Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 PSP-s gyakran ismételt kérdések /Utoljára frissítve: 2008.06.18/


Ezt a leírást annak reményében készítettem, hogy a kezdő PSP-tulajok is kiismerjék magukat a legelőször talán bonyolultnak tűnő kifejezések, megoldások erdejében. Felfoghatjuk ezt egy PSP-Tudástárnak is, vagy egyfajta forgalom(user)irányító jelzőlámpának :).
Amennyiben az alábbi FAQ-ot egy adott, PSP-vel foglalkozó oldal felhasználja a saját site-ján, annyit kérnék, hogy a nevemet (ill. akiket megemlítek benne, szerzőket) tüntesse fel, semmi egyéb, ennyi talán elvárható, ha már egyszer rengeteget foglalkoztam/tunk az utánjárásával. Köszönöm.

Amit eddig összeírtam, tekinthető egy masszív alapnak, amit folyamatosan lehet bővíteni mások által használt programok tapasztalatával/lerásaival ezért ha valakinek újabb "FAQ-pont" jut az eszébe, ill. megoldással tud rá szolgálni nyugodtan leírhatja, s aszerint bővíteni fogom /a szerző nick-jével, ha igényli e-mail címével/ a listát, vagy ha pontosítani, módosítani szeretné valamelyik pontot.
Amennyire lehet a jövőben folyamatosan frissíteni fogom a FAQ-ot.


0, A Playstation Portabe
PlayStation Portable

Adatok / Specifikáció

Technikai adatok: 480X272 felbontású 16,77 millió szín megjelenítésére képes 16:9-es képarányú és 4.3 inches kijelző, melynek fényereje maximálisan 200 cd/m2.
MIPS R4000 alapú mikroprocesszor 333Mhz (32bit), frontoldali busz 166MHz-es.
Főmemória: 32MB (Slim esetében 64 MB)
Grafikus memória: DRAM: 4MB. A PSP grafikus alrendszer 512 bites buszt használ, teljesítménye 664 millió pixel és 35 millió sokszög/s.
Akksi élettartam: kb 4-5 óra (függ: a képernyő fényességén, a hangerő-szinten, film v. játék fut-e?)
Csatlakozás: Wi-Fi (802.11b), IrDA
Firmware verziók:
Normál/Pufi-PSP: 1.00, 1.50, 1.51, 1.52, 2.00, 2.01, 2.50, 2.60, 2.70, 2.71, 2.80, 2.81, 2.82, 3.01, 3.02, 3.03, 3.10, 3.11, 3.30, 3.40, 3.50, 3.51, 3.52
PSP-Slim: 3.60
PSP-Slim & Pufi PSP: 3.70, 3.71, 3.80, 3.90, 3.93, 3.95, 4.00
Az 1.00 és az 1.50-es firmware-el rendelkező PSP-n, futtathatók "házi készítésű" játékok(Homebrew) is ill. a Dark_AleX által készített 2.71SE, 3.XX Open Edition/M33/WildC*rd FW-eken is.
Kártyaformátumok
* Memory Stick PRO
* Memory Stick Duo
Lemezformátum
* UMD

Támogatott formátumok:
Audio
* MP3
* ATRAC3
* WMA (firmware v2.60)
* AAC (firmware v2.70)
* WAV (Linear PCM)
* MP4 (konténer formátum)
* AAC + 3GP Video

Videó
* MPEG-4
* MPEG-4 Part 2
* MPEG-4 Part 10 (H.264/AVC)
* SWF (firmware v2.70-től)
Képek
* JPEG
* GIF
* BMP
* TIF
* PNG

********************************************************************
PSP-csomag variációk
A világ összes pontján a PSP elérhető mind Value Pack vagy Core Pack formájában. Számos országban még Giga Pack formájában is beszerezhető (ezt 2005. október 20-án jelentették be).
Value Pack = PSP + akkumulátor + 32 MB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + csukló-pánt + Demo-lemez + hálózati töltő
Giga Pack = PSP + akkumulátor + 1 GB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + törlőkendő + Demo-lemez + hálózati töltő + USB-kábel

Ad-Hoc hálózat
Az Ad-Hoc vezeték nélküli hálózattal lehetőség van max. 16 PSP egyidejű összeköttetésére, kommunikációjára (pl.: multiplayer játéknál). Az egyik PSP-nek kell lennie a játék "host"-jának (kiszolgáló), amihez a többi felhasználó akkkor csatlakozhat, amint elkezdik keresni a kiszolgáló listákat.
A kiszolgáló PSP-nek az akkumulátor üzmedéje kb. 35%-al kevesebb lesz (ez az átvivendő adatok összetettségén múlik).
A 2.00 FW-frissítéssel a PSP az Ad-Hoc technológiát már digitális képek küldésére is ki tudja használni (két PSP között), a küld és fogad (send, receive) funkciókat használva a PHOTO menüben.

Infractructure hálózat
A PSP főmenüje megengedi a felhasználónak, hogy beállítsa a rendszert úgy, hogy tudja használni az internetet (vezeték nélküli kapcsolaton keresztül). Ez a fajta mód képes megtalálni a védett ill. nem-titkosított vezeték nélküli hálózatokat az adott területen.

Infra (PSP-Slimen már nincs)
Habár a PSPnek van IrDa portja a készülék tetejének bal oldalán, jelenleg egyetlen játék sem használja ki.
Vannak ún. házikészítésű alkalmazások, amik képesek kihasználni a PSP IrDa portját:
- TV távírányító-ként
- IrDa PDA to PSP, ami a PDA-t, mint szöveg-beviteli eszközt használja fel a PSP részére.
- IrDa File Transfer, ami adatvitelt biztosít Infra kapcsolaton keresztül
- Universal Remote (Irda porton keresztül irányíthatjuk a DVD-lejátszót, TV-t, Music Center-t vele).
=====================================================================================================

1, Alapok / Fogalmak
FirmWare /FW/ = A firmware egy olyan szoftvertípus, amely a hardvereszközbe van beépítve, és a legalapvetőbb funkciókat biztosítja a hardver működtetéséhez (esetleg figyeli az eszköz állapotát, arról információkat nyújt a külvilágnak). Jelen esetben a rendszerfile-okat tartalmazó és azokat futtató szoftver. Felfoghatjuk a PSP operációs rendszerének.
Custom FW (SE, OE, M33) = [SE = Special Edition, OE = Open Edition, M33 = March 33, *LE = WildC*rd Leaked Edition]], Dark_AleX "készítette" a hivatalos Sony-FW-ekből. Egy olyan módosítást tartalmaz, ami megengedi a PSP-nek hogy bebootoljon, a homebrew programok futásához szükséges kódokat blokkoló biztonsági intézkedéseket figyelmen kívül hagyva. Legnagyobb előnyük, hogy egyesítik az 1.5-ös FW előnyeit és a 2.71 ill. a 3.XX-es FW összes funkcióját. Nem mellesleg az iso-játékok a Game menüpont Memory Stick ikon alatt találhatóak és nem igényelnek emulált környezetet (DevHook). Ezeket 1.5-ös FW-re lebutított PSP-re érdemes felrakni. /Ha ezt látod valahol: 3.XX OE/M33, akkor az vmelyik OE FW-re vonatkozik 3.02, 3.03, 3.10, 3.30, 3.40 v. M33 FW-re vonatkozik: 3.51, 3.52, 3.71 stb./
A 3.71 M33-as Custom FW(-től felfelé) már speciális, mivel nem igényel 1.50-es FW-t, ahhoz, hogy teljes-értékűen fusson.
GEN Custom FW = a pspgen.com oldal mögé burkolózva egy egyelőre ismeretlen programozó készítette ezt az új fajta CFW-t (3.95GEN-2). (újdonság, hogy a recovery menü az XMB-ben is használható). Azonban ennek a CFW-nek van még egy-két hiányossága, ezért is ajánljuk helyette a 3.90M33-3-at...
XMB (Cross Media Bar) = A PSP főmenüje, grafikus környezete. Az ikonokat háttereket a 3.70-es FW-től felfelé ún. PTF témákkal (PSP Theme File) lehet kicserélni, míg az XMB funkcióit/kinézetét/ikonok koordinátáit/hangjait a Flash0-ban lehet - a meglévő fájlok cseréjével - módosítani.
Homebrew = "házi készítésű", azaz programozók által készített (nem hivatalos Sony) házilag készített program. Szinte mindegyik ingyenes (pl.: böngésző, msn messenger, számológép, notepad, universal remote). Ezen programok futását figyelmen kívül hagyó biztonsági réseket igyekszik a Sony befoltozni egy-egy újabb frissítéssel. A "leghomebrew-képesebb" FW az 1.5-ös volt (ill. most már az ebből "építkező" SE és az OE/M33 FW). Dark_AleX-nek hála a legtöbb HomeBrew-t át lehetett ültetni 3.XX kernelre, így azok mennek gond nélkül PSP Slim-en is.
Iso = szabványos képfile. Az UMD-lemezről készített biztonsági másolat, annak teljes tartalmával megegyező kópia (pl.: Játák ill. Film-iso-k).
CSO/DAX = az iso képfile tömörített változatai. A DAX valamivel hatékonyabb, de pl.: a Custom FW-ek nem támogatják alapértelmezetten.
Recovery menü = a sokszor emlegetett visszahozó/és beállító menü amely csak OE és M33-as Custom FW-eken érhető el. Itt lehet tbk. a pluginokat aktiválni. (belépni recovery menübe a bekapcsoláskor a JOBB-Kar nyomvatartása mellett lehet) Bővebb leírást itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=151


Ripkit = Az iso-játékokhoz készített "törés-csomag". A felesleges állományokat törli (pl.: padding file, FW-update file, angolon kívüli idegen nyelvek, háttérzenék, átvezető kisfilmek, előzetesek) [természetesen nem mindegyik játéknál találhatóak meg ezek a file--ok] , és a végén CSO-ba betömöríti. Ezeket manuálisan is el lehet végezni az UMDGen programmal.
Pad(ding)-file = az UMD-lemezen lévő (iso-ban feleslegesen helyet foglaló több száz MB-os) file, amely a jobb, hatékonyabb lemezelérést biztosítja. Oly módon, hogy a lényeges adatok (a játék) általa az UMD-lemez szélére kerülnek.
Downgrade / Downdate = A PSP aktuális FW-ének visszabutítása egy alacsonyabb verziójú FW-re (ált. 1.5-re). Fontos, hogy számos Downgrade van, válaszd ki a neked megfelelőt (a downgrade résznél fel vannak sorolva).
Korábban gondot okozott a PSP-alaplapja, most a Pandora akku módszer segítségével már lényegtelen.
Jelenleg a Pufi PSP-re kijött összes S0NY FW-t lehet downgradelni.
A SlimPSP-nél a 3.60-as FW-re lehet 3.60 M33 CFW-t feltenni, majd erre rá a később megjelenő CFW-eket.
Update = az aktuális FW-verzió frissítése egy újabbra (amely általában több funkcióval, új szolgáltatásokkal egészül ki). Figyelem: ha szeretnél iso-játékokat ill. segédprogramokat futtatni a PSP-den, akkor semmiképpen se frissíts Hivatalos Sony FW-re. Downgradeld (v. Despertar del Cementerio), majd pedig tegyél fel egy CFW-t.
Pandora Akkumulátora = A Pandora Akkumulátorral (karöltve a Pandora Magic Memory Stick-kel) bármilyen félre-flashelt (nem megfelelő módosítást használtál), rosszul downgradelt vagy letörölt flash0 tartalmú PSP-t helyre lehet hozni és bármilyen firmware-ű (1.00 - 3.XX (bármely jelenleg ismert)) PSP-t lehet 1.50-re downgradelni. Fizikai sérüléssel rendelkező vagy hardverhibás (elfüstölt processzor, eltört alaplap, stb) gépen természetesen ez sem segít.
Ennek segítsével az összes jövőbeni FW-frissítés is könnyű-szerrel kijátszható. nem kell hozzájuk külön downgrader.
Despertar Del Cementerio = "Holtak feltámadása". Pandora akku és Memory Stick szükséges hozzá. A lényege, hogy bármilyen FW-ű PSP-t (akkor is ha a Flash0 teljesen törölve lett) képes egyből 3.80 M33-as CFW-rel felruházni, nincs szükség downgrade-re. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
U.P.M.S. = Ultimate Pandora Memory Stick = Véglegesített Pandora Memóriakártya és akku. Az UPMS segítségével lehet egy állandó (véglegesített) Pandora Akkud és Mem.Sticked s mindemellett tudod normál módban használni őket ! Egyszóval ha bármikor olyan kedved van, tudsz másik PSP-tulajnak segíteni, v. a te PSP-dbe életet lehelni. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
Bővebb leírást és letöltési lehetőséget itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=322


Flashelés = ez egy folyamat. Ilyenkor a file-okat a program a PSP memóriájába másolja, ahol a rendszerindító file--ok is vannak. Ha itt valami rosszul megy végbe (pl.: nem megfelelő file-okat választ ki flashelésre az illető) (99,9%-ban felhasználói hozzá nem értés miatt), a rendszer nem fog tudni betöltődni. Van, hogy bizonyos plugineket csak flasheléssel lehet a FW-be "beépíteni", hogy az fusson rendesen.
Mielőtt bármit is módosítasz a Flash0-ban hozz létre arról egy biztonsági mentést a PC-den egy külön mappába. Ha valamelyik feflashelt fájl miatt az XMB nem menne, akkor csak visszamásolod az eredetit (recovery menü segítségével) és kész is.
DevHook /DH/ = A DeviceHook egy Firmware-emuláló program, amelynek segítségével pl.: az 1.5-ös FW-rel rendelkező PSP-n futtathatóvá válik a 3.10-es FW-t igénylő játék, ill. netezni is lehet vele (az emulált környezetben). Az emulált (pl.:3.10 FW) környezet összes funkcióját el tudjuk érni ezáltal.
Ez a program az OE, M33 CFW megjelenésével szép lassan háttérbe szorult, okafogyottá vált.
Plugin/PRX = kiegészítő illesztőprogramok, amelyek a Custom FW-ekkel rendelkező PSP-ken futtathatók, kihasználva a biztonsági réseket. (pl.: képkimentő, PSP-újraindító, automatikus iso-futtató illesztőprogram)
NAND = A PSP alaplapján elhelyezkedő Memória, ami a PSP FW-ét ill. a felhasználói beálltásokat tárolja. Mindenképpen készíts egy biztonsági másolatot a NAND-odról, mivel sok esetben ez az utolsó lehetőség, hogy megfelelően működő állapotba tudj visszahozni a PSP-d. Más tulaj PSP-jének NAND-ját szigorúan TILOS a saját PSP-dre felflashelni. Amennyiben ezt mégis megteszed, készülj fel, hogy számos funkció nem v. csak korlátozottan fog működni, mivel ilyenkor tönkreteszed az ún. IDStorage-t.
FLASH0 (F0) = A NAND Memória egy része, amely az aktuális FW-t, amely a PSP működéséhez elengedhetetlen.
FLASH1 (F1) = A NAND Memória egy része, amely registry-t és más személyes beállítást tartalmaz.
Dump = A FW egy másolata, emulációra használják. (Néha visszafejtik (ezáltal lehet módosítani a FW-t)).
1.5 = ez (volt) az a Hivatalos FW-verzió, amellyel az XMB-ből HomeBrew-kat lehet futtatni teljes kernel-hozzáféréssel. 2 könyvtár kell a homebrew program futásához, mindkettőnek ugyanaz a neve, csak ez egyik %-jellel kezdődik (ami az ikon-t, ill. a Kxploit-ot tartalmazza, a másik könyvtárban maga a program van).
Kxploit = Az a metódus, aminek segítségével HomeBrew programokat lehet futtatni 1.5-ön. Két db eBoot.pbp file-t használ, az egyiket arra használják, hogy betöltse ill. kijátssza az egyszerű FW-biztonságot (amit pont a házilag megírt kódok futtatásának blokkolására írtak), a másik eBoot.pbp pedig maga a program.
TA-082 = az "elátkozott" alaplapú PSP-model, amelyet sokáig nem lehetett downgrade-elni. Ma már mindegy az alaplap verziószáma. Persze, ha nem Pandora módszert használsz, fontos tájékozódni az alaplap verziószámával kapcsolatban.
UP - (Undiluted Platinum) - egy mod chip a PSP-hez, amely 2 NAND memóriát foglal magában, dupla FW-boot lehetőséggel. (ez a dual-chipes, dual-boot-os megoldás a TA-082-es alaplapú PSP-ken nem alkalmazható !). Drága és nem biztonságos megoldás.
ms0:/ vagy MS_ROOT - A memóriakártya gyökérkönyvtárát szokták így jelölni.
IPL = “Initial Program Loader” - Kezdeti program betöltő. A PSP elindítja az elő-IPL-t keresve a NAND-ban az IPL-t és betölti (ha ennél a folyamatnál az akku serial-ja (sorozatszáma) 0xFFFFFFFF, akkor a PSP a Memory Stick-ről fogja betölteni az IPL (a.k.a. Pandora :) )). Tulajdonképpen ez a bootolási folyamat első lépése.
IDStorage = Az IDStorage (azonosító tároló) tárol számos (130) kulcsot, amelyek a PSP-dről adnak/írnak le információt. Pl.: Sorozatszám, WLAN Mac-cím, FW-verzió stb.. Ezek egyedi dolgok, így minden PSP-n más és más ! Ha az IDStorage-ed tönkremegy (mert másvalakiét tetted fel) akkor a következő dolgok nem fognak működni: Ad-Hoc mód, UMD Játékok és az UMD Videók, HomeBrew-k és a MagicGate. Az IDStorage (néhány kulcsa) PSP-NKÉNT KÜLÖNBÖZIK & NEM LEHET ÚJRAGENERÁLNI !!! NINCS RÁ MÓD !

Mit kell szem előtt tartani PSP vásárlás előtt?
Ellenőrizd, hogy megvan-e a magyar kézikönyv.
Ellenőrizd, hogy a PSP LCD-kijelzőjén van-e pixelhiba.
Ahhoz, hogy iso-játékokat tudj majd futtatni legalább 512 Mbyte-os Memory Stick kártya szükséges. Ha használtan veszed a PSP-t, nagy eséllyel jutsz olyanhoz, amelyet már nem kell hackelni (OE/M33 FW van rajta), egyből képes futtatni az iso-játékokat.
Ha Base pack-ot / Alap-csomag-ot választasz, akkor abban nem fogsz se Memóriakártyát, se fülhallgató hosszabbítót, sem pedig tokot, ill. törlőkendőt találni. (igaz, ezeket külön-külön is meg lehet venni)

Mi a különbség a PSP Slim ill. az alap PSP között?
PSP Slim szemszögéből:
- 33%-al könnyebb (280g helyett 189g)
- 19%-al vékonyabb (23mm helyett 18.6mm)
- akksi töltés USB-porton keresztül
- gyorsabb játékbetöltés
- hatékonyabb akku-kihasználás
- nincs infra-port
- WLAN gomb átköltözött a PSP tetejére
- hangszórók elhelyezése is megváltozott
- nagyfelbontású videókat és .avi-kat (nem DivX és XviD, sima MjPeg-es) is képes lejátszani (remélhetőleg csak a FW miatt)
- új FW-t kapott (3.60), amivel képes TV-re küldeni video-t továbbítani (Video-Out-on) ill. képes mind a PS3 mind a PC winchesteréhez hozzáférni bárhol a világon (régiófüggetlen), köszönhetően az új csatlakozási opcióknak.
- PSP Slim immár 64MB memóriával rendelkezik
- Analóg Video Kimenettel rendelkezik (kábel kell hozzá)
- "Piano Black," "Ceramic White," és "Ice Silver" színváltozatokban kapható (kezdetben.. azóta van Vérvörös és Menthol Zöld is)
- Fut rajta a 3.90-es FW-rel érkezett Skype ! (Pufin nem megy)
Saját vélemény: gyengébb anyagminőség.

Honnan tudom, hogy milyen FW lehet a PSP-n (külsőleg a dobozról)?
A dobozon, a címkén található egy betű amely azonosítja a PSP FW-verzióját. Az alábbiak ismeretesek:
A-1.50 B-1.51 C-1.52 D-1.52 E-1.52 F-2.00 G-2.01 H-2.50 I-2.60 J=2.70 K=2.71
L-2.81 M-3.01 N-3.03 O-3.10 P-3.11 Q=3.30 R=3.40
R-nél nagyobb betű 3.40-es FW-nél magasabbat jelöl
PSP Slim-en min. 3.60-as FW van.

Hol tudom megnézni, hogy milyen FW van a PSP-n (melyik menüpontban)?
Menj a Settings Menüre, majd a System Settings-re, itt görgesd lefelé a System Information-ig. Az alábbi 3 sor fog fogadni: MAC Address, FW-Verzió, PSP-s Becenév.

Honnan tudhatom, hogy honnan származik a PSP?
A model szám által tudod behatárolni/azonosítani, hogy milyen régiójú a PSP. Az alábbiak ismeretesek:
PSP-1000 Japán - Basic Pack
PSP-1000K Japán - Value Pack
PSP-1000KCW Japán - Value Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000CW Japán - Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000G1 Japán - Giga Pack fehér v. fekete PSP
PSP-1001K USA - Value Pack
PSP-1002K Ausztrália és Új-Zéland - Value Pack
PSP-1003K United Kingdom - Value Pack
PSP-1004K Europa - Value Pack, Giga Pack, Basic Pack, Fehér Value Pack, Fehér Giga Pack
PSP-1005K Korea - Value Pack
PSP-1006K Hongkong és Szingapúr - Value Pack
PSP-1007K Taiwan - Value Pack
PSP-1008K Oroszország - Value Pack
PSP-1009K Kína - Value Pack
PSP-1010K Közel-Kelet - Value Pack
PSP-2000 - PSP Slim&Lite - Basic
PSP-2000K - PSP Slim&Lite - Value

Honnan tudhatom, hogy TA-082/086-os alaplapú-e a PSP?
Kinyitod a PSP-d UMD-lemez meghajtóját és ha az alábbi képpel megegyező számsort látsz akkor biztos lehetsz benne, hogy TA-082-es a PSP-d. A számsort egyébként fejjel lefelé olvasva tudod értelmezni: IC1003.
Kép

Ami most következik az nem szentírás, de igaz lehet:
A->F betűig a dobozon: biztosan nem TA-082/086:
G és H betű: valószínűleg nem TA-082/086.
I betű: elég valószínűtlen, hogy TA-082/086-es legyen
J betű és felette: valószínű, hogy TA-082/086-os alaplapja van PSP-nek.

Hová tegyem a file-okat (általánosságban) a Memory Sticken / Milyen mappába/ Mi hol van?
Ez a kis leírás a 3.XX Custom FW-ekre érvényes (alapértelmezett beállításokkal, esetünkben: 3.90M33).
Memory Stick gyökere:
--> DH (DevHook helye (az ikonok a programhoz a PSP/GAME mappába vannak)) /elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100ANV01 (h.264 (avc) codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint néz ki:MAQXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100MNV01 (normál mp4 codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint: M4VXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> ISO (ide kerülnek az iso/cso/dax file-ok)
--> PICTURE (képek helye (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))
--> PSP --> COMMON (ide jönnek általában a Böngészőhöz való kiegészítők, programok)
--> PSP --> GAME --> BOOT (automatikusan futtatandó eboot.pbp helye (Recovery menüben lehet engedélyezni))
--> PSP --> GAME --> RECOVERY (itt van az 1.50-es FW helye)
--> PSP --> GAME --> UPDATE ((Custom) FW-frissítés fájljainak helye)
--> PSP --> GAME --> 150kernelupdate (Pufi PSP-n 1.50-es kernelhez szükséges programkód helye /mappa neve bármi lehet/)
--> PSP --> GAME150 (Pufi PSP-n az 1.50-es kernelt igénylő homebrew-k helye)
--> PSP --> GAMEXXX (Homebrew Programok helye az adott CFW verziójához megfelelően, (pl.: GAME390))
--> PSP --> MUSIC (zenék helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> PHOTO (képek helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> SAVEDATA (itt vannak a játékmentések)
--> PSP --> SYSTEM --> BROWSER (ide menti a Böngésző Bookmark-okat, History-kat (Könyvjelzőket és Előzményeket))
--> PSP --> THEME (ide jönnek a 3.70 ill. a 3.71-es FW(-től felfelé) által használt ptf gyári és felhasználók által készített témák)
--> SEPLUGINS (a pluginek ide jönnek (.prx file-ok))
--> VIDEO (ide jönnek az .mp4 videók (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))

Gyk.: az xxxxx = egy 5jegyű számot takar. Te adod meg.
Megjegyzés: azért lett az MP_Root és a PSP mappa ennyiszer felsorolva mert a Wordben megformázott szöveg itt nem jól van tördelve. :)


Ezt írja ki a PSP-m: "To start, you must update the system software.". Mi ilyenkor a teendő?
Ezt akkor írja ki, ha az UMD-lemez amit betettél a PSP-be magasabb FW-t igényel, mint ami a PSP-n található. A döntés a tiéd, ha frissíted letudod játszani az UMD-lemez tartalmát, de nem tudsz majd iso-kat futtatni (ha CFW-t használsz, akkor nem fogja engedni a hivatalos FW-re való frissítést (3.40OE-A verziószámtól fölfele...), mivel ez egy biztonsági patch).

Letöltöttem egy játékot, de nem tudom hová másoljam?
Természetesen hivatalos FW-rel nem fogod tudni futtatni az iso-játékokat.
Az iso/cso/dax (utóbbi 2 tömörített iso-file) file-okat a Memory Stick gyökérkönyvtárában lévő iso mappába kell bemásolni (ha nincs iso mappa rajta, létre kell hozni) USB-kapcsolaton keresztül (Settings menüpont, majd USB Connection-re nyomj egy X-et).

Próbálom elindítani a programot, de ezt a hibaüzenetet kapom vissza: "The Game could not be started (80020321).".
Valószínűleg HomeBrew programot akartál futtatni egy arra nem alkalmas (hivatalos) FW-verzión, vagy pedig (kikapcsolt állapotban van a No-UMD opció [Recovery Menü leírásánál részletezve van]) elfelejtettél betenni egy Demo v. Játék UMD-t.

Ha Windows-ban formázom a Memory Sticket milyen file-rendszer típust válasszak ki?
FAT 16

Hogy tudok zenét/képet (mp3) felmásolni a PSP-re?
USB kapcsolaton keresztül a Memory Stick PSP/Music mappájába kell bemásolni az mp3-akat, PSP/PHOTO a kép-file-okat.

USB-n keresztül Total Commanderrel iszonyat lassan (max. 6-700kbyte/mp) tudom csak felmásolni a file-okat.
Megoldás: Windows Intéző ! Másold ezen keresztül. (az újabb 7-es verziójú Total Commanderrel már nincs ilyen probléma)

Kompatibilis-e a 4GB/8GB-os Memory Stick a PSP-vel?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-k számára igen. Lehetőség szerint próbáld ki. Igyekezz High-Speed-es kártyát venni.

Honnan tudhatod, hogy hamis-e a Memory Stick amit vettél?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-knél rámész pl.: XMB-ben a GAME menüre majd a Memory Stick-re menj, nyomj rá egy 3SZÖG-et, majd pedig egy O-t. Ha a MagicGate mellett UnKnown felirat díszeleg, akkor 100%, hogy hamis.

Mi az a stuck/beragadt pixel ?
Nem más, mint a folyamatosan fényesen világító pixel. A Beragadt pixel sajnos előbb-utóbb minden PSP-t elér. Nem garanciális hiba ! Javítani ("helyrerázni") kis százalékban, de lehet. Az egyik Program neve: Pixer. A programot a Game menüből lehet elérni (Bemásolás után :)). Ilyenkor egy olyan program fut majd, amelyik véletlenszerűen rajzol ki színes függőleges vonalakat az egész képernyőt beterítve, ami folyamatosan vibrál, frissíti a képernyőt, mozgásba hozza a színeket.
Linkek a pixel-hiba javítására készült programokról:

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=8934

 

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=7975

 

http://pspupdates.qj.net/Pixer-Fixer-sa ... /aid/76860Miért ilyen halk a PSP-hez kapott gyári fülhallgató?
Azért, mert a Sony direkt ilyen halk, kis-teljesítményű fülhallgatót gyártott, a felhasználók halláskárosodásának elkerülése végett.

Lehet helyettesíteni a Sony fülhallgatóját sajáttal?
Lehet, amennyiben kis jack-dugó kivezetése van (v. nagy, s ahhoz meg veszel egy átalakítót). Saját fülessel sokkal nagyobb hangerő érhető el.

Meddig bírja az akksi? Hány óráig kell tölteni, hogy fullon legyen az akksi?
Nem lehet egyértelműen megadni, hogy hány óráig bírja. Az attól függ, hogy éppen mit használsz a PSP-n, ill. hány Mhz-en üzemel. Általában olyan 4 óra intenzív játékidőt kibír.
Kb. 3 óráig kell tölteni a teljes feltöltéshez.

Akku-töltés közben lehet játszani a PSP-vel?
Igen, lehet.

Mi van akkor, ha játék közben lemerül a PSP-m akksija? (Elveszítem az addig elért szintet a játékban?)
Semmi pánik. Ilyenkor szépen fogod és rádugod a hálózati töltőt. Kb. 5 perc múlva már folyamatosan tudod használni a PSP-d; bekapcsolod s a lemerüléskor éppen félbehagyott ponton folytatod a játékot. (bizonyos (régebbi) FW-eken nem minden esetben működött jól..)

Mennyire verődik vissza a napfény a PSP kijelzőjéről?
Eléggé:). Igyekezz árnyékosabb helyet keresni, ha játszani akarsz vele erős napfénynél.

Mi az esélye annak, hogy véletlenül Updatelem a PSP-men lévő FW-t a Game menüben megjelenő ikonra kattintva?
Ahhoz, hogy ezt véletlenül összejöjjön, annak annyi az esélye, mint hogy Magyarország Világbajnok lesz az elkövetkezendő 20 éven belül, fociban ! :) /jó párszor le kell OK-znod ahhoz, hogy frissítse/.
Ha magasabb FW van a PSP-den kizárt dolog, hogy "frissítsd".

Lehet UMD-lemezt másolni PC-n? Vagy van rá valamilyen különleges UMD-író?
Nem lehet ! A Sony nem adta meg az engedélyt az írható UMD-lemezek gyártására, a kalózmásolatok elterjedését megelőzendő. Maximum gyári körülmények között lehet másolni. Otthoni UMD-író nem létezik, valószínűleg soha nem is fog.

Teheti tönkre a PSP-t a HomeBrew programok futtatása?
Mivel mind nyílt forráskódú (nem hivatalos) programok, ezért előfordulhat, hogy néha kifagyasztja a PSP-d (lehet, hogy picit hibás a programkód). Ekkor kapcsold ki a PSP-d oly módon, hogy a power-gombot felfelé nyomva tartod (míg ki nem kapcsol) [kicsit hosszabb ideig, mint normál kikapcs esetében].

Hogy lehet, hogy a PSP-m hátterének színe havonta változik?
Úgy, hogy ha még mindig a default (alapértelemezett) háttérbeállítást használod.
Az alábbiak szerint változnak a háttérszínek:
Január = Szürke
Február = Sárga
Március = Világoszöld
Április = Rózsaszín
Május = Sötétzöld
Június = Világos lila
Július = Világoskék
Augusztus = Kék
Szeptember = Lila
Október = Sárga
November = Barna
December = Piros

Egyik napról a másikra nem futnak a OE/M33 FW-ű PSP-men az iso-játékok, mit tegyek?
2xer futtasd le a Reset To Default Settings-et (Alapértelmezett beállítások visszaállítása) v. Formázd le a Flash1-et.

Nem futnak a demo játékok, pedig OE/M33 (tehát Custom FW) van a PSP-men?
Állítsd át a homebrew kernelt a Recovery menüben (Configuration alatt található) 1.50-ről 3.XX-re. (pl.: 3.90M33-on állítsd át 3.90-re a mappa-kernelt)

2, FW-Történelem

FW-történelem: Miben változott 1.5-től 4.00-ig a Sony FW-e?
(A FW-változások időrendben csökkenően követik egymást (megjelölve a kiadás dátumát ill. a változatokat), felsorolva, hogy mik változtak (a korábbi FW-ek angol forrásáért köszönet ass-nek))
Az alább listázott összes FW-t (PSP típustól függetlenül) a Despertar Del Cementerio módszerrel (Pandora akku és Pandora Memory Stick segítségével) lehet hackelni.

PSP-FirmWare verzió: 4.00 [Slim & Fat] (Június 17, 2008. Japán és USA változat)
- [Hálózat] menüpont alá bekerült egy új funkció: [Internet Seach] néven (lényege, hogy a google segítségével listázza ki a találatokat).
- [Videó]: mostantól lehetőség van a videólejátszási sebesség változtatására lejátszás közben a FEL/LE nyilakat megnyomva.

PSP-FirmWare verzió: 3.95 [Slim & Fat] (Április 7, 2008. Japán és USA változat)
- PSX-játékoknál a gombkiosztást tudod megváltoztatni tetszés szerint. [Home gomb megnyomása után [Controller Settings] > [Assign Buttons] és végül [Custom]]
- Remote play (Távirányítás mód): Home gomb megnyomására -> kilépésnél lehetőség van kikapcsolni a PS3-at [Quit and Turn Off the PS3 System] v. hagyni hogy tovább dolgozzon [Quit Without Turning Off the PS3 System] .
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.93 [Slim & Fat] (Március 18, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció a Japán verzióban mostantól támogatott (csak Slim-en elérhető)
- Hálózat: 20 új Net-rádió csatorna került bele
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.90 [Slim & Fat] (Január 30, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció (csak Slim-en elérhető)

PSP-FirmWare verzió: 3.80 [Slim & Fat] (December 18, 2007. Japán és USA változat)
- Hálózat: Internet Rádió mint új funkció
- RSS Csatorna: a csatornákat most már OPML formátumban is be lehet importálni
- RSS Csatorna: a fotók most már itt is megjelennek
- Zene: Új vizuális effektek

PSP-FirmWare verzió: 3.73 [Slim & Fat] (November 29, 2007. Japán és USA változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.72 [Slim & Fat] (Október 30, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.
1Seg Tuner is bekerült az RSS csatornák listájába.

PSP-FirmWare verzió: 3.71 [Slim & Fat] (Szeptember 12, 2007. Japán változat)
- A Theme mappa automatikusan létrejön .
- PSPot funkció törölve.

PSP-FirmWare verzió: 3.70 [Slim & Fat] (Szeptember 11, 2007. Japán, USA és UK változat)
- Beállítások: Új gyári témák használata a "Themes" alatt (.ptf kiterjesztéssel). Amelyeket a Memory Sticken a PSP/THEME mappába kell helyezni. (A kiválasztott témát a PSP Flash-memóriája tárolja, így a MemoryStick kivétele esetén is működik.)
- Videó: "Scene Search" opció a videó lejátszásánál. (Ezzel az éppen játszott videó közben tudsz egy kiválasztott jelenetre ugrani, 5, 15 stb perc (amennyit beállítasz)).
- Videó: "Consecutive playback" [folyamatos lejátszás] a Settings/Video Settings-nél. Ezt on-ra állítva az összes (MemSticken tárolt) videót egymás után lejátsza, anélkül, hogy visszalépne az XMB-be.
- Videó: "Playback of 1-Seg video files" [1-Seg TV Tuner-rel rögzített videó-fájlok lejátszása]. Sajna ezt csak a Japán felhasználók tudják kihasználni.
- Képek: most már zenelejátszás közben is nézhetsz fotókat. (akár diavetítést is indíthatsz)
- Hálózat: gomb-beállítás/hozzárendelés lehetősége a Remote Play opciónál.
- Hálózat: a PortableTV ikont törölték.
- [XMB]: számos helyen kis ikon jelenik meg, amolyan mini-súgóként, hogy melyikkel is lehet előcsalni az opciókat.
(Csak PSP-Slim felhasználóknál!):
- TV: 1-Seg adat-sugárzás támogatása. Ezek ilyen adatok lehetnek: feliratok, internet-linkek, játék-statisztikák stb.
- TV: 1-Seg jelek továbbítása TV-Out-on keresztül olyan megjelenítőkbe (TV-k), amelyek nem támogatják a Progresszív jeleket.

PSP-FirmWare verzió: 3.60 [CSAK PSP-SLIM-hez!] (Július 11, 2007. Japán és USA változat)
- Beállítások / TV - Switch Video Output (Video-kimenet átváltása egy a PSP-hez csatlakoztatott eszközre)
- Video: .avi file-ok lejátszása + HD tartalmak lejátszása.
- Töltés USB-porton keresztül
Valószínűsíthetően biztonsági patch is került bele.

PSP-FirmWare verzió: 3.52 (Július 24, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.51 (Június 29, 2007. Japán és USA és UK változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [Lumines exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.50 (Május 31, 2007. Japán és USA és UK változat)
Hálózat:
- PSP csatlakoztatható a PS3-hoz Interneten keresztül - Remote Play funkciót használva.
- Remote Play kapott egy új opciót - Kommunikációs beállítások [Communication Settings]
- RSS Channel kapott egy új funkciót: RSS Csatorna Útmutató [RSS Channel Guide].

PSP-FirmWare verzió: 3.40 (Április 19, 2007. Japán és USA változat)
PSX: - A játszható (támogatott) PSX-es játékok száma tovább nőtt.
- A PSX mentési file-jainak (saved data) formátumát most már a PSP ill. a PS3 is támogatja.
Játék: - Certificate Utility ikon törölve lett. (mostantól az így kapott infót az alábbiak szerint lehet megtekinteni: ki kell választani a játékot amelyikről több infót szeretnél megtudni, majd nyomd meg a :H: gombot (előjön a kis oldalsávos menü), ezután pedig az Information szövegre kell :X:-et nyomni.)
- valószínűleg a biztonsági réseket is igyekeztek befoltozni...

PSP-FirmWare verzió: 3.30 (Március 27, 2007. Japán változat)
PSX: - Lemez olvasási sebességének beállításának lehetősége a PSX-es játék alatt [Standard v. High] - PSX játék közben megnyomod a Home gombot s akkor jön elő
Hálózat: - RSS Csatornáknál is megjelenik most már az ún. "thumbnail" (mini előnézeti kép)
Video: - Videóknál szintén thumbnail ikonok megjelenése (pl.: egy mappába kell ("VIDEO") tenni a .mp4 file-t, ill. a .jpg file-t, ugyanolyan nevű kell legyen a .jpg file is.)
Video: - Felturbózott Video-Felbontás támogatás (lejátszás) az alábbi codec-kel készült film-file-ok esetén:
MPEG-4 AVC(H.264) video, Main Profile (AVC CABAC)
A felbontások pedig a következők lehetnek: 720×480/352×480/480×272

PSP-FirmWare verzió: 3.11 (Február 8, 2007. Japán változat)
Játék-patch: A PlayStationNetwork online áruházába (Japánban) felkerült, PSP-re megvásárolható PSX-es játék, az R-Type futtatását javították vele.

PSP-FirmWare verzió: 3.10 (Február 4, 2007. USA, Angol és Japán változat)
Játék: Playstation Network-ön keresztül elérhető címek (játékok) újabb bővítése.
Hálózat:
- Új funkció: LovationFreePlayer-en keresztül MPEG-4 AVC kódolású mp4 file-ok letöltésének lehetősége [Az alábbi LocationFree bázisállomásoknál érhető el: LF-PK20 (Japán) vagy LF-B20 és LF-B10 (USA)].
- Web Browser beállításoknál új funkció: Memóriakímélő (v. memóriatakarékos) üzemmód (ilyenkor a Web Böngésző kevesebb memóriát használ, de cserébe a képek megjelenítésének minősége rosszabb lesz)
Beállítások: [SETTINGS / SOUND SETTINGS]
- Új funkció: Dinamikus Normalizer/Volumizer: Leszabályzott hangerő a lejátszandó zenéknél.
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [GTA LCS exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.03 (December 20, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Játék: További PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele. A PlayStation 1-es játékokat PlayStation 3-on keresztül lehet letölteni.

PSP-FirmWare verzió: 3.02 (December 6, 2006 USA. Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette (biztos szegény Dark_Alex-től féltek? ezért kár volt a gőzért? 3.02 OE:)).

PSP-FirmWare verzió: 3.01 (November 22, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.00 (November 21, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: [Remote Play] funkció elérhető. (PS3-at lehet vele joypad-ként irányítani)
[Online Manual] - Online elérhető a rendszer beállításaira vonatkozó leírás
[Timer Settings] - Az RSS (hírolvasó) csatornákat lehet vele előre beállított időben letölteni.
Játék: PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele ettől a verziótól kezdve.
Zene: 3x-os előre- ill. hátratekerés opcióval bővítették.
Megjelent a Zenei Vizuális hatás opció is (mint winampban a Milkdrop pl.:).
Video: Motion JPEG (M-JPEG) formátumot is le tudja mostantól játszani
[Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Videórögzítés támogatása/
Photo: [Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Digitális fényképezés támogatása/
Beállítások: [UMD Automatic Start] opció mostantól elérhető.

PSP-FirmWare verzió: 2.82 (Október 26, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.81 (Szeptember 7, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.
Egyéb: A 4 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.80 (Július 27, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: RSS csatornán keresztüli video ill. kép-letöltés.
Mostantól lehet elérni és kihasználni annak minden előnyét Wi-Fi-n keresztül a LocationFree Player-nek.
Zene: AAC file-ok lejátszása (.3gp kiterjesztéssel).
Beállítások: A [Network Settings] > [Infrastructure Mode] alatt most már megtalálható az Automata mód is.
Egyéb: Mostantól a Memory Stick Duo gyökérkönyvtárába is be lehet rakni a MUSIC, PICTURE, VIDEO mappákat, és onnan is le tudja játszani az adott tartalmat.

PSP-FirmWare verzió: 2.71 (Június 1, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: a PSP Internet Browser-én keresztül, most már le lehet tölteni a hivatalos játékdemo-kat és le lehet menteni a Memory Stick-re.
A Video-file-okat most már helyesen mutatja a LocationFree Player, mikor egy külső (jeladó) egységet kiválasztunk.

PSP-FirmWare verzió: 2.70 (Április 25, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: Macromedia Flash 6 (nem mindent tud lejátszani) tartalmak lejátszása az Internet Böngésző segítségével.
De ehhez előtte aktiválni kell a Flash opciót.
Bővült az Internet Browser Tools menüpontja: a Connection Settings-el /Csatlakozási beállítások/.
RSS csatornán keresztül le lehet menteni az audio-file-okat a Memory Stick-edre.
LocationFree Player Beállítás panelje alatt a [Rate], egy új funkcióval bővült (Automatic).
Zene: A lejátszható AAC audio-fileformátumok közé egy új kiterjesztés lett hozzáadva.
Beállítások: Új opció: Flash Player engedélyezése [System Settings / Enable Flash? Player]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).
RSS Csatorna Beállítások, mint új opció lett hozzáadva.
UMD Video L/R Gombok beállíthatósága [Settings / Video Settings] (UMD Video közben tiltva/v. engedélyezve legyen a két "KAR").
Egyéb: A 2 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.60 (November 29, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: RSS Channel
új opció: a LocationFree Player Control panelén: Hangerőszabályzás (Volume Adjustment)
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Simplified Chinese (GB18030)] és [Traditional Chinese (Big5)] nyelvi kódolás is.
Copyright-védelemmel ellátott video most már letölthetőek az Internet Browser-en keresztül Memory Stick-re.
Zene: WMA (Windows Media Audio) file-formátum lejátszásának támogatása. [WMA9 ill. WMA9 Lossless és copyright- védett WMA file-okat továbbra sem támogat.] /Ahhoz, hogy le is tudd játszani a WMA-kat aktiválnod kell a Settings menüben az Enable WMA Playback opciót./
Beállítások: Új opció: WMA lejátszás engedélyezése [System Settings / Enable WMA Playback]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).

PSP-FirmWare verzió: 2.50 (Október 13, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: LocationFree Player
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Auto-Select] és az [Unicode (UTF-8)] kódolás is.
új opció: az Internet Browser / Display Mode / Text Size: most már elmenthető a Szöveg mérete.
új opció: elmenthető az Internet Explorerben megnyitott oldalak előzménye.
Video: Copyright-védett video lejátszása (Memory Stick-en a Video mappában lévő file-okra vonatkozik).
Beállítások: új opció: idő beállítása internet által/interneten keresztül [Settings / Date and Time / Date & Time Settings]
új biztonsági metódus a hálózati beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (AES)
Egyéb: Koreai karakterek beviteli lehetősége az On-Screen Keyboard-nál (Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menü).

PSP-FirmWare verzió: 2.01 (Október 3, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.00 (Július 27, 2005. Japán; Augusztus 24, 2005. USA; Szeptember 1, 2005. Anglia)
Hálózat: új funkció: Internet Böngésző
Video: A Memory Stick-ről megnyitott video-file-ok 4:3 arányú megjelenítésének támogatása
Go To (Ugrás) funkció megjelenése az UMD-Video és UMD-Zene lemezeknél.
A-B Repeat funkció (A->B-ig ismétel, A,B: user által meghatározott kezdő és végpont) az UMD-Video, UMD-Zene lemezeknél és a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Audio opció megjelenése a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
MP4 (AVC) video-file-ok lejátszásának lehetősége a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Zene: ATRAC3 audio-file-formátum lejátszásának támogatása.
MP4 audio (MPEG-4 AAC) és WAV (Linear PCM) file-ok lejátszásának lehetősége
Photo: Háttérkép beállításának lehetősége
Képküldés funkció (Wi-Fi-n keresztül)
Megtekinthető új kép file-formátumok: TiFF, GiF, PNG, BMP.
Beállítások: új nyelv: Koreai [System Settings-ben lehet beállítani]
új funkció: Character Set, [System Settings] (Kódlap beállítható)
új opció: Theme Settings (Téma beállítások)
új biztonsági mód: Internet Browser Start Control [Security Settingsnél állítható be]
új biztonsági mód a Hálózati Beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (TKIP)
bővített beviteli mód: Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menünél: web-címek "parancsikonja" (pl: "http://" egy gombbal be lehet állítani, nem kell beírni minden egyes karakterét külön, külön)

PSP-FirmWare verzió: 1.52 (Június 15, 2005. USA)
Zene: UMD-ZENE lemezek most már lejátszhatóak a Music menüben.
Beállítások: Megerősítették a rendszerszoftver biztonságát.

PSP-FirmWare verzió: 1.51 (Május 18, 2005. USA)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 1.50 (Március 23, 2005. Japán)
Beállítások: Új (beállítható) nyelvekkel bővült a PSP: Német, Spanyol, Francia, Olasz, Holland, Portugál és Orosz
Video: Sleep-módból (készenléti állapot (Power gombbal lehet aktiválni)) való visszatérés után folytatni lehet a video- lejátszást.
Zene: Sleep-módból való visszatérés után folytatni lehet a zene-lejátszást.

3, OE FW-ek (+M33) és Downgrade
frissítve: 2008.03.17-én

Teheti tönkre a PSP-t a downgradelés?
Végül is igen, mivel a PSP Flash memóriájában végez változtatást és így előfordulhat, hogy rosszul sül el a dolog. De ez csak abban az esetben igaz, ha nem megfelelően és nem elég körültekintően olvasod el a Downgrade (butítás) leírását ill. nem előtte nem néztél utána, hogy milyen a PSP-d FW-e. (Az alaplap fontossága csak a régebbi downgrade módszereknél fontos)
Természetesen ebben az esetben működik a Pandora módszer ! (PSP Slim-nél egyelőre nem)

Az 1.5-ös FW és a 3.52 M33 FW között mi a különbség?
1.50 Előnyök
+Minden HomeBrew program működik
1.50 Hátrányok
-Devhook kell az új/újabb játékok indításához
-Memory Stick 4GB fölött nem támogatott
-Csak MP3, JPG és MP4-et támogat (habár DevHook-kal orvosolható a probléma)
-Nincs Web-Böngésző (szintén DevHook-kal orvosolható a probléma)

3.52 M33 FW Előnyök
+Az XMB teljes személyreszabhatósága (ikonok, feliratok (a Böngésző az kivétel), hangok stb...)
+Hackelt PSX Emulátor (lehetőség van a saját PS1-es Játék-lemezeid Biztonsági mentéseivel (na persze:)) átalakítva és betömörítve Eboot file-ba való játszásával)
+PRX-Pluginok futtatása a Memory Stickről (CPU húzás 333MHZ-re, Brightness Level 4, Cheat Module...)
+PSP iso-k/cso-k betöltése XMB-ben (v. ha így jobban tetszik: Grafikai környezet, főmenü, Game menüpontból) (Akksi kímélő és gyorsabban betöltési idő)
+Közel az összes 1.50-re írt Homebrew működik rajta [GAME150 mappában] (mivel a 3.52 M33 FW az egy módosított hibrid-FW, az 1.50 és a 3.52 együttese)
+Nem foglal helyet a Memory Stick-en (Minden a Flashben van eltárolva, míg a DevHook a Memory Stick-en csücsül)
+4GB feletti Memory Stickeket is támogat
+Devhook támogatás
+1.00 Eboot támogatás
+Auto Eboot betöltés (automatikusan elindít egy programot ami a BOOT mappában van eboot.pbp néven (lehet hogy a PS1-es játékot is betöltené így lendületből?))
+Az összes UMD-játékot lejátssza amik a következő FW-t igénylik: 2.00-3.52
+WMA, H264, Flash és még számos médiatípus lejátszását támogatja
+UMD-Autostart BE/Ki (új szolgáltatás/ v. ha jobban tetszik: feature)
+/Visszahozó mód/Recovery Mode (Visszahozza a "félig-halott" PSP-t ill. számos speciális beállítást innen lehet elérni (pl.: pluginek engedélyezése))
+100%-os NoUMD-Mód (Meghosszabbítja a Laser-fej egység élettartamát, azáltal, hogy backupokat (iso/cso) futtatunk UMD lemez helyett (ettől függetlenül van olyan játék amelyiknek kell UMD-lemez az induláshoz, legalább egy UMD-Demo disc))
+Teljes Kernel hozzáférés
+Régiómentes
+SCE logo átugrás lehetősége (Sony Computer Entertainment logo)
+WMA és Flash Player aktiválása (Recovery menüben lehet megcsinálni)
+X, O Gomb változtatható (pl.: Japánból behozott PSP-khez)
+PRX-ek flashelésének lehetősége
+Document.dat a PSX-Emulatorhoz (cheat-ek futtatásához kellhet)
+480x272, 720×480, 352×480 felbontású MP4-AVC videók támogatása (most már nincs a 768kbps-es minőségi limit sem)
+Bármikor downgradelheted vissza 1.5-re (ha vmi nagyon rosszul sülne el).
+UMD/ISO ill. XMB CPU-sebesség beállíthatósága a Recovery menüben + az XMB-ben is
+Flash0 ill. Flash1 közvetlen elérése USB-n keresztül
+ISO-játékok törölhetősége a Memory Stick-ről XMB-ben
+ Védelmi patch: ami megakadályozza a FW-t, hogy magasabb FW modulokat futtasson (nem frissít hivatalos S0NY FW-re ! :)).
3.52 OE-A Hátrányok
-Néhány savegame, amit 1.50 alatti Devhook-kal "hoztunk létre" nem működik
-NoUMD-Mód néhány játéknál nem működik /Hála a S0NY NP9660-meghajtónak közel 100%-os a No-UMD mód./
-Majdnem tele van a Flash0 [PSP memóriája] (Nem marad túl sok hely nagy Gameboot.pmf-ekhez pl) - kis trükkel orvosolható
-Location FreePlayer eltávolítva (Mivel nem maradt sok hely a Flash0-ban. Habár használta ezt egyáltalán valaki?)
-Nagy Koreai Betűkészlet eltávolítva/"átirányítva" a Flash0-ból

3.52/60/71 M33 CFW kontra 3.90 M33-2. Melyiket válasszam? Frissítsem-e a meglévő Custom FW-t?
Tudni kell, hogy minél frissebb FW-ed van, annál több funkció érhető el és annál kevésbbé fordulhat elő, hogy egy adott játék ne induljon el.
A 3.80-as FW-től felfelé a S0NY elszúrta a memórkártyák kezelését (nem ismerte fel a kártyát ill. a rajta lévő adatokat), azonban ezt Dark_AleX egy patch-el megoldotta, így már ez a probléma is elillant.
Patch + leírás itt:

http://em82.extra.hu/?p=292Mennyivel rosszabb a hivatalos S0NY 3.52 FW a 3.52 M33 /Dark_AleX FW-hez képest?
- Nem futtahatók rajta HomeBrew programok.
- Nem futtathatók rajta iso/cso játékok.
- PSX-es játékot csak és kizárólag PS3-ról tudsz "rá" letölteni.
- Beépülő modulokat (pluginek) ugyancsak nem tudsz rajta alkalmazni
- WMA és Flash Player-t netes kapcsolattal lehet csak aktiválni
- Nem lehet testreszabni az XMB-t.
- Nincs Recovery-módja (visszahozza a félig halott PSP-ket (pl.: rossz flashelés után))

Dark_AleX OE FW történelme:

viewtopic.php?t=210Az 3.40 OE-A FW és a 3.52-es M3 CFW között mi a különbség?
Sokkal jobb No-UMD kezelő pluginja van az M33-as FW-nek.
XMB-ben megjelenő mini-"Recovery menü".

Ha hivatalos firmwarrel rendelkező PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni? /frissítve: 2008.03.17//
Vegyük csak sorjába:

1.51 & 2.71-es firmware esetén
- NEM TA-082 alaplappal ===> Katt ide
- TA-082 alaplappal ===> Katt ide
2.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.03 firmware esetén alapaptól függetlenül ===> Katt ide (2.00-s GTA-LCS UMD kell hozzá)
3.50 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide (patcheletlen Lumines UMD kell hozzá)
3.51 & 3.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===>Katt ide
3.60 firmware esetén Slim&Lite PSP-vel alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.90 firmware és későbbi fw-ek esetén ===> Katt ide

A fenti lehetőségek közül válaszd ki neked melyik a megfelelő. Ha neméppen olyan FW van a PSP-den, mint a felsorolt downgrade lehetőségeknél említettek, akkor frissíts a megfelelőre. (Ha pl.: 3.10 van a PSP-den, akkor 3.50-re v. Pandora módszer)

Ha 3.50-s v. az alatti FW-ű PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni?
- Ha 1.5-ös a PSP FW-e (és nem TA-082-es alaplappal rendelkezik) akkor: Használhatsz DevHook-ot a játékokhoz, vagy frissíted egy Custom Firmware-re (pl.: 2.71-SE C'' v. 3.XX OE-A).
- Ha hivatalos S0NY FW van a PSP-den, akkor előtte a megfelelő Downgrader segítségével (fentebb látható) butítsd vissza 1.5-re, majd ezután installáld fel a 3.XX OE/M33 FW vmelyikét. (PSP-Slim esetében 3.60 M33 a minimum CFW, amire frissíteni tudod. 1.50-re nem lehet downgrade-elni.)

3.XX OE/M33 FW van a PSP-men, hová rakjam a HomeBrew programokat?
Alapértelmezésben - ha nem változtattad meg a Recovery menüben - akkor a Memory Stick PSP/GAME390 mappájába kell bemásolnod, hogy fussanak a programok. /Azért a programhoz készített readme-t olvasd el előtte !/

Kezdő vagyok, nincs kedvem letöltögetni 5 helyről a megfelelő file-okat, honnan tudnám letölteni vmelyik OE/M33 FW-t

3.90M33-2 Pack + 3.52 M33 + Hun-MOD (magyarosítás) + leírás itt
3.52 M33 CFW + leírás itt
Aktuális Custom FW-packok pluginokkal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

веб студия заказать сайт

(SeopermAbopY, 2019.05.29 02:27)

Было желание классно, только без денежек в нашем мире никуда. Обычные пользователи, естественно, не платят ни копейки после регистрацию и пребывание в соцсети, однако ежели вы решили заняться раскруткой аккаунта тож сообщества, придется раскошелиться.Сюда попадает сильно многое: семейное расположение, наличие детей, формирование, общество работы, уровень дохода и т.п.• Присутствие холодном обзвоне клиентов вы можете сталкиваться с отсутствием интереса в начале разговора. В таком случае немного приостановите много своей информации и задавайте больше вопросов, дающих вам информацию о вкусах и предпочтениях потенциальных клиентов.
<a href=https://perm.skgroups.ru/context.html>настройка контекстной рекламы в Перми</a>
[url=https://perm.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]стоимость разработки сайта[/url]
https://perm.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - создание и разработка сайта

Взамен выводаВопросы к тесту:Ни некоторый из этих форматов не превосходит другие, их превосходство ради вашего бизнес-аккаунта одинаково важна. Главное, памятовать некоторые нюансы:При грамотной верстке резиновый макет позволяет достичь ощутительный универсальности в отображении, беспричинно от ширины окна пользовательского клиента. Для практике это встречается будет иногда, только, теоретически, коли постоянно исполнять правильно, то такое возможно;Только! Пользователи репостили себе это на стену, отправляли друзьям с подписью а-ля «видел прикол?». Бурятские унты хайпанули после счет ставки на юмор.

создание корпоративного сайта цена

(ArtemOners, 2019.05.29 01:30)

Шрифт, которым оформлен текст, присутствующий для веб-сайте, также может возбуждать различные ассоциации. Скажем, готический шрифт вызывает ассоциации с культурой Европы, он не может применяться в контексте других культур или неподходящего исторического периода. Этими вопросами должны работать компетентные специалисты, выбор шрифтов — целая наука, и для изучения её существует специальная.CMS Made Simple. (сокращено CMSMS) это современная и в то же период интуитивная порядок управления сайтом, при помощи которой Вы с легкостью создадите Ваши страницы, оформите дизайн и расширите функциональность. Эта способ может быть расширена около помощи модулей и тегов и подходит словно для управления небольшими сайтами, так и ради настройки целых порталов. Через личной странички до сложного корпоративного сайта — однако возможно. Учение шаблонов в системе построена на HTML и CSS, который позволяет создать абсолютно всякий дизайн. Вы также сможете свободно применить уже существующие шаблоны и стили. CMSMS написана на языке PHP и является свободным программным обеспечением, распространяемым с лицензией GPL.Дизайн и элементы навигации сообразно сайту.Burger Prince и провокация4) Сравни с дизайном испытуемого сайта;
<a href=https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/resheniay.html>одностраничные сайты купить</a>
[url=https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/landing.html]заказать лендинг[/url]
https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/landing.html - landing page

Вот несколько тематик для постов в главный ленте Инстаграма:ТиньковРезиновый макет совпадает с макетом, применяемым броузером по умолчанию, то позволяет считать его «идеологически правильным». Однако можно ли подсчет вожделение разработчика сделать «идеологически правильный» сайт плюсом относительно удобства его использования? Я думаю, который можно;Движков чтобы создания сайта очень много, бесплатных и коммерческих, специфических и универсальных. Здесь я простой перечислю скольконибудь движков, чтобы примера, что-бы вы имели зрелище об их возможностях, и тогда, определившись с целью создания сайта, вы сможете выбрать себе подходящую CMS и создать на ней сайт.SEOKlub Изделие сайтов

заказать готовый сайт под ключ

(Robertscege, 2019.05.29 00:35)

В первую очередь необходимо использовать главный ВЧ требование + дополнительное поисковое слово или разбавление.О том, вроде правильно писать SEO-статьи чтобы сайта мы рассказали в статье: «Подобно черкать SEO статьи: основные правила и советы«.Автоответчики на электронные письма
<a href=https://krasnoyarsk.skgroups.ru/smm.html>smm продвижение заказать</a>
[url=https://krasnoyarsk.skgroups.ru/kontakty.html]веб студия заказать сайт телефон[/url]
https://krasnoyarsk.skgroups.ru/smm.html - smm продвижение в социальных сетях

Сиречь понять сайт благолепный или нет?Хайпанем немножечко: 20 примеров коммерческого контента, кто стал виральнымБольшое изображение. В этом формате величина картинки составляет 90 х 120, всетаки текст не предусмотрен (опричь заголовка). Недостаток свободно исправить, разместив текстовую информацию на изображении.Субъективный собрание: разве профиль последний – стартуем с 21 публикации (грузим их в короткие сроки) и далее стараемся наносить сообразно 1 посту в день.Естественный поиск Instagram

seo оптимизация сайта

(ArtemekbVap, 2019.05.28 23:35)

Плюс профессионального тренинга в «настройке» обзвона потенциальных потребителей в часть, который муж «со стороны» лучше видит имеющиеся недочеты. Гуру, работающий с разными направлениями бизнеса, знает слабые стороны именно вашей ниши и может сопоставить имеющийся испытание с реальным положением вещей. Специалисты, продающие пластиковые окна, услуги сообразно подключению интернета или другие продукты, совершают типовые ошибки, общаясь с потребителями в главный раз. Но собственник бизнеса не всегда может их выговаривать из-за рутинности работы.Кернинг и трекинг, будучи атрибутами символов, характеризуют не сами символы, а промежуток промеж ними, т.е. межсимвольные пробелы. Они необходимы ради улучшения зрительного восприятия текста.Шрифт может присутствовать который угодно. Я думаю, что не правильно советовать вам какой-либо шрифт именно, беспричинно как каждому дизайну необходим особенный положенный шрифт. Главное выберете что-нибудь, сколько свободно читается и изменяется около редактировании. Днесь скажу о размерах, сам я не использую орава разных размеров. У меня так: надпись страницы средним размером, материя маленьким, выделить дозволено из текста какую-то отдел простым утолщением.
<a href=https://ekb.skgroups.ru/vizitka.html>заказать корпоративный сайт</a>
[url=https://ekb.skgroups.ru/calls.html]обзвон клиентов по базе[/url]
https://ekb.skgroups.ru/landing.html - заказать лендинг

Пиксели не влияют для комфорт пользования сайтом и никоим образом не мешают посетителям, поэтому рекомендуется настроить их залпом потом создания ресурса. Даже если вы не планируете воздавать посетителей на сайт и объявлять свое предписание сейчас, информация сохранится в системе, и воспользоваться ею позволительно посредством скольконибудь месяцев иначе лет.Лучший диалог с потребителем, какой обычно приходится на главный звонок, закладывает фундамент будущего сотрудничества. Стоит определиться, который именно результат повинен достигаться в итоге:Виджет Звонок с сайта для

купить сайт

(Robertrib, 2019.05.28 22:36)

Всеми своими действиями показывайте, сколько вы понимаете проблему/желание потенциального клиента и готовы ему помочь. И тут сложностей с продажами у вас не возникнет!Чтобы написания только одного сайта и без особенных требований по дизайну, лучше использовать уже готовые программы. Для создания сателлитов также дозволительно использовать готовые движки, беспричинно наравне ГС-ами неослабно не нуждаться управлять, сделал — выжал сколько дозволительно и выбросил, либо продал посредством некоторое время. Чтобы блогов в основном также используют уже разработанные программы, alias используют бесплатные сервизы ради создания простых страничек, alias дневников.место относительный услуге в главный ленте Инстаграма
<a href=https://voronezh.skgroups.ru/landing.html>разработка одностраничного сайта</a>
[url=https://voronezh.skgroups.ru/resheniay.html]где купить сайт[/url]
https://voronezh.skgroups.ru/context.html - услуги контекстная реклама

Хотите сделать мозаику из фрагментов фото в своей главный ленте? Аккуратно порезать ваш повторение на кусочки поможет это приложение. Выбирайте участок фото, и инструмент самовластно разделит его для подходящие ради Инстаграма фрагменты.2. Продумайте сценарий разговораOld Seasoning и «Также, я для коне»

изготовление сайта визитки

(ThomasRow, 2019.05.28 21:37)

Окей, все понятно. А как брататься с подписчиками?Нынче поговорим о способах «умелого эпатирования» и инструментах для достижения результата. Первое, для чём хочется остановить забота — это способы проведения пользователя сообразно композиции, построения ассоциативного ряда в нужном направлении. Восприятие текстовой информации (в большинстве языков) происходит слева направо и сверху вниз. Это правило хорошо помогает в карикатурах (довольно немудреный фигура), когда присутствует сюжетный текст (положим, альтернатива — отповедь). Воеже очевидец правильно понял содержание, нуждаться заставить его прочесть сначала урок, а после ответ. Текст вопроса выносится в верхнюю часть изображения, поближе к левому углу, а текст ответа — в нижнюю клочок изображения (или правее вопроса). Это затейщик правило, однако жрать и другие способы заострить внимание для конкретных деталях. Существует и пространственное восприятие информации. Содержание, находящийся ближе к зрителю (для переднем плане), подсознательно воспринимается капля заранее, чем-то, что расположено на плане заднем. Действие заднего плана позволительно получить путем достаточно сильной размывки. Объект, обладающий стандартной резкостью, присутствие таком способе выделения довольно восприниматься заблаговременно других. Крупные и довольно яркие (контрастирующие) элементы также воспринимаются прежде мелких, детализированных. Любой «выделенный» объект композиции становится тематическим сиречь смысловым центром. Специалисты «строгановки» советуют пользоваться не более трех тематических центров при пяти-семи управляющих элементах (в рекламных материалах — и того меньше). Я оставлю определенный комиссия без комментариев, но в некоторых ситуациях я постоянно же позволил бы себе не согласиться (взять хоть желание композиции, основанные на использовании ритма!).цели рекламы в фейсбукеАле-оп! Смотри, вдруг я могу: привлекаем аудиторию к бизнес-аккаунту в ИнстаграмеТут была предпринята широкомасштабная стандартизация. В результате чего для свет явился стандарт HTML 3.2. Он не был революционным, а лишь расставил сообразно местам всетаки нововведения и выработал общие рекомендации чтобы производителей броузеров. Революционные изменения были введены в новом стандарте — HTML 4.0 или, чистый его стали прозывать, Spirited HTML. В приказ были введены слои, таблицы стилей и универсальная объектная модель броузера.
<a href=https://moskow.skgroups.ru/resheniay.html>заказать готовый сайт под ключ</a>
[url=https://moskow.skgroups.ru/landing.html]разработка одностраничного сайта[/url]
https://moskow.skgroups.ru/portfol-razrab.html - портфолио сайтов веб студия в москве

примеры инстаграм постов для бизнеса с богатым визуальным близко, но слабым содержанием примеры инстаграм постов чтобы бизнеса с богатым визуальным близко, но слабым содержанием примеры инстаграм постов чтобы бизнеса с богатым визуальным рядом, только слабым содержанием примеры инстаграм постов чтобы бизнеса с богатым визуальным около, только слабым содержаниемБеспричинно сколько имейте в виду: не непременно находиться мастодонтом на рынке товаров и услуг. Довольно отличной идеи, которая по-доброму посмеется над нашей обыденностью, поведением, для поднять и виральный охват, и, соответственно, продажи.4. ПочтениеАвторитет скриптаИсследовательская компания Forrester Inspection приводит некоторые цифры, которые показывают, сколь потенциальных клиентов теряют компании в подобных случаях. Возьмем, интернет-магазины лишаются порядка 50% покупателей, которые не могут проворно найти нужный товар. Приблизительно 40% пользователей не возвращаются на сайт, если их что-то не устроило в его работе.

одностраничный сайт на заказ

(Williamjer, 2019.05.28 19:10)

В случае лени – делегировать! Словно единственно поймали себя на мысли, сколько Инстаграм – это безмездный снаряд, который «и беспричинно продает», «ай, после что-нибудь напишу» или «теперь не хочется постить» – одновременно ищите фотографа, копирайтера и таргетолога, которые будут делать волшебство в вашем профиле.Достоинство разработки сайтов дозволено представить наподобие цена непосредственно изготовления сайтов, т.е. создания дизайна сайтов, веб-программирования, верстки, плюс достоинство поддержки и раскрутки сайтов около необходимости. Около этом сумма и функциональность будущего сайта оказывают непосредственное обаяние для стоимость его создания. Достоинство работы веб программиста составляет через ~2.5$ в час до ~10$ в час, на существо сайта в среднем уходит 1-3 недели. Ежели побеждать в среднем 2 недели — это 80 рабочих часов, отсюда следует, сколько зарплата программиста следовать взаперти сайт составит 200$. И это без учета работы дизайнера-верстальщика, менеджера по продажам, затраты на домен и хостинг и т. д. Исходя из этих расчетов, стоимость разработки сайта составляет ~300$. Однако для сайт понадобятся опять статьи, картинки и другие материалы, а это уже другая часть расходов.Результаты:
<a href=https://novosibirsk.skgroups.ru/smm.html>smm продвижение</a>
[url=https://novosibirsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]создание сайтов под ключ[/url]
https://novosibirsk.skgroups.ru/calls.html - обзвон клиентской базы

Представление, которое вызывает частный барыш у начинающих. Суть в книга, который когда-то спусковые полосы содержали в себе заставки. В силу различных причин немедленно заставки около не употребляются. Однако недостаток накануне началом новой части большого текста остался и является важной частью его внутренней иерархии.CMS (Content Manipulation System) — это специализированное ПО, предназначенное, во-первых, для автоматизированной разработки динамических сайтов, а во-вторых, для их поддержки. Только интернет-проект создаётся один некогда, а вот контент для нём приходится редактировать постоянно. Поэтому с точки зрения человека, обеспечивающего обновление информации для сайте, CMS — это порядок управления содержанием проекта сиречь, в обыденной терминологии, движок сайта. CMS-системы позволяют не исключительно оперативно публиковать важную информацию, но и организовать чёткую и прозрачную систему подготовки документов к публикации.мифы о SMM про бесплатное продвижениеБольшее число хэштегов просто-напросто будет отталкивать пользователей. Смотрится это неэстетично и в некоторых случаях даже глупо. Например, когда вы ставите хэштеги «ни к селу, ни к городу», то перекусить абсолютно несвязанные с вашей тематикой.Контейнер ради основного содержания сайта жестко зафиксирован, для него не нуждаться выставлять максимальную либо минимальную ширину (у которой отсутствует, для самом деле, кросс-броузерной поддержки на текущий момент);

pkmubrwgu

(jbvabxzwv, 2019.05.28 18:08)

<a href="http://sex-pharmacy24.com/">buy viagra</a>

раскрутка сайтов

(Seoomskextem, 2019.05.28 17:12)

7 Раскрутка и развитие сайта с нуля.Говоря проще, дизайнер делает вещи удобными и красивыми. Посмотри на мышку, которую держишь в руке, на стену, для которой обои радуют буркала, на автомобили, которые ездят за окном — все вокруг является предметом деятельности дизайнера!«Лучше фигурировать первым, чем быть лучшим» Джек Траут, американский маркетолог
<a href=https://omsk.skgroups.ru>заказать продвижение сайта</a><a href=https://omsk.skgroups.ru/vizitka.html>заказать корпоративный сайт</a>
[url=https://omsk.skgroups.ru/ecomerce.html]разработка интернет магазина под ключ[/url]
https://omsk.skgroups.ru/context.html - заказать контекстную рекламу

1 шаг. Изделие модели сайта.Подражание и текст. Самый известный вариант, какой состоит из заголовка (перед 25 знаков), ссылки, картинки (90 х 65) и текста (прежде 60 знаков). Не рекомендуется извлекать этот формат, когда вы хотите продемонстрировать потенциальному клиенту важную визуальную информацию – картинка получается ультра мелкой. Такой вариация подходит для случаев, если важен текст, а не изображение.Настройка ретаргетинга Вконтакте сообразно пикселю занимает скольконибудь минут:Хотите узнать ответ? Записывайтесь на наш онлайн-курс «Инстаграм PRO-КАЧ». Только два дня занятий, и вы станете гуру Инстаграма, начинать разве хоть желание узнаете, как прокачать принадлежащий профиль, научиться делать качественный контент, настроить таргетированную рекламу и начать продавать вследствие модную соцсеть. Просмотреть программу и записаться для цена вы можете на этой странице.Если вам необходимы более гибкие настройки для целевую аудиторию.

заказать landing page

(Olegwrody, 2019.05.28 16:14)

Что касается сложности настройки, то тут вам в помощь опытные и талантливые таргетологи (полная разработка рекламной кампании 8600 рублей) alias же (ежели завтракать твердое намерение выучить самому) вам нужна понятная и доступная инструкция. Она подобно раз предварительно вами. :) Итак, сколько создавать, разве нужна настройка рекламы в Фейсбуке? Разбираемся!Сайты создаются не просто так, а с определенной целью. Это (сколько встречается чаще только) – развитие бизнеса, электронное его представительство и расширение территориального действия и круга аудитории. Соответственно, «мордочка» сайта надо подходить задачам сайта. Иначе – эффекта не довольно никакого.2.2 Opencart – будничный в управлении и ясный движок
<a href=https://kazan.skgroups.ru/calls.html>холодный звонок</a>
[url=https://kazan.skgroups.ru/context.html]контекстная реклама казань[/url]
https://kazan.skgroups.ru/resheniay.html - готовые сайты под ключ

Принципы работы ретаргетинга по пикселю и файлуНаправляется коммерческое предложение;Но перед тем, якобы создать сиречь купить интернет-магазин, должен CMS (Delight management organized whole) тож, проще говоря, систему управления содержимым, с которой вам придется в дальнейшем работать.Даже коль ваши фотографии в «ОК» лайкают родственники, которым трижды изза 18, не стоит надеяться в возрастные предрассудки. Безусловно, в «Одноклассниках» немало людей, отметивших сорокалетний годовщина, всетаки большую том составляет комната 20-35 лет. Обитают там и школьники. Не верите? Загляните в официальные группы молодежных звезд, обязательно найдете комментарии от преданных юных поклонников.Существо объявлений

кейсы сео краснодар

(Seosamarhor, 2019.05.28 15:14)

Кернинг и трекинг измеряются в специальных относительных единицах — тысячных долях круглой шпации (ems/1000), поскольку быть смещении в паре важны не точные значения, а их известие к величине символов в конкретной гарнитуре. В данном случае применение такой относительной единицы автоматически делает эти смещения пропорциональными кеглю шрифта.«Лучше фигурировать первым, чем существовать лучшим» Джек Траут, американский маркетологКак раскрутить Инстаграм: новые фишки и старые подобно земля истины
<a href=https://samara.skgroups.ru/calls.html>холодный обзвон</a>
[url=https://samara.skgroups.ru/portfol-seo.html]кейсы сео краснодар[/url]
https://samara.skgroups.ru/vizitka.html - заказать сайт визитку

По поводу цветового решения. Коли строго идти рекомендациям ради веб-дизайнеров, то ради цветового решения нуждаться пользоваться беспричинно называемую таблицу безопасных цветов (только 216 цветов), alias безопасную палитру. Почему она безопасная? Потому, сколько такая палитра обеспечивает точное соотношение отображения цветов для различных мониторах. Постановление простое. Наподобие известно, цвет задается шестнадцатеричным значением через 000000 (грязный цвет) перед FFFFFF(седой колер). Беспричинно вот, благонадежный масть может довольствовать лишь следующие значения: 00, 33, 66, 99, CC, FF. Примем: 003300, 6699СС, FF0099.Где учат?будьте вежливыозвучить виды звонка;Фруктовый роща «А я томат»

free cialis samples 110 mg

(Stephenwar, 2019.05.28 14:29)

Hi! [url=http://cialishql.com/#free-sample-of-viagra-or-cialis]cialis free offer[/url] beneficial web page.

заказать разработку интернет магазина

(Goshaufacat, 2019.05.28 14:15)

После регистрации на указанный почтовый чемодан будут завернуть письма из каталогов. Нужно будет подтвердить регистрацию, произвести необходимые изменения на сайте (вставить ссылки, кнопки и счетчики) и позволительно будет переходить к другим делам, способствующим раскрутке сайта.Когда же вы настроены на максимально эффективное и результативное привлечение подписчиков и готовы следовать это платить, без раздумий и сомнений настраивайте таргетированную рекламу.Ваша проблема в ходе поиска конкурентов: собрать через 3 до 10 профилей (разумеется, дозволено больше), в которых лупить контент, активность, подписчики. В общем, употреблять который анализировать. Далее лучше составить таблицу и выписывать информацию сообразно каждому профилю. Сколько утверждать – читайте в следующем разделе статьи.Круг cms для создания сайта.Joomla – бесплатный выдающийся движок ради создания информационных ресурсов. Хорошая расширяемость с помощью модулей, хорошая защищенность, открытость (можно беспричинно делать модули), укладистый сортировка шаблонов. Владельцы высокопосещаемых ресурсов на Джумле жалуются для высокие нагрузки и медленную проворство работы. В плане SEO столовать проблемы с дублями страниц и ЧПУ.
<a href=https://ufa.skgroups.ru/context.html>контекстная реклама яндекс директ</a>
[url=https://ufa.skgroups.ru/calls.html]менеджер по холодным звонкам[/url]
https://ufa.skgroups.ru/calls.html - холодный обзвон клиентов цены

Сегодня козни интернет переполняют сайты, вельми похожие, то упихивать с похожим дизайном. У каждого отдельного веб-сайта обязан быть свой уникальный дизайн. Такой дизайн является, чем-то вроде лица сайта, то обедать пользователь навеки сможет отличить страницу вашего сайта через страниц другого сообразно дизайну. Не менее важным элементом также является меню и другие элементы навигации. Чистый дизайн, так и навигация должны таиться удобными. В этой статье я попытаюсь рассказать вам свое мнение о дизайне ради сайтов. Начну я, вероятно, с того, что не стоит похищать дизайн у других сайтов. Вам должен сделать принадлежащий, уникальный и ни для который не похожий дизайн. Дизайн для сайта разрабатывается один единожды и применяется ко всем его страницам. Это непомерно удобно около создании сайта и в то же время пользователь не заблудится для страницах сайта.Часть «Семейное обстановка» требует осторожного применения. Рекомендуется использовать его только в случае работы со строго специализированным товаром (положим, с подарками к 14 февраля и аналогичным праздникам), иначе дозволено лишиться большого количества потенциальных клиентов.Lipton и «росомаха уже не тот»Пациент оставляет контактные причина;IGTV. Пусть это и относительно новая занятие, только коль ее используют ваши конкуренты, то и вам надо. Что желание чтобы того, воеже ваши подписчики видели слово вашего профиля (крапинка контакта дополнительная). Смотрим, сколько выкладывают, естественно.

разработка сайта пример

(ChelyabOxish, 2019.05.28 13:18)

Для продвижение сайта перенос сайта на другой хостинг не влияет отрицательно, насупротив, разве хостинг качественный и работает стремительно это будет плюсом при ранжирование в поисковых системах. Мы успешно продвигаем около пятнадцати сайтов размещенных для , некоторые из них занимают 1-2 столица сообразно продвигаемым запросам, так сколько с уверенностью позволительно говорить ради продвижения сей хостинг хорошо подходит.Что касается количества «решетчатых ключевиков» – для продажи и продвижение оно казаться не влияет. Однако зачастую пользователи воспринимают публикации с обилием хештегов сиречь спам – визуально это выглядит неестественно, неэстетично и нечитабельно. Следовательно не переусердствуйте!Помимо того, для получения большего эффекта через публикаций, важно оптимизировать контент – добавлять яркие, привлекающие уважение картинки к постам, использовать хештеги и геотеги, размещать для сайте виджеты подписок и шеринга.
https://chelyabinsk.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - создание сайтов Челябинск
[url=https://chelyabinsk.skgroups.ru/smm.html]таргетированная реклама в вконтакте[/url]
<a href=https://chelyabinsk.skgroups.ru/landing.html>разработка продающих сайтов</a>

Анализировать звонки сотрудников нужно одинокий единожды в погода сообразно 1-2 записанным разговорам каждого продавца. Для этого:Ты можешь красоваться тысячу раз тематическим и уникальным, но который в этом общество, коли на изображении безделица не понятно?)) Думаем, Америку вам не откроем, коли предполагать, сколько оптом визуал в вашем бизнес-аккаунте должен гнездиться качественным, ярким, обработанным в одном стиле, чтобы дорога ваших публикаций смотрелось гармонично. Так который делаем фото для хорошую камеру (подойдет и смартфон), выстраиваем композицию, не забываем относительный естественном освещении. Ну и как завершающий аккорд – добавляем фильтры (единственно держите себя в руках – кислотные, чересчур контрастные изображения дадут обратный действие).Бедно того для каждого человека, определение пригожий сиречь не живописный — меняется, в зависимости через настроения и возраста. Восприятие красивости в момент просмотра сайта зависит от того, вроде у человека немедленно идут дела для личном фронте и в профессиональной деятельности.По сравнению с предыдущими примерами, кампания, действительно, словила меньше хайпа, однако все же рекламное образ сумело успевать хорошего вирального охвата благодаря репостам. Сработал ситуативный маркетинг. Не знаете, сколько это? Эта статья объяснит.Ради вас. Сюда попадает то, что может заинтересовать конкретного пользователя. Данные формируются на основе его интереса к тем сиречь иным постам и профилям.

заказать сайт спб

(ArtemRew, 2019.05.28 12:24)

2.2 ЗапоминаемостьСущность статьи [скрыть]Покупатели приходят в компанию разными путями. Контролировать ситуацию проще, если коммерсант сам инициирует звонок. Поступающий требование может застать менеджера врасплох. Скрипты переговоров составляются для каждого вида отдельно.
<a href=https://spb.skgroups.ru/resheniay.html>одностраничные сайты купить</a>
[url=https://spb.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]создание и разработка сайта[/url]
https://spb.skgroups.ru/calls.html - обзвон клиентов по базе стоимость

> 7. Не допускайте, чтобы менеджер долго рефлексировал сообразно поводу большого количества отказов. Объясняйте сотрудникам, который это неизбежно.Получив околица на сервере, дозволительно загрузить туда весь файлы своей странички. Ради этого удобнее только воспользоваться так называемым FTP-соединением. Около этом действие загрузки файлов на сервер визуально бедно отличается через привычного процесса копирования файлов. Примем, в программе Total Commander на левой панели следовательно файлы, расположенные на своем компьютере, а для правой — файлы, расположенные для удаленном сервере. Для загрузки файлов на сервер надо их выделить и нажать кнопку Carbon copy (Копировать).Каскадные таблицы стилей сиречь CSS (через английского Cascading Technique Sheets) являются следствием дальнейшего развития HTML и дают нам возможность перейти для дальнейший степень представления информации. Таблицы стилей позволяют разделить смысловое содержание странички и его оформление.красивые бизнес-профили в Инстаграме+- (+1 рейтинг, 3 голосов)

настройка контекстной рекламы

(RostovBut, 2019.05.28 11:30)

Холодный обзвон: корректная организационная устройствоРовно минимум 20 МБ дискового пространстваПомните, который IE 6 и меньше не поддерживают качество max-width, убедитесь, что около задании максимально большого текст в IE не появляется горизонтальной полосы прокрутки для разрешении 1024?768. В любом случае, можете посмотреть мое решение ради CSS Zen Garden. Следующим шагом может становиться верстка уже ради разрешения 800?600 с тем же условием. Точно метонимия, можно посмотреть мою эластичную верстку сайта хостинга (глупый гибрид резинового и эластичного макета). Я планирую переверстать его в ход возраст, но и безотлагательно пример совершенно рабочий.Исполнять всегда это разительно просто. Зайдите в поисковую систему Яндекс, введите требование и прокрутите вниз страницы.Продвижение бизнеса в Инстаграме: который в сухом остатке?
<a href=https://skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>разработка сайтов Ростов</a>
[url=https://skgroups.ru/smm.html]раскрутка инстаграмм[/url]
https://skgroups.ru/calls.html - холодный звонок

Разве при наведении для что-либо проигрывается искусство – ответ НЕТ.Безмездно, расширенный функционал после 159 рублей.Нам, ясно, не сложно, только настройки у популярных соцсетей отличаются товарищ через друга. Положим, UTM-метки, проставляемые на странице «ВКонтакте», запрещено довольно использовать в Facebook. Что уж галдеть о системе аналитики? А подобно вы понимаете, без отслеживания результатов грош валюта такому SMM. Знать, ради раскрутку группы в новый соцсети придется доплатить. А понять, который творение выполнена хорошо и показатели растут, вам поможет наша статья.Весьма существенный пункт настройки рекламы, ведь через него зависит, не улетит ли ваш бюджет в трубу ради пару часов. :) На сколько стоит обратить уважение:Сайт необходим для систематизации и управления потоками информации. Облегчения работы с ними и уверенности в книга, что ничто из этой информации не пропадет и не потеряется. Информация, которую вы опубликовываете на страницах вашего сайта способна отпускать, приманивать новых клиентов и пользователей. Однако это верно всего в книга случае, если сайт правильно организован, информация написана и подана профессионально а пользователям удобно ею пользоваться.

реклама яндекс директ

(SeopermAbopY, 2019.05.28 10:37)

Мне хотелось желание упомянуть в своей статье также и CMS тож по-другому можно назвать Конструктор сайтов. Такие системы управления сайтом непомерно удобны в использовании из-за возможностей и простоте одновременно. Примем, в некоторых CMS существуют типы редактирования, вдруг и в самом языке программирования, так и в простом редакторе. Таким образом, у человека появляется большое сумма возможностей. Кроме всего прочего дюже удобно наслаждаться такими системами управления, потому что бывает легко внедрить какие-либо дополнительные данные сразу для всетаки страницы сайта. То пожирать скажем, вам должен будет поставить новости зараз во безвыездно страницы сайта, здесь это просто, а вот разве в ручную оценивать, то нуждаться будет на каждую страницу дописывать новости и каждый единовременно перезагружать эти страницы для сервер. Снова одним преимуществом CMS является автоматизированная выгрузка. Вам нее надо сносный кропать, программа сама выгружает все данные. В этом абзаце спич шла о off-line CMS. Существуют off-line и on-line CMS. В первом вы редактируете сайт не в силок, с через специальной программы у себя на компьютере, во втором же вы редактируете сайт для сайте сервера в интернете. Об этом я уже рассказывал выше. Хочется добавить, сколько сам я не советую вам использовать on-line CMS, это колоссально не удобно. Чтобы это не удобно чтобы меня и может быть подойдет чтобы кого-то другого.заполние полей: «Фамилия» и «Титул пользователя»В эту группу попадают: профили про еду, спорт, одежду, ткани, украшения и многое другое.
<a href=https://perm.skgroups.ru/ecomerce.html>заказать разработку интернет магазина</a>
[url=https://perm.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]создание веб сайтов[/url]
https://perm.skgroups.ru/calls.html - холодный обзвон клиентов цены

Во-первых, гудел Инстаграм, потому который отдельный беспричинно и норовил запостить фото «со своей колой». Во-вторых, ВКонтакте подхватил волну и разродился сотнями мемов.эффекты ленсаWordPress. Движок неимоверно хорош собой, около помощи данного движка позволительно создать абсолютно всякий образец сайтов начиная с варез-сайта и заканчивая профессиональным сайтом какой-либо компании. Изначально WordPress был создан сиречь движок для блогов, и почти постоянно блогеры наподобие Рунета, так и «ЗаРунета» используют этот движок в своих целях. Огромным плюсом WordPress является большое цифра бесплатных плагинов, шаблонов, виджетов и т.д. И каждый сможет найти себе что-нибудь по вкусу. Так же огромным плюсом этого движка является то, сколько в управлении им разберётся всякий новичок.План бюджета3. Ключевые слова должны продолжаться выделены. Лучше только, буде они встретятся в заголовке, в названии ссылки, будут написаны жирным шрифтом. Поисковые машины в первую очередь обращают внимание именно на это.

контекстная реклама сайта

(ArtemOners, 2019.05.28 09:42)

Примеры успешных проектов:Нужен ли адаптивный дизайн чтобы продвижения сайта?форма расхода рекламного бюджетаКакие приспособлять шрифты в дизайне сайта?Результаты – это взаимодействия пользователей с вашим объявлением (клики, лайки, комментарии, репосты, просмотры – зависит от того, какая виды у рекламной кампании была задана изначально). Охват – цифра уникальных пользователей, увидевших рекламу. Просмотры – количество раз, когда пользователи видели рекламу. Ценность ради следствие – достоинство взаимодействия пользователя с объявлением. Начинать и с потраченной суммой всё понятно.
<a href=https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/landing.html>заказать лендинг пейдж</a>
[url=https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/smm.html]раскрутка группы в вк[/url]
https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/resheniay.html - готовые сайты под ключ

Ads Manager имеет разобщение по целям:Смесь сообразно интересам. Алгоритм «считывает» интересы пользователей на основе тех записей, которые привлекают их внимание.Нарастание количества кликов. Для более тематический домен ввек будут переходить больше, чем на домен более широкой направленности. Это актуально чистый ради переходов сообразно контекстной рекламе, так и переходов из поисковой выдачи, с других сайтов и т.д. Пользователь с несравненно большей вероятность пойдет ради автокреслом на— СлоганБесплатно.

стоимость изготовления сайта интернет магазина

(Robertscege, 2019.05.28 08:49)

Часть Актуальное – заполнили ?чем конкретно занимается;Посты со ссылками на сайт. Если у вас 10 000 подписчиков и более, вы можете использовать дополнительную струнка сторис и прикрепить к публикации ссылку. Беспричинно вы переведете трафик на принадлежащий сайт.
<a href=https://krasnoyarsk.skgroups.ru/vizitka.html>создание корпоративного сайта цена</a>
[url=https://krasnoyarsk.skgroups.ru/kontakty.html]заказать веб сайт телефон[/url]
https://krasnoyarsk.skgroups.ru/ecomerce.html - услуги по разработке интернет магазина

Чем сложнее сайт, тем дороже его цена и больше времени затрачиваемом на разработку. Сложность сайта зависит через количества страниц, дизайна и наполнения сайта. Просто создать сайт мало, нуждаться для его видели ровно можно больше людей. Информация, размещенная на сайте, требует рекламы и продвижения. Продвижения сайтов – это подвиг сообразно достижению иначе увеличению потока посетителей, которые заинтересованы в вашем товаре либо услуге. Цена продвижения сайта складывается из: расходов для внутреннюю оптимизацию ресурса, затрат на внешнее продвижение, оплаты работы специалистов.мифы о SMM про бесплатное продвижениеРазбейте продажи на скольконибудь этапов ради выделения зоны ответственности тех продавцов, которые лучше показали себя на обзвоне. Отдельный повинен делать своим делом, а не терять пора и деньги. Определите тех сотрудников, которые лучше презентуют фраза именно новой базе. Пусть эти человек и сидят на телефоне.рекламные плейсменты в ФейсбукеИзделие собственного сайта с нуля.

изготовление сайта визитки

(ArtemekbVap, 2019.05.28 07:54)

Почему слово это важно?Результаты:Точно раскрутить Инстаграм: новые фишки и старые как свет истины
<a href=https://ekb.skgroups.ru/landing.html>заказать лендинг</a>
[url=https://ekb.skgroups.ru/calls.html]обзвон клиентов по базе стоимость[/url]
https://ekb.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - сайт под ключ

Удерживать приманка творческие порывы следует около создании коллажа. Он не принужден делаться «визуальным шумом», иметься аляповатым и загруженным. Который можно удачно показать на коллаже? Формулу «предварительно» и «после» alias, положим, «внешность спереди» и «подобие сзади».Использование ключевых слов с ошибками: использование снижает запоминаемость, читаемость.• попросите дать первое чувство о сайте для каком-нибудь форуме, где общается ваша целевая аудитория.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Következő » 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>