Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 PSP-s gyakran ismételt kérdések /Utoljára frissítve: 2008.06.18/


Ezt a leírást annak reményében készítettem, hogy a kezdő PSP-tulajok is kiismerjék magukat a legelőször talán bonyolultnak tűnő kifejezések, megoldások erdejében. Felfoghatjuk ezt egy PSP-Tudástárnak is, vagy egyfajta forgalom(user)irányító jelzőlámpának :).
Amennyiben az alábbi FAQ-ot egy adott, PSP-vel foglalkozó oldal felhasználja a saját site-ján, annyit kérnék, hogy a nevemet (ill. akiket megemlítek benne, szerzőket) tüntesse fel, semmi egyéb, ennyi talán elvárható, ha már egyszer rengeteget foglalkoztam/tunk az utánjárásával. Köszönöm.

Amit eddig összeírtam, tekinthető egy masszív alapnak, amit folyamatosan lehet bővíteni mások által használt programok tapasztalatával/lerásaival ezért ha valakinek újabb "FAQ-pont" jut az eszébe, ill. megoldással tud rá szolgálni nyugodtan leírhatja, s aszerint bővíteni fogom /a szerző nick-jével, ha igényli e-mail címével/ a listát, vagy ha pontosítani, módosítani szeretné valamelyik pontot.
Amennyire lehet a jövőben folyamatosan frissíteni fogom a FAQ-ot.


0, A Playstation Portabe
PlayStation Portable

Adatok / Specifikáció

Technikai adatok: 480X272 felbontású 16,77 millió szín megjelenítésére képes 16:9-es képarányú és 4.3 inches kijelző, melynek fényereje maximálisan 200 cd/m2.
MIPS R4000 alapú mikroprocesszor 333Mhz (32bit), frontoldali busz 166MHz-es.
Főmemória: 32MB (Slim esetében 64 MB)
Grafikus memória: DRAM: 4MB. A PSP grafikus alrendszer 512 bites buszt használ, teljesítménye 664 millió pixel és 35 millió sokszög/s.
Akksi élettartam: kb 4-5 óra (függ: a képernyő fényességén, a hangerő-szinten, film v. játék fut-e?)
Csatlakozás: Wi-Fi (802.11b), IrDA
Firmware verziók:
Normál/Pufi-PSP: 1.00, 1.50, 1.51, 1.52, 2.00, 2.01, 2.50, 2.60, 2.70, 2.71, 2.80, 2.81, 2.82, 3.01, 3.02, 3.03, 3.10, 3.11, 3.30, 3.40, 3.50, 3.51, 3.52
PSP-Slim: 3.60
PSP-Slim & Pufi PSP: 3.70, 3.71, 3.80, 3.90, 3.93, 3.95, 4.00
Az 1.00 és az 1.50-es firmware-el rendelkező PSP-n, futtathatók "házi készítésű" játékok(Homebrew) is ill. a Dark_AleX által készített 2.71SE, 3.XX Open Edition/M33/WildC*rd FW-eken is.
Kártyaformátumok
* Memory Stick PRO
* Memory Stick Duo
Lemezformátum
* UMD

Támogatott formátumok:
Audio
* MP3
* ATRAC3
* WMA (firmware v2.60)
* AAC (firmware v2.70)
* WAV (Linear PCM)
* MP4 (konténer formátum)
* AAC + 3GP Video

Videó
* MPEG-4
* MPEG-4 Part 2
* MPEG-4 Part 10 (H.264/AVC)
* SWF (firmware v2.70-től)
Képek
* JPEG
* GIF
* BMP
* TIF
* PNG

********************************************************************
PSP-csomag variációk
A világ összes pontján a PSP elérhető mind Value Pack vagy Core Pack formájában. Számos országban még Giga Pack formájában is beszerezhető (ezt 2005. október 20-án jelentették be).
Value Pack = PSP + akkumulátor + 32 MB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + csukló-pánt + Demo-lemez + hálózati töltő
Giga Pack = PSP + akkumulátor + 1 GB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + törlőkendő + Demo-lemez + hálózati töltő + USB-kábel

Ad-Hoc hálózat
Az Ad-Hoc vezeték nélküli hálózattal lehetőség van max. 16 PSP egyidejű összeköttetésére, kommunikációjára (pl.: multiplayer játéknál). Az egyik PSP-nek kell lennie a játék "host"-jának (kiszolgáló), amihez a többi felhasználó akkkor csatlakozhat, amint elkezdik keresni a kiszolgáló listákat.
A kiszolgáló PSP-nek az akkumulátor üzmedéje kb. 35%-al kevesebb lesz (ez az átvivendő adatok összetettségén múlik).
A 2.00 FW-frissítéssel a PSP az Ad-Hoc technológiát már digitális képek küldésére is ki tudja használni (két PSP között), a küld és fogad (send, receive) funkciókat használva a PHOTO menüben.

Infractructure hálózat
A PSP főmenüje megengedi a felhasználónak, hogy beállítsa a rendszert úgy, hogy tudja használni az internetet (vezeték nélküli kapcsolaton keresztül). Ez a fajta mód képes megtalálni a védett ill. nem-titkosított vezeték nélküli hálózatokat az adott területen.

Infra (PSP-Slimen már nincs)
Habár a PSPnek van IrDa portja a készülék tetejének bal oldalán, jelenleg egyetlen játék sem használja ki.
Vannak ún. házikészítésű alkalmazások, amik képesek kihasználni a PSP IrDa portját:
- TV távírányító-ként
- IrDa PDA to PSP, ami a PDA-t, mint szöveg-beviteli eszközt használja fel a PSP részére.
- IrDa File Transfer, ami adatvitelt biztosít Infra kapcsolaton keresztül
- Universal Remote (Irda porton keresztül irányíthatjuk a DVD-lejátszót, TV-t, Music Center-t vele).
=====================================================================================================

1, Alapok / Fogalmak
FirmWare /FW/ = A firmware egy olyan szoftvertípus, amely a hardvereszközbe van beépítve, és a legalapvetőbb funkciókat biztosítja a hardver működtetéséhez (esetleg figyeli az eszköz állapotát, arról információkat nyújt a külvilágnak). Jelen esetben a rendszerfile-okat tartalmazó és azokat futtató szoftver. Felfoghatjuk a PSP operációs rendszerének.
Custom FW (SE, OE, M33) = [SE = Special Edition, OE = Open Edition, M33 = March 33, *LE = WildC*rd Leaked Edition]], Dark_AleX "készítette" a hivatalos Sony-FW-ekből. Egy olyan módosítást tartalmaz, ami megengedi a PSP-nek hogy bebootoljon, a homebrew programok futásához szükséges kódokat blokkoló biztonsági intézkedéseket figyelmen kívül hagyva. Legnagyobb előnyük, hogy egyesítik az 1.5-ös FW előnyeit és a 2.71 ill. a 3.XX-es FW összes funkcióját. Nem mellesleg az iso-játékok a Game menüpont Memory Stick ikon alatt találhatóak és nem igényelnek emulált környezetet (DevHook). Ezeket 1.5-ös FW-re lebutított PSP-re érdemes felrakni. /Ha ezt látod valahol: 3.XX OE/M33, akkor az vmelyik OE FW-re vonatkozik 3.02, 3.03, 3.10, 3.30, 3.40 v. M33 FW-re vonatkozik: 3.51, 3.52, 3.71 stb./
A 3.71 M33-as Custom FW(-től felfelé) már speciális, mivel nem igényel 1.50-es FW-t, ahhoz, hogy teljes-értékűen fusson.
GEN Custom FW = a pspgen.com oldal mögé burkolózva egy egyelőre ismeretlen programozó készítette ezt az új fajta CFW-t (3.95GEN-2). (újdonság, hogy a recovery menü az XMB-ben is használható). Azonban ennek a CFW-nek van még egy-két hiányossága, ezért is ajánljuk helyette a 3.90M33-3-at...
XMB (Cross Media Bar) = A PSP főmenüje, grafikus környezete. Az ikonokat háttereket a 3.70-es FW-től felfelé ún. PTF témákkal (PSP Theme File) lehet kicserélni, míg az XMB funkcióit/kinézetét/ikonok koordinátáit/hangjait a Flash0-ban lehet - a meglévő fájlok cseréjével - módosítani.
Homebrew = "házi készítésű", azaz programozók által készített (nem hivatalos Sony) házilag készített program. Szinte mindegyik ingyenes (pl.: böngésző, msn messenger, számológép, notepad, universal remote). Ezen programok futását figyelmen kívül hagyó biztonsági réseket igyekszik a Sony befoltozni egy-egy újabb frissítéssel. A "leghomebrew-képesebb" FW az 1.5-ös volt (ill. most már az ebből "építkező" SE és az OE/M33 FW). Dark_AleX-nek hála a legtöbb HomeBrew-t át lehetett ültetni 3.XX kernelre, így azok mennek gond nélkül PSP Slim-en is.
Iso = szabványos képfile. Az UMD-lemezről készített biztonsági másolat, annak teljes tartalmával megegyező kópia (pl.: Játák ill. Film-iso-k).
CSO/DAX = az iso képfile tömörített változatai. A DAX valamivel hatékonyabb, de pl.: a Custom FW-ek nem támogatják alapértelmezetten.
Recovery menü = a sokszor emlegetett visszahozó/és beállító menü amely csak OE és M33-as Custom FW-eken érhető el. Itt lehet tbk. a pluginokat aktiválni. (belépni recovery menübe a bekapcsoláskor a JOBB-Kar nyomvatartása mellett lehet) Bővebb leírást itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=151


Ripkit = Az iso-játékokhoz készített "törés-csomag". A felesleges állományokat törli (pl.: padding file, FW-update file, angolon kívüli idegen nyelvek, háttérzenék, átvezető kisfilmek, előzetesek) [természetesen nem mindegyik játéknál találhatóak meg ezek a file--ok] , és a végén CSO-ba betömöríti. Ezeket manuálisan is el lehet végezni az UMDGen programmal.
Pad(ding)-file = az UMD-lemezen lévő (iso-ban feleslegesen helyet foglaló több száz MB-os) file, amely a jobb, hatékonyabb lemezelérést biztosítja. Oly módon, hogy a lényeges adatok (a játék) általa az UMD-lemez szélére kerülnek.
Downgrade / Downdate = A PSP aktuális FW-ének visszabutítása egy alacsonyabb verziójú FW-re (ált. 1.5-re). Fontos, hogy számos Downgrade van, válaszd ki a neked megfelelőt (a downgrade résznél fel vannak sorolva).
Korábban gondot okozott a PSP-alaplapja, most a Pandora akku módszer segítségével már lényegtelen.
Jelenleg a Pufi PSP-re kijött összes S0NY FW-t lehet downgradelni.
A SlimPSP-nél a 3.60-as FW-re lehet 3.60 M33 CFW-t feltenni, majd erre rá a később megjelenő CFW-eket.
Update = az aktuális FW-verzió frissítése egy újabbra (amely általában több funkcióval, új szolgáltatásokkal egészül ki). Figyelem: ha szeretnél iso-játékokat ill. segédprogramokat futtatni a PSP-den, akkor semmiképpen se frissíts Hivatalos Sony FW-re. Downgradeld (v. Despertar del Cementerio), majd pedig tegyél fel egy CFW-t.
Pandora Akkumulátora = A Pandora Akkumulátorral (karöltve a Pandora Magic Memory Stick-kel) bármilyen félre-flashelt (nem megfelelő módosítást használtál), rosszul downgradelt vagy letörölt flash0 tartalmú PSP-t helyre lehet hozni és bármilyen firmware-ű (1.00 - 3.XX (bármely jelenleg ismert)) PSP-t lehet 1.50-re downgradelni. Fizikai sérüléssel rendelkező vagy hardverhibás (elfüstölt processzor, eltört alaplap, stb) gépen természetesen ez sem segít.
Ennek segítsével az összes jövőbeni FW-frissítés is könnyű-szerrel kijátszható. nem kell hozzájuk külön downgrader.
Despertar Del Cementerio = "Holtak feltámadása". Pandora akku és Memory Stick szükséges hozzá. A lényege, hogy bármilyen FW-ű PSP-t (akkor is ha a Flash0 teljesen törölve lett) képes egyből 3.80 M33-as CFW-rel felruházni, nincs szükség downgrade-re. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
U.P.M.S. = Ultimate Pandora Memory Stick = Véglegesített Pandora Memóriakártya és akku. Az UPMS segítségével lehet egy állandó (véglegesített) Pandora Akkud és Mem.Sticked s mindemellett tudod normál módban használni őket ! Egyszóval ha bármikor olyan kedved van, tudsz másik PSP-tulajnak segíteni, v. a te PSP-dbe életet lehelni. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
Bővebb leírást és letöltési lehetőséget itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=322


Flashelés = ez egy folyamat. Ilyenkor a file-okat a program a PSP memóriájába másolja, ahol a rendszerindító file--ok is vannak. Ha itt valami rosszul megy végbe (pl.: nem megfelelő file-okat választ ki flashelésre az illető) (99,9%-ban felhasználói hozzá nem értés miatt), a rendszer nem fog tudni betöltődni. Van, hogy bizonyos plugineket csak flasheléssel lehet a FW-be "beépíteni", hogy az fusson rendesen.
Mielőtt bármit is módosítasz a Flash0-ban hozz létre arról egy biztonsági mentést a PC-den egy külön mappába. Ha valamelyik feflashelt fájl miatt az XMB nem menne, akkor csak visszamásolod az eredetit (recovery menü segítségével) és kész is.
DevHook /DH/ = A DeviceHook egy Firmware-emuláló program, amelynek segítségével pl.: az 1.5-ös FW-rel rendelkező PSP-n futtathatóvá válik a 3.10-es FW-t igénylő játék, ill. netezni is lehet vele (az emulált környezetben). Az emulált (pl.:3.10 FW) környezet összes funkcióját el tudjuk érni ezáltal.
Ez a program az OE, M33 CFW megjelenésével szép lassan háttérbe szorult, okafogyottá vált.
Plugin/PRX = kiegészítő illesztőprogramok, amelyek a Custom FW-ekkel rendelkező PSP-ken futtathatók, kihasználva a biztonsági réseket. (pl.: képkimentő, PSP-újraindító, automatikus iso-futtató illesztőprogram)
NAND = A PSP alaplapján elhelyezkedő Memória, ami a PSP FW-ét ill. a felhasználói beálltásokat tárolja. Mindenképpen készíts egy biztonsági másolatot a NAND-odról, mivel sok esetben ez az utolsó lehetőség, hogy megfelelően működő állapotba tudj visszahozni a PSP-d. Más tulaj PSP-jének NAND-ját szigorúan TILOS a saját PSP-dre felflashelni. Amennyiben ezt mégis megteszed, készülj fel, hogy számos funkció nem v. csak korlátozottan fog működni, mivel ilyenkor tönkreteszed az ún. IDStorage-t.
FLASH0 (F0) = A NAND Memória egy része, amely az aktuális FW-t, amely a PSP működéséhez elengedhetetlen.
FLASH1 (F1) = A NAND Memória egy része, amely registry-t és más személyes beállítást tartalmaz.
Dump = A FW egy másolata, emulációra használják. (Néha visszafejtik (ezáltal lehet módosítani a FW-t)).
1.5 = ez (volt) az a Hivatalos FW-verzió, amellyel az XMB-ből HomeBrew-kat lehet futtatni teljes kernel-hozzáféréssel. 2 könyvtár kell a homebrew program futásához, mindkettőnek ugyanaz a neve, csak ez egyik %-jellel kezdődik (ami az ikon-t, ill. a Kxploit-ot tartalmazza, a másik könyvtárban maga a program van).
Kxploit = Az a metódus, aminek segítségével HomeBrew programokat lehet futtatni 1.5-ön. Két db eBoot.pbp file-t használ, az egyiket arra használják, hogy betöltse ill. kijátssza az egyszerű FW-biztonságot (amit pont a házilag megírt kódok futtatásának blokkolására írtak), a másik eBoot.pbp pedig maga a program.
TA-082 = az "elátkozott" alaplapú PSP-model, amelyet sokáig nem lehetett downgrade-elni. Ma már mindegy az alaplap verziószáma. Persze, ha nem Pandora módszert használsz, fontos tájékozódni az alaplap verziószámával kapcsolatban.
UP - (Undiluted Platinum) - egy mod chip a PSP-hez, amely 2 NAND memóriát foglal magában, dupla FW-boot lehetőséggel. (ez a dual-chipes, dual-boot-os megoldás a TA-082-es alaplapú PSP-ken nem alkalmazható !). Drága és nem biztonságos megoldás.
ms0:/ vagy MS_ROOT - A memóriakártya gyökérkönyvtárát szokták így jelölni.
IPL = “Initial Program Loader” - Kezdeti program betöltő. A PSP elindítja az elő-IPL-t keresve a NAND-ban az IPL-t és betölti (ha ennél a folyamatnál az akku serial-ja (sorozatszáma) 0xFFFFFFFF, akkor a PSP a Memory Stick-ről fogja betölteni az IPL (a.k.a. Pandora :) )). Tulajdonképpen ez a bootolási folyamat első lépése.
IDStorage = Az IDStorage (azonosító tároló) tárol számos (130) kulcsot, amelyek a PSP-dről adnak/írnak le információt. Pl.: Sorozatszám, WLAN Mac-cím, FW-verzió stb.. Ezek egyedi dolgok, így minden PSP-n más és más ! Ha az IDStorage-ed tönkremegy (mert másvalakiét tetted fel) akkor a következő dolgok nem fognak működni: Ad-Hoc mód, UMD Játékok és az UMD Videók, HomeBrew-k és a MagicGate. Az IDStorage (néhány kulcsa) PSP-NKÉNT KÜLÖNBÖZIK & NEM LEHET ÚJRAGENERÁLNI !!! NINCS RÁ MÓD !

Mit kell szem előtt tartani PSP vásárlás előtt?
Ellenőrizd, hogy megvan-e a magyar kézikönyv.
Ellenőrizd, hogy a PSP LCD-kijelzőjén van-e pixelhiba.
Ahhoz, hogy iso-játékokat tudj majd futtatni legalább 512 Mbyte-os Memory Stick kártya szükséges. Ha használtan veszed a PSP-t, nagy eséllyel jutsz olyanhoz, amelyet már nem kell hackelni (OE/M33 FW van rajta), egyből képes futtatni az iso-játékokat.
Ha Base pack-ot / Alap-csomag-ot választasz, akkor abban nem fogsz se Memóriakártyát, se fülhallgató hosszabbítót, sem pedig tokot, ill. törlőkendőt találni. (igaz, ezeket külön-külön is meg lehet venni)

Mi a különbség a PSP Slim ill. az alap PSP között?
PSP Slim szemszögéből:
- 33%-al könnyebb (280g helyett 189g)
- 19%-al vékonyabb (23mm helyett 18.6mm)
- akksi töltés USB-porton keresztül
- gyorsabb játékbetöltés
- hatékonyabb akku-kihasználás
- nincs infra-port
- WLAN gomb átköltözött a PSP tetejére
- hangszórók elhelyezése is megváltozott
- nagyfelbontású videókat és .avi-kat (nem DivX és XviD, sima MjPeg-es) is képes lejátszani (remélhetőleg csak a FW miatt)
- új FW-t kapott (3.60), amivel képes TV-re küldeni video-t továbbítani (Video-Out-on) ill. képes mind a PS3 mind a PC winchesteréhez hozzáférni bárhol a világon (régiófüggetlen), köszönhetően az új csatlakozási opcióknak.
- PSP Slim immár 64MB memóriával rendelkezik
- Analóg Video Kimenettel rendelkezik (kábel kell hozzá)
- "Piano Black," "Ceramic White," és "Ice Silver" színváltozatokban kapható (kezdetben.. azóta van Vérvörös és Menthol Zöld is)
- Fut rajta a 3.90-es FW-rel érkezett Skype ! (Pufin nem megy)
Saját vélemény: gyengébb anyagminőség.

Honnan tudom, hogy milyen FW lehet a PSP-n (külsőleg a dobozról)?
A dobozon, a címkén található egy betű amely azonosítja a PSP FW-verzióját. Az alábbiak ismeretesek:
A-1.50 B-1.51 C-1.52 D-1.52 E-1.52 F-2.00 G-2.01 H-2.50 I-2.60 J=2.70 K=2.71
L-2.81 M-3.01 N-3.03 O-3.10 P-3.11 Q=3.30 R=3.40
R-nél nagyobb betű 3.40-es FW-nél magasabbat jelöl
PSP Slim-en min. 3.60-as FW van.

Hol tudom megnézni, hogy milyen FW van a PSP-n (melyik menüpontban)?
Menj a Settings Menüre, majd a System Settings-re, itt görgesd lefelé a System Information-ig. Az alábbi 3 sor fog fogadni: MAC Address, FW-Verzió, PSP-s Becenév.

Honnan tudhatom, hogy honnan származik a PSP?
A model szám által tudod behatárolni/azonosítani, hogy milyen régiójú a PSP. Az alábbiak ismeretesek:
PSP-1000 Japán - Basic Pack
PSP-1000K Japán - Value Pack
PSP-1000KCW Japán - Value Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000CW Japán - Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000G1 Japán - Giga Pack fehér v. fekete PSP
PSP-1001K USA - Value Pack
PSP-1002K Ausztrália és Új-Zéland - Value Pack
PSP-1003K United Kingdom - Value Pack
PSP-1004K Europa - Value Pack, Giga Pack, Basic Pack, Fehér Value Pack, Fehér Giga Pack
PSP-1005K Korea - Value Pack
PSP-1006K Hongkong és Szingapúr - Value Pack
PSP-1007K Taiwan - Value Pack
PSP-1008K Oroszország - Value Pack
PSP-1009K Kína - Value Pack
PSP-1010K Közel-Kelet - Value Pack
PSP-2000 - PSP Slim&Lite - Basic
PSP-2000K - PSP Slim&Lite - Value

Honnan tudhatom, hogy TA-082/086-os alaplapú-e a PSP?
Kinyitod a PSP-d UMD-lemez meghajtóját és ha az alábbi képpel megegyező számsort látsz akkor biztos lehetsz benne, hogy TA-082-es a PSP-d. A számsort egyébként fejjel lefelé olvasva tudod értelmezni: IC1003.
Kép

Ami most következik az nem szentírás, de igaz lehet:
A->F betűig a dobozon: biztosan nem TA-082/086:
G és H betű: valószínűleg nem TA-082/086.
I betű: elég valószínűtlen, hogy TA-082/086-es legyen
J betű és felette: valószínű, hogy TA-082/086-os alaplapja van PSP-nek.

Hová tegyem a file-okat (általánosságban) a Memory Sticken / Milyen mappába/ Mi hol van?
Ez a kis leírás a 3.XX Custom FW-ekre érvényes (alapértelmezett beállításokkal, esetünkben: 3.90M33).
Memory Stick gyökere:
--> DH (DevHook helye (az ikonok a programhoz a PSP/GAME mappába vannak)) /elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100ANV01 (h.264 (avc) codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint néz ki:MAQXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100MNV01 (normál mp4 codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint: M4VXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> ISO (ide kerülnek az iso/cso/dax file-ok)
--> PICTURE (képek helye (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))
--> PSP --> COMMON (ide jönnek általában a Böngészőhöz való kiegészítők, programok)
--> PSP --> GAME --> BOOT (automatikusan futtatandó eboot.pbp helye (Recovery menüben lehet engedélyezni))
--> PSP --> GAME --> RECOVERY (itt van az 1.50-es FW helye)
--> PSP --> GAME --> UPDATE ((Custom) FW-frissítés fájljainak helye)
--> PSP --> GAME --> 150kernelupdate (Pufi PSP-n 1.50-es kernelhez szükséges programkód helye /mappa neve bármi lehet/)
--> PSP --> GAME150 (Pufi PSP-n az 1.50-es kernelt igénylő homebrew-k helye)
--> PSP --> GAMEXXX (Homebrew Programok helye az adott CFW verziójához megfelelően, (pl.: GAME390))
--> PSP --> MUSIC (zenék helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> PHOTO (képek helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> SAVEDATA (itt vannak a játékmentések)
--> PSP --> SYSTEM --> BROWSER (ide menti a Böngésző Bookmark-okat, History-kat (Könyvjelzőket és Előzményeket))
--> PSP --> THEME (ide jönnek a 3.70 ill. a 3.71-es FW(-től felfelé) által használt ptf gyári és felhasználók által készített témák)
--> SEPLUGINS (a pluginek ide jönnek (.prx file-ok))
--> VIDEO (ide jönnek az .mp4 videók (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))

Gyk.: az xxxxx = egy 5jegyű számot takar. Te adod meg.
Megjegyzés: azért lett az MP_Root és a PSP mappa ennyiszer felsorolva mert a Wordben megformázott szöveg itt nem jól van tördelve. :)


Ezt írja ki a PSP-m: "To start, you must update the system software.". Mi ilyenkor a teendő?
Ezt akkor írja ki, ha az UMD-lemez amit betettél a PSP-be magasabb FW-t igényel, mint ami a PSP-n található. A döntés a tiéd, ha frissíted letudod játszani az UMD-lemez tartalmát, de nem tudsz majd iso-kat futtatni (ha CFW-t használsz, akkor nem fogja engedni a hivatalos FW-re való frissítést (3.40OE-A verziószámtól fölfele...), mivel ez egy biztonsági patch).

Letöltöttem egy játékot, de nem tudom hová másoljam?
Természetesen hivatalos FW-rel nem fogod tudni futtatni az iso-játékokat.
Az iso/cso/dax (utóbbi 2 tömörített iso-file) file-okat a Memory Stick gyökérkönyvtárában lévő iso mappába kell bemásolni (ha nincs iso mappa rajta, létre kell hozni) USB-kapcsolaton keresztül (Settings menüpont, majd USB Connection-re nyomj egy X-et).

Próbálom elindítani a programot, de ezt a hibaüzenetet kapom vissza: "The Game could not be started (80020321).".
Valószínűleg HomeBrew programot akartál futtatni egy arra nem alkalmas (hivatalos) FW-verzión, vagy pedig (kikapcsolt állapotban van a No-UMD opció [Recovery Menü leírásánál részletezve van]) elfelejtettél betenni egy Demo v. Játék UMD-t.

Ha Windows-ban formázom a Memory Sticket milyen file-rendszer típust válasszak ki?
FAT 16

Hogy tudok zenét/képet (mp3) felmásolni a PSP-re?
USB kapcsolaton keresztül a Memory Stick PSP/Music mappájába kell bemásolni az mp3-akat, PSP/PHOTO a kép-file-okat.

USB-n keresztül Total Commanderrel iszonyat lassan (max. 6-700kbyte/mp) tudom csak felmásolni a file-okat.
Megoldás: Windows Intéző ! Másold ezen keresztül. (az újabb 7-es verziójú Total Commanderrel már nincs ilyen probléma)

Kompatibilis-e a 4GB/8GB-os Memory Stick a PSP-vel?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-k számára igen. Lehetőség szerint próbáld ki. Igyekezz High-Speed-es kártyát venni.

Honnan tudhatod, hogy hamis-e a Memory Stick amit vettél?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-knél rámész pl.: XMB-ben a GAME menüre majd a Memory Stick-re menj, nyomj rá egy 3SZÖG-et, majd pedig egy O-t. Ha a MagicGate mellett UnKnown felirat díszeleg, akkor 100%, hogy hamis.

Mi az a stuck/beragadt pixel ?
Nem más, mint a folyamatosan fényesen világító pixel. A Beragadt pixel sajnos előbb-utóbb minden PSP-t elér. Nem garanciális hiba ! Javítani ("helyrerázni") kis százalékban, de lehet. Az egyik Program neve: Pixer. A programot a Game menüből lehet elérni (Bemásolás után :)). Ilyenkor egy olyan program fut majd, amelyik véletlenszerűen rajzol ki színes függőleges vonalakat az egész képernyőt beterítve, ami folyamatosan vibrál, frissíti a képernyőt, mozgásba hozza a színeket.
Linkek a pixel-hiba javítására készült programokról:

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=8934

 

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=7975

 

http://pspupdates.qj.net/Pixer-Fixer-sa ... /aid/76860Miért ilyen halk a PSP-hez kapott gyári fülhallgató?
Azért, mert a Sony direkt ilyen halk, kis-teljesítményű fülhallgatót gyártott, a felhasználók halláskárosodásának elkerülése végett.

Lehet helyettesíteni a Sony fülhallgatóját sajáttal?
Lehet, amennyiben kis jack-dugó kivezetése van (v. nagy, s ahhoz meg veszel egy átalakítót). Saját fülessel sokkal nagyobb hangerő érhető el.

Meddig bírja az akksi? Hány óráig kell tölteni, hogy fullon legyen az akksi?
Nem lehet egyértelműen megadni, hogy hány óráig bírja. Az attól függ, hogy éppen mit használsz a PSP-n, ill. hány Mhz-en üzemel. Általában olyan 4 óra intenzív játékidőt kibír.
Kb. 3 óráig kell tölteni a teljes feltöltéshez.

Akku-töltés közben lehet játszani a PSP-vel?
Igen, lehet.

Mi van akkor, ha játék közben lemerül a PSP-m akksija? (Elveszítem az addig elért szintet a játékban?)
Semmi pánik. Ilyenkor szépen fogod és rádugod a hálózati töltőt. Kb. 5 perc múlva már folyamatosan tudod használni a PSP-d; bekapcsolod s a lemerüléskor éppen félbehagyott ponton folytatod a játékot. (bizonyos (régebbi) FW-eken nem minden esetben működött jól..)

Mennyire verődik vissza a napfény a PSP kijelzőjéről?
Eléggé:). Igyekezz árnyékosabb helyet keresni, ha játszani akarsz vele erős napfénynél.

Mi az esélye annak, hogy véletlenül Updatelem a PSP-men lévő FW-t a Game menüben megjelenő ikonra kattintva?
Ahhoz, hogy ezt véletlenül összejöjjön, annak annyi az esélye, mint hogy Magyarország Világbajnok lesz az elkövetkezendő 20 éven belül, fociban ! :) /jó párszor le kell OK-znod ahhoz, hogy frissítse/.
Ha magasabb FW van a PSP-den kizárt dolog, hogy "frissítsd".

Lehet UMD-lemezt másolni PC-n? Vagy van rá valamilyen különleges UMD-író?
Nem lehet ! A Sony nem adta meg az engedélyt az írható UMD-lemezek gyártására, a kalózmásolatok elterjedését megelőzendő. Maximum gyári körülmények között lehet másolni. Otthoni UMD-író nem létezik, valószínűleg soha nem is fog.

Teheti tönkre a PSP-t a HomeBrew programok futtatása?
Mivel mind nyílt forráskódú (nem hivatalos) programok, ezért előfordulhat, hogy néha kifagyasztja a PSP-d (lehet, hogy picit hibás a programkód). Ekkor kapcsold ki a PSP-d oly módon, hogy a power-gombot felfelé nyomva tartod (míg ki nem kapcsol) [kicsit hosszabb ideig, mint normál kikapcs esetében].

Hogy lehet, hogy a PSP-m hátterének színe havonta változik?
Úgy, hogy ha még mindig a default (alapértelemezett) háttérbeállítást használod.
Az alábbiak szerint változnak a háttérszínek:
Január = Szürke
Február = Sárga
Március = Világoszöld
Április = Rózsaszín
Május = Sötétzöld
Június = Világos lila
Július = Világoskék
Augusztus = Kék
Szeptember = Lila
Október = Sárga
November = Barna
December = Piros

Egyik napról a másikra nem futnak a OE/M33 FW-ű PSP-men az iso-játékok, mit tegyek?
2xer futtasd le a Reset To Default Settings-et (Alapértelmezett beállítások visszaállítása) v. Formázd le a Flash1-et.

Nem futnak a demo játékok, pedig OE/M33 (tehát Custom FW) van a PSP-men?
Állítsd át a homebrew kernelt a Recovery menüben (Configuration alatt található) 1.50-ről 3.XX-re. (pl.: 3.90M33-on állítsd át 3.90-re a mappa-kernelt)

2, FW-Történelem

FW-történelem: Miben változott 1.5-től 4.00-ig a Sony FW-e?
(A FW-változások időrendben csökkenően követik egymást (megjelölve a kiadás dátumát ill. a változatokat), felsorolva, hogy mik változtak (a korábbi FW-ek angol forrásáért köszönet ass-nek))
Az alább listázott összes FW-t (PSP típustól függetlenül) a Despertar Del Cementerio módszerrel (Pandora akku és Pandora Memory Stick segítségével) lehet hackelni.

PSP-FirmWare verzió: 4.00 [Slim & Fat] (Június 17, 2008. Japán és USA változat)
- [Hálózat] menüpont alá bekerült egy új funkció: [Internet Seach] néven (lényege, hogy a google segítségével listázza ki a találatokat).
- [Videó]: mostantól lehetőség van a videólejátszási sebesség változtatására lejátszás közben a FEL/LE nyilakat megnyomva.

PSP-FirmWare verzió: 3.95 [Slim & Fat] (Április 7, 2008. Japán és USA változat)
- PSX-játékoknál a gombkiosztást tudod megváltoztatni tetszés szerint. [Home gomb megnyomása után [Controller Settings] > [Assign Buttons] és végül [Custom]]
- Remote play (Távirányítás mód): Home gomb megnyomására -> kilépésnél lehetőség van kikapcsolni a PS3-at [Quit and Turn Off the PS3 System] v. hagyni hogy tovább dolgozzon [Quit Without Turning Off the PS3 System] .
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.93 [Slim & Fat] (Március 18, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció a Japán verzióban mostantól támogatott (csak Slim-en elérhető)
- Hálózat: 20 új Net-rádió csatorna került bele
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.90 [Slim & Fat] (Január 30, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció (csak Slim-en elérhető)

PSP-FirmWare verzió: 3.80 [Slim & Fat] (December 18, 2007. Japán és USA változat)
- Hálózat: Internet Rádió mint új funkció
- RSS Csatorna: a csatornákat most már OPML formátumban is be lehet importálni
- RSS Csatorna: a fotók most már itt is megjelennek
- Zene: Új vizuális effektek

PSP-FirmWare verzió: 3.73 [Slim & Fat] (November 29, 2007. Japán és USA változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.72 [Slim & Fat] (Október 30, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.
1Seg Tuner is bekerült az RSS csatornák listájába.

PSP-FirmWare verzió: 3.71 [Slim & Fat] (Szeptember 12, 2007. Japán változat)
- A Theme mappa automatikusan létrejön .
- PSPot funkció törölve.

PSP-FirmWare verzió: 3.70 [Slim & Fat] (Szeptember 11, 2007. Japán, USA és UK változat)
- Beállítások: Új gyári témák használata a "Themes" alatt (.ptf kiterjesztéssel). Amelyeket a Memory Sticken a PSP/THEME mappába kell helyezni. (A kiválasztott témát a PSP Flash-memóriája tárolja, így a MemoryStick kivétele esetén is működik.)
- Videó: "Scene Search" opció a videó lejátszásánál. (Ezzel az éppen játszott videó közben tudsz egy kiválasztott jelenetre ugrani, 5, 15 stb perc (amennyit beállítasz)).
- Videó: "Consecutive playback" [folyamatos lejátszás] a Settings/Video Settings-nél. Ezt on-ra állítva az összes (MemSticken tárolt) videót egymás után lejátsza, anélkül, hogy visszalépne az XMB-be.
- Videó: "Playback of 1-Seg video files" [1-Seg TV Tuner-rel rögzített videó-fájlok lejátszása]. Sajna ezt csak a Japán felhasználók tudják kihasználni.
- Képek: most már zenelejátszás közben is nézhetsz fotókat. (akár diavetítést is indíthatsz)
- Hálózat: gomb-beállítás/hozzárendelés lehetősége a Remote Play opciónál.
- Hálózat: a PortableTV ikont törölték.
- [XMB]: számos helyen kis ikon jelenik meg, amolyan mini-súgóként, hogy melyikkel is lehet előcsalni az opciókat.
(Csak PSP-Slim felhasználóknál!):
- TV: 1-Seg adat-sugárzás támogatása. Ezek ilyen adatok lehetnek: feliratok, internet-linkek, játék-statisztikák stb.
- TV: 1-Seg jelek továbbítása TV-Out-on keresztül olyan megjelenítőkbe (TV-k), amelyek nem támogatják a Progresszív jeleket.

PSP-FirmWare verzió: 3.60 [CSAK PSP-SLIM-hez!] (Július 11, 2007. Japán és USA változat)
- Beállítások / TV - Switch Video Output (Video-kimenet átváltása egy a PSP-hez csatlakoztatott eszközre)
- Video: .avi file-ok lejátszása + HD tartalmak lejátszása.
- Töltés USB-porton keresztül
Valószínűsíthetően biztonsági patch is került bele.

PSP-FirmWare verzió: 3.52 (Július 24, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.51 (Június 29, 2007. Japán és USA és UK változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [Lumines exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.50 (Május 31, 2007. Japán és USA és UK változat)
Hálózat:
- PSP csatlakoztatható a PS3-hoz Interneten keresztül - Remote Play funkciót használva.
- Remote Play kapott egy új opciót - Kommunikációs beállítások [Communication Settings]
- RSS Channel kapott egy új funkciót: RSS Csatorna Útmutató [RSS Channel Guide].

PSP-FirmWare verzió: 3.40 (Április 19, 2007. Japán és USA változat)
PSX: - A játszható (támogatott) PSX-es játékok száma tovább nőtt.
- A PSX mentési file-jainak (saved data) formátumát most már a PSP ill. a PS3 is támogatja.
Játék: - Certificate Utility ikon törölve lett. (mostantól az így kapott infót az alábbiak szerint lehet megtekinteni: ki kell választani a játékot amelyikről több infót szeretnél megtudni, majd nyomd meg a :H: gombot (előjön a kis oldalsávos menü), ezután pedig az Information szövegre kell :X:-et nyomni.)
- valószínűleg a biztonsági réseket is igyekeztek befoltozni...

PSP-FirmWare verzió: 3.30 (Március 27, 2007. Japán változat)
PSX: - Lemez olvasási sebességének beállításának lehetősége a PSX-es játék alatt [Standard v. High] - PSX játék közben megnyomod a Home gombot s akkor jön elő
Hálózat: - RSS Csatornáknál is megjelenik most már az ún. "thumbnail" (mini előnézeti kép)
Video: - Videóknál szintén thumbnail ikonok megjelenése (pl.: egy mappába kell ("VIDEO") tenni a .mp4 file-t, ill. a .jpg file-t, ugyanolyan nevű kell legyen a .jpg file is.)
Video: - Felturbózott Video-Felbontás támogatás (lejátszás) az alábbi codec-kel készült film-file-ok esetén:
MPEG-4 AVC(H.264) video, Main Profile (AVC CABAC)
A felbontások pedig a következők lehetnek: 720×480/352×480/480×272

PSP-FirmWare verzió: 3.11 (Február 8, 2007. Japán változat)
Játék-patch: A PlayStationNetwork online áruházába (Japánban) felkerült, PSP-re megvásárolható PSX-es játék, az R-Type futtatását javították vele.

PSP-FirmWare verzió: 3.10 (Február 4, 2007. USA, Angol és Japán változat)
Játék: Playstation Network-ön keresztül elérhető címek (játékok) újabb bővítése.
Hálózat:
- Új funkció: LovationFreePlayer-en keresztül MPEG-4 AVC kódolású mp4 file-ok letöltésének lehetősége [Az alábbi LocationFree bázisállomásoknál érhető el: LF-PK20 (Japán) vagy LF-B20 és LF-B10 (USA)].
- Web Browser beállításoknál új funkció: Memóriakímélő (v. memóriatakarékos) üzemmód (ilyenkor a Web Böngésző kevesebb memóriát használ, de cserébe a képek megjelenítésének minősége rosszabb lesz)
Beállítások: [SETTINGS / SOUND SETTINGS]
- Új funkció: Dinamikus Normalizer/Volumizer: Leszabályzott hangerő a lejátszandó zenéknél.
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [GTA LCS exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.03 (December 20, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Játék: További PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele. A PlayStation 1-es játékokat PlayStation 3-on keresztül lehet letölteni.

PSP-FirmWare verzió: 3.02 (December 6, 2006 USA. Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette (biztos szegény Dark_Alex-től féltek? ezért kár volt a gőzért? 3.02 OE:)).

PSP-FirmWare verzió: 3.01 (November 22, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.00 (November 21, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: [Remote Play] funkció elérhető. (PS3-at lehet vele joypad-ként irányítani)
[Online Manual] - Online elérhető a rendszer beállításaira vonatkozó leírás
[Timer Settings] - Az RSS (hírolvasó) csatornákat lehet vele előre beállított időben letölteni.
Játék: PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele ettől a verziótól kezdve.
Zene: 3x-os előre- ill. hátratekerés opcióval bővítették.
Megjelent a Zenei Vizuális hatás opció is (mint winampban a Milkdrop pl.:).
Video: Motion JPEG (M-JPEG) formátumot is le tudja mostantól játszani
[Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Videórögzítés támogatása/
Photo: [Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Digitális fényképezés támogatása/
Beállítások: [UMD Automatic Start] opció mostantól elérhető.

PSP-FirmWare verzió: 2.82 (Október 26, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.81 (Szeptember 7, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.
Egyéb: A 4 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.80 (Július 27, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: RSS csatornán keresztüli video ill. kép-letöltés.
Mostantól lehet elérni és kihasználni annak minden előnyét Wi-Fi-n keresztül a LocationFree Player-nek.
Zene: AAC file-ok lejátszása (.3gp kiterjesztéssel).
Beállítások: A [Network Settings] > [Infrastructure Mode] alatt most már megtalálható az Automata mód is.
Egyéb: Mostantól a Memory Stick Duo gyökérkönyvtárába is be lehet rakni a MUSIC, PICTURE, VIDEO mappákat, és onnan is le tudja játszani az adott tartalmat.

PSP-FirmWare verzió: 2.71 (Június 1, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: a PSP Internet Browser-én keresztül, most már le lehet tölteni a hivatalos játékdemo-kat és le lehet menteni a Memory Stick-re.
A Video-file-okat most már helyesen mutatja a LocationFree Player, mikor egy külső (jeladó) egységet kiválasztunk.

PSP-FirmWare verzió: 2.70 (Április 25, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: Macromedia Flash 6 (nem mindent tud lejátszani) tartalmak lejátszása az Internet Böngésző segítségével.
De ehhez előtte aktiválni kell a Flash opciót.
Bővült az Internet Browser Tools menüpontja: a Connection Settings-el /Csatlakozási beállítások/.
RSS csatornán keresztül le lehet menteni az audio-file-okat a Memory Stick-edre.
LocationFree Player Beállítás panelje alatt a [Rate], egy új funkcióval bővült (Automatic).
Zene: A lejátszható AAC audio-fileformátumok közé egy új kiterjesztés lett hozzáadva.
Beállítások: Új opció: Flash Player engedélyezése [System Settings / Enable Flash? Player]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).
RSS Csatorna Beállítások, mint új opció lett hozzáadva.
UMD Video L/R Gombok beállíthatósága [Settings / Video Settings] (UMD Video közben tiltva/v. engedélyezve legyen a két "KAR").
Egyéb: A 2 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.60 (November 29, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: RSS Channel
új opció: a LocationFree Player Control panelén: Hangerőszabályzás (Volume Adjustment)
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Simplified Chinese (GB18030)] és [Traditional Chinese (Big5)] nyelvi kódolás is.
Copyright-védelemmel ellátott video most már letölthetőek az Internet Browser-en keresztül Memory Stick-re.
Zene: WMA (Windows Media Audio) file-formátum lejátszásának támogatása. [WMA9 ill. WMA9 Lossless és copyright- védett WMA file-okat továbbra sem támogat.] /Ahhoz, hogy le is tudd játszani a WMA-kat aktiválnod kell a Settings menüben az Enable WMA Playback opciót./
Beállítások: Új opció: WMA lejátszás engedélyezése [System Settings / Enable WMA Playback]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).

PSP-FirmWare verzió: 2.50 (Október 13, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: LocationFree Player
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Auto-Select] és az [Unicode (UTF-8)] kódolás is.
új opció: az Internet Browser / Display Mode / Text Size: most már elmenthető a Szöveg mérete.
új opció: elmenthető az Internet Explorerben megnyitott oldalak előzménye.
Video: Copyright-védett video lejátszása (Memory Stick-en a Video mappában lévő file-okra vonatkozik).
Beállítások: új opció: idő beállítása internet által/interneten keresztül [Settings / Date and Time / Date & Time Settings]
új biztonsági metódus a hálózati beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (AES)
Egyéb: Koreai karakterek beviteli lehetősége az On-Screen Keyboard-nál (Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menü).

PSP-FirmWare verzió: 2.01 (Október 3, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.00 (Július 27, 2005. Japán; Augusztus 24, 2005. USA; Szeptember 1, 2005. Anglia)
Hálózat: új funkció: Internet Böngésző
Video: A Memory Stick-ről megnyitott video-file-ok 4:3 arányú megjelenítésének támogatása
Go To (Ugrás) funkció megjelenése az UMD-Video és UMD-Zene lemezeknél.
A-B Repeat funkció (A->B-ig ismétel, A,B: user által meghatározott kezdő és végpont) az UMD-Video, UMD-Zene lemezeknél és a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Audio opció megjelenése a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
MP4 (AVC) video-file-ok lejátszásának lehetősége a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Zene: ATRAC3 audio-file-formátum lejátszásának támogatása.
MP4 audio (MPEG-4 AAC) és WAV (Linear PCM) file-ok lejátszásának lehetősége
Photo: Háttérkép beállításának lehetősége
Képküldés funkció (Wi-Fi-n keresztül)
Megtekinthető új kép file-formátumok: TiFF, GiF, PNG, BMP.
Beállítások: új nyelv: Koreai [System Settings-ben lehet beállítani]
új funkció: Character Set, [System Settings] (Kódlap beállítható)
új opció: Theme Settings (Téma beállítások)
új biztonsági mód: Internet Browser Start Control [Security Settingsnél állítható be]
új biztonsági mód a Hálózati Beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (TKIP)
bővített beviteli mód: Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menünél: web-címek "parancsikonja" (pl: "http://" egy gombbal be lehet állítani, nem kell beírni minden egyes karakterét külön, külön)

PSP-FirmWare verzió: 1.52 (Június 15, 2005. USA)
Zene: UMD-ZENE lemezek most már lejátszhatóak a Music menüben.
Beállítások: Megerősítették a rendszerszoftver biztonságát.

PSP-FirmWare verzió: 1.51 (Május 18, 2005. USA)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 1.50 (Március 23, 2005. Japán)
Beállítások: Új (beállítható) nyelvekkel bővült a PSP: Német, Spanyol, Francia, Olasz, Holland, Portugál és Orosz
Video: Sleep-módból (készenléti állapot (Power gombbal lehet aktiválni)) való visszatérés után folytatni lehet a video- lejátszást.
Zene: Sleep-módból való visszatérés után folytatni lehet a zene-lejátszást.

3, OE FW-ek (+M33) és Downgrade
frissítve: 2008.03.17-én

Teheti tönkre a PSP-t a downgradelés?
Végül is igen, mivel a PSP Flash memóriájában végez változtatást és így előfordulhat, hogy rosszul sül el a dolog. De ez csak abban az esetben igaz, ha nem megfelelően és nem elég körültekintően olvasod el a Downgrade (butítás) leírását ill. nem előtte nem néztél utána, hogy milyen a PSP-d FW-e. (Az alaplap fontossága csak a régebbi downgrade módszereknél fontos)
Természetesen ebben az esetben működik a Pandora módszer ! (PSP Slim-nél egyelőre nem)

Az 1.5-ös FW és a 3.52 M33 FW között mi a különbség?
1.50 Előnyök
+Minden HomeBrew program működik
1.50 Hátrányok
-Devhook kell az új/újabb játékok indításához
-Memory Stick 4GB fölött nem támogatott
-Csak MP3, JPG és MP4-et támogat (habár DevHook-kal orvosolható a probléma)
-Nincs Web-Böngésző (szintén DevHook-kal orvosolható a probléma)

3.52 M33 FW Előnyök
+Az XMB teljes személyreszabhatósága (ikonok, feliratok (a Böngésző az kivétel), hangok stb...)
+Hackelt PSX Emulátor (lehetőség van a saját PS1-es Játék-lemezeid Biztonsági mentéseivel (na persze:)) átalakítva és betömörítve Eboot file-ba való játszásával)
+PRX-Pluginok futtatása a Memory Stickről (CPU húzás 333MHZ-re, Brightness Level 4, Cheat Module...)
+PSP iso-k/cso-k betöltése XMB-ben (v. ha így jobban tetszik: Grafikai környezet, főmenü, Game menüpontból) (Akksi kímélő és gyorsabban betöltési idő)
+Közel az összes 1.50-re írt Homebrew működik rajta [GAME150 mappában] (mivel a 3.52 M33 FW az egy módosított hibrid-FW, az 1.50 és a 3.52 együttese)
+Nem foglal helyet a Memory Stick-en (Minden a Flashben van eltárolva, míg a DevHook a Memory Stick-en csücsül)
+4GB feletti Memory Stickeket is támogat
+Devhook támogatás
+1.00 Eboot támogatás
+Auto Eboot betöltés (automatikusan elindít egy programot ami a BOOT mappában van eboot.pbp néven (lehet hogy a PS1-es játékot is betöltené így lendületből?))
+Az összes UMD-játékot lejátssza amik a következő FW-t igénylik: 2.00-3.52
+WMA, H264, Flash és még számos médiatípus lejátszását támogatja
+UMD-Autostart BE/Ki (új szolgáltatás/ v. ha jobban tetszik: feature)
+/Visszahozó mód/Recovery Mode (Visszahozza a "félig-halott" PSP-t ill. számos speciális beállítást innen lehet elérni (pl.: pluginek engedélyezése))
+100%-os NoUMD-Mód (Meghosszabbítja a Laser-fej egység élettartamát, azáltal, hogy backupokat (iso/cso) futtatunk UMD lemez helyett (ettől függetlenül van olyan játék amelyiknek kell UMD-lemez az induláshoz, legalább egy UMD-Demo disc))
+Teljes Kernel hozzáférés
+Régiómentes
+SCE logo átugrás lehetősége (Sony Computer Entertainment logo)
+WMA és Flash Player aktiválása (Recovery menüben lehet megcsinálni)
+X, O Gomb változtatható (pl.: Japánból behozott PSP-khez)
+PRX-ek flashelésének lehetősége
+Document.dat a PSX-Emulatorhoz (cheat-ek futtatásához kellhet)
+480x272, 720×480, 352×480 felbontású MP4-AVC videók támogatása (most már nincs a 768kbps-es minőségi limit sem)
+Bármikor downgradelheted vissza 1.5-re (ha vmi nagyon rosszul sülne el).
+UMD/ISO ill. XMB CPU-sebesség beállíthatósága a Recovery menüben + az XMB-ben is
+Flash0 ill. Flash1 közvetlen elérése USB-n keresztül
+ISO-játékok törölhetősége a Memory Stick-ről XMB-ben
+ Védelmi patch: ami megakadályozza a FW-t, hogy magasabb FW modulokat futtasson (nem frissít hivatalos S0NY FW-re ! :)).
3.52 OE-A Hátrányok
-Néhány savegame, amit 1.50 alatti Devhook-kal "hoztunk létre" nem működik
-NoUMD-Mód néhány játéknál nem működik /Hála a S0NY NP9660-meghajtónak közel 100%-os a No-UMD mód./
-Majdnem tele van a Flash0 [PSP memóriája] (Nem marad túl sok hely nagy Gameboot.pmf-ekhez pl) - kis trükkel orvosolható
-Location FreePlayer eltávolítva (Mivel nem maradt sok hely a Flash0-ban. Habár használta ezt egyáltalán valaki?)
-Nagy Koreai Betűkészlet eltávolítva/"átirányítva" a Flash0-ból

3.52/60/71 M33 CFW kontra 3.90 M33-2. Melyiket válasszam? Frissítsem-e a meglévő Custom FW-t?
Tudni kell, hogy minél frissebb FW-ed van, annál több funkció érhető el és annál kevésbbé fordulhat elő, hogy egy adott játék ne induljon el.
A 3.80-as FW-től felfelé a S0NY elszúrta a memórkártyák kezelését (nem ismerte fel a kártyát ill. a rajta lévő adatokat), azonban ezt Dark_AleX egy patch-el megoldotta, így már ez a probléma is elillant.
Patch + leírás itt:

http://em82.extra.hu/?p=292Mennyivel rosszabb a hivatalos S0NY 3.52 FW a 3.52 M33 /Dark_AleX FW-hez képest?
- Nem futtahatók rajta HomeBrew programok.
- Nem futtathatók rajta iso/cso játékok.
- PSX-es játékot csak és kizárólag PS3-ról tudsz "rá" letölteni.
- Beépülő modulokat (pluginek) ugyancsak nem tudsz rajta alkalmazni
- WMA és Flash Player-t netes kapcsolattal lehet csak aktiválni
- Nem lehet testreszabni az XMB-t.
- Nincs Recovery-módja (visszahozza a félig halott PSP-ket (pl.: rossz flashelés után))

Dark_AleX OE FW történelme:

viewtopic.php?t=210Az 3.40 OE-A FW és a 3.52-es M3 CFW között mi a különbség?
Sokkal jobb No-UMD kezelő pluginja van az M33-as FW-nek.
XMB-ben megjelenő mini-"Recovery menü".

Ha hivatalos firmwarrel rendelkező PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni? /frissítve: 2008.03.17//
Vegyük csak sorjába:

1.51 & 2.71-es firmware esetén
- NEM TA-082 alaplappal ===> Katt ide
- TA-082 alaplappal ===> Katt ide
2.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.03 firmware esetén alapaptól függetlenül ===> Katt ide (2.00-s GTA-LCS UMD kell hozzá)
3.50 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide (patcheletlen Lumines UMD kell hozzá)
3.51 & 3.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===>Katt ide
3.60 firmware esetén Slim&Lite PSP-vel alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.90 firmware és későbbi fw-ek esetén ===> Katt ide

A fenti lehetőségek közül válaszd ki neked melyik a megfelelő. Ha neméppen olyan FW van a PSP-den, mint a felsorolt downgrade lehetőségeknél említettek, akkor frissíts a megfelelőre. (Ha pl.: 3.10 van a PSP-den, akkor 3.50-re v. Pandora módszer)

Ha 3.50-s v. az alatti FW-ű PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni?
- Ha 1.5-ös a PSP FW-e (és nem TA-082-es alaplappal rendelkezik) akkor: Használhatsz DevHook-ot a játékokhoz, vagy frissíted egy Custom Firmware-re (pl.: 2.71-SE C'' v. 3.XX OE-A).
- Ha hivatalos S0NY FW van a PSP-den, akkor előtte a megfelelő Downgrader segítségével (fentebb látható) butítsd vissza 1.5-re, majd ezután installáld fel a 3.XX OE/M33 FW vmelyikét. (PSP-Slim esetében 3.60 M33 a minimum CFW, amire frissíteni tudod. 1.50-re nem lehet downgrade-elni.)

3.XX OE/M33 FW van a PSP-men, hová rakjam a HomeBrew programokat?
Alapértelmezésben - ha nem változtattad meg a Recovery menüben - akkor a Memory Stick PSP/GAME390 mappájába kell bemásolnod, hogy fussanak a programok. /Azért a programhoz készített readme-t olvasd el előtte !/

Kezdő vagyok, nincs kedvem letöltögetni 5 helyről a megfelelő file-okat, honnan tudnám letölteni vmelyik OE/M33 FW-t

3.90M33-2 Pack + 3.52 M33 + Hun-MOD (magyarosítás) + leírás itt
3.52 M33 CFW + leírás itt
Aktuális Custom FW-packok pluginokkal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

заказать веб сайт телефон

(Seosamarhor, 2019.05.11 20:00)

Приступая к разработке своего сайта, его оптимизации, редизайну alias продвижению, не следует изобретать велосипед заново – он уже сыздавна изобретен. Не тратьте свое сезон понапрасну. Для начала внимательно изучите то, что уже хорошо известно: основные правила и принципы создания и продвижения Интернет-ресурсов. Познакомьтесь с советами тех, который для этом уже “собаку съел”. Публикации специалистов Студии ВебАвтор и других “матерых волков” данной сферы деятельности, несомненно, окажутся Вам разительно полезными, по крайней мере, для первом этапе. А потом приобретения соответствующего опыта и навыков можете откровенный начинать к экспериментам, и, возможно, именно Вы станете основоположником новых подходов в данной сфере. Однако даже когда у Вас несть таких грандиозных планов, знания ни ради кого еще не были лишними.6) Если ИСТИННО – рисуй 1 плюсик для листике;Этот машина – то, сколько нужно ради построения теплых отношений с потенциальным клиентом. Коль, конечно, вы будете грамотно его использовать. Не слать бесконечные рекламные письма, а давать человеку то, что ему необходимо: ценную информацию, ответы на его вопросы, угощать решение его проблем. И всего коекогда в поток этих полезностей прибавлять продающие письма.
<a href=https://samara.skgroups.ru/vizitka.html>сайт визитка казань</a>
[url=https://samara.skgroups.ru/ecomerce.html]заказать разработку интернет магазина[/url]
https://samara.skgroups.ru/portfol-seo.html - сео портфолио

Основание находится в общем списке и готова к использованию. Никто из пользователей, включенных в ведомость, не узнает о добавлении в аудиторию ретаргетинга, а обращение к группе вероятно токмо сообразно инициативе владельца сайта.выпадающие список — они используются чтобы быстрого доступа к отдельным областям сайта;Безошибочный подход к дизайну сайта.Потом того, как сайт около пьяный к выходу в сияние, хорошо желание посмотреть, а якобы он будет казаться в интернете. Это позволительно сделать на 4 шаге. И если вам всё нравится и всё устраивает в сайте, то дозволительно переходить для последующий 5 аллюр, а разве вы захотите что-то поправить, то можно вернуться на предыдущие шаги, изменить сколько надо, и опять посмотреть, чистый ваш сайт выглядит.Разложение конкурентов – поделка, которая потребует через вас усидчивости, времени, сил и знаний. Когда и с этим проблем нет, то снова одна мотив ниже.

готовые сайты под ключ

(Goshaufacat, 2019.05.11 19:00)

Инстаграм заботится о своих пользователях, следовательно видео в основной ленте сообразно умолчанию воспроизводятся с выключенным звуком. Ясный, который мы не навсегда включаем его (не то поле, период, фаза луны). Поэтому разве вы выкладываете видео, где главный смысл кроется в звуке, сделайте субтитры.Начинать признавайтесь, кто из вас хоть бы единовременно спародировал Нагиева и произнес: «Не просто безлимитный цена, а БЕЗЛИМИТИЩЕ!»? Ролик был активно обыгран в социальных сетях, чем получил верхний виральный охват. Во многом это произошло благодаря нарочитому пафосу и игре на стереотипах (помните мужика с медведем в этом ролике?), что, в общем-то, забавно. Разумеется и само слово «безлимитище», усиленное театральностью Нагиева так глубоко проникло в наше понимание, который отказаться через шуток для эту тему было просто невозможно.Говоря о возможности дождь в Инстаграм, SMM-щики делят бизнес для категории. Те виды бизнеса, в которых дозволительно исполнять красивое фото, подходят. Остальным зеленый огонь не даем, потому сколько грешно сделать красивое фото. В общем, ранжирование по иллюстрациям.Дизайн и рекламаСуть в этом деле — применимый опыт и владение техникой холодных звонков.
<a href=https://ufa.skgroups.ru/context.html>контекстная реклама</a>
[url=https://ufa.skgroups.ru/smm.html]smm менеджер[/url]
https://ufa.skgroups.ru/context.html - услуги контекстной рекламы

Рассмотрим, якобы настроить ретаргетинг сообразно пикселю и файлу ВКонтакте.3. Цветовых пятен не должно гнездиться много, чтоб глаза знали, где остановится, и изза который зацепится.Не стоит пропускать формат обучающих видео, коль ваш товар или услуга позволяет продемонстрировать аудитории вашу рабочую кухню. Положим, вы занимаетесь хэндмейдом, так почему желание не показать вашим подписчикам, наподобие можно из подручных средств смастерить себе симпатичное украшение?5. Изделие самого веб-сайта. Ради начала надо создать образцовую страницу – «каркас». Для этого нужно придумать дизайн ради будущего сайта, либо воспользоваться готовым шаблоном (в простонародье «рыба»), которых в Глобальной козни уйма. Создать образцовую дозволено в редакторе Microsoft Word. Это не беспричинно быстро сложно, учитывая сколько Интернет богат всякими руководствами и самоучителями.Пользователи веселятся. Пользователи шокируются. Пользователи разносят такой контент «на грани фола» сообразно социальным сетям. Неудивительно, что «выходки» Burger Sovereign становятся вирусными и заполняют место Сети. Но решаясь на это, стоит взвесить все следовать и против. Процент негативных откликов довольно высок, особенно от людей «самых честных правил». Беспричинно сколько коль ваша основная аудитория мамочки иначе человек 50+, то экспериментировать с провокационным контентом лучше не стоит.

grap.womannn.be

(grap.womannn.be, 2019.05.11 18:19)


I was recommended this blog by my cousin. I'm not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my problem. You're amazing! Thanks!
grap.womannn.be

продвижение сайта в топ 10

(ChelyabOxish, 2019.05.11 18:00)

Делимся рекомендациями сообразно каждому из форматов:Помощью маломальски часов (ведь так нетерпится узнать, сколько они говорят) муж снова заходит для форум. И каково же становится его разачарование, когда во всём топике ни оказывается ни одного ответа, похожего для то, чего он ожидал.Snapseed
https://chelyabinsk.skgroups.ru/kontakty.html - веб студия заказать сайт телефон
[url=https://chelyabinsk.skgroups.ru/calls.html]холодный обзвон[/url]
<a href=https://chelyabinsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>разработка сайта под ключ</a>

Сайт необходим чтобы систематизации и управления потоками информации. Облегчения работы с ними и уверенности в часть, что ничего из этой информации не пропадет и не потеряется. Информация, которую вы опубликовываете для страницах вашего сайта способна продавать, приманивать новых клиентов и пользователей. Постоянно это вероятно только в том случае, коль сайт правильно организован, информация написана и подана профессионально а пользователям удобно ею пользоваться.Конечно, ежели вы хотите, для про вас забыли – алгоритм умной ленты в соцсетях работает, наравне часы. Однако при этом не надо отходить через обратного: заваливать ленту подписчиков, публикуя сообразно 5 постов в день. Ваша активность быстро надоест пользователям, и они простой отпишутся. Оптимальное наличность постов в день – не более двух.SEOKlub Продвижение сайтовВ эту группу попадают: профили про еду, спорт, одежду, ткани, украшения и многое другое.Холодные звонки – это нелегко и с психологической точки зрения, преимущественно ради неопытного продавца. Следовательно заранее настройтесь на то, сколько некоторые люди могут отвечать вам вовсе без восторга. Это не потому, сколько вы худой или ваш работа мало хорош. Вы отличный подготовились и предлагаете достойное решение. Просто, возможно, ваш тайный давалец теперь не в духе. Не расстраивайтесь, а простой переходите к следующему номеру.

Gucceem

(Beemnced, 2019.05.11 17:43)

svetskii.com
[url=http://www.svetskii.com/#]www.svetskii.com[/url]

раскрутка сайтов

(ArtemRew, 2019.05.11 17:00)

9. Регистрируем свой сайт в популярных поисковых системах и каталогах. Воеже для ваш сайт заходили посетители, надо зарегистрироваться в каталогах и системах поиска. Для выполнения пункта довольно наступать инструкциям, которые всегда приводятся в регистрационных формах.Во вкладке Статистика уделяем основное внимание таким направлениям, наподобие:Одно видео: по формату, разрешению и весу рекомендации те же, который и для ленты. Отличается только длина – предварительно 15 секунд.
<a href=https://spb.skgroups.ru/context.html>реклама яндекс директ</a>
[url=https://spb.skgroups.ru/portfol-razrab.html]сайт визитка пример[/url]
https://spb.skgroups.ru/portfol-seo.html - сео портфолио

Изображение ваших услуг alias продукции. Надо чтобы того, дабы контрагент понимал, «пришел ли он по адресу». Объясняете, чем вы занимаетесь: ежели фотограф – в каких жанрах снимаете, если владеете детским садом – какие услуги предоставляете и почему клиент обязан приходить именно к вам. Продаете товары – показываете товары)).К слову, многие хостинг-компании хранят архивные копии сайтов в течении многих месяцев затем того, будто аккаунт перестали оплачивать. А потому даже если вы потеряли принадлежащий сайт маломальски месяцев вспять, обратитесь в службу поддержки, возможно, который вам предоставят инструкцию, вдруг восстановить дальний сайт, точнее, как получить его архивную копию.Ну а днесь о поисковых машинах и о том, что необходимо для продвинуться в них. Отдельный сайт, каждая страница, отдельный текст индексируются беспричинно называемыми поисковыми машинами и сохраняются в базах данных. А потом человек, что хочет что-либо найти, заходит для сайт поисковика и прописывает в поле поиска нужные ему слова. Поисковая машина выдает пользователю результаты: адреса страниц, на которых имеется введенная им фраза. Так человек находят сайты после поисковые системы. Начинать а ради того, для ваш сайт имел максимальный счастье в поиске, необходимо создать чтобы этого идеальные условия. Общий, содержание поисковой оптимизации крайне обширная и ее не описать даже целой статьей. Расскажу вам относительный основах такой раскрутки сайтов. О поисковой оптимизации необходимо думать снова во срок создания и редактирования страниц сайта.сужение аудитории для рекламыРаботая с объявлением, не забудьте исполнять кнопку чтобы целевого действия с нужным вам текстом, а также снабдить ссылку UTM-метками, ежели она ведет для сайт. В противном случае будут проблемы с отслеживанием статистики.

реклама яндекс директ

(RostovBut, 2019.05.11 16:01)

350 входящих звонков в число на одного сотрудника.2. Продумайте сценарий разговора5. Ответ тож возражение?Основные принципы проектирования адаптивного дизайна сайта.Это твоя кока-кола
<a href=https://skgroups.ru/vizitka.html>заказать корпоративный сайт</a>
[url=https://skgroups.ru/context.html]реклама яндекс директ стоимость[/url]
https://skgroups.ru/ecomerce.html - разработка интернет магазина

SEOKlub Изделие сайтовКоли не ограничить размеры внешнего контейнера, то сей макет может быть настоящим бедствием чтобы пользователя: он довольно растягиваться шире, и шире, и шире — безо всяких видимых преимуществ.Прообраз эластичного макета можно посмотреть в моем представлении CSS Zen Garden (глупый гибрид эластичного и резинового макета). Насколько я знаю, это единственное мысль CSS Zen Garden, которое является эластичным и доступно настолько, насколько это вместе вероятно около нередактируемой (изначально заданной) разметке страницы. Я ужасно горжусь этим фактом (всерьез, весьма доброкачественный метонимия, однако у меня в Opera 9.22 присутствие ширине меньше 150 пикселей блоки «наезжают» побратанец для друга, сей эффект описан выше в минусах резинового макета).Моб. телефонОписание ваших услуг alias продукции. Нужно для того, дабы заказчик понимал, «пришел ли он сообразно адресу». Объясняете, чем вы занимаетесь: ежели фотограф – в каких жанрах снимаете, ежели владеете детским садом – какие услуги предоставляете и почему клиент обязан прийти именно к вам. Продаете товары – показываете товары)).

продвижение сайта в интернете

(SeopermAbopY, 2019.05.11 15:03)

Иносказание Documentation of ownership ради страниц рубрик, подрубрик и тегов интернет-магазина: Телевизоры филипс через 15 000 рублей. Покупать телевизоры филипс в Санкт-Петербурге – интернет-магазин Телеколюб.В этой статье мне желание хотелось рассказать вам малость о способах раскрутки сайтов и их эффективности. Ведь известно много разных способов и существует также лес специальных служб ради этого, но это не завсегда эффективно. Вообще, дозволено придумать дождь разных способов раскрутки, я постараюсь рассказать вам о тех, которые известны мне. Итак, начну с того, что коли у вас столовать казна для развитие своего проекта, то размещайте рекламу своего ресурса. Только это не значит, который, разместив рекламу вы раскрутите принадлежащий сайт. Все не беспричинно простой якобы кажется на пионер взгляд. Во-первых, надо выбрать сайт, что подошел желание вашей рекламе. Реклама где-попало не принесет никакой выгоды. Выберите сайт с то же или похожей тематикой для ваш ресурс.Непосредственно Фейсбук (мобильная и десктопная разновидность).
<a href=https://perm.skgroups.ru/calls.html>обзвон клиентов по базе</a>
[url=https://perm.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]создание и разработка сайта[/url]
https://perm.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - заказать разработку сайта

1. Коллекция целиWeb-сайт — это основная и самая дорогая «недвижимость» в современном Интернете. Огромное величина денег тратится на дисковом «пространстве», которое не занимает и одного квадратного метра площади. Информативность и комфорт корпоративного Web-сайта приобретают более важное значение, поскольку потенциальные клиенты все чаще знакомятся в первую очередь с электронным представительством компании и уже всего после решают, стоит ли заключать с ней дело. При этом не важно, практикует компания продажи через Интернет разве нет.«Мы рекомендуем воспользоваться услугами профессиональной веб-студии, которая сможет создать интернет-магазин около ключ. Вам подготовят и настроят дивный инструмент ради бизнеса, которым останется один править»Разве графика, качество, текст, заголовки и вся сочинение не составляет информационное содержание страницы веб-сайта? Основная остатки получаемой человеком информации воспринимается зрительными органами, который гордо учесть при создании сайта. Сообразно статистике, зрительно воспринимается прежде 83% информации. И 40% этой информации запоминается человеком (напротив 20% через услышанного!). А описание может идти в себе отрицание не меньше (а иногда и больше) информации, чем текст. Но вроде связать их воедино? Якобы заставить веб-дизайн «показывать» тематику страницы? Сей вопрос лежит в скорее в области психологии, нежели информационных технологий.Помимо качественной оценки ведения беседы с покупателями, гордо также учинять количественный разложение разговоров. Мы уже сориентировали вас, какие ожидание сообразно звонкам в погода дозволено устанавливать в зависимости от сферы бизнеса. Кроме этих показателей, мы рекомендуем также отслеживать число входящих и исходящих звонков, распределение и случай за число, количественные показатели в разрезе каждого продавца и только отдела.

разработка сайта пример

(ArtemOners, 2019.05.11 14:05)

Учитывая, что детки в столь нежном возрасте уже регистрируются в соцсетях и являются активными юзерами, доказательство в этом утверждении есть. Только SMM не сводится один к наполнению страницы контентом. Так и для создания интересных публикаций одной интуиции, стоковых фотокарточек и хайповых песен Монеточки довольно недостаточно.Одно видео: рекомендуемая длина – перед 15 секунд. Максимально возможная длина – до 60 секунд. Рекомендуемое аналогия сторон: вертикальное (4:5). Рекомендуемый величина: MP4, MOV либо GIF. Разрешение: не менее 600 пикселей в ширину, достоинство не более 4 ГБ.Разглядывать дальше. В этом разделе вы сможете продолжить ошибка того видео, которое смотрели ранее.Последующий остановка – определиться с дизайном интернет-магазина. Позволительно выбрать оконченный обычай, alias же создать уникальный макет, воспользовавшись услугами дизайнера. Все зависит от финансирования, которое вы готовы обеспечить.Не стоит делать сайт с нуля с тематикой, подобной тематике многих других ресурсов. Такие сайты не пользуются популярностью. Многие владельцы сайтов просто-напросто перепубликовывают информацию с других сайтов и это не интересно посетителям подобных сайтов. Также не нуждаться исполнять сайт о часть, чего вы никогда не знали и не понимаете. Вы не сможете иметь сайт о программировании, примерно, коли вы костоправ по профессии. В то же дата не потребно делать сайт о часть, что вовсе не интересно пользователям интернет.
<a href=https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/kontakty.html>разработка и продвижение сайтов</a>
[url=https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/landing.html]одностраничный сайт на заказ[/url]
https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/resheniay.html - создание сайта по шаблону

Аршавин и чипсыПодобно вы поприветствуете потенциального клиента?4. Верстка.> 6. Научите сотрудников издревле выяснять причину отказа.Ретаргетинг сообразно файлу позволяет сформировать целевой табель для основании совпадений e-mail либо телефонов пользователей с их контактными данными, указанными при регистрации. Реестр, содержащий контактную информацию иначе идентификаторы (ID) ВКонтакте, загружается на сервер, после чего информация сопоставляется с пользователями социальной сети. Разночтение подходит компаниям, располагающим базой клиентов иначе подписчиков с контактными данными.

seo продвижение сайтов Красноярск

(Robertscege, 2019.05.11 13:10)

Как добиться роста кликабельностиДумаем, с этим SMM мифом не единожды сталкивались специалисты, и они теперь сочувственно тяжело вздохнули. Где-то единожды в квартал хоть взаперти наш веритель искренне недоумевает, почему поделка ведется только над одной соцсетью. «Вам который, сложно который ли? – восклицает ребяческий клиент, – Просто дублируйте контент и совершенно, можете даже фотки те же использовать».Чем больше картинка, тем лучше. Современные пользователи соцсетей ориентируются накануне только для графику.Размещайте призывы к действию для изображениях («Купите», «Закажите» и т. д.)Если вы рекламируете общество, позаботьтесь о привлекательности его названия. В объявлении будут показываться первые 25 знаков из названия. Заголовки вроде «Самое лучшее общество в мир...» сомнительно ли придется кому-то по душе. Размещайте в названии конкретную информацию.Попробуйте картинки высокого разрешения. Устройства с экранами высокого разрешения становятся все более популярными, беспричинно что такие изображения помогут повысить эффективность продвижения.Выбирая фото, учитывайте предпочтения ЦА. Возможно, понадобится точный обработать снимки. Не огорчайтесь, если вмиг не получилось успевать максимальной эффективности – вероятно, понадобится поэкспериментировать с изображениями.Текст описания важен, поскольку он призывает пользователя к действию. Не перегружайте изображение лишними словами. Старайтесь не пользоваться прилагательные.Позаботьтесь о посадочной странице. Если пользователь перешел сообразно ссылке, это вдобавок не весь – нужно убедить его совершить действие. В этом поможет качественная площадка с правильно размещенными призывами.Экспериментируйте с форматами оплаты. Разновидность с платой ради клик подходит в случаях, когда требуется большое состав переходов. Платеж за показы – добросовестный вариант, буде нужна широкая целевая аудитория.Анализируйте полученную информацию. Проверяйте CTR, конверсию и другие параметры. Меняйте настройки кампании в соответствии с этими данными.
<a href=https://krasnoyarsk.skgroups.ru/context.html>реклама яндекс директ</a>
[url=https://krasnoyarsk.skgroups.ru/ecomerce.html]разработка интернет магазина под ключ[/url]
https://krasnoyarsk.skgroups.ru/context.html - создание контекстной рекламы красноярск

3. Заливки системы управления контентом сайта для хостинг, настройка, наладка, работа структуры.Скорость загрузки сайта зависит от пропускной способности каналов сервера. Чем она больше, тем лучше будет работать сайт.Движков (CMS – порядок управления сайтом), на базе которых позволительно создать особенный принадлежащий магазин, – множество. Мы малость расскажем о трех самых популярных.рассуждать на позитивном языке;Зачем нужен частный сайт?

одностраничные сайты купить

(ArtemekbVap, 2019.05.11 12:12)

— информация о деятельности;Мягкий оклад (10%)Контейнер для основного содержания сайта жестко зафиксирован, чтобы него не нуждаться выставлять максимальную alias минимальную ширину (у которой отсутствует, на самом деле, кросс-броузерной поддержки для нынешний момент);
<a href=https://ekb.skgroups.ru/kontakty.html>создание и продвижение сайтов</a>
[url=https://ekb.skgroups.ru/smm.html]продвижение в социальных сетях[/url]
https://ekb.skgroups.ru/vizitka.html - создание корпоративного сайта цена

Наилучшим решением продвижения информации является создание сайтов. Немедленно веб-сайты в 8-10 некогда быстрее и больше приносят барыш, чем покупка акций и ценных бумаг. Контингент веб-сайтов в интернете для 2012 год составляло 634 миллиона. По данным исследования сообразно всему миру было зафиксировано в 2012 году порядка 2,4 миллиарда пользователей интернета. Наиболее активными являются жители крупных городов, молодежь, человек с высоким доходом.– менее половины проанализированных сайтов корректно отображаются в старых версиях браузеров. В подавляющем большинстве случаев, если сайт отображается некорректно, пользователю не предлагается альтернативного просмотрщика сайта;Проведите экспресс-аудит отдела продаж сам сообразно 23 критериям и определите точки роста продаж!

портфолио сайтов веб студия в Воронеже

(Robertrib, 2019.05.11 11:12)

1. Коллекция цели1. Действие макета главной страницы сайта в графическом редакторе;Читайте в статье:
<a href=https://voronezh.skgroups.ru/context.html>реклама яндекс директ</a>
[url=https://voronezh.skgroups.ru/ecomerce.html]разработка интернет магазина под ключ[/url]
https://voronezh.skgroups.ru/context.html - услуги контекстная реклама

Мне бы хотелось в своей статье капля рассказать и о партнерстве. С тех пор, подобно у вас появился собственный сайт, вы стали чем-то вроде главы фирмы. Я советую вам объединиться с каким-либо сайтом похожей тематики, иначе же наизворот совершенно не похожей, ради создания совместного проекта. Такой проект просто-напросто повысит вашу репутация и привлечет на ваш сайт посетителей. Таким проектом, возьмем, может стать какой-нибудь конкурс alias акция. Договоритесь о каком-нибудь совместном призе и проводите конкурс.Но! Пользователи репостили себе это на стену, отправляли друзьям с подписью а-ля «видел прикол?». Бурятские унты хайпанули после счет ставки на юмор.парабола гива в инстаграме

разработка landing page

(ThomasRow, 2019.05.11 10:16)

2. Настройка аудиторий и бюджета5 Названия доменов которые не стоит извлекатьДвижок ради создания сайта.5. Расширяйте коллекция своего магазина и добавьте синонимовЭто разработка европейской компании, и CMS активно набирает популярность. По данным википедии, на PrestaShop создано уже более 300 тысяч интернет магазинов.
<a href=https://moskow.skgroups.ru/context.html>контекстная реклама adwords</a>
[url=https://moskow.skgroups.ru/smm.html]раскрутка инстаграм[/url]
https://moskow.skgroups.ru/ecomerce.html - заказать разработку интернет магазина

Используйте KPI. Измеримость показателей помогает понять, на который стадии развития остановился отдел реализации. Пример собственных показателей и цифр коллег мотивирует шататься дальше.Жизнь статьи [скрыть]Эффективный и начальный метод мотивации коллектива – подготовка системы KPI, то нагрузиться приговор показателей эффективности деятельности. Подбор нормативов зависит от отрасли, особенностей внутренних бизнес-процессов. В случае с холодным обзвоном позволительно установить такие показатели KPI:Чистый настроить рекламу в Фейсбуке: фишки, хитрости, подводные камниДля создания собственного вап сайта в Интернете, вам потребуется представить ради себя каким он будет, какую функцию он будет говорить — познавательную, либо чисто коммерческую. ведь ради заработка в Узы необязательно задаться целью что-нибудь продавать.

строительные тендеры

(JosephTiets, 2019.05.11 07:13)

Обрисовывать является ли условие крупной следует на на основе данных бухгалтерских отчетов следовать промежуток, передний времени оформления договора. Ручной инструмент. Скажем, присутствие запросе котировок на поставку лекарственных препаратов, требуется приложить подтверждение страны происхождения товара. В дальнейшем действия заказчика будут зависеть через конкретных обстоятельств:После окончания процедуры регистрации важно убедиться в книга, сколько всетаки сотрудники компании, которые в дальнейшем будут сидеть в системе, получили к ней доступ. Часть 3 статьи 71Объявление итогового протоколаДокументы ради УИС и ОИ
<a href=https://rutend.ru/pages/bankovskaya-garantiya>получить банковскую гарантию</a>
[url=https://rutend.ru/pages/spisok-ploschadok]тендерные площадки россии топ 10[/url]
https://rutend.ru/tenders?commercial=true&law=45 - электронный аукцион 44 фз

Больше чем после 5 суток прежде истечения периода предоставления заявокВпоследствии подачи потенциальным поставщиком заявки на участие в процедуре сложность, идентичная размеру обеспечения, будет блокироваться для специальном счету. Присутствие этом она должна оппонировать нескольким ключевым требованиям:65Отмена процедуры и внесение корректировок в документацию запрещены. На нынешний погода в него включено уже вокруг 4700 различных программных продуктов. 2

Bamom14

(Semur98, 2019.05.11 07:06)

http://bit.ly/2Yb1dXF
http://bit.ly/2DXaNpE
http://bit.ly/2H2ntMB
http://bit.ly/2H3fH5e
http://tinyurl.com/y3vph25u
http://bit.ly/2Y92Bu3
http://tinyurl.com/yypt8xuk
http://bit.ly/2Yf6e1z
http://bit.ly/2JaUrOv
http://bit.ly/2DVqldl
http://bit.ly/2GXn3qA
http://bit.ly/2DUIY15
http://bit.ly/2H3u6OB
http://bit.ly/2YgDNjV
http://bit.ly/2Ye5IRn
http://bit.ly/2DWvlyp
http://bit.ly/2E5kgLJ
http://bit.ly/2YbDmqY

Scudgib

(creErly, 2019.05.11 06:47)

http://www.mytravelleader.com/
[url=http://www.mytravelleader.com/#]www.mytravelleader.com[/url]

камины чугунные дровяные цены

(Perryzense, 2019.05.11 06:15)

присутствие монтаже требуется много меньше времени и затрат;Каминная топкаQUADRO - отличный подходит ради системы отопления, в которой применяются газовые котлы
<a href=http://www.domkaminov66.ru/dimohodi>купить дымоход</a>
[url=http://www.domkaminov66.ru/kamini]камины для дачи[/url]
http://www.domkaminov66.ru/napolnie-i-nastennie-biokamini-ekaterinburg - камин в квартиру без дымохода

также чтобы подъёма вверх и раскрытия в сторону, в этом случае необходимо смонтировать специальное обрамление из металлопрофиля, со специальным устройством ради подъёма и уравновешивающим приспособлением, что позволит для подвесах препятствовать и поднимать дверку (топка-гильотина). Впрочем предварительно началом данного процесса следует проверить, не окрашивает ли затирочная сброд камень. Канал способствует выходу продуктов горения, только, в то же сезон, путем него внутрь помещения могут попасть лекарство дождя сиречь снега. Камины, топки, барбекю, дровяные печи и каминные облицовки компании Edilkamin, чьё прозвище уже является гарантом высокого качества. Камины из натурального камня отличаются благородным видом, экологической чистотой, прочностью и надежностью. И именно эти изменения были заложены в основу их основных стилей. Содержимое:Облицовка каминов камнем была популярна во всегда времена. Бесспорно, камин закрытого типа выделяется следующими достоинствами. Несомненно, довольно не так обидный и досадно, буде обладатель дома однако же останется доволен результатом проделанной работы. Кроме того, на работу дымоходного канала оказывает вдохновение его подъем и какой мощности камин. Коренные. Он собрал в себе очень много достоинств. Соотношения промеж нахождением оголовка и линией подпора ветраПравила уходаОт того, какую форму имеет дымоходное отверстие, определяется тяга в камине. Такие замысловатые узоры дают возможность мастерам воплотить в жизнь небывалые идеи. Также достаточно почасту прибегают к использованию мрамора, отличающегося неповторимостью и красотой рисунков. Это положение доставит вам истинное утеха и наслаждение присутствия открытого огня, а для обеспечения безопасности, вероятно простой опустить стекло. Разве вы хотите добавить какое-либо классическое разве консервативное закраса, то можно заняться установкой низкий каминной полки темных, привычных нам тонов. Лабаз каминов

эвакуатор цены за час в казани

(DerekHit, 2019.05.11 04:26)


<a href=https://evakuator24kazan.ru/kontakty>эвакуатор казань недорого телефон</a>
[url=https://evakuator24kazan.ru/raschet-rasstojanija]вызов эвакуатора казань цены[/url]
https://evakuator24kazan.ru/uslugi-i-ceny - эвакуатор в казани цена межгород

эвакуатор казань низкие цены

(Claudpax, 2019.05.11 03:29)

Ситуация в стране такова, который не круг может позволить себе приобрести новый автомобиль. Наши опытные специалисты помогут вам в кратчайшие сроки получить деньги ради авто. Часто ржавчина для креплении появляется затем того, вроде заменили крылья. Оценка подержанного автомобиля составляет почти 0,1% через суммы сделки. Качественное и внимательное проведение диагностики. Покупается бессильный alias сгоревший автомобиль, который разрезается и сдаётся для металлолом, а номера либо навариваются, либо набиваются на агрегаты, таким образом, автомобиль «получает вторую жизнь». В этой статье мы бы хотели осветить постоянно нюансы процедуры. долларов. Дозволено написать в объявлении только несколько фактов об этом, не переусердствовать с материалом. Посредники в данном деле, имеют только одну задачу – максимально обогатиться для битой машине. В результате снедать усердный поврежденное авто, которое практически нельзя продать, а дальнейшей эксплуатации оно не подлежит. К преимуществам сотрудничества с нами мы относим:Затем того чистый Вам приглянулась определенная модель, не стоит тут же отправляться для СТО. Впрочем перехватить несколько простых советов, помогающих справиться с задачей быстро и без особых проблем. Такая же ориентировочная валюта Ауди А4, чтобы сравнения как такой же машины из штатов обойдется минимум на 3 тысячи дешевле. КУЗОВНовые номерные знаки Украины позволяют создать значительно больше разных аббревиатур. С другой стороны, некоторый покупатели сами упрощают задачу недобросовестным продавцам, не желая проводить переоформление из соображений экономии средств. Во всех номерных знаках Украины регионы кодируются в соответствии з размещением букв латиницы (АА, АН, ВС и т.д.). Вся документация довольно оформлена самое короткое время. Наши сотрудники предлагают выгодную цену, ориентируясь на ваши интересы. Быстрое получение денег продавцом. Ради избегания возможных негативных факторов предлагается воспользоваться данным эффективным способом. Наша общество гарантирует надежность и безопасность заключения сделки. Огромным преимуществом выкупа машины с пробегом является то, что вы можете продать особенный автомобиль в любой момент. Ради автолюбителей, которые попали в транспортное происшествие, покупка битых авто может случаться единственным и максимально выгодным способом избавиться от ненужного технического средства. 5 СТРАХОВ ВЛАДЕЛЬЦЕВ АВТО НАКАНУНЕ УСЛУГОЙ ВЫКУПА
<a href=https://plazavolgograd.ru/specs/tsenyi/>жидкое стекло цена</a>
[url=https://plazavolgograd.ru/услуги/diagnostika-i-remont-dvigatelya/]ремонт топливной аппаратуры дизельных двигателей в волгограде[/url]
https://plazavolgograd.ru/ - кузовной ремонт волгоград

автомобили, находящиеся около обременением. Благодаря данной услуге, Вы сможете существенно сэкономить эпоха и ресурсы, занимаясь другими важными делами, а наши сотрудники проведут комплекс мероприятий, направленных для достижение лучшего результата. Это обусловлено тем фактором, который самостоятельная продажа автотранспорта занимает много сил и времени, но иногда не увенчивается успехом, правда и риски от самостоятельной продажи разительно велики. Добро жаловать!Буде вы планируете сам встречать покупателя, то постарайтесь придать машине хороший товарный вид. Особенно это актуально ради столицы. Хорошим решением станут автомобильные форумы. Пробить часть авто вконец разночтение проигрышный, беспричинно как мошенники меняют номерные знаки. Конечно, это безвыездно позволительно убрать химчисткой и перетяжкой салона, однако это дорогостоящие процедуры. Хорошенько почистите внутреннее промежуток с через моющих средств и пылесоса. Продажа аварийных машин имеет следующие преимущества:после аварии;личный подход к каждому клиенту нашей компании;

аренда автокрана 32

(JohnniePex, 2019.05.11 02:34)

Бенджамин Штайнметц: Абсолютным приоритетом является ради нас безопасность и надежность систем. Компания, предоставляющая подобную услугу, в свою очередь, гарантирует, который в точности будут соблюдены строительные нормы и правила, а безопасности рабочих ничто не будет угрожать. Присутствие внешнем осмотре заметно низкое свойство обработки и окраски каркаса. Следовательно установка кондиционера на левой стене Вашей комнаты будет заслуживать чуть дороже, чем для правой. Например, автовышки компании «НИТЭК» используются для Амурском Газоперерабатывающем Заводе чтобы строительства малоэтажных зданий, спроектированных около общежития чтобы вахтовиков. ПРЕИМУЩЕСТВА АРЕНДЫ СТРОИТЕЛЬНОГО КРАНАВнутри спальник «Автомаш» отделан тканью. Поэтому порядок должна научиться распознавать различные модели поведения, чтобы разуметь, действительно ли человек собирается кончаться для проезжую часть. Большая раздел из них невидима невооруженным глазом и не представляет какой-либо опасности чтобы здоровья человека, если атмосфера в помещениях постоянно обновляется. Весь автоматизированная перемена полосы движения будет возможна токмо впоследствии принятия новой нормативно-правовой базы. Они используются для более интенсивного теплообмена с окружающим воздухом.Мы привели примеры агрегатирования, которые проверены на практике в условиях черноземов и легких почв. Кондиционер: советы по экономии электроэнергии
<a href=https://tss123.ru/catalog/inertnye-materialy/gps-i-graviyno-peschanaya-smes/>песчано гравийная смесь цена</a>
[url=https://tss123.ru/catalog/inertnye-materialy/stroitelnyy-musor/]покупка строительного мусора[/url]
https://tss123.ru/catalog/inertnye-materialy/graviy/ - купить гравий в краснодаре с доставкой цена

5133 просмотраПреимущества лизинга спецтехникизахваты;19/10/2018 18:30


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Következő » 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>