware-ű (1.00 - 3.XX (bármely jelenleg ismert)) PSP-t lehet 1.50-re downgradelni. Fizikai sérüléssel rendelkező vagy hardverhibás (elfüstölt processzor, eltört alaplap, stb) gépen természetesen ez sem segít.
Ennek segítsével az összes jövőbeni FW-frissítés is könnyű-szerrel kijátszható. nem kell hozzájuk külön downgrader.
Despertar Del Cementerio = "Holtak feltámadása". Pandora akku és Memory Stick szükséges hozzá. A lényege, hogy bármilyen FW-ű PSP-t (akkor is ha a Flash0 teljesen törölve lett) képes egyből 3.80 M33-as CFW-rel felruházni, nincs szükség downgrade-re. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
U.P.M.S. = Ultimate Pandora Memory Stick = Véglegesített Pandora Memóriakártya és akku. Az UPMS segítségével lehet egy állandó (véglegesített) Pandora Akkud és Mem.Sticked s mindemellett tudod normál módban használni őket ! Egyszóval ha bármikor olyan kedved van, tudsz másik PSP-tulajnak segíteni, v. a te PSP-dbe életet lehelni. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
Bővebb leírást és letöltési lehetőséget itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=322


Flashelés = ez egy folyamat. Ilyenkor a file-okat a program a PSP memóriájába másolja, ahol a rendszerindító file--ok is vannak. Ha itt valami rosszul megy végbe (pl.: nem megfelelő file-okat választ ki flashelésre az illető) (99,9%-ban felhasználói hozzá nem értés miatt), a rendszer nem fog tudni betöltődni. Van, hogy bizonyos plugineket csak flasheléssel lehet a FW-be "beépíteni", hogy az fusson rendesen.
Mielőtt bármit is módosítasz a Flash0-ban hozz létre arról egy biztonsági mentést a PC-den egy külön mappába. Ha valamelyik feflashelt fájl miatt az XMB nem menne, akkor csak visszamásolod az eredetit (recovery menü segítségével) és kész is.
DevHook /DH/ = A DeviceHook egy Firmware-emuláló program, amelynek segítségével pl.: az 1.5-ös FW-rel rendelkező PSP-n futtathatóvá válik a 3.10-es FW-t igénylő játék, ill. netezni is lehet vele (az emulált környezetben). Az emulált (pl.:3.10 FW) környezet összes funkcióját el tudjuk érni ezáltal.
Ez a program az OE, M33 CFW megjelenésével szép lassan háttérbe szorult, okafogyottá vált.
Plugin/PRX = kiegészítő illesztőprogramok, amelyek a Custom FW-ekkel rendelkező PSP-ken futtathatók, kihasználva a biztonsági réseket. (pl.: képkimentő, PSP-újraindító, automatikus iso-futtató illesztőprogram)
NAND = A PSP alaplapján elhelyezkedő Memória, ami a PSP FW-ét ill. a felhasználói beálltásokat tárolja. Mindenképpen készíts egy biztonsági másolatot a NAND-odról, mivel sok esetben ez az utolsó lehetőség, hogy megfelelően működő állapotba tudj visszahozni a PSP-d. Más tulaj PSP-jének NAND-ját szigorúan TILOS a saját PSP-dre felflashelni. Amennyiben ezt mégis megteszed, készülj fel, hogy számos funkció nem v. csak korlátozottan fog működni, mivel ilyenkor tönkreteszed az ún. IDStorage-t.
FLASH0 (F0) = A NAND Memória egy része, amely az aktuális FW-t, amely a PSP működéséhez elengedhetetlen.
FLASH1 (F1) = A NAND Memória egy része, amely registry-t és más személyes beállítást tartalmaz.
Dump = A FW egy másolata, emulációra használják. (Néha visszafejtik (ezáltal lehet módosítani a FW-t)).
1.5 = ez (volt) az a Hivatalos FW-verzió, amellyel az XMB-ből HomeBrew-kat lehet futtatni teljes kernel-hozzáféréssel. 2 könyvtár kell a homebrew program futásához, mindkettőnek ugyanaz a neve, csak ez egyik %-jellel kezdődik (ami az ikon-t, ill. a Kxploit-ot tartalmazza, a másik könyvtárban maga a program van).
Kxploit = Az a metódus, aminek segítségével HomeBrew programokat lehet futtatni 1.5-ön. Két db eBoot.pbp file-t használ, az egyiket arra használják, hogy betöltse ill. kijátssza az egyszerű FW-biztonságot (amit pont a házilag megírt kódok futtatásának blokkolására írtak), a másik eBoot.pbp pedig maga a program.
TA-082 = az "elátkozott" alaplapú PSP-model, amelyet sokáig nem lehetett downgrade-elni. Ma már mindegy az alaplap verziószáma. Persze, ha nem Pandora módszert használsz, fontos tájékozódni az alaplap verziószámával kapcsolatban.
UP - (Undiluted Platinum) - egy mod chip a PSP-hez, amely 2 NAND memóriát foglal magában, dupla FW-boot lehetőséggel. (ez a dual-chipes, dual-boot-os megoldás a TA-082-es alaplapú PSP-ken nem alkalmazható !). Drága és nem biztonságos megoldás.
ms0:/ vagy MS_ROOT - A memóriakártya gyökérkönyvtárát szokták így jelölni.
IPL = “Initial Program Loader” - Kezdeti program betöltő. A PSP elindítja az elő-IPL-t keresve a NAND-ban az IPL-t és betölti (ha ennél a folyamatnál az akku serial-ja (sorozatszáma) 0xFFFFFFFF, akkor a PSP a Memory Stick-ről fogja betölteni az IPL (a.k.a. Pandora :) )). Tulajdonképpen ez a bootolási folyamat első lépése.
IDStorage = Az IDStorage (azonosító tároló) tárol számos (130) kulcsot, amelyek a PSP-dről adnak/írnak le információt. Pl.: Sorozatszám, WLAN Mac-cím, FW-verzió stb.. Ezek egyedi dolgok, így minden PSP-n más és más ! Ha az IDStorage-ed tönkremegy (mert másvalakiét tetted fel) akkor a következő dolgok nem fognak működni: Ad-Hoc mód, UMD Játékok és az UMD Videók, HomeBrew-k és a MagicGate. Az IDStorage (néhány kulcsa) PSP-NKÉNT KÜLÖNBÖZIK & NEM LEHET ÚJRAGENERÁLNI !!! NINCS RÁ MÓD !

Mit kell szem előtt tartani PSP vásárlás előtt?
Ellenőrizd, hogy megvan-e a magyar kézikönyv.
Ellenőrizd, hogy a PSP LCD-kijelzőjén van-e pixelhiba.
Ahhoz, hogy iso-játékokat tudj majd futtatni legalább 512 Mbyte-os Memory Stick kártya szükséges. Ha használtan veszed a PSP-t, nagy eséllyel jutsz olyanhoz, amelyet már nem kell hackelni (OE/M33 FW van rajta), egyből képes futtatni az iso-játékokat.
Ha Base pack-ot / Alap-csomag-ot választasz, akkor abban nem fogsz se Memóriakártyát, se fülhallgató hosszabbítót, sem pedig tokot, ill. törlőkendőt találni. (igaz, ezeket külön-külön is meg lehet venni)

Mi a különbség a PSP Slim ill. az alap PSP között?
PSP Slim szemszögéből:
- 33%-al könnyebb (280g helyett 189g)
- 19%-al vékonyabb (23mm helyett 18.6mm)
- akksi töltés USB-porton keresztül
- gyorsabb játékbetöltés
- hatékonyabb akku-kihasználás
- nincs infra-port
- WLAN gomb átköltözött a PSP tetejére
- hangszórók elhelyezése is megváltozott
- nagyfelbontású videókat és .avi-kat (nem DivX és XviD, sima MjPeg-es) is képes lejátszani (remélhetőleg csak a FW miatt)
- új FW-t kapott (3.60), amivel képes TV-re küldeni video-t továbbítani (Video-Out-on) ill. képes mind a PS3 mind a PC winchesteréhez hozzáférni bárhol a világon (régiófüggetlen), köszönhetően az új csatlakozási opcióknak.
- PSP Slim immár 64MB memóriával rendelkezik
- Analóg Video Kimenettel rendelkezik (kábel kell hozzá)
- "Piano Black," "Ceramic White," és "Ice Silver" színváltozatokban kapható (kezdetben.. azóta van Vérvörös és Menthol Zöld is)
- Fut rajta a 3.90-es FW-rel érkezett Skype ! (Pufin nem megy)
Saját vélemény: gyengébb anyagminőség.

Honnan tudom, hogy milyen FW lehet a PSP-n (külsőleg a dobozról)?
A dobozon, a címkén található egy betű amely azonosítja a PSP FW-verzióját. Az alábbiak ismeretesek:
A-1.50 B-1.51 C-1.52 D-1.52 E-1.52 F-2.00 G-2.01 H-2.50 I-2.60 J=2.70 K=2.71
L-2.81 M-3.01 N-3.03 O-3.10 P-3.11 Q=3.30 R=3.40
R-nél nagyobb betű 3.40-es FW-nél magasabbat jelöl
PSP Slim-en min. 3.60-as FW van.

Hol tudom megnézni, hogy milyen FW van a PSP-n (melyik menüpontban)?
Menj a Settings Menüre, majd a System Settings-re, itt görgesd lefelé a System Information-ig. Az alábbi 3 sor fog fogadni: MAC Address, FW-Verzió, PSP-s Becenév.

Honnan tudhatom, hogy honnan származik a PSP?
A model szám által tudod behatárolni/azonosítani, hogy milyen régiójú a PSP. Az alábbiak ismeretesek:
PSP-1000 Japán - Basic Pack
PSP-1000K Japán - Value Pack
PSP-1000KCW Japán - Value Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000CW Japán - Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000G1 Japán - Giga Pack fehér v. fekete PSP
PSP-1001K USA - Value Pack
PSP-1002K Ausztrália és Új-Zéland - Value Pack
PSP-1003K United Kingdom - Value Pack
PSP-1004K Europa - Value Pack, Giga Pack, Basic Pack, Fehér Value Pack, Fehér Giga Pack
PSP-1005K Korea - Value Pack
PSP-1006K Hongkong és Szingapúr - Value Pack
PSP-1007K Taiwan - Value Pack
PSP-1008K Oroszország - Value Pack
PSP-1009K Kína - Value Pack
PSP-1010K Közel-Kelet - Value Pack
PSP-2000 - PSP Slim&Lite - Basic
PSP-2000K - PSP Slim&Lite - Value

Honnan tudhatom, hogy TA-082/086-os alaplapú-e a PSP?
Kinyitod a PSP-d UMD-lemez meghajtóját és ha az alábbi képpel megegyező számsort látsz akkor biztos lehetsz benne, hogy TA-082-es a PSP-d. A számsort egyébként fejjel lefelé olvasva tudod értelmezni: IC1003.
Kép

Ami most következik az nem szentírás, de igaz lehet:
A->F betűig a dobozon: biztosan nem TA-082/086:
G és H betű: valószínűleg nem TA-082/086.
I betű: elég valószínűtlen, hogy TA-082/086-es legyen
J betű és felette: valószínű, hogy TA-082/086-os alaplapja van PSP-nek.

Hová tegyem a file-okat (általánosságban) a Memory Sticken / Milyen mappába/ Mi hol van?
Ez a kis leírás a 3.XX Custom FW-ekre érvényes (alapértelmezett beállításokkal, esetünkben: 3.90M33).
Memory Stick gyökere:
--> DH (DevHook helye (az ikonok a programhoz a PSP/GAME mappába vannak)) /elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100ANV01 (h.264 (avc) codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint néz ki:MAQXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100MNV01 (normál mp4 codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint: M4VXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> ISO (ide kerülnek az iso/cso/dax file-ok)
--> PICTURE (képek helye (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))
--> PSP --> COMMON (ide jönnek általában a Böngészőhöz való kiegészítők, programok)
--> PSP --> GAME --> BOOT (automatikusan futtatandó eboot.pbp helye (Recovery menüben lehet engedélyezni))
--> PSP --> GAME --> RECOVERY (itt van az 1.50-es FW helye)
--> PSP --> GAME --> UPDATE ((Custom) FW-frissítés fájljainak helye)
--> PSP --> GAME --> 150kernelupdate (Pufi PSP-n 1.50-es kernelhez szükséges programkód helye /mappa neve bármi lehet/)
--> PSP --> GAME150 (Pufi PSP-n az 1.50-es kernelt igénylő homebrew-k helye)
--> PSP --> GAMEXXX (Homebrew Programok helye az adott CFW verziójához megfelelően, (pl.: GAME390))
--> PSP --> MUSIC (zenék helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> PHOTO (képek helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> SAVEDATA (itt vannak a játékmentések)
--> PSP --> SYSTEM --> BROWSER (ide menti a Böngésző Bookmark-okat, History-kat (Könyvjelzőket és Előzményeket))
--> PSP --> THEME (ide jönnek a 3.70 ill. a 3.71-es FW(-től felfelé) által használt ptf gyári és felhasználók által készített témák)
--> SEPLUGINS (a pluginek ide jönnek (.prx file-ok))
--> VIDEO (ide jönnek az .mp4 videók (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))

Gyk.: az xxxxx = egy 5jegyű számot takar. Te adod meg.
Megjegyzés: azért lett az MP_Root és a PSP mappa ennyiszer felsorolva mert a Wordben megformázott szöveg itt nem jól van tördelve. :)


Ezt írja ki a PSP-m: "To start, you must update the system software.". Mi ilyenkor a teendő?
Ezt akkor írja ki, ha az UMD-lemez amit betettél a PSP-be magasabb FW-t igényel, mint ami a PSP-n található. A döntés a tiéd, ha frissíted letudod játszani az UMD-lemez tartalmát, de nem tudsz majd iso-kat futtatni (ha CFW-t használsz, akkor nem fogja engedni a hivatalos FW-re való frissítést (3.40OE-A verziószámtól fölfele...), mivel ez egy biztonsági patch).

Letöltöttem egy játékot, de nem tudom hová másoljam?
Természetesen hivatalos FW-rel nem fogod tudni futtatni az iso-játékokat.
Az iso/cso/dax (utóbbi 2 tömörített iso-file) file-okat a Memory Stick gyökérkönyvtárában lévő iso mappába kell bemásolni (ha nincs iso mappa rajta, létre kell hozni) USB-kapcsolaton keresztül (Settings menüpont, majd USB Connection-re nyomj egy X-et).

Próbálom elindítani a programot, de ezt a hibaüzenetet kapom vissza: "The Game could not be started (80020321).".
Valószínűleg HomeBrew programot akartál futtatni egy arra nem alkalmas (hivatalos) FW-verzión, vagy pedig (kikapcsolt állapotban van a No-UMD opció [Recovery Menü leírásánál részletezve van]) elfelejtettél betenni egy Demo v. Játék UMD-t.

Ha Windows-ban formázom a Memory Sticket milyen file-rendszer típust válasszak ki?
FAT 16

Hogy tudok zenét/képet (mp3) felmásolni a PSP-re?
USB kapcsolaton keresztül a Memory Stick PSP/Music mappájába kell bemásolni az mp3-akat, PSP/PHOTO a kép-file-okat.

USB-n keresztül Total Commanderrel iszonyat lassan (max. 6-700kbyte/mp) tudom csak felmásolni a file-okat.
Megoldás: Windows Intéző ! Másold ezen keresztül. (az újabb 7-es verziójú Total Commanderrel már nincs ilyen probléma)

Kompatibilis-e a 4GB/8GB-os Memory Stick a PSP-vel?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-k számára igen. Lehetőség szerint próbáld ki. Igyekezz High-Speed-es kártyát venni.

Honnan tudhatod, hogy hamis-e a Memory Stick amit vettél?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-knél rámész pl.: XMB-ben a GAME menüre majd a Memory Stick-re menj, nyomj rá egy 3SZÖG-et, majd pedig egy O-t. Ha a MagicGate mellett UnKnown felirat díszeleg, akkor 100%, hogy hamis.

Mi az a stuck/beragadt pixel ?
Nem más, mint a folyamatosan fényesen világító pixel. A Beragadt pixel sajnos előbb-utóbb minden PSP-t elér. Nem garanciális hiba ! Javítani ("helyrerázni") kis százalékban, de lehet. Az egyik Program neve: Pixer. A programot a Game menüből lehet elérni (Bemásolás után :)). Ilyenkor egy olyan program fut majd, amelyik véletlenszerűen rajzol ki színes függőleges vonalakat az egész képernyőt beterítve, ami folyamatosan vibrál, frissíti a képernyőt, mozgásba hozza a színeket.
Linkek a pixel-hiba javítására készült programokról:

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=8934

 

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=7975

 

http://pspupdates.qj.net/Pixer-Fixer-sa ... /aid/76860Miért ilyen halk a PSP-hez kapott gyári fülhallgató?
Azért, mert a Sony direkt ilyen halk, kis-teljesítményű fülhallgatót gyártott, a felhasználók halláskárosodásának elkerülése végett.

Lehet helyettesíteni a Sony fülhallgatóját sajáttal?
Lehet, amennyiben kis jack-dugó kivezetése van (v. nagy, s ahhoz meg veszel egy átalakítót). Saját fülessel sokkal nagyobb hangerő érhető el.

Meddig bírja az akksi? Hány óráig kell tölteni, hogy fullon legyen az akksi?
Nem lehet egyértelműen megadni, hogy hány óráig bírja. Az attól függ, hogy éppen mit használsz a PSP-n, ill. hány Mhz-en üzemel. Általában olyan 4 óra intenzív játékidőt kibír.
Kb. 3 óráig kell tölteni a teljes feltöltéshez.

Akku-töltés közben lehet játszani a PSP-vel?
Igen, lehet.

Mi van akkor, ha játék közben lemerül a PSP-m akksija? (Elveszítem az addig elért szintet a játékban?)
Semmi pánik. Ilyenkor szépen fogod és rádugod a hálózati töltőt. Kb. 5 perc múlva már folyamatosan tudod használni a PSP-d; bekapcsolod s a lemerüléskor éppen félbehagyott ponton folytatod a játékot. (bizonyos (régebbi) FW-eken nem minden esetben működött jól..)

Mennyire verődik vissza a napfény a PSP kijelzőjéről?
Eléggé:). Igyekezz árnyékosabb helyet keresni, ha játszani akarsz vele erős napfénynél.

Mi az esélye annak, hogy véletlenül Updatelem a PSP-men lévő FW-t a Game menüben megjelenő ikonra kattintva?
Ahhoz, hogy ezt véletlenül összejöjjön, annak annyi az esélye, mint hogy Magyarország Világbajnok lesz az elkövetkezendő 20 éven belül, fociban ! :) /jó párszor le kell OK-znod ahhoz, hogy frissítse/.
Ha magasabb FW van a PSP-den kizárt dolog, hogy "frissítsd".

Lehet UMD-lemezt másolni PC-n? Vagy van rá valamilyen különleges UMD-író?
Nem lehet ! A Sony nem adta meg az engedélyt az írható UMD-lemezek gyártására, a kalózmásolatok elterjedését megelőzendő. Maximum gyári körülmények között lehet másolni. Otthoni UMD-író nem létezik, valószínűleg soha nem is fog.

Teheti tönkre a PSP-t a HomeBrew programok futtatása?
Mivel mind nyílt forráskódú (nem hivatalos) programok, ezért előfordulhat, hogy néha kifagyasztja a PSP-d (lehet, hogy picit hibás a programkód). Ekkor kapcsold ki a PSP-d oly módon, hogy a power-gombot felfelé nyomva tartod (míg ki nem kapcsol) [kicsit hosszabb ideig, mint normál kikapcs esetében].

Hogy lehet, hogy a PSP-m hátterének színe havonta változik?
Úgy, hogy ha még mindig a default (alapértelemezett) háttérbeállítást használod.
Az alábbiak szerint változnak a háttérszínek:
Január = Szürke
Február = Sárga
Március = Világoszöld
Április = Rózsaszín
Május = Sötétzöld
Június = Világos lila
Július = Világoskék
Augusztus = Kék
Szeptember = Lila
Október = Sárga
November = Barna
December = Piros

Egyik napról a másikra nem futnak a OE/M33 FW-ű PSP-men az iso-játékok, mit tegyek?
2xer futtasd le a Reset To Default Settings-et (Alapértelmezett beállítások visszaállítása) v. Formázd le a Flash1-et.

Nem futnak a demo játékok, pedig OE/M33 (tehát Custom FW) van a PSP-men?
Állítsd át a homebrew kernelt a Recovery menüben (Configuration alatt található) 1.50-ről 3.XX-re. (pl.: 3.90M33-on állítsd át 3.90-re a mappa-kernelt)

2, FW-Történelem

FW-történelem: Miben változott 1.5-től 4.00-ig a Sony FW-e?
(A FW-változások időrendben csökkenően követik egymást (megjelölve a kiadás dátumát ill. a változatokat), felsorolva, hogy mik változtak (a korábbi FW-ek angol forrásáért köszönet ass-nek))
Az alább listázott összes FW-t (PSP típustól függetlenül) a Despertar Del Cementerio módszerrel (Pandora akku és Pandora Memory Stick segítségével) lehet hackelni.

PSP-FirmWare verzió: 4.00 [Slim & Fat] (Június 17, 2008. Japán és USA változat)
- [Hálózat] menüpont alá bekerült egy új funkció: [Internet Seach] néven (lényege, hogy a google segítségével listázza ki a találatokat).
- [Videó]: mostantól lehetőség van a videólejátszási sebesség változtatására lejátszás közben a FEL/LE nyilakat megnyomva.

PSP-FirmWare verzió: 3.95 [Slim & Fat] (Április 7, 2008. Japán és USA változat)
- PSX-játékoknál a gombkiosztást tudod megváltoztatni tetszés szerint. [Home gomb megnyomása után [Controller Settings] > [Assign Buttons] és végül [Custom]]
- Remote play (Távirányítás mód): Home gomb megnyomására -> kilépésnél lehetőség van kikapcsolni a PS3-at [Quit and Turn Off the PS3 System] v. hagyni hogy tovább dolgozzon [Quit Without Turning Off the PS3 System] .
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.93 [Slim & Fat] (Március 18, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció a Japán verzióban mostantól támogatott (csak Slim-en elérhető)
- Hálózat: 20 új Net-rádió csatorna került bele
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.90 [Slim & Fat] (Január 30, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció (csak Slim-en elérhető)

PSP-FirmWare verzió: 3.80 [Slim & Fat] (December 18, 2007. Japán és USA változat)
- Hálózat: Internet Rádió mint új funkció
- RSS Csatorna: a csatornákat most már OPML formátumban is be lehet importálni
- RSS Csatorna: a fotók most már itt is megjelennek
- Zene: Új vizuális effektek

PSP-FirmWare verzió: 3.73 [Slim & Fat] (November 29, 2007. Japán és USA változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.72 [Slim & Fat] (Október 30, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.
1Seg Tuner is bekerült az RSS csatornák listájába.

PSP-FirmWare verzió: 3.71 [Slim & Fat] (Szeptember 12, 2007. Japán változat)
- A Theme mappa automatikusan létrejön .
- PSPot funkció törölve.

PSP-FirmWare verzió: 3.70 [Slim & Fat] (Szeptember 11, 2007. Japán, USA és UK változat)
- Beállítások: Új gyári témák használata a "Themes" alatt (.ptf kiterjesztéssel). Amelyeket a Memory Sticken a PSP/THEME mappába kell helyezni. (A kiválasztott témát a PSP Flash-memóriája tárolja, így a MemoryStick kivétele esetén is működik.)
- Videó: "Scene Search" opció a videó lejátszásánál. (Ezzel az éppen játszott videó közben tudsz egy kiválasztott jelenetre ugrani, 5, 15 stb perc (amennyit beállítasz)).
- Videó: "Consecutive playback" [folyamatos lejátszás] a Settings/Video Settings-nél. Ezt on-ra állítva az összes (MemSticken tárolt) videót egymás után lejátsza, anélkül, hogy visszalépne az XMB-be.
- Videó: "Playback of 1-Seg video files" [1-Seg TV Tuner-rel rögzített videó-fájlok lejátszása]. Sajna ezt csak a Japán felhasználók tudják kihasználni.
- Képek: most már zenelejátszás közben is nézhetsz fotókat. (akár diavetítést is indíthatsz)
- Hálózat: gomb-beállítás/hozzárendelés lehetősége a Remote Play opciónál.
- Hálózat: a PortableTV ikont törölték.
- [XMB]: számos helyen kis ikon jelenik meg, amolyan mini-súgóként, hogy melyikkel is lehet előcsalni az opciókat.
(Csak PSP-Slim felhasználóknál!):
- TV: 1-Seg adat-sugárzás támogatása. Ezek ilyen adatok lehetnek: feliratok, internet-linkek, játék-statisztikák stb.
- TV: 1-Seg jelek továbbítása TV-Out-on keresztül olyan megjelenítőkbe (TV-k), amelyek nem támogatják a Progresszív jeleket.

PSP-FirmWare verzió: 3.60 [CSAK PSP-SLIM-hez!] (Július 11, 2007. Japán és USA változat)
- Beállítások / TV - Switch Video Output (Video-kimenet átváltása egy a PSP-hez csatlakoztatott eszközre)
- Video: .avi file-ok lejátszása + HD tartalmak lejátszása.
- Töltés USB-porton keresztül
Valószínűsíthetően biztonsági patch is került bele.

PSP-FirmWare verzió: 3.52 (Július 24, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.51 (Június 29, 2007. Japán és USA és UK változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [Lumines exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.50 (Május 31, 2007. Japán és USA és UK változat)
Hálózat:
- PSP csatlakoztatható a PS3-hoz Interneten keresztül - Remote Play funkciót használva.
- Remote Play kapott egy új opciót - Kommunikációs beállítások [Communication Settings]
- RSS Channel kapott egy új funkciót: RSS Csatorna Útmutató [RSS Channel Guide].

PSP-FirmWare verzió: 3.40 (Április 19, 2007. Japán és USA változat)
PSX: - A játszható (támogatott) PSX-es játékok száma tovább nőtt.
- A PSX mentési file-jainak (saved data) formátumát most már a PSP ill. a PS3 is támogatja.
Játék: - Certificate Utility ikon törölve lett. (mostantól az így kapott infót az alábbiak szerint lehet megtekinteni: ki kell választani a játékot amelyikről több infót szeretnél megtudni, majd nyomd meg a :H: gombot (előjön a kis oldalsávos menü), ezután pedig az Information szövegre kell :X:-et nyomni.)
- valószínűleg a biztonsági réseket is igyekeztek befoltozni...

PSP-FirmWare verzió: 3.30 (Március 27, 2007. Japán változat)
PSX: - Lemez olvasási sebességének beállításának lehetősége a PSX-es játék alatt [Standard v. High] - PSX játék közben megnyomod a Home gombot s akkor jön elő
Hálózat: - RSS Csatornáknál is megjelenik most már az ún. "thumbnail" (mini előnézeti kép)
Video: - Videóknál szintén thumbnail ikonok megjelenése (pl.: egy mappába kell ("VIDEO") tenni a .mp4 file-t, ill. a .jpg file-t, ugyanolyan nevű kell legyen a .jpg file is.)
Video: - Felturbózott Video-Felbontás támogatás (lejátszás) az alábbi codec-kel készült film-file-ok esetén:
MPEG-4 AVC(H.264) video, Main Profile (AVC CABAC)
A felbontások pedig a következők lehetnek: 720×480/352×480/480×272

PSP-FirmWare verzió: 3.11 (Február 8, 2007. Japán változat)
Játék-patch: A PlayStationNetwork online áruházába (Japánban) felkerült, PSP-re megvásárolható PSX-es játék, az R-Type futtatását javították vele.

PSP-FirmWare verzió: 3.10 (Február 4, 2007. USA, Angol és Japán változat)
Játék: Playstation Network-ön keresztül elérhető címek (játékok) újabb bővítése.
Hálózat:
- Új funkció: LovationFreePlayer-en keresztül MPEG-4 AVC kódolású mp4 file-ok letöltésének lehetősége [Az alábbi LocationFree bázisállomásoknál érhető el: LF-PK20 (Japán) vagy LF-B20 és LF-B10 (USA)].
- Web Browser beállításoknál új funkció: Memóriakímélő (v. memóriatakarékos) üzemmód (ilyenkor a Web Böngésző kevesebb memóriát használ, de cserébe a képek megjelenítésének minősége rosszabb lesz)
Beállítások: [SETTINGS / SOUND SETTINGS]
- Új funkció: Dinamikus Normalizer/Volumizer: Leszabályzott hangerő a lejátszandó zenéknél.
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [GTA LCS exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.03 (December 20, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Játék: További PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele. A PlayStation 1-es játékokat PlayStation 3-on keresztül lehet letölteni.

PSP-FirmWare verzió: 3.02 (December 6, 2006 USA. Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette (biztos szegény Dark_Alex-től féltek? ezért kár volt a gőzért? 3.02 OE:)).

PSP-FirmWare verzió: 3.01 (November 22, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.00 (November 21, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: [Remote Play] funkció elérhető. (PS3-at lehet vele joypad-ként irányítani)
[Online Manual] - Online elérhető a rendszer beállításaira vonatkozó leírás
[Timer Settings] - Az RSS (hírolvasó) csatornákat lehet vele előre beállított időben letölteni.
Játék: PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele ettől a verziótól kezdve.
Zene: 3x-os előre- ill. hátratekerés opcióval bővítették.
Megjelent a Zenei Vizuális hatás opció is (mint winampban a Milkdrop pl.:).
Video: Motion JPEG (M-JPEG) formátumot is le tudja mostantól játszani
[Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Videórögzítés támogatása/
Photo: [Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Digitális fényképezés támogatása/
Beállítások: [UMD Automatic Start] opció mostantól elérhető.

PSP-FirmWare verzió: 2.82 (Október 26, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.81 (Szeptember 7, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.
Egyéb: A 4 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.80 (Július 27, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: RSS csatornán keresztüli video ill. kép-letöltés.
Mostantól lehet elérni és kihasználni annak minden előnyét Wi-Fi-n keresztül a LocationFree Player-nek.
Zene: AAC file-ok lejátszása (.3gp kiterjesztéssel).
Beállítások: A [Network Settings] > [Infrastructure Mode] alatt most már megtalálható az Automata mód is.
Egyéb: Mostantól a Memory Stick Duo gyökérkönyvtárába is be lehet rakni a MUSIC, PICTURE, VIDEO mappákat, és onnan is le tudja játszani az adott tartalmat.

PSP-FirmWare verzió: 2.71 (Június 1, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: a PSP Internet Browser-én keresztül, most már le lehet tölteni a hivatalos játékdemo-kat és le lehet menteni a Memory Stick-re.
A Video-file-okat most már helyesen mutatja a LocationFree Player, mikor egy külső (jeladó) egységet kiválasztunk.

PSP-FirmWare verzió: 2.70 (Április 25, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: Macromedia Flash 6 (nem mindent tud lejátszani) tartalmak lejátszása az Internet Böngésző segítségével.
De ehhez előtte aktiválni kell a Flash opciót.
Bővült az Internet Browser Tools menüpontja: a Connection Settings-el /Csatlakozási beállítások/.
RSS csatornán keresztül le lehet menteni az audio-file-okat a Memory Stick-edre.
LocationFree Player Beállítás panelje alatt a [Rate], egy új funkcióval bővült (Automatic).
Zene: A lejátszható AAC audio-fileformátumok közé egy új kiterjesztés lett hozzáadva.
Beállítások: Új opció: Flash Player engedélyezése [System Settings / Enable Flash? Player]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).
RSS Csatorna Beállítások, mint új opció lett hozzáadva.
UMD Video L/R Gombok beállíthatósága [Settings / Video Settings] (UMD Video közben tiltva/v. engedélyezve legyen a két "KAR").
Egyéb: A 2 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.60 (November 29, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: RSS Channel
új opció: a LocationFree Player Control panelén: Hangerőszabályzás (Volume Adjustment)
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Simplified Chinese (GB18030)] és [Traditional Chinese (Big5)] nyelvi kódolás is.
Copyright-védelemmel ellátott video most már letölthetőek az Internet Browser-en keresztül Memory Stick-re.
Zene: WMA (Windows Media Audio) file-formátum lejátszásának támogatása. [WMA9 ill. WMA9 Lossless és copyright- védett WMA file-okat továbbra sem támogat.] /Ahhoz, hogy le is tudd játszani a WMA-kat aktiválnod kell a Settings menüben az Enable WMA Playback opciót./
Beállítások: Új opció: WMA lejátszás engedélyezése [System Settings / Enable WMA Playback]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).

PSP-FirmWare verzió: 2.50 (Október 13, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: LocationFree Player
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Auto-Select] és az [Unicode (UTF-8)] kódolás is.
új opció: az Internet Browser / Display Mode / Text Size: most már elmenthető a Szöveg mérete.
új opció: elmenthető az Internet Explorerben megnyitott oldalak előzménye.
Video: Copyright-védett video lejátszása (Memory Stick-en a Video mappában lévő file-okra vonatkozik).
Beállítások: új opció: idő beállítása internet által/interneten keresztül [Settings / Date and Time / Date & Time Settings]
új biztonsági metódus a hálózati beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (AES)
Egyéb: Koreai karakterek beviteli lehetősége az On-Screen Keyboard-nál (Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menü).

PSP-FirmWare verzió: 2.01 (Október 3, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.00 (Július 27, 2005. Japán; Augusztus 24, 2005. USA; Szeptember 1, 2005. Anglia)
Hálózat: új funkció: Internet Böngésző
Video: A Memory Stick-ről megnyitott video-file-ok 4:3 arányú megjelenítésének támogatása
Go To (Ugrás) funkció megjelenése az UMD-Video és UMD-Zene lemezeknél.
A-B Repeat funkció (A->B-ig ismétel, A,B: user által meghatározott kezdő és végpont) az UMD-Video, UMD-Zene lemezeknél és a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Audio opció megjelenése a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
MP4 (AVC) video-file-ok lejátszásának lehetősége a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Zene: ATRAC3 audio-file-formátum lejátszásának támogatása.
MP4 audio (MPEG-4 AAC) és WAV (Linear PCM) file-ok lejátszásának lehetősége
Photo: Háttérkép beállításának lehetősége
Képküldés funkció (Wi-Fi-n keresztül)
Megtekinthető új kép file-formátumok: TiFF, GiF, PNG, BMP.
Beállítások: új nyelv: Koreai [System Settings-ben lehet beállítani]
új funkció: Character Set, [System Settings] (Kódlap beállítható)
új opció: Theme Settings (Téma beállítások)
új biztonsági mód: Internet Browser Start Control [Security Settingsnél állítható be]
új biztonsági mód a Hálózati Beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (TKIP)
bővített beviteli mód: Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menünél: web-címek "parancsikonja" (pl: "http://" egy gombbal be lehet állítani, nem kell beírni minden egyes karakterét külön, külön)

PSP-FirmWare verzió: 1.52 (Június 15, 2005. USA)
Zene: UMD-ZENE lemezek most már lejátszhatóak a Music menüben.
Beállítások: Megerősítették a rendszerszoftver biztonságát.

PSP-FirmWare verzió: 1.51 (Május 18, 2005. USA)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 1.50 (Március 23, 2005. Japán)
Beállítások: Új (beállítható) nyelvekkel bővült a PSP: Német, Spanyol, Francia, Olasz, Holland, Portugál és Orosz
Video: Sleep-módból (készenléti állapot (Power gombbal lehet aktiválni)) való visszatérés után folytatni lehet a video- lejátszást.
Zene: Sleep-módból való visszatérés után folytatni lehet a zene-lejátszást.

3, OE FW-ek (+M33) és Downgrade
frissítve: 2008.03.17-én

Teheti tönkre a PSP-t a downgradelés?
Végül is igen, mivel a PSP Flash memóriájában végez változtatást és így előfordulhat, hogy rosszul sül el a dolog. De ez csak abban az esetben igaz, ha nem megfelelően és nem elég körültekintően olvasod el a Downgrade (butítás) leírását ill. nem előtte nem néztél utána, hogy milyen a PSP-d FW-e. (Az alaplap fontossága csak a régebbi downgrade módszereknél fontos)
Természetesen ebben az esetben működik a Pandora módszer ! (PSP Slim-nél egyelőre nem)

Az 1.5-ös FW és a 3.52 M33 FW között mi a különbség?
1.50 Előnyök
+Minden HomeBrew program működik
1.50 Hátrányok
-Devhook kell az új/újabb játékok indításához
-Memory Stick 4GB fölött nem támogatott
-Csak MP3, JPG és MP4-et támogat (habár DevHook-kal orvosolható a probléma)
-Nincs Web-Böngésző (szintén DevHook-kal orvosolható a probléma)

3.52 M33 FW Előnyök
+Az XMB teljes személyreszabhatósága (ikonok, feliratok (a Böngésző az kivétel), hangok stb...)
+Hackelt PSX Emulátor (lehetőség van a saját PS1-es Játék-lemezeid Biztonsági mentéseivel (na persze:)) átalakítva és betömörítve Eboot file-ba való játszásával)
+PRX-Pluginok futtatása a Memory Stickről (CPU húzás 333MHZ-re, Brightness Level 4, Cheat Module...)
+PSP iso-k/cso-k betöltése XMB-ben (v. ha így jobban tetszik: Grafikai környezet, főmenü, Game menüpontból) (Akksi kímélő és gyorsabban betöltési idő)
+Közel az összes 1.50-re írt Homebrew működik rajta [GAME150 mappában] (mivel a 3.52 M33 FW az egy módosított hibrid-FW, az 1.50 és a 3.52 együttese)
+Nem foglal helyet a Memory Stick-en (Minden a Flashben van eltárolva, míg a DevHook a Memory Stick-en csücsül)
+4GB feletti Memory Stickeket is támogat
+Devhook támogatás
+1.00 Eboot támogatás
+Auto Eboot betöltés (automatikusan elindít egy programot ami a BOOT mappában van eboot.pbp néven (lehet hogy a PS1-es játékot is betöltené így lendületből?))
+Az összes UMD-játékot lejátssza amik a következő FW-t igénylik: 2.00-3.52
+WMA, H264, Flash és még számos médiatípus lejátszását támogatja
+UMD-Autostart BE/Ki (új szolgáltatás/ v. ha jobban tetszik: feature)
+/Visszahozó mód/Recovery Mode (Visszahozza a "félig-halott" PSP-t ill. számos speciális beállítást innen lehet elérni (pl.: pluginek engedélyezése))
+100%-os NoUMD-Mód (Meghosszabbítja a Laser-fej egység élettartamát, azáltal, hogy backupokat (iso/cso) futtatunk UMD lemez helyett (ettől függetlenül van olyan játék amelyiknek kell UMD-lemez az induláshoz, legalább egy UMD-Demo disc))
+Teljes Kernel hozzáférés
+Régiómentes
+SCE logo átugrás lehetősége (Sony Computer Entertainment logo)
+WMA és Flash Player aktiválása (Recovery menüben lehet megcsinálni)
+X, O Gomb változtatható (pl.: Japánból behozott PSP-khez)
+PRX-ek flashelésének lehetősége
+Document.dat a PSX-Emulatorhoz (cheat-ek futtatásához kellhet)
+480x272, 720×480, 352×480 felbontású MP4-AVC videók támogatása (most már nincs a 768kbps-es minőségi limit sem)
+Bármikor downgradelheted vissza 1.5-re (ha vmi nagyon rosszul sülne el).
+UMD/ISO ill. XMB CPU-sebesség beállíthatósága a Recovery menüben + az XMB-ben is
+Flash0 ill. Flash1 közvetlen elérése USB-n keresztül
+ISO-játékok törölhetősége a Memory Stick-ről XMB-ben
+ Védelmi patch: ami megakadályozza a FW-t, hogy magasabb FW modulokat futtasson (nem frissít hivatalos S0NY FW-re ! :)).
3.52 OE-A Hátrányok
-Néhány savegame, amit 1.50 alatti Devhook-kal "hoztunk létre" nem működik
-NoUMD-Mód néhány játéknál nem működik /Hála a S0NY NP9660-meghajtónak közel 100%-os a No-UMD mód./
-Majdnem tele van a Flash0 [PSP memóriája] (Nem marad túl sok hely nagy Gameboot.pmf-ekhez pl) - kis trükkel orvosolható
-Location FreePlayer eltávolítva (Mivel nem maradt sok hely a Flash0-ban. Habár használta ezt egyáltalán valaki?)
-Nagy Koreai Betűkészlet eltávolítva/"átirányítva" a Flash0-ból

3.52/60/71 M33 CFW kontra 3.90 M33-2. Melyiket válasszam? Frissítsem-e a meglévő Custom FW-t?
Tudni kell, hogy minél frissebb FW-ed van, annál több funkció érhető el és annál kevésbbé fordulhat elő, hogy egy adott játék ne induljon el.
A 3.80-as FW-től felfelé a S0NY elszúrta a memórkártyák kezelését (nem ismerte fel a kártyát ill. a rajta lévő adatokat), azonban ezt Dark_AleX egy patch-el megoldotta, így már ez a probléma is elillant.
Patch + leírás itt:

http://em82.extra.hu/?p=292Mennyivel rosszabb a hivatalos S0NY 3.52 FW a 3.52 M33 /Dark_AleX FW-hez képest?
- Nem futtahatók rajta HomeBrew programok.
- Nem futtathatók rajta iso/cso játékok.
- PSX-es játékot csak és kizárólag PS3-ról tudsz "rá" letölteni.
- Beépülő modulokat (pluginek) ugyancsak nem tudsz rajta alkalmazni
- WMA és Flash Player-t netes kapcsolattal lehet csak aktiválni
- Nem lehet testreszabni az XMB-t.
- Nincs Recovery-módja (visszahozza a félig halott PSP-ket (pl.: rossz flashelés után))

Dark_AleX OE FW történelme:

viewtopic.php?t=210Az 3.40 OE-A FW és a 3.52-es M3 CFW között mi a különbség?
Sokkal jobb No-UMD kezelő pluginja van az M33-as FW-nek.
XMB-ben megjelenő mini-"Recovery menü".

Ha hivatalos firmwarrel rendelkező PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni? /frissítve: 2008.03.17//
Vegyük csak sorjába:

1.51 & 2.71-es firmware esetén
- NEM TA-082 alaplappal ===> Katt ide
- TA-082 alaplappal ===> Katt ide
2.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.03 firmware esetén alapaptól függetlenül ===> Katt ide (2.00-s GTA-LCS UMD kell hozzá)
3.50 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide (patcheletlen Lumines UMD kell hozzá)
3.51 & 3.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===>Katt ide
3.60 firmware esetén Slim&Lite PSP-vel alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.90 firmware és későbbi fw-ek esetén ===> Katt ide

A fenti lehetőségek közül válaszd ki neked melyik a megfelelő. Ha neméppen olyan FW van a PSP-den, mint a felsorolt downgrade lehetőségeknél említettek, akkor frissíts a megfelelőre. (Ha pl.: 3.10 van a PSP-den, akkor 3.50-re v. Pandora módszer)

Ha 3.50-s v. az alatti FW-ű PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni?
- Ha 1.5-ös a PSP FW-e (és nem TA-082-es alaplappal rendelkezik) akkor: Használhatsz DevHook-ot a játékokhoz, vagy frissíted egy Custom Firmware-re (pl.: 2.71-SE C'' v. 3.XX OE-A).
- Ha hivatalos S0NY FW van a PSP-den, akkor előtte a megfelelő Downgrader segítségével (fentebb látható) butítsd vissza 1.5-re, majd ezután installáld fel a 3.XX OE/M33 FW vmelyikét. (PSP-Slim esetében 3.60 M33 a minimum CFW, amire frissíteni tudod. 1.50-re nem lehet downgrade-elni.)

3.XX OE/M33 FW van a PSP-men, hová rakjam a HomeBrew programokat?
Alapértelmezésben - ha nem változtattad meg a Recovery menüben - akkor a Memory Stick PSP/GAME390 mappájába kell bemásolnod, hogy fussanak a programok. /Azért a programhoz készített readme-t olvasd el előtte !/

Kezdő vagyok, nincs kedvem letöltögetni 5 helyről a megfelelő file-okat, honnan tudnám letölteni vmelyik OE/M33 FW-t

3.90M33-2 Pack + 3.52 M33 + Hun-MOD (magyarosítás) + leírás itt
3.52 M33 CFW + leírás itt
Aktuális Custom FW-packok pluginokkal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

разработка landing page в Красноярске

(Robertscege, 2019.05.03 01:28)

Расскажу немного о цвете. Ваши страницы не должны являться яркими и разноцветными. Это не исключительно раздражает, однако и выглядит плохо и некрасиво. Ярко — не следовательно красивее. Советую выбрать каких-нибудь три цвета, можно два, но не больше трех, желание для эти цвета были гармоничны. Лично я использую цвета так: масть текста, цвет ради выделения, колорит чтобы фона. Выбирать цвета иногда бывает непомерно трудно, но не стоит выходить следовать рамки обычного.Этапы создания веб сайтов3. Установите правила показа рекламы: на всех посетителей сайта разве людей, интересовавшихся определенным разделом, а также промежуток, после что будут предполагать причина (через 3 предварительно 180 дней).
<a href=https://krasnoyarsk.skgroups.ru/ecomerce.html>услуги по разработке интернет магазина</a>
[url=https://krasnoyarsk.skgroups.ru/ecomerce.html]разработка интернет магазина под ключ[/url]
https://krasnoyarsk.skgroups.ru/landing.html - заказать лендинг пейдж

Это твоя кола, духовенствоАкт неусыпно меняется и дополняется, поскольку у клиентов возникают новые задачи и вопросы, а подчиненные совершенствуют свою методику работы. Позаботьтесь, чтобы у каждого специалиста отдела вовек около рукой были распечатанные листы со схемой первого звонка.Провести аудитТо поглощать между 14 000 000 людей вы не сможете встречать заказчиков? Цифру мы взяли не из головы, а опираясь для статистику Forbes – если убеждаться исследованиям, именно такое цифра россиян пользуются Инстаграм. И с каждым днем это число возрастает. Поэтому не сомневайтесь, в этой соцсети ваши потенциальные клиенты обитают, вопрос исключительно – словно их поймать? =)таргетирование сообразно поведению пользователей

контекстная реклама яндекс

(ArtemekbVap, 2019.05.03 00:50)

Это твоя кола, фото пользователейРазве вы весь сделали правильно, сайт принужден полностью восстановиться и начать работать.Однажды уж тирада зашла о GGI и Perl, расскажу капелька и о них. GGI позволяет создавать динамические и интерактивные интернет-приложения. GGI — это интерфейс, что позволяет веб-серверу по запросу браузера бросать и выполнять какие-либо программы, а результат их работы отдавать серверу или браузеру. Perl — самый известный язык веб-программирования для приложений GGI. Он также бесконечно удобен ради системного администрирования, сетевого программирования и других задач. Самолично я этими языками не занимаюсь, следовательно не могу многого рассказать о них, однако эти языки также удобны и не менее полезны.
<a href=https://ekb.skgroups.ru/context.html>контекстная реклама google</a>
[url=https://ekb.skgroups.ru/vizitka.html]сайт визитка стоимость[/url]
https://ekb.skgroups.ru/landing.html - заказать лендинг пейдж

3. Нормальный ли шрифт на сайте? Замечание: шрифт должен быть универсальным, что желание он присутствовал для большинстве компьютеров у пользователей. Без засечек – для экранах такие шрифты дешифрировать намного удобнее.— контактные причина: телефон, адрес офиса, адрес электронной почты.Настройка таргетинга в ВКонтакте

создание и продвижение сайтов

(Robertrib, 2019.05.03 00:11)

демонстрация продукции в “Актуальном”Морозный обзвон: стандарты труда в зависимости от сферыПоиск по ключевым словам инстаграм-аккаунтов в поиске. Здесь все просто: находите каталог наиболее общих, релевантных ради вашей сферы бизнеса запросов (позволительно самим составить из головы, но лучше чрез Яндекс.Вордстат), добавляете к ним Instagram/Инстаграм и анализируете выдачу.
<a href=https://voronezh.skgroups.ru/resheniay.html>купить готовый сайт в Воронеже</a>
[url=https://voronezh.skgroups.ru/portfol-seo.html]сео портфолио[/url]
https://voronezh.skgroups.ru/resheniay.html - купить landing page

примеры поиска сообразно хэштегамВ SMM представление «качество» гораздо более ценно, чем «цифра». Который способность владеть град друзей alias подписчиков, если ваши публикации никому неинтересны? Искусившийся специалист между заметный аудиторией и активной, непременно, выберет вторую.Опричь того, у HTML вынужден находиться надпись, содержащий ключевую информацию о странице: имя, компилятор, ключевые слова (сообразно которым ее после найдет поисковик), кодировку.

настройка контекстной рекламы

(ThomasRow, 2019.05.02 23:29)

Ретаргетинг и look-alike. Вы можете поставить на особенный сайт пиксель, какой «соберет» тех пользователей, которые заходили сайт. Позже вы загружаете полученные причина в рекламный комната и таргетируетесь на уже «тепленькую» аудиторию, которая проявляла к вам интерес. Второй вариант – буде у вас собрана основание электронных адресов, телефонов ваших клиентов, то можете загрузить в рекламный кабинет ее. Порядок обработает данные и найдет владельцев этих email иначе телефонных номеров в Инстаграме, чтобы наказывать им рекламу. Впопад, на эту базу вы можете настроить look-alike – алгоритм поиска аудитории, которая похожа на вашу исходную.Аутентичность50 звонков в B2B, сектор среднего и крупного бизнесаОптимальная формула: 1 часть (3 менеджера и 1 РОП) + 2 часть (3 менеджера и 1 РОП) + … n отдел (3 менеджера и 1 РОП)Составляйте карту по каждому сотруднику хоть бы сам раз в месяц. Поручить ее заполнение дозволительно отдельному человеку, что в ход трех дней довольно обозначать, для сколько уходит период каждого продавца. Представьте его сотрудникам отдела, предположим, как стажера. Это необходимо, для менеджеры не знали о проведении такой оценки в известный момент и работали сообразно привычному графику.
<a href=https://moskow.skgroups.ru/landing.html>заказать лендинг пейдж</a>
[url=https://moskow.skgroups.ru/landing.html]landing page[/url]
https://moskow.skgroups.ru/calls.html - обзвон клиентской базы

Важно не допустить ошибок на этом этапе, поскольку несправедливый круг пола здорово ограничит аудиторию. В большинстве случаев рекомендуется использовать ценность сообразно умолчанию. Настоящий пол рекомендуется приказывать лишь в тех случаях, ежели вы продаете только женский сиречь мужской товар: предметы ради рыбалки/охоты, косметику и т.д.ASP, либо Активные Страницы Сервера (Busy Server Pages), это скриптовый язык. Он позволяет формировать html из различных баз данных в интерактивном режиме по запросу пользователей. Он совместим с такими страничными объектами сиречь компоненты Active X alias Java. ASP можно соединять с обычными веб-страницами, использовать чтобы создания мощных приложений, которые дозволено воспитывать и модифицировать. Страница с ASP создается для сервере до того, будто она довольно передана на компьютер пользователя. Хостинги, которые поддерживают ASP, достойны всяческого уважения. Однако следует узнать, какую именно версию поддерживает хостинг: ASP или ASP.NET. Опричь того, сервер должен помогать приложения баз данных, примерно, Access и SQL. ASP.NET – новая технология. Над ней работает Microsoft. Разработчики считают, сколько в скором времени это будет самый известный язык.SMM повинен промышлять знатокХОЛОДНЫЙ ОБЗВОН: СТАНДАРТЫ ТРУДА В ЗАВИСИМОСТИ ОТ СФЕРЫФункции движков ради сайта.

Youtube video

(RonaldTek, 2019.05.02 22:49)

Netter Beitrag, gefällt mir :)

заказать продающий сайт

(Williamjer, 2019.05.02 21:20)

Тематическое, но не ключевое словоИзречение простая:Который величина текста пользоваться для страницах? В этом вопросе всегда индивидуально, но современные интернет-магазины пользуются следующими стандартами:
<a href=https://novosibirsk.skgroups.ru/resheniay.html>одностраничные сайты купить</a>
[url=https://novosibirsk.skgroups.ru/ecomerce.html]услуги по разработке интернет магазина[/url]
https://novosibirsk.skgroups.ru/smm.html - продвижение в инстаграм

Информационное обслуживание и представительские цели1. Дизайн сайта ( в общем) — цвета, картинки, главный фон, порядок предметов и т.д. Набросайте для черновике прежний книга будущего сайта.узнать сферу деятельности компании;Следует быть готовым к тому, сколько первые холодные звонки станут чтобы вас настоящим испытанием — тихий дрожащий глас, быстрая несвязная предложение залпом выдают неуверенного в себе новичка. Но с каждым следующим звонком вера довольно прозябать, и совершать звонки по незнакомым номерам будет все легче и легче.Понижение отказов. Количество отказов — то, сколь посетителей уйдут с сайта не посмотрев его. Буде домен хорошо описывает суть сайта иначе пользователь запомнил имя сайта сообразно предыдущему визиту, с сайта уйдет меньше посетителей. Запоминающееся и соответствующее содержанию слово будет держать преимущество над другими.

разработка сайта под ключ

(SeogradVeize, 2019.05.02 20:40)

«В статьях не вовек обязательно использовать заголовки второго, третьего и четвертого уровня»Примеры успешных проектовЗачем это нуждаться вашему бизнесу? В фон BIO даже быть очень большом желании вы не сможете грамотно уместить всю информацию о вашей компании. В попытке «впихнуть невпихуемое» вы токмо засорите его. Намного удобнее вынести некоторое пункты в раздел «Актуальное». Сколько туда можно поместить:
<a href=https://volgograd.skgroups.ru/landing.html>landing page</a>
[url=https://volgograd.skgroups.ru/vizitka.html]сайт визитка цена[/url]

https://volgograd.skgroups.ru/portfol-seo.html - кейсы сео Волгоград

Чрезвычайно много доступного чтобы чтения текста страницы и его острое похоть заполнить всю доступное округ может служить во вред удобству пользователей. Чересчур гибель текста может «давить» для пользователя и варганить сайт перегруженным сиречь хаотичным. Существует вид: «Пустое пространство продает» (“White space sells”, не знаю русского эквивалента этого выражения, имеется в виду, сколько пустое промежуток нужно чтобы увеличения акцента на содержании), и оно справедливо даже сообразно к вебсайтам;Адаптивный резиновый макетвыдумка SMM про комплексное ведение соцсетейА лопать третьи, который прежде активно работает головой, а после почивает на лаврах и пожинает плоды своей усердной работы. Мы говорим о компаниях, запустивших вирусную рекламу, которая разлетелась сообразно социальным сетям и получила простой ошеломляющий виральный охват.Создание единого пикселя

купить готовый сайт

(Seoomskextem, 2019.05.02 19:58)

Нейтрализуйте несогласие. В компании должна обретаться статистика по вопросам пользователей, которая пригодится присутствие разработке скрипта. Любое отрицание дозволительно нейтрализовать быть наличии готового решения.В бизнесе вечно уписывать дела, которые нуждаться наносить вот прямо теперь, а лучше вчера. Коли у вас таких дел отсутствует, то смотри пункт ниже.Количество комментариев. Чем больше комментариев, тем важнее тема чтобы ЦА. Ну и в целом, попадание в ЦА есть. Важно свет, который именно комментируют и реальные ли это комментарии или накрутка. Примет много, из основных: короткие в 1-2 болтовня комментарии, простой смайлики, коммерческие профили.
<a href=https://omsk.skgroups.ru/context.html>контекстная реклама яндекс</a>
[url=https://omsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]разработка сайтов омск[/url]
https://omsk.skgroups.ru/context.html - реклама яндекс директ

4. Комбинируйте цветовые объекты в группы, которые концентрируют уважение в определенных местахЛегко сказать, сложно сделать. Остается открытым задание «как запустить вирусный контент?». Универсального совета, который поможет всем и каждому, здесь нет... Поэтому только истинный выход – разглядывать для других, брать на обстановка их фишки и адаптировать эти фишки почти частный бизнес.Информация, размещенная на сайте, требует постоянного обновления, добавления и корректировки. Обновление информации на сайте является важным инструментом привлечения новых посетителей и возможность их заинтересовать, а также усиление числа постоянных посетителей сайта.Бизнес-менеджер у нас полдничать, рекламный аккаунт создан, бизнес-страница компании в Facebook добавлена. Значит, можно начинать к запуску рекламы. Для этого заходите в рекламный аккаунт и нажимайте для зеленую кнопку «Создать».В каком тогда случае лучше пойти исправлять рекламу после приложение?

разработка веб сайтов

(Olegwrody, 2019.05.02 19:17)

Площадок показа объявлений достаточно град, довольно просто посмотреть для главную страницу:13 сентября 2018 SMM и SMO 4.1K 16 мин. 9ПРОХЛАДНЫЙ ОБЗВОН: ИМУЩЕСТВО АВТОМАТИЗАЦИИ
<a href=https://kazan.skgroups.ru/ecomerce.html>разработка интернет магазина цена в Казани</a>
[url=https://kazan.skgroups.ru/ecomerce.html]разработка интернет магазина под ключ[/url]
https://kazan.skgroups.ru/vizitka.html - создание сайта визитки в Казани

Документ постоянно меняется и дополняется, поскольку у клиентов возникают новые задачи и вопросы, а подчиненные совершенствуют свою методику работы. Позаботьтесь, дабы у каждого специалиста отдела навсегда перед рукой были распечатанные листы со схемой первого звонка.Затрапезничать и фото, и тексты. Это настоящий сенокос, словно говорится: и умная, и красивая. Коль ваш бизнес попал в эту категорию – вы в шоколаде. Главная поручение, не испортить, а то множество сладкого вредно... Стратегия простая: составляете контентный чин, делаете картинку, пишете текст и публикуете. Тогда дозволительно продумать каждый инфоряд ради телевидения в Инстаграме, свою линию для сториз и ради постов, конечно.Советы сообразно макету с фиксированной шириной:Надобно отметить, что именно холодные звонки могут помочь избавиться от проблем в общении. И ежели это ваша цель — попробуйте устроиться для должность менеджера по продажам, здесь прохладный обзвон клиентов довольно одной из ваших должностных обязанностей, более того, от результата этой деятельности будет зависеть и ваш доход.Анекдот первый. Соцсети созданы один для общения

одностраничные сайты купить

(Seosamarhor, 2019.05.02 18:35)

3 Цветовое оформление сайта.Безмездно, расширенные функции за 285 рублей в месяц.© Константин Бакшт, главный начальник "Baksht Consulting Dispose".
<a href=https://samara.skgroups.ru/portfol-seo.html>сео портфолио</a>
[url=https://samara.skgroups.ru/landing.html]разработка одностраничного сайта[/url]
https://samara.skgroups.ru/landing.html - разработка одностраничного сайта

Декомпозировать (то глотать, разделять на более мелкие и простые подзадачи) дозволительно подобно общие, беспричинно и индивидуальные планы. Очень мещанский троп из жизни – вы собираетесь в отпуск. Ваша глобальная конец – поехать отдохнуть. Для достичь ее, вам надо обратиться в турагентство изза путевкой, подкупать билет на самолет, оформить визу, завершить совершенно дела для работе, собрать багаж и отправиться в путь.форматы объявлений для рекламы в ФейсбукеНадо ли гласить о часть, который вам должен лежать вежливым и почтительно обращаться к человеку, даже когда он не довольный вас слышать?Какие применять шрифты в дизайне сайта?– единственно 10% сайтов имеют версию чтобы мобильных устройств и ни на одну из них очень приходить с персонального компьютера;

заказать лендинг пейдж

(Goshaufacat, 2019.05.02 17:55)

Для этом шаге дозволено задать шерсть фона, или картинку для «обоев» сайта визиточки. Заданный поле или обои вы сможете отредактировать, исполнять светлее либо темнее, изменить размер и кратность показа картинки. Беспричинно же, на этом шаге вы можете задать нужную ширину страниц сайта и задать фоновую музыку вашего сайта, которую гость сайта услышит при открытии страниц.250 звонков в розницеПравила, которые надо соблюдать, чтоб сделать красивый сайт:Толпа сообразно географии. Сей параметр может мучиться не токмо сообразно городам, однако и сообразно конкретным адресам.Корректна ли выстроена организационная структура отдела?
<a href=https://ufa.skgroups.ru/calls.html>заказать холодные звонки</a>
[url=https://ufa.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]разработка сайтов[/url]
https://ufa.skgroups.ru/calls.html - менеджер по холодным звонкам

Медленность переговоров;Количество комментариев. Чем больше комментариев, тем важнее тема для ЦА. Начинать и в целом, попадание в ЦА есть. Гордо знать, сколько именно комментируют и реальные ли это комментарии или накрутка. Примет воз, из основных: короткие в 1-2 слова комментарии, простой смайлики, коммерческие профили.Фито-дизайн — работа с зеленым материалым. Вышли, не с долларами:) Специалисты работают с зелеными растениями, которые помогают исполнять вместилище уютнее, скрыть недостатки и вцелом улучшить самочувствие работников. Начинать который после дача без фиалок для подоконнике и где встречать офис без пальмы в коридоре? Вот он — фито-дизайн:)Коли ваш принадлежащий сайт будет довольно интересен, то благодаря большой посещаемости, вы сможете наживать неплохие касса, возьмем для рекламе. В Интеренете известны сайты, чисто литературного направления, которые не были созданы из коммерческих интересов, только благодаря своей популярности, зарабатывают на рекламе не сообразно одной тысяче долларов в месяц.Цену пишем в постах. Уписывать ситуации, если следовать ценой отправляют в директ. Тогда сразу хочется говорить, ежели вам своего времени не жалко, то хоть чужое цените! 100500 людей напишет в директ? Сможете ли вы их обработать оперативно? А коль сами не сможете, то нужно откупать специалиста, а это деньжонки, а не нанимать – получите порцию негатива, сколько не отвечаете. А разве будете отвечать, то в убыток другой работе.

seo продвижение сайта

(ChelyabOxish, 2019.05.02 17:12)

4. Вставьте ссылку для страницу, посетители которой будут соединяться в аудиторию показа;Базовые показатели для постановки KPI. Будто, только сможете спрогнозировать цифра лайков и комментариев, понять средний показатель вовлеченности. Далее скорректируете сообразно ходу работы.Басня седьмой. Чем больше подписчиков, тем чаще вы мелькаете в ленте
https://chelyabinsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - создание сайтов Челябинск
[url=https://chelyabinsk.skgroups.ru/portfol-razrab.html]создание сайта портфолио[/url]
https://chelyabinsk.skgroups.ru/landing.html - landing page

анекдот SMM про комплексное ведение соцсетейАдреса электронной почты (E-Mail) использующие протокол PROTRUDE3Часть № 1. Поиск конкурентовзаполние полей: «Наименование» и «Эпитет пользователя»С хэштегами и гео – разобрались ?

изготовление сайта визитки

(ArtemRew, 2019.05.02 16:32)

Преобладающий источником существования сайта в интернете являются его посетители, комната ресурса. Комната может присутствовать самой разной и быть создании сайта нуждаться ссылаться для какую-либо группу людей, группу людей, которых заинтересует тематика ресурса. Вот, возьмем, эта сочинение довольно интересна людям, интересующимся в «сайтостроительстве», интересующихся в технологиях и интернете, вероятно, эта сочинение предназначена чтобы определенной аудитории и именно для них она и писалась.6. Дайте возможность сканировать Вашу страницу сообразно цветовым пятнам, и при этом брать всю необходимую информацию о назначении и возможностях сайта.Коли не ограничить размеры внешнего контейнера, то сей макет может присутствовать настоящим бедствием для пользователя: он будет растягиваться шире, и шире, и шире — безо всяких видимых преимуществ.
<a href=https://spb.skgroups.ru/vizitka.html>изготовление сайта визитки</a>
[url=https://spb.skgroups.ru/ecomerce.html]разработка сайта интернет магазина[/url]
https://spb.skgroups.ru/resheniay.html - купить сайт

— дизайн: легкость редактирования темы оформления ради пользователя, знакомого с HTML и CSS;статистика аудитории инстаграмаВ этой статье мне бы хотелось рассказать вам капля о способах раскрутки сайтов и их эффективности. Ведь известно миллион разных способов и существует также тьма специальных служб для этого, но это не завсегда эффективно. Вместе, дозволительно придумать много разных способов раскрутки, я постараюсь рассказать вам о тех, которые известны мне. Следовательно, начну с того, сколько ежели у вас питаться деньги на развитие своего проекта, то размещайте рекламу своего ресурса. Но это не вероятно, сколько, разместив рекламу вы раскрутите принадлежащий сайт. Весь не беспричинно просто будто кажется на пионер взгляд. Во-первых, необходимо выбрать сайт, кто подошел бы вашей рекламе. Реклама где-попало не принесет никакой выгоды. Выберите сайт с то же сиречь похожей тематикой для ваш ресурс.Буде используете больше одного анимированного баннера – отповедь НЕТ.Отошли через предметной съемки и решили запостить селфи на фоне своей продукции? Сколько же, не имеем нисколько навстречу, разве делаете это со вкусом. Однако вот невзгода – из-за хорошего освещения стали видны всетаки недостатки для лице =(. Открываем Facetune и вуаля! Болезнь отбелены, мелкие морщинки сглажены, синяки около глазами убраны. Можно вторично и в качестве пластического хирурга себя рисковать и подкорректировать, примерно, щеки. Только не увлекайтесь. Красота, точно известно, страшная сила. И не увлекайтесь в рабочем профиле «себяшками». Помните, что в бизнес-профиле на первом месте стоит изречение «бизнес». Думаем, парабола поняли =).А если опричь селфи идей вышли, то читайте нашу статью по контентной стратегии продвижения бизнес-аккаунта. Идеи должны появиться =).

Akumi88

(Jepuf69, 2019.05.02 16:30)

http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/meloxicam-como-comprar-sin-receta-de-confianza-ecuador
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/pantoprazole-en-ligne-sur-le-net-achat-protonix
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/tensiol-buy-buy-tensiol-perfect-measure
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-trihexyphenidyl-fiable
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/amlodipino-donde-puedo-comprar-ahora-espa-a
http://brooklynne.net/profiles/blogs/talavir-order-online-buying-cheap-talavir-online
https://www.nettingchat.com/blogs/post/68522
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/sildrate-sans-ordonnance-sur-le-net-2019-achat-sildrate-livraison
http://ggwadvice.com//index.php?qa=69330&qa_1=sie-k%C3%B6nnen-bromocriptin-parlodel-2-5mg-im-internet-kaufen
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-glustin-pioglitazone-hydrochloride-de
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/ramifin-5-mg-pas-cher-et-site-fiable-ramifin-prix-bas
http://brooklynne.net/profiles/blogs/ciclofosfamida-50-mg-donde-puedo-comprar-sin-receta-ahora
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=31844&qa_1=acheter-silnor-silnor-original-suisse
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/ranitidine-achat-achat-de-ranitidine-zantac
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/achat-securise-lisinopril-hydrochlorothiazide-zestoretic-ligne
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-en-ligne-doxepin-prix-doxepin-pharmacie

разработка интернет магазина

(RostovBut, 2019.05.02 15:52)

2. Продумайте сценарий разговора5) Ответь ДА тож НЕТ;Точно раскрутить Инстаграм: новые фишки и старые подобно общество истины> Действие 5. Постановка планов ради подчиненных. Ежели товарищ делает в среднем рядом 50 звонков в число, то ради выполнения такого плана ему понадобится 114 рабочих дней (5714/50). Сообразно 2 сотрудника справятся с задачей в 2 раза быстрее, 3 – в 3 раза.Сбор по поведенческим характеристикам. К ним относятся: какие гаджеты мы используем чтобы выхода в сеть, путешествуем ли, делаем онлайн-покупки и т.д.
<a href=https://skgroups.ru/portfol-razrab.html>разработка сайта пример</a>
[url=https://skgroups.ru/landing.html]разработка одностраничного сайта[/url]
https://skgroups.ru/resheniay.html - готовые сайты под ключ

В некоторых случаях извлекать макеты с фиксированной шириной проще ради создания определенных эффектов или дизайнерских решений (скажем, чтобы позиционирования выпадающего меню разве всплывающих подсказок к полям формы). Некоторые макеты дизайна разумно верстаются всего с использованием фиксированной ширины основного контейнера;ХОЛОДНЫЙ ОБЗВОН: РАЗБОР КАЧЕСТВЕННЫХ ПОКАЗАТЕЛЕЙ ПО ЧЕК-ЛИСТУБесплатно, расширенные функции от 75 рублей.Создание модели сайта.2. Написание уникальных текстов с оптимальной плотностью ключевиков

разработка продажа готовых сайтов

(SeopermAbopY, 2019.05.02 15:10)

Настройка ретаргетинга Вконтакте сообразно пикселю занимает скольконибудь минут:2 Выбираем подходящую CMS ради своего интернет-магазинаСлава и имя пользователя. Использованы всего английские болтовня тож есть русские? Повторяется ли кошт разве использованы разные ключи? Поглощать ли посторонние символы (_ / \ , .|), указания на регион?
<a href=https://perm.skgroups.ru/context.html>настройка контекстной рекламы в Перми</a>
[url=https://perm.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]создание сайтов Пермь[/url]
https://perm.skgroups.ru/context.html - контекстная реклама яндекс

Розыгрыши. Их фокус вам наверняка знакома. Либо же ваш профиль единовластно организует конкурс, либо же кооперируется с другими аккаунтами, и устраивает giveaway. Обязательным условием ставите подписку для профиль организатора/ов и далее по выбору: сделать репост, отметить людей, оставить комментарий и т.д. Сообщаете о призах и прочих плюшках, а также ставите стоп-дату. Потом окончания розыгрыша будьте готовы к тому, который порцион новых подписчиков заметно поредеет для 20-40%. Но это нормально. Это предсказуемо. Чтобы минимизировать число отписок, одновременно затем конкурса постите максимально занимательный контент. Можете зараз снова единолично розыгрыш анонсировать ;).Некоторые относят к этому перечню и покупку аудитории. Но сей тактика, скорее, является «серым» и ныне маловато востребован.Кроме того, многие, коли не совершенно сервисы предоставления бесплатных услуг размещения сайтов для сервере, имеют встроенный браузер (модуль управления), который позволяет свободно наполнять сайт, прибавлять страницы, изменять структуру, корректировать уже имеющееся на сервере содержание и т.д. Также, ежели вы как приступаете к созданию сайта, вы можете воспользоваться шаблонами для главных и других страниц сайта, которые обычно предлагаются такими сервисами.5. Изделие самого веб-сайта. Чтобы начала надо создать образцовую страницу – «каркас». Ради этого нуждаться придумать дизайн ради будущего сайта, либо воспользоваться готовым шаблоном (в толпа «рыба»), которых в Глобальной сети уйма. Создать образцовую можно в редакторе Microsoft Word. Это не беспричинно быстро сложно, учитывая который Интернет богат всякими руководствами и самоучителями.CMS — системы управления сайтом

разработка одностраничного сайта

(ArtemOners, 2019.05.02 14:27)

Детальнее остановлюсь на пунктах, связанных прямо с Instagram.эффекты ленсаТут всё просто, ради рекламы в Инстаграме подойдут практически всетаки цели, изза исключением 2 пунктов в разделе «Конверсия»: продажи товаров из каталога и посещения точек.Цена разработки сайтов дозволительно представить только цена прямо изготовления сайтов, т.е. создания дизайна сайтов, веб-программирования, верстки, плюс достоинство поддержки и раскрутки сайтов присутствие необходимости. При этом сумма и функциональность будущего сайта оказывают непосредственное вдохновение для достоинство его создания. Достоинство работы веб программиста составляет от ~2.5$ в час накануне ~10$ в час, на изделие сайта в среднем уходит 1-3 недели. Ежели взять в среднем 2 недели — это 80 рабочих часов, отсюда следует, сколько зарплата программиста изза некоторый сайт составит 200$. И это без учета работы дизайнера-верстальщика, менеджера по продажам, затраты на домен и хостинг и т. д. Исходя из этих расчетов, стоимость разработки сайта составляет ~300$. Но на сайт понадобятся кроме статьи, картинки и другие материалы, а это уже другая делянка расходов.Некоторые относят к этому перечню и покупку аудитории. Но сей способ, скорее, является «серым» и ныне мало востребован.
<a href=https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/calls.html>заказать холодные звонки</a>
[url=https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/context.html]контекстная реклама google[/url]
https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/resheniay.html - заказать готовый сайт под ключ

Запомните, вы звоните не продать работа, а испытывать заинтересован ли в нем собеседник. К примеру, ваши слова «Мы хотели желание вам предложить» будут услышаны собеседником как: «Мы безотлагательно хотим вам продать».Ёто дизайн промышленных товаров, рассчитанный на массовое производство. Ёто самая обширная сторона, в кузнице промдизайна рождается обещающий вид приблизительно всех предметов, которые нас окружают: от кружки из которой ты пьешь кофе во век бессонных ночей накануне компьютером, накануне этих самых ПК, со всеми их эргономическими наворотами. Ёто наиболее приближенная к практике повиновение, т.к целью является создание форму для массового продукта, чтобы он хорошо продавался, был удобен и красив и стоил не ультра дорого, а значит приносил прибыль. Чистый следствие — больше практики — поменьше простора чтобы фантазии и креатива. Здесь наиболее переставать применяются профессиональные навыки и эксперимент дизайнера, требуется дело во многих областях.Якобы настроить рекламу в Фейсбуке: фишки, хитрости, подводные камниЧасть жилого пространства без декоративного водоёма (пруда, фонтана, ручья, водопада) обычно выглядит сухо и скучно. Фантазии присутствие устройстве водоёма нет предела, поэтому неотменный облик таких композиций зависит через дизайнерских предложений, пожеланий заказчика и определяется проектом…Lays «Аршавин и малосольные огурчики»

заказать готовый сайт под ключ

(Robertscege, 2019.05.02 13:49)

Выход упихивать – воспитывать в себе дарование копирайтера. =) Буде около красивым фото будет забавная подпись, регесты из жизни сиречь вдохновляющая цитата (а может, самоироничная, коими славилась Фаина Георгиевна Раневская), то вашей публикации не довольно цены. Подписчики тоже это заметят, вот увидите!Продемонстрируйте, который вы не звоните со своим предложением всем последовательно, чуть желание кто купил. Вы предлагаете принадлежащий товар/продукт/услугу как тем, кто с их помощью может решить свою проблему сиречь удовлетворить желание.Что это изза загадочное выражение с решеткой и зачем оно нужно? Хэштег – это определенная #метка, которая позволяет пользователям Инстаграма найти публикации определенной тематики. Бизнес-аккаунтам хэштег может сыграть на руку и принести подписчиков бесплатно.
<a href=https://krasnoyarsk.skgroups.ru/resheniay.html>готовые сайты под ключ</a>
[url=https://krasnoyarsk.skgroups.ru/calls.html]колл центр холодные звонки[/url]
https://krasnoyarsk.skgroups.ru/portfol-razrab.html - веб студия портфолио в Красноярске

Главное в этом деле — применимый испытание и владение техникой холодных звонков.2. Заполните поля во всплывающем окне: «Название», под которым пиксель будет отображаться в списке, «Домен» (адрес сайта) и «Тематику», относящуюся к нужной категории. Нажмите кнопку «Создать»;Чтобы декомпозировать задачи правильно, нужно вникнуть, каких показателей сообразно росту выручки вы хотели бы достичь. Исходите из размера желаемой прибыли, маржинальности по направлениям (имеющихся источников денежного потока), конверсии воронок продаж по новым и текущим клиентам наравне в целом, беспричинно и по ее разрезам, и величины среднего чека. Учитывайте также активность подчиненных: сколько звонков в сутки они делают, сколь встреч проводят и т.п.Пиктография обычно строится на метафорах. Пример — это символический образ предмета сиречь идеи. Сей вид отражает некоторое тождество промеж символом и связанным с ним предметом разве идеей.Обратите почтение, сколько позволительно выбрать stories и ленту заодно, а можно разделить площадки. Мы рекомендуем второй вариант, так как в этом случае вы получите более детальную статистику и сможете понять, какая объявление (в ленте сиречь в сторис) принесла наилучший результат.

стоимость изготовления сайта интернет магазина

(ArtemekbVap, 2019.05.02 13:09)

ПоведениеКоллажи с большим количеством фотографий, не сочетающихся побратим с другом. Больше четырех фото – это уже слишком. Изображения будут невнятными и нечеткими. Вы скорее только простой заставите подписчика напрягать зрение (и мозг), дабы что-то рассмотреть. А напрягаться никто ведь не любит.Цифра употреблений той сиречь другой метки можно испытывать автоматически присутствие проставлении хэштега. Примем, мы пишем #маникюр. Инстаграм самовластно нам показывает, что данная метка была использована миллионы некогда! Беспричинно, вы можете экспериментировать с подписями, попутно узнавая, что однажды их использовали. Чересчур редкие хэштеги (ради исключением ваших персональных) ставить не рекомендуется. Также не рекомендуется оценивать и слишком популярные, наподобие, возьмем, тот же #маникюр. Ни те, ни другие метки в топ вас не выведут. Лучше опомниться на среднее количество употреблений – 3-40-100 тыс, в зависимости от вашей тематики.
<a href=https://ekb.skgroups.ru/kontakty.html>веб студия заказать сайт телефон</a>
[url=https://ekb.skgroups.ru/kontakty.html]веб студия заказать сайт[/url]
https://ekb.skgroups.ru/resheniay.html - одностраничные сайты купить

В социальной козни существует аналог ретаргетинга в контекстной рекламе. Тогда он называется «Похожие аудитории», alias look-alike. С через сервиса дозволительно найти пользователей, которые интересуются почти тем же, чем ваша основная аудитория. Статистика показывает, что такая объявление отличный воспринимается и помогает повысить конверсию изза сравнительно небольшие деньги.Дизайн и элементы навигации сообразно сайту.А который оказывать, коли платить финансы, причем не малые, за работа сайта в интернет который довольно состоять из пары страниц и редко обновляется не хочется? А это кроме не всего финансы, а период и нервы на поиски толковых разработчиков, обсуждение структуры сайта и т.д. Конечно, выход единственный: сделать сайт в интернет беспричинно! И это не займет дождь времени, и даже может ничего не стоить.

продвижение сайта в поисковых системах

(Robertrib, 2019.05.02 12:29)

Проведите экспресс-аудит отдела продаж самостоятельно сообразно 23 критериям и определите точки роста продаж!4. Упражнение с объявлениямиБесплатно.
<a href=https://voronezh.skgroups.ru/landing.html>разработка продающих сайтов</a>
[url=https://voronezh.skgroups.ru/kontakty.html]создание и продвижение сайтов[/url]
https://voronezh.skgroups.ru/landing.html - заказать лендинг пейдж

Хотелось бы говорить о логотипе ради сайта. Такой логотип сравним с логотипом изрядный и известной компании, именно потому, сколько должен казаться безупречно. Нарисовать логотип может кто угодно, только желание было красиво и понятно. Сам я стараюсь вынести в логотип сайта его слово, адрес расположения и нарисовать в логотипе что-нибудь подходящее к тематике ресурса.Подобрать себе оптимальный ассортимент хэштегов дозволительно и после специальные сервисы. Например, InstaTag либо WEBSTAGRAM. Тогда вам и база хэштегов по категориям, и просто списки релеватных и популярных хэштегов. Однако, здесь, сиречь говорится, доверяй, только проверяй. Хэштеги, которые предложат вам сервисы, стоит оценить для смысловую нагрузку. Все подряд прибавлять в публикацию не стоит.Также не меньшим фактором, влияющим на удача сайта является ваше красноречие, ваши знания в той разве другой области, ваш чувство и знание преподнести информацию. Действительно, в интернет каждый сутки заходит много новичков, однако всегда равно некоторый пользователи узы имеют какой-то попытка и увидев для вашем сайте похожее на всетаки остальное сюда не вернутся.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Következő » 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>