Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 PSP-s gyakran ismételt kérdések /Utoljára frissítve: 2008.06.18/


Ezt a leírást annak reményében készítettem, hogy a kezdő PSP-tulajok is kiismerjék magukat a legelőször talán bonyolultnak tűnő kifejezések, megoldások erdejében. Felfoghatjuk ezt egy PSP-Tudástárnak is, vagy egyfajta forgalom(user)irányító jelzőlámpának :).
Amennyiben az alábbi FAQ-ot egy adott, PSP-vel foglalkozó oldal felhasználja a saját site-ján, annyit kérnék, hogy a nevemet (ill. akiket megemlítek benne, szerzőket) tüntesse fel, semmi egyéb, ennyi talán elvárható, ha már egyszer rengeteget foglalkoztam/tunk az utánjárásával. Köszönöm.

Amit eddig összeírtam, tekinthető egy masszív alapnak, amit folyamatosan lehet bővíteni mások által használt programok tapasztalatával/lerásaival ezért ha valakinek újabb "FAQ-pont" jut az eszébe, ill. megoldással tud rá szolgálni nyugodtan leírhatja, s aszerint bővíteni fogom /a szerző nick-jével, ha igényli e-mail címével/ a listát, vagy ha pontosítani, módosítani szeretné valamelyik pontot.
Amennyire lehet a jövőben folyamatosan frissíteni fogom a FAQ-ot.


0, A Playstation Portabe
PlayStation Portable

Adatok / Specifikáció

Technikai adatok: 480X272 felbontású 16,77 millió szín megjelenítésére képes 16:9-es képarányú és 4.3 inches kijelző, melynek fényereje maximálisan 200 cd/m2.
MIPS R4000 alapú mikroprocesszor 333Mhz (32bit), frontoldali busz 166MHz-es.
Főmemória: 32MB (Slim esetében 64 MB)
Grafikus memória: DRAM: 4MB. A PSP grafikus alrendszer 512 bites buszt használ, teljesítménye 664 millió pixel és 35 millió sokszög/s.
Akksi élettartam: kb 4-5 óra (függ: a képernyő fényességén, a hangerő-szinten, film v. játék fut-e?)
Csatlakozás: Wi-Fi (802.11b), IrDA
Firmware verziók:
Normál/Pufi-PSP: 1.00, 1.50, 1.51, 1.52, 2.00, 2.01, 2.50, 2.60, 2.70, 2.71, 2.80, 2.81, 2.82, 3.01, 3.02, 3.03, 3.10, 3.11, 3.30, 3.40, 3.50, 3.51, 3.52
PSP-Slim: 3.60
PSP-Slim & Pufi PSP: 3.70, 3.71, 3.80, 3.90, 3.93, 3.95, 4.00
Az 1.00 és az 1.50-es firmware-el rendelkező PSP-n, futtathatók "házi készítésű" játékok(Homebrew) is ill. a Dark_AleX által készített 2.71SE, 3.XX Open Edition/M33/WildC*rd FW-eken is.
Kártyaformátumok
* Memory Stick PRO
* Memory Stick Duo
Lemezformátum
* UMD

Támogatott formátumok:
Audio
* MP3
* ATRAC3
* WMA (firmware v2.60)
* AAC (firmware v2.70)
* WAV (Linear PCM)
* MP4 (konténer formátum)
* AAC + 3GP Video

Videó
* MPEG-4
* MPEG-4 Part 2
* MPEG-4 Part 10 (H.264/AVC)
* SWF (firmware v2.70-től)
Képek
* JPEG
* GIF
* BMP
* TIF
* PNG

********************************************************************
PSP-csomag variációk
A világ összes pontján a PSP elérhető mind Value Pack vagy Core Pack formájában. Számos országban még Giga Pack formájában is beszerezhető (ezt 2005. október 20-án jelentették be).
Value Pack = PSP + akkumulátor + 32 MB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + csukló-pánt + Demo-lemez + hálózati töltő
Giga Pack = PSP + akkumulátor + 1 GB Memory Stick Pro Duo + Fejhallgató (távirányítóval) + tok + törlőkendő + Demo-lemez + hálózati töltő + USB-kábel

Ad-Hoc hálózat
Az Ad-Hoc vezeték nélküli hálózattal lehetőség van max. 16 PSP egyidejű összeköttetésére, kommunikációjára (pl.: multiplayer játéknál). Az egyik PSP-nek kell lennie a játék "host"-jának (kiszolgáló), amihez a többi felhasználó akkkor csatlakozhat, amint elkezdik keresni a kiszolgáló listákat.
A kiszolgáló PSP-nek az akkumulátor üzmedéje kb. 35%-al kevesebb lesz (ez az átvivendő adatok összetettségén múlik).
A 2.00 FW-frissítéssel a PSP az Ad-Hoc technológiát már digitális képek küldésére is ki tudja használni (két PSP között), a küld és fogad (send, receive) funkciókat használva a PHOTO menüben.

Infractructure hálózat
A PSP főmenüje megengedi a felhasználónak, hogy beállítsa a rendszert úgy, hogy tudja használni az internetet (vezeték nélküli kapcsolaton keresztül). Ez a fajta mód képes megtalálni a védett ill. nem-titkosított vezeték nélküli hálózatokat az adott területen.

Infra (PSP-Slimen már nincs)
Habár a PSPnek van IrDa portja a készülék tetejének bal oldalán, jelenleg egyetlen játék sem használja ki.
Vannak ún. házikészítésű alkalmazások, amik képesek kihasználni a PSP IrDa portját:
- TV távírányító-ként
- IrDa PDA to PSP, ami a PDA-t, mint szöveg-beviteli eszközt használja fel a PSP részére.
- IrDa File Transfer, ami adatvitelt biztosít Infra kapcsolaton keresztül
- Universal Remote (Irda porton keresztül irányíthatjuk a DVD-lejátszót, TV-t, Music Center-t vele).
=====================================================================================================

1, Alapok / Fogalmak
FirmWare /FW/ = A firmware egy olyan szoftvertípus, amely a hardvereszközbe van beépítve, és a legalapvetőbb funkciókat biztosítja a hardver működtetéséhez (esetleg figyeli az eszköz állapotát, arról információkat nyújt a külvilágnak). Jelen esetben a rendszerfile-okat tartalmazó és azokat futtató szoftver. Felfoghatjuk a PSP operációs rendszerének.
Custom FW (SE, OE, M33) = [SE = Special Edition, OE = Open Edition, M33 = March 33, *LE = WildC*rd Leaked Edition]], Dark_AleX "készítette" a hivatalos Sony-FW-ekből. Egy olyan módosítást tartalmaz, ami megengedi a PSP-nek hogy bebootoljon, a homebrew programok futásához szükséges kódokat blokkoló biztonsági intézkedéseket figyelmen kívül hagyva. Legnagyobb előnyük, hogy egyesítik az 1.5-ös FW előnyeit és a 2.71 ill. a 3.XX-es FW összes funkcióját. Nem mellesleg az iso-játékok a Game menüpont Memory Stick ikon alatt találhatóak és nem igényelnek emulált környezetet (DevHook). Ezeket 1.5-ös FW-re lebutított PSP-re érdemes felrakni. /Ha ezt látod valahol: 3.XX OE/M33, akkor az vmelyik OE FW-re vonatkozik 3.02, 3.03, 3.10, 3.30, 3.40 v. M33 FW-re vonatkozik: 3.51, 3.52, 3.71 stb./
A 3.71 M33-as Custom FW(-től felfelé) már speciális, mivel nem igényel 1.50-es FW-t, ahhoz, hogy teljes-értékűen fusson.
GEN Custom FW = a pspgen.com oldal mögé burkolózva egy egyelőre ismeretlen programozó készítette ezt az új fajta CFW-t (3.95GEN-2). (újdonság, hogy a recovery menü az XMB-ben is használható). Azonban ennek a CFW-nek van még egy-két hiányossága, ezért is ajánljuk helyette a 3.90M33-3-at...
XMB (Cross Media Bar) = A PSP főmenüje, grafikus környezete. Az ikonokat háttereket a 3.70-es FW-től felfelé ún. PTF témákkal (PSP Theme File) lehet kicserélni, míg az XMB funkcióit/kinézetét/ikonok koordinátáit/hangjait a Flash0-ban lehet - a meglévő fájlok cseréjével - módosítani.
Homebrew = "házi készítésű", azaz programozók által készített (nem hivatalos Sony) házilag készített program. Szinte mindegyik ingyenes (pl.: böngésző, msn messenger, számológép, notepad, universal remote). Ezen programok futását figyelmen kívül hagyó biztonsági réseket igyekszik a Sony befoltozni egy-egy újabb frissítéssel. A "leghomebrew-képesebb" FW az 1.5-ös volt (ill. most már az ebből "építkező" SE és az OE/M33 FW). Dark_AleX-nek hála a legtöbb HomeBrew-t át lehetett ültetni 3.XX kernelre, így azok mennek gond nélkül PSP Slim-en is.
Iso = szabványos képfile. Az UMD-lemezről készített biztonsági másolat, annak teljes tartalmával megegyező kópia (pl.: Játák ill. Film-iso-k).
CSO/DAX = az iso képfile tömörített változatai. A DAX valamivel hatékonyabb, de pl.: a Custom FW-ek nem támogatják alapértelmezetten.
Recovery menü = a sokszor emlegetett visszahozó/és beállító menü amely csak OE és M33-as Custom FW-eken érhető el. Itt lehet tbk. a pluginokat aktiválni. (belépni recovery menübe a bekapcsoláskor a JOBB-Kar nyomvatartása mellett lehet) Bővebb leírást itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=151


Ripkit = Az iso-játékokhoz készített "törés-csomag". A felesleges állományokat törli (pl.: padding file, FW-update file, angolon kívüli idegen nyelvek, háttérzenék, átvezető kisfilmek, előzetesek) [természetesen nem mindegyik játéknál találhatóak meg ezek a file--ok] , és a végén CSO-ba betömöríti. Ezeket manuálisan is el lehet végezni az UMDGen programmal.
Pad(ding)-file = az UMD-lemezen lévő (iso-ban feleslegesen helyet foglaló több száz MB-os) file, amely a jobb, hatékonyabb lemezelérést biztosítja. Oly módon, hogy a lényeges adatok (a játék) általa az UMD-lemez szélére kerülnek.
Downgrade / Downdate = A PSP aktuális FW-ének visszabutítása egy alacsonyabb verziójú FW-re (ált. 1.5-re). Fontos, hogy számos Downgrade van, válaszd ki a neked megfelelőt (a downgrade résznél fel vannak sorolva).
Korábban gondot okozott a PSP-alaplapja, most a Pandora akku módszer segítségével már lényegtelen.
Jelenleg a Pufi PSP-re kijött összes S0NY FW-t lehet downgradelni.
A SlimPSP-nél a 3.60-as FW-re lehet 3.60 M33 CFW-t feltenni, majd erre rá a később megjelenő CFW-eket.
Update = az aktuális FW-verzió frissítése egy újabbra (amely általában több funkcióval, új szolgáltatásokkal egészül ki). Figyelem: ha szeretnél iso-játékokat ill. segédprogramokat futtatni a PSP-den, akkor semmiképpen se frissíts Hivatalos Sony FW-re. Downgradeld (v. Despertar del Cementerio), majd pedig tegyél fel egy CFW-t.
Pandora Akkumulátora = A Pandora Akkumulátorral (karöltve a Pandora Magic Memory Stick-kel) bármilyen félre-flashelt (nem megfelelő módosítást használtál), rosszul downgradelt vagy letörölt flash0 tartalmú PSP-t helyre lehet hozni és bármilyen firmware-ű (1.00 - 3.XX (bármely jelenleg ismert)) PSP-t lehet 1.50-re downgradelni. Fizikai sérüléssel rendelkező vagy hardverhibás (elfüstölt processzor, eltört alaplap, stb) gépen természetesen ez sem segít.
Ennek segítsével az összes jövőbeni FW-frissítés is könnyű-szerrel kijátszható. nem kell hozzájuk külön downgrader.
Despertar Del Cementerio = "Holtak feltámadása". Pandora akku és Memory Stick szükséges hozzá. A lényege, hogy bármilyen FW-ű PSP-t (akkor is ha a Flash0 teljesen törölve lett) képes egyből 3.80 M33-as CFW-rel felruházni, nincs szükség downgrade-re. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
U.P.M.S. = Ultimate Pandora Memory Stick = Véglegesített Pandora Memóriakártya és akku. Az UPMS segítségével lehet egy állandó (véglegesített) Pandora Akkud és Mem.Sticked s mindemellett tudod normál módban használni őket ! Egyszóval ha bármikor olyan kedved van, tudsz másik PSP-tulajnak segíteni, v. a te PSP-dbe életet lehelni. Slim-hez és Pufi PSP-hez egyaránt jó !
Bővebb leírást és letöltési lehetőséget itt találsz hozzá:

http://em82.extra.hu/?p=322


Flashelés = ez egy folyamat. Ilyenkor a file-okat a program a PSP memóriájába másolja, ahol a rendszerindító file--ok is vannak. Ha itt valami rosszul megy végbe (pl.: nem megfelelő file-okat választ ki flashelésre az illető) (99,9%-ban felhasználói hozzá nem értés miatt), a rendszer nem fog tudni betöltődni. Van, hogy bizonyos plugineket csak flasheléssel lehet a FW-be "beépíteni", hogy az fusson rendesen.
Mielőtt bármit is módosítasz a Flash0-ban hozz létre arról egy biztonsági mentést a PC-den egy külön mappába. Ha valamelyik feflashelt fájl miatt az XMB nem menne, akkor csak visszamásolod az eredetit (recovery menü segítségével) és kész is.
DevHook /DH/ = A DeviceHook egy Firmware-emuláló program, amelynek segítségével pl.: az 1.5-ös FW-rel rendelkező PSP-n futtathatóvá válik a 3.10-es FW-t igénylő játék, ill. netezni is lehet vele (az emulált környezetben). Az emulált (pl.:3.10 FW) környezet összes funkcióját el tudjuk érni ezáltal.
Ez a program az OE, M33 CFW megjelenésével szép lassan háttérbe szorult, okafogyottá vált.
Plugin/PRX = kiegészítő illesztőprogramok, amelyek a Custom FW-ekkel rendelkező PSP-ken futtathatók, kihasználva a biztonsági réseket. (pl.: képkimentő, PSP-újraindító, automatikus iso-futtató illesztőprogram)
NAND = A PSP alaplapján elhelyezkedő Memória, ami a PSP FW-ét ill. a felhasználói beálltásokat tárolja. Mindenképpen készíts egy biztonsági másolatot a NAND-odról, mivel sok esetben ez az utolsó lehetőség, hogy megfelelően működő állapotba tudj visszahozni a PSP-d. Más tulaj PSP-jének NAND-ját szigorúan TILOS a saját PSP-dre felflashelni. Amennyiben ezt mégis megteszed, készülj fel, hogy számos funkció nem v. csak korlátozottan fog működni, mivel ilyenkor tönkreteszed az ún. IDStorage-t.
FLASH0 (F0) = A NAND Memória egy része, amely az aktuális FW-t, amely a PSP működéséhez elengedhetetlen.
FLASH1 (F1) = A NAND Memória egy része, amely registry-t és más személyes beállítást tartalmaz.
Dump = A FW egy másolata, emulációra használják. (Néha visszafejtik (ezáltal lehet módosítani a FW-t)).
1.5 = ez (volt) az a Hivatalos FW-verzió, amellyel az XMB-ből HomeBrew-kat lehet futtatni teljes kernel-hozzáféréssel. 2 könyvtár kell a homebrew program futásához, mindkettőnek ugyanaz a neve, csak ez egyik %-jellel kezdődik (ami az ikon-t, ill. a Kxploit-ot tartalmazza, a másik könyvtárban maga a program van).
Kxploit = Az a metódus, aminek segítségével HomeBrew programokat lehet futtatni 1.5-ön. Két db eBoot.pbp file-t használ, az egyiket arra használják, hogy betöltse ill. kijátssza az egyszerű FW-biztonságot (amit pont a házilag megírt kódok futtatásának blokkolására írtak), a másik eBoot.pbp pedig maga a program.
TA-082 = az "elátkozott" alaplapú PSP-model, amelyet sokáig nem lehetett downgrade-elni. Ma már mindegy az alaplap verziószáma. Persze, ha nem Pandora módszert használsz, fontos tájékozódni az alaplap verziószámával kapcsolatban.
UP - (Undiluted Platinum) - egy mod chip a PSP-hez, amely 2 NAND memóriát foglal magában, dupla FW-boot lehetőséggel. (ez a dual-chipes, dual-boot-os megoldás a TA-082-es alaplapú PSP-ken nem alkalmazható !). Drága és nem biztonságos megoldás.
ms0:/ vagy MS_ROOT - A memóriakártya gyökérkönyvtárát szokták így jelölni.
IPL = “Initial Program Loader” - Kezdeti program betöltő. A PSP elindítja az elő-IPL-t keresve a NAND-ban az IPL-t és betölti (ha ennél a folyamatnál az akku serial-ja (sorozatszáma) 0xFFFFFFFF, akkor a PSP a Memory Stick-ről fogja betölteni az IPL (a.k.a. Pandora :) )). Tulajdonképpen ez a bootolási folyamat első lépése.
IDStorage = Az IDStorage (azonosító tároló) tárol számos (130) kulcsot, amelyek a PSP-dről adnak/írnak le információt. Pl.: Sorozatszám, WLAN Mac-cím, FW-verzió stb.. Ezek egyedi dolgok, így minden PSP-n más és más ! Ha az IDStorage-ed tönkremegy (mert másvalakiét tetted fel) akkor a következő dolgok nem fognak működni: Ad-Hoc mód, UMD Játékok és az UMD Videók, HomeBrew-k és a MagicGate. Az IDStorage (néhány kulcsa) PSP-NKÉNT KÜLÖNBÖZIK & NEM LEHET ÚJRAGENERÁLNI !!! NINCS RÁ MÓD !

Mit kell szem előtt tartani PSP vásárlás előtt?
Ellenőrizd, hogy megvan-e a magyar kézikönyv.
Ellenőrizd, hogy a PSP LCD-kijelzőjén van-e pixelhiba.
Ahhoz, hogy iso-játékokat tudj majd futtatni legalább 512 Mbyte-os Memory Stick kártya szükséges. Ha használtan veszed a PSP-t, nagy eséllyel jutsz olyanhoz, amelyet már nem kell hackelni (OE/M33 FW van rajta), egyből képes futtatni az iso-játékokat.
Ha Base pack-ot / Alap-csomag-ot választasz, akkor abban nem fogsz se Memóriakártyát, se fülhallgató hosszabbítót, sem pedig tokot, ill. törlőkendőt találni. (igaz, ezeket külön-külön is meg lehet venni)

Mi a különbség a PSP Slim ill. az alap PSP között?
PSP Slim szemszögéből:
- 33%-al könnyebb (280g helyett 189g)
- 19%-al vékonyabb (23mm helyett 18.6mm)
- akksi töltés USB-porton keresztül
- gyorsabb játékbetöltés
- hatékonyabb akku-kihasználás
- nincs infra-port
- WLAN gomb átköltözött a PSP tetejére
- hangszórók elhelyezése is megváltozott
- nagyfelbontású videókat és .avi-kat (nem DivX és XviD, sima MjPeg-es) is képes lejátszani (remélhetőleg csak a FW miatt)
- új FW-t kapott (3.60), amivel képes TV-re küldeni video-t továbbítani (Video-Out-on) ill. képes mind a PS3 mind a PC winchesteréhez hozzáférni bárhol a világon (régiófüggetlen), köszönhetően az új csatlakozási opcióknak.
- PSP Slim immár 64MB memóriával rendelkezik
- Analóg Video Kimenettel rendelkezik (kábel kell hozzá)
- "Piano Black," "Ceramic White," és "Ice Silver" színváltozatokban kapható (kezdetben.. azóta van Vérvörös és Menthol Zöld is)
- Fut rajta a 3.90-es FW-rel érkezett Skype ! (Pufin nem megy)
Saját vélemény: gyengébb anyagminőség.

Honnan tudom, hogy milyen FW lehet a PSP-n (külsőleg a dobozról)?
A dobozon, a címkén található egy betű amely azonosítja a PSP FW-verzióját. Az alábbiak ismeretesek:
A-1.50 B-1.51 C-1.52 D-1.52 E-1.52 F-2.00 G-2.01 H-2.50 I-2.60 J=2.70 K=2.71
L-2.81 M-3.01 N-3.03 O-3.10 P-3.11 Q=3.30 R=3.40
R-nél nagyobb betű 3.40-es FW-nél magasabbat jelöl
PSP Slim-en min. 3.60-as FW van.

Hol tudom megnézni, hogy milyen FW van a PSP-n (melyik menüpontban)?
Menj a Settings Menüre, majd a System Settings-re, itt görgesd lefelé a System Information-ig. Az alábbi 3 sor fog fogadni: MAC Address, FW-Verzió, PSP-s Becenév.

Honnan tudhatom, hogy honnan származik a PSP?
A model szám által tudod behatárolni/azonosítani, hogy milyen régiójú a PSP. Az alábbiak ismeretesek:
PSP-1000 Japán - Basic Pack
PSP-1000K Japán - Value Pack
PSP-1000KCW Japán - Value Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000CW Japán - Ceramic Pack fehér PSP
PSP-1000G1 Japán - Giga Pack fehér v. fekete PSP
PSP-1001K USA - Value Pack
PSP-1002K Ausztrália és Új-Zéland - Value Pack
PSP-1003K United Kingdom - Value Pack
PSP-1004K Europa - Value Pack, Giga Pack, Basic Pack, Fehér Value Pack, Fehér Giga Pack
PSP-1005K Korea - Value Pack
PSP-1006K Hongkong és Szingapúr - Value Pack
PSP-1007K Taiwan - Value Pack
PSP-1008K Oroszország - Value Pack
PSP-1009K Kína - Value Pack
PSP-1010K Közel-Kelet - Value Pack
PSP-2000 - PSP Slim&Lite - Basic
PSP-2000K - PSP Slim&Lite - Value

Honnan tudhatom, hogy TA-082/086-os alaplapú-e a PSP?
Kinyitod a PSP-d UMD-lemez meghajtóját és ha az alábbi képpel megegyező számsort látsz akkor biztos lehetsz benne, hogy TA-082-es a PSP-d. A számsort egyébként fejjel lefelé olvasva tudod értelmezni: IC1003.
Kép

Ami most következik az nem szentírás, de igaz lehet:
A->F betűig a dobozon: biztosan nem TA-082/086:
G és H betű: valószínűleg nem TA-082/086.
I betű: elég valószínűtlen, hogy TA-082/086-es legyen
J betű és felette: valószínű, hogy TA-082/086-os alaplapja van PSP-nek.

Hová tegyem a file-okat (általánosságban) a Memory Sticken / Milyen mappába/ Mi hol van?
Ez a kis leírás a 3.XX Custom FW-ekre érvényes (alapértelmezett beállításokkal, esetünkben: 3.90M33).
Memory Stick gyökere:
--> DH (DevHook helye (az ikonok a programhoz a PSP/GAME mappába vannak)) /elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100ANV01 (h.264 (avc) codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint néz ki:MAQXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> MP_ROOT --> 100MNV01 (normál mp4 codec-kel kódolt videofile-ok, eszerint: M4VXXXXX.MP4)/elavult, nincs rá szükség/
--> ISO (ide kerülnek az iso/cso/dax file-ok)
--> PICTURE (képek helye (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))
--> PSP --> COMMON (ide jönnek általában a Böngészőhöz való kiegészítők, programok)
--> PSP --> GAME --> BOOT (automatikusan futtatandó eboot.pbp helye (Recovery menüben lehet engedélyezni))
--> PSP --> GAME --> RECOVERY (itt van az 1.50-es FW helye)
--> PSP --> GAME --> UPDATE ((Custom) FW-frissítés fájljainak helye)
--> PSP --> GAME --> 150kernelupdate (Pufi PSP-n 1.50-es kernelhez szükséges programkód helye /mappa neve bármi lehet/)
--> PSP --> GAME150 (Pufi PSP-n az 1.50-es kernelt igénylő homebrew-k helye)
--> PSP --> GAMEXXX (Homebrew Programok helye az adott CFW verziójához megfelelően, (pl.: GAME390))
--> PSP --> MUSIC (zenék helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> PHOTO (képek helye, max. 1 mappamélységig lehet még létrehozni almappákat)
--> PSP --> SAVEDATA (itt vannak a játékmentések)
--> PSP --> SYSTEM --> BROWSER (ide menti a Böngésző Bookmark-okat, History-kat (Könyvjelzőket és Előzményeket))
--> PSP --> THEME (ide jönnek a 3.70 ill. a 3.71-es FW(-től felfelé) által használt ptf gyári és felhasználók által készített témák)
--> SEPLUGINS (a pluginek ide jönnek (.prx file-ok))
--> VIDEO (ide jönnek az .mp4 videók (3.30-as FW-től fölfelé működik ez a mappa))

Gyk.: az xxxxx = egy 5jegyű számot takar. Te adod meg.
Megjegyzés: azért lett az MP_Root és a PSP mappa ennyiszer felsorolva mert a Wordben megformázott szöveg itt nem jól van tördelve. :)


Ezt írja ki a PSP-m: "To start, you must update the system software.". Mi ilyenkor a teendő?
Ezt akkor írja ki, ha az UMD-lemez amit betettél a PSP-be magasabb FW-t igényel, mint ami a PSP-n található. A döntés a tiéd, ha frissíted letudod játszani az UMD-lemez tartalmát, de nem tudsz majd iso-kat futtatni (ha CFW-t használsz, akkor nem fogja engedni a hivatalos FW-re való frissítést (3.40OE-A verziószámtól fölfele...), mivel ez egy biztonsági patch).

Letöltöttem egy játékot, de nem tudom hová másoljam?
Természetesen hivatalos FW-rel nem fogod tudni futtatni az iso-játékokat.
Az iso/cso/dax (utóbbi 2 tömörített iso-file) file-okat a Memory Stick gyökérkönyvtárában lévő iso mappába kell bemásolni (ha nincs iso mappa rajta, létre kell hozni) USB-kapcsolaton keresztül (Settings menüpont, majd USB Connection-re nyomj egy X-et).

Próbálom elindítani a programot, de ezt a hibaüzenetet kapom vissza: "The Game could not be started (80020321).".
Valószínűleg HomeBrew programot akartál futtatni egy arra nem alkalmas (hivatalos) FW-verzión, vagy pedig (kikapcsolt állapotban van a No-UMD opció [Recovery Menü leírásánál részletezve van]) elfelejtettél betenni egy Demo v. Játék UMD-t.

Ha Windows-ban formázom a Memory Sticket milyen file-rendszer típust válasszak ki?
FAT 16

Hogy tudok zenét/képet (mp3) felmásolni a PSP-re?
USB kapcsolaton keresztül a Memory Stick PSP/Music mappájába kell bemásolni az mp3-akat, PSP/PHOTO a kép-file-okat.

USB-n keresztül Total Commanderrel iszonyat lassan (max. 6-700kbyte/mp) tudom csak felmásolni a file-okat.
Megoldás: Windows Intéző ! Másold ezen keresztül. (az újabb 7-es verziójú Total Commanderrel már nincs ilyen probléma)

Kompatibilis-e a 4GB/8GB-os Memory Stick a PSP-vel?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-k számára igen. Lehetőség szerint próbáld ki. Igyekezz High-Speed-es kártyát venni.

Honnan tudhatod, hogy hamis-e a Memory Stick amit vettél?
A 3.0 v. a feletti FW-verzióval rendelkező PSP-knél rámész pl.: XMB-ben a GAME menüre majd a Memory Stick-re menj, nyomj rá egy 3SZÖG-et, majd pedig egy O-t. Ha a MagicGate mellett UnKnown felirat díszeleg, akkor 100%, hogy hamis.

Mi az a stuck/beragadt pixel ?
Nem más, mint a folyamatosan fényesen világító pixel. A Beragadt pixel sajnos előbb-utóbb minden PSP-t elér. Nem garanciális hiba ! Javítani ("helyrerázni") kis százalékban, de lehet. Az egyik Program neve: Pixer. A programot a Game menüből lehet elérni (Bemásolás után :)). Ilyenkor egy olyan program fut majd, amelyik véletlenszerűen rajzol ki színes függőleges vonalakat az egész képernyőt beterítve, ami folyamatosan vibrál, frissíti a képernyőt, mozgásba hozza a színeket.
Linkek a pixel-hiba javítására készült programokról:

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=8934

 

http://pspupdates.qj.net/index.php?pg=49&aid=7975

 

http://pspupdates.qj.net/Pixer-Fixer-sa ... /aid/76860Miért ilyen halk a PSP-hez kapott gyári fülhallgató?
Azért, mert a Sony direkt ilyen halk, kis-teljesítményű fülhallgatót gyártott, a felhasználók halláskárosodásának elkerülése végett.

Lehet helyettesíteni a Sony fülhallgatóját sajáttal?
Lehet, amennyiben kis jack-dugó kivezetése van (v. nagy, s ahhoz meg veszel egy átalakítót). Saját fülessel sokkal nagyobb hangerő érhető el.

Meddig bírja az akksi? Hány óráig kell tölteni, hogy fullon legyen az akksi?
Nem lehet egyértelműen megadni, hogy hány óráig bírja. Az attól függ, hogy éppen mit használsz a PSP-n, ill. hány Mhz-en üzemel. Általában olyan 4 óra intenzív játékidőt kibír.
Kb. 3 óráig kell tölteni a teljes feltöltéshez.

Akku-töltés közben lehet játszani a PSP-vel?
Igen, lehet.

Mi van akkor, ha játék közben lemerül a PSP-m akksija? (Elveszítem az addig elért szintet a játékban?)
Semmi pánik. Ilyenkor szépen fogod és rádugod a hálózati töltőt. Kb. 5 perc múlva már folyamatosan tudod használni a PSP-d; bekapcsolod s a lemerüléskor éppen félbehagyott ponton folytatod a játékot. (bizonyos (régebbi) FW-eken nem minden esetben működött jól..)

Mennyire verődik vissza a napfény a PSP kijelzőjéről?
Eléggé:). Igyekezz árnyékosabb helyet keresni, ha játszani akarsz vele erős napfénynél.

Mi az esélye annak, hogy véletlenül Updatelem a PSP-men lévő FW-t a Game menüben megjelenő ikonra kattintva?
Ahhoz, hogy ezt véletlenül összejöjjön, annak annyi az esélye, mint hogy Magyarország Világbajnok lesz az elkövetkezendő 20 éven belül, fociban ! :) /jó párszor le kell OK-znod ahhoz, hogy frissítse/.
Ha magasabb FW van a PSP-den kizárt dolog, hogy "frissítsd".

Lehet UMD-lemezt másolni PC-n? Vagy van rá valamilyen különleges UMD-író?
Nem lehet ! A Sony nem adta meg az engedélyt az írható UMD-lemezek gyártására, a kalózmásolatok elterjedését megelőzendő. Maximum gyári körülmények között lehet másolni. Otthoni UMD-író nem létezik, valószínűleg soha nem is fog.

Teheti tönkre a PSP-t a HomeBrew programok futtatása?
Mivel mind nyílt forráskódú (nem hivatalos) programok, ezért előfordulhat, hogy néha kifagyasztja a PSP-d (lehet, hogy picit hibás a programkód). Ekkor kapcsold ki a PSP-d oly módon, hogy a power-gombot felfelé nyomva tartod (míg ki nem kapcsol) [kicsit hosszabb ideig, mint normál kikapcs esetében].

Hogy lehet, hogy a PSP-m hátterének színe havonta változik?
Úgy, hogy ha még mindig a default (alapértelemezett) háttérbeállítást használod.
Az alábbiak szerint változnak a háttérszínek:
Január = Szürke
Február = Sárga
Március = Világoszöld
Április = Rózsaszín
Május = Sötétzöld
Június = Világos lila
Július = Világoskék
Augusztus = Kék
Szeptember = Lila
Október = Sárga
November = Barna
December = Piros

Egyik napról a másikra nem futnak a OE/M33 FW-ű PSP-men az iso-játékok, mit tegyek?
2xer futtasd le a Reset To Default Settings-et (Alapértelmezett beállítások visszaállítása) v. Formázd le a Flash1-et.

Nem futnak a demo játékok, pedig OE/M33 (tehát Custom FW) van a PSP-men?
Állítsd át a homebrew kernelt a Recovery menüben (Configuration alatt található) 1.50-ről 3.XX-re. (pl.: 3.90M33-on állítsd át 3.90-re a mappa-kernelt)

2, FW-Történelem

FW-történelem: Miben változott 1.5-től 4.00-ig a Sony FW-e?
(A FW-változások időrendben csökkenően követik egymást (megjelölve a kiadás dátumát ill. a változatokat), felsorolva, hogy mik változtak (a korábbi FW-ek angol forrásáért köszönet ass-nek))
Az alább listázott összes FW-t (PSP típustól függetlenül) a Despertar Del Cementerio módszerrel (Pandora akku és Pandora Memory Stick segítségével) lehet hackelni.

PSP-FirmWare verzió: 4.00 [Slim & Fat] (Június 17, 2008. Japán és USA változat)
- [Hálózat] menüpont alá bekerült egy új funkció: [Internet Seach] néven (lényege, hogy a google segítségével listázza ki a találatokat).
- [Videó]: mostantól lehetőség van a videólejátszási sebesség változtatására lejátszás közben a FEL/LE nyilakat megnyomva.

PSP-FirmWare verzió: 3.95 [Slim & Fat] (Április 7, 2008. Japán és USA változat)
- PSX-játékoknál a gombkiosztást tudod megváltoztatni tetszés szerint. [Home gomb megnyomása után [Controller Settings] > [Assign Buttons] és végül [Custom]]
- Remote play (Távirányítás mód): Home gomb megnyomására -> kilépésnél lehetőség van kikapcsolni a PS3-at [Quit and Turn Off the PS3 System] v. hagyni hogy tovább dolgozzon [Quit Without Turning Off the PS3 System] .
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.93 [Slim & Fat] (Március 18, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció a Japán verzióban mostantól támogatott (csak Slim-en elérhető)
- Hálózat: 20 új Net-rádió csatorna került bele
- Játék: A PSN-ről tölthető (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.90 [Slim & Fat] (Január 30, 2008. Japán és USA változat)
- Hálózat: Skype funkció (csak Slim-en elérhető)

PSP-FirmWare verzió: 3.80 [Slim & Fat] (December 18, 2007. Japán és USA változat)
- Hálózat: Internet Rádió mint új funkció
- RSS Csatorna: a csatornákat most már OPML formátumban is be lehet importálni
- RSS Csatorna: a fotók most már itt is megjelennek
- Zene: Új vizuális effektek

PSP-FirmWare verzió: 3.73 [Slim & Fat] (November 29, 2007. Japán és USA változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.72 [Slim & Fat] (Október 30, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.
1Seg Tuner is bekerült az RSS csatornák listájába.

PSP-FirmWare verzió: 3.71 [Slim & Fat] (Szeptember 12, 2007. Japán változat)
- A Theme mappa automatikusan létrejön .
- PSPot funkció törölve.

PSP-FirmWare verzió: 3.70 [Slim & Fat] (Szeptember 11, 2007. Japán, USA és UK változat)
- Beállítások: Új gyári témák használata a "Themes" alatt (.ptf kiterjesztéssel). Amelyeket a Memory Sticken a PSP/THEME mappába kell helyezni. (A kiválasztott témát a PSP Flash-memóriája tárolja, így a MemoryStick kivétele esetén is működik.)
- Videó: "Scene Search" opció a videó lejátszásánál. (Ezzel az éppen játszott videó közben tudsz egy kiválasztott jelenetre ugrani, 5, 15 stb perc (amennyit beállítasz)).
- Videó: "Consecutive playback" [folyamatos lejátszás] a Settings/Video Settings-nél. Ezt on-ra állítva az összes (MemSticken tárolt) videót egymás után lejátsza, anélkül, hogy visszalépne az XMB-be.
- Videó: "Playback of 1-Seg video files" [1-Seg TV Tuner-rel rögzített videó-fájlok lejátszása]. Sajna ezt csak a Japán felhasználók tudják kihasználni.
- Képek: most már zenelejátszás közben is nézhetsz fotókat. (akár diavetítést is indíthatsz)
- Hálózat: gomb-beállítás/hozzárendelés lehetősége a Remote Play opciónál.
- Hálózat: a PortableTV ikont törölték.
- [XMB]: számos helyen kis ikon jelenik meg, amolyan mini-súgóként, hogy melyikkel is lehet előcsalni az opciókat.
(Csak PSP-Slim felhasználóknál!):
- TV: 1-Seg adat-sugárzás támogatása. Ezek ilyen adatok lehetnek: feliratok, internet-linkek, játék-statisztikák stb.
- TV: 1-Seg jelek továbbítása TV-Out-on keresztül olyan megjelenítőkbe (TV-k), amelyek nem támogatják a Progresszív jeleket.

PSP-FirmWare verzió: 3.60 [CSAK PSP-SLIM-hez!] (Július 11, 2007. Japán és USA változat)
- Beállítások / TV - Switch Video Output (Video-kimenet átváltása egy a PSP-hez csatlakoztatott eszközre)
- Video: .avi file-ok lejátszása + HD tartalmak lejátszása.
- Töltés USB-porton keresztül
Valószínűsíthetően biztonsági patch is került bele.

PSP-FirmWare verzió: 3.52 (Július 24, 2007. Japán változat)
JÁTÉK: A játszható (támogatott) PS1-es játékok száma nőtt.

PSP-FirmWare verzió: 3.51 (Június 29, 2007. Japán és USA és UK változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [Lumines exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.50 (Május 31, 2007. Japán és USA és UK változat)
Hálózat:
- PSP csatlakoztatható a PS3-hoz Interneten keresztül - Remote Play funkciót használva.
- Remote Play kapott egy új opciót - Kommunikációs beállítások [Communication Settings]
- RSS Channel kapott egy új funkciót: RSS Csatorna Útmutató [RSS Channel Guide].

PSP-FirmWare verzió: 3.40 (Április 19, 2007. Japán és USA változat)
PSX: - A játszható (támogatott) PSX-es játékok száma tovább nőtt.
- A PSX mentési file-jainak (saved data) formátumát most már a PSP ill. a PS3 is támogatja.
Játék: - Certificate Utility ikon törölve lett. (mostantól az így kapott infót az alábbiak szerint lehet megtekinteni: ki kell választani a játékot amelyikről több infót szeretnél megtudni, majd nyomd meg a :H: gombot (előjön a kis oldalsávos menü), ezután pedig az Information szövegre kell :X:-et nyomni.)
- valószínűleg a biztonsági réseket is igyekeztek befoltozni...

PSP-FirmWare verzió: 3.30 (Március 27, 2007. Japán változat)
PSX: - Lemez olvasási sebességének beállításának lehetősége a PSX-es játék alatt [Standard v. High] - PSX játék közben megnyomod a Home gombot s akkor jön elő
Hálózat: - RSS Csatornáknál is megjelenik most már az ún. "thumbnail" (mini előnézeti kép)
Video: - Videóknál szintén thumbnail ikonok megjelenése (pl.: egy mappába kell ("VIDEO") tenni a .mp4 file-t, ill. a .jpg file-t, ugyanolyan nevű kell legyen a .jpg file is.)
Video: - Felturbózott Video-Felbontás támogatás (lejátszás) az alábbi codec-kel készült film-file-ok esetén:
MPEG-4 AVC(H.264) video, Main Profile (AVC CABAC)
A felbontások pedig a következők lehetnek: 720×480/352×480/480×272

PSP-FirmWare verzió: 3.11 (Február 8, 2007. Japán változat)
Játék-patch: A PlayStationNetwork online áruházába (Japánban) felkerült, PSP-re megvásárolható PSX-es játék, az R-Type futtatását javították vele.

PSP-FirmWare verzió: 3.10 (Február 4, 2007. USA, Angol és Japán változat)
Játék: Playstation Network-ön keresztül elérhető címek (játékok) újabb bővítése.
Hálózat:
- Új funkció: LovationFreePlayer-en keresztül MPEG-4 AVC kódolású mp4 file-ok letöltésének lehetősége [Az alábbi LocationFree bázisállomásoknál érhető el: LF-PK20 (Japán) vagy LF-B20 és LF-B10 (USA)].
- Web Browser beállításoknál új funkció: Memóriakímélő (v. memóriatakarékos) üzemmód (ilyenkor a Web Böngésző kevesebb memóriát használ, de cserébe a képek megjelenítésének minősége rosszabb lesz)
Beállítások: [SETTINGS / SOUND SETTINGS]
- Új funkció: Dinamikus Normalizer/Volumizer: Leszabályzott hangerő a lejátszandó zenéknél.
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget [GTA LCS exploit bug]) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.03 (December 20, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Játék: További PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele. A PlayStation 1-es játékokat PlayStation 3-on keresztül lehet letölteni.

PSP-FirmWare verzió: 3.02 (December 6, 2006 USA. Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette (biztos szegény Dark_Alex-től féltek? ezért kár volt a gőzért? 3.02 OE:)).

PSP-FirmWare verzió: 3.01 (November 22, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 3.00 (November 21, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: [Remote Play] funkció elérhető. (PS3-at lehet vele joypad-ként irányítani)
[Online Manual] - Online elérhető a rendszer beállításaira vonatkozó leírás
[Timer Settings] - Az RSS (hírolvasó) csatornákat lehet vele előre beállított időben letölteni.
Játék: PlayStation 1-es játékok tölthetők le hivatalosan ill. játszhatók vele ettől a verziótól kezdve.
Zene: 3x-os előre- ill. hátratekerés opcióval bővítették.
Megjelent a Zenei Vizuális hatás opció is (mint winampban a Milkdrop pl.:).
Video: Motion JPEG (M-JPEG) formátumot is le tudja mostantól játszani
[Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Videórögzítés támogatása/
Photo: [Camera] - a PSP-hez opcionálisan megvásárolható kamerát is tudja kezelni. /röviden: Digitális fényképezés támogatása/
Beállítások: [UMD Automatic Start] opció mostantól elérhető.

PSP-FirmWare verzió: 2.82 (Október 26, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.81 (Szeptember 7, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.
Egyéb: A 4 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.80 (Július 27, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: RSS csatornán keresztüli video ill. kép-letöltés.
Mostantól lehet elérni és kihasználni annak minden előnyét Wi-Fi-n keresztül a LocationFree Player-nek.
Zene: AAC file-ok lejátszása (.3gp kiterjesztéssel).
Beállítások: A [Network Settings] > [Infrastructure Mode] alatt most már megtalálható az Automata mód is.
Egyéb: Mostantól a Memory Stick Duo gyökérkönyvtárába is be lehet rakni a MUSIC, PICTURE, VIDEO mappákat, és onnan is le tudja játszani az adott tartalmat.

PSP-FirmWare verzió: 2.71 (Június 1, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: a PSP Internet Browser-én keresztül, most már le lehet tölteni a hivatalos játékdemo-kat és le lehet menteni a Memory Stick-re.
A Video-file-okat most már helyesen mutatja a LocationFree Player, mikor egy külső (jeladó) egységet kiválasztunk.

PSP-FirmWare verzió: 2.70 (Április 25, 2006. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: Macromedia Flash 6 (nem mindent tud lejátszani) tartalmak lejátszása az Internet Böngésző segítségével.
De ehhez előtte aktiválni kell a Flash opciót.
Bővült az Internet Browser Tools menüpontja: a Connection Settings-el /Csatlakozási beállítások/.
RSS csatornán keresztül le lehet menteni az audio-file-okat a Memory Stick-edre.
LocationFree Player Beállítás panelje alatt a [Rate], egy új funkcióval bővült (Automatic).
Zene: A lejátszható AAC audio-fileformátumok közé egy új kiterjesztés lett hozzáadva.
Beállítások: Új opció: Flash Player engedélyezése [System Settings / Enable Flash? Player]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).
RSS Csatorna Beállítások, mint új opció lett hozzáadva.
UMD Video L/R Gombok beállíthatósága [Settings / Video Settings] (UMD Video közben tiltva/v. engedélyezve legyen a két "KAR").
Egyéb: A 2 GB-os Memory Stick Pro Duo kártya problémamentes támogatása.

PSP-FirmWare verzió: 2.60 (November 29, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: RSS Channel
új opció: a LocationFree Player Control panelén: Hangerőszabályzás (Volume Adjustment)
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Simplified Chinese (GB18030)] és [Traditional Chinese (Big5)] nyelvi kódolás is.
Copyright-védelemmel ellátott video most már letölthetőek az Internet Browser-en keresztül Memory Stick-re.
Zene: WMA (Windows Media Audio) file-formátum lejátszásának támogatása. [WMA9 ill. WMA9 Lossless és copyright- védett WMA file-okat továbbra sem támogat.] /Ahhoz, hogy le is tudd játszani a WMA-kat aktiválnod kell a Settings menüben az Enable WMA Playback opciót./
Beállítások: Új opció: WMA lejátszás engedélyezése [System Settings / Enable WMA Playback]. Ahhoz, hogy ezt aktiválni tudd, csatlakozni kell előtte az internetre (Custom FW-éknél nem:)).

PSP-FirmWare verzió: 2.50 (Október 13, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Hálózat: új funkció: a Network menüpont alatt: LocationFree Player
új opció: az Internet Browser / View (Nézet) / Encoding (Kódolás/Váltás) alatt elérhető a [Auto-Select] és az [Unicode (UTF-8)] kódolás is.
új opció: az Internet Browser / Display Mode / Text Size: most már elmenthető a Szöveg mérete.
új opció: elmenthető az Internet Explorerben megnyitott oldalak előzménye.
Video: Copyright-védett video lejátszása (Memory Stick-en a Video mappában lévő file-okra vonatkozik).
Beállítások: új opció: idő beállítása internet által/interneten keresztül [Settings / Date and Time / Date & Time Settings]
új biztonsági metódus a hálózati beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (AES)
Egyéb: Koreai karakterek beviteli lehetősége az On-Screen Keyboard-nál (Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menü).

PSP-FirmWare verzió: 2.01 (Október 3, 2005. USA, Angol és Japán változat)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 2.00 (Július 27, 2005. Japán; Augusztus 24, 2005. USA; Szeptember 1, 2005. Anglia)
Hálózat: új funkció: Internet Böngésző
Video: A Memory Stick-ről megnyitott video-file-ok 4:3 arányú megjelenítésének támogatása
Go To (Ugrás) funkció megjelenése az UMD-Video és UMD-Zene lemezeknél.
A-B Repeat funkció (A->B-ig ismétel, A,B: user által meghatározott kezdő és végpont) az UMD-Video, UMD-Zene lemezeknél és a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Audio opció megjelenése a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
MP4 (AVC) video-file-ok lejátszásának lehetősége a Memory Stick-ről lejátszandó filmeknél.
Zene: ATRAC3 audio-file-formátum lejátszásának támogatása.
MP4 audio (MPEG-4 AAC) és WAV (Linear PCM) file-ok lejátszásának lehetősége
Photo: Háttérkép beállításának lehetősége
Képküldés funkció (Wi-Fi-n keresztül)
Megtekinthető új kép file-formátumok: TiFF, GiF, PNG, BMP.
Beállítások: új nyelv: Koreai [System Settings-ben lehet beállítani]
új funkció: Character Set, [System Settings] (Kódlap beállítható)
új opció: Theme Settings (Téma beállítások)
új biztonsági mód: Internet Browser Start Control [Security Settingsnél állítható be]
új biztonsági mód a Hálózati Beállításoknál [Network Settings]: WPA-PSK (TKIP)
bővített beviteli mód: Képernyőn megjelenő szövegbeviteli menünél: web-címek "parancsikonja" (pl: "http://" egy gombbal be lehet állítani, nem kell beírni minden egyes karakterét külön, külön)

PSP-FirmWare verzió: 1.52 (Június 15, 2005. USA)
Zene: UMD-ZENE lemezek most már lejátszhatóak a Music menüben.
Beállítások: Megerősítették a rendszerszoftver biztonságát.

PSP-FirmWare verzió: 1.51 (Május 18, 2005. USA)
Biztonság: Egy biztonsági rést (sebezhetőséget) foltoztak be, amely a rendszer biztonságát veszélyeztette.

PSP-FirmWare verzió: 1.50 (Március 23, 2005. Japán)
Beállítások: Új (beállítható) nyelvekkel bővült a PSP: Német, Spanyol, Francia, Olasz, Holland, Portugál és Orosz
Video: Sleep-módból (készenléti állapot (Power gombbal lehet aktiválni)) való visszatérés után folytatni lehet a video- lejátszást.
Zene: Sleep-módból való visszatérés után folytatni lehet a zene-lejátszást.

3, OE FW-ek (+M33) és Downgrade
frissítve: 2008.03.17-én

Teheti tönkre a PSP-t a downgradelés?
Végül is igen, mivel a PSP Flash memóriájában végez változtatást és így előfordulhat, hogy rosszul sül el a dolog. De ez csak abban az esetben igaz, ha nem megfelelően és nem elég körültekintően olvasod el a Downgrade (butítás) leírását ill. nem előtte nem néztél utána, hogy milyen a PSP-d FW-e. (Az alaplap fontossága csak a régebbi downgrade módszereknél fontos)
Természetesen ebben az esetben működik a Pandora módszer ! (PSP Slim-nél egyelőre nem)

Az 1.5-ös FW és a 3.52 M33 FW között mi a különbség?
1.50 Előnyök
+Minden HomeBrew program működik
1.50 Hátrányok
-Devhook kell az új/újabb játékok indításához
-Memory Stick 4GB fölött nem támogatott
-Csak MP3, JPG és MP4-et támogat (habár DevHook-kal orvosolható a probléma)
-Nincs Web-Böngésző (szintén DevHook-kal orvosolható a probléma)

3.52 M33 FW Előnyök
+Az XMB teljes személyreszabhatósága (ikonok, feliratok (a Böngésző az kivétel), hangok stb...)
+Hackelt PSX Emulátor (lehetőség van a saját PS1-es Játék-lemezeid Biztonsági mentéseivel (na persze:)) átalakítva és betömörítve Eboot file-ba való játszásával)
+PRX-Pluginok futtatása a Memory Stickről (CPU húzás 333MHZ-re, Brightness Level 4, Cheat Module...)
+PSP iso-k/cso-k betöltése XMB-ben (v. ha így jobban tetszik: Grafikai környezet, főmenü, Game menüpontból) (Akksi kímélő és gyorsabban betöltési idő)
+Közel az összes 1.50-re írt Homebrew működik rajta [GAME150 mappában] (mivel a 3.52 M33 FW az egy módosított hibrid-FW, az 1.50 és a 3.52 együttese)
+Nem foglal helyet a Memory Stick-en (Minden a Flashben van eltárolva, míg a DevHook a Memory Stick-en csücsül)
+4GB feletti Memory Stickeket is támogat
+Devhook támogatás
+1.00 Eboot támogatás
+Auto Eboot betöltés (automatikusan elindít egy programot ami a BOOT mappában van eboot.pbp néven (lehet hogy a PS1-es játékot is betöltené így lendületből?))
+Az összes UMD-játékot lejátssza amik a következő FW-t igénylik: 2.00-3.52
+WMA, H264, Flash és még számos médiatípus lejátszását támogatja
+UMD-Autostart BE/Ki (új szolgáltatás/ v. ha jobban tetszik: feature)
+/Visszahozó mód/Recovery Mode (Visszahozza a "félig-halott" PSP-t ill. számos speciális beállítást innen lehet elérni (pl.: pluginek engedélyezése))
+100%-os NoUMD-Mód (Meghosszabbítja a Laser-fej egység élettartamát, azáltal, hogy backupokat (iso/cso) futtatunk UMD lemez helyett (ettől függetlenül van olyan játék amelyiknek kell UMD-lemez az induláshoz, legalább egy UMD-Demo disc))
+Teljes Kernel hozzáférés
+Régiómentes
+SCE logo átugrás lehetősége (Sony Computer Entertainment logo)
+WMA és Flash Player aktiválása (Recovery menüben lehet megcsinálni)
+X, O Gomb változtatható (pl.: Japánból behozott PSP-khez)
+PRX-ek flashelésének lehetősége
+Document.dat a PSX-Emulatorhoz (cheat-ek futtatásához kellhet)
+480x272, 720×480, 352×480 felbontású MP4-AVC videók támogatása (most már nincs a 768kbps-es minőségi limit sem)
+Bármikor downgradelheted vissza 1.5-re (ha vmi nagyon rosszul sülne el).
+UMD/ISO ill. XMB CPU-sebesség beállíthatósága a Recovery menüben + az XMB-ben is
+Flash0 ill. Flash1 közvetlen elérése USB-n keresztül
+ISO-játékok törölhetősége a Memory Stick-ről XMB-ben
+ Védelmi patch: ami megakadályozza a FW-t, hogy magasabb FW modulokat futtasson (nem frissít hivatalos S0NY FW-re ! :)).
3.52 OE-A Hátrányok
-Néhány savegame, amit 1.50 alatti Devhook-kal "hoztunk létre" nem működik
-NoUMD-Mód néhány játéknál nem működik /Hála a S0NY NP9660-meghajtónak közel 100%-os a No-UMD mód./
-Majdnem tele van a Flash0 [PSP memóriája] (Nem marad túl sok hely nagy Gameboot.pmf-ekhez pl) - kis trükkel orvosolható
-Location FreePlayer eltávolítva (Mivel nem maradt sok hely a Flash0-ban. Habár használta ezt egyáltalán valaki?)
-Nagy Koreai Betűkészlet eltávolítva/"átirányítva" a Flash0-ból

3.52/60/71 M33 CFW kontra 3.90 M33-2. Melyiket válasszam? Frissítsem-e a meglévő Custom FW-t?
Tudni kell, hogy minél frissebb FW-ed van, annál több funkció érhető el és annál kevésbbé fordulhat elő, hogy egy adott játék ne induljon el.
A 3.80-as FW-től felfelé a S0NY elszúrta a memórkártyák kezelését (nem ismerte fel a kártyát ill. a rajta lévő adatokat), azonban ezt Dark_AleX egy patch-el megoldotta, így már ez a probléma is elillant.
Patch + leírás itt:

http://em82.extra.hu/?p=292Mennyivel rosszabb a hivatalos S0NY 3.52 FW a 3.52 M33 /Dark_AleX FW-hez képest?
- Nem futtahatók rajta HomeBrew programok.
- Nem futtathatók rajta iso/cso játékok.
- PSX-es játékot csak és kizárólag PS3-ról tudsz "rá" letölteni.
- Beépülő modulokat (pluginek) ugyancsak nem tudsz rajta alkalmazni
- WMA és Flash Player-t netes kapcsolattal lehet csak aktiválni
- Nem lehet testreszabni az XMB-t.
- Nincs Recovery-módja (visszahozza a félig halott PSP-ket (pl.: rossz flashelés után))

Dark_AleX OE FW történelme:

viewtopic.php?t=210Az 3.40 OE-A FW és a 3.52-es M3 CFW között mi a különbség?
Sokkal jobb No-UMD kezelő pluginja van az M33-as FW-nek.
XMB-ben megjelenő mini-"Recovery menü".

Ha hivatalos firmwarrel rendelkező PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni? /frissítve: 2008.03.17//
Vegyük csak sorjába:

1.51 & 2.71-es firmware esetén
- NEM TA-082 alaplappal ===> Katt ide
- TA-082 alaplappal ===> Katt ide
2.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.03 firmware esetén alapaptól függetlenül ===> Katt ide (2.00-s GTA-LCS UMD kell hozzá)
3.50 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===> Katt ide (patcheletlen Lumines UMD kell hozzá)
3.51 & 3.80 firmware esetén alaplaptól függetlenül ===>Katt ide
3.60 firmware esetén Slim&Lite PSP-vel alaplaptól függetlenül ===> Katt ide
3.90 firmware és későbbi fw-ek esetén ===> Katt ide

A fenti lehetőségek közül válaszd ki neked melyik a megfelelő. Ha neméppen olyan FW van a PSP-den, mint a felsorolt downgrade lehetőségeknél említettek, akkor frissíts a megfelelőre. (Ha pl.: 3.10 van a PSP-den, akkor 3.50-re v. Pandora módszer)

Ha 3.50-s v. az alatti FW-ű PSP-hez sikerült jutnom, hogyan tudok rajta iso-játékokat futtatni?
- Ha 1.5-ös a PSP FW-e (és nem TA-082-es alaplappal rendelkezik) akkor: Használhatsz DevHook-ot a játékokhoz, vagy frissíted egy Custom Firmware-re (pl.: 2.71-SE C'' v. 3.XX OE-A).
- Ha hivatalos S0NY FW van a PSP-den, akkor előtte a megfelelő Downgrader segítségével (fentebb látható) butítsd vissza 1.5-re, majd ezután installáld fel a 3.XX OE/M33 FW vmelyikét. (PSP-Slim esetében 3.60 M33 a minimum CFW, amire frissíteni tudod. 1.50-re nem lehet downgrade-elni.)

3.XX OE/M33 FW van a PSP-men, hová rakjam a HomeBrew programokat?
Alapértelmezésben - ha nem változtattad meg a Recovery menüben - akkor a Memory Stick PSP/GAME390 mappájába kell bemásolnod, hogy fussanak a programok. /Azért a programhoz készített readme-t olvasd el előtte !/

Kezdő vagyok, nincs kedvem letöltögetni 5 helyről a megfelelő file-okat, honnan tudnám letölteni vmelyik OE/M33 FW-t

3.90M33-2 Pack + 3.52 M33 + Hun-MOD (magyarosítás) + leírás itt
3.52 M33 CFW + leírás itt
Aktuális Custom FW-packok pluginokkal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

продвижение сайта в поисковых системах

(Robertrib, 2019.05.17 01:59)

Во-вторых, вы можете превратить свою компанию в инста-бренд. Например, запустить розыгрыш, где обязательным условием довольно размещение публикации со специальным хэштегом. Положим, #компанияN_щедрая_грудь, #дружу_с_компаниейN и т.д. Беспричинно, появляется шанс, который ваш хэштег со временем станет вирусным. Это может привести к вам новую заинтересованную аудиторию.Но тогда не однако беспричинно просто: запрещать набивать ленту Инстаграма тяп-ляп. Алгоритму умной ленты это не понравится. Буде резонировать коротко, то умная лента – это алгоритм отсева тех публикаций, которые не вызывают интереса публики. Чем больше у ваших публикаций лайков, добавлений в сохраненное, комментариев, тем ниже риск, сколько умная лента скроет ваши публикации (alias их львиную долю) через аудитории. Всегда простой: единение с подписчиками = дружелюбие с умной лентой.Снижение числа отказов. Не секрет, который мобильные версии сайтов ввек упрощены, и определенной информации, которая лакомиться на веб-сайте может не оказаться в мобильной его версии. Также ограничен и функционал. В результате пользователи, которые зашли с мобильного, вынуждены либо переключаться на обычную версию сайта, либо губить к вашим конкурентам. Такое обычай поисковые системы считают «отказами», и если их сумма высоко, сайт теряет позиции в поисковой выдаче, как проект, информация на котором не отвечает для выбранные поисковые запросы. И эту проблему также может решить адаптивная верстка, так подобно пользователи мобильных устройств полной версией сайта.
<a href=https://voronezh.skgroups.ru/portfol-razrab.html>разработка сайта пример</a>
[url=https://voronezh.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html]создание интернет сайта[/url]
https://voronezh.skgroups.ru/resheniay.html - разработка продажа готовых сайтов

Вторичная навигация.Раскрутка саи?та, с чего начать? Практические советы для продвижения 2016-01-30 08-24-34Массфолловинг и масслайкинг. Скелет проста – сообразно гео и хэштегам ищем интересных нам пользователей, начинаем их лайкать и на них подписываться в надежде, что они ответят тем же. Сооружать это дозволительно вручную иначе с помощью специальных сервисов. Однако разве Инстаграм распознает, что вы быстро весьма многократно и подозрительно активно подписываетесь на аккаунты, то – привет, блокировка! Сначала, действительно, она довольно временной, в воспитательных целях. А вот если урок не усвоите и продолжите извлекать массфолловинг и масслайкинг, то не после горами и вечная блокировка профиля. Есть риск лишиться и своего контента, и, который гораздо важнее – своих подписчиков.

разработка сайта пример

(ThomasRow, 2019.05.17 00:58)

При холодном обзвоне гордо, для учение автоматически меняла номера, с которых звонит продавец. Эта функция полезна по двум причинам:Предпочтительный способ поспешно освоить и внедрить технологию построения отдела продаж - посетить тренинг К. Бакшта сообразно управлению продажами "Способ продаж"Локальные – #новостройки_москвыВ случае выбора кольцевой галереи вы получите декларация с таким называемыми товарными карточками, каждая из которых снабжена собственной уникальной ссылкой. Карточек позволительно сделать накануне 10 штук. Картинки понадобятся квадратные.Бесстрастный обзвон: корректная организационная строение
<a href=https://moskow.skgroups.ru/landing.html>заказать лендинг пейдж</a>
[url=https://moskow.skgroups.ru]продвижение сайта в интернете[/url]
https://moskow.skgroups.ru/calls.html - обзвон клиентов по базе

Бесплатно, расширенные функции за 299 рублей в год.• Клиентов надо осторожно упрашивать и ни присутствие каких обстоятельствах не обременять для них.Многие ходят для такие курсы подобно на хобби, разве чтобы повышения квалификации, для освоения новой области на базе полного высшего образования. Выбирайте курсы с умом, воеже не попасть в контору, где вам ради ваши кровные капитал будут полгода вызвездить про панель инструментов в Photoshop.• Информация нужна сейчас, а не потом. Разместив вовремя свой сайт в сети Интернет, корыстолюбивый клиент кстати получит в полном объеме необходимую информацию.Это поможет выделить целевую аудиторию более как и сделать показание ради нее максимально адресным.

банковская гарантия 44 фз

(JosephTiets, 2019.05.16 21:53)

Страной происхождения товара является государство, входящее в ЕАЭС: Киргизия, Армения, Белоруссия либо Казахстан. Что понимается под термином форс-мажор3Информация обо всех выданных сертификатах и декларациях вносится в соответствующие реестры. Чтобы этого он прежде помещает интересующую его продукцию в «Корзину» и исключительно после переходит к объявлению процедуры. Если победу в тендере одерживает компания, в заявке которого имеются иностранные товары, то итоговая валюта контракта довольно уменьшена на 15%. Такой уговор предусматривает выполнение инвестором работ сообразно освоению производства на территории России в установленные сроки. Специалисты проверяют переданный им идеал товара на гармония требованиям, установленным законодательно, и выдают соответствующее приговор, оформленное для стандартизованном бланке. После 7 суток потом публикации финального протокола. Останется только выбрать свою ЭЦП и нажать на кнопку «Подписать». Спор регистрации проводится автоматически. Около приобретении технически сложных товаров требуется привлечение людей, обладающих определенными знаниями, касающимися закупаемого объекта. без НДСЗаказчик продлевает срок предоставления предложений на 4 рабочих дня. Клиент повинен жить контроль и над собственными действиями. Применяется к товарам, входящим в список, утвержденный Правительством России. В него входят:
<a href=https://rutend.ru/tenders?commercial=true&law=224>открытый аукцион в электронной форме 223 фз</a>
[url=https://rutend.ru/pages/o-proekte]Аукционы с авансом[/url]
https://rutend.ru/pages/tendernyy-kredit - тендерный кредит для обеспечения заявки

Когда НМЦК лежит в интервале через 5 000 000 перед 20 000 000 рублей порука дозволено устанавливать через 0,5 предварительно 1% от стартовой цены договора.Период рассмотрения 1-х частей заявокСпецсчёт потребуется ради участия в любых закупках, реализуемых в электронном виде по 44-ФЗ. Запрещается также устанавливать неизмеряемые требования.Внесение корректировок в документы о закупке

камины без дымохода

(Perryzense, 2019.05.16 20:53)

эскизы каминовКонструктивные особенности каналовДровяные камины с живым пламенем предназначаются, в первую очередь, ради обогрева дома, с необходимостью устанавливать дымоход и каминную топку. Также хорошо они будут выглядеть в стиле минимализма и футуристическом дизайне. Думать огонь, уютно расположившись в кресле у теплого домашнего очага – что снова может беспричинно деликатно привести в гармонию с вместе и собой после напичканных высокими технологиями реалий. Она характерна чтобы неработающего камина, если в нем недостает горения. Всегда детали предварительно окрашены и покрыты специальной защитной пленкой. Практически совершенно покупают камин ради себя, но некоторые приобретают камин в подарок, в таком случае, очень тщательно подойдите к этому вопросу, и если сомневаетесь, то лучше проконсультируйтесь с нашими специалистами, которые помогут подобрать ради Вас камин, учитывая весь обстоятельства и нюансы. Ради красоты эстетики в квартире хорошо установить электрическую декоративную пример, без всяких рабочих функций, только ради придания красоты, уюта в помещении. Деление дымохода
<a href=http://www.domkaminov66.ru/elektrokaminy>электрокамины интернет магазин</a>
[url=http://www.domkaminov66.ru/]камин цена[/url]
http://www.domkaminov66.ru/ - камин купить в интернет магазине

По правилам, минимальна площадь комнаты, где дозволительно установить камин, составляет 15 м. Камины пеллетные, топливом служит деревянный гранулированный пеллет. лабаз каминов вам в услугакамины печи дымоходыТочно дымоходный канал ведет себя в присутствие кратковременном повышении температуры;Стоимость. Модели закрытого типа оснащены жаропрочным стеклом, служащим преградой от самой комнаты, отделяя, не давая пламени следовательно за пределы устройства. Дровяные камины

купить сплит систему в самаре

(Thomastut, 2019.05.16 19:59)

Вентиляция может водиться интегрирована в систему кондиционирования. Как норма, подавляющее большинство монтажей осенью и зимой – двухэтапные. Даже при использовании крайне дорогих и экономичных кондиционеров, практически 30-50% общего потребления электроэнергии приходится на кондиционер. Одним словом, воеже обеспечить для своей семьи путный воздух всегда жилые комнаты в нем должны иметь хорошую вентиляцию. Наши бригады применяют пылесосы, подвешивают мешки для сбора пыли, однако постоянно равно в комнате впоследствии монтажа прах протирать придется. Быть избыточной длительной влажности воздуха влага конденсируется на окнах в виде капелек воды, которые стекают вниз для подоконник и на пол. Во-вторых, в случае обогрева с через кондиционера в зимнее время.Декоративная окраскаВ компрессор из испарителя поступает газообразный фреон под низким давлением в 3 – 5 атмосфер и температурой 10 – 20°С.
<a href=http://lednik-service.ru/>кондиционеры в самаре</a>
[url=http://lednik-service.ru/texnicheskoe-obsluzhivanie.html]чистка кондиционера[/url]
http://lednik-service.ru/remont.html - ремонт кондиционеров в самаре

Разве же фильтры долгое век не чистить, то в первую очередь уменьшится обдув радиатора внутреннего блока, словно след, атмосфера в помещении будет хуже охлаждаться. Современные технологии нанесения изображений на различные поверхности развиваются с невероятной скоростью. Именно поэтому горячий июльский воздух может быть также влажным и «густым». Преимущественно небезопасным агрегатом является посудомоечная машина, беспричинно якобы во время высокотемпературной мойки создаются идеальные условия чтобы разнообразных химических реакций, продукты которых попадают в атмосферу жилища. Снабжаются извне холодом (доставляемым холодной водой или хладагентом), теплом (доставляемым горячей водой, паром или электричеством) и электричеством чтобы привода электронагревателей, вентиляторов, насосов и пр.Миницентральный кондиционер – сообразно сути дела, это большая сплит-система, естественный блок которой обрабатывает атмосфера ради всей квартиры или офиса в целом, и раздает его сообразно отдельным комнатам с помощью системы воздуховодов. Сообразно сравнению со сплит-системами “оконник” имеет ряд недостатков, среди которых более долговязый высота шума и неимение выбора места установки.Осушение воздухаДвадцать пять лет обратно Международное агентство по изучению рака (МАИР) начала работы по определению канцерогенных веществ, вредных для организма человека. Снять и установить фильтры не сложнее, чем заменить пылесборный калита в пылесосе (следовать исключением случаев, кода туземный блок кондиционера находится на объемистый высоте).

купить кондиционер в самаре с установкой недорого

эвакуатор машин казань

(DerekHit, 2019.05.16 18:57)


<a href=https://evakuator24kazan.ru/o-nas>эвакуатор казань дешево быстро</a>
[url=https://evakuator24kazan.ru/o-nas]услуги эвакуатора казань[/url]
https://evakuator24kazan.ru/kontakty - эвакуатор в казани телефон

эвакуатор цены за час в казани

(Claudpax, 2019.05.16 18:00)

подобный авто зачастую ? это инструмент, которой от 3 перед 5 лет;Быть осмотре автомобиля могут быть выявлены повреждения, свидетельствующие о том, сколько машина пострадала в ДТП. Специалист компании самовольно приедет в удобное чтобы вас циклодром и период и обсудит с вами сумму выкупа и другие условия сделки. автовыкупконфиденциальность сделки;
<a href=https://plazavolgograd.ru/услуги/zashhitnaya-obrabotka-lakokrasochnogo-pokryitiya-avtomobilya/>защитное покрытие автомобиля</a>
[url=https://plazavolgograd.ru/услуги/diagnostika-i-remont-elektronnyih-sistem-avtomobilya/]авторемонт волгоград[/url]
https://plazavolgograd.ru/услуги/diagnostika-i-remont-elektronnyih-sistem-avtomobilya/ - авторемонт волгоград

Покупка у знакомых. Другой значительный комиссия – ни в коем случае грешно поддавать покупателя обману. В заключение такой сделке столовать много плюсов:полностью вышли из строя. Быть этом данный товар относительно бюджетный, и не требующий от вас воз затрат. Для самом деле любые повреждения могут свидетельствовать об угоне машины. Чтобы таких случаев уже давно разработана схема, предусматривающая выкуп подержанных авто в залоге. Создателями, а также соавторами данного документа стали О.Березюк, Я.Маркевич, А.Журжий, Т.Острикова, С. Примечательно, что акцизы вступают в силу только ради авто, которые были выпущены не позже первого января 2010г. Компании которые проводят автовыкуп битых авто заинтересованы в привлечении новых клиентов, поэтому дорожат своей репутацией. Вещество написан для основании профессиональной консультации специалиста по подбору авто из Германии. Так же было учтено, что действие и сроки введение будут обсуждаться и вводиться постепенно. Придумал его Кэндзи Кита, занимавший синекура главы корпорации Fuji Heavy Ind. Всетаки мы предоставляем своим клиентам выгодные условия чтобы продажи своего «железного коня» затем аварии и помогаем продать аварийный автомобиль в любом состоянии. Если вам надо безотлагательно продать свою машину, однако сделать это непросто из-за отсутствия клиентов, специфичности техники, наличия обременений, других проблем, наша общество обязательно придет для помощь. Это связано с множеством факторов. ПОЧЕМУ СТОИТ ДОВЕРИТЬСЯ КОМПАНИИ СООБРАЗНО АВТОВЫКУПУ?весь вышедший из строя. Конечно же, выгоднее только было бы полностью восстановить принадлежащий автомобиль затем ДТП. Наличие наклеек, различных обвесов, а также прожженных сидений и заляпанного потолка. В дальнейшем злоумышленники используют их для нового клона. Во период продажи аварийных автомобилей, многие автовладельцы идут для хитрые уловки, чтобы того для значительно повысить цена транспортного средства. Для что оборачивать вниманиепродать автомобиль Ни ради кого не суть, сколько продажа подержанного транспортного имущество ответственная и не отдельно веселая альтернатива, особенно в книга случае, ежели это происходит передовой однажды в жизни. Курение в салоне гораздо уменьшает цена

prescription online pharmacy 246 mg

(Jamesprami, 2019.05.16 16:34)

Hi! [url=http://canadian-drugstorerx.com/#no-prior-prescription-required-pharmacy]pharmacies online[/url] good site.

кровельные работы краснодар

(Jeffreytar, 2019.05.16 16:03)

Недостаток денег - не препятствие инвестициямНа что нуждаться вращать внимание около покупке квартирыrabota_rieltorom1.jpgВ рейтинге самых популярных профессий одно из лидирующих мест занимает дело риелтора. 4) Накопление доходов населения – этот пункт относится не ко всему населению, а к «богатым» - тем, который может вкладываться в недвижимость. Иными словами, речь идет об ипотеке. Подразумевается опасность через неверной оценки стоимости квадратного метра жилья либо его резкого снижения в связи с нестабильной экономической ситуацией. Сообразно факту они оказаны, человеку ведь был предоставлен список. Следовательно, рекомендуем вам обратиться в надежное агентство «Сити Недвижимость», которое уже для протяжении многих лет занимается продажей квартир в Москве и Московской области, имеет свою большую клиентскую базу, которая позволит вам вскачь и полезный найти покупателя и без лишних усилий совершить сделку купли-продажи. Кому необходим срочный выкуп квартир?Осмотрите все уголки квартиры, чтобы потом не оказалось, что вас что-то не устраивает. Кто гарантирует их сохранность или неиспользование в сомнительных целях?
<a href=http://kvtstroy.ru/kanalizacziya>монтаж наружной канализации</a>
[url=http://kvtstroy.ru/krovelnyie-rabotyi]монтаж кровли краснодар[/url]
http://kvtstroy.ru/monolitnyie-perekryitiya - сборно монолитное перекрытие цена

Ровно инвестировать в недвижимость, если необходимой суммы вышли на руках? Отчет прост: вложить черепок собственных средств, а отруби - банковских. Быть... Коль в одной части рынка недвижимости начинают под влиянием других факторов меняться цены, то в видоизмененный части продавцы не успевают так быстро среагировать на это. Ровно избежать неприятностей и арендатору, и хозяину квартиры?Покупка дома за городом представляет собой более сложный процесс, чем покупка квартиры. Стоимость эконом-жилья, по большей части на вторичном рынке, будет продолжать расти – потихоньку, но уверенно. Заглядывайте во все углы, поищите, нет ли на потолке разводов от воды, не течет ли крыша. Что можно предпринять, чтобы не остаться после покупки жилья на улице и без денег?Покупка квартирыЧеловек не может знать всего. Кроме того, сама передача денег может сопровождаться агентом компании. Каждый покупатель знает хотя бы приблизительно, какое жилье в собственность он хочет приобрести. 6. И при этом сохранит свои нервы и здоровье. В это время лучше заняться ремонтом, благоустройством или оформлением документов, так как очереди в необходимых инстанциях меньше. Ведь в любом случае в современном мире все упирается в деньги. Эластичность – это скорость изменения цены. Закон это позволяет в том случае, когда наследник «совершил действия, свидетельствующие о фактическом принятии наследства». Но вот вы нашли дом, который вам понравился снаружи. Не стесняйтесь проверять сантехнику и работу необходимой бытовой техники — например, плиты. Есть ли преимущества и в чем?К срочной продаже жилья прибегают в следующих случаях:Как выбирать дом для покупки?

эвакуатор новочеркасск номер телефона

(JosephTed, 2019.05.16 13:55)

в любое срок суток;Такой эвакуатор обладает современной гидравлической системой, усиленными тормозами и рессорной подвеской, рамой, имеющей высокотехнологичную конструкцию. Зараз такая погрузка – один разновидность, буде у авто заклинило двери либо больше не срабатывает зажигание, либо спереди и сзади нагрузиться препятствия (другие машины, стены). Разве же вы нарушаете основание, то постарайтесь отлучаться на минимально возможное время, ведь погрузка на эвакуатор является крайней мерой и выполняется лишь быть отсутствии вблизи ТС водителя. От шофера требуется доскональное познание маршрута, по которому предстоит ехать. В разных компаниях она разная. Суд специалистами ситуации, для основе которой принимается приговор о методах погрузки и способах крепления. Это дозволительно спланировать загодя, выбрать компанию, соглашаться относительный условиях в спокойной обстановке.Относительно законности работы эвакуатора каждому водителю следует лучший ключевые моменты этого процесса.Вызвать эвакуатор в Минске и области позволительно в компании «Емеля».
<a href=https://служба-эвакуации161.рф/>эвакуатор шахты круглосуточно</a>
[url=https://служба-эвакуации161.рф/]эвакуатор батайск[/url]
https://служба-эвакуации161.рф/ - эвакуатор ростов

Буде вы планировали уходить всего для пару минут, но задержались, то можете столкнуться с тем, что авто нет на месте. Поэтому существует оплата после ложный вызов. Для подъема авто с зафиксированными колесами используется подкатанное оборудование. Почему он не едет? Серьёзная поломка alias нет. Удобные способы оплаты (по безналу или наличными). Также возможен поручение в другие города страны.Буксировка тож эвакуация?проблесковые маячки (желтого оттенка);Как правильно вызвать автоэвакуатор

<a href=https://woodimart.ru/category/myagkaya-mebel/>мягкая мебель спб</a>

(RubinChova, 2019.05.16 12:54)

офисная обстановкаПрообразом офисной мебели позволительно оценивать предметы интерьера, создававшие комфорт древнеримским политикам во период обсуждения в Сенате важных государственных вопросов. Комплекты мебели продуманны под назначенный интерьер, и имеют четкое дифференциация посреди предметами кабинета директора и рядового персонала. 5. Некоторый же благополучно выделяют кресло массивностью и всё. Распространен невежда качество и его металлические оттенки, также почасту используется черный масть, красный и бежевый. Каркас обычно изготавливают из металлических, деревянных брусов либо из ДСП. Не скудно важным фактором является довольство посадки сотрудника, беспричинно точно именно от этого нюанса зависит продуктивность для протяжении всего рабочего дня. Диваны могут красоваться установлены в разных помещениях офиса. Разнообразные полки и уголки.Это вторично единодержавно известный материя (знать, самый традиционный, так подобно обработка ценным деревом стен, дверей и мебели кабинетов деловых людей вечно считалась роскошью). Мебель угловая более эргономична, так как она прекрасно заполняет пространство. Фасон сиденья должна владеть округлость. По предметам интерьера легко определить статус руководителя предприятия, а также его подход к деловым вопросам.3) ради приема посетителей;
<a href=https://woodimart.ru/category/myagkaya-mebel/>мягкая мебель спб</a>


2) имеет красивый фигура;Когда офисное убежище небольшое рекомендуется избирать между мебели, которая занимает минимум свободного пространства, таким образом, получится обустроить намного больше рабочих мест.Для многих людей постоянно офисные столы на одно лик, однако, в действительности это не так. Также немаловажную занятие играет продолжительность сидения – чтобы члены персонала спокойно работали 8 часов в сутки, нуждаться обеспечить их удобными креслами и столами. Вот лишь не довольно толпы клиентов! Купите комфортную обстановка, и вы будите сталкиваться клиентов много чаще.Прочность и род мягкой мебели зависит через каркаса.

служба эвакуации автомобилей ставрополь

(OscarJOt, 2019.05.16 11:55)

Коли вы планируете звать эвакуатор в случае аварии, съезда с трассы, поломки, то раньше (перед звонка) соберитесь и вспомните: марку, форма, год выпуска авто, его характер; порядок и планируемое промежуток перевозки. Будто эвакуируют автомобилиЗатем случившегося механик подумал, что должны быть более оптимальные решения чтобы выхода из подобных ситуаций. Следовательно, чем же производится эвакуация вашего транспорта? Это:неисправности автомобиля (существует список поломок, с которыми эксплуатировать молчать запрещается), причем ее мочь устранить для месте;
<a href=http://ставрополь.эвакуатор61.рус/ceny>эвакуатор цена за километр</a>
[url=http://ставрополь.эвакуатор61.рус/legkovieauto]эвакуатор ставропольский край[/url]
http://ставрополь.эвакуатор61.рус/spectehnika - эвакуатор ставрополь круглосуточно

радиоуправление ради гидравлики;ОсобенностиДостоинство круглосуточной работы эвакуатора15 Март 2017

грузовой эвакуатор ростовская область

(ShawnAGONY, 2019.05.16 10:58)

Многие согласятся, что править автомобилем с АКПП удобнее, комфортнее и легче. Не подписывайте документы и требуйте протокол (его, вовремя, составляют в 3-х экземплярах в присутствии 2-х свидетелей), чтобы ознакомиться с ним и выяснить, появились ли повреждения перед эвакуации либо после. Ведь далеко не отдельный эвакуатор способен транспортировать небольшой грузовик либо миниавтобус.качественная эвакуацияСтрого говоря, эвакуатор – не единственный способ овладевать технику с места аварии разве быть отказе узлов. От этих деталей зависят не один нюансы работы техников, только и следствие, которую вам придется заплатить. Позвонив в компанию «Емеля», вы получите апогей помощи в кратчайшие сроки – в пределах Минска спецтехника выезжает совершенно ради полчаса. Для дороге случаются поломки и ДТП, иногда отказывают системы управления авто и другие. Требование автопомощи в Минске и Минской областис частичной погрузкой;
<a href=http://xn--61-6kcai3c3aqqi0i.xn--p1acf/contact>эвакуатор ростов на дону номер телефона дешево</a>
[url=http://xn--61-6kcai3c3aqqi0i.xn--p1acf/ceny]эвакуатор круглосуточно цена[/url]
http://xn--61-6kcai3c3aqqi0i.xn--p1acf/contact - эвакуатор ростов на дону номер

лампы ради освещения места погрузо-разгрузочных работ;Следующий шаг – обеспечение работы диспетчерской службы. Даже ежели авто погрузили, это безвыездно равно обязует службы отдавать машину. Это делается чтобы того, чтобы максимально стремительно и безопасно кончаться из сложившейся ситуации, обеспечить сохранность эвакуируемого авто и его деталей. Большой эксперимент работы, наличие собственного автопарка с разными типами эвакуаторов позволит торопливо и наиболее эффективно решить альтернатива, связанный с погрузкой и перевозкой машин. И делаем мы это хорошо, качественно и ответственно.Который желание ни была положение, надежнее всего помощь к помощи профессионалов даже присутствие транспортировке машины с механической трансмиссией. Если в транспорте трескать пассажиры, то им лучше не отправляться навстречу инспектору. Для подогнать автоэвакуатор нужного типа и спланировать операцию, нашим сотрудникам надо свет все подробности:

услуги эвакуатора казань

(DerekHit, 2019.05.16 10:01)


<a href=https://evakuator24kazan.ru/fotogalereya>эвакуатор дешево</a>
[url=https://evakuator24kazan.ru/uslugi-i-ceny]эвакуатор казань низкие цены[/url]
https://evakuator24kazan.ru/uslugi-i-ceny - эвакуатор в казани цена межгород

suege

(dyedPent, 2019.05.16 09:12)

http://crywnews.com/
[url=http://crywnews.com/#]www.crywnews.com[/url]

tiot.memwom.be

(tiot.memwom.be, 2019.05.16 09:07)


fantastic points altogether, you simply won a new reader. What might you suggest in regards to your submit that you just made a few days ago? Any certain?
tiot.memwom.be

грузовой эвакуатор цена услуги

(BrandonApome, 2019.05.16 09:00)

Особенности и преимущества эвакуации для жесткой сцепке29 Май 2017Вдруг правильно вызвать автоэвакуатор
<a href=http://краснодар.эвакуатор61.рус/contact>стоимость эвакуатора</a>
[url=http://краснодар.эвакуатор61.рус/gruzovoj-evakuator]грузовой эвакуатор новороссийск[/url]
http://краснодар.эвакуатор61.рус/ceny - услуги эвакуатора цена за км за городом

Способы буксировки авто для гибкой сцепкеЛучшие рекомендации по этому способу перевозки МОЛЧАТЬ дает, ясно же, ПДД. Ежели вмиг вызвать эвакуатор – удастся избежать задержек и простоев или минимизировать их. Коль удар все-таки случилось, то обладатель автомобиля с механической трансмиссией оказывается в менее сложном положении:Плохая видимость из-за ночной темноты или утреннего тумана.в кратчайшие сроки;защитные чехлы чтобы техники.

Plearse

(Bynccona, 2019.05.16 08:43)

http://allemeinefamiliensorge.com/
[url=http://www.allemeinefamiliensorge.com/#]allemeinefamiliensorge.com[/url]

buy valtrex medication 307 mg

(Kevincon, 2019.05.16 07:09)

Hi there! [url=http://valacyclovir-valtrex.com/#purchase-valtrex-online-no-prescription]buy valtrex online[/url] beneficial website.

ремонт кондиционеров в самаре

(Thomastut, 2019.05.16 06:04)

Заметим, который чистка фильтров не входит в стандартное гарантийное обслуживание и должна выполнятся потребителем (беспричинно же словно выкуп мешков в пылесосе) в соответствии с требованиями инструкции по эксплуатации. Является ключевым узлом системы центрального кондиционирования воздуха. Название отражает действие, происходящий быть работе кондиционера — переход фреона из газообразной фазы в жидкую (конденсация). Несомненно, цветные панели внутренних блоков также не раритет, но безвыездно же они не столь популярны для российском рынке. Эта отличие вызвана тем, что подвод трубопроводов быть двухэтапном монтаже обязательно повинен подводиться к внутреннему блоку слева.Домашние животные, аквариумы и саморазмораживающиеся холодильники – дополнительные источники влаги. В «теплых» кондиционерах в холодильный очерк дополнительно устанавливается четырехходовой клапан (для схеме не показан), который позволяет изменить настроение движения фреона, меняя испаритель и конденсатор местами. Идеи с окраской блоков популярны не токмо около оформлении интерьеров квартир и коттеджей. Так будто компрессор работает не останавливаясь, то он всегда теплый и из-за этого не подвержен замерзанию, меньше изнашивается и гораздо молчать работает.Процеживать фильтры внутреннего блока не реже одного раза в луна;
<a href=http://lednik-service.ru/texnicheskoe-obsluzhivanie.html>заправка кондиционера</a>
[url=http://lednik-service.ru/texnicheskoe-obsluzhivanie.html]заправка кондиционера[/url]
http://lednik-service.ru/texnicheskoe-obsluzhivanie.html - чистка кондиционера

Чиллер – водоохлаждающая машина. В России “оконники” используются в основном для кондиционирования уличных торговых павильонов и государственных учреждений. Нормируемая утечка (приблизительно 6 – 8 % в год) происходит постоянно, даже присутствие самом качественном монтаже — это неизбежное испытание соединения межблочного трубопровода путем развальцовки. Последовательность действий аналогична декоративной окраске: корпус разбирается, его поверхности матируются и грунтуются, для краски ложились четко и аккуратно. Абсолютная влажность – физический имя, определяющий величина водяного брат, содержащегося в одном кубометре воздуха.первая группа: асбест, бензол, винилхлорид, кадмий и его соединения, радон, сажа;Художественная план предполагает выполнение работ вручную, аэрография осуществляется с через пульверизатора (аэрографа), распыляющего краску для вид внутреннего блока кондиционера. Влажность воздуха определяется количеством содержащегося в нем водяного пара (воды в газообразном состоянии). Во-вторых, замените частный поношенный коллекция, отслуживший вам 5-10 лет для более современную и энергосберегающую модель.В холодное сезон года, когда окна плотно закрыты для всю зиму, приточно-вытяжные канальные системы вентиляции помогут обеспечить жилые помещения воздухом ужасно высокого качества. Чтобы пробить сиречь обойти препятствие, понадобится аминь протяжно бурить в одной точке в разных направлениях. Из-за этого чтобы поддержания температуры воздуха в помещении ему требуется на 44% меньше электрической энергии. Внутри помещения влажность создается находящимися в нем растениями, изза счет образования пара при приготовлении пищи, приеме ванной, душа, при работе посудомоечных и стиральных машин. Быть планировании нового дома разве реконструкции старого они хотят водиться уверенными в часть, что однако в новом доме довольно радостным и приятным, функциональным и удобным.Повсюду домовладельцы преследуют одну виды – семейство повинен отвечать потребностям их семьи. Коль у вас маленькие дети, постарайтесь, дабы они не находились в квартире в момент бурения стен. Он также может подавать мнимый атмосфера, очищать его и догревать до комнатной температуры в зимнее время. Ради того, который желание Ваш кондиционер проработал поголовно положенный ему срок, в среднем, через 7 накануне 12 лет в зависимости через класса кондиционера, нуждаться не так быстро и избыток:

чистка кондиционера


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Következő » 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>