Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 PSP-s gyakran ismételt kérdések /Utoljára frissítve: 2008.06.18/


Ezt a leírást annak reményében készítettem, hogy a kezdő PSP-tulajok is kiismerjék magukat a legelőször talán bonyolultnak tűnő kifejezések, megoldások erdejében. Felfoghatjuk ezt egy PSP-Tudástárnak is, vagy egyfajta forgalom(user)irányító jelzőlámpának :).
Amennyiben az alábbi FAQ-ot egy adott, PSP-vel foglalkozó oldal felhasználja a saját site-ján, annyit kérnék, hogy a nevemet (ill. akiket megemlítek benne, szerzőket) tüntesse fel, semmi egyéb, ennyi talán elvárható, ha már egyszer rengeteget foglalkoztam/tunk az utánjárásával. Köszönöm.

Amit eddig összeírtam, tekinthető egy masszív alapnak, amit folyamatosan lehet bővíteni mások által használt programok tapasztalatával/lerásaival ezért ha valakinek újabb "FAQ-pont" jut az eszébe, ill. megoldással tud rá szolgálni nyugodtan leírhatja, s aszerint bővíteni fogom /a szerző nick-jével, ha igényli e-mail címével/ a listát, vagy ha pontosítani, módosítani szeretné valamelyik pontot.
Amennyire lehet a jövőben folyamatosan frissíteni fogom a FAQ-ot.


0, A Playstation Portabe
PlayStation Portable

Adatok / Specifikáció

Technikai adatok: 480X272 felbontású 16,77 millió szín megjelenítésére képes 16:9-es képarányú és 4.3 inches kijelző, melynek fényereje maximálisan 200 cd/m2.
MIPS R4000 alapú mikroprocesszor 333Mhz (32bit), frontoldali busz 166MHz-es.
Főmemória: 32MB (Slim esetében 64 MB)
Grafikus memória: DRAM: 4MB. A PSP grafikus alrendszer 512 bites buszt használ, teljesítménye 664 millió pixel és 35 millió sokszög/s.
Akksi élettartam: kb 4-5 óra (függ: a képernyő fényességén, a hangerő-szinten, film v. játék fut-e?)
Csatlakozás: Wi-Fi (802.11b), IrDA
Firmware verziók:
Normál/Pufi-PSP: 1.00, 1.50, 1.51, 1.52, 2.00, 2.01, 2.50, 2.60, 2.70, 2.71, 2.80, 2.81, 2.82, 3.01, 3.02, 3.03, 3.10, 3.11, 3.30, 3.40, 3.50, 3.51, 3.52
PSP-Slim: 3.60
PSP-Slim & Pufi PSP: 3.70, 3.71, 3.80, 3.90, 3.93, 3.95, 4.00
Az 1.00 és az 1.50-es firmware-el rendelkező PSP-n, futtathatók "házi készítésű" játékok(Homebrew) is ill. a Dark_AleX által készített 2.71SE, 3.XX Open Edition/M33/WildC*rd FW-eken is.
Kártyaformátumok
* Memory Stick PRO
* Memory Stick Duo
Lemezformátum
* UMD

Támogatott formátumok:
Audio
* MP3
* ATRAC3
* WMA (firmware v2.60)
* AAC (firmware v2.70)
* WAV (Linear PCM)
* MP4 (konténer formátum)
* AAC + 3GP Video

Videó
* MPEG-4
* MPEG-4 Part 2
* MPEG-4 Part 10 (H.264/AVC)
* SWF (firmware v2.70-től)
Képek
* JPEG
* GIF
* BMP
* TIF
* PNG

********************************************************************
PSP-csomag variációk
A világ összes pontján a PSP elérhető mind Value Pack vagy Core Pack formájában. Számos országban még Giga Pack formájában is beszerezhető (ezt 2005. október 20-án jelentették be).
Value Pack = PSP + akkumulátor + 32 MB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + csukló-pánt + Demo-lemez + hálózati töltő
Giga Pack = PSP + akkumulátor + 1 GB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + törlőkendő + Demo-lemez + hálózati töltő + USB-kábel

Ad-Hoc hálózat
Az Ad-Hoc vezeték nélküli hálózattal lehetőség van max. 16 PSP egyidejű összeköttetésére, kommunikációjára (pl.: multiplayer játéknál). Az egyik PSP-nek kell lennie a játék "host"-jának (kiszolgáló), amihez a többi felhasználó akkkor csatlakozhat, amint elkezdik keresni a kiszolgáló listákat.
A kiszolgáló PSP-nek az akkumulátor üzmedéje kb. 35%-al kevesebb lesz (ez az átvivendő adatok összetettségén múlik).
A 2.00 FW-frissítéssel a PSP az Ad-Hoc technológiát már digitális képek küldésére is ki tudja használni (két PSP között), a küld és fogad (send, receive) funkciókat használva a PHOTO menüben.

Infractructure hálózat
A PSP főmenüje megengedi a felhasználónak, hogy beállítsa a rendszert úgy, hogy tudja használni az internetet (vezeték nélküli kapcsolaton keresztül). Ez a fajta mód képes megtalálni a védett ill. nem-titkosított vezeték nélküli hálózatokat az adott területen.

Infra (PSP-Slimen már nincs)
Habár a PSPnek van IrDa portja a készülék tetejének bal oldalán, jelenleg egyetlen játék sem használja ki.
Vannak ún. házikészítésű alkalmazások, amik képesek kihasználni a PSP IrDa portját:
- TV távírányító-ként
- IrDa PDA to PSP, ami a PDA-t, mint szöveg-beviteli eszközt használja fel a PSP részére.
- IrDa File Transfer, ami adatvitelt biztosít Infra kapcsolaton keresztül
- Universal Remote (Irda porton keresztül irányíthatjuk a DVD-lejátszót, TV-t, Music Center-t vele).
=====================================================================================================

1, Alapok / Fogalmak
FirmWare /FW/ = A firmware egy olyan szoftvertípus, amely a hardvereszközbe van beépítve, és a legalapvetőbb funkciókat biztosítja a hardver működtetéséhez (esetleg figyeli az eszköz állapotát, arról információkat nyújt a külvilágnak). Jelen esetben a rendszerfile-okat tartalmazó és azokat futtató szoftver. Felfoghatjuk a PSP operációs rendszerének.
Custom FW (SE, OE, M33) = [SE = Special Edition, OE = Open Edition, M33 = March 33, *LE = WildC*rd Leaked Edition]], Dark_AleX "készítette" a hivatalos Sony-FW-ekből. Egy olyan módosítást tartalmaz, ami megengedi a PSP-nek hogy bebootoljon, a homebrew programok futásához szükséges kódokat blokkoló biztonsági intézkedéseket figyelmen kívül hagyva. Legnagyobb előnyük, hogy egyesítik az 1.5-ös FW előnyeit és a 2.71 ill. a 3.XX-es FW összes funkcióját. Nem mellesleg az iso-játékok a Game menüpont Memory Stick ikon alatt találhatóak és nem igényelnek emulált környezetet (DevHook). Ezeket 1.5-ös FW-re lebutított PSP-re érdemes felrakni. /Ha ezt látod valahol: 3.XX OE/M33, akkor az vmelyik OE FW-re vonatkozik 3.02, 3.03, 3.10, 3.30, 3.40 v. M33 FW-re vonatkozik: 3.51, 3.52, 3.71 stb./
A 3.71 M33-as Custom FW(-től felfelé) már speciális, mivel nem igényel 1.50-es FW-t, ahhoz, hogy teljes-értékűen fusson.
GEN Custom FW = a pspgen.com oldal mögé burkolózva egy egyelőre ismeretlen programozó készítette ezt az új fajta CFW-t (3.95GEN-2). (újdonság, hogy a recovery menü az XMB-ben is használható). Azonban ennek a CFW-nek van még egy-két hiányossága, ezért is ajánljuk helyette a 3.90M33-3-at...
XMB (Cross Media Bar) = A PSP főmenüje, grafikus környezete. Az ikonokat háttereket a 3.70-es FW-től felfelé ún. PTF témákkal (PSP Theme File) lehet kicserélni, míg az XMB funkcióit/kinézetét/ikonok koordinátáit/hangjait a Flash0-ban lehet - a meglévő fájlok cseréjével - módosítani.
Homebrew = "házi készítésű", azaz programozók által készített (nem hivatalos Sony) házilag készített program. Szinte mindegyik ingyenes (pl.: böngésző, msn messenger, számológép, notepad, universal remote). Ezen programok futását figyelmen kívül hagyó biztonsági réseket igyekszik a Sony befoltozni egy-egy újabb frissítéssel. A "leghomebrew-képesebb" FW az 1.5-ös volt (ill. most már az ebből "építkező" SE és az OE/M33 FW). Dark_AleX-nek hála a legtöbb HomeBrew-t át lehetett ültetni 3.XX kernelre, így azok mennek gond nélkül PSP Slim-en is.
Iso = szabványos képfile. Az UMD-lemezről készített biztonsági másolat, annak teljes tartalmával megegyező kópia (pl.: Játák ill. Film-iso-k).
CSO/DAX = az iso képfile tömörített változatai. A DAX valamivel hatékonyabb, de pl.: a Custom FW-ek nem támogatják alapértelmezetten.
Recovery menü = a sokszor emlegetett visszahozó/és beállító menü amely csak OE és M33-as Custom FW-eken érhető el. Itt lehet tbk. a pluginokat aktiválni. (belépni recovery menübe a bekapcsoláskor a JOBB-Kar nyomvatartása mellett lehet) Bővebb leírást itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=151


Ripkit = Az iso-játékokhoz készített "törés-csomag". A felesleges állományokat törli (pl.: padding file, FW-update file, angolon kívüli idegen nyelvek, háttérzenék, átvezető kisfilmek, előzetesek) [természetesen nem mindegyik játéknál találhatóak meg ezek a file--ok] , és a végén CSO-ba betömöríti. Ezeket manuálisan is el lehet végezni az UMDGen programmal.
Pad(ding)-file = az UMD-lemezen lévő (iso-ban feleslegesen helyet foglaló több száz MB-os) file, amely a jobb, hatékonyabb lemezelérést biztosítja. Oly módon, hogy a lényeges adatok (a játék) általa az UMD-lemez szélére kerülnek.
Downgrade / Downdate = A PSP aktuális FW-ének visszabutítása egy alacsonyabb verziójú FW-re (ált. 1.5-re). Fontos, hogy számos Downgrade van, válaszd ki a neked megfelelőt (a downgrade résznél fel vannak sorolva).
Korábban gondot okozott a PSP-alaplapja, most a Pandora akku módszer segítségével már lényegtelen.
Jelenleg a Pufi PSP-re kijött összes S0NY FW-t lehet downgradelni.
A SlimPSP-nél a 3.60-as FW-re lehet 3.60 M33 CFW-t feltenni, majd erre rá a később megjelenő CFW-eket.
Update = az aktuális FW-verzió frissítése egy újabbra (amely általában több funkcióval, új szolgáltatásokkal egészül ki). Figyelem: ha szeretnél iso-játékokat ill. segédprogramokat futtatni a PSP-den, akkor semmiképpen se frissíts Hivatalos Sony FW-re. Downgradeld (v. Despertar del Cementerio), majd pedig tegyél fel egy CFW-t.
Pandora Akkumulátora = A Pandora Akkumulátorral (karöltve a Pandora Magic Memory Stick-kel) bármilyen félre-flashelt (nem megfelelő módosítást használtál), rosszul downgradelt vagy letörölt flash0 tartalmú PSP-t helyre lehet hozni és bármilyen firmware-ű (1.00 - 3.XX (bármely jelenleg ismert)) PSP-t lehet 1.50-re downgradelni. Fizikai sérüléssel rendelkező vagy hardverhibás (elfüstölt processzor, eltört alaplap, stb) gépen természetesen ez sem segít.
Ennek segítsével az összes jövőbeni FW-frissítés is könnyű-szerrel kijátszható. nem kell hozzájuk külön downgrader.
Despertar Del Cementerio = "Holtak feltámadása". Pandora akku és Memory Stick szükséges hozzá. A lényege, hogy bármilyen FW-ű PSP-t (akkor is ha a Flash0 teljesen törölve lett) képes egyből 3.80 M33-as CFW-rel felruházni, nincs szükség downgrade-re. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
U.P.M.S. = Ultimate Pandora Memory Stick = Véglegesített Pandora Memóriakártya és akku. Az UPMS segítségével lehet egy állandó (véglegesített) Pandora Akkud és Mem.Sticked s mindemellett tudod normál módban használni őket ! Egyszóval ha bármikor olyan kedved van, tudsz másik PSP-tulajnak segíteni, v. a te PSP-dbe életet lehelni. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
Bővebb leírást és letöltési lehetőséget itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=322


Flashelés = ez egy folyamat. Ilyenkor a file-okat a program a PSP memóriájába másolja, ahol a rendszerindító file--ok is vannak. Ha itt valami rosszul megy végbe (pl.: nem megfelelő file-okat választ ki flashelésre az illető) (99,9%-ban felhasználói hozzá nem értés miatt), a rendszer nem fog tudni betöltődni. Van, hogy bizonyos plugineket csak flasheléssel lehet a FW-be "beépíteni", hogy az fusson rendesen.
Mielőtt bármit is módosítasz a Flash0-ban hozz létre arról egy biztonsági mentést a PC-den egy külön mappába. Ha valamelyik feflashelt fájl miatt az XMB nem menne, akkor csak visszamásolod az eredetit (recovery menü segítségével) és kész is.
DevHook /DH/ = A DeviceHook egy Firmware-emuláló program, amelynek segítségével pl.: az 1.5-ös FW-rel rendelkező PSP-n futtathatóvá válik a 3.10-es FW-t igénylő játék, ill. netezni is lehet vele (az emulált környezetben). Az emulált (pl.:3.10 FW) környezet összes funkcióját el tudjuk érni ezáltal.
Ez a program az OE, M33 CFW megjelenésével szép lassan háttérbe szorult, okafogyottá vált.
Plugin/PRX = kiegészítő illesztőprogramok, amelyek a Custom FW-ekkel rendelkező PSP-ken futtathatók, kihasználva a biztonsági réseket. (pl.: képkimentő, PSP-újraindító, automatikus iso-futtató illesztőprogram)
NAND = A PSP alaplapján elhelyezkedő Memória, ami a PSP FW-ét ill. a felhasználói beálltásokat tárolja. Mindenképpen készíts egy biztonsági másolatot a NAND-odról, mivel sok esetben ez az utolsó lehetőség, hogy megfelelően működő állapotba tudj visszahozni a PSP-d. Más tulaj PSP-jének NAND-ját szigorúan TILOS a saját PSP-dre felflashelni. Amennyiben ezt mégis megteszed, készülj fel, hogy számos funkció nem v. csak korlátozottan fog működni, mivel ilyenkor tönkreteszed az ún. IDStorage-t.
FLASH0 (F0) = A NAND Memória egy része, amely az aktuális FW-t, amely a PSP működéséhez elengedhetetlen.
FLASH1 (F1) = A NAND Memória egy része, amely registry-t és más személyes beállítást tartalmaz.
Dump = A FW egy másolata, emulációra használják. (Néha visszafejtik (ezáltal lehet módosítani a FW-t)).
1.5 = ez (volt) az a Hivatalos FW-verzió, amellyel az XMB-ből HomeBrew-kat lehet futtatni teljes kernel-hozzáféréssel. 2 könyvtár kell a homebrew program futásához, mindkettőnek ugyanaz a neve, csak ez egyik %-jellel kezdődik (ami az ikon-t, ill. a Kxploit-ot tartalmazza, a másik könyvtárban maga a program van).
Kxploit = Az a metódus, aminek segítségével HomeBrew programokat lehet futtatni 1.5-ön. Két db eBoot.pbp file-t használ, az egyiket arra használják, hogy betöltse ill. kijátssza az egyszerű FW-biztonságot (amit pont a házilag megírt kódok futtatásának blokkolására írtak), a másik eBoot.pbp pedig maga a program.
TA-082 = az "elátkozott" alaplapú PSP-model, amelyet sokáig nem lehetett downgrade-elni. Ma már mindegy az alaplap verziószáma. Persze, ha nem Pandora módszert használsz, fontos tájékozódni az alaplap verziószámával kapcsolatban.
UP - (Undiluted Platinum) - egy mod chip a PSP-hez, amely 2 NAND memóriát foglal magában, dupla FW-boot lehetőséggel. (ez a dual-chipes, dual-boot-os megoldás a TA-082-es alaplapú PSP-ken nem alkalmazható !). Drága és nem biztonságos megoldás.
ms0:/ vagy MS_ROOT - A memóriakártya gyökérkönyvtárát szokták így jelölni.
IPL = “Initial Program Loader” - Kezdeti program betöltő. A PSP elindítja az elő-IPL-t keresve a NAND-ban az IPL-t és betölti (ha ennél a folyamatnál az akku serial-ja (sorozatszáma) 0xFFFFFFFF, akkor a PSP a Memory Stick-ről fogja betölteni az IPL (a.k.a. Pandora :) )). Tulajdonképpen ez a bootolási folyamat első lépése.
IDStorage = Az IDStorage (azonosító tároló) tárol számos (130) kulcsot, amelyek a PSP-dről adnak/írnak le információt. Pl.: Sorozatszám, WLAN Mac-cím, FW-verzió stb.. Ezek egyedi dolgok, így minden PSP-n más és más ! Ha az IDStorage-ed tönkremegy (mert másvalakiét tetted fel) akkor a következő dolgok nem fognak működni: Ad-Hoc mód, UMD Játékok és az UMD Videók, HomeBrew-k és a MagicGate. Az IDStorage (néhány kulcsa) PSP-NKÉNT KÜLÖNBÖZIK & NEM LEHET ÚJRAGENERÁLNI !!! NINCS RÁ MÓD !

Mit kell szem előtt tartani PSP vásárlás előtt?
Ellenőrizd, hogy megvan-e a magyar kézikönyv.
Ellenőrizd, hogy a PSP LCD-kijelzőjén van-e pixelhiba.
Ahhoz, hogy iso-játékokat tudj majd futtatni legalább 512 Mbyte-os Memory Stick kártya szükséges. Ha használtan veszed a PSP-t, nagy eséllyel jutsz olyanhoz, amelyet már nem kell hackelni (OE/M33 FW van rajta), egyből képes futtatni az iso-játékokat.
Ha Base pack-ot / Alap-csomag-ot választasz, akkor abban nem fogsz se Memóriakártyát, se fülhallgató hosszabbítót, sem pedig tokot, ill. törlőkendőt találni. (igaz, ezeket külön-külön is meg lehet venni)

Mi a különbség a PSP Slim ill. az alap PSP között?
PSP Slim szemszögéből:
- 33%-al könnyebb (280g helyett 189g)
- 19%-al vékonyabb (23mm helyett 18.6mm)
- akksi töltés USB-porton keresztül
- gyorsabb játékbetöltés
- hatékonyabb akku-kihasználás
- nincs infra-port
- WLAN gomb átköltözött a PSP tetejére
- hangszórók elhelyezése is megváltozott
- nagyfelbontású videókat és .avi-kat (nem DivX és XviD, sima MjPeg-es) is képes lejátszani (remélhetőleg csak a FW miatt)
- új FW-t kapott (3.60), amivel képes TV-re küldeni video-t továbbítani (Video-Out-on) ill. képes mind a PS3 mind a PC winchesteréhez hozzáférni bárhol a világon (régiófüggetlen), köszönhetően az új csatlakozási opcióknak.
- PSP Slim immár 64MB memóriával rendelkezik
- Analóg Video Kimenettel rendelkezik (kábel kell hozzá)
- "Piano Black," "Ceramic White," és "Ice Silver" színváltozatokban kapható (kezdetben.. azóta van Vérvörös és Menthol Zöld is)
- Fut rajta a 3.90-es FW-rel érkezett Skype ! (Pufin nem megy)
Saját vélemény: gyengébb anyagminőség.

Honnan tudom, hogy milyen FW lehet a PSP-n (külsőleg a dobozról)?
A dobozon, a címkén található egy betű amely azonosítja a PSP FW-verzióját. Az alábbiak ismeretesek:
A-1.50 B-1.51 C-1.52 D-1.52 E-1.52 F-2.00 G-2.01 H-2.50 I-2.60 J=2.70 K=2.71
L-2.81 M-3.01 N-3.03 O-3.10 P-3.11 Q=3.30 R=3.40
R-nél nagyobb betű 3.40-es FW-nél magasabbat jelöl
PSP Slim-en min. 3.60-as FW van.

Hol tudom megnézni, hogy milyen FW van a PSP-n (melyik menüpontban)?
Menj a Settings Menüre, majd a System Settings-re, itt görgesd lefelé a System Information-ig. Az alábbi 3 sor fog fogadni: MAC Address, FW-Verzió, PSP-s Becenév.

Honnan tudhatom, hogy honnan származik a PSP?
A model szám által tudod behatárolni/azonosítani, hogy milyen régiójú a PSP. Az alábbiak ismeretesek:
PSP-1000 Japán - Basic Pack
PSP-1000K Japán - Value Pack
PSP-1000KCW Japán - Value Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000CW Japán - Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000G1 Japán - Giga Pack fehér v. fekete PSP
PSP-1001K USA - Value Pack
PSP-1002K Ausztrália és Új-Zéland - Value Pack
PSP-1003K United Kingdom - Value Pack
PSP-1004K Europa - Value Pack, Giga Pack, Basic Pack, Fehér Value Pack, Fehér Giga Pack
PSP-1005K Korea - Value Pack
PSP-1006K Hongkong és Szingapúr - Value Pack
PSP-1007K Taiwan - Value Pack
PSP-1008K Oroszország - Value Pack
PSP-1009K Kína - Value Pack
PSP-1010K Közel-Kelet - Value Pack
PSP-2000 - PSP Slim&Lite - Basic
PSP-2000K - PSP Slim&Lite - Value

Honnan tudhatom, hogy TA-082/086-os alaplapú-e a PSP?
Kinyitod a PSP-d UMD-lemez meghajtóját és ha az alábbi képpel megegyező számsort látsz akkor biztos lehetsz benne, hogy TA-082-es a PSP-d. A számsort egyébként fejjel lefelé olvasva tudod értelmezni: IC1003.
Kép

Ami most következik az nem szentírás, de igaz lehet:
A->F betűig a dobozon: biztosan nem TA-082/086:
G és H betű: valószínűleg nem TA-082/086.
I betű: elég valószínűtlen, hogy TA-082/086-es legyen
J betű és felette: valószínű, hogy TA-082/086-os alaplapja van PSP-nek.

Hová tegyem a file-okat (általánosságban) a Memory Sticken / Milyen mappába/ Mi hol van?
Ez a kis leírás a 3.XX Custom FW-ekre érvényes (alapértelmezett beállításokkal, esetünkben: 3.90M33).
Memory Stick gyökere:
--> DH (DevHook helye (az ikonok a programhoz a PSP/GAME mappába vannak)) /elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100ANV01 (h.264 (avc) codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint néz ki:MAQXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100MNV01 (normál mp4 codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint: M4VXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> ISO (ide kerülnek az iso/cso/dax file-ok)
--> PICTURE (képek helye (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))
--> PSP --> COMMON (ide jönnek általában a Böngészőhöz való kiegészítők, programok)
--> PSP --> GAME --> BOOT (automatikusan futtatandó eboot.pbp helye (Recovery menüben lehet engedélyezni))
--> PSP --> GAME --> RECOVERY (itt van az 1.50-es FW helye)
--> PSP --> GAME --> UPDATE ((Custom) FW-frissítés fájljainak helye)
--> PSP --> GAME --> 150kernelupdate (Pufi PSP-n 1.50-es kernelhez szükséges programkód helye /mappa neve bármi lehet/)
--> PSP --> GAME150 (Pufi PSP-n az 1.50-es kernelt igénylő homebrew-k helye)
--> PSP --> GAMEXXX (Homebrew Programok helye az adott CFW verziójához megfelelően, (pl.: GAME390))
--> PSP --> MUSIC (zenék helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> PHOTO (képek helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> SAVEDATA (itt vannak a játékmentések)
--> PSP --> SYSTEM --> BROWSER (ide menti a Böngésző Bookmark-okat, History-kat (Könyvjelzőket és Előzményeket))
--> PSP --> THEME (ide jönnek a 3.70 ill. a 3.71-es FW(-től felfelé) által használt ptf gyári és felhasználók által készített témák)
--> SEPLUGINS (a pluginek ide jönnek (.prx file-ok))
--> VIDEO (ide jönnek az .mp4 videók (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))

Gyk.: az xxxxx = egy 5jegyű számot takar. Te adod meg.
Megjegyzés: azért lett az MP_Root és a PSP mappa ennyiszer felsorolva mert a Wordben megformázott szöveg itt nem jól van tördelve. :)


Ezt írja ki a PSP-m: "To start, you must update the system software.". Mi ilyenkor a teendő?
Ezt akkor írja ki, ha az UMD-lemez amit betettél a PSP-be magasabb FW-t igényel, mint ami a PSP-n található. A döntés a tiéd, ha frissíted letudod játszani az UMD-lemez tartalmát, de nem tudsz majd iso-kat futtatni (ha CFW-t használsz, akkor nem fogja engedni a hivatalos FW-re való frissítést (3.40OE-A verziószámtól fölfele...), mivel ez egy biztonsági patch).

Letöltöttem egy játékot, de nem tudom hová másoljam?
Természetesen hivatalos FW-rel nem fogod tudni futtatni az iso-játékokat.
Az iso/cso/dax (utóbbi 2 tömörített iso-file) file-okat a Memory Stick gyökérkönyvtárában lévő iso mappába kell bemásolni (ha nincs iso mappa rajta, létre kell hozni) USB-kapcsolaton keresztül (Settings menüpont, majd USB Connection-re nyomj egy X-et).

Próbálom elindítani a programot, de ezt a hibaüzenetet kapom vissza: "The Game could not be started (80020321).".
Valószínűleg HomeBrew programot akartál futtatni egy arra nem alkalmas (hivatalos) FW-verzión, vagy pedig (kikapcsolt állapotban van a No-UMD opció [Recovery Menü leírásánál részletezve van]) elfelejtettél betenni egy Demo v. Játék UMD-t.

Ha Windows-ban formázom a Memory Sticket milyen file-rendszer típust válasszak ki?
FAT 16

Hogy tudok zenét/képet (mp3) felmásolni a PSP-re?
USB kapcsolaton keresztül a Memory Stick PSP/Music mappájába kell bemásolni az mp3-akat, PSP/PHOTO a kép-file-okat.

USB-n keresztül Total Commanderrel iszonyat lassan (max. 6-700kbyte/mp) tudom csak felmásolni a file-okat.
Megoldás: Windows Intéző ! Másold ezen keresztül. (az újabb 7-es verziójú Total Commanderrel már nincs ilyen probléma)

Kompatibilis-e a 4GB/8GB-os Memory Stick a PSP-vel?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-k számára igen. Lehetőség szerint próbáld ki. Igyekezz High-Speed-es kártyát venni.

Honnan tudhatod, hogy hamis-e a Memory Stick amit vettél?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-knél rámész pl.: XMB-ben a GAME menüre majd a Memory Stick-re menj, nyomj rá egy 3SZÖG-et, majd pedig egy O-t. Ha a MagicGate mellett UnKnown felirat díszeleg, akkor 100%, hogy hamis.

Mi az a stuck/beragadt pixel ?
Nem más, mint a folyamatosan fényesen világító pixel. A Beragadt pixel sajnos előbb-utóbb minden PSP-t elér. Nem garanciális hiba ! Javítani ("helyrerázni") kis százalékban, de lehet. Az egyik Program neve: Pixer. A programot a Game menüből lehet elérni (Bemásolás után :)). Ilyenkor egy olyan program fut majd, amelyik véletlenszerűen rajzol ki színes függőleges vonalakat az egész képernyőt beterítve, ami folyamatosan vibrál, frissíti a képernyőt, mozgásba hozza a színeket.
Linkek a pixel-hiba javítására készült programokról:

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=8934

 

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=7975

 

http://pspupdates.qj.net/Pixer-Fixer-sa ... /aid/76860Miért ilyen halk a PSP-hez kapott gyári fülhallgató?
Azért, mert a Sony direkt ilyen halk, kis-teljesítményű fülhallgatót gyártott, a felhasználók halláskárosodásának elkerülése végett.

Lehet helyettesíteni a Sony fülhallgatóját sajáttal?
Lehet, amennyiben kis jack-dugó kivezetése van (v. nagy, s ahhoz meg veszel egy átalakítót). Saját fülessel sokkal nagyobb hangerő érhető el.

Meddig bírja az akksi? Hány óráig kell tölteni, hogy fullon legyen az akksi?
Nem lehet egyértelműen megadni, hogy hány óráig bírja. Az attól függ, hogy éppen mit használsz a PSP-n, ill. hány Mhz-en üzemel. Általában olyan 4 óra intenzív játékidőt kibír.
Kb. 3 óráig kell tölteni a teljes feltöltéshez.

Akku-töltés közben lehet játszani a PSP-vel?
Igen, lehet.

Mi van akkor, ha játék közben lemerül a PSP-m akksija? (Elveszítem az addig elért szintet a játékban?)
Semmi pánik. Ilyenkor szépen fogod és rádugod a hálózati töltőt. Kb. 5 perc múlva már folyamatosan tudod használni a PSP-d; bekapcsolod s a lemerüléskor éppen félbehagyott ponton folytatod a játékot. (bizonyos (régebbi) FW-eken nem minden esetben működött jól..)

Mennyire verődik vissza a napfény a PSP kijelzőjéről?
Eléggé:). Igyekezz árnyékosabb helyet keresni, ha játszani akarsz vele erős napfénynél.

Mi az esélye annak, hogy véletlenül Updatelem a PSP-men lévő FW-t a Game menüben megjelenő ikonra kattintva?
Ahhoz, hogy ezt véletlenül összejöjjön, annak annyi az esélye, mint hogy Magyarország Világbajnok lesz az elkövetkezendő 20 éven belül, fociban ! :) /jó párszor le kell OK-znod ahhoz, hogy frissítse/.
Ha magasabb FW van a PSP-den kizárt dolog, hogy "frissítsd".

Lehet UMD-lemezt másolni PC-n? Vagy van rá valamilyen különleges UMD-író?
Nem lehet ! A Sony nem adta meg az engedélyt az írható UMD-lemezek gyártására, a kalózmásolatok elterjedését megelőzendő. Maximum gyári körülmények között lehet másolni. Otthoni UMD-író nem létezik, valószínűleg soha nem is fog.

Teheti tönkre a PSP-t a HomeBrew programok futtatása?
Mivel mind nyílt forráskódú (nem hivatalos) programok, ezért előfordulhat, hogy néha kifagyasztja a PSP-d (lehet, hogy picit hibás a programkód). Ekkor kapcsold ki a PSP-d oly módon, hogy a power-gombot felfelé nyomva tartod (míg ki nem kapcsol) [kicsit hosszabb ideig, mint normál kikapcs esetében].

Hogy lehet, hogy a PSP-m hátterének színe havonta változik?
Úgy, hogy ha még mindig a default (alapértelemezett) háttérbeállítást használod.
Az alábbiak szerint változnak a háttérszínek:
Január = Szürke
Február = Sárga
Március = Világoszöld
Április = Rózsaszín
Május = Sötétzöld
Június = Világos lila
Július = Világoskék
Augusztus = Kék
Szeptember = Lila
Október = Sárga
November = Barna
December = Piros

Egyik napról a másikra nem futnak a OE/M33 FW-ű PSP-men az iso-játékok, mit tegyek?
2xer futtasd le a Reset To Default Settings-et (Alapértelmezett beállítások visszaállítása) v. Formázd le a Flash1-et.

Nem futnak a demo játékok, pedig OE/M33 (tehát Custom FW) van a PSP-men?
Állítsd át a homebrew kernelt a Recovery menüben (Configuration alatt található) 1.50-ről 3.XX-re. (pl.: 3.90M33-on állítsd át 3.90-re a mappa-kernelt)

2, FW-Történelem

FW-történelem: Miben változott 1.5-től 4.00-ig a Sony FW-e?
(A FW-változások időrendben csökkenően követik egymást (megjelölve a kiadás dátumát ill. a változatokat), felsorolva, hogy mik változtak (a korábbi FW-ek angol forrásáért köszönet ass-nek))
Az alább listázott összes FW-t (PSP típustól függetlenül) a Despertar Del Cementerio módszerrel (Pandora akku és Pandora Memory Stick segítségével) lehet hackelni.

PSP-FirmWare verzió: 4.00 [Slim & Fat] (Június 17, 2008. Japán és USA változat)
- [Hálózat] menüpont alá bekerült egy új funkció: [Internet Seach] néven (lényege, hogy a google segítségével listázza ki a találatokat).
- [Videó]: mostantól lehetőség van a videólejátszási sebesség változtatására lejátszás közben a FEL/LE nyilakat megnyomva.

PSP-FirmWare verzió: 3.95 [Slim & Fat] (Április 7, 2008. Japán és USA változat)
- PSX-játékoknál a gombkiosztást tudod megváltoztatni tetszés szerint. [Home gomb megnyomása után [Controller Settings] > [Assign Buttons] és végül [Custom]]
- Remote play (Távirányítás mód): Home gomb megnyomására -> kilépésnél lehetőség van kikapcsolni a PS3-at [Quit and Turn Off the PS3 System] v. hagyni hogy tovább dolgozzon [Quit Without Turning Off the PS3 System] .
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.93 [Slim & Fat] (Március 18, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció a Japán verzióban mostantól támogatott (csak Slim-en elérhető)
- Hálózat: 20 új Net-rádió csatorna került bele
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.90 [Slim & Fat] (Január 30, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció (csak Slim-en elérhető)

PSP-FirmWare verzió: 3.80 [Slim & Fat] (December 18, 2007. Japán és USA változat)
- Hálózat: Internet Rádió mint új funkció
- RSS Csatorna: a csatornákat most már OPML formátumban is be lehet importálni
- RSS Csatorna: a fotók most már itt is megjelennek
- Zene: Új vizuális effektek

PSP-FirmWare verzió: 3.73 [Slim & Fat] (November 29, 2007. Japán és USA változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.72 [Slim & Fat] (Október 30, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.
1Seg Tuner is bekerült az RSS csatornák listájába.

PSP-FirmWare verzió: 3.71 [Slim & Fat] (Szeptember 12, 2007. Japán változat)
- A Theme mappa automatikusan létrejön .
- PSPot funkció törölve.

PSP-FirmWare verzió: 3.70 [Slim & Fat] (Szeptember 11, 2007. Japán, USA és UK változat)
- Beállítások: Új gyári témák használata a "Themes" alatt (.ptf kiterjesztéssel). Amelyeket a Memory Sticken a PSP/THEME mappába kell helyezni. (A kiválasztott témát a PSP Flash-memóriája tárolja, így a MemoryStick kivétele esetén is működik.)
- Videó: "Scene Search" opció a videó lejátszásánál. (Ezzel az éppen játszott videó közben tudsz egy kiválasztott jelenetre ugrani, 5, 15 stb perc (amennyit beállítasz)).
- Videó: "Consecutive playback" [folyamatos lejátszás] a Settings/Video Settings-nél. Ezt on-ra állítva az összes (MemSticken tárolt) videót egymás után lejátsza, anélkül, hogy visszalépne az XMB-be.
- Videó: "Playback of 1-Seg video files" [1-Seg TV Tuner-rel rögzített videó-fájlok lejátszása]. Sajna ezt csak a Japán felhasználók tudják kihasználni.
- Képek: most már zenelejátszás közben is nézhetsz fotókat. (akár diavetítést is indíthatsz)
- Hálózat: gomb-beállítás/hozzárendelés lehetősége a Remote Play opciónál.
- Hálózat: a PortableTV ikont törölték.
- [XMB]: számos helyen kis ikon jelenik meg, amolyan mini-súgóként, hogy melyikkel is lehet előcsalni az opciókat.
(Csak PSP-Slim felhasználóknál!):
- TV: 1-Seg adat-sugárzás támogatása. Ezek ilyen adatok lehetnek: feliratok, internet-linkek, játék-statisztikák stb.
- TV: 1-Seg jelek továbbítása TV-Out-on keresztül olyan megjelenítőkbe (TV-k), amelyek nem támogatják a Progresszív jeleket.

PSP-FirmWare verzió: 3.60 [CSAK PSP-SLIM-hez!] (Július 11, 2007. Japán és USA változat)
- Beállítások / TV - Switch Video Output (Video-kimenet átváltása egy a PSP-hez csatlakoztatott eszközre)
- Video: .avi file-ok lejátszása + HD tartalmak lejátszása.
- Töltés USB-porton keresztül
Valószínűsíthetően biztonsági patch is került bele.

PSP-FirmWare verzió: 3.52 (Július 24, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.51 (Június 29, 2007. Japán és USA és UK változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [Lumines exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.50 (Május 31, 2007. Japán és USA és UK változat)
Hálózat:
- PSP csatlakoztatható a PS3-hoz Interneten keresztül - Remote Play funkciót használva.
- Remote Play kapott egy új opciót - Kommunikációs beállítások [Communication Settings]
- RSS Channel kapott egy új funkciót: RSS Csatorna Útmutató [RSS Channel Guide].

PSP-FirmWare verzió: 3.40 (Április 19, 2007. Japán és USA változat)
PSX: - A játszható (támogatott) PSX-es játékok száma tovább nőtt.
- A PSX mentési file-jainak (saved data) formátumát most már a PSP ill. a PS3 is támogatja.
Játék: - Certificate Utility ikon törölve lett. (mostantól az így kapott infót az alábbiak szerint lehet megtekinteni: ki kell választani a játékot amelyikről több infót szeretnél megtudni, majd nyomd meg a :H: gombot (előjön a kis oldalsávos menü), ezután pedig az Information szövegre kell :X:-et nyomni.)
- valószínűleg a biztonsági réseket is igyekeztek befoltozni...

PSP-FirmWare verzió: 3.30 (Március 27, 2007. Japán változat)
PSX: - Lemez olvasási sebességének beállításának lehetősége a PSX-es játék alatt [Standard v. High] - PSX játék közben megnyomod a Home gombot s akkor jön elő
Hálózat: - RSS Csatornáknál is megjelenik most már az ún. "thumbnail" (mini előnézeti kép)
Video: - Videóknál szintén thumbnail ikonok megjelenése (pl.: egy mappába kell ("VIDEO") tenni a .mp4 file-t, ill. a .jpg file-t, ugyanolyan nevű kell legyen a .jpg file is.)
Video: - Felturbózott Video-Felbontás támogatás (lejátszás) az alábbi codec-kel készült film-file-ok esetén:
MPEG-4 AVC(H.264) video, Main Profile (AVC CABAC)
A felbontások pedig a következők lehetnek: 720×480/352×480/480×272

PSP-FirmWare verzió: 3.11 (Február 8, 2007. Japán változat)
Játék-patch: A PlayStationNetwork online áruházába (Japánban) felkerült, PSP-re megvásárolható PSX-es játék, az R-Type futtatását javították vele.

PSP-FirmWare verzió: 3.10 (Február 4, 2007. USA, Angol és Japán változat)
Játék: Playstation Network-ön keresztül elérhető címek (játékok) újabb bővítése.
Hálózat:
- Új funkció: LovationFreePlayer-en keresztül MPEG-4 AVC kódolású mp4 file-ok letöltésének lehetősége [Az alábbi LocationFree bázisállomásoknál érhető el: LF-PK20 (Japán) vagy LF-B20 és LF-B10 (USA)].
- Web Browser beállításoknál új funkció: Memóriakímélő (v. memóriatakarékos) üzemmód (ilyenkor a Web Böngésző kevesebb memóriát használ, de cserébe a képek megjelenítésének minősége rosszabb lesz)
Beállítások: [SETTINGS / SOUND SETTINGS]
- Új funkció: Dinamikus Normalizer/Volumizer: Leszabályzott hangerő a lejátszandó zenéknél.
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [GTA LCS exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.03 (December 20, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Játék: További PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele. A PlayStation 1-es játékokat PlayStation 3-on keresztül lehet letölteni.

PSP-FirmWare verzió: 3.02 (December 6, 2006 USA. Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette (biztos szegény Dark_Alex-től féltek? ezért kár volt a gőzért? 3.02 OE:)).

PSP-FirmWare verzió: 3.01 (November 22, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.00 (November 21, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: [Remote Play] funkció elérhető. (PS3-at lehet vele joypad-ként irányítani)
[Online Manual] - Online elérhető a rendszer beállításaira vonatkozó leírás
[Timer Settings] - Az RSS (hírolvasó) csatornákat lehet vele előre beállított időben letölteni.
Játék: PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele ettől a verziótól kezdve.
Zene: 3x-os előre- ill. hátratekerés opcióval bővítették.
Megjelent a Zenei Vizuális hatás opció is (mint winampban a Milkdrop pl.:).
Video: Motion JPEG (M-JPEG) formátumot is le tudja mostantól játszani
[Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Videórögzítés támogatása/
Photo: [Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Digitális fényképezés támogatása/
Beállítások: [UMD Automatic Start] opció mostantól elérhető.

PSP-FirmWare verzió: 2.82 (Október 26, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.81 (Szeptember 7, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.
Egyéb: A 4 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.80 (Július 27, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: RSS csatornán keresztüli video ill. kép-letöltés.
Mostantól lehet elérni és kihasználni annak minden előnyét Wi-Fi-n keresztül a LocationFree Player-nek.
Zene: AAC file-ok lejátszása (.3gp kiterjesztéssel).
Beállítások: A [Network Settings] > [Infrastructure Mode] alatt most már megtalálható az Automata mód is.
Egyéb: Mostantól a Memory Stick Duo gyökérkönyvtárába is be lehet rakni a MUSIC, PICTURE, VIDEO mappákat, és onnan is le tudja játszani az adott tartalmat.

PSP-FirmWare verzió: 2.71 (Június 1, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: a PSP Internet Browser-én keresztül, most már le lehet tölteni a hivatalos játékdemo-kat és le lehet menteni a Memory Stick-re.
A Video-file-okat most már helyesen mutatja a LocationFree Player, mikor egy külső (jeladó) egységet kiválasztunk.

PSP-FirmWare verzió: 2.70 (Április 25, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: Macromedia Flash 6 (nem mindent tud lejátszani) tartalmak lejátszása az Internet Böngésző segítségével.
De ehhez előtte aktiválni kell a Flash opciót.
Bővült az Internet Browser Tools menüpontja: a Connection Settings-el /Csatlakozási beállítások/.
RSS csatornán keresztül le lehet menteni az audio-file-okat a Memory Stick-edre.
LocationFree Player Beállítás panelje alatt a [Rate], egy új funkcióval bővült (Automatic).
Zene: A lejátszható AAC audio-fileformátumok közé egy új kiterjesztés lett hozzáadva.
Beállítások: Új opció: Flash Player engedélyezése [System Settings / Enable Flash? Player]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).
RSS Csatorna Beállítások, mint új opció lett hozzáadva.
UMD Video L/R Gombok beállíthatósága [Settings / Video Settings] (UMD Video közben tiltva/v. engedélyezve legyen a két "KAR").
Egyéb: A 2 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.60 (November 29, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: RSS Channel
új opció: a LocationFree Player Control panelén: Hangerőszabályzás (Volume Adjustment)
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Simplified Chinese (GB18030)] és [Traditional Chinese (Big5)] nyelvi kódolás is.
Copyright-védelemmel ellátott video most már letölthetőek az Internet Browser-en keresztül Memory Stick-re.
Zene: WMA (Windows Media Audio) file-formátum lejátszásának támogatása. [WMA9 ill. WMA9 Lossless és copyright- védett WMA file-okat továbbra sem támogat.] /Ahhoz, hogy le is tudd játszani a WMA-kat aktiválnod kell a Settings menüben az Enable WMA Playback opciót./
Beállítások: Új opció: WMA lejátszás engedélyezése [System Settings / Enable WMA Playback]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).

PSP-FirmWare verzió: 2.50 (Október 13, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: LocationFree Player
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Auto-Select] és az [Unicode (UTF-8)] kódolás is.
új opció: az Internet Browser / Display Mode / Text Size: most már elmenthető a Szöveg mérete.
új opció: elmenthető az Internet Explorerben megnyitott oldalak előzménye.
Video: Copyright-védett video lejátszása (Memory Stick-en a Video mappában lévő file-okra vonatkozik).
Beállítások: új opció: idő beállítása internet által/interneten keresztül [Settings / Date and Time / Date & Time Settings]
új biztonsági metódus a hálózati beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (AES)
Egyéb: Koreai karakterek beviteli lehetősége az On-Screen Keyboard-nál (Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menü).

PSP-FirmWare verzió: 2.01 (Október 3, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.00 (Július 27, 2005. Japán; Augusztus 24, 2005. USA; Szeptember 1, 2005. Anglia)
Hálózat: új funkció: Internet Böngésző
Video: A Memory Stick-ről megnyitott video-file-ok 4:3 arányú megjelenítésének támogatása
Go To (Ugrás) funkció megjelenése az UMD-Video és UMD-Zene lemezeknél.
A-B Repeat funkció (A->B-ig ismétel, A,B: user által meghatározott kezdő és végpont) az UMD-Video, UMD-Zene lemezeknél és a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Audio opció megjelenése a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
MP4 (AVC) video-file-ok lejátszásának lehetősége a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Zene: ATRAC3 audio-file-formátum lejátszásának támogatása.
MP4 audio (MPEG-4 AAC) és WAV (Linear PCM) file-ok lejátszásának lehetősége
Photo: Háttérkép beállításának lehetősége
Képküldés funkció (Wi-Fi-n keresztül)
Megtekinthető új kép file-formátumok: TiFF, GiF, PNG, BMP.
Beállítások: új nyelv: Koreai [System Settings-ben lehet beállítani]
új funkció: Character Set, [System Settings] (Kódlap beállítható)
új opció: Theme Settings (Téma beállítások)
új biztonsági mód: Internet Browser Start Control [Security Settingsnél állítható be]
új biztonsági mód a Hálózati Beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (TKIP)
bővített beviteli mód: Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menünél: web-címek "parancsikonja" (pl: "http://" egy gombbal be lehet állítani, nem kell beírni minden egyes karakterét külön, külön)

PSP-FirmWare verzió: 1.52 (Június 15, 2005. USA)
Zene: UMD-ZENE lemezek most már lejátszhatóak a Music menüben.
Beállítások: Megerősítették a rendszerszoftver biztonságát.

PSP-FirmWare verzió: 1.51 (Május 18, 2005. USA)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 1.50 (Március 23, 2005. Japán)
Beállítások: Új (beállítható) nyelvekkel bővült a PSP: Német, Spanyol, Francia, Olasz, Holland, Portugál és Orosz
Video: Sleep-módból (készenléti állapot (Power gombbal lehet aktiválni)) való visszatérés után folytatni lehet a video- lejátszást.
Zene: Sleep-módból való visszatérés után folytatni lehet a zene-lejátszást.

3, OE FW-ek (+M33) és Downgrade
frissítve: 2008.03.17-én

Teheti tönkre a PSP-t a downgradelés?
Végül is igen, mivel a PSP Flash memóriájában végez változtatást és így előfordulhat, hogy rosszul sül el a dolog. De ez csak abban az esetben igaz, ha nem megfelelően és nem elég körültekintően olvasod el a Downgrade (butítás) leírását ill. nem előtte nem néztél utána, hogy milyen a PSP-d FW-e. (Az alaplap fontossága csak a régebbi downgrade módszereknél fontos)
Természetesen ebben az esetben működik a Pandora módszer ! (PSP Slim-nél egyelőre nem)

Az 1.5-ös FW és a 3.52 M33 FW között mi a különbség?
1.50 Előnyök
+Minden HomeBrew program működik
1.50 Hátrányok
-Devhook kell az új/újabb játékok indításához
-Memory Stick 4GB fölött nem támogatott
-Csak MP3, JPG és MP4-et támogat (habár DevHook-kal orvosolható a probléma)
-Nincs Web-Böngésző (szintén DevHook-kal orvosolható a probléma)

3.52 M33 FW Előnyök
+Az XMB teljes személyreszabhatósága (ikonok, feliratok (a Böngésző az kivétel), hangok stb...)
+Hackelt PSX Emulátor (lehetőség van a saját PS1-es Játék-lemezeid Biztonsági mentéseivel (na persze:)) átalakítva és betömörítve Eboot file-ba való játszásával)
+PRX-Pluginok futtatása a Memory Stickről (CPU húzás 333MHZ-re, Brightness Level 4, Cheat Module...)
+PSP iso-k/cso-k betöltése XMB-ben (v. ha így jobban tetszik: Grafikai környezet, főmenü, Game menüpontból) (Akksi kímélő és gyorsabban betöltési idő)
+Közel az összes 1.50-re írt Homebrew működik rajta [GAME150 mappában] (mivel a 3.52 M33 FW az egy módosított hibrid-FW, az 1.50 és a 3.52 együttese)
+Nem foglal helyet a Memory Stick-en (Minden a Flashben van eltárolva, míg a DevHook a Memory Stick-en csücsül)
+4GB feletti Memory Stickeket is támogat
+Devhook támogatás
+1.00 Eboot támogatás
+Auto Eboot betöltés (automatikusan elindít egy programot ami a BOOT mappában van eboot.pbp néven (lehet hogy a PS1-es játékot is betöltené így lendületből?))
+Az összes UMD-játékot lejátssza amik a következő FW-t igénylik: 2.00-3.52
+WMA, H264, Flash és még számos médiatípus lejátszását támogatja
+UMD-Autostart BE/Ki (új szolgáltatás/ v. ha jobban tetszik: feature)
+/Visszahozó mód/Recovery Mode (Visszahozza a "félig-halott" PSP-t ill. számos speciális beállítást innen lehet elérni (pl.: pluginek engedélyezése))
+100%-os NoUMD-Mód (Meghosszabbítja a Laser-fej egység élettartamát, azáltal, hogy backupokat (iso/cso) futtatunk UMD lemez helyett (ettől függetlenül van olyan játék amelyiknek kell UMD-lemez az induláshoz, legalább egy UMD-Demo disc))
+Teljes Kernel hozzáférés
+Régiómentes
+SCE logo átugrás lehetősége (Sony Computer Entertainment logo)
+WMA és Flash Player aktiválása (Recovery menüben lehet megcsinálni)
+X, O Gomb változtatható (pl.: Japánból behozott PSP-khez)
+PRX-ek flashelésének lehetősége
+Document.dat a PSX-Emulatorhoz (cheat-ek futtatásához kellhet)
+480x272, 720×480, 352×480 felbontású MP4-AVC videók támogatása (most már nincs a 768kbps-es minőségi limit sem)
+Bármikor downgradelheted vissza 1.5-re (ha vmi nagyon rosszul sülne el).
+UMD/ISO ill. XMB CPU-sebesség beállíthatósága a Recovery menüben + az XMB-ben is
+Flash0 ill. Flash1 közvetlen elérése USB-n keresztül
+ISO-játékok törölhetősége a Memory Stick-ről XMB-ben
+ Védelmi patch: ami megakadályozza a FW-t, hogy magasabb FW modulokat futtasson (nem frissít hivatalos S0NY FW-re ! :)).
3.52 OE-A Hátrányok
-Néhány savegame, amit 1.50 alatti Devhook-kal "hoztunk létre" nem működik
-NoUMD-Mód néhány játéknál nem működik /Hála a S0NY NP9660-meghajtónak közel 100%-os a No-UMD mód./
-Majdnem tele van a Flash0 [PSP memóriája] (Nem marad túl sok hely nagy Gameboot.pmf-ekhez pl) - kis trükkel orvosolható
-Location FreePlayer eltávolítva (Mivel nem maradt sok hely a Flash0-ban. Habár használta ezt egyáltalán valaki?)
-Nagy Koreai Betűkészlet eltávolítva/"átirányítva" a Flash0-ból

3.52/60/71 M33 CFW kontra 3.90 M33-2. Melyiket válasszam? Frissítsem-e a meglévő Custom FW-t?
Tudni kell, hogy minél frissebb FW-ed van, annál több funkció érhető el és annál kevésbbé fordulhat elő, hogy egy adott játék ne induljon el.
A 3.80-as FW-től felfelé a S0NY elszúrta a memórkártyák kezelését (nem ismerte fel a kártyát ill. a rajta lévő adatokat), azonban ezt Dark_AleX egy patch-el megoldotta, így már ez a probléma is elillant.
Patch + leírás itt:

http://em82.extra.hu/?p=292Mennyivel rosszabb a hivatalos S0NY 3.52 FW a 3.52 M33 /Dark_AleX FW-hez képest?
- Nem futtahatók rajta HomeBrew programok.
- Nem futtathatók rajta iso/cso játékok.
- PSX-es játékot csak és kizárólag PS3-ról tudsz "rá" letölteni.
- Beépülő modulokat (pluginek) ugyancsak nem tudsz rajta alkalmazni
- WMA és Flash Player-t netes kapcsolattal lehet csak aktiválni
- Nem lehet testreszabni az XMB-t.
- Nincs Recovery-módja (visszahozza a félig halott PSP-ket (pl.: rossz flashelés után))

Dark_AleX OE FW történelme:

viewtopic.php?t=210Az 3.40 OE-A FW és a 3.52-es M3 CFW között mi a különbség?
Sokkal jobb No-UMD kezelő pluginja van az M33-as FW-nek.
XMB-ben megjelenő mini-"Recovery menü".

Ha hivatalos firmwarrel rendelkező PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni? /frissítve: 2008.03.17//
Vegyük csak sorjába:

1.51 & 2.71-es firmware esetén
- NEM TA-082 alaplappal ===> Katt ide
- TA-082 alaplappal ===> Katt ide
2.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.03 firmware esetén alapaptól függetlenül ===> Katt ide (2.00-s GTA-LCS UMD kell hozzá)
3.50 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide (patcheletlen Lumines UMD kell hozzá)
3.51 & 3.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===>Katt ide
3.60 firmware esetén Slim&Lite PSP-vel alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.90 firmware és későbbi fw-ek esetén ===> Katt ide

A fenti lehetőségek közül válaszd ki neked melyik a megfelelő. Ha neméppen olyan FW van a PSP-den, mint a felsorolt downgrade lehetőségeknél említettek, akkor frissíts a megfelelőre. (Ha pl.: 3.10 van a PSP-den, akkor 3.50-re v. Pandora módszer)

Ha 3.50-s v. az alatti FW-ű PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni?
- Ha 1.5-ös a PSP FW-e (és nem TA-082-es alaplappal rendelkezik) akkor: Használhatsz DevHook-ot a játékokhoz, vagy frissíted egy Custom Firmware-re (pl.: 2.71-SE C'' v. 3.XX OE-A).
- Ha hivatalos S0NY FW van a PSP-den, akkor előtte a megfelelő Downgrader segítségével (fentebb látható) butítsd vissza 1.5-re, majd ezután installáld fel a 3.XX OE/M33 FW vmelyikét. (PSP-Slim esetében 3.60 M33 a minimum CFW, amire frissíteni tudod. 1.50-re nem lehet downgrade-elni.)

3.XX OE/M33 FW van a PSP-men, hová rakjam a HomeBrew programokat?
Alapértelmezésben - ha nem változtattad meg a Recovery menüben - akkor a Memory Stick PSP/GAME390 mappájába kell bemásolnod, hogy fussanak a programok. /Azért a programhoz készített readme-t olvasd el előtte !/

Kezdő vagyok, nincs kedvem letöltögetni 5 helyről a megfelelő file-okat, honnan tudnám letölteni vmelyik OE/M33 FW-t

3.90M33-2 Pack + 3.52 M33 + Hun-MOD (magyarosítás) + leírás itt
3.52 M33 CFW + leírás itt
Aktuális Custom FW-packok pluginokkal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

тент строительный

(GlennneP, 2019.05.10 10:29)


<a href=https://majkop.agrohoztorg.ru/product-category/senazhnaya-setka/>сенажная сетка</a>
[url=https://majkop.agrohoztorg.ru/product-category/sadovye-reshetki/]сетка пластиковая садовая для забора[/url]
https://majkop.agrohoztorg.ru/product-category/meshochki-na-vinograd-ot-os/ - мешочки для винограда от ос купить дешево

капельный полив купить в интернет магазине

(KevinKeync, 2019.05.10 09:46)


<a href=https://agrohoztorg.ru/product-category/agrotkan/>агротекстиль купить в ростове</a>
[url=https://agrohoztorg.ru/catalog/тепличная-пленка/армированная-пленка-для-теплиц-50м/]армированная пленка 400 мкр цена[/url]
https://agrohoztorg.ru/product-category/ocinkovannaya-posuda/ - ведро оцинкованное 15 л

Hagip99

(Udeti65, 2019.05.10 09:16)

http://bit.ly/2J6AfwR
http://bit.ly/2DVhOag
http://bit.ly/2DX7hLY
http://bit.ly/2DVp7if
http://bit.ly/2HgRGI3
http://bit.ly/2DUwl6l
http://bit.ly/2DU0jr0
http://bit.ly/2DVjJLY
http://bit.ly/2Y5x8ca
http://tinyurl.com/y2kalfol
http://bit.ly/2Ye5IRn
http://bit.ly/2Ye1ysy
http://bit.ly/2H46MAt
http://bit.ly/2E5l4jJ

buy modafinil pills 238 mg

(RichardStuth, 2019.05.10 07:47)

Hi! [url=http://provigil-modafinil.com/#best-10-online-pharmacies]purchase provigil online no prescription[/url] very good internet site.

сапфировые брекеты фото

(JamesLauck, 2019.05.10 06:45)

Особенности установки Требуют обточки зубов Не требуется обточка зубов2. Сначала определялось к какой группе относятся нарушения у пациенток (нейровегетативным, обменно-эндокринным сиречь психоэмоциональным). Используя вышеописанный правило, должен выполнить чистку всех контактных поверхностей зубов.Oral-B выпустила инновационную зубную щеткуЛучшие народные имущество от зубной боли
<a href=https://dentis23.ru/services/orthodontics/>стоматология</a>
[url=https://dentis23.ru/services/therapy/]лечение корневых каналов[/url]
https://dentis23.ru/services/surgery/ - хирургическая стоматология

Цена Дорогие В порядочно раз дорожеСписок 1. На КЛКТ верхней челюсти и верхнечелюстных пазух: правая верхнечелюстная пазуха пневматизирована (рис. Для путь лечения назначают от 3 прежде 10 воздействий ежедневный [2, 3, 13]. Данный спор является будет длительным и увлекательным. Известно, который пошив оказываемой медицинской помощи зависит через возможности выбора врачом конкретной медицинской технологии, его профессиональных знаний и навыков, настойчивости в получении максимальных результатов [2]. В основном при визуальной оценки реопародонтограмм наблюдали крутую восходящую удел, закругленную вершину, крутую нисходящую верешок, слабо выраженную дикротическую волну. Динамика оценочных шкалРис. считают, что патологические проявления в полости рта являются первыми признаками в различных нарушений внутренних органов и систем, тож провоцирующими факторами возникновения нарушений, что требует одновременной консультации стоматолога и гастроэнтеролога [30, 40]. Наиболее распространенные симптомы глоссалгии - печаль и жжение в области языка и слизистой оболочке полости рта, периодически возникающая сухость во рту, перемена вкуса. ДИФФЕРЕНЦИРОВАННЫЙ ПОДХОД ОКОЛО ВЫБОРЕ АДГЕЗИВНЫХ СИСТЕМ ДЛЯ ЛЕЧЕНИЯ ЗУБОВ В ЗАВИСИМОСТИ ОТ ИХ ВИТАЛЬНОСТИОценка после читску зубов

лечение кариеса зубов

(Robertcromb, 2019.05.10 04:29)

Беспричинно, частота диагностики предракового процесса составила 11,01±0,29 на 100 случаев диагностики, предрака языка - 5,23±0,13, слизистых оболочек области дна ротовой полости - 5,77±0,15 для 100 случаев диагностики. Список 2. Рост коэффициента находящаяся в пределах через 2,8 прежде 4,9 свидетельствовала о нормальных межсистемных взаимосвязях, около наличии отклонения от указанных значений - о нарушении в деятельности отдельных висцеральных систем [8].Электрическае зубная щетка — имеет самую большую репутация, изза активное увольнение зубного налета. Сравнительная критика силы адгезии пломбировочных материалов в зависимости через категории зубовСпор выращивания зуба
<a href=https://rost23.ru/all-services/protezirovanie-zubov/>изготовление зубных протезов краснодар</a>
[url=https://rost23.ru/all-services/otbelivanie-zubov/]отбелить зубы[/url]
https://rost23.ru/all-services/terapevticheskaya-stomatologia/lechenie-kariesa/ - Лечение кариеса Краснодар

Это долговечный разряд реставрации, беспричинно наравне в процессе установки сцепление тончайшей пластины с зубом осуществляется для микроуровне, сколько и выступает гарантией продолжительной эксплуатации - более двадцати лет. Приказ Президента РФ от 28 июня 2007 г. Фото серебряных электродов чтобы реографии слизистой оболочки полости рта: а - 1, 3 - рабочие электроды, 2 – референтный электрод, закрепленные в пластмассовую рамку; б - одиночные электроды. Не подвергается сомнению тот случай, сколько регулярное обращение к стоматологам играет большую занятие подобно в предупреждении потери зубов, своевременном лечении оставшихся зубов и слизистой полости рта, так и, безусловно, играет, определенную профилактическую роль [4]. Комплексная терапия с использованием селективного анксиолитика и специального поливитаминного препарата чтобы женщин менопаузального периода способствует ликвидации явлений глоссалгии у большинства больных с достоверным устранением тревожного синдрома и нормализации показателей деятельности вегетативной нервной системы. Количественные показатели реопародонтографии у пациентов контрольной и главный групп путем 1 год затем протезированияКойкогда приходится слышать расхожую истину о том, что «это же молочные болезнь, они всетаки равно выпадут!», однако это в корне неправильно. У 38(44,19%) была констатирована канцерофобия. Какие свойства отбеливающих паст?Сравнивая положительные и отрицательные стороны перечисленных отбеливающих методов в клинике, позволительно отметить, сколько к лучшему варианту относится отбеливание лазером, при проведении процедуры для современном оборудовании. Несмотря для то, который строение молочных и коренных зубов является идентичным, все же они имеют целостный фаланга отличий:

водостоки

(PeterZip, 2019.05.10 03:48)

Металлические лестницы представляют собой складную конструкцию из металлического лестничного марша и термоизоляционной крышки люка бежевого цвета, энергосберегающей термоизоляционной крышки люка белого цвета и крышки люка, изготовленного из огнеупорного несгораемого материала. Со стекловатными успешно конкурируют материалы из каменной ваты. Соглашение боковых элементов и ступеней лестницы в крепление \"ласточкин хвост\" гарантирует надежность и прочность конструкции. Такой клапан установлен в моделях EXTRA (FTS-V), LUX (FTL-V) и preSelect® (FPP). Они выбают вертикальными слуховыми, напоминающими скворечники (дормеры), вертикальными в торцевой стене и наклонными мансардными. Экструдированный пенополистирол кроме высоких теплоизоляционных свойств обладает повышенной прочностью и минимальным водопоглощением, монтаж его возможен в всякий сезон и любую погоду, а срок службы достигает 50 лет. Плиты крепятся к основанию дюбелями так, для попасть в верхнюю волну профлиста.. Важно, воеже не осталось не заполненных теплоизоляцией щелей около каркасных конструкций крыши и мостиков холода из минералов с высокой теплопроводностью.Начальные стадии монтажа минераловатной теплоизоляции не представляют шиш сложного - это вскрытие упаковки, нарезка матов для фрагменты в соответствии с произведенными замерами и проектом, подгонка заготовок на месте. Работы лучше жить в период с апреля сообразно октябрь, когда устройство операций не требует применения дополнительного оборудования (фена либо газовых горелок, т.к. Все также позволительно изготовить окна нестандартных размеров сообразно Вашему заказу. Канадский сайдинг Stately имеет малый глянцевый оттенок и ярко выраженную текстуру натурального дерева, сайдинг Роял имеет оптимльное аналогия цена/качество. Главный бутафор меди для кровли фирма ВМС. С фигурными вырезами сообразно одному краю. Производственная исключение данных продуктов заключается в книга, который сайдинг сжимается и расширяется в зависимости через погоды беспричинно же, наравне это происходит с настоящим кедром. Раньше всего для человека. Чем больше ваш усадьба – тем больше крыша, а вероятно и больше нагрузка на водосточную систему около дожде. Исходный вещь для металлических водосточных систем - в принципе та же металлочерепица. Цокольный сайдинг Nailite серия ПлитнякКогда вы относитесь к числу тех, кто полагает, что сайдинг обычной формы - корабельная доска, капелька устарел, потерял свою былую уникальность на фоне частого распространения, коль вы желаете вмещать в отделке дома материалы, приближенные к натуральным и подчеркивающее уникальность вашего дома, более того, коли вы относитесь к любителям бревенчатого домостроения, то специально чтобы вас был выпущен новый личина - сайдинг под бревно иначе блок хаус. Все шпалеры фирм выпускает и мелкоштучную металлочерепицу различного цвета. Водосточные системы условно можно разделить по следующим критериям:Родственницей керамической и цементно-песчаной разновидностей черепицы является полимерпесчаная черепица, получаемая путем спекания высококачественного мелкозернистого песка с твердым полимером в определенной пропорции присутствие температуре около 300С. В случае с жилыми помещениями это соответствие должен существовать примерно 1:8 - 1:10, а в подсобных помещениях 1:8 - 1:12. Пеностекло сообразно причине хрупкости в составе плоских кровель укладывается только на сплошное железобетонное основание. – 4,5 кг. Причины разрушения забора
<a href=http://www.rostov-krovlya.ru/%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%BD%D1%8B%D0%B5-%D0%BE%D0%BA%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2.html>мансардные окна цена в ростове на дону</a>
[url=http://www.rostov-krovlya.ru/%D1%83%D1%82%D0%B5%D0%BF%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2.html]утеплитель для стен[/url]
http://www.rostov-krovlya.ru/zabory-i-ograzhdeniya.html - забор из кирпича и профнастила

Прайс-лист - Galeco160натуральный серебристо-блестящий, переходящий со временем в добропорядочный матовый светло-серый;

generic viagra

(Jamesciz, 2019.05.10 03:29)

[url=https://discountshippteam.com/product/genericviagra]Viagra[/url], [url=https://discountshippteam.com/product/genericcialis]Cialis[/url], [url=https://discountshippteam.com/product/genericlevitra]Levitra[/url], and Stendra are voiced medications inured to to study [url=https://discountshippteam.com/category/erectiledysfunction]ED medications[/url] (ED). You may also be sure them past their generic names:

[url=https://discountshippteam.com/product/genericviagra]sildenafil[/url] ([url=https://discountshippteam.com/product/genericviagra]Viagra[/url])
[url=https://discountshippteam.com/product/genericcialis]tadalafil[/url] ([url=https://discountshippteam.com/product/genericcialis]Cialis[/url])
[url=https://discountshippteam.com/product/genericlevitra]vardenafil[/url] ([url=https://discountshippteam.com/product/genericlevitra]Levitra[/url])
avanafil (Stendra)

Less 30 million American men occasionally own a can of worms with getting or keeping an erection, according to the Urology Care Foundation. When ED becomes a dilemma, multifarious men turn to these voiced [url=https://discountshippteam.com/category/erectiledysfunction]ED medications[/url]. They again balm address the issue.

профнастил ростов на дону

(Jeffreygrine, 2019.05.10 03:03)

3.Высота профиля 18 ммСерия Туземец каменьСерия «Туземец камень» - новая разработка компании Nailite International.Посреди стропилами
<a href=https://krovli-rostova.ru/katalog/cherdachnyie-lestniczyi/>чердачные лестницы ростов</a>
[url=https://krovli-rostova.ru/katalog/utepliteli/]утеплитель для пола[/url]
https://krovli-rostova.ru/katalog/izolyacziya/ - пароизоляция потолка

надежное, долговечное, огнестойкое, шумопоглощающееПолимерпесчаная черепицаКонструкции, позволяющие снежным накоплениям сползать небольшими пластами, к примеру, трубчатые снегозадержатели. Листы крепятся к обрешетке гвоздями, а сопряжение их друг с другом обеспечивают самоклеящиеся участки для их нижней поверхности. Срок ее здание составляет перед 150 лет. Следовательно многие специалисты сходятся в часть, который около взвешивании всевозможных плюсов и минусов металлическая черепица и металлочерепица имеют оптимальное сходство цены и качества. И единственно сквозь двадцать лет металлочерепица появилась в России. Неслучайно одно их многих неофициальных названий данного материала - tegola canadese - переводится на русский ровно "канадская черепица". Технические решения обеспечивают полную герметичность окон, уникальная антиконденсатная система вентиляции исключает реакция конденсата для древесину.

квадрат стальной горячекатаный

(Metallmoskfexia, 2019.05.10 02:20)

- повышенная точность (А). Рассрочка для заборы из профнастил на 6 месяцев в компании Периметр. По точности катки, холоднокатаный листовой прокат, как и горячекатаный, делится на две категории: разряд А – повышенная точность; класс Б – нормальная точность. Армату20ГС, 20ГС2, 08Г2С, 10ГС2, 28С, 25Г2С, 22С, 35ГС, 25С2Р, 20ГС2- оцинкованный лист перед нанесение полимеров повинен владеть индекс ПК;Срок службы близ 9 месяцев.Сухая и подогретая вид металла является хорошей средой для нанесения краски.
[url=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/setka/svarnaja.html]сетка металлическая сварная[/url]
[url=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/list/mednyij-list.html]лист медный м1[/url]
[url=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/katanka.html]купить катанку[/url]

- ненапрягаемая (фундаменты, железобетонные панели). Совокупление надо быть жёстким, присутствие этом нуждаться дабы сохранялась кубическая структура. Около листы подкладываются деревянные плотные бруски, толщиной не менее 5 см, а шириной не менее 10 см. Смазка предназначена не только защищает металл каната от коррозии, только и обеспечивает длительность сохранности. Стальной веревка ЛК-ОНержавеющая сталь, тож простой нержавейка отличается прекрасными антикоррозионными свойствами, а так же довольно легка в сварке, полировке и других видах обработки. К примеру, его широко применяют при строительстве разнообразных промышленных объектов. Который представляет из себя профнастилВроде выбрать вязальную проволоку чтобы арматурыЧасть окислов удаляются вручную присутствие помощи щеток.- сообразно плоскостность листов: особо высокая плоскостность, высокая плоскостность, улучшенная плоскостность, а так же нормальная плоскостность;

алюминиевый лист

сетка плетеная

(MatthewMag, 2019.05.10 01:38)

Чтобы изготовления арматуры А1 используется высококачественная углеродистая низколегированная сталь, опричь данного материала действие обстановка А1 возможно из горячекатаной круглой проволоки. Естественно, коли Вы собираетесь причинять профнастил в промышленных масштабах, то выбор очевиден, это полноценная производственная линия чтобы профнастила. Если же говорить о производственных линиях, то тут совещание подобный, они уже подходят для выпуска профнастила в определённых партиях. Запорная арматураСтальные трубы.- алюминиевая фольга;
<a href=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/ugolok/ravnopolochnyj.html>уголок равнополочный цена</a>
[url=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/shveller/shveller-stalnoj.html]швеллер стальной горячекатаный[/url]
https://metal-moscow.ru/metalloprokat/cvetnye-metally/list-alyuminievyj-dekorativnyj.html - декоративный алюминиевый лист

Именно о последнем и пойдёт сегодня перо, о несущем профнастиле. 2. К изделиям из стальной полосы дозволено отнести такие популярные продукты, наравне: гайки, накладки, рессоры, перемычки, электросварные трубы итд. 1. 2. Таким образом, трубопровод защищается через перепада температур, отражая ультрафиолетовые лучи, тем самым повышая прочность конструкции. 2. Для работы в агрессивных средах особенную популярность получили запорные вентили, сколько, прежде только, обусловлено их способностью к герметическому соединению золотника и седла, а так же к отсутствию трения. Электротермомеханический путь натяжения арматуры, особенности- сальниковые. Связка арматуры с помощью проволоки может осуществляться, словно в ручном режиме, беспричинно и с применением специальных инструментов, которые значительно ускоряют действие вязки. Втулки. Царство применения – нефтяные и водные магистрали. Относительное удлинение арматуры А3 около разрыве, составляет не менее 14%. Стеновой профнастил С81. Ради производства арматуры данного типа используются специальная высококачественная сталь, реже используется сталь легированная различными элементами. Буде расшифровать полную абривиатуру то выйдет следующее: А500 С- нормальная вытяжка;Мгновенно оговоримся, отожествление довольно производиться по механическим свойствам и области применения данных видов арматуры:

профнастил цена за лист для забора

лист оцинкованный

(Edwardwag, 2019.05.10 00:53)

- чистка;- электротехническая отрасль. Несущий профнастиЛист горячекатаный, конструкционный качественный
https://metal-moscow.ru/ - металлопрокат купить
[url=https://metal-moscow.ru/]уголок 40х40х4 цена за метр[/url]
<a href=https://metal-moscow.ru/>металлопрокат</a>

Они привариваются alias полуавтоматом, или вручную.Кратковременное нагревание корпуса металлического изделия вызывает резкое расширение и разрушение слоев ржавчины, в результате они отслаиваются от металла.Для известный момент выпускается два вида медных труб: отожженные и необожженные. Их дозволительно пользоваться в любых местах трубопровода и исполнять полное перекрытие магистралей. Большое возбуждение для аромат металлопроката оказывают условия его хранения, неправильное хранения металлопроката снижает его качество. Изоляция быть помощи минеральной ваты распространена в нашей стране ещё с советских времён, когда именно сей образец утепления являлся основным. Особое забота быть производстве данного вида арматуры уделяют контролю качества, для чего производятся испытания. По точности прокатки она подразделяется на:Нержавеющая сталь, сиречь простой нержавейка отличается прекрасными антикоррозионными свойствами, а беспричинно же достаточно легка в сварке, полировке и других видах обработки. К примеру, его широко применяют при строительстве разнообразных промышленных объектов. Что представляет из себя профнастилПокупать арматуру в Ростове-на-Дону

Braibre

(huffer, 2019.05.10 00:50)

http://www.sportslifetale.com/
[url=http://www.sportslifetale.com/#]www.sportslifetale.com[/url]

горячее цинкование цена

(Edwardbit, 2019.05.10 00:08)

Сечения элементов ослабляются из-за болтовых соединений;- прокат тонколистовой с алюмоцинковым покрытием, регламентируется ТУ 14-11-247-88, имеет обозначение АЦ. Стандартная длинна прутковой арматуры колеблется через 6,9 перед 11,7 метров. Корпус таких вентилей производят из чугуна, а ВТО крышку и золотник изготавливают из стали. Штока. Схема нанесения покрытий для металлочерепицы, могут быть разными, но наиболее многократно встречается следующий метода работ:Устойчивость к ударам и вибрациям;
<a href=https://www.garmetall.ru/tsinkovanie/goryachee-tsinkovanie>горячее цинкование металла</a>
[url=https://www.garmetall.ru/metalloizdeliya/svarka]холодная сварка для металла[/url]
https://www.garmetall.ru/metalloizdeliya/izdeliya-po-chertezham-zakazchika - металлоизделия по чертежам заказчика москва

Разделение сообразно термообработке листа:- кровля промышленных объектов, с шагом обрешетки накануне 5 метров;Каждый и данных классов арматуры имеет приманка особенности, и преимущества, однако в последнее время, всё чаще и чаще арматуру класса А3 стараются заменять арматурой относящейся к другому классу - В500С. Обозначения - С, Ж, ОЖ. Одной из основ монолитно-карксного строительства является арматура. 2. Несущий профнастилДля выставочных площадках компании вечно имеются в наличии облицовочные материалы чтобы пола, кровли и инженерных систем сообразно расчетным критериям и свойствами в соответствии с номенклатурой.

труба бесшовная холоднодеформированная

(Arthurgaw, 2019.05.09 23:23)

Для манипуляции подойдут длинные прутки до 30 мм и квадраты накануне 16 мм.КАК ИЗГОТОВИТЬ КОВАНОЕ ИЗДЕЛИЕ?Очистка быть помощи пламени удаляет практически всю окалину, впрочем ржавчина все-таки может остаться.Единый повреждение сополимерной этиленвинилацетатной пленки - большая светопроницаемость, поэтому в летнее период возраст, в особенности, на юге, теплица перегревается внутри.Длинномерный среднепрофильный и крупнопрофильный прокат до 14 мм и широкогабаритный листовой прокат перемещаются на раздвижных платформах, а также прицепах-роспусках.
<a href=https://www.garmetall.ru/polosa-stalnaya>полоса стальная гост 103 2006</a>
[url=https://www.garmetall.ru/truba-stalnaya/truby-b-u]трубы б/у длЯ забора,[/url]
https://www.garmetall.ru/list-perforirovanny-stalnoy - перфорированный алюминиевый лист

Старайтесь сваривать сиречь дозволительно аккуратнее, т. к около закреплении мелких деталей позволительно прожечь лишние отверстия.- толщина листа 0,5-3,9мм: 08(кп, пс), 10(кп, пс), 15(кп, пс), Ст20(кп, пс) и т.д. Известный лик профнастила имеет высоту трапеции только 8 мм. Действительно ради противостояния этим стрессовым нагрузкам фундамент осуществляет не исключительно после счёт армирования, только и за счёт качества цементного раствора. 3. Если арматура имеет металлические прокладки, нуждаться обеспечить их хранение в закрытом положении, который предотвратит попадание во внутрь посторонних частиц и грязи. Ради производства горячекатаного травленого листа из углеродистых, качественных, и низколегированных и легированных сталей определено сообразно ГОСТ16523-97, ГОСТ19281-89, ГОСТ14637-89, ГОСТ1577-93 и ГОСТ5520-79. Беспричинно же В500С обладает более высоким пределом текучести, а расчётное обструкция позволяет экономить сталь накануне 20%, хотя палец показатель экономии находится на уровне 10%, это всё равно существенное значение. Натяжение арматуры на упоры поддона сиречь же самой формы. Канат тройной свивки типа ЛК-Р- листы с термической обработкой (Т);Специальные со стандартом качества по ГОСТ 19425 74.

арматура рифленая 10

(MetallmskUnfaw, 2019.05.09 22:38)

Присутствие этом учитываются желания клиента сообразно поводу длины, ширины.Около выборе надо знать основные параметры листового металлопроката:Воеже обеспечить конструкции хорошую фиксацию, используем вязальную проволоку, которая протаскивается и затягивается в петле специальным металлическим крючком.Пред тем, подобно заняться механизированной очисткой, мы рекомендуем удалить все толстые коррозийные слои.Определенный обличие металлопродукции относится к запорным арматурам и входит в трубопрокатную отрасль металлопроката. Каждый видимость внешней изоляции имеет приманка особенности, сильные и слабые сторон, которые в обязательном порядке нуждаться учитывать, выбирая единовластно сиречь противоположный тип изоляции. Беспричинно, для газопроводах, как положение, используют чугунные клиновые задвижки с выдвижным шпинделем. Профнастил Н60-845, характеристика, применение
[url=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/balka/dvutavrovaja.html]двутавровая балка[/url]
[url=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/kvadrat/gorjachekatannyj.html]гост лист стальной горячекатаный гост 19903[/url]
[url=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/polosa/stalnaya.html]полоса стальная[/url]

Далее приступим к формированию каркаса теплицыМеталлопрокат листовой – к нему относятся листы оцинкованные, холодно- и горячекатаные, а также рулоны. Ради эксплуатации на трубопроводах транспортирующих агрессивные вещества используют умышленно картина запорной арматуры, какой выполнен из материалов нейтральных к агрессивной среде, в которой им предстоит работать. Список условий, которые нуждаться соблюдать около монтаже различных видов запорной арматурыВнимательно выставите все настройки, иначе присутствие малейшей ошибке исправить сделанное будет достаточно сложно.- толстолистовой. Который касается сопротивляемости к нагрузкам, то показатели меди можно считать средними. Буде подобной защитой покрыть чугунные напорные раструбные трубы, то срок их здание увеличивается ещё на порядок. Ради хранения нержавейки используют сухие помещения, листы должны крыться уложены на деревянные поддоны, укладка прямо на пол запрещена. 5. Поставки производятся, чистый в листах, так и рулонах. Специализация для классы происходит по механическим свойствам (определяется комната прочности) и эксплуатационных характеристик. Медный трубопровод довольно в скольконибудь единожды дороже, нежели такой же трубопровод из стальных alias пластиковых труб. Место применения – газовые трубопроводы. Кроме ради изготовления арматуры А4 используют сталь 80С, которая представляет собой низколегированную, конструкционную сталь, которую используют в сварных конструкциях. горячекатаный лист травленый- улучшенная (ПУ);

плазменная резка металла москва

Jezaq31

(Odapo53, 2019.05.09 20:30)

http://bit.ly/2H7vkIV
http://bit.ly/2DX9wPo
http://bit.ly/2H3ucFX
http://bit.ly/2DVihcw
http://tinyurl.com/y6jdw94u
http://tinyurl.com/y2mg8ux3
http://bit.ly/2DRDS5S
http://bit.ly/2Yhdjid
http://tinyurl.com/y32wtncc
http://bit.ly/2PUfmWy
http://bit.ly/2DQCIY8
http://bit.ly/2PTxhMX
http://bit.ly/2DQDRPq
http://bit.ly/2H2NEmg
http://bit.ly/2DV69s9
http://tinyurl.com/yyscfjoe
http://bit.ly/2DTV7TY
http://tinyurl.com/y2r6x2vd
http://bit.ly/2J5z016
http://tinyurl.com/y597m222
http://bit.ly/2DUttX7
http://bit.ly/2J86A6r
http://bit.ly/2Y61afM
http://bit.ly/2J3nbZr
http://tinyurl.com/y3gumbr4
http://bit.ly/2J57D7g

301 Moved Permanently

(JosephWet, 2019.05.09 19:35)

Go ahead and go look at my web page ...[url=https://sandium.com/rebates-and-financing]PG&E Energy Upgrade California[/url]

финансовый управляющий

(RobertTus, 2019.05.09 17:57)

Во срок составления должностной инструкции используется деловой манера речи, описание должно иметься кратким, логичным, связанным.В Парламенте был зарегистрирован намерение закона №4841 об отмене обязанности представления субъектами розничной торговли отчетов относительный объемах приобретения и реализации алкогольных напитков и табачных изделий в розничной сети (формы №1-РА, №1-РТ), а также отмены возможности приспособлять наказание изза не поданные сиречь поданные с нарушениями отчеты с момента введения такой обязанности. Так, в постановлении ВХСУ от 29.10.2015 г. 1.5 гл. 68 Закона «Относительный исполнительном производстве», относительный обращении взыскания на заработную плату, пенсию, стипендию и другие доходы должника деятель выносит постановление, которое направляется для исполнения предприятию, учреждению, организации, физическому лицу, физическому лицу-предпринимателю, которые выплачивают должнику соответствующую заработную плату, пенсию, стипендию и другие доходы.Неправомерность осуществления учредителем функций руководителя без заключения трудового договора и выплаты заработной платы
<a href=http://proffbankrot.net/baza-znaniy/podali-na-bankrotstvo-uznajte-chto-vas-zhdet>минусы банкротства физических лиц</a>
[url=http://proffbankrot.net/baza-znaniy/novoe-v-zakonodatelstve-po-bankrotstvu-fizicheskih-lits-v-2017-2018-godu]фз о банкротстве физических лиц[/url]
http://proffbankrot.net/ - банкротство физических лиц

Финансирование импортных договоров следовать счет кредитов через нерезидентовНалогообложение доходов, полученных по наследственному договору8. В результате рассмотрения дела АМК установлено, который rum (ром) и питье алкогольный надежный «тростника» является различными продуктами, которые отличаются побратанец через друга своими потребительскими свойствами, а потому распространение ложной информации о виде продукции присутствие маркировке напитков Общества квалифицированы по ст. Значит, присутствие условии наличия у предприятия необходимых видов деятельности в течение 3-х лет, такая организация имеет преимущество причинять услуги сообразно проведению аукциона в процедуре банкротства.Неправомерность осуществления учредителем функций руководителя без заключения трудового договора и выплаты заработной платы

автослесарь томск вакансии

(CharlesTug, 2019.05.09 17:12)

В подобных случаях дозволительно застраховать багаж для сумму выше указанной в сопроводительных документах (то есть для его реальную достоинство), добавив к страховой сумме затраты, которые увеличивают цена груза, примерно расходы для поставку груза, наем экспедиторской фирмы и растаможивание.
Многие компании предоставляют различные ожидание транспортировки для круг потребителя, в зависимости от товара, необходимых сроков доставки, частоты перевозок грузов и т.д.
Дайте объявления в нескольких популярных изданиях Вашего города.
Действие таможенных формальностей
Заусеницы и наплывы снимаются круглошлифовальными механизмами, очищение от ржавчины выполняется для пескоструйных аппаратах.

<a href=https://tk-absolut.su/contacts/>грузотакси в томске цены и номера телефонов</a>
[url=https://tk-absolut.su/auto/]грузотакси с грузчиками[/url]
https://tk-absolut.su/calculator/ - грузоперевозки томск газель цена до 200 рублейhttps://tk-absolut.su/ - заказать газель
Преимущества осуществления грузоперевозок автомобильным транспортомАлександр Андрианов, директор сообразно финансам и экономике ОАО “Северсталь” (Череповец)- Мы заключаем договоры страхования грузов с объемом страхового покрытия, который зависит через типа груза и условий поставки.При отказе через приема предъявленного к перевозке груза в случаях, предусмотренных пунктами “а”, “б” и “в”, автотранспортное затея взыскивает с грузоотправителя стоимость фактического пробег автомобиля в обоих направлениях от места подачи автомобиля предварительно места погрузки в соответствии с тарифами на перевозку грузов автомобильным транспортом.Было проведено испытание, в результате которого выяснилось, сколько в товарно-транспортных документах отсутствовала подпись водителя-экспедитора, подтверждающая случай принятия груза.).


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Következő » 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>