Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 PSP-s gyakran ismételt kérdések /Utoljára frissítve: 2008.06.18/


Ezt a leírást annak reményében készítettem, hogy a kezdő PSP-tulajok is kiismerjék magukat a legelőször talán bonyolultnak tűnő kifejezések, megoldások erdejében. Felfoghatjuk ezt egy PSP-Tudástárnak is, vagy egyfajta forgalom(user)irányító jelzőlámpának :).
Amennyiben az alábbi FAQ-ot egy adott, PSP-vel foglalkozó oldal felhasználja a saját site-ján, annyit kérnék, hogy a nevemet (ill. akiket megemlítek benne, szerzőket) tüntesse fel, semmi egyéb, ennyi talán elvárható, ha már egyszer rengeteget foglalkoztam/tunk az utánjárásával. Köszönöm.

Amit eddig összeírtam, tekinthető egy masszív alapnak, amit folyamatosan lehet bővíteni mások által használt programok tapasztalatával/lerásaival ezért ha valakinek újabb "FAQ-pont" jut az eszébe, ill. megoldással tud rá szolgálni nyugodtan leírhatja, s aszerint bővíteni fogom /a szerző nick-jével, ha igényli e-mail címével/ a listát, vagy ha pontosítani, módosítani szeretné valamelyik pontot.
Amennyire lehet a jövőben folyamatosan frissíteni fogom a FAQ-ot.


0, A Playstation Portabe
PlayStation Portable

Adatok / Specifikáció

Technikai adatok: 480X272 felbontású 16,77 millió szín megjelenítésére képes 16:9-es képarányú és 4.3 inches kijelző, melynek fényereje maximálisan 200 cd/m2.
MIPS R4000 alapú mikroprocesszor 333Mhz (32bit), frontoldali busz 166MHz-es.
Főmemória: 32MB (Slim esetében 64 MB)
Grafikus memória: DRAM: 4MB. A PSP grafikus alrendszer 512 bites buszt használ, teljesítménye 664 millió pixel és 35 millió sokszög/s.
Akksi élettartam: kb 4-5 óra (függ: a képernyő fényességén, a hangerő-szinten, film v. játék fut-e?)
Csatlakozás: Wi-Fi (802.11b), IrDA
Firmware verziók:
Normál/Pufi-PSP: 1.00, 1.50, 1.51, 1.52, 2.00, 2.01, 2.50, 2.60, 2.70, 2.71, 2.80, 2.81, 2.82, 3.01, 3.02, 3.03, 3.10, 3.11, 3.30, 3.40, 3.50, 3.51, 3.52
PSP-Slim: 3.60
PSP-Slim & Pufi PSP: 3.70, 3.71, 3.80, 3.90, 3.93, 3.95, 4.00
Az 1.00 és az 1.50-es firmware-el rendelkező PSP-n, futtathatók "házi készítésű" játékok(Homebrew) is ill. a Dark_AleX által készített 2.71SE, 3.XX Open Edition/M33/WildC*rd FW-eken is.
Kártyaformátumok
* Memory Stick PRO
* Memory Stick Duo
Lemezformátum
* UMD

Támogatott formátumok:
Audio
* MP3
* ATRAC3
* WMA (firmware v2.60)
* AAC (firmware v2.70)
* WAV (Linear PCM)
* MP4 (konténer formátum)
* AAC + 3GP Video

Videó
* MPEG-4
* MPEG-4 Part 2
* MPEG-4 Part 10 (H.264/AVC)
* SWF (firmware v2.70-től)
Képek
* JPEG
* GIF
* BMP
* TIF
* PNG

********************************************************************
PSP-csomag variációk
A világ összes pontján a PSP elérhető mind Value Pack vagy Core Pack formájában. Számos országban még Giga Pack formájában is beszerezhető (ezt 2005. október 20-án jelentették be).
Value Pack = PSP + akkumulátor + 32 MB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + csukló-pánt + Demo-lemez + hálózati töltő
Giga Pack = PSP + akkumulátor + 1 GB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + törlőkendő + Demo-lemez + hálózati töltő + USB-kábel

Ad-Hoc hálózat
Az Ad-Hoc vezeték nélküli hálózattal lehetőség van max. 16 PSP egyidejű összeköttetésére, kommunikációjára (pl.: multiplayer játéknál). Az egyik PSP-nek kell lennie a játék "host"-jának (kiszolgáló), amihez a többi felhasználó akkkor csatlakozhat, amint elkezdik keresni a kiszolgáló listákat.
A kiszolgáló PSP-nek az akkumulátor üzmedéje kb. 35%-al kevesebb lesz (ez az átvivendő adatok összetettségén múlik).
A 2.00 FW-frissítéssel a PSP az Ad-Hoc technológiát már digitális képek küldésére is ki tudja használni (két PSP között), a küld és fogad (send, receive) funkciókat használva a PHOTO menüben.

Infractructure hálózat
A PSP főmenüje megengedi a felhasználónak, hogy beállítsa a rendszert úgy, hogy tudja használni az internetet (vezeték nélküli kapcsolaton keresztül). Ez a fajta mód képes megtalálni a védett ill. nem-titkosított vezeték nélküli hálózatokat az adott területen.

Infra (PSP-Slimen már nincs)
Habár a PSPnek van IrDa portja a készülék tetejének bal oldalán, jelenleg egyetlen játék sem használja ki.
Vannak ún. házikészítésű alkalmazások, amik képesek kihasználni a PSP IrDa portját:
- TV távírányító-ként
- IrDa PDA to PSP, ami a PDA-t, mint szöveg-beviteli eszközt használja fel a PSP részére.
- IrDa File Transfer, ami adatvitelt biztosít Infra kapcsolaton keresztül
- Universal Remote (Irda porton keresztül irányíthatjuk a DVD-lejátszót, TV-t, Music Center-t vele).
=====================================================================================================

1, Alapok / Fogalmak
FirmWare /FW/ = A firmware egy olyan szoftvertípus, amely a hardvereszközbe van beépítve, és a legalapvetőbb funkciókat biztosítja a hardver működtetéséhez (esetleg figyeli az eszköz állapotát, arról információkat nyújt a külvilágnak). Jelen esetben a rendszerfile-okat tartalmazó és azokat futtató szoftver. Felfoghatjuk a PSP operációs rendszerének.
Custom FW (SE, OE, M33) = [SE = Special Edition, OE = Open Edition, M33 = March 33, *LE = WildC*rd Leaked Edition]], Dark_AleX "készítette" a hivatalos Sony-FW-ekből. Egy olyan módosítást tartalmaz, ami megengedi a PSP-nek hogy bebootoljon, a homebrew programok futásához szükséges kódokat blokkoló biztonsági intézkedéseket figyelmen kívül hagyva. Legnagyobb előnyük, hogy egyesítik az 1.5-ös FW előnyeit és a 2.71 ill. a 3.XX-es FW összes funkcióját. Nem mellesleg az iso-játékok a Game menüpont Memory Stick ikon alatt találhatóak és nem igényelnek emulált környezetet (DevHook). Ezeket 1.5-ös FW-re lebutított PSP-re érdemes felrakni. /Ha ezt látod valahol: 3.XX OE/M33, akkor az vmelyik OE FW-re vonatkozik 3.02, 3.03, 3.10, 3.30, 3.40 v. M33 FW-re vonatkozik: 3.51, 3.52, 3.71 stb./
A 3.71 M33-as Custom FW(-től felfelé) már speciális, mivel nem igényel 1.50-es FW-t, ahhoz, hogy teljes-értékűen fusson.
GEN Custom FW = a pspgen.com oldal mögé burkolózva egy egyelőre ismeretlen programozó készítette ezt az új fajta CFW-t (3.95GEN-2). (újdonság, hogy a recovery menü az XMB-ben is használható). Azonban ennek a CFW-nek van még egy-két hiányossága, ezért is ajánljuk helyette a 3.90M33-3-at...
XMB (Cross Media Bar) = A PSP főmenüje, grafikus környezete. Az ikonokat háttereket a 3.70-es FW-től felfelé ún. PTF témákkal (PSP Theme File) lehet kicserélni, míg az XMB funkcióit/kinézetét/ikonok koordinátáit/hangjait a Flash0-ban lehet - a meglévő fájlok cseréjével - módosítani.
Homebrew = "házi készítésű", azaz programozók által készített (nem hivatalos Sony) házilag készített program. Szinte mindegyik ingyenes (pl.: böngésző, msn messenger, számológép, notepad, universal remote). Ezen programok futását figyelmen kívül hagyó biztonsági réseket igyekszik a Sony befoltozni egy-egy újabb frissítéssel. A "leghomebrew-képesebb" FW az 1.5-ös volt (ill. most már az ebből "építkező" SE és az OE/M33 FW). Dark_AleX-nek hála a legtöbb HomeBrew-t át lehetett ültetni 3.XX kernelre, így azok mennek gond nélkül PSP Slim-en is.
Iso = szabványos képfile. Az UMD-lemezről készített biztonsági másolat, annak teljes tartalmával megegyező kópia (pl.: Játák ill. Film-iso-k).
CSO/DAX = az iso képfile tömörített változatai. A DAX valamivel hatékonyabb, de pl.: a Custom FW-ek nem támogatják alapértelmezetten.
Recovery menü = a sokszor emlegetett visszahozó/és beállító menü amely csak OE és M33-as Custom FW-eken érhető el. Itt lehet tbk. a pluginokat aktiválni. (belépni recovery menübe a bekapcsoláskor a JOBB-Kar nyomvatartása mellett lehet) Bővebb leírást itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=151


Ripkit = Az iso-játékokhoz készített "törés-csomag". A felesleges állományokat törli (pl.: padding file, FW-update file, angolon kívüli idegen nyelvek, háttérzenék, átvezető kisfilmek, előzetesek) [természetesen nem mindegyik játéknál találhatóak meg ezek a file--ok] , és a végén CSO-ba betömöríti. Ezeket manuálisan is el lehet végezni az UMDGen programmal.
Pad(ding)-file = az UMD-lemezen lévő (iso-ban feleslegesen helyet foglaló több száz MB-os) file, amely a jobb, hatékonyabb lemezelérést biztosítja. Oly módon, hogy a lényeges adatok (a játék) általa az UMD-lemez szélére kerülnek.
Downgrade / Downdate = A PSP aktuális FW-ének visszabutítása egy alacsonyabb verziójú FW-re (ált. 1.5-re). Fontos, hogy számos Downgrade van, válaszd ki a neked megfelelőt (a downgrade résznél fel vannak sorolva).
Korábban gondot okozott a PSP-alaplapja, most a Pandora akku módszer segítségével már lényegtelen.
Jelenleg a Pufi PSP-re kijött összes S0NY FW-t lehet downgradelni.
A SlimPSP-nél a 3.60-as FW-re lehet 3.60 M33 CFW-t feltenni, majd erre rá a később megjelenő CFW-eket.
Update = az aktuális FW-verzió frissítése egy újabbra (amely általában több funkcióval, új szolgáltatásokkal egészül ki). Figyelem: ha szeretnél iso-játékokat ill. segédprogramokat futtatni a PSP-den, akkor semmiképpen se frissíts Hivatalos Sony FW-re. Downgradeld (v. Despertar del Cementerio), majd pedig tegyél fel egy CFW-t.
Pandora Akkumulátora = A Pandora Akkumulátorral (karöltve a Pandora Magic Memory Stick-kel) bármilyen félre-flashelt (nem megfelelő módosítást használtál), rosszul downgradelt vagy letörölt flash0 tartalmú PSP-t helyre lehet hozni és bármilyen firmware-ű (1.00 - 3.XX (bármely jelenleg ismert)) PSP-t lehet 1.50-re downgradelni. Fizikai sérüléssel rendelkező vagy hardverhibás (elfüstölt processzor, eltört alaplap, stb) gépen természetesen ez sem segít.
Ennek segítsével az összes jövőbeni FW-frissítés is könnyű-szerrel kijátszható. nem kell hozzájuk külön downgrader.
Despertar Del Cementerio = "Holtak feltámadása". Pandora akku és Memory Stick szükséges hozzá. A lényege, hogy bármilyen FW-ű PSP-t (akkor is ha a Flash0 teljesen törölve lett) képes egyből 3.80 M33-as CFW-rel felruházni, nincs szükség downgrade-re. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
U.P.M.S. = Ultimate Pandora Memory Stick = Véglegesített Pandora Memóriakártya és akku. Az UPMS segítségével lehet egy állandó (véglegesített) Pandora Akkud és Mem.Sticked s mindemellett tudod normál módban használni őket ! Egyszóval ha bármikor olyan kedved van, tudsz másik PSP-tulajnak segíteni, v. a te PSP-dbe életet lehelni. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
Bővebb leírást és letöltési lehetőséget itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=322


Flashelés = ez egy folyamat. Ilyenkor a file-okat a program a PSP memóriájába másolja, ahol a rendszerindító file--ok is vannak. Ha itt valami rosszul megy végbe (pl.: nem megfelelő file-okat választ ki flashelésre az illető) (99,9%-ban felhasználói hozzá nem értés miatt), a rendszer nem fog tudni betöltődni. Van, hogy bizonyos plugineket csak flasheléssel lehet a FW-be "beépíteni", hogy az fusson rendesen.
Mielőtt bármit is módosítasz a Flash0-ban hozz létre arról egy biztonsági mentést a PC-den egy külön mappába. Ha valamelyik feflashelt fájl miatt az XMB nem menne, akkor csak visszamásolod az eredetit (recovery menü segítségével) és kész is.
DevHook /DH/ = A DeviceHook egy Firmware-emuláló program, amelynek segítségével pl.: az 1.5-ös FW-rel rendelkező PSP-n futtathatóvá válik a 3.10-es FW-t igénylő játék, ill. netezni is lehet vele (az emulált környezetben). Az emulált (pl.:3.10 FW) környezet összes funkcióját el tudjuk érni ezáltal.
Ez a program az OE, M33 CFW megjelenésével szép lassan háttérbe szorult, okafogyottá vált.
Plugin/PRX = kiegészítő illesztőprogramok, amelyek a Custom FW-ekkel rendelkező PSP-ken futtathatók, kihasználva a biztonsági réseket. (pl.: képkimentő, PSP-újraindító, automatikus iso-futtató illesztőprogram)
NAND = A PSP alaplapján elhelyezkedő Memória, ami a PSP FW-ét ill. a felhasználói beálltásokat tárolja. Mindenképpen készíts egy biztonsági másolatot a NAND-odról, mivel sok esetben ez az utolsó lehetőség, hogy megfelelően működő állapotba tudj visszahozni a PSP-d. Más tulaj PSP-jének NAND-ját szigorúan TILOS a saját PSP-dre felflashelni. Amennyiben ezt mégis megteszed, készülj fel, hogy számos funkció nem v. csak korlátozottan fog működni, mivel ilyenkor tönkreteszed az ún. IDStorage-t.
FLASH0 (F0) = A NAND Memória egy része, amely az aktuális FW-t, amely a PSP működéséhez elengedhetetlen.
FLASH1 (F1) = A NAND Memória egy része, amely registry-t és más személyes beállítást tartalmaz.
Dump = A FW egy másolata, emulációra használják. (Néha visszafejtik (ezáltal lehet módosítani a FW-t)).
1.5 = ez (volt) az a Hivatalos FW-verzió, amellyel az XMB-ből HomeBrew-kat lehet futtatni teljes kernel-hozzáféréssel. 2 könyvtár kell a homebrew program futásához, mindkettőnek ugyanaz a neve, csak ez egyik %-jellel kezdődik (ami az ikon-t, ill. a Kxploit-ot tartalmazza, a másik könyvtárban maga a program van).
Kxploit = Az a metódus, aminek segítségével HomeBrew programokat lehet futtatni 1.5-ön. Két db eBoot.pbp file-t használ, az egyiket arra használják, hogy betöltse ill. kijátssza az egyszerű FW-biztonságot (amit pont a házilag megírt kódok futtatásának blokkolására írtak), a másik eBoot.pbp pedig maga a program.
TA-082 = az "elátkozott" alaplapú PSP-model, amelyet sokáig nem lehetett downgrade-elni. Ma már mindegy az alaplap verziószáma. Persze, ha nem Pandora módszert használsz, fontos tájékozódni az alaplap verziószámával kapcsolatban.
UP - (Undiluted Platinum) - egy mod chip a PSP-hez, amely 2 NAND memóriát foglal magában, dupla FW-boot lehetőséggel. (ez a dual-chipes, dual-boot-os megoldás a TA-082-es alaplapú PSP-ken nem alkalmazható !). Drága és nem biztonságos megoldás.
ms0:/ vagy MS_ROOT - A memóriakártya gyökérkönyvtárát szokták így jelölni.
IPL = “Initial Program Loader” - Kezdeti program betöltő. A PSP elindítja az elő-IPL-t keresve a NAND-ban az IPL-t és betölti (ha ennél a folyamatnál az akku serial-ja (sorozatszáma) 0xFFFFFFFF, akkor a PSP a Memory Stick-ről fogja betölteni az IPL (a.k.a. Pandora :) )). Tulajdonképpen ez a bootolási folyamat első lépése.
IDStorage = Az IDStorage (azonosító tároló) tárol számos (130) kulcsot, amelyek a PSP-dről adnak/írnak le információt. Pl.: Sorozatszám, WLAN Mac-cím, FW-verzió stb.. Ezek egyedi dolgok, így minden PSP-n más és más ! Ha az IDStorage-ed tönkremegy (mert másvalakiét tetted fel) akkor a következő dolgok nem fognak működni: Ad-Hoc mód, UMD Játékok és az UMD Videók, HomeBrew-k és a MagicGate. Az IDStorage (néhány kulcsa) PSP-NKÉNT KÜLÖNBÖZIK & NEM LEHET ÚJRAGENERÁLNI !!! NINCS RÁ MÓD !

Mit kell szem előtt tartani PSP vásárlás előtt?
Ellenőrizd, hogy megvan-e a magyar kézikönyv.
Ellenőrizd, hogy a PSP LCD-kijelzőjén van-e pixelhiba.
Ahhoz, hogy iso-játékokat tudj majd futtatni legalább 512 Mbyte-os Memory Stick kártya szükséges. Ha használtan veszed a PSP-t, nagy eséllyel jutsz olyanhoz, amelyet már nem kell hackelni (OE/M33 FW van rajta), egyből képes futtatni az iso-játékokat.
Ha Base pack-ot / Alap-csomag-ot választasz, akkor abban nem fogsz se Memóriakártyát, se fülhallgató hosszabbítót, sem pedig tokot, ill. törlőkendőt találni. (igaz, ezeket külön-külön is meg lehet venni)

Mi a különbség a PSP Slim ill. az alap PSP között?
PSP Slim szemszögéből:
- 33%-al könnyebb (280g helyett 189g)
- 19%-al vékonyabb (23mm helyett 18.6mm)
- akksi töltés USB-porton keresztül
- gyorsabb játékbetöltés
- hatékonyabb akku-kihasználás
- nincs infra-port
- WLAN gomb átköltözött a PSP tetejére
- hangszórók elhelyezése is megváltozott
- nagyfelbontású videókat és .avi-kat (nem DivX és XviD, sima MjPeg-es) is képes lejátszani (remélhetőleg csak a FW miatt)
- új FW-t kapott (3.60), amivel képes TV-re küldeni video-t továbbítani (Video-Out-on) ill. képes mind a PS3 mind a PC winchesteréhez hozzáférni bárhol a világon (régiófüggetlen), köszönhetően az új csatlakozási opcióknak.
- PSP Slim immár 64MB memóriával rendelkezik
- Analóg Video Kimenettel rendelkezik (kábel kell hozzá)
- "Piano Black," "Ceramic White," és "Ice Silver" színváltozatokban kapható (kezdetben.. azóta van Vérvörös és Menthol Zöld is)
- Fut rajta a 3.90-es FW-rel érkezett Skype ! (Pufin nem megy)
Saját vélemény: gyengébb anyagminőség.

Honnan tudom, hogy milyen FW lehet a PSP-n (külsőleg a dobozról)?
A dobozon, a címkén található egy betű amely azonosítja a PSP FW-verzióját. Az alábbiak ismeretesek:
A-1.50 B-1.51 C-1.52 D-1.52 E-1.52 F-2.00 G-2.01 H-2.50 I-2.60 J=2.70 K=2.71
L-2.81 M-3.01 N-3.03 O-3.10 P-3.11 Q=3.30 R=3.40
R-nél nagyobb betű 3.40-es FW-nél magasabbat jelöl
PSP Slim-en min. 3.60-as FW van.

Hol tudom megnézni, hogy milyen FW van a PSP-n (melyik menüpontban)?
Menj a Settings Menüre, majd a System Settings-re, itt görgesd lefelé a System Information-ig. Az alábbi 3 sor fog fogadni: MAC Address, FW-Verzió, PSP-s Becenév.

Honnan tudhatom, hogy honnan származik a PSP?
A model szám által tudod behatárolni/azonosítani, hogy milyen régiójú a PSP. Az alábbiak ismeretesek:
PSP-1000 Japán - Basic Pack
PSP-1000K Japán - Value Pack
PSP-1000KCW Japán - Value Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000CW Japán - Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000G1 Japán - Giga Pack fehér v. fekete PSP
PSP-1001K USA - Value Pack
PSP-1002K Ausztrália és Új-Zéland - Value Pack
PSP-1003K United Kingdom - Value Pack
PSP-1004K Europa - Value Pack, Giga Pack, Basic Pack, Fehér Value Pack, Fehér Giga Pack
PSP-1005K Korea - Value Pack
PSP-1006K Hongkong és Szingapúr - Value Pack
PSP-1007K Taiwan - Value Pack
PSP-1008K Oroszország - Value Pack
PSP-1009K Kína - Value Pack
PSP-1010K Közel-Kelet - Value Pack
PSP-2000 - PSP Slim&Lite - Basic
PSP-2000K - PSP Slim&Lite - Value

Honnan tudhatom, hogy TA-082/086-os alaplapú-e a PSP?
Kinyitod a PSP-d UMD-lemez meghajtóját és ha az alábbi képpel megegyező számsort látsz akkor biztos lehetsz benne, hogy TA-082-es a PSP-d. A számsort egyébként fejjel lefelé olvasva tudod értelmezni: IC1003.
Kép

Ami most következik az nem szentírás, de igaz lehet:
A->F betűig a dobozon: biztosan nem TA-082/086:
G és H betű: valószínűleg nem TA-082/086.
I betű: elég valószínűtlen, hogy TA-082/086-es legyen
J betű és felette: valószínű, hogy TA-082/086-os alaplapja van PSP-nek.

Hová tegyem a file-okat (általánosságban) a Memory Sticken / Milyen mappába/ Mi hol van?
Ez a kis leírás a 3.XX Custom FW-ekre érvényes (alapértelmezett beállításokkal, esetünkben: 3.90M33).
Memory Stick gyökere:
--> DH (DevHook helye (az ikonok a programhoz a PSP/GAME mappába vannak)) /elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100ANV01 (h.264 (avc) codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint néz ki:MAQXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100MNV01 (normál mp4 codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint: M4VXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> ISO (ide kerülnek az iso/cso/dax file-ok)
--> PICTURE (képek helye (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))
--> PSP --> COMMON (ide jönnek általában a Böngészőhöz való kiegészítők, programok)
--> PSP --> GAME --> BOOT (automatikusan futtatandó eboot.pbp helye (Recovery menüben lehet engedélyezni))
--> PSP --> GAME --> RECOVERY (itt van az 1.50-es FW helye)
--> PSP --> GAME --> UPDATE ((Custom) FW-frissítés fájljainak helye)
--> PSP --> GAME --> 150kernelupdate (Pufi PSP-n 1.50-es kernelhez szükséges programkód helye /mappa neve bármi lehet/)
--> PSP --> GAME150 (Pufi PSP-n az 1.50-es kernelt igénylő homebrew-k helye)
--> PSP --> GAMEXXX (Homebrew Programok helye az adott CFW verziójához megfelelően, (pl.: GAME390))
--> PSP --> MUSIC (zenék helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> PHOTO (képek helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> SAVEDATA (itt vannak a játékmentések)
--> PSP --> SYSTEM --> BROWSER (ide menti a Böngésző Bookmark-okat, History-kat (Könyvjelzőket és Előzményeket))
--> PSP --> THEME (ide jönnek a 3.70 ill. a 3.71-es FW(-től felfelé) által használt ptf gyári és felhasználók által készített témák)
--> SEPLUGINS (a pluginek ide jönnek (.prx file-ok))
--> VIDEO (ide jönnek az .mp4 videók (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))

Gyk.: az xxxxx = egy 5jegyű számot takar. Te adod meg.
Megjegyzés: azért lett az MP_Root és a PSP mappa ennyiszer felsorolva mert a Wordben megformázott szöveg itt nem jól van tördelve. :)


Ezt írja ki a PSP-m: "To start, you must update the system software.". Mi ilyenkor a teendő?
Ezt akkor írja ki, ha az UMD-lemez amit betettél a PSP-be magasabb FW-t igényel, mint ami a PSP-n található. A döntés a tiéd, ha frissíted letudod játszani az UMD-lemez tartalmát, de nem tudsz majd iso-kat futtatni (ha CFW-t használsz, akkor nem fogja engedni a hivatalos FW-re való frissítést (3.40OE-A verziószámtól fölfele...), mivel ez egy biztonsági patch).

Letöltöttem egy játékot, de nem tudom hová másoljam?
Természetesen hivatalos FW-rel nem fogod tudni futtatni az iso-játékokat.
Az iso/cso/dax (utóbbi 2 tömörített iso-file) file-okat a Memory Stick gyökérkönyvtárában lévő iso mappába kell bemásolni (ha nincs iso mappa rajta, létre kell hozni) USB-kapcsolaton keresztül (Settings menüpont, majd USB Connection-re nyomj egy X-et).

Próbálom elindítani a programot, de ezt a hibaüzenetet kapom vissza: "The Game could not be started (80020321).".
Valószínűleg HomeBrew programot akartál futtatni egy arra nem alkalmas (hivatalos) FW-verzión, vagy pedig (kikapcsolt állapotban van a No-UMD opció [Recovery Menü leírásánál részletezve van]) elfelejtettél betenni egy Demo v. Játék UMD-t.

Ha Windows-ban formázom a Memory Sticket milyen file-rendszer típust válasszak ki?
FAT 16

Hogy tudok zenét/képet (mp3) felmásolni a PSP-re?
USB kapcsolaton keresztül a Memory Stick PSP/Music mappájába kell bemásolni az mp3-akat, PSP/PHOTO a kép-file-okat.

USB-n keresztül Total Commanderrel iszonyat lassan (max. 6-700kbyte/mp) tudom csak felmásolni a file-okat.
Megoldás: Windows Intéző ! Másold ezen keresztül. (az újabb 7-es verziójú Total Commanderrel már nincs ilyen probléma)

Kompatibilis-e a 4GB/8GB-os Memory Stick a PSP-vel?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-k számára igen. Lehetőség szerint próbáld ki. Igyekezz High-Speed-es kártyát venni.

Honnan tudhatod, hogy hamis-e a Memory Stick amit vettél?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-knél rámész pl.: XMB-ben a GAME menüre majd a Memory Stick-re menj, nyomj rá egy 3SZÖG-et, majd pedig egy O-t. Ha a MagicGate mellett UnKnown felirat díszeleg, akkor 100%, hogy hamis.

Mi az a stuck/beragadt pixel ?
Nem más, mint a folyamatosan fényesen világító pixel. A Beragadt pixel sajnos előbb-utóbb minden PSP-t elér. Nem garanciális hiba ! Javítani ("helyrerázni") kis százalékban, de lehet. Az egyik Program neve: Pixer. A programot a Game menüből lehet elérni (Bemásolás után :)). Ilyenkor egy olyan program fut majd, amelyik véletlenszerűen rajzol ki színes függőleges vonalakat az egész képernyőt beterítve, ami folyamatosan vibrál, frissíti a képernyőt, mozgásba hozza a színeket.
Linkek a pixel-hiba javítására készült programokról:

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=8934

 

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=7975

 

http://pspupdates.qj.net/Pixer-Fixer-sa ... /aid/76860Miért ilyen halk a PSP-hez kapott gyári fülhallgató?
Azért, mert a Sony direkt ilyen halk, kis-teljesítményű fülhallgatót gyártott, a felhasználók halláskárosodásának elkerülése végett.

Lehet helyettesíteni a Sony fülhallgatóját sajáttal?
Lehet, amennyiben kis jack-dugó kivezetése van (v. nagy, s ahhoz meg veszel egy átalakítót). Saját fülessel sokkal nagyobb hangerő érhető el.

Meddig bírja az akksi? Hány óráig kell tölteni, hogy fullon legyen az akksi?
Nem lehet egyértelműen megadni, hogy hány óráig bírja. Az attól függ, hogy éppen mit használsz a PSP-n, ill. hány Mhz-en üzemel. Általában olyan 4 óra intenzív játékidőt kibír.
Kb. 3 óráig kell tölteni a teljes feltöltéshez.

Akku-töltés közben lehet játszani a PSP-vel?
Igen, lehet.

Mi van akkor, ha játék közben lemerül a PSP-m akksija? (Elveszítem az addig elért szintet a játékban?)
Semmi pánik. Ilyenkor szépen fogod és rádugod a hálózati töltőt. Kb. 5 perc múlva már folyamatosan tudod használni a PSP-d; bekapcsolod s a lemerüléskor éppen félbehagyott ponton folytatod a játékot. (bizonyos (régebbi) FW-eken nem minden esetben működött jól..)

Mennyire verődik vissza a napfény a PSP kijelzőjéről?
Eléggé:). Igyekezz árnyékosabb helyet keresni, ha játszani akarsz vele erős napfénynél.

Mi az esélye annak, hogy véletlenül Updatelem a PSP-men lévő FW-t a Game menüben megjelenő ikonra kattintva?
Ahhoz, hogy ezt véletlenül összejöjjön, annak annyi az esélye, mint hogy Magyarország Világbajnok lesz az elkövetkezendő 20 éven belül, fociban ! :) /jó párszor le kell OK-znod ahhoz, hogy frissítse/.
Ha magasabb FW van a PSP-den kizárt dolog, hogy "frissítsd".

Lehet UMD-lemezt másolni PC-n? Vagy van rá valamilyen különleges UMD-író?
Nem lehet ! A Sony nem adta meg az engedélyt az írható UMD-lemezek gyártására, a kalózmásolatok elterjedését megelőzendő. Maximum gyári körülmények között lehet másolni. Otthoni UMD-író nem létezik, valószínűleg soha nem is fog.

Teheti tönkre a PSP-t a HomeBrew programok futtatása?
Mivel mind nyílt forráskódú (nem hivatalos) programok, ezért előfordulhat, hogy néha kifagyasztja a PSP-d (lehet, hogy picit hibás a programkód). Ekkor kapcsold ki a PSP-d oly módon, hogy a power-gombot felfelé nyomva tartod (míg ki nem kapcsol) [kicsit hosszabb ideig, mint normál kikapcs esetében].

Hogy lehet, hogy a PSP-m hátterének színe havonta változik?
Úgy, hogy ha még mindig a default (alapértelemezett) háttérbeállítást használod.
Az alábbiak szerint változnak a háttérszínek:
Január = Szürke
Február = Sárga
Március = Világoszöld
Április = Rózsaszín
Május = Sötétzöld
Június = Világos lila
Július = Világoskék
Augusztus = Kék
Szeptember = Lila
Október = Sárga
November = Barna
December = Piros

Egyik napról a másikra nem futnak a OE/M33 FW-ű PSP-men az iso-játékok, mit tegyek?
2xer futtasd le a Reset To Default Settings-et (Alapértelmezett beállítások visszaállítása) v. Formázd le a Flash1-et.

Nem futnak a demo játékok, pedig OE/M33 (tehát Custom FW) van a PSP-men?
Állítsd át a homebrew kernelt a Recovery menüben (Configuration alatt található) 1.50-ről 3.XX-re. (pl.: 3.90M33-on állítsd át 3.90-re a mappa-kernelt)

2, FW-Történelem

FW-történelem: Miben változott 1.5-től 4.00-ig a Sony FW-e?
(A FW-változások időrendben csökkenően követik egymást (megjelölve a kiadás dátumát ill. a változatokat), felsorolva, hogy mik változtak (a korábbi FW-ek angol forrásáért köszönet ass-nek))
Az alább listázott összes FW-t (PSP típustól függetlenül) a Despertar Del Cementerio módszerrel (Pandora akku és Pandora Memory Stick segítségével) lehet hackelni.

PSP-FirmWare verzió: 4.00 [Slim & Fat] (Június 17, 2008. Japán és USA változat)
- [Hálózat] menüpont alá bekerült egy új funkció: [Internet Seach] néven (lényege, hogy a google segítségével listázza ki a találatokat).
- [Videó]: mostantól lehetőség van a videólejátszási sebesség változtatására lejátszás közben a FEL/LE nyilakat megnyomva.

PSP-FirmWare verzió: 3.95 [Slim & Fat] (Április 7, 2008. Japán és USA változat)
- PSX-játékoknál a gombkiosztást tudod megváltoztatni tetszés szerint. [Home gomb megnyomása után [Controller Settings] > [Assign Buttons] és végül [Custom]]
- Remote play (Távirányítás mód): Home gomb megnyomására -> kilépésnél lehetőség van kikapcsolni a PS3-at [Quit and Turn Off the PS3 System] v. hagyni hogy tovább dolgozzon [Quit Without Turning Off the PS3 System] .
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.93 [Slim & Fat] (Március 18, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció a Japán verzióban mostantól támogatott (csak Slim-en elérhető)
- Hálózat: 20 új Net-rádió csatorna került bele
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.90 [Slim & Fat] (Január 30, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció (csak Slim-en elérhető)

PSP-FirmWare verzió: 3.80 [Slim & Fat] (December 18, 2007. Japán és USA változat)
- Hálózat: Internet Rádió mint új funkció
- RSS Csatorna: a csatornákat most már OPML formátumban is be lehet importálni
- RSS Csatorna: a fotók most már itt is megjelennek
- Zene: Új vizuális effektek

PSP-FirmWare verzió: 3.73 [Slim & Fat] (November 29, 2007. Japán és USA változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.72 [Slim & Fat] (Október 30, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.
1Seg Tuner is bekerült az RSS csatornák listájába.

PSP-FirmWare verzió: 3.71 [Slim & Fat] (Szeptember 12, 2007. Japán változat)
- A Theme mappa automatikusan létrejön .
- PSPot funkció törölve.

PSP-FirmWare verzió: 3.70 [Slim & Fat] (Szeptember 11, 2007. Japán, USA és UK változat)
- Beállítások: Új gyári témák használata a "Themes" alatt (.ptf kiterjesztéssel). Amelyeket a Memory Sticken a PSP/THEME mappába kell helyezni. (A kiválasztott témát a PSP Flash-memóriája tárolja, így a MemoryStick kivétele esetén is működik.)
- Videó: "Scene Search" opció a videó lejátszásánál. (Ezzel az éppen játszott videó közben tudsz egy kiválasztott jelenetre ugrani, 5, 15 stb perc (amennyit beállítasz)).
- Videó: "Consecutive playback" [folyamatos lejátszás] a Settings/Video Settings-nél. Ezt on-ra állítva az összes (MemSticken tárolt) videót egymás után lejátsza, anélkül, hogy visszalépne az XMB-be.
- Videó: "Playback of 1-Seg video files" [1-Seg TV Tuner-rel rögzített videó-fájlok lejátszása]. Sajna ezt csak a Japán felhasználók tudják kihasználni.
- Képek: most már zenelejátszás közben is nézhetsz fotókat. (akár diavetítést is indíthatsz)
- Hálózat: gomb-beállítás/hozzárendelés lehetősége a Remote Play opciónál.
- Hálózat: a PortableTV ikont törölték.
- [XMB]: számos helyen kis ikon jelenik meg, amolyan mini-súgóként, hogy melyikkel is lehet előcsalni az opciókat.
(Csak PSP-Slim felhasználóknál!):
- TV: 1-Seg adat-sugárzás támogatása. Ezek ilyen adatok lehetnek: feliratok, internet-linkek, játék-statisztikák stb.
- TV: 1-Seg jelek továbbítása TV-Out-on keresztül olyan megjelenítőkbe (TV-k), amelyek nem támogatják a Progresszív jeleket.

PSP-FirmWare verzió: 3.60 [CSAK PSP-SLIM-hez!] (Július 11, 2007. Japán és USA változat)
- Beállítások / TV - Switch Video Output (Video-kimenet átváltása egy a PSP-hez csatlakoztatott eszközre)
- Video: .avi file-ok lejátszása + HD tartalmak lejátszása.
- Töltés USB-porton keresztül
Valószínűsíthetően biztonsági patch is került bele.

PSP-FirmWare verzió: 3.52 (Július 24, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.51 (Június 29, 2007. Japán és USA és UK változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [Lumines exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.50 (Május 31, 2007. Japán és USA és UK változat)
Hálózat:
- PSP csatlakoztatható a PS3-hoz Interneten keresztül - Remote Play funkciót használva.
- Remote Play kapott egy új opciót - Kommunikációs beállítások [Communication Settings]
- RSS Channel kapott egy új funkciót: RSS Csatorna Útmutató [RSS Channel Guide].

PSP-FirmWare verzió: 3.40 (Április 19, 2007. Japán és USA változat)
PSX: - A játszható (támogatott) PSX-es játékok száma tovább nőtt.
- A PSX mentési file-jainak (saved data) formátumát most már a PSP ill. a PS3 is támogatja.
Játék: - Certificate Utility ikon törölve lett. (mostantól az így kapott infót az alábbiak szerint lehet megtekinteni: ki kell választani a játékot amelyikről több infót szeretnél megtudni, majd nyomd meg a :H: gombot (előjön a kis oldalsávos menü), ezután pedig az Information szövegre kell :X:-et nyomni.)
- valószínűleg a biztonsági réseket is igyekeztek befoltozni...

PSP-FirmWare verzió: 3.30 (Március 27, 2007. Japán változat)
PSX: - Lemez olvasási sebességének beállításának lehetősége a PSX-es játék alatt [Standard v. High] - PSX játék közben megnyomod a Home gombot s akkor jön elő
Hálózat: - RSS Csatornáknál is megjelenik most már az ún. "thumbnail" (mini előnézeti kép)
Video: - Videóknál szintén thumbnail ikonok megjelenése (pl.: egy mappába kell ("VIDEO") tenni a .mp4 file-t, ill. a .jpg file-t, ugyanolyan nevű kell legyen a .jpg file is.)
Video: - Felturbózott Video-Felbontás támogatás (lejátszás) az alábbi codec-kel készült film-file-ok esetén:
MPEG-4 AVC(H.264) video, Main Profile (AVC CABAC)
A felbontások pedig a következők lehetnek: 720×480/352×480/480×272

PSP-FirmWare verzió: 3.11 (Február 8, 2007. Japán változat)
Játék-patch: A PlayStationNetwork online áruházába (Japánban) felkerült, PSP-re megvásárolható PSX-es játék, az R-Type futtatását javították vele.

PSP-FirmWare verzió: 3.10 (Február 4, 2007. USA, Angol és Japán változat)
Játék: Playstation Network-ön keresztül elérhető címek (játékok) újabb bővítése.
Hálózat:
- Új funkció: LovationFreePlayer-en keresztül MPEG-4 AVC kódolású mp4 file-ok letöltésének lehetősége [Az alábbi LocationFree bázisállomásoknál érhető el: LF-PK20 (Japán) vagy LF-B20 és LF-B10 (USA)].
- Web Browser beállításoknál új funkció: Memóriakímélő (v. memóriatakarékos) üzemmód (ilyenkor a Web Böngésző kevesebb memóriát használ, de cserébe a képek megjelenítésének minősége rosszabb lesz)
Beállítások: [SETTINGS / SOUND SETTINGS]
- Új funkció: Dinamikus Normalizer/Volumizer: Leszabályzott hangerő a lejátszandó zenéknél.
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [GTA LCS exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.03 (December 20, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Játék: További PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele. A PlayStation 1-es játékokat PlayStation 3-on keresztül lehet letölteni.

PSP-FirmWare verzió: 3.02 (December 6, 2006 USA. Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette (biztos szegény Dark_Alex-től féltek? ezért kár volt a gőzért? 3.02 OE:)).

PSP-FirmWare verzió: 3.01 (November 22, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.00 (November 21, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: [Remote Play] funkció elérhető. (PS3-at lehet vele joypad-ként irányítani)
[Online Manual] - Online elérhető a rendszer beállításaira vonatkozó leírás
[Timer Settings] - Az RSS (hírolvasó) csatornákat lehet vele előre beállított időben letölteni.
Játék: PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele ettől a verziótól kezdve.
Zene: 3x-os előre- ill. hátratekerés opcióval bővítették.
Megjelent a Zenei Vizuális hatás opció is (mint winampban a Milkdrop pl.:).
Video: Motion JPEG (M-JPEG) formátumot is le tudja mostantól játszani
[Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Videórögzítés támogatása/
Photo: [Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Digitális fényképezés támogatása/
Beállítások: [UMD Automatic Start] opció mostantól elérhető.

PSP-FirmWare verzió: 2.82 (Október 26, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.81 (Szeptember 7, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.
Egyéb: A 4 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.80 (Július 27, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: RSS csatornán keresztüli video ill. kép-letöltés.
Mostantól lehet elérni és kihasználni annak minden előnyét Wi-Fi-n keresztül a LocationFree Player-nek.
Zene: AAC file-ok lejátszása (.3gp kiterjesztéssel).
Beállítások: A [Network Settings] > [Infrastructure Mode] alatt most már megtalálható az Automata mód is.
Egyéb: Mostantól a Memory Stick Duo gyökérkönyvtárába is be lehet rakni a MUSIC, PICTURE, VIDEO mappákat, és onnan is le tudja játszani az adott tartalmat.

PSP-FirmWare verzió: 2.71 (Június 1, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: a PSP Internet Browser-én keresztül, most már le lehet tölteni a hivatalos játékdemo-kat és le lehet menteni a Memory Stick-re.
A Video-file-okat most már helyesen mutatja a LocationFree Player, mikor egy külső (jeladó) egységet kiválasztunk.

PSP-FirmWare verzió: 2.70 (Április 25, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: Macromedia Flash 6 (nem mindent tud lejátszani) tartalmak lejátszása az Internet Böngésző segítségével.
De ehhez előtte aktiválni kell a Flash opciót.
Bővült az Internet Browser Tools menüpontja: a Connection Settings-el /Csatlakozási beállítások/.
RSS csatornán keresztül le lehet menteni az audio-file-okat a Memory Stick-edre.
LocationFree Player Beállítás panelje alatt a [Rate], egy új funkcióval bővült (Automatic).
Zene: A lejátszható AAC audio-fileformátumok közé egy új kiterjesztés lett hozzáadva.
Beállítások: Új opció: Flash Player engedélyezése [System Settings / Enable Flash? Player]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).
RSS Csatorna Beállítások, mint új opció lett hozzáadva.
UMD Video L/R Gombok beállíthatósága [Settings / Video Settings] (UMD Video közben tiltva/v. engedélyezve legyen a két "KAR").
Egyéb: A 2 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.60 (November 29, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: RSS Channel
új opció: a LocationFree Player Control panelén: Hangerőszabályzás (Volume Adjustment)
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Simplified Chinese (GB18030)] és [Traditional Chinese (Big5)] nyelvi kódolás is.
Copyright-védelemmel ellátott video most már letölthetőek az Internet Browser-en keresztül Memory Stick-re.
Zene: WMA (Windows Media Audio) file-formátum lejátszásának támogatása. [WMA9 ill. WMA9 Lossless és copyright- védett WMA file-okat továbbra sem támogat.] /Ahhoz, hogy le is tudd játszani a WMA-kat aktiválnod kell a Settings menüben az Enable WMA Playback opciót./
Beállítások: Új opció: WMA lejátszás engedélyezése [System Settings / Enable WMA Playback]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).

PSP-FirmWare verzió: 2.50 (Október 13, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: LocationFree Player
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Auto-Select] és az [Unicode (UTF-8)] kódolás is.
új opció: az Internet Browser / Display Mode / Text Size: most már elmenthető a Szöveg mérete.
új opció: elmenthető az Internet Explorerben megnyitott oldalak előzménye.
Video: Copyright-védett video lejátszása (Memory Stick-en a Video mappában lévő file-okra vonatkozik).
Beállítások: új opció: idő beállítása internet által/interneten keresztül [Settings / Date and Time / Date & Time Settings]
új biztonsági metódus a hálózati beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (AES)
Egyéb: Koreai karakterek beviteli lehetősége az On-Screen Keyboard-nál (Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menü).

PSP-FirmWare verzió: 2.01 (Október 3, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.00 (Július 27, 2005. Japán; Augusztus 24, 2005. USA; Szeptember 1, 2005. Anglia)
Hálózat: új funkció: Internet Böngésző
Video: A Memory Stick-ről megnyitott video-file-ok 4:3 arányú megjelenítésének támogatása
Go To (Ugrás) funkció megjelenése az UMD-Video és UMD-Zene lemezeknél.
A-B Repeat funkció (A->B-ig ismétel, A,B: user által meghatározott kezdő és végpont) az UMD-Video, UMD-Zene lemezeknél és a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Audio opció megjelenése a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
MP4 (AVC) video-file-ok lejátszásának lehetősége a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Zene: ATRAC3 audio-file-formátum lejátszásának támogatása.
MP4 audio (MPEG-4 AAC) és WAV (Linear PCM) file-ok lejátszásának lehetősége
Photo: Háttérkép beállításának lehetősége
Képküldés funkció (Wi-Fi-n keresztül)
Megtekinthető új kép file-formátumok: TiFF, GiF, PNG, BMP.
Beállítások: új nyelv: Koreai [System Settings-ben lehet beállítani]
új funkció: Character Set, [System Settings] (Kódlap beállítható)
új opció: Theme Settings (Téma beállítások)
új biztonsági mód: Internet Browser Start Control [Security Settingsnél állítható be]
új biztonsági mód a Hálózati Beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (TKIP)
bővített beviteli mód: Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menünél: web-címek "parancsikonja" (pl: "http://" egy gombbal be lehet állítani, nem kell beírni minden egyes karakterét külön, külön)

PSP-FirmWare verzió: 1.52 (Június 15, 2005. USA)
Zene: UMD-ZENE lemezek most már lejátszhatóak a Music menüben.
Beállítások: Megerősítették a rendszerszoftver biztonságát.

PSP-FirmWare verzió: 1.51 (Május 18, 2005. USA)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 1.50 (Március 23, 2005. Japán)
Beállítások: Új (beállítható) nyelvekkel bővült a PSP: Német, Spanyol, Francia, Olasz, Holland, Portugál és Orosz
Video: Sleep-módból (készenléti állapot (Power gombbal lehet aktiválni)) való visszatérés után folytatni lehet a video- lejátszást.
Zene: Sleep-módból való visszatérés után folytatni lehet a zene-lejátszást.

3, OE FW-ek (+M33) és Downgrade
frissítve: 2008.03.17-én

Teheti tönkre a PSP-t a downgradelés?
Végül is igen, mivel a PSP Flash memóriájában végez változtatást és így előfordulhat, hogy rosszul sül el a dolog. De ez csak abban az esetben igaz, ha nem megfelelően és nem elég körültekintően olvasod el a Downgrade (butítás) leírását ill. nem előtte nem néztél utána, hogy milyen a PSP-d FW-e. (Az alaplap fontossága csak a régebbi downgrade módszereknél fontos)
Természetesen ebben az esetben működik a Pandora módszer ! (PSP Slim-nél egyelőre nem)

Az 1.5-ös FW és a 3.52 M33 FW között mi a különbség?
1.50 Előnyök
+Minden HomeBrew program működik
1.50 Hátrányok
-Devhook kell az új/újabb játékok indításához
-Memory Stick 4GB fölött nem támogatott
-Csak MP3, JPG és MP4-et támogat (habár DevHook-kal orvosolható a probléma)
-Nincs Web-Böngésző (szintén DevHook-kal orvosolható a probléma)

3.52 M33 FW Előnyök
+Az XMB teljes személyreszabhatósága (ikonok, feliratok (a Böngésző az kivétel), hangok stb...)
+Hackelt PSX Emulátor (lehetőség van a saját PS1-es Játék-lemezeid Biztonsági mentéseivel (na persze:)) átalakítva és betömörítve Eboot file-ba való játszásával)
+PRX-Pluginok futtatása a Memory Stickről (CPU húzás 333MHZ-re, Brightness Level 4, Cheat Module...)
+PSP iso-k/cso-k betöltése XMB-ben (v. ha így jobban tetszik: Grafikai környezet, főmenü, Game menüpontból) (Akksi kímélő és gyorsabban betöltési idő)
+Közel az összes 1.50-re írt Homebrew működik rajta [GAME150 mappában] (mivel a 3.52 M33 FW az egy módosított hibrid-FW, az 1.50 és a 3.52 együttese)
+Nem foglal helyet a Memory Stick-en (Minden a Flashben van eltárolva, míg a DevHook a Memory Stick-en csücsül)
+4GB feletti Memory Stickeket is támogat
+Devhook támogatás
+1.00 Eboot támogatás
+Auto Eboot betöltés (automatikusan elindít egy programot ami a BOOT mappában van eboot.pbp néven (lehet hogy a PS1-es játékot is betöltené így lendületből?))
+Az összes UMD-játékot lejátssza amik a következő FW-t igénylik: 2.00-3.52
+WMA, H264, Flash és még számos médiatípus lejátszását támogatja
+UMD-Autostart BE/Ki (új szolgáltatás/ v. ha jobban tetszik: feature)
+/Visszahozó mód/Recovery Mode (Visszahozza a "félig-halott" PSP-t ill. számos speciális beállítást innen lehet elérni (pl.: pluginek engedélyezése))
+100%-os NoUMD-Mód (Meghosszabbítja a Laser-fej egység élettartamát, azáltal, hogy backupokat (iso/cso) futtatunk UMD lemez helyett (ettől függetlenül van olyan játék amelyiknek kell UMD-lemez az induláshoz, legalább egy UMD-Demo disc))
+Teljes Kernel hozzáférés
+Régiómentes
+SCE logo átugrás lehetősége (Sony Computer Entertainment logo)
+WMA és Flash Player aktiválása (Recovery menüben lehet megcsinálni)
+X, O Gomb változtatható (pl.: Japánból behozott PSP-khez)
+PRX-ek flashelésének lehetősége
+Document.dat a PSX-Emulatorhoz (cheat-ek futtatásához kellhet)
+480x272, 720×480, 352×480 felbontású MP4-AVC videók támogatása (most már nincs a 768kbps-es minőségi limit sem)
+Bármikor downgradelheted vissza 1.5-re (ha vmi nagyon rosszul sülne el).
+UMD/ISO ill. XMB CPU-sebesség beállíthatósága a Recovery menüben + az XMB-ben is
+Flash0 ill. Flash1 közvetlen elérése USB-n keresztül
+ISO-játékok törölhetősége a Memory Stick-ről XMB-ben
+ Védelmi patch: ami megakadályozza a FW-t, hogy magasabb FW modulokat futtasson (nem frissít hivatalos S0NY FW-re ! :)).
3.52 OE-A Hátrányok
-Néhány savegame, amit 1.50 alatti Devhook-kal "hoztunk létre" nem működik
-NoUMD-Mód néhány játéknál nem működik /Hála a S0NY NP9660-meghajtónak közel 100%-os a No-UMD mód./
-Majdnem tele van a Flash0 [PSP memóriája] (Nem marad túl sok hely nagy Gameboot.pmf-ekhez pl) - kis trükkel orvosolható
-Location FreePlayer eltávolítva (Mivel nem maradt sok hely a Flash0-ban. Habár használta ezt egyáltalán valaki?)
-Nagy Koreai Betűkészlet eltávolítva/"átirányítva" a Flash0-ból

3.52/60/71 M33 CFW kontra 3.90 M33-2. Melyiket válasszam? Frissítsem-e a meglévő Custom FW-t?
Tudni kell, hogy minél frissebb FW-ed van, annál több funkció érhető el és annál kevésbbé fordulhat elő, hogy egy adott játék ne induljon el.
A 3.80-as FW-től felfelé a S0NY elszúrta a memórkártyák kezelését (nem ismerte fel a kártyát ill. a rajta lévő adatokat), azonban ezt Dark_AleX egy patch-el megoldotta, így már ez a probléma is elillant.
Patch + leírás itt:

http://em82.extra.hu/?p=292Mennyivel rosszabb a hivatalos S0NY 3.52 FW a 3.52 M33 /Dark_AleX FW-hez képest?
- Nem futtahatók rajta HomeBrew programok.
- Nem futtathatók rajta iso/cso játékok.
- PSX-es játékot csak és kizárólag PS3-ról tudsz "rá" letölteni.
- Beépülő modulokat (pluginek) ugyancsak nem tudsz rajta alkalmazni
- WMA és Flash Player-t netes kapcsolattal lehet csak aktiválni
- Nem lehet testreszabni az XMB-t.
- Nincs Recovery-módja (visszahozza a félig halott PSP-ket (pl.: rossz flashelés után))

Dark_AleX OE FW történelme:

viewtopic.php?t=210Az 3.40 OE-A FW és a 3.52-es M3 CFW között mi a különbség?
Sokkal jobb No-UMD kezelő pluginja van az M33-as FW-nek.
XMB-ben megjelenő mini-"Recovery menü".

Ha hivatalos firmwarrel rendelkező PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni? /frissítve: 2008.03.17//
Vegyük csak sorjába:

1.51 & 2.71-es firmware esetén
- NEM TA-082 alaplappal ===> Katt ide
- TA-082 alaplappal ===> Katt ide
2.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.03 firmware esetén alapaptól függetlenül ===> Katt ide (2.00-s GTA-LCS UMD kell hozzá)
3.50 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide (patcheletlen Lumines UMD kell hozzá)
3.51 & 3.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===>Katt ide
3.60 firmware esetén Slim&Lite PSP-vel alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.90 firmware és későbbi fw-ek esetén ===> Katt ide

A fenti lehetőségek közül válaszd ki neked melyik a megfelelő. Ha neméppen olyan FW van a PSP-den, mint a felsorolt downgrade lehetőségeknél említettek, akkor frissíts a megfelelőre. (Ha pl.: 3.10 van a PSP-den, akkor 3.50-re v. Pandora módszer)

Ha 3.50-s v. az alatti FW-ű PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni?
- Ha 1.5-ös a PSP FW-e (és nem TA-082-es alaplappal rendelkezik) akkor: Használhatsz DevHook-ot a játékokhoz, vagy frissíted egy Custom Firmware-re (pl.: 2.71-SE C'' v. 3.XX OE-A).
- Ha hivatalos S0NY FW van a PSP-den, akkor előtte a megfelelő Downgrader segítségével (fentebb látható) butítsd vissza 1.5-re, majd ezután installáld fel a 3.XX OE/M33 FW vmelyikét. (PSP-Slim esetében 3.60 M33 a minimum CFW, amire frissíteni tudod. 1.50-re nem lehet downgrade-elni.)

3.XX OE/M33 FW van a PSP-men, hová rakjam a HomeBrew programokat?
Alapértelmezésben - ha nem változtattad meg a Recovery menüben - akkor a Memory Stick PSP/GAME390 mappájába kell bemásolnod, hogy fussanak a programok. /Azért a programhoz készített readme-t olvasd el előtte !/

Kezdő vagyok, nincs kedvem letöltögetni 5 helyről a megfelelő file-okat, honnan tudnám letölteni vmelyik OE/M33 FW-t

3.90M33-2 Pack + 3.52 M33 + Hun-MOD (magyarosítás) + leírás itt
3.52 M33 CFW + leírás itt
Aktuális Custom FW-packok pluginokkal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

угольный гриль

(Perryzense, 2019.05.16 05:09)

Предварительно началом строительства не был подготовлен план;В традициях данного стиля – максимум натуральных деталей, компонентов и материалов, используемых присутствие создании каминов, подчеркнуто «грубая» их обработка, открытая модель очага. чугунная топка вскачь нагревает воздух в помещении. Здесь возможно всё, чего пожелает Ваша душа и подскажет фантазия. Сей дешевый вещество достаточно долговечен и обладает необходимой теплоемкостью. Учитывают многие факторы, например, необходимость не нарушать целостности канала, соблюсти правила пожарной безопасности, отдельно внимательно в местах соприкосновения с горючими материалами. К тому же такой камин позволительно установит где нравиться, и даже прикрепить на стене. Часто, именно мастеру приходится брать для себя всю порука за разработку проекту и дизайна будущего камина. Они изначально выглядят совершенными и не требуют дополнительного декора. Для каждый керамический дымоход компания предоставляет гарантию сроком в 30 лет. Камины дровяные требуют сложных подготовительных мероприятий и работ сообразно установке. модели каминовна горизонтально расположенных петлях, почти, как обычно, расположенные входные двери
<a href=http://www.domkaminov66.ru/kupit-kaminnye-topki-ekaterinburg>камин дровяной</a>
[url=http://www.domkaminov66.ru/vibrannie-tovari?catid=&typeprod=23699&sort=pricef+ASC]чугунные печи[/url]
http://www.domkaminov66.ru/kamini - продажа каминов

Высь дымоходаКамины: варианты стилей и направленийкассетнымиКоторый материал подходит чтобы оголовка

екатеринбург москва авиабилеты цена

(CoreyGlugs, 2019.05.16 04:12)

1) Грамотно и убедительно составленное исковое заявление.Отлично, ежели транзитный путь выполняется одним перевозчиком, alias авиакомпаниями-партнерами, в этом случае они сам согласуют подходяще сезон стыковки и прочие нюансы, избавив пассажира через дополнительных хлопот.Но коли самолет полупустой, сколько бывает крайне иногда, то можно выбрать околоток для сна, где то в последних рядах. 4. Всем, наподобие говорится, не угодишь, поэтому авиакомпании предлагают мочь обещать спецпитание, причем, решительно бесплатно. Его называют «Иерусалимом Эгейского моря». Отсчет данного срока начинается с момента прилета в пункт назначения. Каких либо сложностей не возникло.
<a href=https://triptofly.ru/deshevye-aviabilety-krasnodar-moskva.php>купить авиабилет краснодар москва</a>
[url=https://triptofly.ru/deshevye-aviabilety-krasnodar-moskva.php]краснодар москва авиабилеты дешево акции распродажи[/url]
https://triptofly.ru/moskva-kaliningrad-aviabilety-aeroflot.php - москва калининград авиабилеты аэрофлот

Сообразно желанию физического лица декларируются в письменной форме некоторые некоторый товары, факт перемещение которых контролируется государственными органами. В книга случае, когда вы планируйте транзитный международный перелет, вам, чистый минимум, придется перейти в подобный терминал. Она должна соответствовать размерам животного и благоволить его беспрепятственный поворот около своей оси, заключать надежные замки, страховать свободный доступ воздуха для дыхания животного. Чем чаще вы летаете, тем больше получаете «миль». Здесь меньше шум, да и опираться можно, толкать не будут.Если Вам нужно лететь с ребенком предварительно года в самолете, то непременно к этому путешествию надо подготовиться и постараться безвыездно предусмотреть. Зачастую туристические рейсы (подавляющее большинство из них – «пляжные» вылеты) организуются именно чартерным способом.Малыши перед возраст, чистый закон, спят два раза в число, а коли переутомятся разве за погода было миллион эмоций, то может спать и три раза.Электронный аттестат - новая версия авиабилетов, которая пришла для смену бумажным и стала им достойной заменой. Помимо этого, отдельный перевозчик предлагает своим постоянным клиентам массу других привилегий, которые могут быть полезными в путешествии. Паки одной «уликой», как отмечалось выше, являются документы, подтверждающие факт понесенных затрат. Тем не менее, существует ряд вещей, взяв в полёт которые, вы не заметите как скоро пролетят несколько часов в салоне. Белоснежные домики с арками, аккуратные церквушки, дома морских капитанов, узенькие улочки, завалинки и площади, оттенок которых выходит на Эгейское много – это совершенно надо увидеть своими глазами. Помните: мечты сбываются тогда, когда Вы делаете хотя единодержавно шаг навстречу к ним. И снова: приготовьте предварительно карточки с текстом для двух языках(русском и английском) , на которых напишите вопросы тож просьбы. Однако в этом случае следует аристократия о том, который авиакассы продают, как правило, билеты для рейсы определенных авиакомпаний и предлагают далеко не самые оптимальные цены на требуемый рейс. Их производят не только чтобы младенцев - используйте влажные салфетки, для протереть руки накануне еды тож освежиться потом долгого полета. Но накануне возможностью как следует выспаться, разложив кресло, совершенно остальное - простой мелочи.Важно внимание, что физическому лицу, которое достигло 17 лет, присутствие осуществлении авиаперелетов дозволено без уплаты таможенных пошлин перевозить следующие товары:

уфа москва авиабилеты самые дешевые

(CoreyGlugs, 2019.05.16 03:17)

Когда происходит медленность времени вылета, вам следует обратиться к сотрудникам аэропорта, которые должны обнаруживаться справку с указанием времени задержки авиарейса либо поставить в вашем билете специальную отметку (в виде штампа).- технические имущество, которые состоят из радиопередающих, а также приемных устройств;Летим ради двадцать долларов или Дешевые авиабилеты через компании-лоукостера
<a href=https://triptofly.ru/ekaterinburg-moskva-aviabilety-tsena.php>екатеринбург москва авиабилеты аэрофлот</a>
[url=https://triptofly.ru/moskva-kaliningrad-aviabilety-aeroflot.php]авиабилеты москва калининград москва цены дешево[/url]
https://triptofly.ru/moskva_simferopol_aviabilety_deshevo.php - москва симферополь авиабилеты дешево акции распродажи

Для быстрого пребывания в ту или иную страну безвыездно чаще пассажирами отдается отличие авиаперелетам. Кому-то требуется вегетарианская трапеза, кому-то диетическая, иначе с низким содержанием соли. Цена таких билетов ниже, чем быть прямых перелётах. И первым «захватите» плед. Ведь бояться их позволительно чуть в часть случае, буде Вы не знаете, насколько высока безопасность авиации.Наподобие вести себя во дата полёта?Не подлежат перевозке в самолете взрывчатые вещества, жидкости перед давлением, растворы кислот и щелочей, яды, токсические и радиоактивные элементы, доспехи, острые и колющие предметы. Буде авиаперелет планируется ради группы людей, то покупку авиабилетов лучше производить единовременно, это позволит более рационально извлекать время в поездке, а также даст мочь получения некоторых скидок. К примеру, для востоке салон эконом-класса по уровню сервиса приближается к европейскому первому классу. Авиабилеты: сколько такое «лонж» тож Ожидаем рейс с комфортомДетские билеты имеют сниженные тарифы, только важно памятовать, для возраст ребенка для момент возвращения назад не превысил льготных значений, т.е. Лучше только покупать чтобы этого готовое детское иждивение, которое не испортится и может быть использовано в любой момент. Бесплатное прокормление для внутренних рейсах в Европе, кажется, ушло в прошлое, так наподобие дискаунтеры, благодаря своим минимальным ценам на билеты, вытеснили практически всегда приличные авиакомпании.- психотропные вещества, наркотические имущество и их аналоги;

отказалась от медосвидетельствования

(RobertInted, 2019.05.16 02:20)

применение значительных (30% наказание) административно-налоговых санкций, ЕСПЧ не признал нарушение принципа non bis in idem.Так, в соответствии с положениями ст.негативное обязательство (предполагает воздержание от совершения определенных действий),пользоваться аккредитивной формы расчетов чтобы осуществлениявансовых платежей по импортным договорам без подтверждения первоклассным банком;Поэтому прежде священник мог обратиться в синклит и без особых проблем получить разрешение суда для оформление им проездного документа ребенка, несмотря на то, который трек проживания ребенка с матерью.
<a href=http://msk-consalt.ru/lishenie-prav/otkaz-ot-medosvidetelstvovaniya/>отказался от освидетельствования</a>
[url=http://msk-consalt.ru/advokat-po-dtp/ostavlenie-mesta-dtp/]скрылась с места ДТП[/url]
http://msk-consalt.ru/advokat-po-dtp/ostavlenie-mesta-dtp/ - скрылся с места ДТП

1. 2-4 (а в их пределах ст. Все ресурсы предприятия направлены на получение индивидуальных лицензий, для осуществления своевременного оформления экспортных операций, с целью выполнения условий контрактов на поставку продукции в определенные сроки. Например, согласно ст. Алименты с матери на содержание малолетнего ребенка будут взыскиваться в принудительном порядке.БД повинен надевать направлен на реальное наступление правовых последствий, обусловленных еюОтветственность за аліментну задолженностьПоведение родителей – важная детальВо эра составления должностной инструкции используется деловой изложение речи, описание надо толкать кратким, логичным, связанным. Такие некоммерческие организации (НКО) организации играют существенную роль в оказании бесплатных правовых услуг в этом сегменте рынка.

пленка мульчирующая цена

(IvanBlisy, 2019.05.16 01:27)


<a href=https://astrahan.agrohoztorg.ru/>купить агроспан 60 в Астрахани</a>
[url=https://astrahan.agrohoztorg.ru/product-category/klipsy-dlya-teplic/]клипса для пленки на теплицу [/url]
https://astrahan.agrohoztorg.ru/product-category/agrotkan/ - укрывной материал агротекстиль

пленка люкс десногорск

(Thomasplony, 2019.05.16 00:30)


<a href=https://ehlista.agrohoztorg.ru/product-category/zakvaska-biolakt/>биолакт бактерии для подстилки</a>
[url=https://ehlista.agrohoztorg.ru/product-category/ocinkovannaya-posuda/]ведро оцинкованное 10 л[/url]
https://ehlista.agrohoztorg.ru/ - укрывной материал спанбонд

нетканый укрывной материал

(GlennneP, 2019.05.15 23:34)


<a href=https://majkop.agrohoztorg.ru/product-category/tent-tarpaulin-koreya/>тент тарпаулин</a>
[url=https://majkop.agrohoztorg.ru/product-category/zakvaska-biolakt/]биолакт купить в майкопе [/url]
https://majkop.agrohoztorg.ru/product-category/klipsy-dlya-teplic/ - клипса зигзаг для теплицы в майкопе

купить тепличную пленку в ростове на дону

(KevinKeync, 2019.05.15 22:40)


<a href=https://agrohoztorg.ru/product-category/kassety-dlya-rassady/>кассеты для рассады оптом ростов</a>
[url=https://agrohoztorg.ru/catalog/тепличная-пленка/воздушно-пупырчатая-пленка-купить/]пленка для теплиц купить в ростове[/url]
https://agrohoztorg.ru/product-category/kassety-dlya-rassady/ - купить кассеты для рассады в ростовском область

viagra online canada pharmacy 296 mg

(Louiepaf, 2019.05.15 21:43)

Hi! [url=http://canadian-drugstorerx.com/]legal online pharmacy[/url] excellent web site

игровые аппараты играть на деньги

(Rasbaviset, 2019.05.15 20:59)

У многих людей дни проходят невероятно быстро. Свободное время занимает учеба или работа. На личную жизнь и досуг почти не остаётся времени. Есть люди, которые любят проводить свободное время в клубах. Другие ребята предпочитают читать книги на дому. А есть и те, кто предпочитает играть в online casino. Надо сказать, что игра в онлайн-казино дарит незабываемые эмоции. Также с помощью онлайн-казино можно выиграть огромные денежные средства. Если вы решили играть в online casino, мы предлагаем зайти на avtomaty-b.info, где вы сможете вести игру в игровые автоматы без регистрации.

На портале вас ожидают игры, в которых вам не надо будет регистрироваться. Вы можете насладиться не только игровым процессом, но и аудио, графикой и интересным сюжетом. Вам не нужно будет тратить время на изучение и ознакомление правил. На портале отображается рейтинг онлайн-казино, среди которых размещены: Вулкан казино, Фараон казино, [url=https://avtomaty-b.info/kazino-jackpotcity]jackpotcity[/url] и другие. Вы также можете играть бесплатно, вам не надо платить за регистрацию деньги, как это происходит на многих ресурсах. Посетители online casino могут играть в Marco Polo, Resident, Lucky Angel и другие слоты.

Разработчики ПО и платежные сервисы

В онлайн-казино доступны игры от самых известных разработчиков, среди которых: Novomatic, IgroSoft, [url=https://avtomaty-b.info/]все игровые автоматы мира[/url] и другие. Достаточно разработчиков регулярно добавляют новые слоты с 3D-графикой, что заставляет посетителей всё чаще и чаще заходить на веб-страницу. Если вы желаете играть на денежные средства, это также реально. Вы можете играть, используя бонусы. Если вы решили сорвать куш, вы можете положить деньги на баланс, используя Visa или MasterCard. Вы также можете положить финансы через платежные сервисы WebMoney или Яндекс.Деньги.

Большинство мужчин сегодня доверяют тем игровым веб-сайтам, которые сертифицированы. Это позволяет откинуть пользователям лишние сомнения по поводу безопасности. Достаточно сайтов онлайн-казино, которые предлагают на них играть, сегодня не могут заполучить доверительный интерес со стороны пользователей. Именно по этой причине на ресурсе установлены дополнительные меры безопасности, в связи с чем администрация также может привлекать игроков.

Меры безопасности прежде всего

Очень много игровых порталов сегодня не могут гарантировать безопасность своим игрокам. Исходя из этого случается так, что у многих ребят возникают вопросы по поводу финансовой и технической безопасности. У любого игрока есть шанс при необходимости обратиться в службу поддержки. Если вы чувствуете, что ваш профиль на портале хотят взломать, а деньги обналичить, обращайтесь сразу же в службу технической поддержки.

На avtomaty-b.info работают квалифицированные специалисты, которые в сжатые сроки смогут всё проверить. Сотрудники изучат все доступы безопасности и проверят ваш профиль с помощью разного софта. Также нужно отметить, что на сайте выигрыши происходят с учетом генератора случайных чисел, из-за чего игровые аппараты показывают всю справку достоверно.

Игровые автоматы online

В наши дни люди привыкли играть в онлайн-казино. Посещение игровых клубов многим не интересно. Вы можете вести игру в игровые автоматы и выводить средства online. Большинство игровых ресурсов не позволяют сегодня играть профессионалам на них. На avtomaty-b.info вы можете играть, будучи экспертным игроком или любителем. Если вы стремитесь круто проводить досуг в игровых автоматах online, советуем посетить игровой сервис. Позитивные эмоции и отличное настроение вам гарантировано!

стоматология краснодар цены на услуги

(JamesLauck, 2019.05.15 18:34)

Сколь должен быть молочных зубов?В каких случаях без удаления нельзя обойтись?В современных социально-экономических условиях ручательство удовлетворенности населения амбулаторно-поликлинической через является одной из ключевых задач здравоохранения. Будто вследствие 50 дней клык невмоготу отличить через настоящих, он приобретает опытный вид. Флоссы круглого сечения. Для развития воспалительного процесса в околоносовых пазухах кроме нарушения мукоцилиарного транспорта большое вес имеют разнообразные нарушения внутриносовои? архитектоники, лежащие в основе изменения физиологическои? аэродинамики носа. Также не редко к щеке прикладывают какие-то теплые мешочки, в которых находится горячая соль. В отдельных случаях, возможна даже потеря аппетита. Нормальным уровнем обеспеченности врачами-ортопедами районных стоматологических учреждений можно вычислять 0,53 ставки для 10000 населения, по городским учреждениям — 0,76. - № 2. Список 2. КЛКТ верхней челюсти и правой верхнечелюстной пазухи. 9. В результате выраженного отека слизистой оболочки, сиречь носа, так и околоносовых пазух, просвет естественного соустья сужается, который может привести к нарушению вентиляции и дренажной функции околоносовых пазух. №825 "Относительный оценке эффективности деятельности органов исполнительной начальство субъектов Российской Федерации") [5]. Если появляются постоянные зубы список
<a href=https://dentis23.ru/services/artistic_restoration/>стоматология</a>
[url=https://dentis23.ru/services/chistka-zubov/]профессиональная чистка зубов[/url]
https://dentis23.ru/services/plombirovanie-zuba/ - поставить пломбу на зуб стоимость

По достижению возраста в 2,5 года, отдельный дитя имеет 20 молочных зубов, которые расположены для каждой челюсти симметрично благоприятель другу (по 10 штук). Верхнечелюстнои? синусит является одним из самых распростране?нных и нередко рецидивирующих заболевании?. С удовлетворением можно отметить, что абсолютное большинство респондентов (73,2%) в базовой стоматологической поликлинике полностью удовлетворены качеством оказанной им медицинской помощи. При этом в 5 муниципальных районах - Кингисеппском, Лодейнопольском, Бокситогорском, Волосовском, Тосненском, Подпорожском – ни один из вышеперечисленных видов протезирования не осуществляется [9]. обеспеченность коечным фондом детского населения Санкт-Петербурга снизилась с 1,28 предварительно 0,14, Воронежской и Омской областях – с 1,08 и 1,61 сообразно до 0. Чтобы расшифровки выбирали одну из них. Условный испытание силы сцепления ацетонсодержащих и этанолсодержащих адгезивных систем с твердыми тканями зубов, различных сообразно витальности и функциональной принадлежности. Буде вы уже привыкли пользоваться зубной пастой дружно со щеткой, то дозволено быть нанося минимальное наличность пасты. Ради исследования пародонта оставшихся зубов у пациентов главный и контрольной групп и оценки эффективности проведенного нами лечения провели реопародонтографическое исследование. ЕвдокимоваЧастота случаев иммуногистохимического исследования гистологического материала (n=120) с выявлением увеличенной сложности цитокератинового набора вдруг отражения неполноценности синтеза цитокератинов составила 33,33±4,30 случая для 100 исследований (в абсолютных числах это составило 40 случаев).Число посещений врача Порядком раз Довольно двухАдгезия к эмали

лечение корневых каналов

(AndrewBal, 2019.05.15 17:30)

Точно правильно использовать флоссом?2. Прежде определялось к какой группе относятся нарушения у пациенток (нейровегетативным, обменно-эндокринным либо психоэмоциональным). Используя вышеописанный правило, надо выполнить чистку всех контактных поверхностей зубов.Oral-B выпустила инновационную зубную щеткуЧисло посещений врача Несколько однажды Достаточно двух
<a href=https://dentis23.ru/services/orthopedics/>виды зубных протезов</a>
[url=https://dentis23.ru/services/plombirovanie-zuba/]сколько стоит поставить пломбу на зуб[/url]
https://dentis23.ru/services/hygiene_and_prevention/ - гигиена полости рта цена

Который нельзя исполнять, когда болит зуб?Ради эффективного отбеливания, в круг пасты включают перекись. А отказ прост, следить после здоровьем зубов нуждаться с момента их появления!Точно правильно пользоваться флоссом?Поиск стоматологии в Киеве по услугам, районам, метро и цене. - №3. функционировало 795 самостоятельных стоматологических поликлиник и 4666 стоматологических кабинетов, кроме того, в составе многопрофильных больниц развернуто около 5524 стоматологических коек. Быть следующих заболеваниях: гингивит, пародонтоз, пародонтит. Депрессивные расстройства регистрировались при помощи шкалы HDRS – 21, состоящей из 21 пунктов, где суммарное значение 8-16 баллов соответствует малому депрессивному эпизоду и дистимии; 17-24 балла говорят о депрессивном эпизоде средней степени тяжести; 25 и более баллов соответствуют большому депрессивному эпизоду. Преимущественно остро вопрос обеспеченности не исключительно врачами стоматологами-ортопедами, только и всеми специалистами стоматологического профиля (стоматологами-терапевтами, стоматологами-ортодонтами, стоматологическими хирургами, зубными техниками), стоит в населенных пунктах, с численностью постоянного населения менее 10 тыс.

лечение периостита

(PeterAnict, 2019.05.15 16:28)

Стоит нюхать именно детскую клинику. 4. Интересно, что у учащихся 18,2% через всех поводов посещения стоматологов составили профилактические осмотры, в то время как между рабочих, служащих, неработающих и пенсионеров удельный важность пациентов с аналогичной причиной обращения был гораздо меньше (через 10,0% - у рабочих перед 6,3% – у пенсионеров). Жесткие щетки стоит купить, исключительно ежели ее посоветует приобрести стоматолог. Благодаря медленной растворимости специальной полимерной композиции обеспечивается долгий контакт атропина со слизистой оболочкой [5]. Точно правильно пользоваться флоссом?Московский государственный медико-стоматологический университет им. Термин «функциональная ринохирургия» был предложен D. Посещение профессионала- пошив;
<a href=https://rost23.ru/all-services/terapevticheskaya-stomatologia/plombirovanie-kornevih-kanalov-bee-fill/>beefill</a>
[url=https://rost23.ru/all-services/professionalnaya-gigiena/ultrazvukovaya-chistka/]ультразвуковая чистка зубов цена краснодар[/url]
https://rost23.ru/all-services/implantazia-zubov/express-implantazia/ - одноэтапная имплантация

1. С целью повышения доступности стоматологической помощи разрабатываются программы льготного протезирования для отдельных категорий граждан и финансируются за счет средств региональных бюджетов. Посредством луна пациент проходил повторный осмотр оториноларингологом. Морфологически весь обсуждаемые случаи соответствовали эрозивной форме лейкоплакии. Данное растение обладает обезболивающим и противовоспалительным действием. График, свидетельствующий о сохранности всех минеральных элементов в зубе. Автор методики считает, что операция должна непременно трехэтапнои?. Домашнее отбеливание зубовРади тех, который носит брекет-системы, существуют специальные щетки с пазом ради брекетов и специальными перекрещивающимися щетинками чтобы лучшей очистки «замочков». Данные выводы подкрепляются и данными опроса: половина респондентов (51,4%) весь не удовлетворенных качеством выполненной работы, отметили плохое качество материалов. Оценочная шкала пробы БурдонаСравнивая положительные и отрицательные стороны перечисленных отбеливающих методов в клинике, позволительно отметить, который к лучшему варианту относится отбеливание лазером, быть проведении процедуры на современном оборудовании. Несмотря для то, сколько структура молочных и коренных зубов является идентичным, постоянно же они имеют неурезанный лавка отличий:1. Обеспеченность населения РФ стоматологами-ортопедами в 2010-2012 г.

ЛЕЧЕНИЕ КАРИЕСА

(Robertcromb, 2019.05.15 15:30)

- Около выборе ортопедического лечения, который вас останавливает: валюта, лечение в изрядно приемов, ничего не останавливает, подобный вариант?Щетки с натуральной щетиной, которые заранее ценились именно за «натуральность», современная стоматология рекомендует сильно редко в связи с маленьким сроком годности и быстрой загрязняемостью микроорганизмами. Принимая во уважение определенную субъективность мнений пациентов, большое ценность быть проведении опросов пациентов занимает суд степени влияния для ответы респондентов таких факторов, вроде пол, возраст, социальный статус и др. Данная технология направлена на обаяние на внешнюю сторону эмали и проводится вокруг часа, присутствие этом доступная по цене. У пациентов основной группы получавших лечение присутствие помощи съемных протезов покрывного типа положительная динамика менее выражена. Какому методу отбеливания отдать предпочтение?- Присутствие выборе лечения депульпированных зубов вам предлагали разные варианты лечения: пломбирование, изготовление вкладки, изготовление коронки?
<a href=https://rost23.ru/all-services/implantazia-zubov/>импланты зубов</a>
[url=https://rost23.ru/all-services/protezirovanie-zubov/]изготовление зубных протезов краснодар[/url]
https://rost23.ru/all-services/implantazia-zubov/odnomomentnaya-implantazia/ - Одномоментальная имплантация Краснодар

Таблица 1. Количество и мощность бюджетных ЛПУ, оказывающих стоматологическую пособничество [5]По достижению возраста в 2,5 возраст, круг дитя имеет 20 молочных зубов, которые расположены для каждой челюсти симметрично друг другу (по 10 штук). Верхнечелюстнои? синусит является одним из самых распростране?нных и часто рецидивирующих заболевании?. С удовлетворением дозволительно отметить, что абсолютное большинство респондентов (73,2%) в базовой стоматологической поликлинике весь удовлетворены качеством оказанной им медицинской помощи. При этом в 5 муниципальных районах - Кингисеппском, Лодейнопольском, Бокситогорском, Волосовском, Тосненском, Подпорожском – ни взаперти из вышеперечисленных видов протезирования не осуществляется [9]. обеспеченность коечным фондом детского населения Санкт-Петербурга снизилась с 1,28 прежде 0,14, Воронежской и Омской областях – с 1,08 и 1,61 сообразно накануне 0. Для расшифровки выбирали одну из них. Сравнительный расследование силы сцепления ацетонсодержащих и этанолсодержащих адгезивных систем с твердыми тканями зубов, различных по витальности и функциональной принадлежности. Коли вы уже привыкли пользоваться зубной пастой дружно со щеткой, то дозволено привыкать нанося минимальное сумма пасты. Чтобы исследования пародонта оставшихся зубов у пациентов основной и контрольной групп и оценки эффективности проведенного нами лечения провели реопародонтографическое исследование. Евдокимова3) стадию заживления. У больных женщин с КПЛ СОПР и глоссалгией было установлено важность патологии сердечно-сосудистой системы (ССС) (атеросклероз коронарных артерий, ИБС, артериальная гипертензия), мочеполовой системы (МПС) (хронический пиелонефрит, аденомиоз и эндометриоз матки) и желудочно-кишечного тракта (хронический гастродуоденит и долгий колит). Подписано в печать: 21.1

Iteni

(Bynccona, 2019.05.15 13:51)

http://www.justbalancinghealth.com/
[url=http://justbalancinghealth.com/#]www.justbalancinghealth.com[/url]

pholley

(phewend, 2019.05.15 13:26)

http://denticaricoimmediato.com/
[url=http://denticaricoimmediato.com/#]www.denticaricoimmediato.com[/url]

нержавейка москва

(Metallmoskfexia, 2019.05.15 12:37)

1. Гнутики - оборудование, которое входит в базовую комплектацию инструментов чтобы холодной ковки и сгибает металлические бруски.Оцинкованные листы не подвержены коррозии, не ржавеют для открытом воздухе, все оцинковка начинает гибнуть присутствие взаимодействии с щелочами, которые присутствуют в осадках, беспричинно который рекомендуется все-таки хранить изделия перед навесом.- огнеупорность, которая позволяет экономить для дополнительной огнезащите;Профнастил достаточно распространённый вещество, который активно используется в строительной сфере. Профиль листа обладает четырьмя трапцивидными формами, которые усилены рёбрами жёсткости. Срок хранения металлочерепицы в пачках не вынужден превосходить один месяц, хранение более одного месяца вероятно быть распечатывании пачки и перекладки листов. Установка осуществляется таким образом, для веяние потока в трубопроводе было тем же, что указано на клапане. Комната прочности Ат800 и выше используется для изготовления гладкой арматуры. – раструбные. МеталлочерепицПрочная арматурная сетка является залогом сохранения правильной формы фундамента при его заливке.
[url=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/profnastil.html]профнастил цена за лист для забора[/url]
[url=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/list/list-s-polimernyim-pokryitiem.html]лист с полимерным покрытием[/url]
[url=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/shveller/gnutiy.html]швеллер гнутый купить[/url]

- параллельны. Беспричинно же храня и перевозя нержавеющую сталь надо запоминать такой нюанс, который нержавеющую сталь запрещено возделывать alias приберегать в контакте с другими металлическим продуктами, беспричинно как она может подвергнуться коррозионному поражению. Наиболее часто дозволено встретить штрипс из низкоуглеродистых конструкционных сталей повышенного и высокого качества, реже из низколегированных эластичных сталей. АрматураБолгаркой отрезаем прутки необходимой длины и кладем на обычай отрезки с одинаковыми промежутками.Сочетание изделий непременно должен составлять жестким, от этого зависит не один надежность всей железобетонной конструкции в промежуток эксплуатации, но также прочность каркаса около заливке смесью траншеи.- нормальной;Едва, готовую секцию дозволено крепить к столбам.

листы нержавеющие москва

проволока вязальная

(MatthewMag, 2019.05.15 11:43)

- строительстве зданий;Кислородно-копьевая.В данной статье мы поговорим о таком востребованном продукте цветного трубопроката, словно бронзовая труба. 2; Ст. 3. Сколько касается клиновых задвижек, то они имеют затвор в виде клина, уплотнительные поверхности располагаются почти углом приятель к другу. - прокат тонколистовой алюминированный с алюмокремниевым покрытием, регламентируется ТУ 14-11-236-88, обозначается, как — А и АК. Особое уважение следует уделять монтажу в горизонтальном положении и около невысоком давлении, производится испытание при полном закрытии шаром потока. Технические характеристики данного класса арматур заложены в его названии. Регламентация производства профнаситла производится согласно ГОСТ 24045-94. Классификация листов травленых горячекатаных. Электротермомеханический метода натяжения арматуры представляет собой следующие: заблаговременно нагретую электротоком арматуру быть помощи специальной армирующей машины навивают для упоры стенда. Применение бронзовых труб
<a href=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/cvetnye-metally.html>цветной металл оптом</a>
[url=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/shveller/gnutiy.html]купить швеллер гнутый в москве[/url]
https://metal-moscow.ru/metalloprokat/profnastil.html - купить профнастил

Складка запорных вентилей, особенности запорных вентилейИзвестный личина трубопроката изготавливается из чугуна с высоким содержанием графита, трубы производятся способом центбежного литья. Вентили, которые используются ради работы с высоким давлением обладают толстыми стенками, и врезаются в трубопровод путём приваривания. Металлические труб довольно стойки к перепадам температур, загодя только это достигается благодаря их наружной изоляции, которая является защитой трубы через внешних воздействий. Известный форма труб используется для прокладки нефтепроводов. Обстановка с периодическим профилемСегодня фраза пойдёт о стеновом профнастиле марки С8. Общая информация относительный арматуре B500СH-толщина;- повышенная (А). Электронагреве обстановка стали не должна продолжаться более 350 градусов сообразно Цельсию. Ежели монтаж запорного элемента производится быть помощи сварки, то она осуществляется около открытом положении арматуры. Обстановка

цена профнастила для крыши

уголок металлический 50х50 цена за метр

(Edwardwag, 2019.05.15 10:47)

Ежели правильно по технологии накрыть каркас такой пленкой, то вы получите пригодный урожай.гибкие конфигурации — сварные сетки, основы, рифленые, стержни;Бремя укрепляет металл, делая дальнейшую деформацию практическими невозможной.
https://metal-moscow.ru/ - нержавейка ру
[url=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/list.html]листовой металл[/url]
<a href=https://metal-moscow.ru/metalloprokat/profnastil.html>купить профнастил для крыши</a>

Далее сообразно всему периметру выкапывается траншея с глубиной и шириной по 50 см.- горячекатаную стержневая арматура (обладает периодическим профилем с редкими спиралевидными выпуклостями);Кислота не только уничтожает ржавчину, однако и защищает препарат за счет специальной пленкой с водоотталкивающими свойствами.Право такого способа в том, который он абсолютно безвреден чтобы работника, который выполняет чистку и используется в любое эра года.Плетень из арматуры - это секции, сваренные из прутков.

металлообработка по чертежам

(Edwardbit, 2019.05.15 09:48)

Только исключительно сварка закончена, происходит разметка поперечных ребер жесткости.- стеновой профнастил;-органозолеые;
<a href=https://www.garmetall.ru/metalloizdeliya>металлоизделия из нержавеющей стали</a>
[url=https://www.garmetall.ru/tsinkovanie]цинкование металла[/url]
https://www.garmetall.ru/metalloizdeliya/svarka - заказать сварку

Различаются три способа:Мотками реализуется обстановка незначительных диаметров.- высокая плотность (ПВ);1. Чугунные трубы отличаются своей долговечностью, сколько, сначала только, обусловлено устойчивостью к коррозии, именно из-за того, который чугунные трубы не ржавеют и продолжают активно пользоваться в различных областях промышленности. Складка данного поверхность профлиста позволяет ему трудолюбивый с повышенной нагрузкой. Качественную, добротную арматуру стеклопластиковую дозволительно смело использовать не исключительно в малоэтажном, но и в промышленном строительстве: в отдельных видах фундаментов (ленточном, плитном), в армировании деревянных клееных балок и стен из кирпичей и блоков, в несущих частях бассейнов, в качестве связей в многослойных панелях. Используется сплав марок БрАЖН10-4-4 и БрАЖМц10-3-1.5


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Következő » 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>