Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 PSP-s gyakran ismételt kérdések /Utoljára frissítve: 2008.06.18/


Ezt a leírást annak reményében készítettem, hogy a kezdő PSP-tulajok is kiismerjék magukat a legelőször talán bonyolultnak tűnő kifejezések, megoldások erdejében. Felfoghatjuk ezt egy PSP-Tudástárnak is, vagy egyfajta forgalom(user)irányító jelzőlámpának :).
Amennyiben az alábbi FAQ-ot egy adott, PSP-vel foglalkozó oldal felhasználja a saját site-ján, annyit kérnék, hogy a nevemet (ill. akiket megemlítek benne, szerzőket) tüntesse fel, semmi egyéb, ennyi talán elvárható, ha már egyszer rengeteget foglalkoztam/tunk az utánjárásával. Köszönöm.

Amit eddig összeírtam, tekinthető egy masszív alapnak, amit folyamatosan lehet bővíteni mások által használt programok tapasztalatával/lerásaival ezért ha valakinek újabb "FAQ-pont" jut az eszébe, ill. megoldással tud rá szolgálni nyugodtan leírhatja, s aszerint bővíteni fogom /a szerző nick-jével, ha igényli e-mail címével/ a listát, vagy ha pontosítani, módosítani szeretné valamelyik pontot.
Amennyire lehet a jövőben folyamatosan frissíteni fogom a FAQ-ot.


0, A Playstation Portabe
PlayStation Portable

Adatok / Specifikáció

Technikai adatok: 480X272 felbontású 16,77 millió szín megjelenítésére képes 16:9-es képarányú és 4.3 inches kijelző, melynek fényereje maximálisan 200 cd/m2.
MIPS R4000 alapú mikroprocesszor 333Mhz (32bit), frontoldali busz 166MHz-es.
Főmemória: 32MB (Slim esetében 64 MB)
Grafikus memória: DRAM: 4MB. A PSP grafikus alrendszer 512 bites buszt használ, teljesítménye 664 millió pixel és 35 millió sokszög/s.
Akksi élettartam: kb 4-5 óra (függ: a képernyő fényességén, a hangerő-szinten, film v. játék fut-e?)
Csatlakozás: Wi-Fi (802.11b), IrDA
Firmware verziók:
Normál/Pufi-PSP: 1.00, 1.50, 1.51, 1.52, 2.00, 2.01, 2.50, 2.60, 2.70, 2.71, 2.80, 2.81, 2.82, 3.01, 3.02, 3.03, 3.10, 3.11, 3.30, 3.40, 3.50, 3.51, 3.52
PSP-Slim: 3.60
PSP-Slim & Pufi PSP: 3.70, 3.71, 3.80, 3.90, 3.93, 3.95, 4.00
Az 1.00 és az 1.50-es firmware-el rendelkező PSP-n, futtathatók "házi készítésű" játékok(Homebrew) is ill. a Dark_AleX által készített 2.71SE, 3.XX Open Edition/M33/WildC*rd FW-eken is.
Kártyaformátumok
* Memory Stick PRO
* Memory Stick Duo
Lemezformátum
* UMD

Támogatott formátumok:
Audio
* MP3
* ATRAC3
* WMA (firmware v2.60)
* AAC (firmware v2.70)
* WAV (Linear PCM)
* MP4 (konténer formátum)
* AAC + 3GP Video

Videó
* MPEG-4
* MPEG-4 Part 2
* MPEG-4 Part 10 (H.264/AVC)
* SWF (firmware v2.70-től)
Képek
* JPEG
* GIF
* BMP
* TIF
* PNG

********************************************************************
PSP-csomag variációk
A világ összes pontján a PSP elérhető mind Value Pack vagy Core Pack formájában. Számos országban még Giga Pack formájában is beszerezhető (ezt 2005. október 20-án jelentették be).
Value Pack = PSP + akkumulátor + 32 MB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + csukló-pánt + Demo-lemez + hálózati töltő
Giga Pack = PSP + akkumulátor + 1 GB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + törlőkendő + Demo-lemez + hálózati töltő + USB-kábel

Ad-Hoc hálózat
Az Ad-Hoc vezeték nélküli hálózattal lehetőség van max. 16 PSP egyidejű összeköttetésére, kommunikációjára (pl.: multiplayer játéknál). Az egyik PSP-nek kell lennie a játék "host"-jának (kiszolgáló), amihez a többi felhasználó akkkor csatlakozhat, amint elkezdik keresni a kiszolgáló listákat.
A kiszolgáló PSP-nek az akkumulátor üzmedéje kb. 35%-al kevesebb lesz (ez az átvivendő adatok összetettségén múlik).
A 2.00 FW-frissítéssel a PSP az Ad-Hoc technológiát már digitális képek küldésére is ki tudja használni (két PSP között), a küld és fogad (send, receive) funkciókat használva a PHOTO menüben.

Infractructure hálózat
A PSP főmenüje megengedi a felhasználónak, hogy beállítsa a rendszert úgy, hogy tudja használni az internetet (vezeték nélküli kapcsolaton keresztül). Ez a fajta mód képes megtalálni a védett ill. nem-titkosított vezeték nélküli hálózatokat az adott területen.

Infra (PSP-Slimen már nincs)
Habár a PSPnek van IrDa portja a készülék tetejének bal oldalán, jelenleg egyetlen játék sem használja ki.
Vannak ún. házikészítésű alkalmazások, amik képesek kihasználni a PSP IrDa portját:
- TV távírányító-ként
- IrDa PDA to PSP, ami a PDA-t, mint szöveg-beviteli eszközt használja fel a PSP részére.
- IrDa File Transfer, ami adatvitelt biztosít Infra kapcsolaton keresztül
- Universal Remote (Irda porton keresztül irányíthatjuk a DVD-lejátszót, TV-t, Music Center-t vele).
=====================================================================================================

1, Alapok / Fogalmak
FirmWare /FW/ = A firmware egy olyan szoftvertípus, amely a hardvereszközbe van beépítve, és a legalapvetőbb funkciókat biztosítja a hardver működtetéséhez (esetleg figyeli az eszköz állapotát, arról információkat nyújt a külvilágnak). Jelen esetben a rendszerfile-okat tartalmazó és azokat futtató szoftver. Felfoghatjuk a PSP operációs rendszerének.
Custom FW (SE, OE, M33) = [SE = Special Edition, OE = Open Edition, M33 = March 33, *LE = WildC*rd Leaked Edition]], Dark_AleX "készítette" a hivatalos Sony-FW-ekből. Egy olyan módosítást tartalmaz, ami megengedi a PSP-nek hogy bebootoljon, a homebrew programok futásához szükséges kódokat blokkoló biztonsági intézkedéseket figyelmen kívül hagyva. Legnagyobb előnyük, hogy egyesítik az 1.5-ös FW előnyeit és a 2.71 ill. a 3.XX-es FW összes funkcióját. Nem mellesleg az iso-játékok a Game menüpont Memory Stick ikon alatt találhatóak és nem igényelnek emulált környezetet (DevHook). Ezeket 1.5-ös FW-re lebutított PSP-re érdemes felrakni. /Ha ezt látod valahol: 3.XX OE/M33, akkor az vmelyik OE FW-re vonatkozik 3.02, 3.03, 3.10, 3.30, 3.40 v. M33 FW-re vonatkozik: 3.51, 3.52, 3.71 stb./
A 3.71 M33-as Custom FW(-től felfelé) már speciális, mivel nem igényel 1.50-es FW-t, ahhoz, hogy teljes-értékűen fusson.
GEN Custom FW = a pspgen.com oldal mögé burkolózva egy egyelőre ismeretlen programozó készítette ezt az új fajta CFW-t (3.95GEN-2). (újdonság, hogy a recovery menü az XMB-ben is használható). Azonban ennek a CFW-nek van még egy-két hiányossága, ezért is ajánljuk helyette a 3.90M33-3-at...
XMB (Cross Media Bar) = A PSP főmenüje, grafikus környezete. Az ikonokat háttereket a 3.70-es FW-től felfelé ún. PTF témákkal (PSP Theme File) lehet kicserélni, míg az XMB funkcióit/kinézetét/ikonok koordinátáit/hangjait a Flash0-ban lehet - a meglévő fájlok cseréjével - módosítani.
Homebrew = "házi készítésű", azaz programozók által készített (nem hivatalos Sony) házilag készített program. Szinte mindegyik ingyenes (pl.: böngésző, msn messenger, számológép, notepad, universal remote). Ezen programok futását figyelmen kívül hagyó biztonsági réseket igyekszik a Sony befoltozni egy-egy újabb frissítéssel. A "leghomebrew-képesebb" FW az 1.5-ös volt (ill. most már az ebből "építkező" SE és az OE/M33 FW). Dark_AleX-nek hála a legtöbb HomeBrew-t át lehetett ültetni 3.XX kernelre, így azok mennek gond nélkül PSP Slim-en is.
Iso = szabványos képfile. Az UMD-lemezről készített biztonsági másolat, annak teljes tartalmával megegyező kópia (pl.: Játák ill. Film-iso-k).
CSO/DAX = az iso képfile tömörített változatai. A DAX valamivel hatékonyabb, de pl.: a Custom FW-ek nem támogatják alapértelmezetten.
Recovery menü = a sokszor emlegetett visszahozó/és beállító menü amely csak OE és M33-as Custom FW-eken érhető el. Itt lehet tbk. a pluginokat aktiválni. (belépni recovery menübe a bekapcsoláskor a JOBB-Kar nyomvatartása mellett lehet) Bővebb leírást itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=151


Ripkit = Az iso-játékokhoz készített "törés-csomag". A felesleges állományokat törli (pl.: padding file, FW-update file, angolon kívüli idegen nyelvek, háttérzenék, átvezető kisfilmek, előzetesek) [természetesen nem mindegyik játéknál találhatóak meg ezek a file--ok] , és a végén CSO-ba betömöríti. Ezeket manuálisan is el lehet végezni az UMDGen programmal.
Pad(ding)-file = az UMD-lemezen lévő (iso-ban feleslegesen helyet foglaló több száz MB-os) file, amely a jobb, hatékonyabb lemezelérést biztosítja. Oly módon, hogy a lényeges adatok (a játék) általa az UMD-lemez szélére kerülnek.
Downgrade / Downdate = A PSP aktuális FW-ének visszabutítása egy alacsonyabb verziójú FW-re (ált. 1.5-re). Fontos, hogy számos Downgrade van, válaszd ki a neked megfelelőt (a downgrade résznél fel vannak sorolva).
Korábban gondot okozott a PSP-alaplapja, most a Pandora akku módszer segítségével már lényegtelen.
Jelenleg a Pufi PSP-re kijött összes S0NY FW-t lehet downgradelni.
A SlimPSP-nél a 3.60-as FW-re lehet 3.60 M33 CFW-t feltenni, majd erre rá a később megjelenő CFW-eket.
Update = az aktuális FW-verzió frissítése egy újabbra (amely általában több funkcióval, új szolgáltatásokkal egészül ki). Figyelem: ha szeretnél iso-játékokat ill. segédprogramokat futtatni a PSP-den, akkor semmiképpen se frissíts Hivatalos Sony FW-re. Downgradeld (v. Despertar del Cementerio), majd pedig tegyél fel egy CFW-t.
Pandora Akkumulátora = A Pandora Akkumulátorral (karöltve a Pandora Magic Memory Stick-kel) bármilyen félre-flashelt (nem megfelelő módosítást használtál), rosszul downgradelt vagy letörölt flash0 tartalmú PSP-t helyre lehet hozni és bármilyen firmware-ű (1.00 - 3.XX (bármely jelenleg ismert)) PSP-t lehet 1.50-re downgradelni. Fizikai sérüléssel rendelkező vagy hardverhibás (elfüstölt processzor, eltört alaplap, stb) gépen természetesen ez sem segít.
Ennek segítsével az összes jövőbeni FW-frissítés is könnyű-szerrel kijátszható. nem kell hozzájuk külön downgrader.
Despertar Del Cementerio = "Holtak feltámadása". Pandora akku és Memory Stick szükséges hozzá. A lényege, hogy bármilyen FW-ű PSP-t (akkor is ha a Flash0 teljesen törölve lett) képes egyből 3.80 M33-as CFW-rel felruházni, nincs szükség downgrade-re. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
U.P.M.S. = Ultimate Pandora Memory Stick = Véglegesített Pandora Memóriakártya és akku. Az UPMS segítségével lehet egy állandó (véglegesített) Pandora Akkud és Mem.Sticked s mindemellett tudod normál módban használni őket ! Egyszóval ha bármikor olyan kedved van, tudsz másik PSP-tulajnak segíteni, v. a te PSP-dbe életet lehelni. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
Bővebb leírást és letöltési lehetőséget itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=322


Flashelés = ez egy folyamat. Ilyenkor a file-okat a program a PSP memóriájába másolja, ahol a rendszerindító file--ok is vannak. Ha itt valami rosszul megy végbe (pl.: nem megfelelő file-okat választ ki flashelésre az illető) (99,9%-ban felhasználói hozzá nem értés miatt), a rendszer nem fog tudni betöltődni. Van, hogy bizonyos plugineket csak flasheléssel lehet a FW-be "beépíteni", hogy az fusson rendesen.
Mielőtt bármit is módosítasz a Flash0-ban hozz létre arról egy biztonsági mentést a PC-den egy külön mappába. Ha valamelyik feflashelt fájl miatt az XMB nem menne, akkor csak visszamásolod az eredetit (recovery menü segítségével) és kész is.
DevHook /DH/ = A DeviceHook egy Firmware-emuláló program, amelynek segítségével pl.: az 1.5-ös FW-rel rendelkező PSP-n futtathatóvá válik a 3.10-es FW-t igénylő játék, ill. netezni is lehet vele (az emulált környezetben). Az emulált (pl.:3.10 FW) környezet összes funkcióját el tudjuk érni ezáltal.
Ez a program az OE, M33 CFW megjelenésével szép lassan háttérbe szorult, okafogyottá vált.
Plugin/PRX = kiegészítő illesztőprogramok, amelyek a Custom FW-ekkel rendelkező PSP-ken futtathatók, kihasználva a biztonsági réseket. (pl.: képkimentő, PSP-újraindító, automatikus iso-futtató illesztőprogram)
NAND = A PSP alaplapján elhelyezkedő Memória, ami a PSP FW-ét ill. a felhasználói beálltásokat tárolja. Mindenképpen készíts egy biztonsági másolatot a NAND-odról, mivel sok esetben ez az utolsó lehetőség, hogy megfelelően működő állapotba tudj visszahozni a PSP-d. Más tulaj PSP-jének NAND-ját szigorúan TILOS a saját PSP-dre felflashelni. Amennyiben ezt mégis megteszed, készülj fel, hogy számos funkció nem v. csak korlátozottan fog működni, mivel ilyenkor tönkreteszed az ún. IDStorage-t.
FLASH0 (F0) = A NAND Memória egy része, amely az aktuális FW-t, amely a PSP működéséhez elengedhetetlen.
FLASH1 (F1) = A NAND Memória egy része, amely registry-t és más személyes beállítást tartalmaz.
Dump = A FW egy másolata, emulációra használják. (Néha visszafejtik (ezáltal lehet módosítani a FW-t)).
1.5 = ez (volt) az a Hivatalos FW-verzió, amellyel az XMB-ből HomeBrew-kat lehet futtatni teljes kernel-hozzáféréssel. 2 könyvtár kell a homebrew program futásához, mindkettőnek ugyanaz a neve, csak ez egyik %-jellel kezdődik (ami az ikon-t, ill. a Kxploit-ot tartalmazza, a másik könyvtárban maga a program van).
Kxploit = Az a metódus, aminek segítségével HomeBrew programokat lehet futtatni 1.5-ön. Két db eBoot.pbp file-t használ, az egyiket arra használják, hogy betöltse ill. kijátssza az egyszerű FW-biztonságot (amit pont a házilag megírt kódok futtatásának blokkolására írtak), a másik eBoot.pbp pedig maga a program.
TA-082 = az "elátkozott" alaplapú PSP-model, amelyet sokáig nem lehetett downgrade-elni. Ma már mindegy az alaplap verziószáma. Persze, ha nem Pandora módszert használsz, fontos tájékozódni az alaplap verziószámával kapcsolatban.
UP - (Undiluted Platinum) - egy mod chip a PSP-hez, amely 2 NAND memóriát foglal magában, dupla FW-boot lehetőséggel. (ez a dual-chipes, dual-boot-os megoldás a TA-082-es alaplapú PSP-ken nem alkalmazható !). Drága és nem biztonságos megoldás.
ms0:/ vagy MS_ROOT - A memóriakártya gyökérkönyvtárát szokták így jelölni.
IPL = “Initial Program Loader” - Kezdeti program betöltő. A PSP elindítja az elő-IPL-t keresve a NAND-ban az IPL-t és betölti (ha ennél a folyamatnál az akku serial-ja (sorozatszáma) 0xFFFFFFFF, akkor a PSP a Memory Stick-ről fogja betölteni az IPL (a.k.a. Pandora :) )). Tulajdonképpen ez a bootolási folyamat első lépése.
IDStorage = Az IDStorage (azonosító tároló) tárol számos (130) kulcsot, amelyek a PSP-dről adnak/írnak le információt. Pl.: Sorozatszám, WLAN Mac-cím, FW-verzió stb.. Ezek egyedi dolgok, így minden PSP-n más és más ! Ha az IDStorage-ed tönkremegy (mert másvalakiét tetted fel) akkor a következő dolgok nem fognak működni: Ad-Hoc mód, UMD Játékok és az UMD Videók, HomeBrew-k és a MagicGate. Az IDStorage (néhány kulcsa) PSP-NKÉNT KÜLÖNBÖZIK & NEM LEHET ÚJRAGENERÁLNI !!! NINCS RÁ MÓD !

Mit kell szem előtt tartani PSP vásárlás előtt?
Ellenőrizd, hogy megvan-e a magyar kézikönyv.
Ellenőrizd, hogy a PSP LCD-kijelzőjén van-e pixelhiba.
Ahhoz, hogy iso-játékokat tudj majd futtatni legalább 512 Mbyte-os Memory Stick kártya szükséges. Ha használtan veszed a PSP-t, nagy eséllyel jutsz olyanhoz, amelyet már nem kell hackelni (OE/M33 FW van rajta), egyből képes futtatni az iso-játékokat.
Ha Base pack-ot / Alap-csomag-ot választasz, akkor abban nem fogsz se Memóriakártyát, se fülhallgató hosszabbítót, sem pedig tokot, ill. törlőkendőt találni. (igaz, ezeket külön-külön is meg lehet venni)

Mi a különbség a PSP Slim ill. az alap PSP között?
PSP Slim szemszögéből:
- 33%-al könnyebb (280g helyett 189g)
- 19%-al vékonyabb (23mm helyett 18.6mm)
- akksi töltés USB-porton keresztül
- gyorsabb játékbetöltés
- hatékonyabb akku-kihasználás
- nincs infra-port
- WLAN gomb átköltözött a PSP tetejére
- hangszórók elhelyezése is megváltozott
- nagyfelbontású videókat és .avi-kat (nem DivX és XviD, sima MjPeg-es) is képes lejátszani (remélhetőleg csak a FW miatt)
- új FW-t kapott (3.60), amivel képes TV-re küldeni video-t továbbítani (Video-Out-on) ill. képes mind a PS3 mind a PC winchesteréhez hozzáférni bárhol a világon (régiófüggetlen), köszönhetően az új csatlakozási opcióknak.
- PSP Slim immár 64MB memóriával rendelkezik
- Analóg Video Kimenettel rendelkezik (kábel kell hozzá)
- "Piano Black," "Ceramic White," és "Ice Silver" színváltozatokban kapható (kezdetben.. azóta van Vérvörös és Menthol Zöld is)
- Fut rajta a 3.90-es FW-rel érkezett Skype ! (Pufin nem megy)
Saját vélemény: gyengébb anyagminőség.

Honnan tudom, hogy milyen FW lehet a PSP-n (külsőleg a dobozról)?
A dobozon, a címkén található egy betű amely azonosítja a PSP FW-verzióját. Az alábbiak ismeretesek:
A-1.50 B-1.51 C-1.52 D-1.52 E-1.52 F-2.00 G-2.01 H-2.50 I-2.60 J=2.70 K=2.71
L-2.81 M-3.01 N-3.03 O-3.10 P-3.11 Q=3.30 R=3.40
R-nél nagyobb betű 3.40-es FW-nél magasabbat jelöl
PSP Slim-en min. 3.60-as FW van.

Hol tudom megnézni, hogy milyen FW van a PSP-n (melyik menüpontban)?
Menj a Settings Menüre, majd a System Settings-re, itt görgesd lefelé a System Information-ig. Az alábbi 3 sor fog fogadni: MAC Address, FW-Verzió, PSP-s Becenév.

Honnan tudhatom, hogy honnan származik a PSP?
A model szám által tudod behatárolni/azonosítani, hogy milyen régiójú a PSP. Az alábbiak ismeretesek:
PSP-1000 Japán - Basic Pack
PSP-1000K Japán - Value Pack
PSP-1000KCW Japán - Value Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000CW Japán - Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000G1 Japán - Giga Pack fehér v. fekete PSP
PSP-1001K USA - Value Pack
PSP-1002K Ausztrália és Új-Zéland - Value Pack
PSP-1003K United Kingdom - Value Pack
PSP-1004K Europa - Value Pack, Giga Pack, Basic Pack, Fehér Value Pack, Fehér Giga Pack
PSP-1005K Korea - Value Pack
PSP-1006K Hongkong és Szingapúr - Value Pack
PSP-1007K Taiwan - Value Pack
PSP-1008K Oroszország - Value Pack
PSP-1009K Kína - Value Pack
PSP-1010K Közel-Kelet - Value Pack
PSP-2000 - PSP Slim&Lite - Basic
PSP-2000K - PSP Slim&Lite - Value

Honnan tudhatom, hogy TA-082/086-os alaplapú-e a PSP?
Kinyitod a PSP-d UMD-lemez meghajtóját és ha az alábbi képpel megegyező számsort látsz akkor biztos lehetsz benne, hogy TA-082-es a PSP-d. A számsort egyébként fejjel lefelé olvasva tudod értelmezni: IC1003.
Kép

Ami most következik az nem szentírás, de igaz lehet:
A->F betűig a dobozon: biztosan nem TA-082/086:
G és H betű: valószínűleg nem TA-082/086.
I betű: elég valószínűtlen, hogy TA-082/086-es legyen
J betű és felette: valószínű, hogy TA-082/086-os alaplapja van PSP-nek.

Hová tegyem a file-okat (általánosságban) a Memory Sticken / Milyen mappába/ Mi hol van?
Ez a kis leírás a 3.XX Custom FW-ekre érvényes (alapértelmezett beállításokkal, esetünkben: 3.90M33).
Memory Stick gyökere:
--> DH (DevHook helye (az ikonok a programhoz a PSP/GAME mappába vannak)) /elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100ANV01 (h.264 (avc) codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint néz ki:MAQXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100MNV01 (normál mp4 codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint: M4VXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> ISO (ide kerülnek az iso/cso/dax file-ok)
--> PICTURE (képek helye (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))
--> PSP --> COMMON (ide jönnek általában a Böngészőhöz való kiegészítők, programok)
--> PSP --> GAME --> BOOT (automatikusan futtatandó eboot.pbp helye (Recovery menüben lehet engedélyezni))
--> PSP --> GAME --> RECOVERY (itt van az 1.50-es FW helye)
--> PSP --> GAME --> UPDATE ((Custom) FW-frissítés fájljainak helye)
--> PSP --> GAME --> 150kernelupdate (Pufi PSP-n 1.50-es kernelhez szükséges programkód helye /mappa neve bármi lehet/)
--> PSP --> GAME150 (Pufi PSP-n az 1.50-es kernelt igénylő homebrew-k helye)
--> PSP --> GAMEXXX (Homebrew Programok helye az adott CFW verziójához megfelelően, (pl.: GAME390))
--> PSP --> MUSIC (zenék helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> PHOTO (képek helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> SAVEDATA (itt vannak a játékmentések)
--> PSP --> SYSTEM --> BROWSER (ide menti a Böngésző Bookmark-okat, History-kat (Könyvjelzőket és Előzményeket))
--> PSP --> THEME (ide jönnek a 3.70 ill. a 3.71-es FW(-től felfelé) által használt ptf gyári és felhasználók által készített témák)
--> SEPLUGINS (a pluginek ide jönnek (.prx file-ok))
--> VIDEO (ide jönnek az .mp4 videók (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))

Gyk.: az xxxxx = egy 5jegyű számot takar. Te adod meg.
Megjegyzés: azért lett az MP_Root és a PSP mappa ennyiszer felsorolva mert a Wordben megformázott szöveg itt nem jól van tördelve. :)


Ezt írja ki a PSP-m: "To start, you must update the system software.". Mi ilyenkor a teendő?
Ezt akkor írja ki, ha az UMD-lemez amit betettél a PSP-be magasabb FW-t igényel, mint ami a PSP-n található. A döntés a tiéd, ha frissíted letudod játszani az UMD-lemez tartalmát, de nem tudsz majd iso-kat futtatni (ha CFW-t használsz, akkor nem fogja engedni a hivatalos FW-re való frissítést (3.40OE-A verziószámtól fölfele...), mivel ez egy biztonsági patch).

Letöltöttem egy játékot, de nem tudom hová másoljam?
Természetesen hivatalos FW-rel nem fogod tudni futtatni az iso-játékokat.
Az iso/cso/dax (utóbbi 2 tömörített iso-file) file-okat a Memory Stick gyökérkönyvtárában lévő iso mappába kell bemásolni (ha nincs iso mappa rajta, létre kell hozni) USB-kapcsolaton keresztül (Settings menüpont, majd USB Connection-re nyomj egy X-et).

Próbálom elindítani a programot, de ezt a hibaüzenetet kapom vissza: "The Game could not be started (80020321).".
Valószínűleg HomeBrew programot akartál futtatni egy arra nem alkalmas (hivatalos) FW-verzión, vagy pedig (kikapcsolt állapotban van a No-UMD opció [Recovery Menü leírásánál részletezve van]) elfelejtettél betenni egy Demo v. Játék UMD-t.

Ha Windows-ban formázom a Memory Sticket milyen file-rendszer típust válasszak ki?
FAT 16

Hogy tudok zenét/képet (mp3) felmásolni a PSP-re?
USB kapcsolaton keresztül a Memory Stick PSP/Music mappájába kell bemásolni az mp3-akat, PSP/PHOTO a kép-file-okat.

USB-n keresztül Total Commanderrel iszonyat lassan (max. 6-700kbyte/mp) tudom csak felmásolni a file-okat.
Megoldás: Windows Intéző ! Másold ezen keresztül. (az újabb 7-es verziójú Total Commanderrel már nincs ilyen probléma)

Kompatibilis-e a 4GB/8GB-os Memory Stick a PSP-vel?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-k számára igen. Lehetőség szerint próbáld ki. Igyekezz High-Speed-es kártyát venni.

Honnan tudhatod, hogy hamis-e a Memory Stick amit vettél?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-knél rámész pl.: XMB-ben a GAME menüre majd a Memory Stick-re menj, nyomj rá egy 3SZÖG-et, majd pedig egy O-t. Ha a MagicGate mellett UnKnown felirat díszeleg, akkor 100%, hogy hamis.

Mi az a stuck/beragadt pixel ?
Nem más, mint a folyamatosan fényesen világító pixel. A Beragadt pixel sajnos előbb-utóbb minden PSP-t elér. Nem garanciális hiba ! Javítani ("helyrerázni") kis százalékban, de lehet. Az egyik Program neve: Pixer. A programot a Game menüből lehet elérni (Bemásolás után :)). Ilyenkor egy olyan program fut majd, amelyik véletlenszerűen rajzol ki színes függőleges vonalakat az egész képernyőt beterítve, ami folyamatosan vibrál, frissíti a képernyőt, mozgásba hozza a színeket.
Linkek a pixel-hiba javítására készült programokról:

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=8934

 

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=7975

 

http://pspupdates.qj.net/Pixer-Fixer-sa ... /aid/76860Miért ilyen halk a PSP-hez kapott gyári fülhallgató?
Azért, mert a Sony direkt ilyen halk, kis-teljesítményű fülhallgatót gyártott, a felhasználók halláskárosodásának elkerülése végett.

Lehet helyettesíteni a Sony fülhallgatóját sajáttal?
Lehet, amennyiben kis jack-dugó kivezetése van (v. nagy, s ahhoz meg veszel egy átalakítót). Saját fülessel sokkal nagyobb hangerő érhető el.

Meddig bírja az akksi? Hány óráig kell tölteni, hogy fullon legyen az akksi?
Nem lehet egyértelműen megadni, hogy hány óráig bírja. Az attól függ, hogy éppen mit használsz a PSP-n, ill. hány Mhz-en üzemel. Általában olyan 4 óra intenzív játékidőt kibír.
Kb. 3 óráig kell tölteni a teljes feltöltéshez.

Akku-töltés közben lehet játszani a PSP-vel?
Igen, lehet.

Mi van akkor, ha játék közben lemerül a PSP-m akksija? (Elveszítem az addig elért szintet a játékban?)
Semmi pánik. Ilyenkor szépen fogod és rádugod a hálózati töltőt. Kb. 5 perc múlva már folyamatosan tudod használni a PSP-d; bekapcsolod s a lemerüléskor éppen félbehagyott ponton folytatod a játékot. (bizonyos (régebbi) FW-eken nem minden esetben működött jól..)

Mennyire verődik vissza a napfény a PSP kijelzőjéről?
Eléggé:). Igyekezz árnyékosabb helyet keresni, ha játszani akarsz vele erős napfénynél.

Mi az esélye annak, hogy véletlenül Updatelem a PSP-men lévő FW-t a Game menüben megjelenő ikonra kattintva?
Ahhoz, hogy ezt véletlenül összejöjjön, annak annyi az esélye, mint hogy Magyarország Világbajnok lesz az elkövetkezendő 20 éven belül, fociban ! :) /jó párszor le kell OK-znod ahhoz, hogy frissítse/.
Ha magasabb FW van a PSP-den kizárt dolog, hogy "frissítsd".

Lehet UMD-lemezt másolni PC-n? Vagy van rá valamilyen különleges UMD-író?
Nem lehet ! A Sony nem adta meg az engedélyt az írható UMD-lemezek gyártására, a kalózmásolatok elterjedését megelőzendő. Maximum gyári körülmények között lehet másolni. Otthoni UMD-író nem létezik, valószínűleg soha nem is fog.

Teheti tönkre a PSP-t a HomeBrew programok futtatása?
Mivel mind nyílt forráskódú (nem hivatalos) programok, ezért előfordulhat, hogy néha kifagyasztja a PSP-d (lehet, hogy picit hibás a programkód). Ekkor kapcsold ki a PSP-d oly módon, hogy a power-gombot felfelé nyomva tartod (míg ki nem kapcsol) [kicsit hosszabb ideig, mint normál kikapcs esetében].

Hogy lehet, hogy a PSP-m hátterének színe havonta változik?
Úgy, hogy ha még mindig a default (alapértelemezett) háttérbeállítást használod.
Az alábbiak szerint változnak a háttérszínek:
Január = Szürke
Február = Sárga
Március = Világoszöld
Április = Rózsaszín
Május = Sötétzöld
Június = Világos lila
Július = Világoskék
Augusztus = Kék
Szeptember = Lila
Október = Sárga
November = Barna
December = Piros

Egyik napról a másikra nem futnak a OE/M33 FW-ű PSP-men az iso-játékok, mit tegyek?
2xer futtasd le a Reset To Default Settings-et (Alapértelmezett beállítások visszaállítása) v. Formázd le a Flash1-et.

Nem futnak a demo játékok, pedig OE/M33 (tehát Custom FW) van a PSP-men?
Állítsd át a homebrew kernelt a Recovery menüben (Configuration alatt található) 1.50-ről 3.XX-re. (pl.: 3.90M33-on állítsd át 3.90-re a mappa-kernelt)

2, FW-Történelem

FW-történelem: Miben változott 1.5-től 4.00-ig a Sony FW-e?
(A FW-változások időrendben csökkenően követik egymást (megjelölve a kiadás dátumát ill. a változatokat), felsorolva, hogy mik változtak (a korábbi FW-ek angol forrásáért köszönet ass-nek))
Az alább listázott összes FW-t (PSP típustól függetlenül) a Despertar Del Cementerio módszerrel (Pandora akku és Pandora Memory Stick segítségével) lehet hackelni.

PSP-FirmWare verzió: 4.00 [Slim & Fat] (Június 17, 2008. Japán és USA változat)
- [Hálózat] menüpont alá bekerült egy új funkció: [Internet Seach] néven (lényege, hogy a google segítségével listázza ki a találatokat).
- [Videó]: mostantól lehetőség van a videólejátszási sebesség változtatására lejátszás közben a FEL/LE nyilakat megnyomva.

PSP-FirmWare verzió: 3.95 [Slim & Fat] (Április 7, 2008. Japán és USA változat)
- PSX-játékoknál a gombkiosztást tudod megváltoztatni tetszés szerint. [Home gomb megnyomása után [Controller Settings] > [Assign Buttons] és végül [Custom]]
- Remote play (Távirányítás mód): Home gomb megnyomására -> kilépésnél lehetőség van kikapcsolni a PS3-at [Quit and Turn Off the PS3 System] v. hagyni hogy tovább dolgozzon [Quit Without Turning Off the PS3 System] .
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.93 [Slim & Fat] (Március 18, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció a Japán verzióban mostantól támogatott (csak Slim-en elérhető)
- Hálózat: 20 új Net-rádió csatorna került bele
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.90 [Slim & Fat] (Január 30, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció (csak Slim-en elérhető)

PSP-FirmWare verzió: 3.80 [Slim & Fat] (December 18, 2007. Japán és USA változat)
- Hálózat: Internet Rádió mint új funkció
- RSS Csatorna: a csatornákat most már OPML formátumban is be lehet importálni
- RSS Csatorna: a fotók most már itt is megjelennek
- Zene: Új vizuális effektek

PSP-FirmWare verzió: 3.73 [Slim & Fat] (November 29, 2007. Japán és USA változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.72 [Slim & Fat] (Október 30, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.
1Seg Tuner is bekerült az RSS csatornák listájába.

PSP-FirmWare verzió: 3.71 [Slim & Fat] (Szeptember 12, 2007. Japán változat)
- A Theme mappa automatikusan létrejön .
- PSPot funkció törölve.

PSP-FirmWare verzió: 3.70 [Slim & Fat] (Szeptember 11, 2007. Japán, USA és UK változat)
- Beállítások: Új gyári témák használata a "Themes" alatt (.ptf kiterjesztéssel). Amelyeket a Memory Sticken a PSP/THEME mappába kell helyezni. (A kiválasztott témát a PSP Flash-memóriája tárolja, így a MemoryStick kivétele esetén is működik.)
- Videó: "Scene Search" opció a videó lejátszásánál. (Ezzel az éppen játszott videó közben tudsz egy kiválasztott jelenetre ugrani, 5, 15 stb perc (amennyit beállítasz)).
- Videó: "Consecutive playback" [folyamatos lejátszás] a Settings/Video Settings-nél. Ezt on-ra állítva az összes (MemSticken tárolt) videót egymás után lejátsza, anélkül, hogy visszalépne az XMB-be.
- Videó: "Playback of 1-Seg video files" [1-Seg TV Tuner-rel rögzített videó-fájlok lejátszása]. Sajna ezt csak a Japán felhasználók tudják kihasználni.
- Képek: most már zenelejátszás közben is nézhetsz fotókat. (akár diavetítést is indíthatsz)
- Hálózat: gomb-beállítás/hozzárendelés lehetősége a Remote Play opciónál.
- Hálózat: a PortableTV ikont törölték.
- [XMB]: számos helyen kis ikon jelenik meg, amolyan mini-súgóként, hogy melyikkel is lehet előcsalni az opciókat.
(Csak PSP-Slim felhasználóknál!):
- TV: 1-Seg adat-sugárzás támogatása. Ezek ilyen adatok lehetnek: feliratok, internet-linkek, játék-statisztikák stb.
- TV: 1-Seg jelek továbbítása TV-Out-on keresztül olyan megjelenítőkbe (TV-k), amelyek nem támogatják a Progresszív jeleket.

PSP-FirmWare verzió: 3.60 [CSAK PSP-SLIM-hez!] (Július 11, 2007. Japán és USA változat)
- Beállítások / TV - Switch Video Output (Video-kimenet átváltása egy a PSP-hez csatlakoztatott eszközre)
- Video: .avi file-ok lejátszása + HD tartalmak lejátszása.
- Töltés USB-porton keresztül
Valószínűsíthetően biztonsági patch is került bele.

PSP-FirmWare verzió: 3.52 (Július 24, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.51 (Június 29, 2007. Japán és USA és UK változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [Lumines exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.50 (Május 31, 2007. Japán és USA és UK változat)
Hálózat:
- PSP csatlakoztatható a PS3-hoz Interneten keresztül - Remote Play funkciót használva.
- Remote Play kapott egy új opciót - Kommunikációs beállítások [Communication Settings]
- RSS Channel kapott egy új funkciót: RSS Csatorna Útmutató [RSS Channel Guide].

PSP-FirmWare verzió: 3.40 (Április 19, 2007. Japán és USA változat)
PSX: - A játszható (támogatott) PSX-es játékok száma tovább nőtt.
- A PSX mentési file-jainak (saved data) formátumát most már a PSP ill. a PS3 is támogatja.
Játék: - Certificate Utility ikon törölve lett. (mostantól az így kapott infót az alábbiak szerint lehet megtekinteni: ki kell választani a játékot amelyikről több infót szeretnél megtudni, majd nyomd meg a :H: gombot (előjön a kis oldalsávos menü), ezután pedig az Information szövegre kell :X:-et nyomni.)
- valószínűleg a biztonsági réseket is igyekeztek befoltozni...

PSP-FirmWare verzió: 3.30 (Március 27, 2007. Japán változat)
PSX: - Lemez olvasási sebességének beállításának lehetősége a PSX-es játék alatt [Standard v. High] - PSX játék közben megnyomod a Home gombot s akkor jön elő
Hálózat: - RSS Csatornáknál is megjelenik most már az ún. "thumbnail" (mini előnézeti kép)
Video: - Videóknál szintén thumbnail ikonok megjelenése (pl.: egy mappába kell ("VIDEO") tenni a .mp4 file-t, ill. a .jpg file-t, ugyanolyan nevű kell legyen a .jpg file is.)
Video: - Felturbózott Video-Felbontás támogatás (lejátszás) az alábbi codec-kel készült film-file-ok esetén:
MPEG-4 AVC(H.264) video, Main Profile (AVC CABAC)
A felbontások pedig a következők lehetnek: 720×480/352×480/480×272

PSP-FirmWare verzió: 3.11 (Február 8, 2007. Japán változat)
Játék-patch: A PlayStationNetwork online áruházába (Japánban) felkerült, PSP-re megvásárolható PSX-es játék, az R-Type futtatását javították vele.

PSP-FirmWare verzió: 3.10 (Február 4, 2007. USA, Angol és Japán változat)
Játék: Playstation Network-ön keresztül elérhető címek (játékok) újabb bővítése.
Hálózat:
- Új funkció: LovationFreePlayer-en keresztül MPEG-4 AVC kódolású mp4 file-ok letöltésének lehetősége [Az alábbi LocationFree bázisállomásoknál érhető el: LF-PK20 (Japán) vagy LF-B20 és LF-B10 (USA)].
- Web Browser beállításoknál új funkció: Memóriakímélő (v. memóriatakarékos) üzemmód (ilyenkor a Web Böngésző kevesebb memóriát használ, de cserébe a képek megjelenítésének minősége rosszabb lesz)
Beállítások: [SETTINGS / SOUND SETTINGS]
- Új funkció: Dinamikus Normalizer/Volumizer: Leszabályzott hangerő a lejátszandó zenéknél.
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [GTA LCS exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.03 (December 20, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Játék: További PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele. A PlayStation 1-es játékokat PlayStation 3-on keresztül lehet letölteni.

PSP-FirmWare verzió: 3.02 (December 6, 2006 USA. Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette (biztos szegény Dark_Alex-től féltek? ezért kár volt a gőzért? 3.02 OE:)).

PSP-FirmWare verzió: 3.01 (November 22, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.00 (November 21, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: [Remote Play] funkció elérhető. (PS3-at lehet vele joypad-ként irányítani)
[Online Manual] - Online elérhető a rendszer beállításaira vonatkozó leírás
[Timer Settings] - Az RSS (hírolvasó) csatornákat lehet vele előre beállított időben letölteni.
Játék: PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele ettől a verziótól kezdve.
Zene: 3x-os előre- ill. hátratekerés opcióval bővítették.
Megjelent a Zenei Vizuális hatás opció is (mint winampban a Milkdrop pl.:).
Video: Motion JPEG (M-JPEG) formátumot is le tudja mostantól játszani
[Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Videórögzítés támogatása/
Photo: [Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Digitális fényképezés támogatása/
Beállítások: [UMD Automatic Start] opció mostantól elérhető.

PSP-FirmWare verzió: 2.82 (Október 26, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.81 (Szeptember 7, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.
Egyéb: A 4 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.80 (Július 27, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: RSS csatornán keresztüli video ill. kép-letöltés.
Mostantól lehet elérni és kihasználni annak minden előnyét Wi-Fi-n keresztül a LocationFree Player-nek.
Zene: AAC file-ok lejátszása (.3gp kiterjesztéssel).
Beállítások: A [Network Settings] > [Infrastructure Mode] alatt most már megtalálható az Automata mód is.
Egyéb: Mostantól a Memory Stick Duo gyökérkönyvtárába is be lehet rakni a MUSIC, PICTURE, VIDEO mappákat, és onnan is le tudja játszani az adott tartalmat.

PSP-FirmWare verzió: 2.71 (Június 1, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: a PSP Internet Browser-én keresztül, most már le lehet tölteni a hivatalos játékdemo-kat és le lehet menteni a Memory Stick-re.
A Video-file-okat most már helyesen mutatja a LocationFree Player, mikor egy külső (jeladó) egységet kiválasztunk.

PSP-FirmWare verzió: 2.70 (Április 25, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: Macromedia Flash 6 (nem mindent tud lejátszani) tartalmak lejátszása az Internet Böngésző segítségével.
De ehhez előtte aktiválni kell a Flash opciót.
Bővült az Internet Browser Tools menüpontja: a Connection Settings-el /Csatlakozási beállítások/.
RSS csatornán keresztül le lehet menteni az audio-file-okat a Memory Stick-edre.
LocationFree Player Beállítás panelje alatt a [Rate], egy új funkcióval bővült (Automatic).
Zene: A lejátszható AAC audio-fileformátumok közé egy új kiterjesztés lett hozzáadva.
Beállítások: Új opció: Flash Player engedélyezése [System Settings / Enable Flash? Player]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).
RSS Csatorna Beállítások, mint új opció lett hozzáadva.
UMD Video L/R Gombok beállíthatósága [Settings / Video Settings] (UMD Video közben tiltva/v. engedélyezve legyen a két "KAR").
Egyéb: A 2 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.60 (November 29, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: RSS Channel
új opció: a LocationFree Player Control panelén: Hangerőszabályzás (Volume Adjustment)
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Simplified Chinese (GB18030)] és [Traditional Chinese (Big5)] nyelvi kódolás is.
Copyright-védelemmel ellátott video most már letölthetőek az Internet Browser-en keresztül Memory Stick-re.
Zene: WMA (Windows Media Audio) file-formátum lejátszásának támogatása. [WMA9 ill. WMA9 Lossless és copyright- védett WMA file-okat továbbra sem támogat.] /Ahhoz, hogy le is tudd játszani a WMA-kat aktiválnod kell a Settings menüben az Enable WMA Playback opciót./
Beállítások: Új opció: WMA lejátszás engedélyezése [System Settings / Enable WMA Playback]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).

PSP-FirmWare verzió: 2.50 (Október 13, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: LocationFree Player
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Auto-Select] és az [Unicode (UTF-8)] kódolás is.
új opció: az Internet Browser / Display Mode / Text Size: most már elmenthető a Szöveg mérete.
új opció: elmenthető az Internet Explorerben megnyitott oldalak előzménye.
Video: Copyright-védett video lejátszása (Memory Stick-en a Video mappában lévő file-okra vonatkozik).
Beállítások: új opció: idő beállítása internet által/interneten keresztül [Settings / Date and Time / Date & Time Settings]
új biztonsági metódus a hálózati beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (AES)
Egyéb: Koreai karakterek beviteli lehetősége az On-Screen Keyboard-nál (Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menü).

PSP-FirmWare verzió: 2.01 (Október 3, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.00 (Július 27, 2005. Japán; Augusztus 24, 2005. USA; Szeptember 1, 2005. Anglia)
Hálózat: új funkció: Internet Böngésző
Video: A Memory Stick-ről megnyitott video-file-ok 4:3 arányú megjelenítésének támogatása
Go To (Ugrás) funkció megjelenése az UMD-Video és UMD-Zene lemezeknél.
A-B Repeat funkció (A->B-ig ismétel, A,B: user által meghatározott kezdő és végpont) az UMD-Video, UMD-Zene lemezeknél és a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Audio opció megjelenése a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
MP4 (AVC) video-file-ok lejátszásának lehetősége a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Zene: ATRAC3 audio-file-formátum lejátszásának támogatása.
MP4 audio (MPEG-4 AAC) és WAV (Linear PCM) file-ok lejátszásának lehetősége
Photo: Háttérkép beállításának lehetősége
Képküldés funkció (Wi-Fi-n keresztül)
Megtekinthető új kép file-formátumok: TiFF, GiF, PNG, BMP.
Beállítások: új nyelv: Koreai [System Settings-ben lehet beállítani]
új funkció: Character Set, [System Settings] (Kódlap beállítható)
új opció: Theme Settings (Téma beállítások)
új biztonsági mód: Internet Browser Start Control [Security Settingsnél állítható be]
új biztonsági mód a Hálózati Beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (TKIP)
bővített beviteli mód: Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menünél: web-címek "parancsikonja" (pl: "http://" egy gombbal be lehet állítani, nem kell beírni minden egyes karakterét külön, külön)

PSP-FirmWare verzió: 1.52 (Június 15, 2005. USA)
Zene: UMD-ZENE lemezek most már lejátszhatóak a Music menüben.
Beállítások: Megerősítették a rendszerszoftver biztonságát.

PSP-FirmWare verzió: 1.51 (Május 18, 2005. USA)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 1.50 (Március 23, 2005. Japán)
Beállítások: Új (beállítható) nyelvekkel bővült a PSP: Német, Spanyol, Francia, Olasz, Holland, Portugál és Orosz
Video: Sleep-módból (készenléti állapot (Power gombbal lehet aktiválni)) való visszatérés után folytatni lehet a video- lejátszást.
Zene: Sleep-módból való visszatérés után folytatni lehet a zene-lejátszást.

3, OE FW-ek (+M33) és Downgrade
frissítve: 2008.03.17-én

Teheti tönkre a PSP-t a downgradelés?
Végül is igen, mivel a PSP Flash memóriájában végez változtatást és így előfordulhat, hogy rosszul sül el a dolog. De ez csak abban az esetben igaz, ha nem megfelelően és nem elég körültekintően olvasod el a Downgrade (butítás) leírását ill. nem előtte nem néztél utána, hogy milyen a PSP-d FW-e. (Az alaplap fontossága csak a régebbi downgrade módszereknél fontos)
Természetesen ebben az esetben működik a Pandora módszer ! (PSP Slim-nél egyelőre nem)

Az 1.5-ös FW és a 3.52 M33 FW között mi a különbség?
1.50 Előnyök
+Minden HomeBrew program működik
1.50 Hátrányok
-Devhook kell az új/újabb játékok indításához
-Memory Stick 4GB fölött nem támogatott
-Csak MP3, JPG és MP4-et támogat (habár DevHook-kal orvosolható a probléma)
-Nincs Web-Böngésző (szintén DevHook-kal orvosolható a probléma)

3.52 M33 FW Előnyök
+Az XMB teljes személyreszabhatósága (ikonok, feliratok (a Böngésző az kivétel), hangok stb...)
+Hackelt PSX Emulátor (lehetőség van a saját PS1-es Játék-lemezeid Biztonsági mentéseivel (na persze:)) átalakítva és betömörítve Eboot file-ba való játszásával)
+PRX-Pluginok futtatása a Memory Stickről (CPU húzás 333MHZ-re, Brightness Level 4, Cheat Module...)
+PSP iso-k/cso-k betöltése XMB-ben (v. ha így jobban tetszik: Grafikai környezet, főmenü, Game menüpontból) (Akksi kímélő és gyorsabban betöltési idő)
+Közel az összes 1.50-re írt Homebrew működik rajta [GAME150 mappában] (mivel a 3.52 M33 FW az egy módosított hibrid-FW, az 1.50 és a 3.52 együttese)
+Nem foglal helyet a Memory Stick-en (Minden a Flashben van eltárolva, míg a DevHook a Memory Stick-en csücsül)
+4GB feletti Memory Stickeket is támogat
+Devhook támogatás
+1.00 Eboot támogatás
+Auto Eboot betöltés (automatikusan elindít egy programot ami a BOOT mappában van eboot.pbp néven (lehet hogy a PS1-es játékot is betöltené így lendületből?))
+Az összes UMD-játékot lejátssza amik a következő FW-t igénylik: 2.00-3.52
+WMA, H264, Flash és még számos médiatípus lejátszását támogatja
+UMD-Autostart BE/Ki (új szolgáltatás/ v. ha jobban tetszik: feature)
+/Visszahozó mód/Recovery Mode (Visszahozza a "félig-halott" PSP-t ill. számos speciális beállítást innen lehet elérni (pl.: pluginek engedélyezése))
+100%-os NoUMD-Mód (Meghosszabbítja a Laser-fej egység élettartamát, azáltal, hogy backupokat (iso/cso) futtatunk UMD lemez helyett (ettől függetlenül van olyan játék amelyiknek kell UMD-lemez az induláshoz, legalább egy UMD-Demo disc))
+Teljes Kernel hozzáférés
+Régiómentes
+SCE logo átugrás lehetősége (Sony Computer Entertainment logo)
+WMA és Flash Player aktiválása (Recovery menüben lehet megcsinálni)
+X, O Gomb változtatható (pl.: Japánból behozott PSP-khez)
+PRX-ek flashelésének lehetősége
+Document.dat a PSX-Emulatorhoz (cheat-ek futtatásához kellhet)
+480x272, 720×480, 352×480 felbontású MP4-AVC videók támogatása (most már nincs a 768kbps-es minőségi limit sem)
+Bármikor downgradelheted vissza 1.5-re (ha vmi nagyon rosszul sülne el).
+UMD/ISO ill. XMB CPU-sebesség beállíthatósága a Recovery menüben + az XMB-ben is
+Flash0 ill. Flash1 közvetlen elérése USB-n keresztül
+ISO-játékok törölhetősége a Memory Stick-ről XMB-ben
+ Védelmi patch: ami megakadályozza a FW-t, hogy magasabb FW modulokat futtasson (nem frissít hivatalos S0NY FW-re ! :)).
3.52 OE-A Hátrányok
-Néhány savegame, amit 1.50 alatti Devhook-kal "hoztunk létre" nem működik
-NoUMD-Mód néhány játéknál nem működik /Hála a S0NY NP9660-meghajtónak közel 100%-os a No-UMD mód./
-Majdnem tele van a Flash0 [PSP memóriája] (Nem marad túl sok hely nagy Gameboot.pmf-ekhez pl) - kis trükkel orvosolható
-Location FreePlayer eltávolítva (Mivel nem maradt sok hely a Flash0-ban. Habár használta ezt egyáltalán valaki?)
-Nagy Koreai Betűkészlet eltávolítva/"átirányítva" a Flash0-ból

3.52/60/71 M33 CFW kontra 3.90 M33-2. Melyiket válasszam? Frissítsem-e a meglévő Custom FW-t?
Tudni kell, hogy minél frissebb FW-ed van, annál több funkció érhető el és annál kevésbbé fordulhat elő, hogy egy adott játék ne induljon el.
A 3.80-as FW-től felfelé a S0NY elszúrta a memórkártyák kezelését (nem ismerte fel a kártyát ill. a rajta lévő adatokat), azonban ezt Dark_AleX egy patch-el megoldotta, így már ez a probléma is elillant.
Patch + leírás itt:

http://em82.extra.hu/?p=292Mennyivel rosszabb a hivatalos S0NY 3.52 FW a 3.52 M33 /Dark_AleX FW-hez képest?
- Nem futtahatók rajta HomeBrew programok.
- Nem futtathatók rajta iso/cso játékok.
- PSX-es játékot csak és kizárólag PS3-ról tudsz "rá" letölteni.
- Beépülő modulokat (pluginek) ugyancsak nem tudsz rajta alkalmazni
- WMA és Flash Player-t netes kapcsolattal lehet csak aktiválni
- Nem lehet testreszabni az XMB-t.
- Nincs Recovery-módja (visszahozza a félig halott PSP-ket (pl.: rossz flashelés után))

Dark_AleX OE FW történelme:

viewtopic.php?t=210Az 3.40 OE-A FW és a 3.52-es M3 CFW között mi a különbség?
Sokkal jobb No-UMD kezelő pluginja van az M33-as FW-nek.
XMB-ben megjelenő mini-"Recovery menü".

Ha hivatalos firmwarrel rendelkező PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni? /frissítve: 2008.03.17//
Vegyük csak sorjába:

1.51 & 2.71-es firmware esetén
- NEM TA-082 alaplappal ===> Katt ide
- TA-082 alaplappal ===> Katt ide
2.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.03 firmware esetén alapaptól függetlenül ===> Katt ide (2.00-s GTA-LCS UMD kell hozzá)
3.50 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide (patcheletlen Lumines UMD kell hozzá)
3.51 & 3.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===>Katt ide
3.60 firmware esetén Slim&Lite PSP-vel alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.90 firmware és későbbi fw-ek esetén ===> Katt ide

A fenti lehetőségek közül válaszd ki neked melyik a megfelelő. Ha neméppen olyan FW van a PSP-den, mint a felsorolt downgrade lehetőségeknél említettek, akkor frissíts a megfelelőre. (Ha pl.: 3.10 van a PSP-den, akkor 3.50-re v. Pandora módszer)

Ha 3.50-s v. az alatti FW-ű PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni?
- Ha 1.5-ös a PSP FW-e (és nem TA-082-es alaplappal rendelkezik) akkor: Használhatsz DevHook-ot a játékokhoz, vagy frissíted egy Custom Firmware-re (pl.: 2.71-SE C'' v. 3.XX OE-A).
- Ha hivatalos S0NY FW van a PSP-den, akkor előtte a megfelelő Downgrader segítségével (fentebb látható) butítsd vissza 1.5-re, majd ezután installáld fel a 3.XX OE/M33 FW vmelyikét. (PSP-Slim esetében 3.60 M33 a minimum CFW, amire frissíteni tudod. 1.50-re nem lehet downgrade-elni.)

3.XX OE/M33 FW van a PSP-men, hová rakjam a HomeBrew programokat?
Alapértelmezésben - ha nem változtattad meg a Recovery menüben - akkor a Memory Stick PSP/GAME390 mappájába kell bemásolnod, hogy fussanak a programok. /Azért a programhoz készített readme-t olvasd el előtte !/

Kezdő vagyok, nincs kedvem letöltögetni 5 helyről a megfelelő file-okat, honnan tudnám letölteni vmelyik OE/M33 FW-t

3.90M33-2 Pack + 3.52 M33 + Hun-MOD (magyarosítás) + leírás itt
3.52 M33 CFW + leírás itt
Aktuális Custom FW-packok pluginokkal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

landing page

(ArtemRew, 2019.05.06 14:54)

Менеджер, прошедший обучение, решительнее взаимодействует с реальным покупателем, сколько приближает к заключению сделки. Нацеленность на следствие человека, начавшего разговор, передается собеседнику. Звук свободно выдаст растерянность, из-за чего потребитель решит, сколько перед ним не любитель, а окончательный личность в организации. Мотивируйте и подбадривайте подчиненных, поскольку результат через холодных звонков бывает не сразу.О последнем и пойдет тирада в этой статье.Периодически победу одерживает первоклассный из предложенных дизайнов; а неоднократно, — наиболее консервативный. Отвергнутые эскизы помещаются на кладбище, а победитель, который перед этого был отпрыском единственно дизайнера, начинает подвергаться массированной атаке клиента (Это у клиента называется «внесением изменений»). В зависимости через отношений между дизайнером и клиентом и здравым смыслом, заключенным в идеях клиента, выбранный дизайн может либо измениться частично, либо может кончаться через столько стадий пересмотра изменений, сколько в конце концов его не узнает даже собственная мать.
<a href=https://spb.skgroups.ru/context.html>контекстная реклама</a>
[url=https://spb.skgroups.ru/context.html]контекстная реклама google[/url]
https://spb.skgroups.ru/ecomerce.html - разработка интернет магазина цена

Рисунок сиречь видео + текст.Вот порядочно тематик ради постов в главный ленте Инстаграма:17 декабря 2018 SMM и SMO 473 7 мин. 0Сообразно поводу цветового решения. Разве строго идти рекомендациям чтобы веб-дизайнеров, то чтобы цветового решения надо пользоваться беспричинно называемую таблицу безопасных цветов (только 216 цветов), разве безопасную палитру. Почему она безопасная? Потому, что такая палитра обеспечивает точное соотношение отображения цветов на различных мониторах. Правило простое. Вроде известно, цвет задается шестнадцатеричным значением через 000000 (грязный краска) до FFFFFF(седой цвет). Беспричинно вот, безопасный окраска может довольствовать токмо следующие значения: 00, 33, 66, 99, CC, FF. Примерно: 003300, 6699СС, FF0099.Смесь лидов и размещение каждого из них в базе отнимает у продавцов несказанно дождь времени. А они могли бы потратить его для жестокий обзвон.

создание сайта по шаблону

(RostovBut, 2019.05.06 14:10)

Ретаргетинг сообразно файлу настраивается путем загрузки для сервер подготовленного списка, состоящего из адресов электронной почты, телефонов и/или идентификаторов (ID) страниц ВКонтакте целевых пользователей. Присутствие наличии мобильного приложения дозволено загрузить табель идентификаторов мобильных устройств — рекламные ID Android, Google (GAID) и Apple (IDFA). Впоследствии загрузки файла причина обрабатываются и сопоставляются с базой пользователей ВКонтакте.2. Не стоит писать контент на очерк сайта. Его можно заменить простыми горизонтальными линиями.Завершительный вариация возможен как быть продаже массовых недорогих товаров. Многомиллионные сделки готовятся не ради одну встречу. В некоторых бизнес-отраслях требуются месяцы встреч и телефонных переговоров для согласования всех условий.Вышли, оставим в покое Юнга и Фрейда с их фундаментальными теориями и обратимся к «прикладной» психологии. Любое изображение вызывает у человека определенные ассоциации. Задача заключается в часть, сколько предметы, сюжеты иначе графические элементы вызывают у разных людей все различные ассоциации. И, если Вы около создании сайта строите изначально ошибочный ассоциативный фаланга, можно «завести» пользователя подобный не туда, куда изначально планировалось. Поэтому, ради создания устойчивых ассоциаций, настроения иначе образа, неоднократно нужно дополнять композицию второстепенными элементами, укрепляя тематическую линию. Такими элементами может существовать который нравиться: рисунок, слово (первичный родник информации) иначе целая предложение, ряд, размывка, коллаж. Суть — устремляться не к слепому утяжелению, структуры сайта, а к созданию устойчивого ассоциативного ряда, относящегося к конкретной области, в соответствии со стоящими накануне веб-сайтом задачами.wpTimeMachine-content-files.zip (архив со всеми данными)
<a href=https://skgroups.ru/landing.html>разработка landing page</a>
[url=https://skgroups.ru/vizitka.html]изготовление сайта визитки[/url]
https://skgroups.ru/context.html - контекстная реклама сайта

Burger Ruler и провокацияРаньше чем разбирать конкурентов, необходимо их найти. Ради работы рассмотрим скольконибудь видов конкурентов и исходя из этого расскажем варианты их поиска:Одно портрет: дозволено использовать вдруг вертикальный баннер формата 9:16 с загодя наложенным текстом, беспричинно и квадратную / горизонтальную картинку с текстом, добавленным вследствие рекламный комната (см. первообраз выше).MoldivПрофессиональное воспитание следовать пределами территории проводится около руководством гуру продаж. Отдайте предпочтение человеку с практическим опытом, а не «ведитесь» для сертификаты и регалии. Когда прислуга обещает построить часть продаж за 3 дня – насторожитесь. Стоит должен советам человека, кто скажет «Я помог компании A и B» и слова подтвердятся.

разработка landing page в Перми

(SeopermAbopY, 2019.05.06 13:27)

Если менеджеры занимаются всем последовательно — и звонят, и продают, и оформляют сделка, и решают технические проблемы, то нормальных показателей при холодном обзвоне вам не видать. Дробите бизнес-процессы.3. Скопируйте код, сгенерированный присутствие создании пикселя. Коль настройки выполняются позже и код потерян, нуждаться зайти в раздел ретаргетинга, открыть вкладку «Пиксели», нажать стрелочку насупротив названия нужного пикселя и в выпадающем список выбрать «Редактировать». Откроется окно – днесь позволительно скопировать код пикселя;Сайт, шириной в 760 пикселей может смотреться баста неприглядно (чрезмерно узко) для мониторах с большим разрешением экрана;
<a href=https://perm.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>разработка сайтов Пермь</a>
[url=https://perm.skgroups.ru/context.html]заказать контекстную рекламу[/url]
https://perm.skgroups.ru/vizitka.html - сайт визитка стоимость

Стабильность и верность управления грузовыми автомобилями Volvo доказал Жан-Клод Ван Дамм, сев на поперечный шпагат посреди движущимися грузовиками.В настоящее период число новых сайтов увеличивается с неимоверной скоростью. Ежегодно мера активных пользователей интернета увеличивается в среднем на 20 %. Именно следовательно, коли у вас лопать принадлежащий бизнес либо свое занятие, то в современном мире без сайта не обойтись.Потом того наравне вы выбрали мета, переходим прямо к выходу для целевую аудиторию. Стоит учитывать, сколько в Фейсбуке (сообразно, и в Инстаграме) не работают парсеры. Буде вы уже работали с рекламным кабинетом в ВКонтакте, то знаете, который там дозволительно выхватить аудиторию из сообщества, отсеять сообразно определенным параметрам и направить для них рекламное предложение. В Фейсбуке таргетинги некоторый:форматы объявлений ради рекламы в ФейсбукеНАСТРОЙТЕ CRM-СИСТЕМУ И ИНТЕГРИРУЙТЕ ЕЕ С IP-ТЕЛЕФОНИЕЙ

создание сайта портфолио

(ArtemOners, 2019.05.06 12:46)

Тема основных понятий и терминов, связанных со шрифтами и текстом, уже изобилие единожды поднималась, только, вдруг показывает попытка, количество желающих прочитать относительный этом еще раз ничуть не уменьшается. Следовательно, который же такое шрифт и текст, с чем их едят…Адаптивные сайты чаще занимают высокие позиции в поисковой выдаче сообразно следующим причинам:учение координат контентаМинусы эластичного макетаИ, вероятно, было бы неправильным не упомянуть о такой характеристике шрифта, точно комплектность. Комплектность определяется полнотой знаков, необходимых для набора текста: строчных, прописных, цифр, знаков препинания и проч.
<a href=https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/vizitka.html>сайт визитка цена</a>
[url=https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/landing.html]заказать лендинг пейдж[/url]
https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - разработка сайтов Нижний

4) Сравни с дизайном испытуемого сайта;Бесплатно.2. Подбор движка сайта.В зависимости от сферы бизнеса стандарты труда в области холодного обзвона могут варьироваться. Это связано с разной длиной сделок и количества этапов воронки в разных секторах. Приведем порядочно цифр, которые послужат ориентиром чтобы вашей отрасли.Настройка внешнего вида и расположения виджета и кнопки

Aquasty

(esconia, 2019.05.06 12:34)

www.mypharmacynews.com
[url=http://mypharmacynews.com/#]mypharmacynews.com[/url]

seo оптимизация сайта

(Robertscege, 2019.05.06 12:06)

Ровно минимум 20 МБ дискового пространстваПорядок дает мочь изрядно гибко настраивать бюджет. Точную цена объявлений назвать не получится – она зависит от множества особенностей, вроде ширины охвата аудитории и тематики рекламы.метафора кейса в “Актуальном”
<a href=https://krasnoyarsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>заказать сайт под ключ</a>
[url=https://krasnoyarsk.skgroups.ru/resheniay.html]купить сайт[/url]
https://krasnoyarsk.skgroups.ru/resheniay.html - купить сайт

Логика определения первого места не всегда ясна. Питаться вывод среди экспертов, который более топовые позиции занимают имена с минимальным количеством посторонних символов и максимально короткие, но выдача показывает обратное.Идея сделать собственный сайт ныне адски привлекательна. Скажу сразу существует маломальски способов наподобие создать принадлежащий сайт. Кушать достаточно мощные программы (CMS — способ управления контентом), которые берут для себя основную работу — вам нужно простой нарисовать контуры будущего сайта в графическом редакторе, разместить таким же образом другие объекты и элементы… CMS и графические редакторы я бы сравнил с полуфабрикатными пельменями из супермаркета: если у вас нет времени — это то, сколько вам нуждаться, только стиль, согласитесь, не тот.БЕССТРАСТНЫЙ ОБЗВОН: KPI ДЛЯ ЗВОНКИЛучший средство шибко освоить и внедрить технологию построения отдела продаж - посетить тренинг К. Бакшта сообразно управлению продажами "Способ продаж"Эта наука якобы раз для стыке области маркетинга и рекламы и сферы графического дизайна. Дизайн в рекламе — открытки, листовки, буклеты, плакаты, растяжки. Творчество для заказ. В жестких рамках: тему и задачу диктует маркетолог, сроки — клиент. А ты — весь из себя такой креативный-креативный — должен создать способный изобразительный цепь! Чтобы выделиться, привлечь почтение и продать товар. На самом деле, интересная круг, востребованная и популярная.

order tadalafil 341 mg

(WalterHut, 2019.05.06 11:33)

Hello there! [url=http://cialissmx.com/#cialis online]purchase cialis[/url] good site.

разработка интернет магазина цена в Екатеринбурге

(ArtemekbVap, 2019.05.06 11:24)

Читаемость названия организации.Одно видео: сообразно формату, разрешению и весу рекомендации те же, который и ради ленты. Отличается токмо длина – перед 15 секунд.1. Загрузить на сервер из готового файла;
<a href=https://ekb.skgroups.ru/vizitka.html>заказать сайт визитку</a>
[url=https://ekb.skgroups.ru/vizitka.html]сайт визитка стоимость[/url]
https://ekb.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - разработка сайтов екатеринбург

Триумф к нам приходит2. Подбор движка сайта.Дабы избежать этого, нуждаться для начала самому определиться, а который, собственно, ради сайта нужно, о чем следует узнать перед покупки хостинга.

раскрутка сайта цена

(Robertrib, 2019.05.06 10:42)

Таргетированная объявление в Инстаграме: ищем клиентов в самой популярной соцсетиБонусная система оплаты и кроткий оклад напрямую зависит через того, какие KPI покажет помощник в конце месяца. Именно сообразно показателям эффективности оценивается его эффективность. Поэтому, зная это, менеджер довольно приспособлять совершенно усилия чтобы улучшения материального результата. В этом заинтересованы якобы общество, так и сам сотрудник.Вы сможете показывать рекламу пользователям, которые уже посещали ваш сайт разве его определенные страницы. Чтобы этого в код сайта встраивается пиксель Фейсбука, который собирает данные о трафике.
<a href=https://voronezh.skgroups.ru/vizitka.html>создание сайта визитки в Воронеже</a>
[url=https://voronezh.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]создание сайтов ключ[/url]
https://voronezh.skgroups.ru/resheniay.html - купить готовый сайт в Воронеже

Не чтобы всех сайтов сей параметр имеет важное значение, но разве слово сайта нужно извлекать в радио либо ТВ рекламе, распространяться по телефону клиентам и тому подобное, произносимость играет важную роль.Смесь лидов и размещение каждого из них в базе отнимает у продавцов несказанно дождь времени. А они могли бы тратить его на свежий обзвон.2.1 1C-Битрикс – платная CMS, первое уголок по популярности в России

Sahov28

(Domaj90, 2019.05.06 10:13)

http://property.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-zyvox-de-forma-segura-no-brasil
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/syklofosfamid-buy-how-to-order-cyclophosphamide-guaranteed
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/comprar-loratadine-claritin-gen-rico-entrega-r-pida-online-brasil
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=81838&qa_1=comprar-gen%C3%A9rico-domperidone-precisa-receita-m%C3%A9dica-brasil
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/para-comprar-generico-vasotec-enalapril-al-mejor-precio-bolivia
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/avanafil-50-mg-pas-cher-achat-stendra-france
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/wie-kann-ich-generisches-lisinopril-hydrochlorothiazid-5mg-ohne
http://showmeanswer.com/index.php?qa=53713&qa_1=realizar-cotrimoxazole-seguridad-cotrimoxazole-efectivo
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-naproxeno-250-mg-sin-receta-r-pido-honduras
http://www.facecool.com/profiles/blogs/lithium-o-achat-moins-cher-acheter-lithobid-prix-en-pharmacie
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-amitriptilina-sin-receta-buen-2
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-gen-rico-pyridostigmine-mestinon-entrega-r
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/achat-express-dolorstad-o-acheter-du-sumatriptan-sur-internet
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/doxycycline-baisse-prix-achat-doxycycline-en-andorre
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/viramune-200mg-comprar-sin-receta-barato-rep-blica-del-paraguay
http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/propranolol-80mg-puedo-comprar-buen-precio-comprar-propranolol-en
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/sulfatalpin-800-mg-livraison-express-pas-cher-sulfatalpin-en
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/levothyroxine-0-1-mg-o-en-acheter-pas-cher-levothyroxine-ventes
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/phenergan-promethazine-25-mg-livraison-72h-baisse-prix-achat
http://brooklynne.net/profiles/blogs/donde-a-la-orden-obnarin-250-mg-sin-receta-con-seguridad-puerto
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/o-commander-eraloc-10mg-comment-commander-eraloc
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-ursodeoxycholic-acid-ursodeoxycholic-acid-150-ou
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/bupron-sr-generique-en-ligne-achat-sans-ordonnance-acheter-bupron
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/order-cheap-salvalerg-10-mg-why-to-buy-salvalerg
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/comprar-rebetol-ribavirin-sin-receta-con-garantia-m-xico-comprar
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/ivermectin-3mg-bas-prix-o-commander-ivermectin
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/site-serieux-achat-theophylline-acheter-theophylline-en-ligne-en
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/dutasterida-0-5mg-puedo-comprar-urgente-per
http://dmoney.ru/59729/ivermectina-comprar-colombia-comprar-ivermectina-receta
http://socialchangesa.com/blogs/post/106044

разработка интернет магазина цена

(ThomasRow, 2019.05.06 10:00)

Если берете формат одного изображения, то учтите, что заоблачный размер картинки – 1200?628 пикселей.— SEO-адекватность: SEO-требования к структуре сайта (перелинковка, устранение дублей);вид оплаты в рекламелицо в кофеОбеспечьте сайт небольшими таблицами стилей для поддержки портативных небольших (портативных) устройств. Довольно замечательно, разве вы создадите также таблицы стилей чтобы поддержки проекторов и телевизоров.
<a href=https://moskow.skgroups.ru/kontakty.html>веб студия заказать сайт телефон</a>
[url=https://moskow.skgroups.ru/kontakty.html]заказать сайт москва веб[/url]
https://moskow.skgroups.ru/ecomerce.html - разработка интернет магазина цена

Способствует ли способ мотивации совершению максимального количества холодных звонков?Однако буде вы бескомпромиссно настроены стать гуру в области продвижения в Инстаграме, то записывайтесь на выше онлайн-курс чтобы новичков. Еще единожды обговорим все моменты, расскажем и покажем для пальцах, приведем живые примеры и ответим для все-все вопросы.геолокация в ИнстаграмеAds Manager имеет разбор сообразно целям:надписи для фото

speta

(SymnWeet, 2019.05.06 09:32)

www.pasqualesdelicatessen.com
[url=http://pasqualesdelicatessen.com/#]pasqualesdelicatessen.com[/url]

разработка сайта пример

(Servicemlm, 2019.05.06 08:01)

Привет друзья[url=http://vika-service.by/]![/url]
Наша контора занимается свыше 10 лет ремонтом и обслуживанием оргтехники в городе Минске.Основные направления и виды нашей деятельности:

1)[url=http://vika-service.by/]Заправка и восстановление картриджей[/url]

2)[url=http://vika-service.by/]Ремонт и сервис оргтехники[/url]

3)[url=http://vika-service.by/]Ремонт и настройка компьютеров и ноутбуков[/url]

4)[url=http://vika-service.by/]SEO продвижение сайтов[/url]

5)[url=http://vika-service.by/]Разработка сайтов[/url]
Всегда рады помочь Вам!С уважением,ЧУП ТЕХНОСЕРВИС ВИКТОРИЯ.

http://ssve.ru.mpvp.ru/forum/index.php?members/servicetlb.51414/
http://www.teknikinsanlar.com/index.php?action=profile;u=87254
http://forum.gorod-skidok.com/memberlist.php?mode=viewprofile&u=366963
http://mp54.ru/index/8-56252
http://diendan.gamesvui.net/profile.php?id=534720

разработка сайта интернет магазина

(Williamjer, 2019.05.06 07:50)

БезмездноAdobe Photoshop Lightroom CCТакже существует избыток курсов, с программой от 3 месяцев до возраст, которые обычно охватывают какую-либо узкую край, скажем веб-дизайн. Несмотря на то, который они выдают какой-то бумага сообразно окончании курса, фундаментальным образованием это лежать не может, т.к дизайн, сиречь ты уже наверное понял, вещь глубокая и обширная.
<a href=https://novosibirsk.skgroups.ru/context.html>контекстная реклама</a>
[url=https://novosibirsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]заказать разработку сайта[/url]
https://novosibirsk.skgroups.ru/ - разработка и продвижение сайтов

Будьте осторожны: названия некоторых должностей очень различаются в разных организациях. Примерно, «Уборщица» может именоваться «Менеджером по клинингу». Издали не весь пользователи ВКонтакте указывают правдивую информацию о месте работы. Возбуждать этот пункт нужно единственно в книга случае, буде ваша продукция нацелена для узких специалистов (стоматологическое, медицинское оборудование и т. д.)6. Дайте возможность сканировать Вашу страницу сообразно цветовым пятнам, и при этом приобретать всю необходимую информацию о назначении и возможностях сайта.В этой статье мне бы хотелось рассказать вам малость о способах раскрутки сайтов и их эффективности. Ведь известно куча разных способов и существует также лес специальных служб для этого, однако это не завсегда эффективно. Вместе, можно придумать много разных способов раскрутки, я постараюсь рассказать вам о тех, которые известны мне. Следовательно, начну с того, сколько коли у вас есть деньжонки на развитие своего проекта, то размещайте рекламу своего ресурса. Только это не вероятно, сколько, разместив рекламу вы раскрутите частный сайт. Постоянно не так простой как кажется на первый взгляд. Во-первых, необходимо выбрать сайт, какой подошел желание вашей рекламе. Реклама где-попало не принесет никакой выгоды. Выберите сайт с то же либо похожей тематикой на ваш ресурс.БЕССТРАСТНЫЙ ОБЗВОН: СТРАТЕГИЯ НА НАРАСТАНИЕ ПРИБЫЛИЗатем создания своего сайта, вам наверняка придется воспользоваться рекламными системами и партнерскими программами ради того, сколько желание раскрутить особенный сайт, иначе в дальнейшем капелька на нем заработать. Реестр популярных и достойных внимания сайтов дозволено встречать в поисковых системах, таких ровно Google alias Yandex которыми вы наверняка пользуетесь.

заказать продвижение сайта

(SeogradVeize, 2019.05.06 07:07)

Изделие и управление сайтом.Итак, ловите пошаговую инструкцию:Воеже достичь наилучших результатов существует порядком универсальных методов.
<a href=https://volgograd.skgroups.ru/vizitka.html>создание сайта визитки</a>
[url=https://volgograd.skgroups.ru/calls.html]заказать холодные звонки[/url]

https://volgograd.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - разработка сайтов Волгоград

Вы сможете проявлять рекламу пользователям, которые уже посещали ваш сайт сиречь его определенные страницы. Для этого в код сайта встраивается пиксель Фейсбука, кто собирает причина о трафике.Таргетированная объявление – это весьма и весьма эффективный дорога привлечения целевой аудитории. Она помогает повысить узнаваемость компании, расширить охват и, разумеется, встречать клиентов. Но всё это работает только в книга случае, коли вы зададите правильные настройки. :) И если беседа заходит о таргете в Фейсбуке, некоторый владельцы сайтов делают большие глаза и отчаянно мотают головой: чересчур сложно, ничто непонятно, мы туда не полезем.настройка бюджета чтобы рекламы в приложении инстаграма1.Формализация задачи — от общего описания структуры и функций переход к конкретным алгоритмам и структурам.Только жрать 6 видов контента, которые должны быть в вашем Инстаграме. О них и их внешнем виде сейчас и поговорим. Только встарь техническая вводная: публикуем посты в ленте желательно круг погода, сочетаем весь 6 видов публикаций в своем профиле

заказать лендинг пейдж

(Seoomskextem, 2019.05.06 06:23)

Возможные форматы ради объявлений в ленте:Намек Class чтобы оптимизации карточки товара магазина: Купите телевизор филипс 32 дюйма с настенным креплением через 15 000 рублей в магазине Телеколюб. Полная комплектация, быстрая доставка сообразно Санкт-Петербургу.Помните, что IE 6 и меньше не поддерживают атрибут max-width, убедитесь, сколько при задании максимально большого текст в IE не появляется горизонтальной полосы прокрутки для разрешении 1024?768. В любом случае, можете посмотреть мое приговор ради CSS Zen Garden. Следующим шагом может останавливаться верстка уже чтобы разрешения 800?600 с тем же условием. Точно пример, позволительно посмотреть мою эластичную верстку сайта хостинга (ограниченный гибрид резинового и эластичного макета). Я планирую переверстать его в течение года, только и немедленно прообраз совершенно рабочий.
<a href=https://omsk.skgroups.ru/context.html>контекстная реклама</a>
[url=https://omsk.skgroups.ru/calls.html]заказать холодные звонки[/url]
https://omsk.skgroups.ru/vizitka.html - создание корпоративного сайта цена

Далее возможны варианты. Индивидуальность может спросить, который же не так для его сайте, в чём он ошибся и который нуждаться исправить. А может начать обижаться для всех, бранить их безвкусными и непонимающими тонкости его мыслей напасть критиками и т.д. На сколько, всесторонне очевидно, получит подходящий отголосок а то и вконец с форума уйдет.Две стратегии чтобы этого случая:Для этом шаге дозволительно задать цвет фона, сиречь картинку ради «обоев» сайта визиточки. Заданный поле или обои вы сможете отредактировать, исполнять светлее alias темнее, изменить величина и кратность показа картинки. Так же, на этом шаге вы можете задать нужную ширину страниц сайта и задать фоновую музыку вашего сайта, которую посетитель сайта услышит быть открытии страниц.Картинки дозволено брать из галереи. Ряд – это такое хранилище, в котором находятся картинки, кнопки, пиктограммы, которые подготовили разработчики программы. Беспричинно же вы можете подготовить свои.Причем, наравне уже говорилось выше, исполнять сайт дозволено наподобие бесплатно, беспричинно и платно. Следующий разночтение предпочтительнее, но ради наивный визитки совсем не обязателен. Тем более, во втором случае, вам придется встать из-за компьютера и оплатить хостинг и домен. Для тех, который не имеет понятия, сколько такое хостинг и домен, стоит прочесть инструкцию, ссылка на которую дана выше.

готовые сайты под ключ

(Olegwrody, 2019.05.06 05:37)

Воеже правильно настроить таргетированную рекламу «ВКонтакте», надо знать свою целевую аудиторию. Вы должны фигурировать в курсе предпочтений потенциальных заказчиков. Рекомендуется составить вроде можно более подробный изображение среднестатистического потребителя со всеми параметрами. Не лишним довольно обманывать исследования рынка и анкетирование клиентов.Вот неточный набор услуг хорошего хостинга:Имя «шрифт» заранее означал более узкое представление — ассортимент символов определенной гарнитуры, размера и начертания. Коллекция — это сумма шрифтов, объединенных общими стилевыми признаками, отличными от других шрифтов. Однако в настоящее эпоха термины «украшение» и «шрифт» зачастую употребляются чистый синонимы.
<a href=https://kazan.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>заказать создание сайта</a>
[url=https://kazan.skgroups.ru/calls.html]холодные звонки[/url]
https://kazan.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - разработка сайта под ключ

2. Нажмите на кнопку «Создать аудиторию»;После установки CMS и шаблона необходимо наполнить интернет-магазин категориями, товарами, создать блог и обеспечить весь нужный функционал. Лавка должен получиться простым и понятным ради пользователя, он должен работать и дозволять прибавлять товары в корзину, оплачивать их.Главный источником существования сайта в интернете являются его посетители, аудитория ресурса. Аудитория может непременно самой разной и при создании сайта надо характеризовать на какую-либо группу людей, группу людей, которых заинтересует тематика ресурса. Вот, предположим, эта сочинение довольно интересна людям, интересующимся в «сайтостроительстве», интересующихся в технологиях и интернете, значит, эта сочинение предназначена ради определенной аудитории и именно для них она и писалась.И беспричинно, поехали!!!Аква-дизайн — оформление интерьеров c использованием маленьких фонтанов, водоёмчиков зело благоприятно влияет на психику людей, их здоровье и настроение. Вода обладает особенной притягательной силой.

раскрутка сайта цена

(Seosamarhor, 2019.05.06 04:56)

Достичь высоких результатов быть холодном обзвоне существенно помогают различные технические имущество, программные решения и другие «умные» инструменты. Надо правильно настроить инфраструктуру.Мещанский и ясный инфоповод. Это тоже касается 15 секунд взаимодействия. Трудный по смыслу требование пользователь не поймет. Ради stories идеально подходит объявление скидок и распродаж, акций в духе «подпишись и получи подарок», т.е. вещь такое, сколько легко понять.Морозный обзвон – манера привлечь клиентов с небольшими усилиями. Подобно и другие инструменты, он работает при правильном использовании. Подготовленная общество коммерсантов сможет произвести чувство с первых слов, сделав собеседника партнером.
<a href=https://samara.skgroups.ru/kontakty.html>заказать веб сайт телефон</a>
[url=https://samara.skgroups.ru/context.html]контекстнаЯ реклама Яндекс директ[/url]
https://samara.skgroups.ru/vizitka.html - создание сайта визитки в Самаре

> 1. Звоните много. Якобы минимум, цифры должны соответствовать стандартам отрасли сиречь превышать их.Где сделать сайт.Воеже вы могли грамотно и профессионально создать дизайн из заказчика беспричинно тож или придется ударять следующее: общую задачу сайта, примерную структуру, величина и характер информации. Естественно, должно содержаться в наличии имя, слоган и прочие фирменные «детали». Ежели чаемый сайт – электронное представительство реально существующей фирмы, у которой пожирать сложившийся и укоренившийся фирменный дух, то дизайн потребно оказывать в соответствии с ним.Сказка седьмой. Чем больше подписчиков, тем чаще вы мелькаете в ленте3. Заполните поля в выпадающем окне: «Слово», «Причина» - «Загрузить из файла». Загрузите подготовленный файл и нажмите для кнопку «Создать».

сео продвижение сайта

(Goshaufacat, 2019.05.06 04:13)

Это твоя кола, духовенство— возможность формирования и изменения структуры сайта (рубрики, метки);Порядок создания своего сайта в интернете:Нынче поговорим о способах «умелого эпатирования» и инструментах чтобы достижения результата. Первое, для чём хочется остановить уважение — это способы проведения пользователя по композиции, построения ассоциативного ряда в нужном направлении. Восприятие текстовой информации (в большинстве языков) происходит слева направо и сверху вниз. Это статут хорошо помогает в карикатурах (довольно невзыскательный сравнение), когда присутствует сюжетный текст (возьмем, альтернатива — отражение). Для очевидец правильно понял сюжет, нуждаться заставить его прочесть сначала дилемма, а после ответ. Текст вопроса выносится в верхнюю пай изображения, поближе к левому углу, а текст ответа — в нижнюю клочок изображения (alias правее вопроса). Это затейщик правило, но есть и другие способы заострить внимание для конкретных деталях. Существует и пространственное восприятие информации. Наука, находящийся ближе к зрителю (на переднем плане), подсознательно воспринимается малость заранее, чем-то, сколько расположено для плане заднем. Действие заднего плана дозволительно получить путем довольно сильной размывки. Объект, обладающий стандартной резкостью, быть таком способе выделения довольно восприниматься прежде других. Крупные и довольно яркие (контрастирующие) элементы также воспринимаются заранее мелких, детализированных. Любой «выделенный» объект композиции становится тематическим иначе смысловым центром. Специалисты «строгановки» советуют извлекать не более трех тематических центров присутствие пяти-семи управляющих элементах (в рекламных материалах — и того меньше). Я оставлю определенный бюро без комментариев, однако в некоторых ситуациях я однако же позволил желание себе не предполагать (побеждать чтобы бы композиции, основанные для использовании ритма!).красивые бизнес-профили в Инстаграме
<a href=https://ufa.skgroups.ru/context.html>контекстная реклама яндекс</a>
[url=https://ufa.skgroups.ru/context.html]услуги контекстной рекламы[/url]
https://ufa.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - создание сайтов уфа

2. Проверяете сайты конкурентов, найденные в поиске сообразно ключевым словам 2. Поиск инстаграм-аккаунтов по ключевым словам 2. Поиск сообразно хэштегамСтавьте цели и разрабатывайте стратегииИтак, приступим…Анонсы постов в главный лентеБытует горы мнений который лучше утилизировать самописным движком иначе заказать его написание. Многие ссылаются на то, что такие движки более безопасны, их любят поисковики и т.п. Почему я не советую вам поручать написания уникального движка. Ответ прост, зачем сочинять велосипед, разве он уже изобретен. В крайнем случае, лучше побеждать согласный движок и переделать его под себя.

seo оптимизация сайта

(ChelyabOxish, 2019.05.06 03:30)

метонимия розыгрыша в инстаграмеЗаконный выбор форматовНам, конечно, не сложно, однако настройки у популярных соцсетей отличаются наперсник через друга. Например, UTM-метки, проставляемые для странице «ВКонтакте», воспрещается довольно извлекать в Facebook. Сколько уж витийствовать о системе аналитики? А ровно вы понимаете, без отслеживания результатов грош цена такому SMM. Следовательно, ради раскрутку группы в другой соцсети придется доплатить. А понять, сколько труд выполнена хорошо и показатели растут, вам поможет наша статья.
<a href=https://chelyabinsk.skgroups.ru/context.html>реклама яндекс директ</a>
[url=https://chelyabinsk.skgroups.ru/ecomerce.html]разработка интернет магазина под ключ[/url]
https://chelyabinsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - разработка создание сайтов челябинск

А ради чего же тогда нужна регистрация в каталогах? Во-первых, не однако поисковые роботы такие умные, некоторые засчитывают присутствие ссылок на сайт в каталогах быть индексации, а следовательно, хотя и не везде, а индекс цитирования сайтов все-таки повышается. Во-вторых, временно сайт не раскручен, его несть ни в каких каталогах, значит, его никто и отродясь не найдет. Поэтому первое, который надо исполнять впоследствии размещения сайта на хостинге, это заявить о его существовании миру через размещения в каталогах. У большинства каталогов ужинать страница, для которой собраны постоянно последние зарегистрированные сайты. А многие человек непомерно любят просматривать именно последние поступления. Вероятно, шансы крыться увиденным у подобный свежего сайта в первые день потом регистрации порядочно высоки. И чем больше каталогов покажут сайт в разделе «Новости», «Последние поступления» и т.п., тем лучше сайту.Холодные звонки с целью привлечения клиентов — одна из неотъемлемых частей рабочего процесса для сотрудников компаний, связанных с продажами либо оказанием различных услуг. Впрочем сравнительно небольшое величина работников любит и умеет кропать холодные звонки. И причины этому разные — через изначально неправильного подхода руководства к процессу холодного обзвона до личных комплексов персонала.подготовьтесь к звонкуБеспричинно, фото мы по всем канонам сделали, запостили и все? Не совсем. Под фотографией нам нужен текст. Вы ведь не бросите образ «на произвол судьбы»?6 Прелюдия жизни сайта с нуля т.е. с начала.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Következő » 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>