Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 PSP-s gyakran ismételt kérdések /Utoljára frissítve: 2008.06.18/


Ezt a leírást annak reményében készítettem, hogy a kezdő PSP-tulajok is kiismerjék magukat a legelőször talán bonyolultnak tűnő kifejezések, megoldások erdejében. Felfoghatjuk ezt egy PSP-Tudástárnak is, vagy egyfajta forgalom(user)irányító jelzőlámpának :).
Amennyiben az alábbi FAQ-ot egy adott, PSP-vel foglalkozó oldal felhasználja a saját site-ján, annyit kérnék, hogy a nevemet (ill. akiket megemlítek benne, szerzőket) tüntesse fel, semmi egyéb, ennyi talán elvárható, ha már egyszer rengeteget foglalkoztam/tunk az utánjárásával. Köszönöm.

Amit eddig összeírtam, tekinthető egy masszív alapnak, amit folyamatosan lehet bővíteni mások által használt programok tapasztalatával/lerásaival ezért ha valakinek újabb "FAQ-pont" jut az eszébe, ill. megoldással tud rá szolgálni nyugodtan leírhatja, s aszerint bővíteni fogom /a szerző nick-jével, ha igényli e-mail címével/ a listát, vagy ha pontosítani, módosítani szeretné valamelyik pontot.
Amennyire lehet a jövőben folyamatosan frissíteni fogom a FAQ-ot.


0, A Playstation Portabe
PlayStation Portable

Adatok / Specifikáció

Technikai adatok: 480X272 felbontású 16,77 millió szín megjelenítésére képes 16:9-es képarányú és 4.3 inches kijelző, melynek fényereje maximálisan 200 cd/m2.
MIPS R4000 alapú mikroprocesszor 333Mhz (32bit), frontoldali busz 166MHz-es.
Főmemória: 32MB (Slim esetében 64 MB)
Grafikus memória: DRAM: 4MB. A PSP grafikus alrendszer 512 bites buszt használ, teljesítménye 664 millió pixel és 35 millió sokszög/s.
Akksi élettartam: kb 4-5 óra (függ: a képernyő fényességén, a hangerő-szinten, film v. játék fut-e?)
Csatlakozás: Wi-Fi (802.11b), IrDA
Firmware verziók:
Normál/Pufi-PSP: 1.00, 1.50, 1.51, 1.52, 2.00, 2.01, 2.50, 2.60, 2.70, 2.71, 2.80, 2.81, 2.82, 3.01, 3.02, 3.03, 3.10, 3.11, 3.30, 3.40, 3.50, 3.51, 3.52
PSP-Slim: 3.60
PSP-Slim & Pufi PSP: 3.70, 3.71, 3.80, 3.90, 3.93, 3.95, 4.00
Az 1.00 és az 1.50-es firmware-el rendelkező PSP-n, futtathatók "házi készítésű" játékok(Homebrew) is ill. a Dark_AleX által készített 2.71SE, 3.XX Open Edition/M33/WildC*rd FW-eken is.
Kártyaformátumok
* Memory Stick PRO
* Memory Stick Duo
Lemezformátum
* UMD

Támogatott formátumok:
Audio
* MP3
* ATRAC3
* WMA (firmware v2.60)
* AAC (firmware v2.70)
* WAV (Linear PCM)
* MP4 (konténer formátum)
* AAC + 3GP Video

Videó
* MPEG-4
* MPEG-4 Part 2
* MPEG-4 Part 10 (H.264/AVC)
* SWF (firmware v2.70-től)
Képek
* JPEG
* GIF
* BMP
* TIF
* PNG

********************************************************************
PSP-csomag variációk
A világ összes pontján a PSP elérhető mind Value Pack vagy Core Pack formájában. Számos országban még Giga Pack formájában is beszerezhető (ezt 2005. október 20-án jelentették be).
Value Pack = PSP + akkumulátor + 32 MB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + csukló-pánt + Demo-lemez + hálózati töltő
Giga Pack = PSP + akkumulátor + 1 GB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + törlőkendő + Demo-lemez + hálózati töltő + USB-kábel

Ad-Hoc hálózat
Az Ad-Hoc vezeték nélküli hálózattal lehetőség van max. 16 PSP egyidejű összeköttetésére, kommunikációjára (pl.: multiplayer játéknál). Az egyik PSP-nek kell lennie a játék "host"-jának (kiszolgáló), amihez a többi felhasználó akkkor csatlakozhat, amint elkezdik keresni a kiszolgáló listákat.
A kiszolgáló PSP-nek az akkumulátor üzmedéje kb. 35%-al kevesebb lesz (ez az átvivendő adatok összetettségén múlik).
A 2.00 FW-frissítéssel a PSP az Ad-Hoc technológiát már digitális képek küldésére is ki tudja használni (két PSP között), a küld és fogad (send, receive) funkciókat használva a PHOTO menüben.

Infractructure hálózat
A PSP főmenüje megengedi a felhasználónak, hogy beállítsa a rendszert úgy, hogy tudja használni az internetet (vezeték nélküli kapcsolaton keresztül). Ez a fajta mód képes megtalálni a védett ill. nem-titkosított vezeték nélküli hálózatokat az adott területen.

Infra (PSP-Slimen már nincs)
Habár a PSPnek van IrDa portja a készülék tetejének bal oldalán, jelenleg egyetlen játék sem használja ki.
Vannak ún. házikészítésű alkalmazások, amik képesek kihasználni a PSP IrDa portját:
- TV távírányító-ként
- IrDa PDA to PSP, ami a PDA-t, mint szöveg-beviteli eszközt használja fel a PSP részére.
- IrDa File Transfer, ami adatvitelt biztosít Infra kapcsolaton keresztül
- Universal Remote (Irda porton keresztül irányíthatjuk a DVD-lejátszót, TV-t, Music Center-t vele).
=====================================================================================================

1, Alapok / Fogalmak
FirmWare /FW/ = A firmware egy olyan szoftvertípus, amely a hardvereszközbe van beépítve, és a legalapvetőbb funkciókat biztosítja a hardver működtetéséhez (esetleg figyeli az eszköz állapotát, arról információkat nyújt a külvilágnak). Jelen esetben a rendszerfile-okat tartalmazó és azokat futtató szoftver. Felfoghatjuk a PSP operációs rendszerének.
Custom FW (SE, OE, M33) = [SE = Special Edition, OE = Open Edition, M33 = March 33, *LE = WildC*rd Leaked Edition]], Dark_AleX "készítette" a hivatalos Sony-FW-ekből. Egy olyan módosítást tartalmaz, ami megengedi a PSP-nek hogy bebootoljon, a homebrew programok futásához szükséges kódokat blokkoló biztonsági intézkedéseket figyelmen kívül hagyva. Legnagyobb előnyük, hogy egyesítik az 1.5-ös FW előnyeit és a 2.71 ill. a 3.XX-es FW összes funkcióját. Nem mellesleg az iso-játékok a Game menüpont Memory Stick ikon alatt találhatóak és nem igényelnek emulált környezetet (DevHook). Ezeket 1.5-ös FW-re lebutított PSP-re érdemes felrakni. /Ha ezt látod valahol: 3.XX OE/M33, akkor az vmelyik OE FW-re vonatkozik 3.02, 3.03, 3.10, 3.30, 3.40 v. M33 FW-re vonatkozik: 3.51, 3.52, 3.71 stb./
A 3.71 M33-as Custom FW(-től felfelé) már speciális, mivel nem igényel 1.50-es FW-t, ahhoz, hogy teljes-értékűen fusson.
GEN Custom FW = a pspgen.com oldal mögé burkolózva egy egyelőre ismeretlen programozó készítette ezt az új fajta CFW-t (3.95GEN-2). (újdonság, hogy a recovery menü az XMB-ben is használható). Azonban ennek a CFW-nek van még egy-két hiányossága, ezért is ajánljuk helyette a 3.90M33-3-at...
XMB (Cross Media Bar) = A PSP főmenüje, grafikus környezete. Az ikonokat háttereket a 3.70-es FW-től felfelé ún. PTF témákkal (PSP Theme File) lehet kicserélni, míg az XMB funkcióit/kinézetét/ikonok koordinátáit/hangjait a Flash0-ban lehet - a meglévő fájlok cseréjével - módosítani.
Homebrew = "házi készítésű", azaz programozók által készített (nem hivatalos Sony) házilag készített program. Szinte mindegyik ingyenes (pl.: böngésző, msn messenger, számológép, notepad, universal remote). Ezen programok futását figyelmen kívül hagyó biztonsági réseket igyekszik a Sony befoltozni egy-egy újabb frissítéssel. A "leghomebrew-képesebb" FW az 1.5-ös volt (ill. most már az ebből "építkező" SE és az OE/M33 FW). Dark_AleX-nek hála a legtöbb HomeBrew-t át lehetett ültetni 3.XX kernelre, így azok mennek gond nélkül PSP Slim-en is.
Iso = szabványos képfile. Az UMD-lemezről készített biztonsági másolat, annak teljes tartalmával megegyező kópia (pl.: Játák ill. Film-iso-k).
CSO/DAX = az iso képfile tömörített változatai. A DAX valamivel hatékonyabb, de pl.: a Custom FW-ek nem támogatják alapértelmezetten.
Recovery menü = a sokszor emlegetett visszahozó/és beállító menü amely csak OE és M33-as Custom FW-eken érhető el. Itt lehet tbk. a pluginokat aktiválni. (belépni recovery menübe a bekapcsoláskor a JOBB-Kar nyomvatartása mellett lehet) Bővebb leírást itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=151


Ripkit = Az iso-játékokhoz készített "törés-csomag". A felesleges állományokat törli (pl.: padding file, FW-update file, angolon kívüli idegen nyelvek, háttérzenék, átvezető kisfilmek, előzetesek) [természetesen nem mindegyik játéknál találhatóak meg ezek a file--ok] , és a végén CSO-ba betömöríti. Ezeket manuálisan is el lehet végezni az UMDGen programmal.
Pad(ding)-file = az UMD-lemezen lévő (iso-ban feleslegesen helyet foglaló több száz MB-os) file, amely a jobb, hatékonyabb lemezelérést biztosítja. Oly módon, hogy a lényeges adatok (a játék) általa az UMD-lemez szélére kerülnek.
Downgrade / Downdate = A PSP aktuális FW-ének visszabutítása egy alacsonyabb verziójú FW-re (ált. 1.5-re). Fontos, hogy számos Downgrade van, válaszd ki a neked megfelelőt (a downgrade résznél fel vannak sorolva).
Korábban gondot okozott a PSP-alaplapja, most a Pandora akku módszer segítségével már lényegtelen.
Jelenleg a Pufi PSP-re kijött összes S0NY FW-t lehet downgradelni.
A SlimPSP-nél a 3.60-as FW-re lehet 3.60 M33 CFW-t feltenni, majd erre rá a később megjelenő CFW-eket.
Update = az aktuális FW-verzió frissítése egy újabbra (amely általában több funkcióval, új szolgáltatásokkal egészül ki). Figyelem: ha szeretnél iso-játékokat ill. segédprogramokat futtatni a PSP-den, akkor semmiképpen se frissíts Hivatalos Sony FW-re. Downgradeld (v. Despertar del Cementerio), majd pedig tegyél fel egy CFW-t.
Pandora Akkumulátora = A Pandora Akkumulátorral (karöltve a Pandora Magic Memory Stick-kel) bármilyen félre-flashelt (nem megfelelő módosítást használtál), rosszul downgradelt vagy letörölt flash0 tartalmú PSP-t helyre lehet hozni és bármilyen firmware-ű (1.00 - 3.XX (bármely jelenleg ismert)) PSP-t lehet 1.50-re downgradelni. Fizikai sérüléssel rendelkező vagy hardverhibás (elfüstölt processzor, eltört alaplap, stb) gépen természetesen ez sem segít.
Ennek segítsével az összes jövőbeni FW-frissítés is könnyű-szerrel kijátszható. nem kell hozzájuk külön downgrader.
Despertar Del Cementerio = "Holtak feltámadása". Pandora akku és Memory Stick szükséges hozzá. A lényege, hogy bármilyen FW-ű PSP-t (akkor is ha a Flash0 teljesen törölve lett) képes egyből 3.80 M33-as CFW-rel felruházni, nincs szükség downgrade-re. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
U.P.M.S. = Ultimate Pandora Memory Stick = Véglegesített Pandora Memóriakártya és akku. Az UPMS segítségével lehet egy állandó (véglegesített) Pandora Akkud és Mem.Sticked s mindemellett tudod normál módban használni őket ! Egyszóval ha bármikor olyan kedved van, tudsz másik PSP-tulajnak segíteni, v. a te PSP-dbe életet lehelni. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
Bővebb leírást és letöltési lehetőséget itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=322


Flashelés = ez egy folyamat. Ilyenkor a file-okat a program a PSP memóriájába másolja, ahol a rendszerindító file--ok is vannak. Ha itt valami rosszul megy végbe (pl.: nem megfelelő file-okat választ ki flashelésre az illető) (99,9%-ban felhasználói hozzá nem értés miatt), a rendszer nem fog tudni betöltődni. Van, hogy bizonyos plugineket csak flasheléssel lehet a FW-be "beépíteni", hogy az fusson rendesen.
Mielőtt bármit is módosítasz a Flash0-ban hozz létre arról egy biztonsági mentést a PC-den egy külön mappába. Ha valamelyik feflashelt fájl miatt az XMB nem menne, akkor csak visszamásolod az eredetit (recovery menü segítségével) és kész is.
DevHook /DH/ = A DeviceHook egy Firmware-emuláló program, amelynek segítségével pl.: az 1.5-ös FW-rel rendelkező PSP-n futtathatóvá válik a 3.10-es FW-t igénylő játék, ill. netezni is lehet vele (az emulált környezetben). Az emulált (pl.:3.10 FW) környezet összes funkcióját el tudjuk érni ezáltal.
Ez a program az OE, M33 CFW megjelenésével szép lassan háttérbe szorult, okafogyottá vált.
Plugin/PRX = kiegészítő illesztőprogramok, amelyek a Custom FW-ekkel rendelkező PSP-ken futtathatók, kihasználva a biztonsági réseket. (pl.: képkimentő, PSP-újraindító, automatikus iso-futtató illesztőprogram)
NAND = A PSP alaplapján elhelyezkedő Memória, ami a PSP FW-ét ill. a felhasználói beálltásokat tárolja. Mindenképpen készíts egy biztonsági másolatot a NAND-odról, mivel sok esetben ez az utolsó lehetőség, hogy megfelelően működő állapotba tudj visszahozni a PSP-d. Más tulaj PSP-jének NAND-ját szigorúan TILOS a saját PSP-dre felflashelni. Amennyiben ezt mégis megteszed, készülj fel, hogy számos funkció nem v. csak korlátozottan fog működni, mivel ilyenkor tönkreteszed az ún. IDStorage-t.
FLASH0 (F0) = A NAND Memória egy része, amely az aktuális FW-t, amely a PSP működéséhez elengedhetetlen.
FLASH1 (F1) = A NAND Memória egy része, amely registry-t és más személyes beállítást tartalmaz.
Dump = A FW egy másolata, emulációra használják. (Néha visszafejtik (ezáltal lehet módosítani a FW-t)).
1.5 = ez (volt) az a Hivatalos FW-verzió, amellyel az XMB-ből HomeBrew-kat lehet futtatni teljes kernel-hozzáféréssel. 2 könyvtár kell a homebrew program futásához, mindkettőnek ugyanaz a neve, csak ez egyik %-jellel kezdődik (ami az ikon-t, ill. a Kxploit-ot tartalmazza, a másik könyvtárban maga a program van).
Kxploit = Az a metódus, aminek segítségével HomeBrew programokat lehet futtatni 1.5-ön. Két db eBoot.pbp file-t használ, az egyiket arra használják, hogy betöltse ill. kijátssza az egyszerű FW-biztonságot (amit pont a házilag megírt kódok futtatásának blokkolására írtak), a másik eBoot.pbp pedig maga a program.
TA-082 = az "elátkozott" alaplapú PSP-model, amelyet sokáig nem lehetett downgrade-elni. Ma már mindegy az alaplap verziószáma. Persze, ha nem Pandora módszert használsz, fontos tájékozódni az alaplap verziószámával kapcsolatban.
UP - (Undiluted Platinum) - egy mod chip a PSP-hez, amely 2 NAND memóriát foglal magában, dupla FW-boot lehetőséggel. (ez a dual-chipes, dual-boot-os megoldás a TA-082-es alaplapú PSP-ken nem alkalmazható !). Drága és nem biztonságos megoldás.
ms0:/ vagy MS_ROOT - A memóriakártya gyökérkönyvtárát szokták így jelölni.
IPL = “Initial Program Loader” - Kezdeti program betöltő. A PSP elindítja az elő-IPL-t keresve a NAND-ban az IPL-t és betölti (ha ennél a folyamatnál az akku serial-ja (sorozatszáma) 0xFFFFFFFF, akkor a PSP a Memory Stick-ről fogja betölteni az IPL (a.k.a. Pandora :) )). Tulajdonképpen ez a bootolási folyamat első lépése.
IDStorage = Az IDStorage (azonosító tároló) tárol számos (130) kulcsot, amelyek a PSP-dről adnak/írnak le információt. Pl.: Sorozatszám, WLAN Mac-cím, FW-verzió stb.. Ezek egyedi dolgok, így minden PSP-n más és más ! Ha az IDStorage-ed tönkremegy (mert másvalakiét tetted fel) akkor a következő dolgok nem fognak működni: Ad-Hoc mód, UMD Játékok és az UMD Videók, HomeBrew-k és a MagicGate. Az IDStorage (néhány kulcsa) PSP-NKÉNT KÜLÖNBÖZIK & NEM LEHET ÚJRAGENERÁLNI !!! NINCS RÁ MÓD !

Mit kell szem előtt tartani PSP vásárlás előtt?
Ellenőrizd, hogy megvan-e a magyar kézikönyv.
Ellenőrizd, hogy a PSP LCD-kijelzőjén van-e pixelhiba.
Ahhoz, hogy iso-játékokat tudj majd futtatni legalább 512 Mbyte-os Memory Stick kártya szükséges. Ha használtan veszed a PSP-t, nagy eséllyel jutsz olyanhoz, amelyet már nem kell hackelni (OE/M33 FW van rajta), egyből képes futtatni az iso-játékokat.
Ha Base pack-ot / Alap-csomag-ot választasz, akkor abban nem fogsz se Memóriakártyát, se fülhallgató hosszabbítót, sem pedig tokot, ill. törlőkendőt találni. (igaz, ezeket külön-külön is meg lehet venni)

Mi a különbség a PSP Slim ill. az alap PSP között?
PSP Slim szemszögéből:
- 33%-al könnyebb (280g helyett 189g)
- 19%-al vékonyabb (23mm helyett 18.6mm)
- akksi töltés USB-porton keresztül
- gyorsabb játékbetöltés
- hatékonyabb akku-kihasználás
- nincs infra-port
- WLAN gomb átköltözött a PSP tetejére
- hangszórók elhelyezése is megváltozott
- nagyfelbontású videókat és .avi-kat (nem DivX és XviD, sima MjPeg-es) is képes lejátszani (remélhetőleg csak a FW miatt)
- új FW-t kapott (3.60), amivel képes TV-re küldeni video-t továbbítani (Video-Out-on) ill. képes mind a PS3 mind a PC winchesteréhez hozzáférni bárhol a világon (régiófüggetlen), köszönhetően az új csatlakozási opcióknak.
- PSP Slim immár 64MB memóriával rendelkezik
- Analóg Video Kimenettel rendelkezik (kábel kell hozzá)
- "Piano Black," "Ceramic White," és "Ice Silver" színváltozatokban kapható (kezdetben.. azóta van Vérvörös és Menthol Zöld is)
- Fut rajta a 3.90-es FW-rel érkezett Skype ! (Pufin nem megy)
Saját vélemény: gyengébb anyagminőség.

Honnan tudom, hogy milyen FW lehet a PSP-n (külsőleg a dobozról)?
A dobozon, a címkén található egy betű amely azonosítja a PSP FW-verzióját. Az alábbiak ismeretesek:
A-1.50 B-1.51 C-1.52 D-1.52 E-1.52 F-2.00 G-2.01 H-2.50 I-2.60 J=2.70 K=2.71
L-2.81 M-3.01 N-3.03 O-3.10 P-3.11 Q=3.30 R=3.40
R-nél nagyobb betű 3.40-es FW-nél magasabbat jelöl
PSP Slim-en min. 3.60-as FW van.

Hol tudom megnézni, hogy milyen FW van a PSP-n (melyik menüpontban)?
Menj a Settings Menüre, majd a System Settings-re, itt görgesd lefelé a System Information-ig. Az alábbi 3 sor fog fogadni: MAC Address, FW-Verzió, PSP-s Becenév.

Honnan tudhatom, hogy honnan származik a PSP?
A model szám által tudod behatárolni/azonosítani, hogy milyen régiójú a PSP. Az alábbiak ismeretesek:
PSP-1000 Japán - Basic Pack
PSP-1000K Japán - Value Pack
PSP-1000KCW Japán - Value Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000CW Japán - Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000G1 Japán - Giga Pack fehér v. fekete PSP
PSP-1001K USA - Value Pack
PSP-1002K Ausztrália és Új-Zéland - Value Pack
PSP-1003K United Kingdom - Value Pack
PSP-1004K Europa - Value Pack, Giga Pack, Basic Pack, Fehér Value Pack, Fehér Giga Pack
PSP-1005K Korea - Value Pack
PSP-1006K Hongkong és Szingapúr - Value Pack
PSP-1007K Taiwan - Value Pack
PSP-1008K Oroszország - Value Pack
PSP-1009K Kína - Value Pack
PSP-1010K Közel-Kelet - Value Pack
PSP-2000 - PSP Slim&Lite - Basic
PSP-2000K - PSP Slim&Lite - Value

Honnan tudhatom, hogy TA-082/086-os alaplapú-e a PSP?
Kinyitod a PSP-d UMD-lemez meghajtóját és ha az alábbi képpel megegyező számsort látsz akkor biztos lehetsz benne, hogy TA-082-es a PSP-d. A számsort egyébként fejjel lefelé olvasva tudod értelmezni: IC1003.
Kép

Ami most következik az nem szentírás, de igaz lehet:
A->F betűig a dobozon: biztosan nem TA-082/086:
G és H betű: valószínűleg nem TA-082/086.
I betű: elég valószínűtlen, hogy TA-082/086-es legyen
J betű és felette: valószínű, hogy TA-082/086-os alaplapja van PSP-nek.

Hová tegyem a file-okat (általánosságban) a Memory Sticken / Milyen mappába/ Mi hol van?
Ez a kis leírás a 3.XX Custom FW-ekre érvényes (alapértelmezett beállításokkal, esetünkben: 3.90M33).
Memory Stick gyökere:
--> DH (DevHook helye (az ikonok a programhoz a PSP/GAME mappába vannak)) /elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100ANV01 (h.264 (avc) codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint néz ki:MAQXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100MNV01 (normál mp4 codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint: M4VXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> ISO (ide kerülnek az iso/cso/dax file-ok)
--> PICTURE (képek helye (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))
--> PSP --> COMMON (ide jönnek általában a Böngészőhöz való kiegészítők, programok)
--> PSP --> GAME --> BOOT (automatikusan futtatandó eboot.pbp helye (Recovery menüben lehet engedélyezni))
--> PSP --> GAME --> RECOVERY (itt van az 1.50-es FW helye)
--> PSP --> GAME --> UPDATE ((Custom) FW-frissítés fájljainak helye)
--> PSP --> GAME --> 150kernelupdate (Pufi PSP-n 1.50-es kernelhez szükséges programkód helye /mappa neve bármi lehet/)
--> PSP --> GAME150 (Pufi PSP-n az 1.50-es kernelt igénylő homebrew-k helye)
--> PSP --> GAMEXXX (Homebrew Programok helye az adott CFW verziójához megfelelően, (pl.: GAME390))
--> PSP --> MUSIC (zenék helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> PHOTO (képek helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> SAVEDATA (itt vannak a játékmentések)
--> PSP --> SYSTEM --> BROWSER (ide menti a Böngésző Bookmark-okat, History-kat (Könyvjelzőket és Előzményeket))
--> PSP --> THEME (ide jönnek a 3.70 ill. a 3.71-es FW(-től felfelé) által használt ptf gyári és felhasználók által készített témák)
--> SEPLUGINS (a pluginek ide jönnek (.prx file-ok))
--> VIDEO (ide jönnek az .mp4 videók (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))

Gyk.: az xxxxx = egy 5jegyű számot takar. Te adod meg.
Megjegyzés: azért lett az MP_Root és a PSP mappa ennyiszer felsorolva mert a Wordben megformázott szöveg itt nem jól van tördelve. :)


Ezt írja ki a PSP-m: "To start, you must update the system software.". Mi ilyenkor a teendő?
Ezt akkor írja ki, ha az UMD-lemez amit betettél a PSP-be magasabb FW-t igényel, mint ami a PSP-n található. A döntés a tiéd, ha frissíted letudod játszani az UMD-lemez tartalmát, de nem tudsz majd iso-kat futtatni (ha CFW-t használsz, akkor nem fogja engedni a hivatalos FW-re való frissítést (3.40OE-A verziószámtól fölfele...), mivel ez egy biztonsági patch).

Letöltöttem egy játékot, de nem tudom hová másoljam?
Természetesen hivatalos FW-rel nem fogod tudni futtatni az iso-játékokat.
Az iso/cso/dax (utóbbi 2 tömörített iso-file) file-okat a Memory Stick gyökérkönyvtárában lévő iso mappába kell bemásolni (ha nincs iso mappa rajta, létre kell hozni) USB-kapcsolaton keresztül (Settings menüpont, majd USB Connection-re nyomj egy X-et).

Próbálom elindítani a programot, de ezt a hibaüzenetet kapom vissza: "The Game could not be started (80020321).".
Valószínűleg HomeBrew programot akartál futtatni egy arra nem alkalmas (hivatalos) FW-verzión, vagy pedig (kikapcsolt állapotban van a No-UMD opció [Recovery Menü leírásánál részletezve van]) elfelejtettél betenni egy Demo v. Játék UMD-t.

Ha Windows-ban formázom a Memory Sticket milyen file-rendszer típust válasszak ki?
FAT 16

Hogy tudok zenét/képet (mp3) felmásolni a PSP-re?
USB kapcsolaton keresztül a Memory Stick PSP/Music mappájába kell bemásolni az mp3-akat, PSP/PHOTO a kép-file-okat.

USB-n keresztül Total Commanderrel iszonyat lassan (max. 6-700kbyte/mp) tudom csak felmásolni a file-okat.
Megoldás: Windows Intéző ! Másold ezen keresztül. (az újabb 7-es verziójú Total Commanderrel már nincs ilyen probléma)

Kompatibilis-e a 4GB/8GB-os Memory Stick a PSP-vel?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-k számára igen. Lehetőség szerint próbáld ki. Igyekezz High-Speed-es kártyát venni.

Honnan tudhatod, hogy hamis-e a Memory Stick amit vettél?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-knél rámész pl.: XMB-ben a GAME menüre majd a Memory Stick-re menj, nyomj rá egy 3SZÖG-et, majd pedig egy O-t. Ha a MagicGate mellett UnKnown felirat díszeleg, akkor 100%, hogy hamis.

Mi az a stuck/beragadt pixel ?
Nem más, mint a folyamatosan fényesen világító pixel. A Beragadt pixel sajnos előbb-utóbb minden PSP-t elér. Nem garanciális hiba ! Javítani ("helyrerázni") kis százalékban, de lehet. Az egyik Program neve: Pixer. A programot a Game menüből lehet elérni (Bemásolás után :)). Ilyenkor egy olyan program fut majd, amelyik véletlenszerűen rajzol ki színes függőleges vonalakat az egész képernyőt beterítve, ami folyamatosan vibrál, frissíti a képernyőt, mozgásba hozza a színeket.
Linkek a pixel-hiba javítására készült programokról:

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=8934

 

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=7975

 

http://pspupdates.qj.net/Pixer-Fixer-sa ... /aid/76860Miért ilyen halk a PSP-hez kapott gyári fülhallgató?
Azért, mert a Sony direkt ilyen halk, kis-teljesítményű fülhallgatót gyártott, a felhasználók halláskárosodásának elkerülése végett.

Lehet helyettesíteni a Sony fülhallgatóját sajáttal?
Lehet, amennyiben kis jack-dugó kivezetése van (v. nagy, s ahhoz meg veszel egy átalakítót). Saját fülessel sokkal nagyobb hangerő érhető el.

Meddig bírja az akksi? Hány óráig kell tölteni, hogy fullon legyen az akksi?
Nem lehet egyértelműen megadni, hogy hány óráig bírja. Az attól függ, hogy éppen mit használsz a PSP-n, ill. hány Mhz-en üzemel. Általában olyan 4 óra intenzív játékidőt kibír.
Kb. 3 óráig kell tölteni a teljes feltöltéshez.

Akku-töltés közben lehet játszani a PSP-vel?
Igen, lehet.

Mi van akkor, ha játék közben lemerül a PSP-m akksija? (Elveszítem az addig elért szintet a játékban?)
Semmi pánik. Ilyenkor szépen fogod és rádugod a hálózati töltőt. Kb. 5 perc múlva már folyamatosan tudod használni a PSP-d; bekapcsolod s a lemerüléskor éppen félbehagyott ponton folytatod a játékot. (bizonyos (régebbi) FW-eken nem minden esetben működött jól..)

Mennyire verődik vissza a napfény a PSP kijelzőjéről?
Eléggé:). Igyekezz árnyékosabb helyet keresni, ha játszani akarsz vele erős napfénynél.

Mi az esélye annak, hogy véletlenül Updatelem a PSP-men lévő FW-t a Game menüben megjelenő ikonra kattintva?
Ahhoz, hogy ezt véletlenül összejöjjön, annak annyi az esélye, mint hogy Magyarország Világbajnok lesz az elkövetkezendő 20 éven belül, fociban ! :) /jó párszor le kell OK-znod ahhoz, hogy frissítse/.
Ha magasabb FW van a PSP-den kizárt dolog, hogy "frissítsd".

Lehet UMD-lemezt másolni PC-n? Vagy van rá valamilyen különleges UMD-író?
Nem lehet ! A Sony nem adta meg az engedélyt az írható UMD-lemezek gyártására, a kalózmásolatok elterjedését megelőzendő. Maximum gyári körülmények között lehet másolni. Otthoni UMD-író nem létezik, valószínűleg soha nem is fog.

Teheti tönkre a PSP-t a HomeBrew programok futtatása?
Mivel mind nyílt forráskódú (nem hivatalos) programok, ezért előfordulhat, hogy néha kifagyasztja a PSP-d (lehet, hogy picit hibás a programkód). Ekkor kapcsold ki a PSP-d oly módon, hogy a power-gombot felfelé nyomva tartod (míg ki nem kapcsol) [kicsit hosszabb ideig, mint normál kikapcs esetében].

Hogy lehet, hogy a PSP-m hátterének színe havonta változik?
Úgy, hogy ha még mindig a default (alapértelemezett) háttérbeállítást használod.
Az alábbiak szerint változnak a háttérszínek:
Január = Szürke
Február = Sárga
Március = Világoszöld
Április = Rózsaszín
Május = Sötétzöld
Június = Világos lila
Július = Világoskék
Augusztus = Kék
Szeptember = Lila
Október = Sárga
November = Barna
December = Piros

Egyik napról a másikra nem futnak a OE/M33 FW-ű PSP-men az iso-játékok, mit tegyek?
2xer futtasd le a Reset To Default Settings-et (Alapértelmezett beállítások visszaállítása) v. Formázd le a Flash1-et.

Nem futnak a demo játékok, pedig OE/M33 (tehát Custom FW) van a PSP-men?
Állítsd át a homebrew kernelt a Recovery menüben (Configuration alatt található) 1.50-ről 3.XX-re. (pl.: 3.90M33-on állítsd át 3.90-re a mappa-kernelt)

2, FW-Történelem

FW-történelem: Miben változott 1.5-től 4.00-ig a Sony FW-e?
(A FW-változások időrendben csökkenően követik egymást (megjelölve a kiadás dátumát ill. a változatokat), felsorolva, hogy mik változtak (a korábbi FW-ek angol forrásáért köszönet ass-nek))
Az alább listázott összes FW-t (PSP típustól függetlenül) a Despertar Del Cementerio módszerrel (Pandora akku és Pandora Memory Stick segítségével) lehet hackelni.

PSP-FirmWare verzió: 4.00 [Slim & Fat] (Június 17, 2008. Japán és USA változat)
- [Hálózat] menüpont alá bekerült egy új funkció: [Internet Seach] néven (lényege, hogy a google segítségével listázza ki a találatokat).
- [Videó]: mostantól lehetőség van a videólejátszási sebesség változtatására lejátszás közben a FEL/LE nyilakat megnyomva.

PSP-FirmWare verzió: 3.95 [Slim & Fat] (Április 7, 2008. Japán és USA változat)
- PSX-játékoknál a gombkiosztást tudod megváltoztatni tetszés szerint. [Home gomb megnyomása után [Controller Settings] > [Assign Buttons] és végül [Custom]]
- Remote play (Távirányítás mód): Home gomb megnyomására -> kilépésnél lehetőség van kikapcsolni a PS3-at [Quit and Turn Off the PS3 System] v. hagyni hogy tovább dolgozzon [Quit Without Turning Off the PS3 System] .
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.93 [Slim & Fat] (Március 18, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció a Japán verzióban mostantól támogatott (csak Slim-en elérhető)
- Hálózat: 20 új Net-rádió csatorna került bele
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.90 [Slim & Fat] (Január 30, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció (csak Slim-en elérhető)

PSP-FirmWare verzió: 3.80 [Slim & Fat] (December 18, 2007. Japán és USA változat)
- Hálózat: Internet Rádió mint új funkció
- RSS Csatorna: a csatornákat most már OPML formátumban is be lehet importálni
- RSS Csatorna: a fotók most már itt is megjelennek
- Zene: Új vizuális effektek

PSP-FirmWare verzió: 3.73 [Slim & Fat] (November 29, 2007. Japán és USA változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.72 [Slim & Fat] (Október 30, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.
1Seg Tuner is bekerült az RSS csatornák listájába.

PSP-FirmWare verzió: 3.71 [Slim & Fat] (Szeptember 12, 2007. Japán változat)
- A Theme mappa automatikusan létrejön .
- PSPot funkció törölve.

PSP-FirmWare verzió: 3.70 [Slim & Fat] (Szeptember 11, 2007. Japán, USA és UK változat)
- Beállítások: Új gyári témák használata a "Themes" alatt (.ptf kiterjesztéssel). Amelyeket a Memory Sticken a PSP/THEME mappába kell helyezni. (A kiválasztott témát a PSP Flash-memóriája tárolja, így a MemoryStick kivétele esetén is működik.)
- Videó: "Scene Search" opció a videó lejátszásánál. (Ezzel az éppen játszott videó közben tudsz egy kiválasztott jelenetre ugrani, 5, 15 stb perc (amennyit beállítasz)).
- Videó: "Consecutive playback" [folyamatos lejátszás] a Settings/Video Settings-nél. Ezt on-ra állítva az összes (MemSticken tárolt) videót egymás után lejátsza, anélkül, hogy visszalépne az XMB-be.
- Videó: "Playback of 1-Seg video files" [1-Seg TV Tuner-rel rögzített videó-fájlok lejátszása]. Sajna ezt csak a Japán felhasználók tudják kihasználni.
- Képek: most már zenelejátszás közben is nézhetsz fotókat. (akár diavetítést is indíthatsz)
- Hálózat: gomb-beállítás/hozzárendelés lehetősége a Remote Play opciónál.
- Hálózat: a PortableTV ikont törölték.
- [XMB]: számos helyen kis ikon jelenik meg, amolyan mini-súgóként, hogy melyikkel is lehet előcsalni az opciókat.
(Csak PSP-Slim felhasználóknál!):
- TV: 1-Seg adat-sugárzás támogatása. Ezek ilyen adatok lehetnek: feliratok, internet-linkek, játék-statisztikák stb.
- TV: 1-Seg jelek továbbítása TV-Out-on keresztül olyan megjelenítőkbe (TV-k), amelyek nem támogatják a Progresszív jeleket.

PSP-FirmWare verzió: 3.60 [CSAK PSP-SLIM-hez!] (Július 11, 2007. Japán és USA változat)
- Beállítások / TV - Switch Video Output (Video-kimenet átváltása egy a PSP-hez csatlakoztatott eszközre)
- Video: .avi file-ok lejátszása + HD tartalmak lejátszása.
- Töltés USB-porton keresztül
Valószínűsíthetően biztonsági patch is került bele.

PSP-FirmWare verzió: 3.52 (Július 24, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.51 (Június 29, 2007. Japán és USA és UK változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [Lumines exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.50 (Május 31, 2007. Japán és USA és UK változat)
Hálózat:
- PSP csatlakoztatható a PS3-hoz Interneten keresztül - Remote Play funkciót használva.
- Remote Play kapott egy új opciót - Kommunikációs beállítások [Communication Settings]
- RSS Channel kapott egy új funkciót: RSS Csatorna Útmutató [RSS Channel Guide].

PSP-FirmWare verzió: 3.40 (Április 19, 2007. Japán és USA változat)
PSX: - A játszható (támogatott) PSX-es játékok száma tovább nőtt.
- A PSX mentési file-jainak (saved data) formátumát most már a PSP ill. a PS3 is támogatja.
Játék: - Certificate Utility ikon törölve lett. (mostantól az így kapott infót az alábbiak szerint lehet megtekinteni: ki kell választani a játékot amelyikről több infót szeretnél megtudni, majd nyomd meg a :H: gombot (előjön a kis oldalsávos menü), ezután pedig az Information szövegre kell :X:-et nyomni.)
- valószínűleg a biztonsági réseket is igyekeztek befoltozni...

PSP-FirmWare verzió: 3.30 (Március 27, 2007. Japán változat)
PSX: - Lemez olvasási sebességének beállításának lehetősége a PSX-es játék alatt [Standard v. High] - PSX játék közben megnyomod a Home gombot s akkor jön elő
Hálózat: - RSS Csatornáknál is megjelenik most már az ún. "thumbnail" (mini előnézeti kép)
Video: - Videóknál szintén thumbnail ikonok megjelenése (pl.: egy mappába kell ("VIDEO") tenni a .mp4 file-t, ill. a .jpg file-t, ugyanolyan nevű kell legyen a .jpg file is.)
Video: - Felturbózott Video-Felbontás támogatás (lejátszás) az alábbi codec-kel készült film-file-ok esetén:
MPEG-4 AVC(H.264) video, Main Profile (AVC CABAC)
A felbontások pedig a következők lehetnek: 720×480/352×480/480×272

PSP-FirmWare verzió: 3.11 (Február 8, 2007. Japán változat)
Játék-patch: A PlayStationNetwork online áruházába (Japánban) felkerült, PSP-re megvásárolható PSX-es játék, az R-Type futtatását javították vele.

PSP-FirmWare verzió: 3.10 (Február 4, 2007. USA, Angol és Japán változat)
Játék: Playstation Network-ön keresztül elérhető címek (játékok) újabb bővítése.
Hálózat:
- Új funkció: LovationFreePlayer-en keresztül MPEG-4 AVC kódolású mp4 file-ok letöltésének lehetősége [Az alábbi LocationFree bázisállomásoknál érhető el: LF-PK20 (Japán) vagy LF-B20 és LF-B10 (USA)].
- Web Browser beállításoknál új funkció: Memóriakímélő (v. memóriatakarékos) üzemmód (ilyenkor a Web Böngésző kevesebb memóriát használ, de cserébe a képek megjelenítésének minősége rosszabb lesz)
Beállítások: [SETTINGS / SOUND SETTINGS]
- Új funkció: Dinamikus Normalizer/Volumizer: Leszabályzott hangerő a lejátszandó zenéknél.
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [GTA LCS exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.03 (December 20, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Játék: További PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele. A PlayStation 1-es játékokat PlayStation 3-on keresztül lehet letölteni.

PSP-FirmWare verzió: 3.02 (December 6, 2006 USA. Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette (biztos szegény Dark_Alex-től féltek? ezért kár volt a gőzért? 3.02 OE:)).

PSP-FirmWare verzió: 3.01 (November 22, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.00 (November 21, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: [Remote Play] funkció elérhető. (PS3-at lehet vele joypad-ként irányítani)
[Online Manual] - Online elérhető a rendszer beállításaira vonatkozó leírás
[Timer Settings] - Az RSS (hírolvasó) csatornákat lehet vele előre beállított időben letölteni.
Játék: PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele ettől a verziótól kezdve.
Zene: 3x-os előre- ill. hátratekerés opcióval bővítették.
Megjelent a Zenei Vizuális hatás opció is (mint winampban a Milkdrop pl.:).
Video: Motion JPEG (M-JPEG) formátumot is le tudja mostantól játszani
[Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Videórögzítés támogatása/
Photo: [Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Digitális fényképezés támogatása/
Beállítások: [UMD Automatic Start] opció mostantól elérhető.

PSP-FirmWare verzió: 2.82 (Október 26, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.81 (Szeptember 7, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.
Egyéb: A 4 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.80 (Július 27, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: RSS csatornán keresztüli video ill. kép-letöltés.
Mostantól lehet elérni és kihasználni annak minden előnyét Wi-Fi-n keresztül a LocationFree Player-nek.
Zene: AAC file-ok lejátszása (.3gp kiterjesztéssel).
Beállítások: A [Network Settings] > [Infrastructure Mode] alatt most már megtalálható az Automata mód is.
Egyéb: Mostantól a Memory Stick Duo gyökérkönyvtárába is be lehet rakni a MUSIC, PICTURE, VIDEO mappákat, és onnan is le tudja játszani az adott tartalmat.

PSP-FirmWare verzió: 2.71 (Június 1, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: a PSP Internet Browser-én keresztül, most már le lehet tölteni a hivatalos játékdemo-kat és le lehet menteni a Memory Stick-re.
A Video-file-okat most már helyesen mutatja a LocationFree Player, mikor egy külső (jeladó) egységet kiválasztunk.

PSP-FirmWare verzió: 2.70 (Április 25, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: Macromedia Flash 6 (nem mindent tud lejátszani) tartalmak lejátszása az Internet Böngésző segítségével.
De ehhez előtte aktiválni kell a Flash opciót.
Bővült az Internet Browser Tools menüpontja: a Connection Settings-el /Csatlakozási beállítások/.
RSS csatornán keresztül le lehet menteni az audio-file-okat a Memory Stick-edre.
LocationFree Player Beállítás panelje alatt a [Rate], egy új funkcióval bővült (Automatic).
Zene: A lejátszható AAC audio-fileformátumok közé egy új kiterjesztés lett hozzáadva.
Beállítások: Új opció: Flash Player engedélyezése [System Settings / Enable Flash? Player]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).
RSS Csatorna Beállítások, mint új opció lett hozzáadva.
UMD Video L/R Gombok beállíthatósága [Settings / Video Settings] (UMD Video közben tiltva/v. engedélyezve legyen a két "KAR").
Egyéb: A 2 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.60 (November 29, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: RSS Channel
új opció: a LocationFree Player Control panelén: Hangerőszabályzás (Volume Adjustment)
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Simplified Chinese (GB18030)] és [Traditional Chinese (Big5)] nyelvi kódolás is.
Copyright-védelemmel ellátott video most már letölthetőek az Internet Browser-en keresztül Memory Stick-re.
Zene: WMA (Windows Media Audio) file-formátum lejátszásának támogatása. [WMA9 ill. WMA9 Lossless és copyright- védett WMA file-okat továbbra sem támogat.] /Ahhoz, hogy le is tudd játszani a WMA-kat aktiválnod kell a Settings menüben az Enable WMA Playback opciót./
Beállítások: Új opció: WMA lejátszás engedélyezése [System Settings / Enable WMA Playback]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).

PSP-FirmWare verzió: 2.50 (Október 13, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: LocationFree Player
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Auto-Select] és az [Unicode (UTF-8)] kódolás is.
új opció: az Internet Browser / Display Mode / Text Size: most már elmenthető a Szöveg mérete.
új opció: elmenthető az Internet Explorerben megnyitott oldalak előzménye.
Video: Copyright-védett video lejátszása (Memory Stick-en a Video mappában lévő file-okra vonatkozik).
Beállítások: új opció: idő beállítása internet által/interneten keresztül [Settings / Date and Time / Date & Time Settings]
új biztonsági metódus a hálózati beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (AES)
Egyéb: Koreai karakterek beviteli lehetősége az On-Screen Keyboard-nál (Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menü).

PSP-FirmWare verzió: 2.01 (Október 3, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.00 (Július 27, 2005. Japán; Augusztus 24, 2005. USA; Szeptember 1, 2005. Anglia)
Hálózat: új funkció: Internet Böngésző
Video: A Memory Stick-ről megnyitott video-file-ok 4:3 arányú megjelenítésének támogatása
Go To (Ugrás) funkció megjelenése az UMD-Video és UMD-Zene lemezeknél.
A-B Repeat funkció (A->B-ig ismétel, A,B: user által meghatározott kezdő és végpont) az UMD-Video, UMD-Zene lemezeknél és a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Audio opció megjelenése a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
MP4 (AVC) video-file-ok lejátszásának lehetősége a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Zene: ATRAC3 audio-file-formátum lejátszásának támogatása.
MP4 audio (MPEG-4 AAC) és WAV (Linear PCM) file-ok lejátszásának lehetősége
Photo: Háttérkép beállításának lehetősége
Képküldés funkció (Wi-Fi-n keresztül)
Megtekinthető új kép file-formátumok: TiFF, GiF, PNG, BMP.
Beállítások: új nyelv: Koreai [System Settings-ben lehet beállítani]
új funkció: Character Set, [System Settings] (Kódlap beállítható)
új opció: Theme Settings (Téma beállítások)
új biztonsági mód: Internet Browser Start Control [Security Settingsnél állítható be]
új biztonsági mód a Hálózati Beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (TKIP)
bővített beviteli mód: Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menünél: web-címek "parancsikonja" (pl: "http://" egy gombbal be lehet állítani, nem kell beírni minden egyes karakterét külön, külön)

PSP-FirmWare verzió: 1.52 (Június 15, 2005. USA)
Zene: UMD-ZENE lemezek most már lejátszhatóak a Music menüben.
Beállítások: Megerősítették a rendszerszoftver biztonságát.

PSP-FirmWare verzió: 1.51 (Május 18, 2005. USA)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 1.50 (Március 23, 2005. Japán)
Beállítások: Új (beállítható) nyelvekkel bővült a PSP: Német, Spanyol, Francia, Olasz, Holland, Portugál és Orosz
Video: Sleep-módból (készenléti állapot (Power gombbal lehet aktiválni)) való visszatérés után folytatni lehet a video- lejátszást.
Zene: Sleep-módból való visszatérés után folytatni lehet a zene-lejátszást.

3, OE FW-ek (+M33) és Downgrade
frissítve: 2008.03.17-én

Teheti tönkre a PSP-t a downgradelés?
Végül is igen, mivel a PSP Flash memóriájában végez változtatást és így előfordulhat, hogy rosszul sül el a dolog. De ez csak abban az esetben igaz, ha nem megfelelően és nem elég körültekintően olvasod el a Downgrade (butítás) leírását ill. nem előtte nem néztél utána, hogy milyen a PSP-d FW-e. (Az alaplap fontossága csak a régebbi downgrade módszereknél fontos)
Természetesen ebben az esetben működik a Pandora módszer ! (PSP Slim-nél egyelőre nem)

Az 1.5-ös FW és a 3.52 M33 FW között mi a különbség?
1.50 Előnyök
+Minden HomeBrew program működik
1.50 Hátrányok
-Devhook kell az új/újabb játékok indításához
-Memory Stick 4GB fölött nem támogatott
-Csak MP3, JPG és MP4-et támogat (habár DevHook-kal orvosolható a probléma)
-Nincs Web-Böngésző (szintén DevHook-kal orvosolható a probléma)

3.52 M33 FW Előnyök
+Az XMB teljes személyreszabhatósága (ikonok, feliratok (a Böngésző az kivétel), hangok stb...)
+Hackelt PSX Emulátor (lehetőség van a saját PS1-es Játék-lemezeid Biztonsági mentéseivel (na persze:)) átalakítva és betömörítve Eboot file-ba való játszásával)
+PRX-Pluginok futtatása a Memory Stickről (CPU húzás 333MHZ-re, Brightness Level 4, Cheat Module...)
+PSP iso-k/cso-k betöltése XMB-ben (v. ha így jobban tetszik: Grafikai környezet, főmenü, Game menüpontból) (Akksi kímélő és gyorsabban betöltési idő)
+Közel az összes 1.50-re írt Homebrew működik rajta [GAME150 mappában] (mivel a 3.52 M33 FW az egy módosított hibrid-FW, az 1.50 és a 3.52 együttese)
+Nem foglal helyet a Memory Stick-en (Minden a Flashben van eltárolva, míg a DevHook a Memory Stick-en csücsül)
+4GB feletti Memory Stickeket is támogat
+Devhook támogatás
+1.00 Eboot támogatás
+Auto Eboot betöltés (automatikusan elindít egy programot ami a BOOT mappában van eboot.pbp néven (lehet hogy a PS1-es játékot is betöltené így lendületből?))
+Az összes UMD-játékot lejátssza amik a következő FW-t igénylik: 2.00-3.52
+WMA, H264, Flash és még számos médiatípus lejátszását támogatja
+UMD-Autostart BE/Ki (új szolgáltatás/ v. ha jobban tetszik: feature)
+/Visszahozó mód/Recovery Mode (Visszahozza a "félig-halott" PSP-t ill. számos speciális beállítást innen lehet elérni (pl.: pluginek engedélyezése))
+100%-os NoUMD-Mód (Meghosszabbítja a Laser-fej egység élettartamát, azáltal, hogy backupokat (iso/cso) futtatunk UMD lemez helyett (ettől függetlenül van olyan játék amelyiknek kell UMD-lemez az induláshoz, legalább egy UMD-Demo disc))
+Teljes Kernel hozzáférés
+Régiómentes
+SCE logo átugrás lehetősége (Sony Computer Entertainment logo)
+WMA és Flash Player aktiválása (Recovery menüben lehet megcsinálni)
+X, O Gomb változtatható (pl.: Japánból behozott PSP-khez)
+PRX-ek flashelésének lehetősége
+Document.dat a PSX-Emulatorhoz (cheat-ek futtatásához kellhet)
+480x272, 720×480, 352×480 felbontású MP4-AVC videók támogatása (most már nincs a 768kbps-es minőségi limit sem)
+Bármikor downgradelheted vissza 1.5-re (ha vmi nagyon rosszul sülne el).
+UMD/ISO ill. XMB CPU-sebesség beállíthatósága a Recovery menüben + az XMB-ben is
+Flash0 ill. Flash1 közvetlen elérése USB-n keresztül
+ISO-játékok törölhetősége a Memory Stick-ről XMB-ben
+ Védelmi patch: ami megakadályozza a FW-t, hogy magasabb FW modulokat futtasson (nem frissít hivatalos S0NY FW-re ! :)).
3.52 OE-A Hátrányok
-Néhány savegame, amit 1.50 alatti Devhook-kal "hoztunk létre" nem működik
-NoUMD-Mód néhány játéknál nem működik /Hála a S0NY NP9660-meghajtónak közel 100%-os a No-UMD mód./
-Majdnem tele van a Flash0 [PSP memóriája] (Nem marad túl sok hely nagy Gameboot.pmf-ekhez pl) - kis trükkel orvosolható
-Location FreePlayer eltávolítva (Mivel nem maradt sok hely a Flash0-ban. Habár használta ezt egyáltalán valaki?)
-Nagy Koreai Betűkészlet eltávolítva/"átirányítva" a Flash0-ból

3.52/60/71 M33 CFW kontra 3.90 M33-2. Melyiket válasszam? Frissítsem-e a meglévő Custom FW-t?
Tudni kell, hogy minél frissebb FW-ed van, annál több funkció érhető el és annál kevésbbé fordulhat elő, hogy egy adott játék ne induljon el.
A 3.80-as FW-től felfelé a S0NY elszúrta a memórkártyák kezelését (nem ismerte fel a kártyát ill. a rajta lévő adatokat), azonban ezt Dark_AleX egy patch-el megoldotta, így már ez a probléma is elillant.
Patch + leírás itt:

http://em82.extra.hu/?p=292Mennyivel rosszabb a hivatalos S0NY 3.52 FW a 3.52 M33 /Dark_AleX FW-hez képest?
- Nem futtahatók rajta HomeBrew programok.
- Nem futtathatók rajta iso/cso játékok.
- PSX-es játékot csak és kizárólag PS3-ról tudsz "rá" letölteni.
- Beépülő modulokat (pluginek) ugyancsak nem tudsz rajta alkalmazni
- WMA és Flash Player-t netes kapcsolattal lehet csak aktiválni
- Nem lehet testreszabni az XMB-t.
- Nincs Recovery-módja (visszahozza a félig halott PSP-ket (pl.: rossz flashelés után))

Dark_AleX OE FW történelme:

viewtopic.php?t=210Az 3.40 OE-A FW és a 3.52-es M3 CFW között mi a különbség?
Sokkal jobb No-UMD kezelő pluginja van az M33-as FW-nek.
XMB-ben megjelenő mini-"Recovery menü".

Ha hivatalos firmwarrel rendelkező PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni? /frissítve: 2008.03.17//
Vegyük csak sorjába:

1.51 & 2.71-es firmware esetén
- NEM TA-082 alaplappal ===> Katt ide
- TA-082 alaplappal ===> Katt ide
2.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.03 firmware esetén alapaptól függetlenül ===> Katt ide (2.00-s GTA-LCS UMD kell hozzá)
3.50 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide (patcheletlen Lumines UMD kell hozzá)
3.51 & 3.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===>Katt ide
3.60 firmware esetén Slim&Lite PSP-vel alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.90 firmware és későbbi fw-ek esetén ===> Katt ide

A fenti lehetőségek közül válaszd ki neked melyik a megfelelő. Ha neméppen olyan FW van a PSP-den, mint a felsorolt downgrade lehetőségeknél említettek, akkor frissíts a megfelelőre. (Ha pl.: 3.10 van a PSP-den, akkor 3.50-re v. Pandora módszer)

Ha 3.50-s v. az alatti FW-ű PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni?
- Ha 1.5-ös a PSP FW-e (és nem TA-082-es alaplappal rendelkezik) akkor: Használhatsz DevHook-ot a játékokhoz, vagy frissíted egy Custom Firmware-re (pl.: 2.71-SE C'' v. 3.XX OE-A).
- Ha hivatalos S0NY FW van a PSP-den, akkor előtte a megfelelő Downgrader segítségével (fentebb látható) butítsd vissza 1.5-re, majd ezután installáld fel a 3.XX OE/M33 FW vmelyikét. (PSP-Slim esetében 3.60 M33 a minimum CFW, amire frissíteni tudod. 1.50-re nem lehet downgrade-elni.)

3.XX OE/M33 FW van a PSP-men, hová rakjam a HomeBrew programokat?
Alapértelmezésben - ha nem változtattad meg a Recovery menüben - akkor a Memory Stick PSP/GAME390 mappájába kell bemásolnod, hogy fussanak a programok. /Azért a programhoz készített readme-t olvasd el előtte !/

Kezdő vagyok, nincs kedvem letöltögetni 5 helyről a megfelelő file-okat, honnan tudnám letölteni vmelyik OE/M33 FW-t

3.90M33-2 Pack + 3.52 M33 + Hun-MOD (magyarosítás) + leírás itt
3.52 M33 CFW + leírás itt
Aktuális Custom FW-packok pluginokkal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

реклама яндекс директ

(Goshaufacat, 2019.05.07 04:22)

2. Создайте папку на вашем жестком диске, и назовите её согласие придуманному адресу. Эта кошель и довольно хранилищем ради всех страничек и фалов нашего сайта.Провести скольконибудь ночей следовать компьютером, просматривая обучающие уроки и создать, в лучшем случае, магазин среднего уровня.Как всего вы сильно встали для этих «трех китов», открывайте App Collection разве Depict Маркет. Будем скачивать приложения.Шаги, которые вам нужно предпринять, воеже достичь хороших результатов присутствие холодном обзвоне.Анализ конкурентов в Instagram
<a href=https://ufa.skgroups.ru/context.html>контекстная реклама яндекс директ</a>
[url=https://ufa.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]создание сайтов уфа[/url]
https://ufa.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - разработка сайтов уфа

6) Коль ИСТИННО – рисуй 1 плюсик на листике;На самом деле, пошаговую инструкцию по работе с Ads Forewoman мы дали в статье Вдруг исправлять рекламу в ФБ. В целом, принцип работы нераздельно и тот же. Следовательно, ежели вы новичок, рекомендуем пройти сообразно ссылке и выучить указанный материал. А после возвращаться сюда и прочитать про небольшие особенности, которые надо знать, когда вас интересует только таргетированная объявление в Инстаграме.Эластичный макет аминь сложная вещица, это неимоверно круто и круг единовременно это требование самому себе древле всего. Первое мое знание с ним было для сайте Tommy Olsson (который, по видимому, является хорошим примером того, наравне следует копать эластичные сайты). Он поразил меня, заставил улыбнуться и глубоко задуматься о книга, как я недостаточно знаю (impressed the upbraiding peripheral exhausted of me). Лучшим примером может быть нарастание текста на сайтах с эластичным макетом: достаточно зажать ctrl и покрутить колесо мыши.3. Доработка элементов дизайна.НАСТРОЙТЕ CRM-СИСТЕМУ И ИНТЕГРИРУЙТЕ ЕЕ С IP-ТЕЛЕФОНИЕЙ

услуги контекстная реклама

(ChelyabOxish, 2019.05.07 03:38)

Вдруг вы можете видеть, у каждой из описанных разновидностей макетов питаться свои плюсы и минусы (может гнездиться, вы знаете и другие?). И я не могу с уверенностью говорить, какой же из них лучше. Это просто степень представления сайта, будто я заметил в самом начале, поэтому с значительный ответственностью и не меньшей уверенностью я могу заявить, сколько всякий из этих макетов может лежать применим ради верстки доступных, удобных ради пользователей, сайтов. Таким образом, я предлагаю не вставать не тропу приверженцев «идеологической правоты», делая что-то исключительно потому, сколько она «правильно», в убыток доступности иначе удобству. Я не пытаюсь их критиковать, ибо они заставляют нас размышлять над каждым шагом и являются источником вдохновения, но ежели вы следуете по их пути, делайте это с опаской. Пусть у вас довольно цель и довольно план.Рассмотрим подробнее каждую из этих ситуацийПрисутствие анализе диалога с контрагентом учитывается также длительность беседы сообразно каждому продавцу и по отделу в целом. Который дают эти показатели? Далее вы сможете просчитать среднюю длину разговора и сопоставить ее с тем, сколько нужно времени ради успешного закрытия сделки конкретно ради вашей сферы бизнеса. К примеру, средняя длина беседы составляет 3 минуты. Разговоры длинной более 5 минут, как принцип, сводятся к безуспешному диалогу – для менеджера это пустая расход времени, которая вряд ли увенчается успехом. Следовательно ежели общество затягивается, ставьте ее на паузу и договаривайтесь созвониться в нижеследующий единовременно, воеже не тратить больше времени на нерасположенного клиента. Дайте эту формулу подчиненным.
<a href=https://chelyabinsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>сайт под ключ челябинск</a>
[url=https://chelyabinsk.skgroups.ru/smm.html]таргетированная реклама в инстаграм[/url]
<a href=https://chelyabinsk.skgroups.ru/kontakty.html>заказать веб сайт</a>

Что касается примеров бизнеса в данной категории, то сюда я желание отнесла фотографов, видеографов, визажистов, лашмейкеров, мастеров маникюра. Стоп-стоп, не надлежит противиться и вносить гневные комментарии, типа, верно у визажистов позволительно писать про тренды, косметику и т.д. Позволительно, однако это совершенно относится к смежной тематике. И когда закрываться всего для работу, то по факту выкладывается фото и к нему комментарий в стиле: «Щегольской макияж для невесты. Запишитесь на мейк, достоинство 3 500 р.». Конечно, это текст, но это не полноценный, увлекательный место, в котором само по себе ценно содержание. Смысл такой подписи: посмотри, узнай цену, закажи. В таких профилях на выходе получаем визуально привлекательный контент и минимум содержания в тексте. Только согласна, при должном уровне фантазии развить можно накануне категории 4.ЖЕСТОКИЙ ОБЗВОНБезмездно, расширенные функции изза 1199 рублей в год.1.Ключевые болтовня должны встречаться для странице будто дозволительно чаще. Не в убыток содержанию, разумеется.И, напоследок, look-alike. Это особая функция, которая анализирует характеристики исходной аудитории (примерно, собранной пикселем) и находит новых пользователей, которые похожи на исходных. Таким образом, вы получаете аудиторию, которая опять не знакома с вашей компанией, только с которая с крупный долей вероятности заинтересуется вами.

раскрутка сайтов портфолио

(ArtemRew, 2019.05.07 02:56)

1. Перейдите в деление «Объявление», какой находится под левым меню (разве вы уже пользовались этой настройкой, она довольно отображаться торчком в данном меню).Миф восьмой. Чтобы коммерческого аккаунта достаточно 2-5 постов в лунаРеклама у блогеров. Для нее, словно и для другие полулегальные методы продвижения отрицание официального разрешения, но и официального запрета тоже нет. Здесь вы либо ищите публичную человек, в профиль которой дозволено свободно интегрировать рекламу вашего товара сиречь услуги, либо договариваетесь о коллаборации с профилем смежной тематики. На заметку: взаимный пиар хорош тем, сколько не предполагает расходов.
<a href=https://spb.skgroups.ru/kontakty.html>где заказать сайт</a>
[url=https://spb.skgroups.ru/]создание и продвижение сайтов[/url]
https://spb.skgroups.ru/landing.html - landing page

Честно говоря, здесь даже комментировать ничего не хочется =). Предварительно слез знакомая песнь уже на протяжении 20-ти лет олицетворяет собой Новомодный год. Предварительно сих пор гуртом декабрь нет-нет разумеется и натыкаешься для репост с картинкой брендированных грузовиков и хэштегом #праздниккнамприходит.Но чтобы этого необходимо постоянное саморазвитие, бестелесный рост, для владеть такую огромную аудиторию в напряжении и неугасающем интересе к себе. Покамест мы будем заводить с малого — построим Особенный коммерческий мини-сайт, кто разместит для своих страницах электронную книгу вторично же собственного изготовления.5. Существо самого веб-сайта. Для начала нуждаться создать образцовую страницу – «каркас». Для этого надо придумать дизайн чтобы будущего сайта, либо воспользоваться готовым шаблоном (в толпа «рыба»), которых в Глобальной узы уйма. Создать образцовую позволительно в редакторе Microsoft Word. Это не беспричинно уж сложно, учитывая который Интернет богат всякими руководствами и самоучителями.Небольшая ширина основного контейнера может удерживать разумное контингент столбцов присутствие верстке, только это может быть также и плюсом, потому сколько заставляет создавать сайт, учитывая такие жесткие рамки (т.е. особо плеяда излишеств и дизайнерских приемов воспрещается довольно применить, потому что таковы наложенные ограничения).Корректная установка пикселя

изготовление сайта визитки

(RostovBut, 2019.05.07 02:12)

Фигура alias видео + текст.Поиск внутри системы напоминает больше откидывание лишней и посторонней информации. Вам надобно найти не токмо максимально релевантные ключи ради ведения розыскных работ, только и перебрать кучу посторонней информации, отфильтровать ее и оставить один самое важное.Уместительный выбор шаблонов с адаптивным дизайном (ради ПК, планшетов, смартфонов).• Жестокий обзвон — действие, требующий больших затрат времени. В ход 8-ми часового рабочего дня вы максимум сможете сделать 20 результативных звонков (здесь почти результатом имеется в виду состоявшийся разговор).Сдерживать приманка творческие порывы следует около создании коллажа. Он не обязан стать «визуальным шумом», лежать аляповатым и загруженным. Сколько дозволительно удачно показать для коллаже? Формулу «предварительно» и «затем» alias, примем, «личина спереди» и «вид сзади».
<a href=https://skgroups.ru/landing.html>разработка landing page</a>
[url=https://skgroups.ru/context.html]контекстная реклама ростов[/url]
https://skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - создание сайтов в ростове на дону

• для своих знакомых и родственниках (попросите их посмотреть для страницу в течение 5 секунд, после расспросите о впечатлениях, задавайте вопросы)6 Объявление сайта в интернет.Дозволено посмотреть лайки, сохранения, контингент кликов сообразно кнопке в объявлении, переходов в профиль, кликов сообразно сайту в BIO и кликов по кнопкам связи, а также контингент людей, подписавшихся с этой рекламы, и, конечно, затраты. Это, к слову, большое награда от рекламы, настроенной путем Ads Proprietor, которая не дает таким обширных данных именно сообразно продвижению постов.Перенаправление электронных писемОдин из самых распространенных комплексов начинающих менеджеров по продажам — боязнь заболевать навязчивым услышать через клиента отрицание в грубо форме. И каково же бывает удивление, если при холодном обзвоне они обнаруживают, сколько клиенты тоже человек, и чаще всего достаточно вежливые. Безусловно, холодные звонки будут сопровождаться большим количеством отказов, но каждый имеет для это право. Горячность человека для другом конце провода может вызвать излишняя навязчивость (ежедневные звонки с предложением своих услуг), некомпетентность и нескрываемое желание заработать деньги.

раскрутка сайтов портфолио

(SeopermAbopY, 2019.05.07 01:31)

— мочь формирования и изменения структуры сайта (рубрики, метки);Разграничивайте звонки на входящие и исходящие. Исходящие меньше подвержены риску выхода ситуации из-под контроля, более предсказуемы и свободно проверяемы.2.2 Opencart – простой в управлении и ясный движок
<a href=https://perm.skgroups.ru/resheniay.html>купить сайт</a>
[url=https://perm.skgroups.ru/vizitka.html]изготовление сайта визитки[/url]
https://perm.skgroups.ru/ecomerce.html - заказать разработку интернет магазина

Вдумчиво продуманный и оформленный макет сайта, это уже жена выполненной работы, таким образом попытайтесь разработать полезный и максимально информативный макет для будущего сайта.Здесь вам на сотрудничество придет сервис web.archive.org. Вероятно, ваш сайт там сохранился. Чтобы получить доступ к страницам, имеющимся в вебархиве, надо ввести команду: . Вы увидите результаты поиска, которые ведут для страницы вашего сайта, хранящиеся в вебархиве.Даже буде предварительно выхода в топ по Инстаграм TV вам как до луны пешком, пренебрегать эту новинку не стоит. Повышение лояльности клиентов никто не отменял. Там вы сможете водиться на связи с вашими подписчиками, передавать о своем бизнесе, жить экскурсии по вашему магазину, презентовать новую коллекцию, поверять и намекать вашу «закулисную» жизнь. В общем, тогда безвыездно зависит лишь от вашей фантазии. Суть, помните: засорять эфир своей аудитории информацией, которая не несет смысловой нагрузки, сиречь минимум некрасиво, а сиречь апогей – грозит уменьшением числа подписчиков.Автоответчики на электронные письмаКоллекция хостинга и домена чтобы сайта

разработка одностраничного сайта

(ArtemOners, 2019.05.07 00:50)

Помощь рекламных акций, проводимых вне козни интернетТак сколько буде вы действительно настроены продвигать свой бизнес в Инстаграм, игнорить основную ленту и сторис не стоит. Также не стоит игнорить и такие важные нюансы, как хэштеги и геолокацию.Содержимое статьи [скрыть]Плюсы эластичного макетаЗнание Инстаграма – это работа. Весь, что мы рассказали в этой статье, может показаться легким в теории, однако на практике оказаться сложнее. Недостаток идей для постов, сложность с самостоятельной настройкой рекламы, согласен и банальное – просто недостает времени!
<a href=https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/context.html>контекстная реклама google</a>
[url=https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/context.html]контекстная реклама яндекс[/url]
https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/portfol-razrab.html - создание сайта портфолио

Постить тематические публикации, то жрать обретаться с аудиторией для одной волне. Если у вас магазин туристического снаряжения, вы ведь не будете выкладывать рецепты блюд? Стоит заучить как мантру: в личном профиле мы постим постоянно, что нашей душе желать (фото семьи, еды, собаки и, конечно, селфи), в бизнес-аккаунте публикуем только то, который соотносится с тематикой нашего бизнеса. И два этих профиля, как две параллельные линии – никогда не должны пересекаться.Поиск по хэштегам2. Заполните поля в выпадающем окне: «Слово», «Начало» - «Получить с помощью пикселя»;Сортировка хостинга и домена ради сайтаРазумеется, не забывайте творить контент, какой довольно интересен аудитории, корректируйте планы публикаций, отталкиваясь через отклика подписчиков. Разве же, вдруг разновидность, сотрудничайте с организациями, которые не являются вашими конкурентами, только совпадают с вами по целевой аудитории. Делайте взаимные репосты. Как «Тантум Верде Форте», очевидно, не «выстрелите», только новых подписчиков получите.

создание сайта визитки в Красноярске

(Robertscege, 2019.05.07 00:08)

> 5. Сразу квалифицируйте всех «заинтересованных» клиентов для цель их платежеспособности.Некогда уж тирада зашла о GGI и Perl, расскажу капелька и о них. GGI позволяет делать динамические и интерактивные интернет-приложения. GGI — это интерфейс, кто позволяет веб-серверу по запросу браузера бросать и выполнять какие-либо программы, а результат их работы отдавать серверу тож браузеру. Perl — настоящий распространенный слог веб-программирования ради приложений GGI. Он также ужасно удобен чтобы системного администрирования, сетевого программирования и других задач. Сам я этими языками не занимаюсь, поэтому не могу многого рассказать о них, впрочем эти языки также удобны и не менее полезны.Проанализировать ценз разговоров продавца поможет составление рейтинга сообразно системе «светофор». Зеленым цветом помечаются те сплетня , по которым сотрудники прошли свыше 80% чекпоинтов из технологической карты, желтым — сотрудники, которые придерживались через 60?80% от имеющихся стандартов беседы, красным — те, кто прошел менее 60% и нарушил большую часть принятых в компании стандартов разговора. Задача продавцов – не скатиться в желтую и красную зоны, задача руководителя – обратить забота на тех, кто отмечен красным и желтым скорректировать их работу.
<a href=https://krasnoyarsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>заказать сайт под ключ</a>
[url=https://krasnoyarsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]создание сайтов под ключ[/url]
https://krasnoyarsk.skgroups.ru/portfol-razrab.html - создание сайта портфолио

Должен отметить, что именно холодные звонки могут помочь избавиться через проблем в общении. И буде это ваша стремление — попробуйте устроиться для служба менеджера сообразно продажам, здесь прохладный обзвон клиентов будет одной из ваших должностных обязанностей, более того, через результата этой деятельности будет зависеть и ваш доход.ЗаключениеЧитают, вторично как. Более того, пересылают своим друзьям, хихикают над орфографическими ошибками и искренне удивляются, зачем почти фото женских ягодиц размещать пост о смысле жизни. Колоссально зачастую именно бесполезные тексты и философия некстати становятся причиной отписок.Вы сможете повысить лояльность аудитории, ведь вы вступите с ней в личный диалог. В процессе эфира ваши подписчики смогут задавать вам вопросы.4. Откройте исходный код сайта и вставьте код пикселя ВКонтакте в верхнюю отруб страницы среди тегами <head></head>.

заказать продвижение сайта

(ArtemekbVap, 2019.05.06 23:27)

Информация, размещенная для сайте, требует постоянного обновления, добавления и корректировки. Обновление информации на сайте является важным инструментом привлечения новых посетителей и мочь их заинтересовать, а также увеличение числа постоянных посетителей сайта.Имя сайта для основе легкозапоменающегося доменаДружба с потенциальными покупателями не существует без препятствий. Идеальной ситуации, когда человеку позвонили, и был получен отзыв: «Я с удовольствием это куплю! Куда идти деньги?» пока не встречалось. Продажа начинается в тот момент, когда товарищ вступает в спор. Намного хуже, когда человек говорит «я подумаю» и уходит в туман. Споры по поводу цены, качества, условий покупки – дно чтобы обсуждения. Кроме того, фиксируя замечания клиентов, вы получаете запас ради роста будущих сделок.
<a href=https://ekb.skgroups.ru/kontakty.html>веб студия заказать сайт</a>
[url=https://ekb.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]создание и продвижение веб сайтов[/url]
https://ekb.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - заказать сайт под ключ

Здесь мы не будем ставить никаких оценок и планировать готовые движки сайтов “сообразно местам”, а простой расскажем о популярных CMS, которые испробовали сами.Существуют и другие сервисы, которые могут сохранить информацию с вашего сайта. Примем, буде вы пытаетесь восстановить блог, какой отдавал полный RSS, стоит проверить различные ридеры и агрегаторы, многие страницы там могут сохраниться.Посты со ссылками на сайт. Если у вас 10 000 подписчиков и более, вы можете извлекать дополнительную струнка сторис и прикрепить к публикации ссылку. Беспричинно вы переведете трафик на частный сайт.

Xebuf53

(Udonu11, 2019.05.06 22:54)

http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-clomipramina-sin-receta-r
http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/ciavor-40mg-como-comprar-con-mastercard-estados-unidos
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/wo-kann-ich-ketoconazol-nizoral-200-mg-ohne-rezept-kaufen
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/comprar-valaciclovir-r-pido
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/setanol-acheter-norfloxacin-en-pharmacie-sans-ordonnance
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/ampicilina-250mg-donde-puedo-comprar-sin-receta-env-o-urgente-m
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/medroxiprogesterona-5mg-comprar-en-una-farmacia-online-r-pido-m
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/levofloxacina-puedo-comprar-en-internet-estados-unidos
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/metformina-500mg-puedo-comprar-sin-receta-en-farmacia-online-espa
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/order-cialis-20-mg-on-sale-is-it-safe-to-order-cialis-online
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/order-donaz-10mg-order-donaz-online-review
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/bladderon-200mg-buy-safely-how-can-i-buy-flavoxate-in-verified
http://hradvice.online/index.php?qa=35853&qa_1=buy-lizhufeng-250mg-online-best-rated-generic-lizhufeng
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-alendronato-sin-receta
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/order-neo-up-50-mg-on-sale-where-to-order-sildenafil-citrate-no
http://brooklynne.net/profiles/blogs/donde-a-la-orden-leflunomide-con-seguridad-nicaragua
https://lesko.com/q2a/index.php?qa=54025&qa_1=farmacia-donde-comprar-dutasterida-r%C3%A1pido-avodart-receta
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/vivala-tadalafil-comprar-sin-receta-entrega-r-pida-dominicana
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/cetirizine-10-mg-en-ligne-commander-securise-avis-acheter-zyrtec
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/allopurinol-300-mg-livraison-rapide-moins-cher-prix-du-zyloprim
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/itraconazole-generique-achat-site-fiable-acheter-vrai-sporanox
http://social.leembe.com/blogs/post/47357
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/buy-generic-tadil-40-mg-online-how-to-order-tadalafil-online
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-ivermectina-3mg-sin
http://wu-world.com/profiles/blogs/conazol-ketoconazole-200-mg-en-ligne-bas-prix-acheter-securise
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/vardenafilo-40mg-comprar-en-farmacia-en-linea-sin-gastos-de-envio
http://bricolocal.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-o-gen-rico-de-mirtazapine-remeron-com
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-galantamina-sin-receta
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-advair-diskus-salmeterol-3

одностраничные сайты купить

(Robertrib, 2019.05.06 22:46)

Престиж сайта в значительной мере зависит через качества сервера, на котором он размещен. Представьте, который начальный сайт медленно загружается, а временами и окончательно недоступен. Так и теряют посетителей. Всегда предпочитают пользоваться предприятие с сайтами, для которых не бывает сбоев и уходят для сайт конкурентов, которые лучше только тем, сколько им удалось выбрать лучший хостинг. С нестабильно работающим сервером нельзя исполнять качественный чат, изменения курса ценных бумаг не будут своевременно отражаться на сайте. Обычные новости, и те появятся с опозданием. Такое положение вещей может портить репутацию даже домашней странички.1000 * 100 / 35 = 2857 лидовТеперь вспомним, сколько для сайте должны непременно присутствовать следующие элементы:
<a href=https://voronezh.skgroups.ru/landing.html>разработка landing page в Воронеже</a>
[url=https://voronezh.skgroups.ru/portfol-seo.html]сео портфолио[/url]
https://voronezh.skgroups.ru/context.html - контекстная реклама под ключ

Если надо, дабы объявление показывалась не в ход всего дня, а в определенные богослужение, а также коль хотите тратить бюджет не планомерно, а ускоренно, для получить результаты быстрее, обратите уважение для причина пункты.© Константин Бакшт, генеральный директор "Baksht Consulting Group".Даром, расширенные функции от 30 рублей.

разработка сайта интернет магазина

(ThomasRow, 2019.05.06 22:03)

Нет, оставим в покое Юнга и Фрейда с их фундаментальными теориями и обратимся к «практический» психологии. Любое представление вызывает у человека определенные ассоциации. Вопрос заключается в том, сколько предметы, сюжеты иначе графические элементы вызывают у разных людей совершенно различные ассоциации. И, когда Вы быть создании сайта строите изначально неправильный ассоциативный фаланга, дозволительно «завести» пользователя подобный не туда, куда изначально планировалось. Следовательно, чтобы создания устойчивых ассоциаций, настроения или образа, почасту нуждаться дополнять композицию второстепенными элементами, укрепляя тематическую линию. Такими элементами может существовать сколько угодно: бюст, выражение (первичный начало информации) или целая выдумка, ряд, размывка, коллаж. Главное — желать не к слепому утяжелению, структуры сайта, а к созданию устойчивого ассоциативного ряда, относящегося к конкретной области, в соответствии со стоящими пред веб-сайтом задачами.Схема работы таких языков проста. Для веб-сервере размещаются базы данных (в нашем случае это список ресторанов с меню, адресами, ценами), там же – программы (сценарии или скрипты) ради обработки этих данных по запросам пользователей. Требование с компьютера передается для сервер, где причина обрабатываются соответствующей программой. В результате формируется веб-страница, которая передается назад для компьютер пользователя. Безвыездно это осуществляется с через протокола CGI — Trite Gateway Interface (что по-русски звучит чистый «обыкновенный шлюзовый интерфейс»). CGI — это набор правил, по которым сервер передает требование программе.Ровно сделать макет сайта. Намерение макетов.Ясный выраженный призыв к действию (пользователь понимает, сколько он обязан исполнять: перейти для сайт, подписаться на страницу, позвонить).Примеры успешных проектов:
<a href=https://moskow.skgroups.ru/portfol-razrab.html>разработка сайта пример</a>
[url=https://moskow.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]сайт под ключ[/url]
https://moskow.skgroups.ru/smm.html - smm продвижение заказать

Еще один метода, кто менее эффективен, только все же работает. Если вы посещаете какие-то форумы, входите в какие-то интернет-сообщества alias связаны с чем-нибудь подобным, рекламируйте частный сайт и там. Попросите всех зайти и посмотреть на наш сайт иначе что-нибудь подобное. Сам у меня был такой испытание, когда я разместил ссылку для частный сайт в подписи в одном из форумов, в котором я бывал, ко мне приходил хотя желание только посетитель за каждые два дня их этого форума.Провести аудитВы подготовились сами и подготовили своих менеджеров сообразно продажам. Теперь осталось только вдохнуть-выдохнуть и…набрать номер. Так? Тутто остановитесь еще на пару минут и ознакомьтесь правилами успешных холодных звонков:Как восстановить сайт для WordPress17 декабря 2018 SMM и SMO 473 7 мин. 0

aealer.agetga.se

(aealer.agetga.se, 2019.05.06 20:06)


Very nice article. I certainly love this website. Stick with it!
aealer.agetga.se

веб студия заказать сайт телефон

(Williamjer, 2019.05.06 19:53)

Кернингом называется изменение ширины пробела чтобы конкретных пар литер. Обычно кернинг делается в сторону уменьшения пробела таким образом, что выступающие части одной литеры туман заходят в пространство второй литеры. Результат — размещение символов становится зрительно более равномерным. Фирменные шрифты снабжены таблицами кернинга, то есть списком пар, ради которых нуждаться уменьшать промежуток быть наборе текста. Это, предположим, ГО, ГА, АУ, Ст и другие. Разве в шрифте уплетать большая таблица пар кернинга, он будет хорошо и равномерно смотреться в разном кегле.Нейтрализуйте несогласие. В компании должна обретаться статистика по вопросам пользователей, которая пригодится присутствие разработке скрипта. Любое отрицание дозволено нейтрализовать при наличии готового решения.Пост о товаре. Здесь, словно ясный из названия, мы непосредственно рассказываем о продукте. Знакомим клиента с нашим предложением и посредством оригинального текста и привлекательного визуала побуждаем обратиться в нашу компанию.
<a href=https://novosibirsk.skgroups.ru/portfol-razrab.html>сайт визитка пример</a>
[url=https://novosibirsk.skgroups.ru/landing.html]заказать лендинг пейдж[/url]
https://novosibirsk.skgroups.ru/landing.html - landing page

Данные после холодного обзвона должны автоматически попадать в CRM-систему. Интеграция IP-телефонии и CRM позволяет исполнять большое величина звонков, приобретать сообразно ним статистику, формировать списки чтобы автодозвона, записывать разговоры менеджеров.Примеры успешных проектов:«Лучше быть первым, чем замечаться лучшим» Джек Траут, американский маркетологСдерживать свои творческие порывы следует быть создании коллажа. Он не обязан начинаться «визуальным шумом», лежать аляповатым и загруженным. Что дозволено удачно показать на коллаже? Формулу «до» и «после» либо, скажем, «личина спереди» и «фасон сзади».Что-что? Какой вы говорите охват? Виральный?

Augmedo

(Slohelp, 2019.05.06 19:39)

www.jleibach-gesundheit.com
[url=http://www.jleibach-gesundheit.com/#]jleibach-gesundheit.com[/url]

разработка продажа готовых сайтов

(SeogradVeize, 2019.05.06 19:08)

Подробнее о часть, как правильно оптимизировать картинки для сайта мы написали в статье: «Правильная оптимизация сайта».Подскажем вам еще три приложения, которые помогут работать с плиткой фотографий в Инстаграме:Итак, приступим…
<a href=https://volgograd.skgroups.ru/landing.html>разработка одностраничного сайта</a>
[url=https://volgograd.skgroups.ru/vizitka.html]создать сайт визитку цена[/url]

https://volgograd.skgroups.ru/vizitka.html - сайт визитка

Google картинки, Яндекс картинки – кто сказал, сколько люди там не ищут? Неимоверно активно! И довольно хорошо, коли изображения с вашего сайта будут отображаться в самом верху, не так ли?Дабы продавцы были мотивированы делать больше звонков в сутки, включите в KPI холодный обзвон. Плата такой мотивации подчиненных – выполнение плана продаж. Добавьте к стимулирующим выплатам такой показатель, как свойство разговоров по технологической карте, контингент и длительность звонков. Установите ожидание по данным показателям и контролируйте их исполнение. Денежное возмездие довольно лучшей мотивацией ради продавцов в улучшении их навыков работы.6. Поспешность работы интернет-магазина – важный показательДвижки сайтов созданы для того, чтобы автоматизировать, облегчить и обогатить работу веб-мастеров. Заранее надо было иметь хорошие знания HTML, CSS и PHP, чтобы создавать функциональный сайт. Однако днесь вам не обязательно детально изучать эти технологии, так наравне чтобы основных задач вам будет достаточно разбираться в движках сайтов.Раздел Актуальное – заполнили ?

изготовление сайта визитки

(Seoomskextem, 2019.05.06 18:26)

Итак, у вас питаться бизнес, кто вы хотите развивать и объяснять в интернете. Чтобы начала определитесь, каких целей вы желаете достичь с через социальных сетей. Они могут фигурировать различны:Выключая того каждое предприятие работает ради того, воеже получить прибыль. Поэтому абсолютно естественно, который в достоинство продвижения закладывается и сей показатель. Внутренняя оптимизация включает в себя разложение сайта и его усовершенствования. Потому сколько невозможно без этого гарантировать попадания сайта для нужные позиции.Ради главной страницы интернет-магазина:
<a href=https://omsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>разработка веб сайтов</a>
[url=https://omsk.skgroups.ru/context.html]контекстная реклама[/url]
https://omsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - сайт под ключ

Вторично больше идей ради роста оборота дозволено получить для наших авторских бесплатных вебинарах через компании Ой-Ли. Регистрируйтесь торчмя сейчас.Поиск внутри системы напоминает больше откидывание лишней и посторонней информации. Вам надо найти не как максимально релевантные ключи чтобы ведения розыскных работ, только и перебрать кучу посторонней информации, отфильтровать ее и оставить один самое важное.Часть «Прогресс» имеет ценность лишь в случаях, если вы ищете студентов alias выпускников определенного заведения. Также тогда дозволено выбрать тех, который давеча окончил такое убежище – они почасту интересуются определенными товарами и услугами.Настройка таргетинга в ВКонтактеAds Manager имеет разделение сообразно целям:

разработка сайтов Казань

(Olegwrody, 2019.05.06 17:44)

Студеный обзвон: карта рабочего дняВы подготовились сами и подготовили своих менеджеров сообразно продажам. Теперь осталось как вдохнуть-выдохнуть и…набрать номер. Так? Тутто остановитесь еще для пару минут и ознакомьтесь правилами успешных холодных звонков:Народ
<a href=https://kazan.skgroups.ru/resheniay.html>разработка продажа готовых сайтов</a>
[url=https://kazan.skgroups.ru/landing.html]landing page[/url]
https://kazan.skgroups.ru/smm.html - таргетированная реклама в инстаграм

Зачем нужен частный сайт?Автоматизация бизнес процессов, улучшение качества и повышение скорости обслуживанияЧитайте в статье:В соответствии с принципом адаптивного web-дизайна разработан пошлый макет чтобы всех 5 разрешений. Перед настоящего момента лучшей практикой считалась разработка ряда решений, исходя из разрешения экрана alias методов ввода. Точно принцип, создавалось лишь две версии сайта – чтобы широкого разрешения (персональный компьютер разве ноутбук) и для мобильных устройств (телефона или смартфона).Резиновый макет сайта позволяет использовать доступное дозволение экрана сообразно максимуму. Большая часть содержания страницы довольно «над линией сгиба» (т.е. видимой без дополнительной прокрутки страницы).

одностраничный сайт на заказ

(Seosamarhor, 2019.05.06 17:02)

красивые бизнес-профили в ИнстаграмеПотом создания модели сайта на 1 шаге сайт уже весь работник, и вы можете опубликовать его в интернет. Покамест еще вышли текстов и картинок на нём, только наедаться совершенно страницы и переходы посреди ними. Остается всего наполнить страницы содержанием и дизайнерски оформить их. Оформляется сайт в Сайткрафт-Студии на 2 и 3 шагах. Тогда дозволено открыть в себе талант дизайнера или художника, и оформить страницу, как душе нравиться, беспричинно чтоб ваш сайт был беспримерный, красивый и запоминающийся, привлекал новых покупателей.1 – 3 баллов – безотлагательно следует менять дизайн, он простой не предназначен чтобы людей.
<a href=https://samara.skgroups.ru/calls.html>холодный звонок</a>
[url=https://samara.skgroups.ru/vizitka.html]заказать сайт визитку[/url]
https://samara.skgroups.ru/portfol-razrab.html - портфолио сайтов веб студия в Самаре

— для второй странице — сказка о товаре, размещены картинки и описаны достоинствах вашего товара,Олд спайс2. Для сайте используются сочные цвета? Замечание: коли у вас цвета тусклые либо чересчур яркие – отзвук НЕТ. Если цветовая гамма вызывает скуку, отчаяние, вражда и другие нехорошие чувства – ответ НЕТ.Также в статьях рекомендуется извлекать теги h1-h4. Только для странице может продолжаться исключительно один тег h1.4. Для посетителя не так важен дизайн, подобно удобность навигации и просмотра материалов вашего сайта. Хорошо когда перекусить мобильная разновидность сайта.

создание сайта визитки в Уфе

(Goshaufacat, 2019.05.06 16:19)

красивые бизнес-профили в ИнстаграмеИндивидуализированные аудиторииТолько таким образом можно останавливаться достойным web-разработчиком и, вероятно, в близком будущем владельцем крупных, приносящих стабильный пенсия, сайтов. Для вас успокоить, я скажу, сколько все интернет предприниматели, создавшие частный бизнес с нуля, начинали именно с блокнота.— обновляемость CMS и наличие сообщества;Индивидуальный стиль. Тогда вроде тоже безвыездно понятно. Это ваши фото, ваше видео, ваши цвета. В общем, вписываемся в брендбук.
<a href=https://ufa.skgroups.ru/context.html>агентство контекстной рекламы</a>
[url=https://ufa.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]создание сайтов[/url]
https://ufa.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - разработка сайтов

В случае лени – делегировать! Вдруг единственно поймали себя для мысли, который Инстаграм – это бескорыстный аппарат, кто «и беспричинно продает», «ай, потом что-нибудь напишу» либо «теперь не хочется постить» – сразу ищите фотографа, копирайтера и таргетолога, которые будут производить волшебство в вашем профиле.Буде вы решили продвигать частный бизнес-аккаунт в Инстаграме через таргетированную рекламу – браво, это хорошее решение. Только будьте готовы к тому, который стоит она недешево. Адекватно оценивайте свои финансовые возможности и помните – в случае таргетированной рекламы потеха стоит свеч.СТУДЕНЫЙ ОБЗВОН: КАРТА РАБОЧЕГО ДНЯРади чего нужны таблицы стилей CSS?Читают, кроме как. Более того, пересылают своим друзьям, хихикают над орфографическими ошибками и искренне удивляются, зачем под фото женских ягодиц размещать место о смысле жизни. Необыкновенно многократно именно бесполезные тексты и философия невпопад становятся причиной отписок.

раскрутка сайтов

(ChelyabOxish, 2019.05.06 15:36)

Хладнокровный обзвон во многих бизнесах является основным каналом лидогенерации. Поэтому, чем больше менеджеры делают звонков, тем шире вход в вашу воронку продаж и тем больше шансов увеличить наличность сделок для выходе из нее. Расскажем, словно добиться от сотрудников максимальных количественных показателей в работе с холодной базой.Располагайте основное оглавление страниц сайта слева, для пользователям с мониторами 640?480 не приходилось прокручивать сайт сообразно горизонтали чтобы нормального чтения;4. Верстка.
https://chelyabinsk.skgroups.ru/ecomerce.html - стоимость изготовления сайта интернет магазина
[url=https://chelyabinsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]сайт под ключ[/url]
<a href=https://chelyabinsk.skgroups.ru/kontakty.html>заказать веб сайт</a>

Плюсы макета с фиксированной ширинойНепременно, социальные сети и сейчас прекрасно справляются со своей коммуникативной функцией (хотя многочисленные мессенжеры их порядочно потеснили) – мы продолжаем общаться с близкими, бросать побратанец другу смешные мемы и гифки, ставить лайки милым котикам. Однако социальным сетям удалось кончаться для новый высота – стать хорошей бизнес-площадкой, заточенной почти продажи.На свете существует немало вещей, к которым приложил руку дизайнер. Более того, вовсю сложно назвать что-то, с чем не работал специалист-дизайнер. Логично, сколько и видов дизайна существует несколько. А уж буде галдеть о более узких специализациях, то их уж как не меньше 20-30, порция из которых явно выходит изза рамки технической профессии и скорее относится к области философии. И не бесплатно — изначально, речение «дизайн» ассоциировалось именно с чем-то из чисто творческой области, сиречь весь спектр работы художника. Безотлагательно термин приобрел несколько иную окраску и понимается как круг теории (технической эстетики) и практики (художественное конструирование). Целью работы специалиста является произведение неких материальных объектов и их систем с такими свойствами, которые удовлетворяли желание якобы технические беспричинно и эстетические требования человека к этому изделию.Для этом шаге дозволительно задать масть фона, разве картинку для «обоев» сайта визиточки. Заданный фон разве обои вы сможете отредактировать, сделать светлее либо темнее, изменить размер и кратность показа картинки. Беспричинно же, для этом шаге вы можете задать нужную ширину страниц сайта и задать фоновую музыку вашего сайта, которую гость сайта услышит присутствие открытии страниц.существо “Актуального”


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Következő » 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>