Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 PSP-s gyakran ismételt kérdések /Utoljára frissítve: 2008.06.18/


Ezt a leírást annak reményében készítettem, hogy a kezdő PSP-tulajok is kiismerjék magukat a legelőször talán bonyolultnak tűnő kifejezések, megoldások erdejében. Felfoghatjuk ezt egy PSP-Tudástárnak is, vagy egyfajta forgalom(user)irányító jelzőlámpának :).
Amennyiben az alábbi FAQ-ot egy adott, PSP-vel foglalkozó oldal felhasználja a saját site-ján, annyit kérnék, hogy a nevemet (ill. akiket megemlítek benne, szerzőket) tüntesse fel, semmi egyéb, ennyi talán elvárható, ha már egyszer rengeteget foglalkoztam/tunk az utánjárásával. Köszönöm.

Amit eddig összeírtam, tekinthető egy masszív alapnak, amit folyamatosan lehet bővíteni mások által használt programok tapasztalatával/lerásaival ezért ha valakinek újabb "FAQ-pont" jut az eszébe, ill. megoldással tud rá szolgálni nyugodtan leírhatja, s aszerint bővíteni fogom /a szerző nick-jével, ha igényli e-mail címével/ a listát, vagy ha pontosítani, módosítani szeretné valamelyik pontot.
Amennyire lehet a jövőben folyamatosan frissíteni fogom a FAQ-ot.


0, A Playstation Portabe
PlayStation Portable

Adatok / Specifikáció

Technikai adatok: 480X272 felbontású 16,77 millió szín megjelenítésére képes 16:9-es képarányú és 4.3 inches kijelző, melynek fényereje maximálisan 200 cd/m2.
MIPS R4000 alapú mikroprocesszor 333Mhz (32bit), frontoldali busz 166MHz-es.
Főmemória: 32MB (Slim esetében 64 MB)
Grafikus memória: DRAM: 4MB. A PSP grafikus alrendszer 512 bites buszt használ, teljesítménye 664 millió pixel és 35 millió sokszög/s.
Akksi élettartam: kb 4-5 óra (függ: a képernyő fényességén, a hangerő-szinten, film v. játék fut-e?)
Csatlakozás: Wi-Fi (802.11b), IrDA
Firmware verziók:
Normál/Pufi-PSP: 1.00, 1.50, 1.51, 1.52, 2.00, 2.01, 2.50, 2.60, 2.70, 2.71, 2.80, 2.81, 2.82, 3.01, 3.02, 3.03, 3.10, 3.11, 3.30, 3.40, 3.50, 3.51, 3.52
PSP-Slim: 3.60
PSP-Slim & Pufi PSP: 3.70, 3.71, 3.80, 3.90, 3.93, 3.95, 4.00
Az 1.00 és az 1.50-es firmware-el rendelkező PSP-n, futtathatók "házi készítésű" játékok(Homebrew) is ill. a Dark_AleX által készített 2.71SE, 3.XX Open Edition/M33/WildC*rd FW-eken is.
Kártyaformátumok
* Memory Stick PRO
* Memory Stick Duo
Lemezformátum
* UMD

Támogatott formátumok:
Audio
* MP3
* ATRAC3
* WMA (firmware v2.60)
* AAC (firmware v2.70)
* WAV (Linear PCM)
* MP4 (konténer formátum)
* AAC + 3GP Video

Videó
* MPEG-4
* MPEG-4 Part 2
* MPEG-4 Part 10 (H.264/AVC)
* SWF (firmware v2.70-től)
Képek
* JPEG
* GIF
* BMP
* TIF
* PNG

********************************************************************
PSP-csomag variációk
A világ összes pontján a PSP elérhető mind Value Pack vagy Core Pack formájában. Számos országban még Giga Pack formájában is beszerezhető (ezt 2005. október 20-án jelentették be).
Value Pack = PSP + akkumulátor + 32 MB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + csukló-pánt + Demo-lemez + hálózati töltő
Giga Pack = PSP + akkumulátor + 1 GB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + törlőkendő + Demo-lemez + hálózati töltő + USB-kábel

Ad-Hoc hálózat
Az Ad-Hoc vezeték nélküli hálózattal lehetőség van max. 16 PSP egyidejű összeköttetésére, kommunikációjára (pl.: multiplayer játéknál). Az egyik PSP-nek kell lennie a játék "host"-jának (kiszolgáló), amihez a többi felhasználó akkkor csatlakozhat, amint elkezdik keresni a kiszolgáló listákat.
A kiszolgáló PSP-nek az akkumulátor üzmedéje kb. 35%-al kevesebb lesz (ez az átvivendő adatok összetettségén múlik).
A 2.00 FW-frissítéssel a PSP az Ad-Hoc technológiát már digitális képek küldésére is ki tudja használni (két PSP között), a küld és fogad (send, receive) funkciókat használva a PHOTO menüben.

Infractructure hálózat
A PSP főmenüje megengedi a felhasználónak, hogy beállítsa a rendszert úgy, hogy tudja használni az internetet (vezeték nélküli kapcsolaton keresztül). Ez a fajta mód képes megtalálni a védett ill. nem-titkosított vezeték nélküli hálózatokat az adott területen.

Infra (PSP-Slimen már nincs)
Habár a PSPnek van IrDa portja a készülék tetejének bal oldalán, jelenleg egyetlen játék sem használja ki.
Vannak ún. házikészítésű alkalmazások, amik képesek kihasználni a PSP IrDa portját:
- TV távírányító-ként
- IrDa PDA to PSP, ami a PDA-t, mint szöveg-beviteli eszközt használja fel a PSP részére.
- IrDa File Transfer, ami adatvitelt biztosít Infra kapcsolaton keresztül
- Universal Remote (Irda porton keresztül irányíthatjuk a DVD-lejátszót, TV-t, Music Center-t vele).
=====================================================================================================

1, Alapok / Fogalmak
FirmWare /FW/ = A firmware egy olyan szoftvertípus, amely a hardvereszközbe van beépítve, és a legalapvetőbb funkciókat biztosítja a hardver működtetéséhez (esetleg figyeli az eszköz állapotát, arról információkat nyújt a külvilágnak). Jelen esetben a rendszerfile-okat tartalmazó és azokat futtató szoftver. Felfoghatjuk a PSP operációs rendszerének.
Custom FW (SE, OE, M33) = [SE = Special Edition, OE = Open Edition, M33 = March 33, *LE = WildC*rd Leaked Edition]], Dark_AleX "készítette" a hivatalos Sony-FW-ekből. Egy olyan módosítást tartalmaz, ami megengedi a PSP-nek hogy bebootoljon, a homebrew programok futásához szükséges kódokat blokkoló biztonsági intézkedéseket figyelmen kívül hagyva. Legnagyobb előnyük, hogy egyesítik az 1.5-ös FW előnyeit és a 2.71 ill. a 3.XX-es FW összes funkcióját. Nem mellesleg az iso-játékok a Game menüpont Memory Stick ikon alatt találhatóak és nem igényelnek emulált környezetet (DevHook). Ezeket 1.5-ös FW-re lebutított PSP-re érdemes felrakni. /Ha ezt látod valahol: 3.XX OE/M33, akkor az vmelyik OE FW-re vonatkozik 3.02, 3.03, 3.10, 3.30, 3.40 v. M33 FW-re vonatkozik: 3.51, 3.52, 3.71 stb./
A 3.71 M33-as Custom FW(-től felfelé) már speciális, mivel nem igényel 1.50-es FW-t, ahhoz, hogy teljes-értékűen fusson.
GEN Custom FW = a pspgen.com oldal mögé burkolózva egy egyelőre ismeretlen programozó készítette ezt az új fajta CFW-t (3.95GEN-2). (újdonság, hogy a recovery menü az XMB-ben is használható). Azonban ennek a CFW-nek van még egy-két hiányossága, ezért is ajánljuk helyette a 3.90M33-3-at...
XMB (Cross Media Bar) = A PSP főmenüje, grafikus környezete. Az ikonokat háttereket a 3.70-es FW-től felfelé ún. PTF témákkal (PSP Theme File) lehet kicserélni, míg az XMB funkcióit/kinézetét/ikonok koordinátáit/hangjait a Flash0-ban lehet - a meglévő fájlok cseréjével - módosítani.
Homebrew = "házi készítésű", azaz programozók által készített (nem hivatalos Sony) házilag készített program. Szinte mindegyik ingyenes (pl.: böngésző, msn messenger, számológép, notepad, universal remote). Ezen programok futását figyelmen kívül hagyó biztonsági réseket igyekszik a Sony befoltozni egy-egy újabb frissítéssel. A "leghomebrew-képesebb" FW az 1.5-ös volt (ill. most már az ebből "építkező" SE és az OE/M33 FW). Dark_AleX-nek hála a legtöbb HomeBrew-t át lehetett ültetni 3.XX kernelre, így azok mennek gond nélkül PSP Slim-en is.
Iso = szabványos képfile. Az UMD-lemezről készített biztonsági másolat, annak teljes tartalmával megegyező kópia (pl.: Játák ill. Film-iso-k).
CSO/DAX = az iso képfile tömörített változatai. A DAX valamivel hatékonyabb, de pl.: a Custom FW-ek nem támogatják alapértelmezetten.
Recovery menü = a sokszor emlegetett visszahozó/és beállító menü amely csak OE és M33-as Custom FW-eken érhető el. Itt lehet tbk. a pluginokat aktiválni. (belépni recovery menübe a bekapcsoláskor a JOBB-Kar nyomvatartása mellett lehet) Bővebb leírást itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=151


Ripkit = Az iso-játékokhoz készített "törés-csomag". A felesleges állományokat törli (pl.: padding file, FW-update file, angolon kívüli idegen nyelvek, háttérzenék, átvezető kisfilmek, előzetesek) [természetesen nem mindegyik játéknál találhatóak meg ezek a file--ok] , és a végén CSO-ba betömöríti. Ezeket manuálisan is el lehet végezni az UMDGen programmal.
Pad(ding)-file = az UMD-lemezen lévő (iso-ban feleslegesen helyet foglaló több száz MB-os) file, amely a jobb, hatékonyabb lemezelérést biztosítja. Oly módon, hogy a lényeges adatok (a játék) általa az UMD-lemez szélére kerülnek.
Downgrade / Downdate = A PSP aktuális FW-ének visszabutítása egy alacsonyabb verziójú FW-re (ált. 1.5-re). Fontos, hogy számos Downgrade van, válaszd ki a neked megfelelőt (a downgrade résznél fel vannak sorolva).
Korábban gondot okozott a PSP-alaplapja, most a Pandora akku módszer segítségével már lényegtelen.
Jelenleg a Pufi PSP-re kijött összes S0NY FW-t lehet downgradelni.
A SlimPSP-nél a 3.60-as FW-re lehet 3.60 M33 CFW-t feltenni, majd erre rá a később megjelenő CFW-eket.
Update = az aktuális FW-verzió frissítése egy újabbra (amely általában több funkcióval, új szolgáltatásokkal egészül ki). Figyelem: ha szeretnél iso-játékokat ill. segédprogramokat futtatni a PSP-den, akkor semmiképpen se frissíts Hivatalos Sony FW-re. Downgradeld (v. Despertar del Cementerio), majd pedig tegyél fel egy CFW-t.
Pandora Akkumulátora = A Pandora Akkumulátorral (karöltve a Pandora Magic Memory Stick-kel) bármilyen félre-flashelt (nem megfelelő módosítást használtál), rosszul downgradelt vagy letörölt flash0 tartalmú PSP-t helyre lehet hozni és bármilyen firmware-ű (1.00 - 3.XX (bármely jelenleg ismert)) PSP-t lehet 1.50-re downgradelni. Fizikai sérüléssel rendelkező vagy hardverhibás (elfüstölt processzor, eltört alaplap, stb) gépen természetesen ez sem segít.
Ennek segítsével az összes jövőbeni FW-frissítés is könnyű-szerrel kijátszható. nem kell hozzájuk külön downgrader.
Despertar Del Cementerio = "Holtak feltámadása". Pandora akku és Memory Stick szükséges hozzá. A lényege, hogy bármilyen FW-ű PSP-t (akkor is ha a Flash0 teljesen törölve lett) képes egyből 3.80 M33-as CFW-rel felruházni, nincs szükség downgrade-re. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
U.P.M.S. = Ultimate Pandora Memory Stick = Véglegesített Pandora Memóriakártya és akku. Az UPMS segítségével lehet egy állandó (véglegesített) Pandora Akkud és Mem.Sticked s mindemellett tudod normál módban használni őket ! Egyszóval ha bármikor olyan kedved van, tudsz másik PSP-tulajnak segíteni, v. a te PSP-dbe életet lehelni. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
Bővebb leírást és letöltési lehetőséget itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=322


Flashelés = ez egy folyamat. Ilyenkor a file-okat a program a PSP memóriájába másolja, ahol a rendszerindító file--ok is vannak. Ha itt valami rosszul megy végbe (pl.: nem megfelelő file-okat választ ki flashelésre az illető) (99,9%-ban felhasználói hozzá nem értés miatt), a rendszer nem fog tudni betöltődni. Van, hogy bizonyos plugineket csak flasheléssel lehet a FW-be "beépíteni", hogy az fusson rendesen.
Mielőtt bármit is módosítasz a Flash0-ban hozz létre arról egy biztonsági mentést a PC-den egy külön mappába. Ha valamelyik feflashelt fájl miatt az XMB nem menne, akkor csak visszamásolod az eredetit (recovery menü segítségével) és kész is.
DevHook /DH/ = A DeviceHook egy Firmware-emuláló program, amelynek segítségével pl.: az 1.5-ös FW-rel rendelkező PSP-n futtathatóvá válik a 3.10-es FW-t igénylő játék, ill. netezni is lehet vele (az emulált környezetben). Az emulált (pl.:3.10 FW) környezet összes funkcióját el tudjuk érni ezáltal.
Ez a program az OE, M33 CFW megjelenésével szép lassan háttérbe szorult, okafogyottá vált.
Plugin/PRX = kiegészítő illesztőprogramok, amelyek a Custom FW-ekkel rendelkező PSP-ken futtathatók, kihasználva a biztonsági réseket. (pl.: képkimentő, PSP-újraindító, automatikus iso-futtató illesztőprogram)
NAND = A PSP alaplapján elhelyezkedő Memória, ami a PSP FW-ét ill. a felhasználói beálltásokat tárolja. Mindenképpen készíts egy biztonsági másolatot a NAND-odról, mivel sok esetben ez az utolsó lehetőség, hogy megfelelően működő állapotba tudj visszahozni a PSP-d. Más tulaj PSP-jének NAND-ját szigorúan TILOS a saját PSP-dre felflashelni. Amennyiben ezt mégis megteszed, készülj fel, hogy számos funkció nem v. csak korlátozottan fog működni, mivel ilyenkor tönkreteszed az ún. IDStorage-t.
FLASH0 (F0) = A NAND Memória egy része, amely az aktuális FW-t, amely a PSP működéséhez elengedhetetlen.
FLASH1 (F1) = A NAND Memória egy része, amely registry-t és más személyes beállítást tartalmaz.
Dump = A FW egy másolata, emulációra használják. (Néha visszafejtik (ezáltal lehet módosítani a FW-t)).
1.5 = ez (volt) az a Hivatalos FW-verzió, amellyel az XMB-ből HomeBrew-kat lehet futtatni teljes kernel-hozzáféréssel. 2 könyvtár kell a homebrew program futásához, mindkettőnek ugyanaz a neve, csak ez egyik %-jellel kezdődik (ami az ikon-t, ill. a Kxploit-ot tartalmazza, a másik könyvtárban maga a program van).
Kxploit = Az a metódus, aminek segítségével HomeBrew programokat lehet futtatni 1.5-ön. Két db eBoot.pbp file-t használ, az egyiket arra használják, hogy betöltse ill. kijátssza az egyszerű FW-biztonságot (amit pont a házilag megírt kódok futtatásának blokkolására írtak), a másik eBoot.pbp pedig maga a program.
TA-082 = az "elátkozott" alaplapú PSP-model, amelyet sokáig nem lehetett downgrade-elni. Ma már mindegy az alaplap verziószáma. Persze, ha nem Pandora módszert használsz, fontos tájékozódni az alaplap verziószámával kapcsolatban.
UP - (Undiluted Platinum) - egy mod chip a PSP-hez, amely 2 NAND memóriát foglal magában, dupla FW-boot lehetőséggel. (ez a dual-chipes, dual-boot-os megoldás a TA-082-es alaplapú PSP-ken nem alkalmazható !). Drága és nem biztonságos megoldás.
ms0:/ vagy MS_ROOT - A memóriakártya gyökérkönyvtárát szokták így jelölni.
IPL = “Initial Program Loader” - Kezdeti program betöltő. A PSP elindítja az elő-IPL-t keresve a NAND-ban az IPL-t és betölti (ha ennél a folyamatnál az akku serial-ja (sorozatszáma) 0xFFFFFFFF, akkor a PSP a Memory Stick-ről fogja betölteni az IPL (a.k.a. Pandora :) )). Tulajdonképpen ez a bootolási folyamat első lépése.
IDStorage = Az IDStorage (azonosító tároló) tárol számos (130) kulcsot, amelyek a PSP-dről adnak/írnak le információt. Pl.: Sorozatszám, WLAN Mac-cím, FW-verzió stb.. Ezek egyedi dolgok, így minden PSP-n más és más ! Ha az IDStorage-ed tönkremegy (mert másvalakiét tetted fel) akkor a következő dolgok nem fognak működni: Ad-Hoc mód, UMD Játékok és az UMD Videók, HomeBrew-k és a MagicGate. Az IDStorage (néhány kulcsa) PSP-NKÉNT KÜLÖNBÖZIK & NEM LEHET ÚJRAGENERÁLNI !!! NINCS RÁ MÓD !

Mit kell szem előtt tartani PSP vásárlás előtt?
Ellenőrizd, hogy megvan-e a magyar kézikönyv.
Ellenőrizd, hogy a PSP LCD-kijelzőjén van-e pixelhiba.
Ahhoz, hogy iso-játékokat tudj majd futtatni legalább 512 Mbyte-os Memory Stick kártya szükséges. Ha használtan veszed a PSP-t, nagy eséllyel jutsz olyanhoz, amelyet már nem kell hackelni (OE/M33 FW van rajta), egyből képes futtatni az iso-játékokat.
Ha Base pack-ot / Alap-csomag-ot választasz, akkor abban nem fogsz se Memóriakártyát, se fülhallgató hosszabbítót, sem pedig tokot, ill. törlőkendőt találni. (igaz, ezeket külön-külön is meg lehet venni)

Mi a különbség a PSP Slim ill. az alap PSP között?
PSP Slim szemszögéből:
- 33%-al könnyebb (280g helyett 189g)
- 19%-al vékonyabb (23mm helyett 18.6mm)
- akksi töltés USB-porton keresztül
- gyorsabb játékbetöltés
- hatékonyabb akku-kihasználás
- nincs infra-port
- WLAN gomb átköltözött a PSP tetejére
- hangszórók elhelyezése is megváltozott
- nagyfelbontású videókat és .avi-kat (nem DivX és XviD, sima MjPeg-es) is képes lejátszani (remélhetőleg csak a FW miatt)
- új FW-t kapott (3.60), amivel képes TV-re küldeni video-t továbbítani (Video-Out-on) ill. képes mind a PS3 mind a PC winchesteréhez hozzáférni bárhol a világon (régiófüggetlen), köszönhetően az új csatlakozási opcióknak.
- PSP Slim immár 64MB memóriával rendelkezik
- Analóg Video Kimenettel rendelkezik (kábel kell hozzá)
- "Piano Black," "Ceramic White," és "Ice Silver" színváltozatokban kapható (kezdetben.. azóta van Vérvörös és Menthol Zöld is)
- Fut rajta a 3.90-es FW-rel érkezett Skype ! (Pufin nem megy)
Saját vélemény: gyengébb anyagminőség.

Honnan tudom, hogy milyen FW lehet a PSP-n (külsőleg a dobozról)?
A dobozon, a címkén található egy betű amely azonosítja a PSP FW-verzióját. Az alábbiak ismeretesek:
A-1.50 B-1.51 C-1.52 D-1.52 E-1.52 F-2.00 G-2.01 H-2.50 I-2.60 J=2.70 K=2.71
L-2.81 M-3.01 N-3.03 O-3.10 P-3.11 Q=3.30 R=3.40
R-nél nagyobb betű 3.40-es FW-nél magasabbat jelöl
PSP Slim-en min. 3.60-as FW van.

Hol tudom megnézni, hogy milyen FW van a PSP-n (melyik menüpontban)?
Menj a Settings Menüre, majd a System Settings-re, itt görgesd lefelé a System Information-ig. Az alábbi 3 sor fog fogadni: MAC Address, FW-Verzió, PSP-s Becenév.

Honnan tudhatom, hogy honnan származik a PSP?
A model szám által tudod behatárolni/azonosítani, hogy milyen régiójú a PSP. Az alábbiak ismeretesek:
PSP-1000 Japán - Basic Pack
PSP-1000K Japán - Value Pack
PSP-1000KCW Japán - Value Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000CW Japán - Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000G1 Japán - Giga Pack fehér v. fekete PSP
PSP-1001K USA - Value Pack
PSP-1002K Ausztrália és Új-Zéland - Value Pack
PSP-1003K United Kingdom - Value Pack
PSP-1004K Europa - Value Pack, Giga Pack, Basic Pack, Fehér Value Pack, Fehér Giga Pack
PSP-1005K Korea - Value Pack
PSP-1006K Hongkong és Szingapúr - Value Pack
PSP-1007K Taiwan - Value Pack
PSP-1008K Oroszország - Value Pack
PSP-1009K Kína - Value Pack
PSP-1010K Közel-Kelet - Value Pack
PSP-2000 - PSP Slim&Lite - Basic
PSP-2000K - PSP Slim&Lite - Value

Honnan tudhatom, hogy TA-082/086-os alaplapú-e a PSP?
Kinyitod a PSP-d UMD-lemez meghajtóját és ha az alábbi képpel megegyező számsort látsz akkor biztos lehetsz benne, hogy TA-082-es a PSP-d. A számsort egyébként fejjel lefelé olvasva tudod értelmezni: IC1003.
Kép

Ami most következik az nem szentírás, de igaz lehet:
A->F betűig a dobozon: biztosan nem TA-082/086:
G és H betű: valószínűleg nem TA-082/086.
I betű: elég valószínűtlen, hogy TA-082/086-es legyen
J betű és felette: valószínű, hogy TA-082/086-os alaplapja van PSP-nek.

Hová tegyem a file-okat (általánosságban) a Memory Sticken / Milyen mappába/ Mi hol van?
Ez a kis leírás a 3.XX Custom FW-ekre érvényes (alapértelmezett beállításokkal, esetünkben: 3.90M33).
Memory Stick gyökere:
--> DH (DevHook helye (az ikonok a programhoz a PSP/GAME mappába vannak)) /elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100ANV01 (h.264 (avc) codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint néz ki:MAQXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100MNV01 (normál mp4 codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint: M4VXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> ISO (ide kerülnek az iso/cso/dax file-ok)
--> PICTURE (képek helye (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))
--> PSP --> COMMON (ide jönnek általában a Böngészőhöz való kiegészítők, programok)
--> PSP --> GAME --> BOOT (automatikusan futtatandó eboot.pbp helye (Recovery menüben lehet engedélyezni))
--> PSP --> GAME --> RECOVERY (itt van az 1.50-es FW helye)
--> PSP --> GAME --> UPDATE ((Custom) FW-frissítés fájljainak helye)
--> PSP --> GAME --> 150kernelupdate (Pufi PSP-n 1.50-es kernelhez szükséges programkód helye /mappa neve bármi lehet/)
--> PSP --> GAME150 (Pufi PSP-n az 1.50-es kernelt igénylő homebrew-k helye)
--> PSP --> GAMEXXX (Homebrew Programok helye az adott CFW verziójához megfelelően, (pl.: GAME390))
--> PSP --> MUSIC (zenék helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> PHOTO (képek helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> SAVEDATA (itt vannak a játékmentések)
--> PSP --> SYSTEM --> BROWSER (ide menti a Böngésző Bookmark-okat, History-kat (Könyvjelzőket és Előzményeket))
--> PSP --> THEME (ide jönnek a 3.70 ill. a 3.71-es FW(-től felfelé) által használt ptf gyári és felhasználók által készített témák)
--> SEPLUGINS (a pluginek ide jönnek (.prx file-ok))
--> VIDEO (ide jönnek az .mp4 videók (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))

Gyk.: az xxxxx = egy 5jegyű számot takar. Te adod meg.
Megjegyzés: azért lett az MP_Root és a PSP mappa ennyiszer felsorolva mert a Wordben megformázott szöveg itt nem jól van tördelve. :)


Ezt írja ki a PSP-m: "To start, you must update the system software.". Mi ilyenkor a teendő?
Ezt akkor írja ki, ha az UMD-lemez amit betettél a PSP-be magasabb FW-t igényel, mint ami a PSP-n található. A döntés a tiéd, ha frissíted letudod játszani az UMD-lemez tartalmát, de nem tudsz majd iso-kat futtatni (ha CFW-t használsz, akkor nem fogja engedni a hivatalos FW-re való frissítést (3.40OE-A verziószámtól fölfele...), mivel ez egy biztonsági patch).

Letöltöttem egy játékot, de nem tudom hová másoljam?
Természetesen hivatalos FW-rel nem fogod tudni futtatni az iso-játékokat.
Az iso/cso/dax (utóbbi 2 tömörített iso-file) file-okat a Memory Stick gyökérkönyvtárában lévő iso mappába kell bemásolni (ha nincs iso mappa rajta, létre kell hozni) USB-kapcsolaton keresztül (Settings menüpont, majd USB Connection-re nyomj egy X-et).

Próbálom elindítani a programot, de ezt a hibaüzenetet kapom vissza: "The Game could not be started (80020321).".
Valószínűleg HomeBrew programot akartál futtatni egy arra nem alkalmas (hivatalos) FW-verzión, vagy pedig (kikapcsolt állapotban van a No-UMD opció [Recovery Menü leírásánál részletezve van]) elfelejtettél betenni egy Demo v. Játék UMD-t.

Ha Windows-ban formázom a Memory Sticket milyen file-rendszer típust válasszak ki?
FAT 16

Hogy tudok zenét/képet (mp3) felmásolni a PSP-re?
USB kapcsolaton keresztül a Memory Stick PSP/Music mappájába kell bemásolni az mp3-akat, PSP/PHOTO a kép-file-okat.

USB-n keresztül Total Commanderrel iszonyat lassan (max. 6-700kbyte/mp) tudom csak felmásolni a file-okat.
Megoldás: Windows Intéző ! Másold ezen keresztül. (az újabb 7-es verziójú Total Commanderrel már nincs ilyen probléma)

Kompatibilis-e a 4GB/8GB-os Memory Stick a PSP-vel?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-k számára igen. Lehetőség szerint próbáld ki. Igyekezz High-Speed-es kártyát venni.

Honnan tudhatod, hogy hamis-e a Memory Stick amit vettél?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-knél rámész pl.: XMB-ben a GAME menüre majd a Memory Stick-re menj, nyomj rá egy 3SZÖG-et, majd pedig egy O-t. Ha a MagicGate mellett UnKnown felirat díszeleg, akkor 100%, hogy hamis.

Mi az a stuck/beragadt pixel ?
Nem más, mint a folyamatosan fényesen világító pixel. A Beragadt pixel sajnos előbb-utóbb minden PSP-t elér. Nem garanciális hiba ! Javítani ("helyrerázni") kis százalékban, de lehet. Az egyik Program neve: Pixer. A programot a Game menüből lehet elérni (Bemásolás után :)). Ilyenkor egy olyan program fut majd, amelyik véletlenszerűen rajzol ki színes függőleges vonalakat az egész képernyőt beterítve, ami folyamatosan vibrál, frissíti a képernyőt, mozgásba hozza a színeket.
Linkek a pixel-hiba javítására készült programokról:

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=8934

 

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=7975

 

http://pspupdates.qj.net/Pixer-Fixer-sa ... /aid/76860Miért ilyen halk a PSP-hez kapott gyári fülhallgató?
Azért, mert a Sony direkt ilyen halk, kis-teljesítményű fülhallgatót gyártott, a felhasználók halláskárosodásának elkerülése végett.

Lehet helyettesíteni a Sony fülhallgatóját sajáttal?
Lehet, amennyiben kis jack-dugó kivezetése van (v. nagy, s ahhoz meg veszel egy átalakítót). Saját fülessel sokkal nagyobb hangerő érhető el.

Meddig bírja az akksi? Hány óráig kell tölteni, hogy fullon legyen az akksi?
Nem lehet egyértelműen megadni, hogy hány óráig bírja. Az attól függ, hogy éppen mit használsz a PSP-n, ill. hány Mhz-en üzemel. Általában olyan 4 óra intenzív játékidőt kibír.
Kb. 3 óráig kell tölteni a teljes feltöltéshez.

Akku-töltés közben lehet játszani a PSP-vel?
Igen, lehet.

Mi van akkor, ha játék közben lemerül a PSP-m akksija? (Elveszítem az addig elért szintet a játékban?)
Semmi pánik. Ilyenkor szépen fogod és rádugod a hálózati töltőt. Kb. 5 perc múlva már folyamatosan tudod használni a PSP-d; bekapcsolod s a lemerüléskor éppen félbehagyott ponton folytatod a játékot. (bizonyos (régebbi) FW-eken nem minden esetben működött jól..)

Mennyire verődik vissza a napfény a PSP kijelzőjéről?
Eléggé:). Igyekezz árnyékosabb helyet keresni, ha játszani akarsz vele erős napfénynél.

Mi az esélye annak, hogy véletlenül Updatelem a PSP-men lévő FW-t a Game menüben megjelenő ikonra kattintva?
Ahhoz, hogy ezt véletlenül összejöjjön, annak annyi az esélye, mint hogy Magyarország Világbajnok lesz az elkövetkezendő 20 éven belül, fociban ! :) /jó párszor le kell OK-znod ahhoz, hogy frissítse/.
Ha magasabb FW van a PSP-den kizárt dolog, hogy "frissítsd".

Lehet UMD-lemezt másolni PC-n? Vagy van rá valamilyen különleges UMD-író?
Nem lehet ! A Sony nem adta meg az engedélyt az írható UMD-lemezek gyártására, a kalózmásolatok elterjedését megelőzendő. Maximum gyári körülmények között lehet másolni. Otthoni UMD-író nem létezik, valószínűleg soha nem is fog.

Teheti tönkre a PSP-t a HomeBrew programok futtatása?
Mivel mind nyílt forráskódú (nem hivatalos) programok, ezért előfordulhat, hogy néha kifagyasztja a PSP-d (lehet, hogy picit hibás a programkód). Ekkor kapcsold ki a PSP-d oly módon, hogy a power-gombot felfelé nyomva tartod (míg ki nem kapcsol) [kicsit hosszabb ideig, mint normál kikapcs esetében].

Hogy lehet, hogy a PSP-m hátterének színe havonta változik?
Úgy, hogy ha még mindig a default (alapértelemezett) háttérbeállítást használod.
Az alábbiak szerint változnak a háttérszínek:
Január = Szürke
Február = Sárga
Március = Világoszöld
Április = Rózsaszín
Május = Sötétzöld
Június = Világos lila
Július = Világoskék
Augusztus = Kék
Szeptember = Lila
Október = Sárga
November = Barna
December = Piros

Egyik napról a másikra nem futnak a OE/M33 FW-ű PSP-men az iso-játékok, mit tegyek?
2xer futtasd le a Reset To Default Settings-et (Alapértelmezett beállítások visszaállítása) v. Formázd le a Flash1-et.

Nem futnak a demo játékok, pedig OE/M33 (tehát Custom FW) van a PSP-men?
Állítsd át a homebrew kernelt a Recovery menüben (Configuration alatt található) 1.50-ről 3.XX-re. (pl.: 3.90M33-on állítsd át 3.90-re a mappa-kernelt)

2, FW-Történelem

FW-történelem: Miben változott 1.5-től 4.00-ig a Sony FW-e?
(A FW-változások időrendben csökkenően követik egymást (megjelölve a kiadás dátumát ill. a változatokat), felsorolva, hogy mik változtak (a korábbi FW-ek angol forrásáért köszönet ass-nek))
Az alább listázott összes FW-t (PSP típustól függetlenül) a Despertar Del Cementerio módszerrel (Pandora akku és Pandora Memory Stick segítségével) lehet hackelni.

PSP-FirmWare verzió: 4.00 [Slim & Fat] (Június 17, 2008. Japán és USA változat)
- [Hálózat] menüpont alá bekerült egy új funkció: [Internet Seach] néven (lényege, hogy a google segítségével listázza ki a találatokat).
- [Videó]: mostantól lehetőség van a videólejátszási sebesség változtatására lejátszás közben a FEL/LE nyilakat megnyomva.

PSP-FirmWare verzió: 3.95 [Slim & Fat] (Április 7, 2008. Japán és USA változat)
- PSX-játékoknál a gombkiosztást tudod megváltoztatni tetszés szerint. [Home gomb megnyomása után [Controller Settings] > [Assign Buttons] és végül [Custom]]
- Remote play (Távirányítás mód): Home gomb megnyomására -> kilépésnél lehetőség van kikapcsolni a PS3-at [Quit and Turn Off the PS3 System] v. hagyni hogy tovább dolgozzon [Quit Without Turning Off the PS3 System] .
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.93 [Slim & Fat] (Március 18, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció a Japán verzióban mostantól támogatott (csak Slim-en elérhető)
- Hálózat: 20 új Net-rádió csatorna került bele
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.90 [Slim & Fat] (Január 30, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció (csak Slim-en elérhető)

PSP-FirmWare verzió: 3.80 [Slim & Fat] (December 18, 2007. Japán és USA változat)
- Hálózat: Internet Rádió mint új funkció
- RSS Csatorna: a csatornákat most már OPML formátumban is be lehet importálni
- RSS Csatorna: a fotók most már itt is megjelennek
- Zene: Új vizuális effektek

PSP-FirmWare verzió: 3.73 [Slim & Fat] (November 29, 2007. Japán és USA változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.72 [Slim & Fat] (Október 30, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.
1Seg Tuner is bekerült az RSS csatornák listájába.

PSP-FirmWare verzió: 3.71 [Slim & Fat] (Szeptember 12, 2007. Japán változat)
- A Theme mappa automatikusan létrejön .
- PSPot funkció törölve.

PSP-FirmWare verzió: 3.70 [Slim & Fat] (Szeptember 11, 2007. Japán, USA és UK változat)
- Beállítások: Új gyári témák használata a "Themes" alatt (.ptf kiterjesztéssel). Amelyeket a Memory Sticken a PSP/THEME mappába kell helyezni. (A kiválasztott témát a PSP Flash-memóriája tárolja, így a MemoryStick kivétele esetén is működik.)
- Videó: "Scene Search" opció a videó lejátszásánál. (Ezzel az éppen játszott videó közben tudsz egy kiválasztott jelenetre ugrani, 5, 15 stb perc (amennyit beállítasz)).
- Videó: "Consecutive playback" [folyamatos lejátszás] a Settings/Video Settings-nél. Ezt on-ra állítva az összes (MemSticken tárolt) videót egymás után lejátsza, anélkül, hogy visszalépne az XMB-be.
- Videó: "Playback of 1-Seg video files" [1-Seg TV Tuner-rel rögzített videó-fájlok lejátszása]. Sajna ezt csak a Japán felhasználók tudják kihasználni.
- Képek: most már zenelejátszás közben is nézhetsz fotókat. (akár diavetítést is indíthatsz)
- Hálózat: gomb-beállítás/hozzárendelés lehetősége a Remote Play opciónál.
- Hálózat: a PortableTV ikont törölték.
- [XMB]: számos helyen kis ikon jelenik meg, amolyan mini-súgóként, hogy melyikkel is lehet előcsalni az opciókat.
(Csak PSP-Slim felhasználóknál!):
- TV: 1-Seg adat-sugárzás támogatása. Ezek ilyen adatok lehetnek: feliratok, internet-linkek, játék-statisztikák stb.
- TV: 1-Seg jelek továbbítása TV-Out-on keresztül olyan megjelenítőkbe (TV-k), amelyek nem támogatják a Progresszív jeleket.

PSP-FirmWare verzió: 3.60 [CSAK PSP-SLIM-hez!] (Július 11, 2007. Japán és USA változat)
- Beállítások / TV - Switch Video Output (Video-kimenet átváltása egy a PSP-hez csatlakoztatott eszközre)
- Video: .avi file-ok lejátszása + HD tartalmak lejátszása.
- Töltés USB-porton keresztül
Valószínűsíthetően biztonsági patch is került bele.

PSP-FirmWare verzió: 3.52 (Július 24, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.51 (Június 29, 2007. Japán és USA és UK változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [Lumines exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.50 (Május 31, 2007. Japán és USA és UK változat)
Hálózat:
- PSP csatlakoztatható a PS3-hoz Interneten keresztül - Remote Play funkciót használva.
- Remote Play kapott egy új opciót - Kommunikációs beállítások [Communication Settings]
- RSS Channel kapott egy új funkciót: RSS Csatorna Útmutató [RSS Channel Guide].

PSP-FirmWare verzió: 3.40 (Április 19, 2007. Japán és USA változat)
PSX: - A játszható (támogatott) PSX-es játékok száma tovább nőtt.
- A PSX mentési file-jainak (saved data) formátumát most már a PSP ill. a PS3 is támogatja.
Játék: - Certificate Utility ikon törölve lett. (mostantól az így kapott infót az alábbiak szerint lehet megtekinteni: ki kell választani a játékot amelyikről több infót szeretnél megtudni, majd nyomd meg a :H: gombot (előjön a kis oldalsávos menü), ezután pedig az Information szövegre kell :X:-et nyomni.)
- valószínűleg a biztonsági réseket is igyekeztek befoltozni...

PSP-FirmWare verzió: 3.30 (Március 27, 2007. Japán változat)
PSX: - Lemez olvasási sebességének beállításának lehetősége a PSX-es játék alatt [Standard v. High] - PSX játék közben megnyomod a Home gombot s akkor jön elő
Hálózat: - RSS Csatornáknál is megjelenik most már az ún. "thumbnail" (mini előnézeti kép)
Video: - Videóknál szintén thumbnail ikonok megjelenése (pl.: egy mappába kell ("VIDEO") tenni a .mp4 file-t, ill. a .jpg file-t, ugyanolyan nevű kell legyen a .jpg file is.)
Video: - Felturbózott Video-Felbontás támogatás (lejátszás) az alábbi codec-kel készült film-file-ok esetén:
MPEG-4 AVC(H.264) video, Main Profile (AVC CABAC)
A felbontások pedig a következők lehetnek: 720×480/352×480/480×272

PSP-FirmWare verzió: 3.11 (Február 8, 2007. Japán változat)
Játék-patch: A PlayStationNetwork online áruházába (Japánban) felkerült, PSP-re megvásárolható PSX-es játék, az R-Type futtatását javították vele.

PSP-FirmWare verzió: 3.10 (Február 4, 2007. USA, Angol és Japán változat)
Játék: Playstation Network-ön keresztül elérhető címek (játékok) újabb bővítése.
Hálózat:
- Új funkció: LovationFreePlayer-en keresztül MPEG-4 AVC kódolású mp4 file-ok letöltésének lehetősége [Az alábbi LocationFree bázisállomásoknál érhető el: LF-PK20 (Japán) vagy LF-B20 és LF-B10 (USA)].
- Web Browser beállításoknál új funkció: Memóriakímélő (v. memóriatakarékos) üzemmód (ilyenkor a Web Böngésző kevesebb memóriát használ, de cserébe a képek megjelenítésének minősége rosszabb lesz)
Beállítások: [SETTINGS / SOUND SETTINGS]
- Új funkció: Dinamikus Normalizer/Volumizer: Leszabályzott hangerő a lejátszandó zenéknél.
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [GTA LCS exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.03 (December 20, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Játék: További PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele. A PlayStation 1-es játékokat PlayStation 3-on keresztül lehet letölteni.

PSP-FirmWare verzió: 3.02 (December 6, 2006 USA. Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette (biztos szegény Dark_Alex-től féltek? ezért kár volt a gőzért? 3.02 OE:)).

PSP-FirmWare verzió: 3.01 (November 22, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.00 (November 21, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: [Remote Play] funkció elérhető. (PS3-at lehet vele joypad-ként irányítani)
[Online Manual] - Online elérhető a rendszer beállításaira vonatkozó leírás
[Timer Settings] - Az RSS (hírolvasó) csatornákat lehet vele előre beállított időben letölteni.
Játék: PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele ettől a verziótól kezdve.
Zene: 3x-os előre- ill. hátratekerés opcióval bővítették.
Megjelent a Zenei Vizuális hatás opció is (mint winampban a Milkdrop pl.:).
Video: Motion JPEG (M-JPEG) formátumot is le tudja mostantól játszani
[Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Videórögzítés támogatása/
Photo: [Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Digitális fényképezés támogatása/
Beállítások: [UMD Automatic Start] opció mostantól elérhető.

PSP-FirmWare verzió: 2.82 (Október 26, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.81 (Szeptember 7, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.
Egyéb: A 4 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.80 (Július 27, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: RSS csatornán keresztüli video ill. kép-letöltés.
Mostantól lehet elérni és kihasználni annak minden előnyét Wi-Fi-n keresztül a LocationFree Player-nek.
Zene: AAC file-ok lejátszása (.3gp kiterjesztéssel).
Beállítások: A [Network Settings] > [Infrastructure Mode] alatt most már megtalálható az Automata mód is.
Egyéb: Mostantól a Memory Stick Duo gyökérkönyvtárába is be lehet rakni a MUSIC, PICTURE, VIDEO mappákat, és onnan is le tudja játszani az adott tartalmat.

PSP-FirmWare verzió: 2.71 (Június 1, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: a PSP Internet Browser-én keresztül, most már le lehet tölteni a hivatalos játékdemo-kat és le lehet menteni a Memory Stick-re.
A Video-file-okat most már helyesen mutatja a LocationFree Player, mikor egy külső (jeladó) egységet kiválasztunk.

PSP-FirmWare verzió: 2.70 (Április 25, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: Macromedia Flash 6 (nem mindent tud lejátszani) tartalmak lejátszása az Internet Böngésző segítségével.
De ehhez előtte aktiválni kell a Flash opciót.
Bővült az Internet Browser Tools menüpontja: a Connection Settings-el /Csatlakozási beállítások/.
RSS csatornán keresztül le lehet menteni az audio-file-okat a Memory Stick-edre.
LocationFree Player Beállítás panelje alatt a [Rate], egy új funkcióval bővült (Automatic).
Zene: A lejátszható AAC audio-fileformátumok közé egy új kiterjesztés lett hozzáadva.
Beállítások: Új opció: Flash Player engedélyezése [System Settings / Enable Flash? Player]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).
RSS Csatorna Beállítások, mint új opció lett hozzáadva.
UMD Video L/R Gombok beállíthatósága [Settings / Video Settings] (UMD Video közben tiltva/v. engedélyezve legyen a két "KAR").
Egyéb: A 2 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.60 (November 29, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: RSS Channel
új opció: a LocationFree Player Control panelén: Hangerőszabályzás (Volume Adjustment)
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Simplified Chinese (GB18030)] és [Traditional Chinese (Big5)] nyelvi kódolás is.
Copyright-védelemmel ellátott video most már letölthetőek az Internet Browser-en keresztül Memory Stick-re.
Zene: WMA (Windows Media Audio) file-formátum lejátszásának támogatása. [WMA9 ill. WMA9 Lossless és copyright- védett WMA file-okat továbbra sem támogat.] /Ahhoz, hogy le is tudd játszani a WMA-kat aktiválnod kell a Settings menüben az Enable WMA Playback opciót./
Beállítások: Új opció: WMA lejátszás engedélyezése [System Settings / Enable WMA Playback]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).

PSP-FirmWare verzió: 2.50 (Október 13, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: LocationFree Player
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Auto-Select] és az [Unicode (UTF-8)] kódolás is.
új opció: az Internet Browser / Display Mode / Text Size: most már elmenthető a Szöveg mérete.
új opció: elmenthető az Internet Explorerben megnyitott oldalak előzménye.
Video: Copyright-védett video lejátszása (Memory Stick-en a Video mappában lévő file-okra vonatkozik).
Beállítások: új opció: idő beállítása internet által/interneten keresztül [Settings / Date and Time / Date & Time Settings]
új biztonsági metódus a hálózati beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (AES)
Egyéb: Koreai karakterek beviteli lehetősége az On-Screen Keyboard-nál (Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menü).

PSP-FirmWare verzió: 2.01 (Október 3, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.00 (Július 27, 2005. Japán; Augusztus 24, 2005. USA; Szeptember 1, 2005. Anglia)
Hálózat: új funkció: Internet Böngésző
Video: A Memory Stick-ről megnyitott video-file-ok 4:3 arányú megjelenítésének támogatása
Go To (Ugrás) funkció megjelenése az UMD-Video és UMD-Zene lemezeknél.
A-B Repeat funkció (A->B-ig ismétel, A,B: user által meghatározott kezdő és végpont) az UMD-Video, UMD-Zene lemezeknél és a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Audio opció megjelenése a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
MP4 (AVC) video-file-ok lejátszásának lehetősége a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Zene: ATRAC3 audio-file-formátum lejátszásának támogatása.
MP4 audio (MPEG-4 AAC) és WAV (Linear PCM) file-ok lejátszásának lehetősége
Photo: Háttérkép beállításának lehetősége
Képküldés funkció (Wi-Fi-n keresztül)
Megtekinthető új kép file-formátumok: TiFF, GiF, PNG, BMP.
Beállítások: új nyelv: Koreai [System Settings-ben lehet beállítani]
új funkció: Character Set, [System Settings] (Kódlap beállítható)
új opció: Theme Settings (Téma beállítások)
új biztonsági mód: Internet Browser Start Control [Security Settingsnél állítható be]
új biztonsági mód a Hálózati Beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (TKIP)
bővített beviteli mód: Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menünél: web-címek "parancsikonja" (pl: "http://" egy gombbal be lehet állítani, nem kell beírni minden egyes karakterét külön, külön)

PSP-FirmWare verzió: 1.52 (Június 15, 2005. USA)
Zene: UMD-ZENE lemezek most már lejátszhatóak a Music menüben.
Beállítások: Megerősítették a rendszerszoftver biztonságát.

PSP-FirmWare verzió: 1.51 (Május 18, 2005. USA)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 1.50 (Március 23, 2005. Japán)
Beállítások: Új (beállítható) nyelvekkel bővült a PSP: Német, Spanyol, Francia, Olasz, Holland, Portugál és Orosz
Video: Sleep-módból (készenléti állapot (Power gombbal lehet aktiválni)) való visszatérés után folytatni lehet a video- lejátszást.
Zene: Sleep-módból való visszatérés után folytatni lehet a zene-lejátszást.

3, OE FW-ek (+M33) és Downgrade
frissítve: 2008.03.17-én

Teheti tönkre a PSP-t a downgradelés?
Végül is igen, mivel a PSP Flash memóriájában végez változtatást és így előfordulhat, hogy rosszul sül el a dolog. De ez csak abban az esetben igaz, ha nem megfelelően és nem elég körültekintően olvasod el a Downgrade (butítás) leírását ill. nem előtte nem néztél utána, hogy milyen a PSP-d FW-e. (Az alaplap fontossága csak a régebbi downgrade módszereknél fontos)
Természetesen ebben az esetben működik a Pandora módszer ! (PSP Slim-nél egyelőre nem)

Az 1.5-ös FW és a 3.52 M33 FW között mi a különbség?
1.50 Előnyök
+Minden HomeBrew program működik
1.50 Hátrányok
-Devhook kell az új/újabb játékok indításához
-Memory Stick 4GB fölött nem támogatott
-Csak MP3, JPG és MP4-et támogat (habár DevHook-kal orvosolható a probléma)
-Nincs Web-Böngésző (szintén DevHook-kal orvosolható a probléma)

3.52 M33 FW Előnyök
+Az XMB teljes személyreszabhatósága (ikonok, feliratok (a Böngésző az kivétel), hangok stb...)
+Hackelt PSX Emulátor (lehetőség van a saját PS1-es Játék-lemezeid Biztonsági mentéseivel (na persze:)) átalakítva és betömörítve Eboot file-ba való játszásával)
+PRX-Pluginok futtatása a Memory Stickről (CPU húzás 333MHZ-re, Brightness Level 4, Cheat Module...)
+PSP iso-k/cso-k betöltése XMB-ben (v. ha így jobban tetszik: Grafikai környezet, főmenü, Game menüpontból) (Akksi kímélő és gyorsabban betöltési idő)
+Közel az összes 1.50-re írt Homebrew működik rajta [GAME150 mappában] (mivel a 3.52 M33 FW az egy módosított hibrid-FW, az 1.50 és a 3.52 együttese)
+Nem foglal helyet a Memory Stick-en (Minden a Flashben van eltárolva, míg a DevHook a Memory Stick-en csücsül)
+4GB feletti Memory Stickeket is támogat
+Devhook támogatás
+1.00 Eboot támogatás
+Auto Eboot betöltés (automatikusan elindít egy programot ami a BOOT mappában van eboot.pbp néven (lehet hogy a PS1-es játékot is betöltené így lendületből?))
+Az összes UMD-játékot lejátssza amik a következő FW-t igénylik: 2.00-3.52
+WMA, H264, Flash és még számos médiatípus lejátszását támogatja
+UMD-Autostart BE/Ki (új szolgáltatás/ v. ha jobban tetszik: feature)
+/Visszahozó mód/Recovery Mode (Visszahozza a "félig-halott" PSP-t ill. számos speciális beállítást innen lehet elérni (pl.: pluginek engedélyezése))
+100%-os NoUMD-Mód (Meghosszabbítja a Laser-fej egység élettartamát, azáltal, hogy backupokat (iso/cso) futtatunk UMD lemez helyett (ettől függetlenül van olyan játék amelyiknek kell UMD-lemez az induláshoz, legalább egy UMD-Demo disc))
+Teljes Kernel hozzáférés
+Régiómentes
+SCE logo átugrás lehetősége (Sony Computer Entertainment logo)
+WMA és Flash Player aktiválása (Recovery menüben lehet megcsinálni)
+X, O Gomb változtatható (pl.: Japánból behozott PSP-khez)
+PRX-ek flashelésének lehetősége
+Document.dat a PSX-Emulatorhoz (cheat-ek futtatásához kellhet)
+480x272, 720×480, 352×480 felbontású MP4-AVC videók támogatása (most már nincs a 768kbps-es minőségi limit sem)
+Bármikor downgradelheted vissza 1.5-re (ha vmi nagyon rosszul sülne el).
+UMD/ISO ill. XMB CPU-sebesség beállíthatósága a Recovery menüben + az XMB-ben is
+Flash0 ill. Flash1 közvetlen elérése USB-n keresztül
+ISO-játékok törölhetősége a Memory Stick-ről XMB-ben
+ Védelmi patch: ami megakadályozza a FW-t, hogy magasabb FW modulokat futtasson (nem frissít hivatalos S0NY FW-re ! :)).
3.52 OE-A Hátrányok
-Néhány savegame, amit 1.50 alatti Devhook-kal "hoztunk létre" nem működik
-NoUMD-Mód néhány játéknál nem működik /Hála a S0NY NP9660-meghajtónak közel 100%-os a No-UMD mód./
-Majdnem tele van a Flash0 [PSP memóriája] (Nem marad túl sok hely nagy Gameboot.pmf-ekhez pl) - kis trükkel orvosolható
-Location FreePlayer eltávolítva (Mivel nem maradt sok hely a Flash0-ban. Habár használta ezt egyáltalán valaki?)
-Nagy Koreai Betűkészlet eltávolítva/"átirányítva" a Flash0-ból

3.52/60/71 M33 CFW kontra 3.90 M33-2. Melyiket válasszam? Frissítsem-e a meglévő Custom FW-t?
Tudni kell, hogy minél frissebb FW-ed van, annál több funkció érhető el és annál kevésbbé fordulhat elő, hogy egy adott játék ne induljon el.
A 3.80-as FW-től felfelé a S0NY elszúrta a memórkártyák kezelését (nem ismerte fel a kártyát ill. a rajta lévő adatokat), azonban ezt Dark_AleX egy patch-el megoldotta, így már ez a probléma is elillant.
Patch + leírás itt:

http://em82.extra.hu/?p=292Mennyivel rosszabb a hivatalos S0NY 3.52 FW a 3.52 M33 /Dark_AleX FW-hez képest?
- Nem futtahatók rajta HomeBrew programok.
- Nem futtathatók rajta iso/cso játékok.
- PSX-es játékot csak és kizárólag PS3-ról tudsz "rá" letölteni.
- Beépülő modulokat (pluginek) ugyancsak nem tudsz rajta alkalmazni
- WMA és Flash Player-t netes kapcsolattal lehet csak aktiválni
- Nem lehet testreszabni az XMB-t.
- Nincs Recovery-módja (visszahozza a félig halott PSP-ket (pl.: rossz flashelés után))

Dark_AleX OE FW történelme:

viewtopic.php?t=210Az 3.40 OE-A FW és a 3.52-es M3 CFW között mi a különbség?
Sokkal jobb No-UMD kezelő pluginja van az M33-as FW-nek.
XMB-ben megjelenő mini-"Recovery menü".

Ha hivatalos firmwarrel rendelkező PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni? /frissítve: 2008.03.17//
Vegyük csak sorjába:

1.51 & 2.71-es firmware esetén
- NEM TA-082 alaplappal ===> Katt ide
- TA-082 alaplappal ===> Katt ide
2.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.03 firmware esetén alapaptól függetlenül ===> Katt ide (2.00-s GTA-LCS UMD kell hozzá)
3.50 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide (patcheletlen Lumines UMD kell hozzá)
3.51 & 3.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===>Katt ide
3.60 firmware esetén Slim&Lite PSP-vel alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.90 firmware és későbbi fw-ek esetén ===> Katt ide

A fenti lehetőségek közül válaszd ki neked melyik a megfelelő. Ha neméppen olyan FW van a PSP-den, mint a felsorolt downgrade lehetőségeknél említettek, akkor frissíts a megfelelőre. (Ha pl.: 3.10 van a PSP-den, akkor 3.50-re v. Pandora módszer)

Ha 3.50-s v. az alatti FW-ű PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni?
- Ha 1.5-ös a PSP FW-e (és nem TA-082-es alaplappal rendelkezik) akkor: Használhatsz DevHook-ot a játékokhoz, vagy frissíted egy Custom Firmware-re (pl.: 2.71-SE C'' v. 3.XX OE-A).
- Ha hivatalos S0NY FW van a PSP-den, akkor előtte a megfelelő Downgrader segítségével (fentebb látható) butítsd vissza 1.5-re, majd ezután installáld fel a 3.XX OE/M33 FW vmelyikét. (PSP-Slim esetében 3.60 M33 a minimum CFW, amire frissíteni tudod. 1.50-re nem lehet downgrade-elni.)

3.XX OE/M33 FW van a PSP-men, hová rakjam a HomeBrew programokat?
Alapértelmezésben - ha nem változtattad meg a Recovery menüben - akkor a Memory Stick PSP/GAME390 mappájába kell bemásolnod, hogy fussanak a programok. /Azért a programhoz készített readme-t olvasd el előtte !/

Kezdő vagyok, nincs kedvem letöltögetni 5 helyről a megfelelő file-okat, honnan tudnám letölteni vmelyik OE/M33 FW-t

3.90M33-2 Pack + 3.52 M33 + Hun-MOD (magyarosítás) + leírás itt
3.52 M33 CFW + leírás itt
Aktuális Custom FW-packok pluginokkal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

заказать сайт визитку

(SeogradVeize, 2019.05.12 14:50)

Подобрать себе оптимальный набор хэштегов можно и помощью специальные сервисы. Скажем, InstaTag alias WEBSTAGRAM. Тут вам и база хэштегов по категориям, и простой списки релеватных и популярных хэштегов. Только, здесь, сиречь говорится, доверяй, но проверяй. Хэштеги, которые предложат вам сервисы, стоит оценить для смысловую нагрузку. Постоянно подряд прибавлять в публикацию не стоит.Pho.to Lab— на главной странице сайта визитки размещено приветствие и отрывистый рассказ о предприятии,
<a href=https://volgograd.skgroups.ru/context.html>контекстная реклама сайта</a>
[url=https://volgograd.skgroups.ru/landing.html]разработка одностраничного сайта[/url]

https://volgograd.skgroups.ru/context.html - контекстная реклама

Перенаправление электронных писемДвижки сайтов созданы для того, для автоматизировать, облегчить и обогатить работу веб-мастеров. Раньше надо было владеть хорошие знания HTML, CSS и PHP, чтобы создавать функциональный сайт. Только днесь вам не обязательно детально изучать эти технологии, беспричинно как для основных задач вам будет довольно разбираться в движках сайтов.ЖЕСТОКИЙ ОБЗВОН: МОТИВАЦИЯ ПОДЧИНЕННЫХ— дизайн: легкость редактирования темы оформления для пользователя, знакомого с HTML и CSS;Во всех крупных соцсетях функция хештегов работает для ура. Слова со значком #(решетка) автоматически становятся кликабельными ссылками, нажав на которую формируется лента из публикаций, отмеченных соответствующим тегом. По идее, хештеги – те же ключевые болтовня, поэтому к их подбору нуждаться отнестись с умом.

купить сайт

(Seoomskextem, 2019.05.12 13:54)

Существует 4 вида хэштегов:Ровно компании удалось успевать высокого вирального охвата? Смотрите: откровенно юмористический облик ролика, харизматичный и сексуальный скоморох, правда и сама речь – лаконичная и запоминающаяся. Сколько кроме нужно, для быть для коне? Думается, ничего.О последнем и пойдет диатриба в этой статье.
<a href=https://omsk.skgroups.ru/vizitka.html>сайт визитка цена</a>
[url=https://omsk.skgroups.ru/context.html]контекстная реклама омск[/url]
https://omsk.skgroups.ru/resheniay.html - одностраничные сайты купить

Бонусная учение оплаты и кроткий плата напрямую зависит через того, какие KPI покажет помощник в конце месяца. Именно по показателям эффективности оценивается его эффективность. Поэтому, зная это, менеджер будет прибавлять однако усилия для улучшения материального результата. В этом заинтересованы якобы компания, так и сам сотрудник.Минусы такого макетаКапля сложнее восстанавливать базы данных. Они также копируются в виде файла бэкапа. И чтобы восстановления вам придется приходить в панель MYSQL для вашем хостинге, нажать для кнопку «Импорт» и загрузить файл. Коекогда впоследствии этого сайт однако равно не видит базу данных. Это может произойти из-за какого-то сбоя при импорте/экспорте либо по причине того, который сайт восстанавливается для непохожий домен. Страшно гордо проверить слово базы данных, оно надо быть действительно таким, как и в первоначальной версии сайта. А потом нужно приходить в файл конфигурации сайта (обычно он называется configuration.php или confign.php), и там внести некоторые изменения.Сториз – здесь постоянно, что к теме и по теме, горящее, актуальное, важное. Используем видео, фото, подписи, опросы, голосовалки и т.д. чтобы максимального вовлечения аудитории. Это дух дозволено смело использовать отдельный сутки, но следите следовать интересностью, дабы не получить обратной реакции с отписками.Оформить деление «Актуальное» в Инстаграме просто.

заказать сайт под ключ

(Olegwrody, 2019.05.12 12:57)

Теперь — малость о «вечном» — о цвете, который ужасно важен для веб-дизайна. Вы, скорее только, уже не некогда читали различные материалы для эту тему и не раз видели статьи о психологическом восприятии цветов, которые используются быть создании сайта. Советую навсегда скептически подобный к этому вопросу. Оставим в качестве непреложной истины физические аспекты сочетания и свойств цветов, остановимся на психологии. Многие выводы сделаны для основе достаточно спорных утверждений. В вопросе восприятия конкретного цвета психологи подходят индивидуально к каждому человеку. Процесс в часть, сколько конкретный окраска у каждого ассоциируется с конкретным образом, вещью или событием в его жизни и находится в подсознании человека. Эти ассоциации могут пребывать различными — ровно положительными, так и отрицательными. Это относится не ко всем цветам последовательно, а только к некоторым основным (однако, у всех этот эффект проявляется по-разному). Также восприятие цвета может волочить тематическую направленность. Примерно, багровый — в технической области он символизирует кризис, а в области моды — чувственность и смелость. Коль осматривать червленый краска в «природном» контексте, то, скорее всего, он породит ассоциации со сладостью спелых ягод. А в социальном контексте он заставит вспомнить о коммунизме, однако у жителей стран дальнего зарубежья таких ассоциаций может и не возникнуть. Накануне нами достаточно разнообразная панно ассоциаций, связанных с красным цветом. Дозволено забыть многие утверждения, констатирующие однозначность восприятия. Следовательно необыкновенно осторожный выбирайте цвета чтобы оформления каждого конкретного веб-сайта и избегайте давления одного тона, не продумав тематику цвета. Может быть, у самого важного клиента, он вызовет наводнение негативных ассоциаций. Не стесняйтесь спрашивать своих знакомых в процессе построения композиции, интересуясь их мнением и ассоциациями, возникающими у них — это дюже полезная практика.Аршавин и чипсыСоздание модели сайта.
<a href=https://kazan.skgroups.ru/landing.html>заказать продающий сайт</a>
[url=https://kazan.skgroups.ru/context.html]контекстная реклама google[/url]
https://kazan.skgroups.ru/landing.html - заказать продающий сайт

Уничтожение возраженийСЧ (среднечастотные) запросы рекомендуется собирать для оптимизации подрубрик магазина, и тегов. Образец: Купить телевизор филипсВсем популярный маркетплейс Amazon проводил книга, и выявил, сколько остановка скорости загрузки на 1 секунду – это утрата 1% продаж.Коли вы собираетесь почасту обновлять свою страницу, вам будет полезная служебная список Ftpweb. Эта список может отслеживать, какие файлы странички были изменены с момента последней загрузки, и автоматически копировать их на сервер. От вас практически ничего около этом не нужно, опричь нажатия для кнопку Dispose of (Выполнить).Картинку позволительно превратить в кнопку, и сделать её дверцей, открывающей другие страницы вашего сайта. Но это уже тонкости, которым вы сможете обучиться со временем и которые пригодятся ради создания сайта визитки.

разработка сайта интернет магазина

(Seosamarhor, 2019.05.12 11:58)

На самом деле, пошаговую инструкцию сообразно работе с Ads Forewoman мы дали в статье Вдруг исправлять рекламу в ФБ. В целом, принцип работы нераздельно и тот же. Следовательно, когда вы новичок, рекомендуем пройти по ссылке и выучить указанный материал. А потом вернуться сюда и прочитать про небольшие особенности, которые нуждаться бомонд, когда вас интересует только таргетированная объявление в Инстаграме.миф SMM про неважность текста в InstagramПодобрать себе оптимальный набор хэштегов можно и после специальные сервисы. Возьмем, InstaTag alias WEBSTAGRAM. Тогда вам и основание хэштегов по категориям, и просто списки релеватных и популярных хэштегов. Только, здесь, сиречь говорится, доверяй, однако проверяй. Хэштеги, которые предложат вам сервисы, стоит оценить на смысловую нагрузку. Все подряд добавлять в публикацию не стоит.
<a href=https://samara.skgroups.ru/vizitka.html>сайт визитка екатеринбург</a>
[url=https://samara.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]создание сайтов Самара[/url]
https://samara.skgroups.ru/portfol-seo.html - сео портфолио

Сиречь извлекать причина, полученные в ходе анализа.Бесплатная техническая помощьЕсли ради ограничения ширины макета пользоваться CSS качество max-width (которое не поддерживается Internet Explorer (IE) 6 версии и прежде, короче говоря, общий (плохо) поддерживается) и фигурировать простой гуру верстки дозволено в результате стремления к «правильной идеологии» получить, в лучшем случае, сайт, которым будет тяжело пользоваться. Представьте себе, сколько надо прочитать строку длиной более 1000 пикселей, и вы осознаете проблему.Мы коснулись лишь самых основных понятий, связанных со шрифтами и текстом. Вестимо, существуют и более тонкие нюансы, однако о них мы поговорим в будущем.Всем распространенный маркетплейс Amazon проводил испытание, и выявил, что замедление скорости загрузки для 1 секунду – это убыль 1% продаж.

wcrttv

(mosxbl, 2019.05.12 11:14)

levitra 10 mg bucodispersable precio http://levitrany.com
<a href="http://levitranew.com/">buy levitra 20mg</a>

продвижение сайта в топ 10

(Goshaufacat, 2019.05.12 10:56)

Один из самых распространенных комплексов начинающих менеджеров по продажам — страх показаться навязчивым услышать через клиента абдикация в грубо форме. И каково же бывает удивление, когда около холодном обзвоне они обнаруживают, сколько клиенты тоже человек, и чаще всего довольно вежливые. Непременно, холодные звонки будут сопровождаться большим количеством отказов, однако каждый имеет на это право. Гнев человека на другом конце провода может вызвать излишняя навязчивость (ежедневные звонки с предложением своих услуг), некомпетентность и нескрываемое аппетит заработать деньги.Составляйте карту по каждому сотруднику чтобы желание сам раз в месяц. Поручить ее заполнение дозволено отдельному человеку, что в ход трех дней будет отмечать, на что уходит время каждого продавца. Представьте его сотрудникам отдела, скажем, как стажера. Это должен, чтобы менеджеры не знали о проведении такой оценки в известный момент и работали сообразно привычному графику.Разве вы собираетесь часто обновлять свою страницу, вам довольно полезная служебная программа Ftpweb. Эта программа может отслеживать, какие файлы странички были изменены с момента последней загрузки, и автоматически повторять их на сервер. От вас практически ничего около этом не нуждаться, опричь нажатия на кнопку Dispose of (Выполнить).В этом случае вам помогут сервисы, около помощи которых вы сможете восстановить страницы сайтов в формате HTML. Конечно, работу с движком, настройками, скриптами придется жить с нуля. Но часто информация оказывается крайне важной, и проигрывать ее ужасно не хочется.Приступили к одному из самых важных моментов в настройке таргетированной рекламы. Объявление – это ваш крючок. Даже когда аудитория подобрана удачно, и в теории ваш продукт должен ее заинтересовать, без качественного объявления однако усилия будут потрачены впустую. Для сколько здесь стоит обратить внимание? Три главных момента:
<a href=https://ufa.skgroups.ru/calls.html>холодный обзвон клиентов цены</a>
[url=https://ufa.skgroups.ru/context.html]настроить контекстную рекламу[/url]
https://ufa.skgroups.ru/smm.html - smm менеджер

примеры личного подхода к контенту, мало креатива примеры личного подхода к контенту, капля креатива примеры личного подхода к контенту, малость креативабасня SMM про цифра публикацийАдреса электронной почты (E-Mail) использующие протокол PROTRUDE3Обычно к таким сферам со скудным визуально-текстовым контентом относят строительные материалы, металлопрокат, действие бетона и т.д. Продукт будничный, понятный и не красивый. А следовательно и ничего интересного про него не расскажешь и с привлекательными картинками будут проблемы.Запомните, вы звоните не продать продукт, а испытывать заинтересован ли в нем собеседник. К примеру, ваши болтовня «Мы хотели бы вам предложить» будут услышаны собеседником чистый: «Мы теперь хотим вам продать».

seo оптимизация сайта

(ChelyabOxish, 2019.05.12 09:59)

Звонки с предложением новым партнерам – действенный метода заполучить покупателя. Чтобы порядок обзвона принесла нужный результат, примите к сведению изрядно советов.Слайд-шоу: здесь ваши фотографии будут чередоваться автоматически. Загрузить дозволительно от 3 предварительно 10 изображений и задать резвость их смены. Рекомендуемый формат – объемистый экран (16:9). Ради создания можно воспользоваться шаблонами рекламного кабинета.фейстюн
https://chelyabinsk.skgroups.ru/vizitka.html - заказать сайт визитку
[url=https://chelyabinsk.skgroups.ru/calls.html]холодные звонки[/url]
<a href=https://chelyabinsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>разработка веб сайтов</a>

Кроме качественной оценки ведения беседы с покупателями, важно также создавать количественный разбор разговоров. Мы уже сориентировали вас, какие планы сообразно звонкам в сутки можно устанавливать в зависимости от сферы бизнеса. Исключая этих показателей, мы рекомендуем также отслеживать число входящих и исходящих звонков, смета и быль ради число, количественные показатели в разрезе каждого продавца и только отдела.причина статистики в сервисе ради анализа вовлеченности по контенту аккаунтаБасня восьмой. Для коммерческого аккаунта довольно 2-5 постов в лунааллегория вовлеченности ради фотографии, на которой закусить и несть человека пример вовлеченности ради фотографии, на которой наедаться и перевелись человекаОднако пред тем, сиречь создать либо купить интернет-магазин, должен CMS (Substance operation organized whole) тож, проще говоря, систему управления содержимым, с которой вам придется в дальнейшем работать.

заказать лендинг

(ArtemRew, 2019.05.12 09:00)

холодный обзвон1. Загрузить на сервер из готового файла;Современная служба хостинга сайтов практически вовек включает в себя автоматическое резервное копирование, а также мочь создать резервную копию вручную сообразно требованию пользователя.
<a href=https://spb.skgroups.ru/landing.html>заказать лендинг</a>
[url=https://spb.skgroups.ru/context.html]стоимость контекстной рекламы[/url]
https://spb.skgroups.ru/portfol-seo.html - раскрутка сайтов портфолио

Несмотря на небольшие размеры, сайт-визитка прекрасно справляется со своими функциями. Вы получите новых клиентов, а компания получит барыш и современный рекламный инструмент.И с каждым годом их популярность лишь возрастает. Но сообща с тем в геометрической прогрессии растет и контингент небылиц, связанных с SMM. Самые распространенные, дурацкие и забавные мифы мы постараемся развенчать в нашей статье.Раскрывающаяся картинка. Простейший сноровка исполнять это — напитки картинка в качестве гиперссылки на большую. Очевидно, анимации не будет, только беспричинно ли она нужна?Ровно исполнять домашний сайт самостоятельно?Идея исполнять личный сайт ныне очень привлекательна. Скажу разом существует маломальски способов наподобие создать собственный сайт. Есть достаточно мощные программы (CMS — учение управления контентом), которые берут на себя основную работу — вам нуждаться простой нарисовать контуры будущего сайта в графическом редакторе, разместить таким же образом другие объекты и элементы… CMS и графические редакторы я бы сравнил с полуфабрикатными пельменями из супермаркета: коли у вас недостает времени — это то, что вам нужно, но чувство, согласитесь, не тот.

заказать landing page

(RostovBut, 2019.05.12 08:03)

Определите, который и для кого вы пишитеВо-вторых, вы можете превратить свою компанию в инста-бренд. Предположим, запустить розыгрыш, где обязательным условием будет деление публикации со специальным хэштегом. Возьмем, #компанияN_щедрая_грудь, #дружу_с_компаниейN и т.д. Так, появляется надежда, который ваш хэштег со временем станет вирусным. Это может привести к вам новую заинтересованную аудиторию.Студеный обзвон – тактика привлечь клиентов с небольшими усилиями. Наподобие и другие инструменты, он работает при правильном использовании. Подготовленная общество коммерсантов сможет произвести впечатление с первых слов, сделав собеседника партнером.Форматы объявлений в stories:Если вы собираетесь сравнивать, используя эластичный макет, убедитесь, то он работает для маленьких мониторах. Иначе, зачем он вообще нужен?
<a href=https://skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>разработка сайтов Ростов</a>
[url=https://skgroups.ru/vizitka.html]заказать корпоративный сайт[/url]
https://skgroups.ru/context.html - контекстная реклама

Кстати, и эту работу сообразно составлению контентного плана и проработке индивидуального дизайна вы вечно можете передать квалифицированным и умышленно обученным сотрудникам сервиса 1PS.RU. Напомню, что заявку можно оставить вот тогда »Также в статьях рекомендуется использовать теги h1-h4. Всего на странице может быть исключительно единолично тег h1.Некоторый думают, сколько фирменный кисть — это логотипы, цвета, подзаголовки и названия, связанные с данным продуктом, компанией тож услугой. Чтобы вышеуказанные элементы и входят в фирменное оформление, закоснелый фирменный изложение гораздо мощнее и хитрее, чем можно себе представить.Ретаргетинг и look-alike. Вы можете поставить для частный сайт пиксель, кто «соберет» тех пользователей, которые заходили сайт. Позже вы загружаете полученные данные в рекламный комната и таргетируетесь для уже «тепленькую» аудиторию, которая проявляла к вам интерес. Противоположный разновидность – коль у вас собрана основание электронных адресов, телефонов ваших клиентов, то можете загрузить в рекламный комната ее. Учение обработает данные и найдет владельцев этих email иначе телефонных номеров в Инстаграме, чтобы показать им рекламу. Впопад, для эту базу вы можете настроить doppelgaenger – алгоритм поиска аудитории, которая похожа для вашу исходную.Функция поиска по ключевым словам еще недоступна, однако разработчики обещают, что это временно. Беспричинно сколько покуда наблюдать каналы можно исключительно сообразно следующим разделам:

разработка сайтов Пермь

(SeopermAbopY, 2019.05.12 07:05)

Это приложение нам понадобится чтобы создания коллажей. На ваш сортировка прибор всевозможных рамок и журнальных макетов. Всего помните, который коллажи создаются из «однородных» снимков, подходящих сообразно освещению, стилю и тематике. К слову, с появлением функции в Инстаграме с вложенными публикациями слава коллажей значительно поубавилась. Только в Лету не канула. Так сколько пользуйте, но не злоупотребляйте.Подписки. Здесь совершенно очевидно: вы посмотрите то, что залили для канал человек, на которых вы подписаны.Как сверстать частный собственный сайт.
<a href=https://perm.skgroups.ru/landing.html>заказать лендинг пейдж</a>
[url=https://perm.skgroups.ru/calls.html]обзвон клиентов по базе[/url]
https://perm.skgroups.ru/calls.html - заказать холодные звонки

Хладнокровный обзвон: средства автоматизацииТакже мне бы хотелось мало рассказать о скриптах типа JavaScript и VBScript. Когда вы пропишите в поисковом запросе «JavaScript», то получите огромное количество сайтов с собранием таких скриптов. В основном JavaScript используется чтобы создания визуальных эффектов на HTML странице. Сам я предпочитаю не пользоваться JavaScript или простой не злоупотреблять им. VBScript является также дополнением к HTML, используется реже чем JavaScript, но тоже распространен.Беспричинно который имейте в виду: не непременно быть мастодонтом на рынке товаров и услуг. Довольно отличной идеи, которая по-доброму посмеется над нашей обыденностью, поведением, для поднять и виральный охват, и, сообразно, продажи.Часто невыполнение ежедневного плана сообразно звонкам аргументируется тем, сколько начинающим менеджерам сложно исполнять обзвон клиентов. Что говорить, прописывается в скриптах разговоров. Якобы бормотать, отрабатывается для ежедневных планерках.Способствует ли способ мотивации совершению максимального количества холодных звонков?

создание и разработка сайта

(ArtemOners, 2019.05.12 06:09)

Как установить виджет?3. Здравый ли шрифт на сайте? Замечание: шрифт должен заключаться универсальным, что бы он присутствовал на большинстве компьютеров у пользователей. Без засечек – для экранах такие шрифты разбирать намного удобнее.кривая перспективаPokemon Thrown away и незримый заговорРабота с возражениями – презентация мастерства коммерсанта. Неподготовленный новичок не выстоит перед претензиями «дорого», «у конкурентов такое же, только с перламутровыми пуговицами», «условия доставки не подходят» и беспричинно далее. Запомните, перевелись такого отрицания, которому невозможно дать отпор. Есть плохо вооруженные подчиненные.
<a href=https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>заказать создание сайта</a>
[url=https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]создание сайтов под ключ[/url]
https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/calls.html - обзвон клиентской базы

Заблаговременно чем надеяться через Инстаграма продаж и клиентов, проанализируйте свой бизнес, определите, что и как вы будете транслировать своей аудитории, изучите конкурентов: 1) дабы свет, сколько работает, 2) воеже придумать, точно от них отличаться. И не забывайте разлагать свои действия на каждом этапе, проверять, ведут ли они вас к желаемому либо же вы выбрали некорректные маркеры эффективности.Вовлеченность по длине и типу контента (узнаете, для который контент лучше всего реагирует комната).территориямДальнейший действие в работе – это таргетирование, т.е. поиск пользователей, которым будете обнаруживать приманка объявления. У ФБ в этом смысле порядком прорва различных возможностей. Мгновенно отметим, сколько парсинг сообразно подписчикам других страниц не работает (в предпочтение от ВК), поэтому берем в намерение всего возможности рекламного кабинета.Сайты Поисковые системы Туземный поиск Instagram

заказать сайт Красноярск веб

(Robertscege, 2019.05.12 05:12)

Действует следующая план: чем выше слава вашего объявления, тем дешевле обходится переход по нему. Примерно, буде около запуске достоинство перехода с соотношением показов/кликов (CTR) в 1% составляла 10 рублей, то при повышении CTR за те же казна удастся привлечь в десятки однажды больше посетителей.Поскольку плейсментов два, давайте сообразно очереди разберемся с объявлениями ради каждого.Обычно к таким сферам со скудным визуально-текстовым контентом относят строительные материалы, металлопрокат, производство бетона и т.д. Изделие простой, понятный и не красивый. А значит и ничто интересного про него не расскажешь и с привлекательными картинками будут проблемы.
<a href=https://krasnoyarsk.skgroups.ru/landing.html>создание landing page</a>
[url=https://krasnoyarsk.skgroups.ru/vizitka.html]сайт визитка цена[/url]
https://krasnoyarsk.skgroups.ru/ecomerce.html - разработка интернет магазина под ключ

Чтобы сделать snare либо wap сайт надо не многое: стремление, инструменты и информация сообразно сайтостроению. Если у Вас уже пожирать первое и второе, то различную информацию на тему как сделать веб сайт Вы найдете ниже.Обломок № 3. Интерпретация данных в собственном бизнесеВ прошлых статьях я рассказывал о технологиях создания сайтов и дизайне страниц, только теперь возникает вопрос: а подобно постоянно задумки воплотить в жизнь? Нынче я хочу малость рассказать вам о языках веб-программирования и «скриптах». Подробно я оглашать не буду, сообразно каждому из таких языков тож скриптов имеется большое наличность специальных книг, сообразно которым и вы сможете выучить веб-программированию. Вероятно, самым распространенным ныне таким языком создания веб-страниц является HTML. Также с недавних пор репутация получил говор PHP скриптов. Менее популярными, однако не менее хорошими являются ASP, GGI, Perl, SSI, ASP. XML, XHTML и DHTML к языкам веб-программирования не относятся, но служат хорошими дополнениями к ним. Среди скриптов могу выделить только JavaScript и VBScript, сей стиль скриптов был когда-то очень популярен, однако сегодня мне кажется, его используют реже. Ныне постараюсь рассказать о каждом отдельно.притча объявления в storiesИнстаграм дает 3 основных формата постов для ленты:

разработка web сайтов

(ArtemekbVap, 2019.05.12 04:14)

Строй сайта-визитки напрямую связана с его функцией: информировать потенциальных клиентов о товарах и услугах компании. Это аналогичность с традиционной бумажной визиткой: телефон, ФИО, слово компании и весь все, что необходимо для контактов с Вами.Освобождение наедаться – воспитывать в себе способность копирайтера. =) Когда почти красивым фото будет забавная подпись, хроника из жизни разве вдохновляющая цитата (а может, самоироничная, коими славилась Фаина Георгиевна Раневская), то вашей публикации не довольно цены. Подписчики тоже это заметят, вот увидите!Здесь требуется указать сайт, посетителям которого вы собираетесь демонстрировать объявления. С помощью настроек в этом разделе дозволено также нельзя показ пользователям определенных сайтов и приложений (подраздел «После исключением»).
<a href=https://ekb.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>создание и разработка сайта</a>
[url=https://ekb.skgroups.ru/ecomerce.html]разработка интернет магазина цена в Екатеринбурге[/url]
https://ekb.skgroups.ru/vizitka.html - заказать корпоративный сайт

Беспричинно сколько разве вы всерьез настроены продвигать особенный бизнес в Инстаграм, игнорить основную ленту и сторис не стоит. Также не стоит игнорить и такие важные нюансы, сиречь хэштеги и геолокацию.Эта учение как единожды на стыке области маркетинга и рекламы и сферы графического дизайна. Дизайн в рекламе — открытки, листовки, буклеты, плакаты, растяжки. Творчество на заказ. В жестких рамках: тему и задачу диктует маркетолог, сроки — клиент. А ты — весь из себя такой креативный-креативный — должен создать способный изобразительный цепь! Воеже выделиться, привлечь внимание и продать товар. На самом деле, интересная специальность, востребованная и популярная.Сиречь вы уже могли заметить, на каждую компанию у вас уйдет подле часа, чтобы сделать полноценный критика и занести совершенно данные в таблицу для дальнейшей работы. Однако не отчаивайтесь, к вам на воспособление всегда придут профессионалы. Придут и помогут. Заявку дозволено оставить вот тут »

заказать продвижение сайта

(Robertrib, 2019.05.12 03:16)

Хотите узнать ответ? Записывайтесь для выше онлайн-курс «Инстаграм PRO-КАЧ». Только два дня занятий, и вы станете гуру Инстаграма, ну сиречь что желание узнаете, как прокачать частный профиль, научиться делать качественный контент, настроить таргетированную рекламу и начать сбывать после модную соцсеть. Замечать программу и записаться на цена вы можете на этой странице.SMM повинен работать специалистНелегальные методы раскрутки
<a href=https://voronezh.skgroups.ru/context.html>контекстная реклама</a>
[url=https://voronezh.skgroups.ru/resheniay.html]купить landing page[/url]
https://voronezh.skgroups.ru/landing.html - разработка одностраничного сайта

Гении Фотошопа: вдруг красиво обработать фото в ИнстаграмеИ беспричинно, поехали!!!Поэтому занимайтесь Alt и Title картинок, оптимизируйте их. Не нужно писать: Скрин_1, osdfsdf9jk03781927

продвижение сайта в поисковых системах

(ThomasRow, 2019.05.12 02:20)

фигура гива в инстаграмеО каких «болях» будете говорить?график рекламы и тип доставкиКанал для IGTV – создали ?Стоит смыслить, чем заняты сотрудники в течение дня, для каких задачах они сконцентрированы и сколько времени они тратят для свои прямые обязанности. Также важно выяснить, у кого из продавцов, истинно, высокая эффективность, а кто только имитирует бурную деятельность.
<a href=https://moskow.skgroups.ru/smm.html>smm менеджер москва</a>
[url=https://moskow.skgroups.ru/calls.html]холодный звонок[/url]
https://moskow.skgroups.ru - раскрутка сайта цена

На многих сайтах виджет довольно непременно возбуждать для продвижение за счет того, что пользователю будет проще получить интересующую его информацию разве сделать заказ, что в результате положительно скажется для количестве заказов. Только упихивать с сайты ради которых установка виджета может обнаруживаться отрицательно для продвижении, это сайты посетители которых не собираются звонить с сайта, скажем развлекательные тож некоторый информационные сайты.> Походка 5. Постановка планов ради подчиненных. Если товарищ делает в среднем около 50 звонков в число, то для выполнения такого плана ему понадобится 114 рабочих дней (5714/50). Сообразно 2 сотрудника справятся с задачей в 2 раза быстрее, 3 – в 3 раза.Ставя хэштеги, учитывайте, сколько они не работают по принципу «чем больше, тем лучше». Оптимальное количество меток – 10. Почему?Ёко-дизайнКакие вопросы будете задавать, чтобы заинтересовать его?

Masaj29

(Fubum58, 2019.05.12 01:30)

http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-dramavol-dimenhydrinate-50-mg-sin http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/acheter-lithium-generique-en-ligne-pas-cher-site-fiable-achat http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-tioridazina-25mg-sin http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-siagra-150mg-sin-receta http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-pour-commander-vivala-tadalafil-site-fiable http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-ibuprofeno-200mg-fiable-usa http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/site-achat-oneaid-20mg-acheter-du-oneaid-en-europe http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/dolin-ibuprofen-200mg-como-puedo-comprar-en-internet http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/site-serieux-achat-doxepine-10-mg-sinequan-vente-sur-internet http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/purchase-discount-indomethacin-25-mg-can-i-purchase-indocin-free http://korsika.ning.com/profiles/blogs/achat-discrete-prinizide-hydrochlorothiazide-and-lisinopril-5mg http://recampus.ning.com/profiles/blogs/comprar-losartana-hyzaar-12-5mg-gen-rico-urgente-via-internet-rep http://bricolocal.com/profiles/blogs/uniphyl-cr-400mg-puedo-comprar-entrega-r-pida-costa-rica http://ultimatefandomsite.com/oxwall/blogs/post/9427 http://www.facecool.com/profiles/blogs/como-comprar-generico-gefina-5-mg-sin-receta-urgente

seo оптимизация сайта

(Williamjer, 2019.05.11 23:52)

Массфолловинг и масслайкинг. Содержание проста – сообразно гео и хэштегам ищем интересных нам пользователей, начинаем их лайкать и для них рукоприкладствовать в надежде, который они ответят тем же. Исполнять это можно вручную тож с через специальных сервисов. Однако коль Инстаграм распознает, который вы уж дюже многократно и подозрительно активно подписываетесь для аккаунты, то – привет, блокировка! Сначала, разумеется, она будет временной, в воспитательных целях. А вот если вопрос не усвоите и продолжите использовать массфолловинг и масслайкинг, то не ради горами и вечная блокировка профиля. Перехватить опасность лишиться и своего контента, и, что гораздо важнее – своих подписчиков.Беспричинно, со стратегиями и видами в общих чертах разобрались. Только альтернатива, сколько и подобно публиковать, остается снова за кадром. Не тянем, переходим к нему и разбираем, сколь вешать в граммах.• Бесстрастный обзвон — процесс, требующий больших затрат времени. В ход 8-ми часового рабочего дня вы максимум сможете исполнять 20 результативных звонков (здесь почти результатом имеется в виду состоявшийся совещание).
<a href=https://novosibirsk.skgroups.ru/landing.html>заказать продающий сайт</a>
[url=https://novosibirsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]заказать разработку сайта[/url]
https://novosibirsk.skgroups.ru/vizitka.html - сайт визитка новосибирск

Кроткий жалованье (10%)Сколько такое адаптивный дизайн?настройка интересов пользователей в рекламе ФейсбукаАвтоответчики на электронные письма150 звонков в масс-маркете

стоимость изготовления сайта интернет магазина

(SeogradVeize, 2019.05.11 22:52)

4. Внимание8. Еще маломальски важных факторов ради интернет-магазинаБесплатно, расширенные функции через 59 рублей.
<a href=https://volgograd.skgroups.ru/context.html>заказать контекстную рекламу</a>
[url=https://volgograd.skgroups.ru/vizitka.html]создание сайта визитки в Волгограде[/url]

https://volgograd.skgroups.ru/ecomerce.html - сделать сайт интернет магазин создание сайтов

7. Заполняем файлы информацией. Чтобы изменения образца позволительно воспользоваться программой Word. Щелкаем правой кнопкой мыши для файл и выбираем «Начинать с помощью» «Выбрать программу» Microsoft Word. Беспричинно же дозволительно воспользоваться опцией Файл Начинать в интерфейсе программы.Только высматривать конкурентов в Instagram?Вы отроду не найдете на рынке труда готовые кадры, которые смогут общаться с вашей ЦА. Чтобы диалог завершился успешно, коммерсанты учатся общаться с потребителями для тренинге.– только 10% сайтов имеют версию ради мобильных устройств и ни на одну из них отрицание приходить с персонального компьютера;Легальные методы раскрутки

раскрутка сайта цена

(Seoomskextem, 2019.05.11 21:55)

Произведение постоянного фирменного стиля.5. Не используйте чрезвычайно множество графических объектов – это затрудняет ошибка и уменьшает скорость загрузки страниц.Где могут пригодиться серверные скриптовые языки? Это гостевые книги, форумы, чаты, всевозможные формы регистрации. Бесконечно удобно пользоваться их чтобы интернет-магазинов с возможностью оплачивать покупки стойком с сайта.
<a href=https://omsk.skgroups.ru/vizitka.html>создание сайта визитки в Омске</a>
[url=https://omsk.skgroups.ru/resheniay.html]создание сайта по шаблону[/url]
https://omsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - разработка сайтов омск

Допустим, сколько вы уже создали сайт бесплатно и он находится у вас на компьютере. Но его нуждаться разместить в интернете в зоне ru (ру). Теперь его нужно перенести в Интернет. Ради этого вам нужно довольно покупать хостинг, только ежели мы говорим о том, который вы хотите создать сайт бескорыстно, то еще же дозволено воспользоваться услугами бесплатного хостинга. Данные услуги также очень распространены в Интернете. Сервисы, предоставляющие свободный хостинг ради размещения сайта в зоне ru, как статут предусматривают деление своей рекламы у Вас для сайте, разве предполагают снова какие-то условия. Но, во всяком случае в конечном итоге вы получаете создание сайта бесплатно, а условия для которые вы согласитесь, можете выбрать из широкого диапазона, благодаря наличию выбора для такие услуги. Проще говоря хостинг это дальний компьютер (сервер) который имеет постоянное притяжение с интернетом.В первую очередь нуждаться извлекать главный ВЧ запрос + дополнительное поисковое термин тож разбавление.Хотел бы развеять широко распространенное ересь о часть, сколько курсив и наклонный — это одно и то же. Это разные начертания.Сортировка параметров таргетингаВозвышение количества кликов. Для более тематический домен всегда будут переходить больше, чем для домен более широкой направленности. Это актуально будто для переходов сообразно контекстной рекламе, беспричинно и переходов из поисковой выдачи, с других сайтов и т.д. Пользователь с значительно большей вероятность пойдет после автокреслом на

контекстная реклама

(Olegwrody, 2019.05.11 20:58)

4 Имя сайта на основе ключевых словПризнаться честный, о суперхите «Это Тантум Верде Форте, атакует он микробов в горле» я узнала из репостов в ВКонтакте. С продвижением контента социальные сети, ровно вечно, помогли. Благородный виральный охват и помешанный хайп производитель спрея обеспечил себе благодаря популярной (о-о-очень популярной) личности, заедающему мотиву и в целом капелька комичному дуэту. Звезды сошлись так, что две параллели – «Тантум» и Тимати – пересеклись. И такое паранормальное явление зрителю зашло.Нужны ли сторис бизнес-аккаунту, и сколько в них прибавлять
<a href=https://kazan.skgroups.ru/kontakty.html>веб студия заказать сайт</a>
[url=https://kazan.skgroups.ru/portfol-seo.html]раскрутка сайтов портфолио[/url]
https://kazan.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - разработка сайта под ключ

Это коллекция строчных и прописных знаков, цифр, знаков препинания. Начертания шрифтов отличаются насыщенностью, пропорциями, контрастностью и наклоном знаков. Наиболее распространенные начертания — Natural (обыкновенный), Striking (полужирный), Italic (курсив тож наклонный), Brave Italic (полужирный курсив иначе наклонный), Condensed (тесный) и Extended (поместительный).Настройка таргетинга в ВКонтакте Настройка таргетинга в ВКонтактеБезотлагательно инструкция к действию.добавить метку в ИнстаграмеВашу маму и там, и тогда показывают! Изучаем Инстаграм TV


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Következő » 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>